امام صادق عليه السلام:
اگر به كسى خوبى كردى، آن را با منّت گذاشتن زياد و به رُخ كشيدن تباه مساز، بلكه با خوبىِ بهترى ادامه اش بده؛ زيرا اين كار براى اخلاق تو زيبنده تر است و پاداش آخرتت را واجبتر مى گرداند
إن كانَت لكَ يَدٌ عندَ إنسانٍ فلا تُفسِدْها بكَثرَةِ المِنَنِ و الذِّكرِ لها، و لكنْ أتبِعْها بأفضَلَ مِنها؛ فإنَّ ذلكَ أجمَلُ بِكَ في أخلاقِكَ، و أوجَبُ لِلثَّوابِ في آخِرَتِكَ
بحارالأنوار، جلد78، صفحه283
وقت نماز است التماس دعا
🅿️ @p_ahkaam
❓متن پیام
اگر فاصله دو وطن فردی ۲۵ کیلومتر باشد، حکم نماز و روزه وی در بین راه دو وطن چگونه است؟
✅ پاسخ
با سلام اگر فاصلۀ بین دو وطن، کمتر از ۴۱ کیلومتر باشد، در بین راه، نماز کامل و روزه صحیح است.
#احکام_وطن
#نماز_بین_دو_وطن
🅿️ @p_ahkaam
❓متن پیام
سلام حاج اقا ببخشید خانمی که از همسرش مهریه طلب داره و مهریه هم به اندازه ای هست که اگر بگیرم میتونم برم حج، آیا الان حج به من واجبه؟ میتونم از همسرم بگیرم؟
✅ پاسخ
در صورتی که شوهر توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد، زن نمیتواند مطالبه کند و مستطیع نیست. ولی اگر شوهر تمکّن دارد و مطالبۀ مهریه برای زن مفسدهای ندارد، واجب است مهریه را درخواست کند و به حج برود و اگر مطالبۀ آن برای او مفسده داشته باشد مثل اینکه منجر به نزاع ،دعوا و طلاق شود، مطالبه مهریه، واجب نبوده و مستطیع نیست.
#استطاعت_زن
#مهریه
🅿️ @p_ahkaam
❓متن پیام
سلام اگر شخصی بخواد برای کار خودش که خدماتی هست نه تبلیغاتی و تجاری, از دیگران پول بگیره و به اونا سود بده، چکار میتونه انجام بده تا ربا یا حرام نباشه؟
ممنونم
✅ پاسخ
با سلام می تواند در قالب عقد وکالت، قرارداد منعقد کند؛ به این صورت که صاحب سرمایه به او وکالت دهد که با پول او، فعالیت اقتصادی مد نظر را انجام دهد و ماهیانه یا در پایان قرارداد، مقدار معینی (طبق توافق) از سودهای حاصل شده را به او بدهد و بقیه را به عنوان اجرت وکالت برای خود بردارد.
#معامله_شرعی
#احکام_معاملات
#عقد_وکالت
🅿️ @p_ahkaam
❓متن پیام
سلام من خدمات کامپیوتری و برنامه نویسم و سفارش های مختلفی بهم پیشنهاد می شه
آیا می تونم اونها را به به مقداری کمتر به یه نفر دیگه بدم و مقداری از پول رو به عنوان پیدا کننده کار برا خودم بردارم ؟
مثلاً یه بنر رو پنجاه سفارش بگیرم و بدم به یه نفر دیگه با سی تومن انجام بده و بیست تومن رو خودم بردارم.ممنونم
✅ پاسخ
با سلام
اگر شرط شده باشد یا از شواهد فهمیده شود که باید خودتان کار را انجام دهید، واگذاری آن به دیگری جایز نیست،
در غیر این صورت، فقط به قیمت بیشتر یا مساوی می توانید به دیگری واگذار کنید، مگر آنکه مقداری از کار را انجام داده باشید، در این صورت می توانید به قیمت کمتر به دیگری واگذار کنید.
#واگذاری_کار
#اجیر_گرفتن
🅿️ @p_ahkaam
💬 | #پیام_جدید
❓متن پیام:
زاهد بودن با احکام شرعی مغایرت دارد؟چونکه برای زهد باید ازدواج نکنی تفریح نداشته باشی رفیق نداشته باشی مهمانی نروی از دنیا کنار بکشی و تا حد امکان غذا نخوری و نخوابی و حمام نروی،اما آموزه های اسلام دقیقا مخالف پروتکل های زهد میباشد.
✅ پاسخ
با سلام بزرگوار شما زهد و تقوا در اسلام رو با رهبانیت مسیحیت و .. اشتباه گرفتید.
کجا گفتن که فرد زاهد نباید ازدواج کند؟
کجا گفتن زاهد نباید حمام بره؟
بزرگوار زهد در اسلام این نیست
زهد که یکی از فضایل اخلاقی است و مورد تشویق و ترغیب روایات اهل بیت (علیهم السلام) است، این است که انسان با این که طبعا به چیزی میل و رغبت دارد، به خاطر داشتن فکر و هدف بالاتر، از آن چیز صرف نظر کند و در فکر تامین هدف بالاتر باشد . یعنی انسان در عین این که قدرت و امکان آن را دارد که لباس خوب بپوشد و غذای لذیذ بخورد و در مسکن عالی بنشیند و بر مرکب گران قیمت سوار شود، اما برای این که مسؤولیت خود را بهتر انجام بدهد و با مردم مستمند و دردمند همدردی و همرنگی داشته باشد و خشنودی پروردگار را به این وسیله جلب کند، از همه اینها صرف نظر کند و امکانات خود را در راه رفاه مستمندان و تامین زندگی محتاجان صرف نماید و خود با زندگی ساده بسازد و از تنعم و تجمل و لذت گرایی پرهیز کند .
بنابراین زهد که این همه مورد تشویق احادیث اسلامی است و یکی از فضایل مهم انسانی است، بر دو پایه استوار است:
1- کیفیت روحی، یعنی با این که به چیزی طبعا میل دارد و مورد علاقه قلبی اوست و فراهم کردن آن نیز برای او ممکن است، ولی بخاطر تامین هدف بالاتر که هدف الهی و معنوی است، توجه خود را از آن چیز برمی دارد و به جانب آن هدف والا توجه می کند .
2- در زندگی عملی خود، ساده زیستی و قناعت را پیشه خود می سازد و از تنعم و تجمل و لذت گرایی پرهیز می نماید .
تفاوت زهد در اسلام که مورد تشویق است و رهبانیت که مذموم است، این است که رهبانیت یعنی بریدن از مردم و روآوردن به گوشه گیری به خاطر این که دنیا و آخرت (از نظر راهب) سازگاری ندارند . ولی زهد در اسلام، این است که انسان نه تنها به مسائل اجتماعی و اقتصادی و سیاسی که مسائل زندگی انسانهاست پشت نمی کند، بلکه دخالت در آنها را لازم می داند، اما به واسطه فکر و هدف مهمتر و والاتر، از آن چه مورد رغبت و موجب لذت اوست، چشم می پوشد و برای خود زندگی ساده و بی تکلف را انتخاب می کند تا این که بهتر از عهده مسؤولیت و تعهد در مسائل اجتماعی و سیاسی و اقتصادی برآید . و در نتیجه، فرق بین زاهد و راهب با این که هر دو از تنعم و لذت گرایی می گریزند، این است که راهب از تعهد و مسؤولیت اجتماعی نیز می گریزد و به صومعه و دامن کوه پناه می برد و از مردم می برد ولی زاهد به مردم روی می آورد و جامعه و ملاکهای آن و تعهد اجتماعی را محترم می شمارد و تجمل و لذت گرایی را ترک می کند و خدمت به مردم و انجام مسؤولیت خود را عبادت می داند . زاهد در حقیقت بر خود تنگ می گیرد تا دیگران را برای جلب خشنودی خدا به آسایش برساند; زیرا قلب حساس و دل دردآشنای او همیشه در فکر دردمندان ومحتاجان است و شادمانی او در این است که خاری را از سر راهی بردارد و دست بر سر یتیمی بکشد و بازوی ناتوانی را بگیرد و دل شکسته ای را شاد کند .
#زهد
#زاهد
#رهبانیت
مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
چه گناهانی مجازات دنیوی اش سنگسار است؟
✅ پاسخ
با سلام سنگسار یا همان رجم که از طریق پرتاب سنگ به مجرم صورت می گیرد دارای سلسله مراتب و رسوم خاص خود می باشد. مجازات سنگساراز دسته مجازاتی است که برای بر زناکار محصن و محصنه اعمال می شود.
البته در قانون جدید مجازات سال 92 امکان تبدیل این مجازات به اعدام و شلاق فراهم گردیده است
#سنگسار
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام
سلام اگر شخصی بخواد برای کار خودش که خدماتی هست نه تبلیغاتی و تجاری, از دیگران پول بگیره و به اونا سود بده، چکار میتونه انجام بده تا ربا یا حرام نباشه؟
ممنونم
✅ پاسخ
با سلام می تواند در قالب عقد وکالت، قرارداد منعقد کند؛ به این صورت که صاحب سرمایه به او وکالت دهد که با پول او، فعالیت اقتصادی مد نظر را انجام دهد و ماهیانه یا در پایان قرارداد، مقدار معینی (طبق توافق) از سودهای حاصل شده را به او بدهد و بقیه را به عنوان اجرت وکالت برای خود بردارد.
#معامله_شرعی
#احکام_معاملات
#عقد_وکالت
🅿️ @p_ahkaam
❓متن پیام:
سلام توریه روباچندمثال برامون توضیح بدین لطفا
✅ پاسخ
باسلام
توریه این است که: سخنى بگویند که ظاهرى دارد، اما منظورِ گوینده، چیز دیگرى است، هر چند شنونده نظرش متوجه همان ظاهر مى شود،
مثلا کسى از دیگرى سؤال مى کند: کى از سفر آمدى؟ او پاسخ مى دهد: پیش از غروب، در حالى که پیش از ظهر آمده است، شنونده از ظاهر این کلام، کمى قبل از غروب را مى فهمد، در حالى که گوینده، قبل از ظهر را اراده کرده، چرا که آن هم قبل از غروب است!.
یا کسى از دیگرى سؤال مى کند، غذا خورده اى؟ مى گوید: آرى، شنونده از این سخن، چنین مى فهمد که امروز غذا خورده، در صورتى که منظورش این است، دیروز غذا خورده.
توضیح بیشتر
این نکته در کتب فقهى مطرح است که: آیا توریه دروغ محسوب مى شود یا نه؟ جمعى از فقهاى بزرگ از جمله «شیخ انصارى» (رضوان اللّه علیه) معتقد است: توریه جزء دروغ نیست، نه عرفاً دروغ بر آن صادق است، و نه از روایات اسلامى الحاق آن به کذب( دروغ) استفاده مى شود، بلکه در پاره اى از روایات، عنوان کذب رسماً از آن نفى شده است.
در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم: «الرَّجُلِ یُسْتَأْذَنُ عَلَیْهِ فَیَقُولُ لِلْجَارِیَةِ قُولِی لَیْسَ هُوَ هَاهُنَا قَالَ(علیه السلام) لَا بَأْسَ لَیْسَ بِکَذِب»؛ (کسى دم در مى آید و اجازه ورود به خانه مى طلبد، صاحب خانه (که مانعى از پذیرش او دارد) به کنیز مى گوید: بگو: او اینجا نیست (و منظور از آن مثلاً همان پشت در خانه است) امام(علیه السلام) فرمود: این دروغ نیست).
اما، حق این است که در اینجا باید تفصیلى داد، و به عنوان یک ضابطه کلى گفت: هر گاه لفظ از نظر مفهوم لغوى و عرفى قابلیت دو معنا دارد، ولى ذهنیات مخاطب آن را بر معنى خاصى تطبیق مى کند، در حالى که گوینده اراده معنى دیگرى را دارد، این چنین توریه اى دروغ نیست مثل این که لفظ مشترک را به کار برند، ذهن شنونده متوجه یک معنى شود در حالى که گوینده نظرش معنى دیگرى باشد. ( مانند مثال های بالا)
فى المثل، در حالات «سعید ابن جبیر» آمده است: «حجاج» از او پرسید: نظر تو درباره من چگونه است؟ گفت: به عقیده من تو «عادل» هستى! اطرافیان، شاد شدند، «حجاج» گفت: او با این سخن حکم کفر مرا صادر کرد; زیرا یک معناى عادل عدول کننده از حق به باطل است! قرآن مجید مى گوید: «ثُمَّ الَّذِیْنَ کَفَرُوا بِرَبِّهِمْ یَعْدِلُونَ»
اما اگر لفظ، از نظر مفهوم لغوى و عرفى تنها یک معنى دارد و گوینده آن را رها مى کند و به سوى معناى مجازى مى رود، بى آن که قرینه مجاز را ذکر کند، این چنین توریه اى بدون شک حرام است، و ممکن است با این تفصیل میان نظرات مختلف فقها جمع کرد.
ولى، باید توجه داشت: حتى در مواردى که توریه، مصداق کذب و دروغ نیست، گاهى مفاسد آن را در بر دارد و سبب به جهل افکندن مردم در خطا مى شود، و از این نظر، گاه ممکن است به مرحله حرام برسد، اما هر گاه نه چنین مفسده اى دارد، و نه مصداق کذب و دروغ است، دلیلى بر حرمت آن نداریم، و روایت امام صادق(علیه السلام) از این قبیل است.
بنابراین، تنها دروغ نبودن براى توریه کردن کافى نیست، بلکه باید مفاسد دیگر نیز در آن نباشد
#توریه
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام خدا قوت ..من یه پولی رو در بانک گذاشته بودم که هرماه سود میومد روش ...بکی از دوستام پول لازم شد و من به خاطر اون پولمو از بانک کشیدم بیرون و دادم بهشون ...حالا ایشون میگن من سود این ماه میدم ..یعنی همون مقدار که قرار بوددبانک بده .میخواستم بدونم این سودی که ایشون میدن رباس یا نه ...ممنون
✅ پاسخ
با سلام اگر از قبل چیزی نگفته و شرطی نگذاشته آید و خودشان به عنوان هدیه موقع بازگرداندن قرض، می دهد اشکال ندارد .
#قرض
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام
وقتتون بخیر.خسته نباشید
امسال ماه رمضان یک روز بعد از اذان صبح غسل برام واجب شد صبر کردم تا نزدیک اذان بشه تا برم حمام.
ولی قبل از اذان خوابم برد وبعد اذان بیدار شدم و روزه ام را ادامه دادم
الان حکم روزه اون روز من چیه ؟؟
✅ پاسخ
با سلام
كسى كه در شب ماه رمضان جنب است و میداند يا احتمال میدهد كه اگر بخوابد پيش از اذان صبح بيدار میشود، چنانچه تصميم داشته باشد كه بعد از بيدار شدن غسل كند و با اين تصميم بخوابد و تا اذان بيدار نشود روزهاش صحيح است،
ولى اگر تصميم بر غسل نداشته باشد يا مردّد باشد كه غسل بكند يا نه در اين صورت اگر بيدار نشود روزهاش بنا بر احتیاط واجب باطل و کفاره دارد.
#خوابیدن_در_حالت_جنابت
منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
🌷 راه جبران غیبت
❓متن پیام:
سلام وقتی خبرچینی کنی وبعدپشیمان بشی ازاین کارت چجورباید جبران کنی آیاحق الناس هست وباید حلالیت طلبید چگونه؟
✅ پاسخ
باسلام
غيبت کننده چگونه مي تواند خطاي خود را جبران کند؟
بر اساس سخنان معصومين(ع)، اگر غيبت شونده از غیبت آگاه شد، بايد از او طلب بخشش کرد، در غير اين صورت، بايد براي او طلب آمرزش كرد، زیرا بازگو کردن آن سخنان، سبب اذيت بيشتر او می شود. پيامبر(ص) مي فرمايند: «كفاره غيبت براى كسى كه غيبتش را كرده اى، استغفار است». امام چهام(ع) در دعایی مي فرمايند: «اگر من در عرض و آبروى کسی ستمی كرده ام، و توانایی بر حليّت ندارم، از تو مى خواهم آنان را از من راضى فرمايى». توجیه عمل انسان مؤمن، و یا حمل بر صحّت آن، يكى ديگر از طرق جبران غيبت می باشد.
پاسخ تفصیلی:
برخی از روايات، به شیوه های جبران غیبت، از سوی غیبت کننده، اشاره دارد، كه اگر غيبت، به گوش غيبت شونده رسيده، بايد از او حلالیت طلبید و اگر چنانچه غیبت شونده اطلاعی ندارد، بايد براى او از درگاه خداوند، طلب آمرزش كرد (تا حق او جبران شود). امام صادق(عليه السلام) در حدیثی می فرمایند: «فَاِنْ اُغْتِيْبَ فَبَلَغَ الْمُغْتابَ فَلَمْ يَبْقَ اِلاّ اَنْ تَسْتَحِلَّ مِنْهُ وَ اِنْ لَمْ يَبْلُغْهُ وَ لَمْ يَلْحَقْهُ عِلْمَ ذلِكَ فَاسْتَغْفِرِ اللّهَ لَهُ».(1)
اين تفصیل به خاطر آن است كه اگر غيبت به شخص غيبت شونده نرسيده، با نقل این سخنان، اسباب اذيت و آزار بيشتر غیبت شونده شده را فراهم، و مسئوليت سنگين ترى را به بار می آورد، به همين دليل، تنها دستور استغفار براى او داده شده، حال اگر غيبت شونده ناراحت نمى شود، وجوب حليّت طلبيدن بعيد نيست.
و از اين سخنان تفسير این دسته از روايات روشن مى شود، كه مى گويد: «كَفّارَةُ الاْغْتِيابِ اَنْ تَسْتَغْفِرَ لِمَنْ اِغْتَبْتَهُ»؛ (كفاره غيبت آن است كه براى كسى كه غيبتش را كرده اى استغفار كنى).
ادامه در لینک زیر
منبع و مطالعه بیشتر
#جبران_غیبت
#سخن_چینی
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام
سلام من جایی بودم که اینترنت آنتن داشت و رمز نداشته بودن و استفاده کردم الان عذاب وجدان دارم یعنی حق الناس محسوب می شه ؟ اگر حق الناس هست چکار کنم
✅پاسخ
باسلام
اگر نسبت به رضایت مالک اطمینان نداشته باشید، استفاده از آن جایز نیست و هزینۀ مقداری را که استفاده کرده اید، ضامن هستید و باید به شخص بپردازید.
یا رضایت او را بگیرید
#حق_الناس
#اینترنت_وای_فای_بدون_رمز
#وای_فای_بدون_رمز
🅿️ @p_ahkaam
❓متن پیام:
سلام حاج آقا من نمیتونم نماز جمعه شرکت کنم آیا باید صبر کنم تا نماز جمعه تموم بشه یا میتونم اول وقت نمازمو بخونم؟ ممنونم از شما
✅پاسخ
باسلام نیاز نیست حتماصبر کنید تا نماز جمعه تمام شود، و می تواند نماز ظهر و عصر را در اول وقت بخواند.
#نماز_جمعه
#خواندن_نماز_اول_وقت_در_جمعه
🅿️ @p_ahkaam
❓متن پیام:
با سلام. میخواستم بپرسم آیا کسانی که چپ دست هستند و با دست چپ غذا میخورند باز هم باید طهارت و استبراء را با دست چپ انجام دهند؟
✅ پاسخ
باسلام
طهارت بهتر است بادست چپ انجام شود اما واجب نیست وبادست راست مکروه است. مگر اینکه بخاطر مشکلی نتواند با دست چپ طهارت بگیرد و مجبور باشد با دست راست انجام دهد که در این صورت کراهت از بین می رود.
انشاءالله عاقبت بخيربشويد.
#طهارت_با_دست_راست
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر در ماههای بارداری نمازم را به طور نشسته روی مبل میخوانم و نمیتوانم ساده کنم و مهر را به سمت پیشانی با دست میآورم تا سجده کنم چون خیلی اذیت میشم آیا نمازهای صحیح است ؟مقلد آیت الله سیستانی
✅ پاسخ
با سلام
اگر امکان سجده کردن ندارید و برای جنین یا خودتان ضرر دارد و نشستن بر روی صندلی نماز و .. هم ممکن نیست اشکال ندارد و نماز صحیح است.
#نماز_زن_باردار
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام
اگر مهری رنگش از حالت عادی تغییر کند و قهوه ای بشه دیگه نمی تونیم روی اون نماز بخونیم؟
✅ پاسخ
سلام اگر سیاهی روی مهر عرفا چربی که جرم هست نباشد مانع از صحت سجود بر مهر نیست.
در واقع چربی و سیاهی نباید به اندازه ای باشد که مانع محسوب شود.
#سیاهی_مهر
#چرک_شدن_مهر
#سجده_بر_مهر_چرک
🅿️ @p_ahkaam
❓متن پیام:
سلام،اینکه یک زن و مرد نامحرم با هم رسمی و با پروتکل های شرع و مذهب صحبت بکنند،اما زن وقتی میان آشنایان خودش بخواهد آن شخص را نام ببرد،با نام کوچک آن شخص مثلا عرفان،خطاب میکند،این حکم بر اختلاط حرام است؟
✅ پاسخ
با سلام اگر موجب مفسده نمی شود و رعایت شئونات صورت می گیرد اشکال ندارد
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام به همه خواهر وبرادرا خواهشا سوال تکراری نپرسید
حداقل جستجو کنید یا هر روز سوالها را مرور کنید.تا یک نفری که سوال مهم داره بتونه به جوابش برسه.سپاس از همه
✅ پاسخ
با سلام و تشکر از تذکر به جای شما مخاطب گرامی
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام
سلام خوب هستید ممنونم که به سوالات ما جواب میدید میخواسم ببینم نماز خوندن روی مهرهایی که دارای تصاویر و نوشته هستند چه حکمی داره؟
مرجع این الله سیستانی هستن
ممنونم🙏
✅ پاسخ
با سلام طبق نظر ایشان این کار مانعی ندارد ولی بهتر است روی قسمتی که صاف است سجده کنید.
#سجده_برمهر_منقوش
🅿️ @p_ahkaam
❓متن پیام
سلام خدمت شما
گوش دادن آهنگ رپ که در باره ایران و شهدا خوانده می شود چه حکمی داره
ممنون
✅پاسخ
با سلام بزرگوار در مورد موسیقی بارها توضیح داده شده
به طور کلی موسیقی ای حرام است که مضل عن سبیل الله باشد، یعنی به سبب ویژگی هایی که دارد، انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور کند و به سمت بی بندوباری، بیهودگی و گناه سوق دهد.
#موسیقی
#موسیقی_حرام
#رپ
🅿️ @p_ahkaam
❓ متن پیام:
سلام آیا خرید و فروش دلار از نظر شرعی اشکال دارد؟
✅ پاسخ
با سلام این گونه امور تابع قوانین و مقررات مربوطه است، اگر زمانی منع قانونی وجود نداشته باشد، اشکال ندارد. ولی در زمانی که بطور قانونی خرید و فروش آن جرم محسوب می شود ، یا خرید مخالف قانون باشد حرام است
#دلار
#خرید_و_فروش_دلار
🅿️ @p_ahkaam
❓متن پیام:
باسلام.
بنده فروشنده (شاگردمغازه لباس فروشی) هستم.همانطور ک میدانید صاب کار حدود 20یا25درصد روی اجناس میزاره و میفروشه. آیا من میتونم 20درصد از قیمت اجناس کم کنم و انرابخرم. ینی پولش ضایع نشده فقط سودی نکرده رو این جنس آیا اجازه همچین کاری هست.
✅ پاسخ
با سلام این کار باید با اجازه صاحب مغازه باشد و بدون اجازه حق چنین کاری ندارید.
#حق_الناس
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقتتون بخیر.ممنون از وقتی که میذارید برای ما.قدردانیم.
شوهرم هفت ساله فوت شدن.از همون اول خانواده ی ایشون گفتن کسی رو پیدا کنم که هر ماه بهشون طبق عرف پول بدیم و ایشون نماز بخونن واسه همسرم.
من شخص نیازمند و مومنی رو پیدا کردم که ایشون تقبل کردن نمازها رو.چند ماه اول رو من دادم و بعدش کلا اونا شونه خالی کردن و کنار کشیدن به طور کامل و گولم زدن.
من فقط ماهیانه هشت میلیون درآمد دارم که نهصد تومانش رو میدم این آقای نمازگزار و حدودا سه تومان هم قسط میدم.پسرم هم دبستانی هست و هزینه هام زیاده.
این آقا به شدت نیازمندند و سر حساب پولی که بنده به ایشون میدم دارن زندگی میگذرونن و میدونم اگر قطع بشه واقعا توی شرایط بسیار بدی گیر میکنن.چون هم معلولیت دارند و بیکارند و هم عیالوارند
این وسط من چی کنم؟دیگه نمیتونم پول نمازهای همسرم رو بدم.شش سال و نیمه دارم ماه به ماه هزینه میدم در صورتی که قرار بود این کار با همکاری من و خانواده ی شوهرم باشه ، نمیدونم چه راهی هست؟از طرفی من بهم فشار میاد اگه پرداخت کنم،از طرفی قطع کنم این خونواده شدیدا در شرایطی بدی قرار میگیرن.😞
✅ پاسخ
سلام علیکم
شما نسبت به ادا نماز شوهرتون دینی ندارید، و مسئول نیستید
اما نسبت به اون بنده خدا ، اگر قرار دادی بستید و این قرار داد و تعهد شما باعث شده که اون کاری داشته رها کرده یا درآمدی داشته که قطع کنه و امید به شما همه چیز را رها کرده باید به تعهدتون عمل کنید!
در غیر این صورت و در صورت غیر و هرج می توانید دیگر هزینه ندهید
هر دو طرف تو سختی و مسئولیت زندگی هستید ان شاالله مورد عنایت حضرت حق قرار گیرد
#نماز_قضای_همسر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر.شرکت در کلاس عروسکبافی با قلاب اشکال دارد؟ که بعد از آموزش عروسک ببافیم و بفروشیم؟
✅ پاسخ
سلام علیکم
هر نوع ساخت مجسمه یا تصویری که ترویج فساد یا ظلم یا امر باطلی باشد، ساخت، خرید و فروش و نگهداری آن حرام خواهد بود مثل مجسمه بودا که نماد بوداییان و بت پرستان می باشد. و نگه داری مجسمه یا نمادهای ظالمان و مفسدان و پادشاهان ظالم به هر بهانه ای که سبب ترویج افکار باطل آنها باشد!، حرام می باشد. اما سایر موارد مجسمه سازی محل اختلاف نظر میان فقها هست که در ادامه می توانید مطالعه کنید.
مسأله ۲۰۶۹ خرید و فروش مجسمه و صابون یا (۱) چیزهای دیگری که روی آن مجسمه دارد اشکال ندارد. (۱) (فاضل): خرید و فروش مجسمه و..
(نوری): ساختن مجسمه حرام است ولی خرید و فروش آن و صابون یا..
(گلپایگانی): مسأله ساختن مجسمه حرام است، ولی خرید و فروش آن بعید نیست که جایز باشد، اگر چه احتیاط در ترک آن است.
(خوئی): مسأله ساختن مجسمه جاندار بلکه نقاشی آن نیز حرام است، ولی خرید و فروش آن مانعی ندارد، اگر چه أحوط ترک است.
(تبریزی): مسأله ساختن مجسمه جاندار بنا بر مشهور حرام است و نقاشی آن جایز است و خرید و فروش آن مانعی ندارد، اگر چه أحوط ترک است.
(سیستانی): مسأله ساختن مجسمه جاندار بنا بر احتیاط حرام است، ولی خرید و فروش آن مانعی ندارد؛ و امّا نقاشی جاندار جایز است.
(زنجانی): مسأله ساختن مجسمه جاندار حرام است و همچنین نقاشی جاندار بنا بر احتیاط حرام است، ولی خرید و فروش آن مانعی ندارد هر چند احتیاط استحبابی در ترک آن است.
(بهجت): مسأله ساختن مجسّمه موجودات جاندار حرام است امّا نگهداری آن برای مقاصد غیر حرام بنا بر أظهر جایز است، و نیز معامله به همین مقصود مانعی ندارد، اگر چه احتیاط مستحب ّ در ترک آن است. و نقاشی موجودات جاندار بنا بر أظهر حرام نیست، اگر چه احتیاط در ناقص یا جدا کشیدن آن است.
(صافی): مسأله ساختن مجسمه حرام است و احتیاط واجب ترک خرید و فروش آن است.
(مکارم): مسأله ساختن و خرید و فروش مجسمه اشکال دارد، ولی خرید و فروش صابون و مانند آن که روی آنها شکل مجسمه یا نقشهای برجسته است اشکالی ندارد.
#مجسمه
#خرید_و_فروش_مجسمه
منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam