🔴 نیاز به بازخوانی مطهری
🔹دوازدهم ارديبهشت ماه بود که مغز متفکر انقلاب اسلامي با ضربه گلولهاي که از سلاح «جهل» و «التقاط» و «وابستگي» بيرون آمده بود، به زمين ريخته شد. علامه مرتضي مطهري در حالي که تنها دو ماه از شکوفايي نهال انقلاب گذشته بود، به شهادت رسید و داغ فقدان متفکر بزرگ جهان اسلام تا آنجا بر دل امام انقلاب سنگيني کرد که اشک از چشمان حضرت روحالله(ره) جاري کرد؛ چشمان بزرگمردي که در فقدان فرزند خويش اينچنين نگريسته بود، چرا که به حق مطهری برترين شاگرد حضرت امام(ره) و حاصل عمرش بود!
🔸مطهري پس از مرگش نه تنها مهجور نماند و به فراموشي سپرده نشد؛ بلکه مبتني بر سنن الهي به شجره طيبهاي بدل شد که نام و انديشهاش براي هميشه در تاريخ اين سرزمين جاودانه ماند. کتابهاي وي بارها و بارها به چاپ رسید و به پرفروشترين کتب سال و مهمترين مرجع مطالعه نسل جوان پس از انقلاب بدل شد که خود را مشتاق خواندن و آشنايي با معارف عميق اسلامي مبتني بر مقتضيات زمانه ميديد.
🔹امروز و با ورود به دهه پنجم انقلاب و آغاز گام دوم آن، ملت ايران براي تداوم راه خود در دستيابي به آرمانهاي بزرگ انقلاب اسلامي همچنان به مطالعه منظومه فکري مطهري نيازمندند. محدود کردن ياد و نام استاد مطهري به روز معلم، اقدام تقليلگرايانهاي است که امکان بهرهبرداري از ظرفيت عظيمي چون تفکر ايدئولوگ انقلاب اسلامي را سلب خواهد کرد. به واقع روز معلم باید تنها یکی از فرصتهاي متعددي باشد که امکان مراجعه و بازخواني و تأمل در منظومه فکري مطهري را براي ما فراهم ميآورد.
🔸انديشه مطهري ما را با عمق تفکر اسلامي در مکتب اهل بيت(ع) آشنا میکند. قرائت مطهري از اسلام قرائتي متناسب با نيازها و مقتضيات زمانه است که با توجه به سؤالات و ابهامات آن روز نسل جوان طرحريزي شده بود. به واقع مطهري تلاش ميکرد براي شبهات و پرسشهاي مطروحه عصر خود پاسخي در خور ارائه دهد، پاسخي که اقناعکننده عقلها و آرامبخش قلبها باشد. مطهري به مکاتب و انديشههاي رقيب غربي آشنا و مسلط بود و همين آشنايي موجب میشد از يک سو از نکات صحيح آن بهره گيرد و از ديگر سو مقهور و دلباخته انديشه غرب نشود.
🔹زمانه ما همچنان چشم به راه تولد مطهريهاي ديگري است تا سير تحول انقلاب اسلامي تا تحقق دولت کريمه حق همچنان پويا و بارور باقي بماند./بصیرت
@chekhabarazkoja
🌺
🌺
🌺
❤️ #قرار_عاشقانه❤️
🍃 #نهج_البلاغه_خوانی🍃
💐💐بسم الله الرحمن الرحیم💐💐
🍃 #خطبه_صد_و_بیست_و_سوم🍃
🍃(به هنگام نبرد در جنگ صفيّن خطاب به سربازان خويش فرمود)🍃
🍃 بخش اول🍃
🍃آموزش روانى در جنگ🍃
💫هر كدام از شما در صحنه نبرد با دشمن، در خود شجاعت و دلاورى احساس كرد، و برادرش را سست و ترسو يافت، به شكرانه اين برترى بايد از او دفاع كند، آنگونه كه از خود دفاع مى كند، زيرا اگر خدا بخواهد او را چون شما دلاور و شجاع گرداند. همانا مرگ به سرعت در جستجوى شماست، آنها كه در نبرد مقاومت دارند، و آنها كه فرار مى كنند، هيچ كدام را از چنگال مرگ رهايى نيست و همانا گرامى ترين مرگها كشته شدن در راه خداست. سوگند به آن كس كه جان پسر ابو طالب در دست اوست، هزار ضربت شمشير بر من آسانتر است از مرگ در بستر استراحت، در مخالفت با خداست.💫
📚 ترجمه محمد دشتی/ص235
🌼 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج🌼
📡 @chekhabarazkoja
🌺
🌺
🌺
🔻حضرت آیتالله خامنهای، در دیدار معلمان و فرهنگیان:
🔹️شما معلمان در واقع هویتسازی فرهنگی میکنید تا جامعه احساس هویت کند.
تمدن، متکی به فرهنگ است. اگر فرهنگ قوی و غنی نباشد تمدن بهوجود نمیآید. اینجاست که اهمیت سند ۲۰۳۰ معلوم میشود؛ لُب کلام این سند این است که نظام آموزشی ما باید سبک زندگی و فلسفهی حیات را بر اساس مبانی غربی به کودک بیاموزد. یعنی شما معلمان در کلاس درستان برای غرب، سرباز درست کنید.
🔸️دلیل اینکه روی سند ۲۰۳۰ آنقدر کار میکنند، چون در این سند دستورات و توصیهها این است که آموزش و پرورش، مناسبات فکری شاگردان را جوری تنظیم کند که اساس زندگیشان طبق تفکر غربی باشد. یعنی شما سرباز درست کنید برای انگلیس و آمریکا و بقیهی این وحشیهای کراواتزده و ادکلنزده؛ همینهایی که آدم میکُشند و به آدمکش کمک میکنند، بدون اینکه خم به ابرو بیاورند. میگویند چون به پولش نیاز داریم کمکشان میکنیم. حالا میخواهند ما در کشورهای مسلمان برای اینها #سرباز و رعیت تربیت کنیم. ۲۰۳۰ این است.
🔻بدون تعارف میگویم: معلم، پایهریز تمدن نوین است
🔹مهمترین موضوع تمدنی ما تعلیم و تربیت است. برای یک کشور و تمدن، از همهی سرمایهها مهمتر، سرمایهی انسانی است. یعنی اگر پول داشته باشید ولی سرمایهی انسانی نداشته باشید به جایی نمیرسید؛ مثل این کشورهای پولدار که جیبهای گشادشان را در اختیار خائنین به بشریت قرار میدهند چون نیروی انسانی ندارند.
🔸[مثال دیگر اینکه] کشور ما روی دریایی از نفت خوابیده بود؛ ما نه خبر داشتیم و نه بلد بودیم [استخراج کنیم]. آنهایی که بلد بودند، نفت ما را بردند و برای خود کارخانه ساختند و در جهت جنگهایشان استفاده کردند و در دورهی طاغوت چیز مختصری به ما دادند. این نتیجهی سرمایهگذاری نکردن بر روی منابع انسانی است.
🔹بنده اهل تعارف نیستم و آنچه در این سالهای متمادی دربارهی معلم ابراز کردم برخاسته از این باور است که معلم، پایهریز تمدن نوین است؛ چون اگر نیروی انسانی شایسته نباشد تمدن نیست.
🔸شما جهادگرانی در میدان مبارزه با جهل و بیسوادی هستید.
🔻 اگر وضع آموزش و پرورش مطلوب باشد، آیندهای که آرزو داریم محقق میشود
🔹آن وضع مطلوبی که میخواهیم این است: آموزش و پرورش، تربیتکنندهی انسانهای دانا، توانا، خردورز، پارسا، پرهیزکار، پاکدامن، کارآمد، مبتکر، شجاع و اهلِ اقدام باشد؛ کسانی که از دشمن نترسند و اهل خوابزدگی و غفلت نباشند.
🔸اگر این شد، کشور به آنچه من آرزو کردم و وعده دادم میرسد؛ اینکه ۵۰ سال دیگر، هرکسی بخواهد مرزهای جدید علم را یاد بگیرد مجبور باشد فارسی یاد بگیرد. تربیت چنین جوانهایی پایهی اصلی ایران فرداست. ۹۸/۲/۱۱
@Khamenei_ir
🔻میخواهند آموزش و پرورش را به دلایل مختلف سیاسی، بی قدر و قیمت کنند؛ این بیانصافی است نواقص و معایب هست که به تفضل الهی اینها را اصلاح خواهیم کرد
🔸جامعهی فرهنگیان در این ۴۰ سال کارهای بزرگی کردند. عدهای میخواهند آموزش و پرورش را به دلایل مختلف سیاسی، بی قدر و قیمت کنند؛ این بیانصافی است.
🔹بنده البته نواقص را میدانم، اما فاصلهی آموزش و پرورش با آن وضع اسفبار قبل انقلاب را هم میدانم. همین دانشمندان گوناگون که کشور را از نظر رتبهی نانو در جمع ۵ کشور اول جهان قرار دادند را شما تربیت کردید.
🔸همین نسل سوم و چهارم انقلاب که امام و شهدای هشتساله را ندیده و امروز مقابل دشمن میایستد و اصرار میکند که از حرم دفاع کند و شهید میشود، این را آموزش و پرورش تربیت کرده؛ آنهم در این دنیای اینترنت و ماهواره و مفاسد گوناگون.
جوانهایی که به اردوهای جهادی میروند را چه کسی تربیت میکند؟
اینهمه کار بزرگ علمی در کشور انجام شده؛ اینهمه مظاهر دینداری در کشور هست؛ اینهمه شهید دانشآموز و معلم؛ اینها را آموزش و پرورش تربیت کرده است. آموزش و پرورش دورهی انقلاب را دستکم نگیرید.
🔹البته نواقص و معایب هست که به تفضل الهی اینها را اصلاح خواهیم کرد.
🔻 خداوند از کسانی که با قلمشان روحیهی انقلابی را تضعیف میکنند، نمیگذرد
🔹روحیه انقلابی ملت بود که حکومت پهلوی را سرنگون کرد
رضاخان اگر غیرت داشت، وقتی انگلیسیها گفتند برو، نمیرفت
🔸سند تحول در آموزش و پرورش یک ریلگذاری است که میتواند آموزش و پرورش را به سرمنزل موردنظر برساند؛ اما فقط ابلاغ آن کافی نیست، باید کاری کنیم که انجام شود و بدنهی آموزش و پرورش این سند را بخواند و بداند و به آن عمل کند. این سند خوبی است که دنبالگیری میخواهد.
اولین چیزی که لازم است، روحیهی انقلابی است. خداوند نخواهد گذشت از کسانی که با قلمشان روحیهی انقلابی را تضعیف میکنند.
🔹این انقلاب بهوسیلهی جانهای مردم محقق شد و کشور را از زیر سلطهی بیگانگان خارج کرد. حکومت پهلوی دو پادشاه داشت: رضا و محمدرضا؛ رضاخان را انگلیسیها و محمدرضا را انگلیس و آمریکا سرِ کار آوردند.
رضاخان بهوسیلهی انگلیسیها سرِ کار آمد، بعد در دوران جنگ بهخاطر هیاهوی هیتلر به او گرایش پیدا کرد و انگلیسیها عصبانی شدند و به او گفتند برو و او رفت! خب اگر یک جو غیرت داری بگو نمیروم، بگذار تو را بکشند.
🔸انقلاب آمد این حکومت را سرنگون کرد. روحیهی انقلابی، جان و روح این ملت است. آنوقت خدا آن قلمی که روحیهی انقلابی را تضعیف و تشکیک کند، خواهد بخشید؟ ۹۸/۲/۱۱
@Khamenei_ir
🔻دستور رهبر انقلاب درباره دانشآموزان سیلزده
باید جوری مدیریت شود که این دانشآموزان از تحصیل عقب نمانند
🔹نگذارید دانشآموزان سیلزده از درس عقب بمانند. الان بازسازی مدارس شروع شده است؛ خیّرین مدرسهساز هم که انصافاً جریان مفید و خیّری در کشور هستند، کمک میکنند. جوری مدیریت شود که تا وقتی مدارس ساخته نشده، اینها از تحصیل عقب نمانند.
🔻آرایش دشمن، آرایش جنگی است
🔸ملت و مسئولان خود را آماده کنند و وارد میدان شوند
علیالظاهر آرایش جنگ نظامی ندارند؛ البته نیروهای ما حواسشان جمع است
🔹️امروز دشمن از همهی اطراف مشغول تهاجم است؛ از لحاظ اقتصادی، سیاسی، نفوذ اطلاعاتی و ضربه زدن در فضای مجازی؛ مخصوص این دولت فعلی آمریکا هم نیست؛ کمک این شخصی که در آمریکا سرِ کار است این است که آمریکا را عریان نشان میدهد. قبلیها همین کارها را با دستکش مخملین انجام میدادند اما رئیسجمهور فعلی آمریکا این دستکش را درآورده و همه، آن چدن پنهان در زیر دستکش آمریکاییها را میبینند.
🔸️آحاد مردم و مسئولین باید در مقابل این تهاجم، خود را آماده کنند و در هر زمینهای که مشغول کارند، احساس مسئولیت کنند و وارد میدان شوند.
🔹آرایش دشمن، آرایش جنگی است؛ در میدانهای سیاسی، اقتصادی و فضای مجازی. علیالظاهر از لحاظ نظامی، آرایش جنگی ندارند که البته نظامیهای ما حواسشان جمع است.
🔔در مقابل این آرایش جنگی، ملت هم باید آرایش جنگی بگیرد و مهمترین کار، حفظ اتحاد و وحدت کلمه است. همه مراقب باشند بهخاطر اختلاف سلیقههای کوچک مقابل هم قرار نگیرند چون قدرت این ملت و آن چیزی که به این کشور اقتدار میبخشد، اتحاد است. ۹۸/۲/۱۱
@Khamenei_ir
🚩صورت وضعیت نشان دهنده این است که مردم هنوز کتاب می خرند و برای خواندن می خرند، باید مسئله کاغذ را حل کرد...
وزیر فرهنگ و وزیر صنعت بنشینند و این مسئله را حل کنند. (۱۳۹۸/۲/۹)
💠 امام خامنه ای
@chekhabarazkoja
🔴 چرا غرب آسیا❗️
🔹حدود چهار دهه است که آمریکا تمرکز ویژهای در منطقه غرب آسیا یافته است. زمانی آمریکاییها از طریق حکومت پهلوی بر خاورمیانه مسلط بودند و بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی نیز بر کشورهای مرتجع عربی متمرکز شده و ایالات متحده آمریکا از سال 2001 به بعد، حضوری مستقیم در منطقه داشته است. اهمیت این منطقه برای آنها به قدری است که سرویس اطلاعاتی آمریکا، حادثه یازدهم سپتامبر را به وجود آورد تا بتواند جامعه بینالمللی را متقاعد کند که در محدوده غرب آسیا حضور فیزیکی داشته باشد.
شاید برخی همواره بپرسند که چرا غرب آسیا در سیاستهای آمریکا جایگاه خاصی دارد؟
🔸پاسخ به این پرسش را «مکیندر» در نظریه ژئوپلیتیک خود بیان کرده است. وی خاورمیانه را هارتلند (قلب) دنیا مینامد و اگر کشوری به قلب دنیا سیطره داشته باشد، به راحتی میتواند دنیا را مدیریت کند؛ بنابراین تمرکز بر منطقه ناشی از سیاست هژمونی آمریکاست. اگر کشورهای غرب آسیا بخواهند انرژی جهان را تنها یک روز تحریم کنند، بدون شک همه دنیا با مشکل روبهرو خواهد شد؛ بنابراین آمریکا با سیطره بر حکومتهای منطقه به راحتی سیاست خود را بر کشورهای دنیا حاکم میکند. از سوی دیگر، از زمان استقرار جمهوری اسلامی ایران، سیطره آمریکا بر هارتلند دنیا رو به ضعف گذاشته است. آمریکا تصور میکند که اگر بتواند ایران اسلامی را از بین ببرد یا از درون تهی کند، همچنان بر دنیا حکمرانی خواهد کرد. جنگ تحمیلی و هزاران دشمنی آشکار و پنهان دیگر نیز نتوانست حرکت ملت بزرگ ایران را منحرف کند.
🔹میزان پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در عرصههای گوناگون، به معنای سراشیبی آمریکا به همان اندازه است. وقتی رهبر معظم انقلاب سخن از افول آمریکا به میان میآورند، یعنی جمهوری اسلامی ایران قدرتمند شده است. به بیان دقیقتر ایران توانسته با قدرتمندسازی خود، آمریکا را در مسیر سراشیبی قرار دهد، بدون اینکه نبرد مستقیمی میان این دو صورت بگیرد. وقتی امروز آمریکا با تمام توان خود در حال دشمنی با ایران است، دلیل آن احساس خطر خود آنهاست. جمهوری اسلامی ایران نه با تروریستی نامیدن سپاه پاسدارانش، نه با تحریم نفتی و نه با هزاران دشمنی دیگر متوقف نخواهد شد. نبرد آمریکا با ایران، نبرد بر سر برچیده شدن سیطره آمریکا از دنیاست که با افول قدرت آمریکا محقق خواهد شد./بصیرت
@chekhabarazkoja