فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ شبهه:
فلسفه ازدواجهای متعدد پیامبر اسلام !
دشمنان اسلام در مورد ازدواجهای پیامبر گرامی افسانه گرایی کرده و این ازدواجهای را با مسائل جنسی و شهوانی مرتبط می سازند، در کلیپ فوق در این رابطه توضیحات کافی ارائه شده است.
💡@p_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوال ۵۷
❌ درددل کردن و غیبت !
آیا #غیبت_کردن پشت سر اعضای خانواده (پدر، مادر، فرزند، خواهر، برادر) گناه و معصیت است؟
ملاک تشخیص غیبت چیست؟
استاد حجتالاسلام وحیدپور پاسخ میدهد
💡@p_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قبل از آغاز بازی دو تیم فوتبال لیگ عراق (الشرطه و القاسم)، داوران این بازی با در دست گرفتن قرآن و بوسیدن آن بازی را شروع کردند. تمامی بازیکنان دو تیم هم قرآن در دست داشتند.
💡@p_eteghaadi
✅ احمقانه ترین و خباثت آمیز ترین کار در ایران
⚫️ چندی پیش دو زن رو به جرم بمبگذاری گرفتن، یکی تو ایران و یکی تو ترکیه، بمبگذار ترکیه روسری داره ؛ اما وقتی گرفتنش نهتنها حجاب براش نمیذارن، بلکه لباس New York هم تنش میکنن که بگن کار آمریکا بوده. برای اینکه تحقیرش کنن و باقی رو بترسونن صورت ترسیدهی او را بدون سانسور نشون میده و از معرفی او ابایی نداره.
⚫️ بمبگذار ایران اما در حالت عادی بیحجابه و هییییچ اعتقادی به چادر و حجاب نداره، اما وقتی دارن فیلمش رو پخش میکنن نه تنها مقنعه سرشه، بلکه چادر هم سرش کردن. در کنار تخریب چادر و توهین به اون، تصویری که فرد بمبگذار تو ذهن مخاطب باقی میمونه، یه زن محجبهست!
مسولین پخمه و سبک مغزی که این خیانت را در حق چادر و حجاب میکنند چه تفاوتی با مزدوران و عناصر نفوذی یهودی و بهایی دارند؟!
#جنگ_شناختی
💡@p_eteghaadi
سوال ۵۸
❓متن پیام:
مفهوم ازل يعني چه؟ قبل از اينکه خدا جهان را بيافريند غير از خدا و يا قبل از او چه چيزي وجود داشت؟
✅ پاسخ:
در معناي متعارف ازل به معني ابتداي زمان است ، اما در معناي دقيق ازل به معني ابتداي ايجاد و آفرينش است ؛ در حقيقت مراد دقيق ازاين كه خداوند حقيقتي ازلي است آن است كه خداوند از ابتدا بوده و فرض عدم براي او ناممكن است .
اما اينكه بگوييم قبل از آفرينش جهان و يا قبل از خدا بايد دانست كه اصولا مفهوم قبليت و بعديت از مفاهيم مرتبط با حقيقت زمان هستند . قبل يعني زماني پيش از يك حادثه خاص ، در نتيجه بايد تصور كرد كه قبل از اين حادثه هم زمان بوده است ، در حالي كه زمان تنها در كنار حقايق مادي معنا دارد .خود مخلوقي از مخلوقات عالم به حساب مي آيد و به همين خاطر تصور زماني قبل از ايجاد عالم مادي بي معناست .
وقتي خداوند را ازلي دانستيم ،تصور قبل از خدا مطلقا معقول و منطقي نخواهد بود، در نتيجه قبل از خدا يا قبل از آفرينش عالم تعابيري منطقي و قابل قبول نيستند ؛ اما فارغ از اين مطالب دقيق بايد گفت خداوند ابتداي عالم هستي است و ازلي است ،يعني در مرتبه ذات خود موجودي است كه هيچ وجودي را در كنار خود ندارد ؛
در نتيجه قبل از ايجاد عالم تنها خداوند بود و بس .
📚 منبع و مطالعهی بیشتر
💡@p_eteghaadi
سوال ۵۹
❓متن پیام:
عقد اخوت چیست و کیفیت آن چگونه است؟
✅ پاسخ:
#عقد_اخوت عهدی است كه مومنین در عيد غدير خم با یکدیگر میبندند که بعد از آن نسبت به هم این امور را رعایت کنند: 1. برای یکدیگر دعا کنند 2.دید و بازدید رفتن 3.در آخرت یکدیگر را شفاعت كنند.
#کیفیت_عقد_اخوت:
💠دست راست خود را در دست راست برادر مؤمن خود بگذارد و بگويد: وَاخَيْتُكَ فِي اللَّهِ وَ صَافَيْتُكَ فِي اللَّهِ وَ صَافَحْتُكَ فِي اللَّهِ وَ عَاهَدْتُ اللَّهَ وَ مَلَائِكَتَهُ وَ كُتُبَهُ وَ رُسُلَهُ وَ أَنْبِيَاءَهُ وَ الْأَئِمَّةَ الْمَعْصُومِينَ عَلَيْهِمُ السَّلَامُ عَلَى أَنِّي إِنْ كُنْتُ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ وَ الشَّفَاعَةِ وَ أُذِنَ لِي بِأَنْ أَدْخُلَ الْجَنَّةَ لَا أَدْخُلُهَا إِلَّا وَ أَنْتَ مَعِي
آنگاه برادر مؤمن بگويد:
قَبِلْتُ
و ادامه دهد: أَسْقَطْتُ عَنْكَ جَمِيعَ حُقُوقِ الْأُخُوَّةِ مَا خَلَا الشَّفَاعَةَ وَ الدُّعَاءَ وَ الزِّيَارَة
#عقد_فارسی
میتوان عقد اخوت را به فارسی اینگونه بخواند:
عهد میبندم در حق شما دعا و زیارت و شفاعت را.
#منحصر_به_عید_غدیر
عقد اخوت مربوط به عید غدیر است ولی در ایام دیگر به امید ثواب مانعی ندارد.
#عاقد
عقد اخوت را ميتوان خود افراد بخوانند و لازم نیست عاقد بخواند.
#باطل_کردن
عقد اخوت يك عقد اخلاقي و يك امر مستحبي است و مثل عقد ازدواج نيست كه نياز به صيغه طلاق براي فسخ داشته باشد.
#عقد_اخوت_و_محرمیت
عقد اخوت دو فرد باعث محرمیت یا حرمت ازدواج نمیشود.
#عقد_اخوت_خانمها
زنان نیز مى توانند به امید رسیدن به ثواب عقد اخوّت را میان خود جاری کنند.
#عقد_اخوت_با_نامحرم
زن و مرد نامحرم نمیتوانند با هم عقد اخوت ببندد.
#تعداد_نفرات محدوديتی در تعدد اخوتها وجود ندارد و يك نفر ميتواند با چند نفر عهد اخوت ببندد.
#مدت_عقد_اخوت تا آخر عمر و قسمت شفاعت آن مخصوص قیامت است.
#عقد_اخوت_با_شهداء، میتوان با شهداء عهد کرد که هنگام خواندن دعا و رفت و آمد با مومنین ایشان را هم در این اعمال شریک کند و از ایشان طلب کند که در قیامت او را مورد شفاعت قرار دهند.
#چند_بار_خواندن عقد اخوت با يك نفر مشكلي ندارد.
📚 امام خمینی، المكاسب المحرمة، ج1، ص 469؛ توضيح المسائل مراجع ، م 2368، 2369 و 2728؛ آقا، اجوبه، س 1464و1465 رساله آموزشی ، ج 2 ، درس 82
#عقد_اخوت
💡@p_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوال ۶۰
✅ سوال:
چرا جنّ سُنّی نداریم ؟
✅ پاسخ مرحوم آیت الله العظمی بهجت رحمة الله عليه را بشنوید.
میفرماید: اجنه و روسای آنان در غدیر خم حضور داشته اند و به ولایت و وصایت امیر المومنین علی علیه السلام ایمان دارند لذا جن سنی نداریم !
💡@p_eteghaadi
35.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ بازار ایران در تصرف ژلاتین خوکی
مستندی پخش شده از شبکه ی افق صدا و سیما مبنی بر استفاده از ژلاتین خوکی
در پاستیل ها ، شکلات ، داروها
انواع ژله و...
اگر طالب پاکی نسل و عاقبت به خیری فرزندان خود هستید برای همیشه دور پاستیل را خط بکشید. بازار مملکت اسلامی پر شده از ژلاتین حرام و نجس خوکی.
💡@p_eteghaadi
✅ هر ساله با نزدیک شدن عید قربان دو دسته عزا میگیرند:
▪️ گوسفندان
▪️ روشنفکران
روشنفکران و کوروش پرستان میشه جواب مارو بدهند و بفرمایند که گوسفندان در اسلام چه فرقی باگوسفندان زمان #کوروش دارد که این همه دلتون برای گوسفندان مسلمانان تنگ میشود؟!!!
💡@p_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صبح را با دیدن زیبایی ها شروع کن
خودت را در آینه ببین... تو زیبایی، خداوند در تو حضور دارد و هر چیزی که خدا در آن باشد زیباست....
💡@p_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ اولین کاری که باید با یک هتاک قرآن کرد .
💡@p_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوال ۶۱
✅ چرا غدیر مهم است؟
🎙حجت الاسلام دکتر رفیعی
با ارسال به دیگران مبلّغ غدیر باشیم
#عید_غدیر
💡@p_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوال ۶۲
❌ شبهه :
اگر الکل ۹۰۰ سال قبل توسط زکریای رازی کشف شده پس چطور اسلام ۱۴۰۰ سال قبل آن را حرام کرده است؟!
✅ پاسخ:
الکل بخشی از شراب است و تنها درصدی از شراب را تشکیل میدهد. زکریا رازی توانست با استفاده از تقطیر، این ماده را از شراب جدا کند و اسم آن را «الکحل» یا الکل نامید و از آن در مصارف پزشکی و کیمیاگری استفاده کرد به همین دلیل به رازی کاشف الکل (و نه مخترع آن) میگویند.
اسلام، شراب (که از هزاران سال قبل موجود بود) را حرام کرد و بعدها زکریای رازی توانست مادهای که در این شراب وجود دارد و باعث مستی میشود را استخراج کند. طبق حدیث پیامبرﷺ شراب و هر چیزی که مستکننده باشد حرام است پس بالتبع الکل موجود در آن نیز باید حرام باشد. اگرچه در ابتدا الکل خالص از شراب جداسازی نشده بود و در آیات قرآن و احادیث نیز لفظ الکل نیامده است.
💡@p_eteghaadi
✅ اگر حرکات نمازو پشت سرم هم قرار بدید کلمه احمد میفته، جالبه مگه نه؟!
اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
#حرکات_نماز
💡@p_eteghaadi
سوال ۶۴
❌ شبهه:
امروزه دانشمندان فواید زیادی برای مصرف شراب یافته اند فقط باید در مصرف آن زیاده روی نشود. اینجاست که آموزه های قرآن زیر سوال میرود.
✅ پاسخ:
در پاسخ به این شبههٔ بی اساس تنها به گزارشی که اخیراً بی بی سی منتشر کرده اکتفا میکنم:
براساس تحقیق مهمی که بتازگی انجام شده حتی یک نوشیدنی الکلی در روز میتواند باعث کوتاهتر شدن عمر شود.
بررسی ۶۰۰ هزار نفری که هر روز نوشیدنی الکلی مینوشند، نشان داد که مصرف ۵ تا ۱۰ نوشیدنی الکلی در هفته احتمالا عمر شخص را تا شش ماه کوتاه میکند.
براساس این تحقیق، با افزایش مصرف، کاهش عمر بیشتر میشود و کسانی که ۱۸ نوشیدنی الکلی یا بیشتر در هفته مینوشند این کاهش عمر تا ۵ سال خواهد بود.
برای این تحقیق که در نشریه لنست منتشر شده، دانشمندان وضعیت سلامت و عادات مصرف کنندگان الکل در ۱۹ کشور را مقایسه و حساب کردند اگر کسی از چهل سالگی به بعد به همین ترتیب به مصرف الکل ادامه دهد چقدر از عمرش کاسته میشود.
پیش از این تحقیقی که در دانمارک انجام شده نشان داده بود که مصرف سه یا چهار نوبت الکل در هفته می تواند با خطر بروز دیابت نوع دوم مرتبط باشد.
به گفته کارشناسان بررسیهای گسترده این ایده را که مصرف متعادل الکل میتواند برای سلامت ما مفید باشد را به چالش کشیده است.
تحقیقات پیشین حاکی از این بود که شراب قرمز ممکن است برای قلب خوب باشد هر چند که برخی از دانشمندان بر این باورند که در فواید الکل بیش از حد اغراق شده است.
تیم چیکو، پروفسور و متخصص قلب در دانشگاه شفیلد که در این تحقیق همکاری نداشته معتقد است که این تحقیق کاملا مشخص کرده که مصرف الکل تاثیر مثبتی بر سلامتی ندارد.
پینوشت:
قرآن کریم با بیان اینکه: شراب ممکن است مقداری فایده داشته باشد، اما به دلیل مضرات آن، به طور مطلق از خوردن شراب نهی میکند؛
يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ قُلْ فِيهِمَا إِثْمٌ كَبِيرٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَإِثْمُهُمَا أَكْبَرُ مِنْ نَفْعِهِمَا (بقره/۲۱۹)
بنابراین باز هم اعجاز علمی #قرآن اثبات میشود.
✍️ حجت الاسلام دکتر قربانی مقدم
💡@p_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ فقر سواد رسانه ای در بین مردم
این کلیپ از اون کلیپ های تقطیع شده ای است که مزدوران اجاره ای سلطنت طلب و کوروش پرست ده سال پیش به خورد مردم دادند و هنوزم هستند افراد ساده لوح فراوانی که آیت الله علم الهدی را به خاطر این کلیپ به باد فحش و انتقاد میگیرند...
فضای مجازی قتلگاه وجدان و انصاف است قبل از باور و انتشار هر کلیپی صحت و سقم آن را کشف کنیم و زودباور نباشیم،بخصوص که الان هوش مصنوعی هم اومده !
دشمنان ما از آنچه که تصور میکنید پلید تر و خبیث ترند!
💡@p_eteghaadi
🔘 متن شبهه:
مسیحی ها مگه از مسیح شفا نمیگیرن؟؟؟؟
پس اگه اسلام کامله مسیحیت ناقص چرا مسیحی ها شفا میگیرن و با دعا نتیجه میگیرن؟؟
🔆 پاسخ شبهه :
1️⃣ مسیحیت فعلی و انجیل موجود تحریف شده است و این چیزی است که بسیاری از علمای مسیحیت نیز بدان اعتراف دارند و مذهب پروتستانیسم بر پایه همین باور شکل گرفت.
2️⃣ اما خود حضرت عیسی که منحرف نشده است!! ما اعتقاد داریم ایشان از بزرگترین پیامبران الهی است و طبیعی است که به پیروانش عنایت داشته باشد.
3️⃣ لذا اگر کسی از صدق دل ایشان را واسطه حوائج خود قرار دهد، ممکن است به حاجت خود برسد. حتی اگر مسلمانی هم به ایشان متوسل شود چه بسا به نتیجه برسد.
💡@p_eteghaadi
سوال ۶۵
❓اگه دستمال نجس توی جیبمون باشه و باهاش نماز بخونیم، نمازمون باطله؟
📚 همه مراجع: نه عزیزم. خیالت راحت! اونی که نماز رو باطل میکنه، نجسبودن خود لباسه. نجسبودن جوراب، کلاه، کمربند و همراهداشتن انگشتر، تلفن همراه، چاقو، کلید، دستمال، عرقچین و سایر وسایل نجس که لباس حساب نمیشن، اشکالی نداره.
👌 البته آیات عظام خامنهای، بهجت و فاضل گفتن اندازه اون شیء نجس هم مهمه. بنابر احتیاط واجب، نباید بزرگ باشه؛ یعنی طوری نباشه که بهتنهایی بشه با اون اندام جنسی رو پوشوند (مثلاً کمتر از این شورتهای هفتی باشه).
⭕️ نکته: احتیاط واجب، یعنی توی این مسئله میتونیم به نظر مرجع اعلم بعد از مرجع خودمون که فتوای قطعی داره، عمل کنیم.
🔺 توضیحالمسائل مراجع، م861 و 862؛ آقا، رساله نماز و روزه، م75 و 76.
💡@p_eteghaadi
🔘 متن شبهه :
در اسلام می گویند که زن و مرد یکسان آفریده شده اند پس چرا اسلام فقط زنان را محدود می کند؟ اگر بین زن و مرد تفاوتی نباشد پس مردها هم باید حجاب داشته باشند.
🔆 پاسخ شبهه :
برای روشن شدن پاسخ توجه به چند نکته ضروی است:
1️⃣ زنان و مردان از جهاتی مانند؛ خلقت از یک ذات و گوهر[1]، و بهره مندی از حقوق اجتماعی همچون؛ ازدواج، تعلیم و تربیـت، احقاق حقوق، آزادی اندیشه، بیان و قلم و ... مساوی هستند.
2️⃣ زن و مرد در عین این که از جهات متعدد مساویند از جهات متعدد دیگر با هم اختلاف دارند.
3️⃣ اصل پوشش مخصوص خانمها نیست و بر مردان نیز تا حدودی لازم است[3].
4️⃣ فلسفه پوشش برای بانوان به چند چیز برمی گردد.
▪️از جنبه روانی حجاب به بهداشت روانی اجتماع کمک میکند.
▪️از جنبه خانوادگی حجاب سبب تحکیم روابط افراد خانواده و صمیمیت کامل بین زوجین میگردد.
▪️از جنبه اجتماعی حجاب موجب حفظ و استیفای نیروی کار و فعالیت اجتماع میگردد.
▪️ به عبارت دیگر اسلام میخواهد انواع التذاذهای جنسی، چه بصری و لمسی و ...، به محیط خانوادگی و در کادر ازدواج قانونی اختصاص یابد واجتماع منحصرا برای کار و فعالیت باشد.
▪️بر خلاف سیستم غربی عصر حاضر که کار و فعالیت را با لذت جوییهای جنسی به هم میآمیزد.
▪️اسلام میخواهد این دو محیط را کاملا از یکدیگر تفکیک کند[4]
5️⃣ علاوه بر این دلیل لزوم پوشش بیشتر، ویژگی های خاصی است که در خانم ها وجود دارد؛ زیرا زن مظهر جمال و مرد مظهر شیفتگی است. قهرا به زن باید بگویند خود را در معرض نمایش قرار نده نه به مرد.
لذا با این که دستور پوشیدن برای مردان (مثل زنان) مقرر نشده است عملا مردان پوشیده تر از زنان از منزل بیرون میروند، زیرا تمایل مرد به نگاه کردن و چشم چرانی است نه به خودنمایی، و بر عکس تمایل زن بیشتر به خودنمایی است نه به چشم چرانی.
6️⃣ نکته ی پایانی این که پوشش بیشتر زن، سبب میگردد تا ارزش زن در برابر مرد بالا رود.
7️⃣ اگر اسلام تاکید کرده است که زن متین تر و با وقارتر و عفیف تر حرکت کند و خود را در معرض نمایش برای مردان نگذارد برای آن است که بر احترام زن افزوده شود و همچون کالای بی ارزشی تلقی نگردد که به راحتی در اختیار همگان است.
پی نوشت:
[1] نساء، 1 ".
[2] ترجمه المیزان، ج2، ص 416.
[3] مثلا پوشش عورت واجب است و پوشش بقیه بدن در صورتی که در معرض نگاه نامحرم و سبب فتنه وفساد شود نیز واجب است مگر آن مقداری که به صورت متعارف (مثل سر و صورت) آشکار است. مسائل جدید، ج3، ص227 و 228.
[4] مطهری، مرتضی، مجموعه آثار، ج 19، ص 432.
💡@p_eteghaadi
سوال ۶۶
🔘 متن شبهه :
طبق آیات قرآن، حجاب فقط برای همسران و دختران پیامبر واحب است نه زنان عادی.
🔆 پاسخ شبهه:
1️⃣ اظهار نظر درباره احکام دین امری تخصصی است و هر کسی نباید به خودش اجازه اظهار نظر در این امور را بدهد.
پس وقتی اسلامشناسان و فقهای اسلامی میگویند حجاب واجب است، بنا به تخصصی که دارند باید سخن آنها را پذیرفت.
2️⃣ ما باید یاد بگیریم همچنان که در مسائل تخصصی پزشکی به حرف متخصص گوش میدهیم در مسائل دینی نیز همینگونه باشیم.
3️⃣ ما در کنار قرآن، روایات را نیز داریم؛ در تفکر شیعی قرآن و روایات دو ثقل هستند، دو بال هستند که همواره در کنار هم قرار دارند.
پس فقط نگوییم قرآن، به روایات نیز باید توجه کنیم. هر دوی اینها منبع احکام اسلامی هستند.
4️⃣ اما قرآن، علاوه بر همسران پیامبر، زنان مؤمنین نیز باید حجاب را رعایت کنند: آیه ۳۱ سوره نور«قل للمؤمنات یغضضن من ابصارهنّ ویحفظن فروجهنّ ولایُبدین زینتهنّ الا ما ظهر منها ولیضربنّ بخمرهنَّ علی جیوبهنّ ولایبدین زینتهنّ الاّ لبعولتهنّ او آبائهنّ او آباء بعولتهنّ او ابنائهنّ او ابناء بعولتهنّ او إخوانهنّ او بنی اخوانهنّ او بنی أخواتهنّ او نسائهنّ او ما ملکت ایمانهنّ أو التابعین غیر اولی الاربة من الرجال او الطفل الّذین لم یظهروا علی عورات النساء ولایضربن بارجلهنّ لیعلم مایخفین من زینتهنّ وتوبوا الی اللّه جمیعاً ایّها المؤمنون لعلّکم تفلحون.» خداوند در این مرحله، به زنان پارسا و مؤمن فرمان میدهد: چشمان خود را از نگاههای ناروا فرو گیرند، اندام خود را بپوشانند، زینت و آرایش خود را به جز آنجا که ناگزیر آشکار میشود، بر بیگانه آشکار نسازند، سینه و دوش خود را به مقنعه بپوشانند، زینت و جمال را ننمایانند، جز برای محرمهای سببی و نسبی و یا زنان و کنیزکان و کودکان ناآگاه بر عورت زنان، چنان پا به زمین نکوبند که خلخال و زیورشان بیرون آید و آشکار شود. پس تکلیف همسران پیامبر و زنان مومنه روشن است.
5️⃣ در روایتی حضرت علی (ع) فرمود: «روزی با فاطمه (س) محضر پیامبر خدا (ص) رسیدیم، دیدیم حضرت به شدت گریه می کند. گفتم: پدر و مادرم به فدایت یا رسول الله! چرا گریه میکنی؟
فرمود:یا علی! آن شب که مرا به معراج بردند، گروهی از زنان امت خود را در عذاب سختی دیدم و از شدت عذابشان گریستم و اکنون گریهام برای ایشان است. زنی را دیدم که از موی سر آویزان است و مغز سرش از شدت حرارت میجوشد. آن زن در دنیا موی سر خود را از نامحرم نمیپوشاند.(بحارالانوار ٬ ج5 ٬ص69؛ زبده القصص ٬ ص202)
اين حديث، معروف به حديث معراج است كه تفصيل آن را ميتوانيد در منابع زير ملاحظه نماييد: حر عاملي، محمد، وسائل الشيعه، قم، انتشارات آل البيت، 1414 هـ ق، ج14، باب 117، حديث 7، مجلسي، محمد باقر، بحارالانوار، بيروت، دارالحياء التراث العربي، 1403 هـ . ق، ج 103، ص 245 و ج18، ص 351.
این روایت از روایات معتبر است و کاملا مشخص است که حجاب به زنان پیامبر یا زنان مؤمن اختصاص ندارد
💡@p_eteghaadi
سوال ۶۷
🔆متن شبهه :
صادق هدایت:
هیچ گاه درک نکردم چرا کافری که بیمار می شود دچار عذاب الهی شده و مسلمانی که بیمار می شود دچار آزمون الهی....!
مرض که یکیست شاید تفاوت در نگرش انسانهاست
جهل نرمترین بالشی است که انسان می تواند سر خود را بگذارد و بخوابد...
🔆 پاسخ شبهه:
1️⃣ صرف درک نشدن یک مطلب دلیل اشکال آن نیست .
بلکه باید تحقیق کرد حکمت را فهمید .
2️⃣ حدیث زیر از امام رضا (ع) می باشد.
بیماری برای مؤمن مایه تطهیر و رحمت است و برای کافر مایه عذاب و لعنت، و بیماری همواره گریبان گیر مؤمن است تا آن که دیگر هیچ گناهی در وجود او باقی نماند.
بحارالانوار، ج 78، ص193.
3️⃣ صرفنظر از جایگاه دینی و مذهبی که برای حضرات معصومین (ع) قائلیم ، همگان ایشان را به عنوان بزرگترین عالمان می شناسند .
4️⃣ حکمت بلا در زندگی انسان :
* ایجاد حالت تضرع و خشوع و فروتنی در انسانها
* امتحان و آزمایش بندگان
* بازتاب و پیامد گناهان انسان
* ارتقاء درجه و رتبه
* بیدارشدن از خواب غفلت
* عذاب الهی (به دلیل تكذیب آیات و نشانه های الهی و فرستادگان او)
بیماری نوعی بلا و رنج و در راستای آزمایشات الهیست که با عنایت به حکمتهای مختلف "بلا"، مشخصا برای توجه بیشتر یا مکافات بی توجهی به خداوند و فرامین اوست .
6️⃣ برخورد انسان با آزمایشات و بلاها نقش مهمی دارد که عذاب باشند یا مایه کفاره گناهان و رشد :
"ما شما را به وسیله شرور یعنی بدی ها و بیماری ها و خیرات و نعمت ها امتحان می كنیم" (سوره انبیاء آیه 35)
7️⃣ اگر انسان زمان آزمایش و بلا ، متوجه خدا شود و صبر و رضا پیشه کند این "بلا" از مواردیست که مایه رشد و کمال او خواهد بود .
8️⃣ اگر انسان در برابر بیماری، طریق كفر و ناسپاسی پیشه گیرد و به قضا و قدر الهی اعتراض كند، اجری نخواهد داشت و موجب كفاره گناهش نخواهد شد.
* حال اگر پیش از این کافر نیز بوده تنها عذابی بر عذابهایش اضافه شده است .
9️⃣ در رد استدلال پایانی نویسنده که گفته : بیماری که یکیست !
باید گفت : بنزینی که ماشینی را به آتش می کشد با بنزینی که سبب حرکت آن می شود نیز یکیست !
بستگی دارد چگونه مورد استفاده واقع شود.
💡@p_eteghaadi
❓متن پیام:
آيا در عالم برزخ ارواح يكديگر را ملاقات مى كنند؟
✅ پاسخ:
بر اساس روايات معصومين علیهم السلام ارواح مؤمنان يكديگر را ملاقات مى كنند و با يكديگر سخن مى گويند.
۱_ در روايتى ابوبصير مى گويد: امام صادق علیه السلام از ارواح مؤمنان سخن به ميان آورد و فرمودند:
آنان با هم ديدار مى كنند. عرض كردم: ديدار مى كنند؟
فرمودند: آرى و از يكديگر سؤال و جواب مى كنند و همديگر را مى شناسند به گونه اى كه وقتى او را ببينى مى گويى: فلانى است.
۲ امام صادق علیه السلام فرمودند:
«ارواح مؤمنان در اتاق هايى در بهشت است، از غذاى آنجا مى خورند و از نوشيدنى هاى آن مى آشامند. به ديدار هم مى روند و مى گويند: پروردگارا قيامت را بر پا دار تا آنچه را به ما وعده داده اى به كار بندى.
۳_ امیرالمومنین على علیه السلام مى فرمايند:
اى پسر نباته اگر پرده ها كنار زده شود هر آينه ارواح مؤمنان را در اين پشت خواهيد ديد كه حلقه زده اند و با هم ديدار مى كنند و با يكديگر سخن مى گويند
💡@p_eteghaadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوال ۶۸
🎥 اعتراف علمای اهل سنت زاهدان به پاسخ نداشتن درباره استدلال محکم شیعیان درباره آیه «اولی الامر منکم»
#حجت_الاسلام_قرائتی
💡@p_eteghaadi
❌ شبهه
مخالفان ولایت فقیه، مکرر ادعا میکنند، شیخ انصاری (از بزرگترین علمای شیعه) مخالف ولایت فقیه بوده است. این ادعا چقدر صحت دارد؟
✅ پاسخ
✍️ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 شیخ انصاری دو نوع ولایت قائل هست؛ یک نوع آن را که بسیار گسترده است، مخصوص امامان معصوم می داند اما نوع دیگری از ولایت که مخصوص اموری است که شرعا و عقلاً باید اقامه شود (مانند حکومت) را برای فقیه هم ثابت می داند.
ایشان در مورد دسته دوم که از آن تعبیر به «ما لایرضی الشارع بترکه أبدا ؛ یعنی باید انجام گیرد،» می کند میگوید:
هر گاه فقیه بداند امری از امور را که مربوط به شؤون امّت است میتواند به انجام رساند ؛ یعنی مشروعیّت انجام آن، منوط به حضور امام معصوم نیست، باید آن را برعهده گیرد و انجام دهد؛ شخصا یا با دستیاری کسانی که او شایسته میداند و از سوی خود، آنان را معیّن میکند.
ایشان با استناد به مقبوله عمربن حنظله، میگوید:
معنای ظاهر این حدیث آن است که تعیین فقها در دوران غیبت، مانند تعیین والیان و حاکمان در عصر رسالت و صحابه میباشد که مردم، ملزم بودند در تمامی امور مربوط به شؤون عامّه، به آنان مراجعه کنند و از آنان اطاعت نموده، پیرو نظر آنان باشند:
«المتبادر عرفا من نصب السلطان حاکما، وجوب الرجوع إلیه فی الأمور العامّه المطلوبة للسلطان.» (مکاسب، ج3، ص 554.).
سپس به روایات دیگر اشاره میکند؛ از جمله توقیع امام زمان علیه السلام (اکمال الدین صدوق، ص 484.) که درباره آن می گوید:
مقصود از «الحوادث الواقعة» مطلق اموری است که مرتبط با شؤون عامّه است و میباید از دیدگاه عُرف، عقل و شرع به مقامات مسؤول مراجعه شود و تنها، مربوط به پرسش مسائل شرعی نیست؛ زیرا ظاهر عبارت آن است که مراجعه به وی ـ فقیه جامع شرایط ـ برای آن است تا او درباره آن تصمیم بگیرد و اقدام کند، نه آن که تنها حکم شرعی آن را بیان دارد.
شاهد دیگر بر این مدّعی، تعلیلی است که در توقیع آمده است: «فإنّهم حجّتی علیکم و أنا حجّةاللّه». این میرساند که حجیّت نظر و رأی مسؤولان در تصمیمگیریها از مقام منصوب بودنشان نشأت گرفته که در جهت زعامت و سیاستمداری میباشد و گرنه باید بگوید: «فإنّهم حجج اللّه علیکم»؛ زیرا حجیّت نظر و فتوای مجتهد در مسائل شرعی فرعی، از مقام استنباط وی از کتاب و سنّت نشأت گرفته، نه از مقام منصوب بودنش از سوی امام زمان علیهالسلام.
شیخ انصاری در جمعبندی مطالب فوق مینویسد:
«و علی أیّ تقدیر فقد ظهر ممّا ذکرنا أنّ ما دلّ علیه هذه الأدلّة هو ثبوت الولایة للفقیه فی الامور الّتی تکون مشروعیّة ایجادها فی الخارج مفروغا عنه، بحیث لو فرض عدم الفقیه کان علی الناس القیام بها کفایة؛ از دلایل یاد شده روشن گردید اموری که مشروعیّت انجام آنها مفروغعنه باشد، ولایت فقیه ثابت است» (مکاسب، ج3، ص 557-554.)
عبارات شیخ انصاری در کتاب دیگر ایشان در این خصوص صریح تر است و به یک جمله در این رابطه اکتفا می شود: ایشان می نویسید:
«بیگمان، حکم فقیه جامع الشرایط در موضوعات قضایی، نافذ و حجّت است، ولی تعلیلی که امام علیهالسلام برای پذیرفتن حکم فقیه بیان داشته است، میرساند که دلیل آن، حکومت مطلقه و حجیت عامهی فقیه در تمام امور است؛ إنّ تعلیل الإمام علیهالسلام وجوب الرضا بحکومته فی الخصومات، بجعله حاکما علی الإطلاق و حجة کذلک، یدلّ علی أنّ حکمه فی الخصومات و الوقائع، من فروع حکومته المطلقة و حجیّته العامّة، فلایختص بصورة التخاصم.» (کتاب القضاء و الشهادات، ص49.)
💡@p_eteghaadi
🔆متن شبهه:
امروزه افراد فراوانی از علما و مردم نسبت به ساخت وساز حرم امام خمینی اشکال می گیرند که چرا برای امام #ساده زیست چنین حرم مجللی ساخته اند آیا ساختن حرم برای امام خمینی موافق تعلیمات اسلام است یامخالف ❕
🔆پاسخ شبهه:
✅ساختن حرم و گنبد و بارگاه ساختن بر روی قبور علما و صلحاء خصوصا امام خمینی ( ره ) که از سادات و #فرزندان پیامبر گرامی نیز می باشند از چند جهت رجحان دارد ؛
1️⃣ از آیات قران استفاده می شود که احترام به قبور افراد با ایمان و بزرگان ، یک نوع امر رایج در میان ملل قبل از اسلام بوده است آنجا که درباره اصحاب کهف می فرماید ؛
« هنگامی که وضع آنان بر مردم روشن شد ومردم به دهانه غار رفتند درباره مدفن آنها دو نظر ابراز داشتند ؛1_ بر روی قبور آنان بنایی بسازید_ 2_ مدفن انان را مسجد انتخاب می کنیم» (کهف 21)
👌 قران این دو #نظریه را نقل می کند بدون آنکه از آنها انتقاد کند لذا می توان گفت اگر هر دو نظریه بر خلاف قوانین الهی بودند قطعا قران از آن انتقاد می کرد. از این داستان بدست می آید که یکی از طرق بزرگداشت صالحان حفظ و آباد سازی #مدفن آنان است .
❕اصولا بناهاى يادبود كه خاطره افراد برجسته و با شخصيت را زنده مى دارد هميشه در ميان مردم جهان بوده و هست، و يك نوع قدردانى از گذشتگان، و تشويق براى آيندگان در آن كار #نهفته است، اسلام نه تنها از اين كار نهى نكرده بلكه آن را مجاز شمرده است.
👌وجود اينگونه بناها يك سند تاريخى بر وجود اين شخصيتها و برنامه و تاريخشان است، به همين دليل #پيامبران و شخصيتهايى كه قبر آنها متروك مانده تاريخ آنها نيز مورد ترديد و استفهام قرار گرفته است.
📚تفسیر نمونه ج 12 ص 388
2️⃣ قران در آیه 32 حج می فرماید ؛
« هرکس شعایر الهی ونشانه های دین خداوند را تعظیم و #تکریم کند آن نشانه تقوای دلها است »
♻️ ایه شریفه می گوید هر چیزی که شعار و نشانه دین باشد بزرگداشت آن مایه تقرب به #درگاه خداوند است ، به طور مسلم علمای ربانی وفقهای برجسته از بزرگترین و بارزترین نشانه های دین الهی هستند که وسیله ابلاغ دین و مایه گسترش آن در میان مردم بوده اند .
🔹امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« هرکس #فقیه مسلمانی را اکرام و احترام کند ، خداوند را در روز قیامت در حالی ملاقات می کند که از او راضی است »
📚بحار الانوار ج 2 ص 44
👌یکی از طرق بزرگداشت و اکرام علماء و فقهای ربانی ، حفظ آثار و قبورشان و آباد کردن وصیانت از فرسوده شدن و از بین رفتن قبور آنها می باشد .
3️⃣ در روایات #متعددی دستور به حب و دوست داشتن و محبت به علما و فقهای ربانی داده شده است ؛
📚بحار الانوار ج 1 ص 186 باب 2 فضل حب العلماء
👌همینطور در روایات متعدد دیگری دستور به حب سادات و نیکی کردن به آنها خصوصا اگر از #صلحاء باشند ، داده شده است .
📚وسایل الشیعه، ج16 ص332 باب 17
❕روشن است که یکی از مظاهر محبت و نیکی به علماء و فقهای ربانی خصوصا اگر از سادات باشند ، بازسازی و آباد #ساختن قبور آنها می باشد .
👌البته در روایاتی از بنای بر روی قبور و گنبد و #بارگاه ساختن آن نهی شده است ؛
📚وسائل الشیعه ج 3 ص 211 باب 44
این روایات ، #مستمسک برای عده ای قرار گرفته است تا ساخت و سازهای حرم امام خمینی را زیر سوال ببرند ، توجه به پاسخی که در گذشته داده ایم لازم است که این روایات #نهی کننده ، ناظر به قبور عموم مردم است و شامل قبور انبیاء و امامان و علماء و صلحاء نمی شود
زیرا ما برای بازسازی و گنبد و بارگاه ساختن بر روی قبور امامان و علماء و صلحا دلیل خاص داریم که در سطرهای #پیشین به آن اشاره شده است
مرحوم صاحب #حدائق می نویسد ؛
« از روایاتی که از بناء بر قبور نهی می کند ، استثناء می شود قبور انبیاء و امامان ...همینطور بعید نیست استثناء شود قبور علماء و صلحاء چرا که بازسازی قبور آنها ، تعظیم #شعائر اسلام است و مصالح دینی فراوانی بر آن مترتب می شود»
📚الحدائق الناضره ج 4 ص 131
💡@p_eteghaadi