سلام
بنده دانشجو هستم و از شنبه تا سه شنبه کلاس دارم و سه شنبه به شهر خودم برمیگردم. نماز را باید به صورت کامل بخونم یا شکسته؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
نام مرجع تقلیدتان را بفرمایید نظرات مراجع مختلف است.
❓اساتيد و دانشجويان، در صورتي كه با قصد اقامت ده روز يا بيشتر، در محل درس و تدريس يا خوابگاه ميمانند:
مراجع محترم تقليد: براي اينگونه افراد، نماز تمام و روزه صحيح است.
ملاحظه۱: در صورتی که تصميم جدّي بر ماندن ده روز گرفته باشند و حداقل بعد از خواندن یک نماز چهار رکعتی، به دلیلی، تصمیم برگشت به وطن يا مسافرت ديگر داشته باشند، نماز و روزه آنها تا زماني كه در محل اقامت هستند، کامل خواهد بود.
ملاحظه۲: محاسبه ده روز از ساعت رسیدن به محل اقامت و تصمیم به ماندن تا حداقل همان ساعت در روز یازدهم (معادل۲۴۰ساعت) است. و اگر شب به محل اقامت رسیده باشند از صبح روز بعد تا غروب روز دهم محاسبه می شود.
❓اساتيد و دانشجويان، در صورتي كه كمتر از ده روز در محل درس و تدريس يا خوابگاه ميمانند:
امام خميني (ره): نماز شكسته است و روزه صحيح نيست.
آيتالله خامنهاي: در سفر برای تحصيل علم حکم نماز و روزه مبنی بر احتیاط است اعم از اين که سفرشان هفتگی باشد يا روزانه. ولی کسی که برای کار آزاد يا اداری مسافرت میکند، اگر بين وطن يا محل سکونت و محل کارش هر ده روز حداقل يک مرتبه رفت و آمد نمايد، بايد نماز خود را تمام بخواند و روزه او هم صحيح است. و اگر بين دو سفری که برای کار کردن میرود، ده روز در وطن يا جای ديگری بماند، در سفر اولی که بعد از اقامت ده روزه میرود، نمازش شکسته است و نمیتواند روزه بگيرد. ولی چنانچه قبل از این سفر کاری ، یک سفر شخصی رفته باشد، نماز در سفر شخصی شکسته و در سفر کاری پس از آن تمام است؛ ولی با این حال، احتیاط به جمع بین قصر و تمام، در این سفر کاری، ترک نشود.
۱. افرادی که چنین وضعیتی دارند، بارعایت شرایط میتوانند به فتوای مجتهد دیگر رجوع کنند و در صورت عدم رجوع، مقتضای احتیاط جمع بین نماز قصر و تمام است و در ماه رمضان باید احتیاطاً روزه بگیرند و بعداً قضای آن روزه را نیز بگیرند.
آيات عظام بهجت (ره)، صافى، فاضل (ره) و نورى:
اساتید و دانشجویان، اگر در کمتر از ده روز، حداقل یک بار، بین وطن و دانشگاه رفت و آمد داشته باشند و این وضعیت، تا مدتى ادامه داشته باشد [بنابرنظرآیات عظام صافی، نوری: سه ماه ؛ آیتالله بهجت: دو ماه ؛ آیتالله فاضل: یک ماه] كثيرالسفر محسوب ميشوند و نمازشان در محل تحصیل و بین راه تمام و روزه صحیح است.
آيتالله مكارم شیرازی:
۱. کسانى که یکی از سه حالت زیر را داشته باشند، كثيرالسفر محسوب ميشوند و نمازشان در محل تحصيل و بين راه تمام و روزه شان صحيح است.
الف. در هفته حداقل سه روز در رفت و آمد یا در محل تحصیل باشند و اين برنامه حداقل دو ماه ادامه داشته باشد؛
ب. شنبه به محل تحصیل برود و پنجشنبه به وطن برگردد و این برنامه حداقل ۴۵ روز ادامه داشته باشد؛
ج. شنبه تا پنجشنبه (غیرازجمعه) هر روز در رفت و آمد باشند و اين برنامه حداقل ۳۰ روز ادامه داشته باشد.
۲. كساني كه دو سال يا بيشتر و هر سال حدود سه ـ چهار ماه [اگر چه به طور پراكنده] در محل تحصيل يا تدريس و خوابگاه اقامت داشته باشند، آنجا در حكم وطن آنهاست و تا ادامه اين وضعيت همواره نمازشان كامل و روزه شان صحيح است.
#کثیر_السفر
#نماز_دانشجو
🅿️ @p_ahkaam
سلام
یکبار پیام فرستادم که دوستانی دارم که مناسبم نیستند و...
الان من و یکی از دوستام که هردومون مذهبی و چادری هستیم .
میزپشت ما که یکبار گفتم خوب نیستند... (از اینجا به بعد رو نذارید لطفا)
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
فعلا سعی کنید به آنها بیتوجهی کنید و هیچ عکسالعملی چه مثبت و چه منفی از خودتان نشان ندهید و همینطور سعی کنید دوباره لج آنها را در نیاورید.
اگر خیلی به شما فشار آوردند و مسخره کردند تا بالاخره واکنش نشان دهید آرامش خودتان را حفظ کنید و به هیچوجه واکنشی نشان ندهید و خیلی خونسردانه به کار خودتان بپردازید، انگار نه انگار چیزی شنیدهاید.
توصیه میکنم حتما در این زمینه با یک مشاور امین صحبت کنید. این کانال مربوط به سوالات شرعی است و بیشتر از این نمیتوان توضیح داد.
🅿️ @p_ahkaam
سلام وقتتون بخیر دوست من مبلغ ۱۵میلیون بهم داد تا رو پول پیش خونم بزارم ولی من وام گرفتم واون مبلغ به کسی دادم تا با اون پول کار کنه و هر چقد که با اون پول کار میکنه بهم سود بده چون همیشه دستم خالیه این کار وکردم الان من اون پولو برای خونه نزاشتم ودارم از اون سود میگیریم حکمش چیه چون دوستم گفته بود برای خونه پول کم آوردی این پولو بهت میدم
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
شما میفرمائید دوستتان گفته چون برای رهن خونه پول کم آوردی این پول رو میدم پس اگر پول رهن شما از جای دیگری تأمین شده و این پول را صرف کار دیگری کردهاید باید از ایشان اجازه بگیرید. مگر اینکه یقین داشته باشید ایشان راضی هستند.
#قرض
🅿️ @p_ahkaam
سلام من بعضی موقع میخواممثلا رزیم بگیرم میگم ولا تا یک هفته رژمم میبینی بعضی موقع زیاد گرسنه ام میشه اون انداز هایی که قسم خوردم بیشتر میخورم وخیلی ناراحت میشم آیا این ولا خوردن من گناه باید کفاره بدم یا مثلا بگیم به خدا
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
حتما باید کلمه خدا را بکار ببرید، به هر زبانی که باشد. والله، بالله، به خدا، .... با همه اینها قسم درست است و در صورت تخلف باید کفاره بدهید. البته اگر نیت قسم خوردن داشته باشید وگرنه اگر لقلقه زبانتان باشد و هیچ قصدی نداشته باشید قسم شرعی محسوب نمیشود.
پس اگر به قصد قسم خوردن اسم خدا را بر زبان بیاورید در صورت تخلف باید کفاره بدهید.
#قسم
🅿️ @p_ahkaam
سلام خسته نباشید همسر من مشروب و الکل استفاده میکنن متاسفانه
من با دعوا یا با خوشی گفتم که این کار رو نکن اما اصلا گوش نمیده یا به من یا نمیگه اما استفاده میکنه
میخاستم ببینم منکه نماز میخونم یا روزه میگیرم ایا قبول هست یانه
من چجوری باهاش غذا بخورم یا کنارش بخوابم میشه کامل در موردش توضیح بدید
ممنوم
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
اولا پاسخ آیتالله مکارم به سوال مشابه را ببینید:
سلام علیکم؛ دخترم البته خوردن شراب جزء گناهان کبیره است، اما مسؤولیت شما در این شرایط این است که کنارش باشید و او را به سمت خدا هدایت کنید و سبب عاقبت بخیری و نجاتش شوید.
ثانیا شراب خوردن ایشان ربطی به نماز و روزه شما ندارد. غذا خوردن با ایشان و خوابیدن کنار ایشان برای شما اشکالی ندارد. و تمکین جنسی نیز بر شما واجب است.
اما بهتر است شما برای حل این مشکل با یک مشاور امین صحبت کنید.
#شرابخوار
🅿️ @p_ahkaam
🌷 امام صادق (علیه السلام) :
✍ ثَلاثٌ لا يَضُرُّ مَعَهُنَّ شَيءٌ : الدُّعاءُ عِندَ الكَربِ، وَالاِستِغفارُ عِندَ الذَّنبِ، وَالشُّكرُ عِندَ النِّعمَةِ.
🖌 سه چيز است كه با وجود آنها هيچ چيز زيان نمىزند :
☘ دعا كردن در هنگام گرفتارى
☘ آمرزشخواهى در هنگام گناه
☘ و سپاسگزارى در هنگام نعمت.
📗 کافی ، ج۲ ، ص۹۵
🅿️ @p_ahkaam
سلام. ممنون از پاسخگویی شما.مرجع رهبری
بنده خانم و کارمند هستم و شروع به کارم از ۳۰ مهربوده. و سپس ازدواج کردم و سال خمسی خودم و همسرم رو همون تاریخ لحاظ کردم تاریخ ازدواجم آذرماه هست. الان این درسته که سال خمسی یکی بشه؟ یا اینکه باید جداگانه
سوال بعد اینکه الان برای سال خمسی من نزدیک به۲۵ کیلو برنج خریداری کردم که هنوز پولش رو ندادم .باید مبلغ اون رو محاسبه کنم یا چون نسیه و فعلا پرداخت نشده بحساب نمیاد
و در آخر اگه کسی باما بدهی داشته و نشده پرداخت کنیم.باز باید مبلغ سال خمسی رو بدیم؟منظور اینه که قسط و قرض داریم اون مانع پرداخت خمس نمیشه؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
۱. زن و شوهری که حقوق خود را به طور مشترک در امور منزل مصرف میکنند واجب است هر یک از آنها سال خمسی مستقلی به حساب درآمد خودش داشته و هر کدام خمس باقیماندهی حقوق و درآمد سالانهی خود را در پایان سال خمسی بپردازد، همچنین خانم خانهداری که همسرش سال خمسی دارد که درآن هنگام خمس اموال خود را میپردازد و وی نیز گاهی درآمدی دارد واجب است بر او که زمان دستیابی به اولین درآمد سال را، ابتدای سال خمسی خود قرار دهد و هر چه را در طول سال از منفعت کسب خرج مصارف شخصی خود، مثل زیارت، هدیه و مانند آن میکند خمس ندارد و هر چه از منفعت کسب سال، از مؤونهی سالانهاش تا سر سال زیاد بیاید واجب است که خمس آن را بپردازد.
همچنین تأخیر در محاسبه خمس جایز نیست. اگر قصد دارید سررسید سال خمسی تان را تغییر دهید و بعد از سررسید فعلی قرار دهید، باید ابتدا در سررسید موجود، محاسبه ی خمس را انجام دهید سپس بعد از آن در تاریخ مورد نظر مجدّداً محاسبه ی خمس انجام دهید؛ در این صورت، سررسید خمس شما به تاریخ جدید تبدیل می شود.
آیا زن و شوهری که حقوق خود را به طور مشترک در امور منزل مصرف می کنند، میتوانند سال خمسی مشترک داشته باشند؟
اگر سررسید هر دو نفر در یک تاریخ باشد، اشکال ندارد؛ و اگر زمان سررسید متفاوت باشد، می توانند با تقدیم سال خمسی، در یک زمان محاسبه کنند. نحوه ی تقدیم سال خمسی در مسائل قبل توضیح داده شد.
۳. شخصی که مبلغی را قرض میدهد، اگر مال قرضی را از درآمد سالیانه کارش و قبل از پرداخت خمس آن قرض داده است در صورتی که بتواند تا آخر سال قرضش را از بدهکار بگیرد واجب است که هنگام رسیدن سال خمسیاش خمس آن را بپردازد و اگر نتواند قرض خود را تا پایان سال بگیرد فعلاً پرداخت خمس آن واجب نیست لیکن هر وقت آن را وصول کرد باید خمس آن را بدهد.
📚احکام خمس از سایت رهبری
🅿️ @p_ahkaam
سلام من تو فضای مجازی باعث اذیت و ازار چندین نفر شدم ایا الان باید حلالیت طلب کنم؟ و اینکه اگر به آنها بگم جه کاری کردم شاید اتفاق بدتری بیفته
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
اگر باعث ریخته شدن آبروی دیگران و ضرر مالی آنها شدهاید باید بعد از توبه حلالیت بگیرید و یا جبران کنید.
#توبه
#اذیت_دیگران
🅿️ @p_ahkaam
سلام استاد ببخشید من سال قبل یه کانال زدم یکی از دوستان مدرسه ایم عضو کردم
اون پیشنهاد داد که ادمین بشه منم قبول کردم و با یه هویت دیگه به اون نزدیک شدم
جوری که تمام راز هاشو بهم گفت و بعد از ۶یا۷ ماه قطع ارتباط کردم وخیلی پشیمون بودم
الانم نمیتونم ازش حلالیت بخوام باید چیکار کنم😔
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
این که ایشان را فریب دادهاید و عملا مرتکب دروغ شدهاید، از این جهت گنهکارید، اما از این که موجب حقالناس نشدهاید.
#حق_الناس
🅿️ @p_ahkaam
سلام
من ده ساله سر کار هستم و تو این مدت متاسفانه خمس پرداخت نکرده ام، اصلا نمی دونم که آیا از حقوقم سر سال چیزی اضافه آمده یا خیر چون هیچ وقت حساب نکردم و اکثر مواقع هم من به دیگران زیاد پول قرض دادم و اصلا پولم دست خودم نبوده، الان بعد از ده سال نمی دونم چطور باید حساب کنم حتی حدسش هم برام سخته
الان من چکار کنم که خمسی به گردنم نباشه؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
لازم هست که به دفتر مرجع تقلیدتان مراجعه کنید و جزییات درآمد و مصرفتان را مطرح کنید و تا مواردی را که به آنها خمس تعلق میگیرد، مشخص شود.
مسئلهی خمس مسائل مختلفی دارد که باید با جزییات بررسی شود.
#خمس
🅿️ @p_ahkaam
سلام من مدتی هست هر چی که میخام داخل لباسشویی بندازم چکش میکنم که مبادا لکه خونی چیزی بهش باشه بعضا روی ملحفه و بالش لکه های قهوه ای شبیه به خون میبینم نمیدونم خون هست یا خون حشرات یا مدفوع حشرات. با دست میشورم لکه ها میره. ولی بعضی موقع ها متوجه نمیشم داخل لباسشویی می ندازم بعد از اتمام کار لباسشویی لباس ها رو که ميندازم روی بند میبینم اکچتین لکه هایی روی ملحفه و بالش هست و. چون شک دارم که نجس بودن یا نه. مجددا همه لباس ها رو ميندازم لباسشویی و مخدد میشورم و همون لکه ها رو با دست میشورم. تکلیف من چیه؟ واقعا اعصاب خرد کن هست. مقلد آقای مکارم هستم
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
اگر شک دارید چیزی نجس است یا نه پاک محسوب میشود. خون و مدفوع حشرات نجس نیست.
شستن لباس در ماشین لباسشوئی که متصل به آب لوله کشی شهر است لباس نجس را پاک میکند و اگر جرم خون برود رنگ آن ضرر ندارد.
#نجاست
#تطهیر
🅿️ @p_ahkaam
سلام اگر هنگام کندن جوش صورت حس خیسی روی دست کنیم واجب است چراغ را روشن کنیم ببینیم خون است یا خیر؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
بطور کلی جستجو برای یافتن نجاست لازم نیست.
درمورد جایی که احتمال زیادی میدهید نجس شده نیز اکثر مراجع فرمودهاند جستجو لازم نیست.
بههرحال اگر بعدا بفهمید که خون بوده باید تطهیر کنید.
پاسخ آیتالله مکارم به سوال مشابه: مساله نجاست و پاکی بسیار ساده است و سفارش شده جستجو نکنند و تنها مواردی که یقین به نجاست دارید را بشوئید و از روایات بدست می آید چنانچه فرد شک دارد جایی از بدن نجس شده است، لازم نیست حتّی نگاه کند تا یقین پیدا شود و یا اگر شک در ترشح نجاست دارد می تواند آب به آن محل بپاشد تا یقین حاصل نشود که نجاست ترشح شده است. یعنی حتی در مواردی که به راحتی می توان به طهارت و نجاست علم پیدا کرد، نیاز به تفحّص نیست.
#نجاست
🅿️ @p_ahkaam