فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️آیت الله مکارمشیرازی: چیزی به اسم طب اسلامی نداریم..
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#شهادت_فاطمه_مرضیه_سلام_الله_علیها_پاسخ_به_وهابی
🤔#پرسش
❔اسناد وفات سیده فاطمه در کتب شیعه ❗️
👇👇👇👇👇
⬅️بحارالانوار داستان وفات فاطمه زهرا رضی الله عنها را به شرح زیر بیان کرده است .
✅۱_ فاطمه (علیها السلام) در روزهای آخر زندگی، «اسماء بنت عمیس» را فراخواند و فرمود: دوست ندارم بر پیکر زن پارچه ای بیفکنند و اندام وی زیر آن نمایان باشد.
اسماء پاسخ داد: نه من چیزی به تو نشان خواهم داد که در حبشه دیدم سپس چند شاخه تر خواست، آنها را خم کرد و پارچه ای بر روی آن کشید و تابوت گونه ساخت. فاطمه (علیها السلام) فرمود: چه چیز خوبی است پیکر زن و مرد قابل تشخیص نست. ای اسماء! هنگامی که جان دادم تو مرا غسل بده و نگذار کسی نزد جنازه من بیابد . این اولین تابوتی بود که در اسلام ساخته شد و هنگامی که فاطمه (علیها السلام) آن را دید تبسمی کرد که تنها تبسم او بعد از وفات پدرش رسول خدا صلی الله علیه و آله بود.
📚ذخائر العقبی ص ۵۳- بحار الانوار ج ۴۳ ص ۱۸۹
⬅️۲_ بیماری فاطمه (علیها السلام) روز بروز سخت تر می شد، فرزندان زهرا سلام الله علیها بخاطر مادرشان بشدت نگران بودند و دل پاک علی (علیه السلام) از اندوه فاطمه سلام الله علیها در خون نشسته بود.
روز وفات، زهرا (علیها السلام) وصایای خود را به علی علیه اسلام بیان فرمود و او بشدت گریست.
فاطمه (علیها السلام) ضمن سفارش فرزندانش به علی (علیه السلام) فرمود: یا علی! مرا شبانه غسل بده، کفن کن و به خاک بسپار، آن هنگام که چشمها در خواب است.
📚بحار الانوار ج ۴۳ ص ۱۹۲.
✏️توضیح : پس دفن شبانه فاطمه رضی الله عنها به گفته بحارالانوار سفارش خود حضرت فاطمه بوده است .
⬅️۳_ هنگامی که وفات فاطمه سلام الله علیها نزدیک شد، به «سلمی» ( همان اسما ) فرمود تا مقداری آب آورد. زهرا سلام الله علیها غسل کرد و بخوبی بدن خود را شستشو داد، لباسهای نوی خود را خواست و آنها را پوشید; سپس از سلمی خواست تا رختخوابش را وسط حجره بگستراند آنگاه رو به قبله دراز کشید; دستها را زیر صورت نهاد و گفت من هم اکنون قبض روح خواهم شد. خود را پاکیزه کرده ام کسی مرا برهنه نکند.
📚ذخائر العقبی ص ۴۳ امالی مفید ص ۱۷۲ .
⬅️۴_ پس از وفات فاطمه (علیها السلام) حسن وحسین (علیهما السلام) وارد خانه شدند و سراغ مادرشان را گرفتند، گفتند اکنون هنگام استراحت مادر ما نیست اسماء به آنانگفت عزیزانم مادرتان از دنیا رفت.
حسن و حسین (ع) روی جنازه مادر افتادند و آن را می بوسیدند و گریه می کردند. حسن (ع) می گفت مادرجان با من سخن بگو. حسین (ع) می گفت مادر جان من حسین توام، قبل از آنکه بخاطر غم فراقت روح از بدنم جدا شود با من سخن بگو.
یتیمان زهرا (سلام الله علیها) به جانب مسجد شتافتند تا پدرشان را از مرگ غم انگیز مادر با خبر کنند. وقتی خبر وفات زهرا (سلام الله علیها) به علی (ع) رسید از شدت غم و اندوه بیتاب شد و فرمود ای دختر پیامبر (ص) تو تسلی بخش من بودی بعد از تو از که تسلیت بجویم.
📚بحار الاوار ج ۴۳ ص ۱۸۶.
💠#پاسخ💠
👌براستی چگونه می توان روایات شهادت فاطمه صدیقه سلام الله علیها را نادیده گرفت و با طرح استدلال های کودکانه این قضیه را زیر سوال برد .
🔸زهرای مرضیه سلام الله علیها پس از آنکه توسط خلفا مورد هجوم قرار گرفت ، دچار جراحت و بیماری شد و فرزندش محسن ، سقط شد و نهایتا پس از گذشت حدودا سه ماه ، به سبب جراحات وارده توسط دستگاه خلافت از دنیا رفت و به شهات رسید و نقل های مورد استناد در متن اشکال ، کیفیت از دنیا رفتن حضرت زهرا سلام الله علیها را پس از تحمل یک دوره کوتاه جراحت و بیماری را شرح می دهد و منافاتی با قضیه شهادت ایشان ندارد ، لذا امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« سبب وفات فاطمه آن بود که قنفذ غلام عمر با دستور عمر زهرا را با غلاف شمشیر مضروب ساخت و به دنبال آن محسن را سقط کرد و بیماری شدید پیدا کرد ( وسر انجام به شهادت رسید ) »
📚دلائل الامامه ص134 _ بحار الانوار ج43 ص170
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#احترام_خانه_زهرا_سلام_الله_علیها
🤔#پرسش
❔روحانی بزرگواری می گفت وجوب #احترام خانه حضرت زهرا و عدم هتک و حمله به آن در آیاتی از #قرآن آمده است آیا حقیقت دارد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
«فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيها بِالْغُدُوِّ وَ الْآصال» « (نور خدا) در خانه هايى است كه خدا رخصت داده كه قدر و منزلت آنان #رفعت يابد و نامش در آنها ياد شود و صبح و شام در آن تسبیح گفته شود »
🔰نور 36
❕سيوطى در تفسير الدّر المنثور از انس بن مالك و بريده دو نفر از صحابه پيامبر گرامی نقل مى كند هنگامى كه رسول خدا اين آيه را تلاوت فرمود، مردى برخاست و گفت: «اىُّ بُيُوتٍ هذِهِ يا رَسُوْلَ اللَّهِ»: «اين خانه هايى كه در اين آيه توصيف شده كدام است اى پيامبر خدا!»
👌پيامبر فرمود: «بُيُوتُ الانْبياء»: «خانه هاى پيامبران است».
❕ابوبكر #برخاست و گفت : «هذا البَيْتُ مِنْها لَبَيْتُ عَلىٍ وَ فاطِمَةَ؟!» «اين خانه از آنها است، خانه على و فاطمه» عليهما السلام؟
👌فرمود: «نَعَمْ مِنْ افاضِلِها»: «آرى اين از برترين آنها است».
📚الدر المنثور ج5 ص50
👌شبيه همين معنى را حاكم حسكانى در شواهد التّنزيل از ابوبرزه يكى ديگر از صحابه از پيامبر اكرم نقل كرده است، بى آنكه نام شخص خاصى را ببرد، بلكه #چنين است «قيلَ يا رَسُولَ اللَّهِ ابَيتُ عَلَىٍّ وَ فاطِمَةَ مِنْها؟ قالَ مِنْ افْضَلِها»: «گفته شد آيا خانه على عليه السلام و فاطمه عليها السلام از آنها است»؟ پيامبر فرمود: «از برترين آنها است»
📚شواهد التنزیل ج1 ص410
📚روح المعانی ، ج18 ص157
👌این مضمون در روایات متعدد #شیعه نیز آمده است ؛
📚بحار الانوار ج23 ص325 باب 19
❕خانهاى كه مركز نور الهى است و خدا به ترفيع آن امر فرموده از احترام بسيار بالايى برخوردار است.خانه اى كه اصحاب كسا را در بر مى گيرد و خدا از آن با جلالت و #عظمت ياد مى كند، بايد مورد احترام قاطبه مسلمانان باشد.
👌با اين همه سفارشهاى مؤكّد، متأسفانه عده ای از خدا بی خبر حرمت آن را ناديده گرفته، و به هتك آن و اهالی آن پرداختند، و اين مسئله اى نيست كه بتوان بر آن پرده پوشى گذاشت ، در گذشته مفصلا مستندات آن را ارائه داده ایم ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/8079
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#باز_کردن_درب_خانه_توسط_فاطمه_سلام_الله_علیها
🤔#پرسش
❔این شبهه را وهابی ها خیلی می کنند که چرا حضرت زهرا واسه باز کردن درب خانه آمد و بین #درب و دیوار قرار گرفت ❗️چرا خود امام علی واسه باز کردن درب نیامد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌نخست باید توجه کرد ، آن چه كه از برخي از روايات استفاده مي شود آن است که حضرت فاطمه سلام الله عليها نزديك در ورودي منزل نشسته بود و با ديدن عمر و همراهان وي، در را به روي آنان بست.
❕مرحوم عياشي در تفسير، شيخ مفيد در الإختصاص و... نوشته اند ؛
« عمر گفت: برخيزيد تا پيش او (علي) برويم، پس ابوبكر، عمر، عثمان، خالد بن وليد، مغيرة بن شعبة، ابوعبيد جراح، سالم مولي ابوحذيفة، قنفذ و من به همراه او راه افتاديم، چون نزديك خانه رسيديم، فاطمه آنان را ديد و لذا در را بست و شك نداشت كه بدون اجازه #وارد نخواهند شد، عمر در را كه از شاخه هاي خرما ساخته شده بود، با لگد شكست، سپس وارد خانه شدند و علي را بيرون آوردند در حالي كه كمرهاي خود را بسته بودند. »
📚 تفسير العياشي، ج2، ص67 _ الاختصاص ص 186 _ بحار الأنوار، ج 28، ص 227
❕و در روايت سليم نيز آمده ؛
« عمر آمد تا به خانه رسيد، فاطمه پشت در نشسته بود، سرش را بسته بود و بدنش از غم از دست دادن پدر نحيف و لاغر شده بود، عمر در را كوبيد و گفت: اي پسر ابوطالب! در را باز كن، فاطمه فرمود: اي عمر به ما چه كار داري؟ ما را با مصيبتي كه گرفتارش شده ايم تنها بگذار. عمر گفت: در را باز كن وگرنه آن را به آتش مي كشم. فاطمه فرمود: آيا از #خداوند نمي ترسي كه وارد خانه ما مي شوي، عمر بازنگشت و آتش خواست و آتش را بر در خانه افكند و آن را سوزاند.»
📚 كتاب سليم بن قيس، ص 864
💠از سوی دیگر حضرت صديقه احتمال می داد كه جمعيت بدون اذن داخل منزل نخواهند شد؛ چون نص قرآن است كه بدون اجازه وارد خانه كسي نشويد:
«اي افرادي كه ايمان آورده ايد! در خانه هايي غير از خانه خود وارد نشويد تا اجازه بگيريد و بر اهل آن خانه سلام كنيد اين براي شما بهتر است شايد متذكّر شويد و اگر كسي را در آن نيافتيد، وارد نشويد تا به شما اجازه داده شود و اگر گفته شد: «بازگرديد!» بازگرديد اين براي شما پاكيزه تر است و خداوند به آنچه انجام مي دهيد آگاه است!. ( نور 27_28)
👌و از طرفي خانه انبياء احترام ويژه اي دارد كه كسي حق ورود بدون اجازه ندارد ؛ « اي افرادي كه ايمان آورده ايد! در خانه هاي پيامبر داخل نشويد مگر به شما داده شود.» ( احزاب 53)
❕و شكي نيست كه خانه حضرت صديقه طاهره خانه پيغمبر محسوب مي شود همانطوري كه در تفاسير متعدد اهل #سنت به این مساله اشاره شده است.
❕افزون بر اين تصور اين بود كه با توجه به موقعيت حضرت زهرا (سلام الله عليها) و احترام رسول اكرم مردم با ديدن حضرت صديقه خجالت بكشند و متعرض نشوند همچنان كه عدّه اي با #شنيدن صداي حضرت صديقه برگشتند.
❕« عمر همراه عده اي به طرف خانه فاطمه آمد و در را كوبيد، فاطمه با شنيدن سر وصداي جمعيت با صداي بلند و همراه گريه فرياد زد: اي رسول خدا چه مصيبت هايي پس از تو از پسر خطاب و پسر ابوقحافه مي بينيم. گروهي با شنيدن گريه فاطمه دلشان به درد آمد و با گريه آنجا را ترك كردند؛ اما عمر با گروهي ديگر باقي ماندند.
📚 الإمامة والسياسة، ابن قتیبه ، ج 1، ص 16
❕بنابراين حضرت صديقه طاهره، هنگام هجوم، با ديدن عمر و همراهانش در را بست و نزديك دَر ايستاده بود و احتمال نمي داد كه با وجود آن حضرت متعرض خانه شوند و اين بي شرمي مهاجمان بود كه #حرمت خانه و اهل آن را رعايت نكردند و به قول سلمان فارسي ؛ « كرديد و نكرديد و ندانستيد كه چه كرديد.»
📚بحار الانوار ج 28 ص 193
🌐http://yon.ir/u52Lw
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
314.mp3
1.44M
📖 هر روز تلاوت یک صفحه از قرآن کریم
📃 صفحه314
🎙 قاری: #منشاوی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#صحابه_بی_بهره_از_هدایت_شهادت_فاطمه_سلام_الله_علیها
🤔#پرسش
❔کلیپی از یک وهابی منتشر شده که آیا پیامبر بعد از 23 سال بعثت نتوانست تعدادی #صحابه تربیت کند که از دخترش دفاع کنند ❗️آیا چنین چیزی قابل قبول است ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که پیامبر گرامی تمام تلاش خود را برای تربیت امت و هدایت #مسلمین به کار بست و از هیچ تلاشی در این زمینه کوتاهی کرد .
❕او به قدرى دلسوز نسبت به مؤمنان و غير مؤمنان بود، كه از عدم ايمان گروهى، سخت #رنج مى برد تا آنجا كه نزديك بود از غصه هلاك شود.
🔸در آيه 6 سوره كهف مى خوانيم كه خداوند در مقام دلدارى به پيامبر اكرم مىفرمايد ؛ «گويى مى خواهى، خود را به خاطر اعمال آنها از غم و اندوه هلاك كنى اگر به اين گفتار ايمان نياورند!». شبيه همين معنا در آيه 3 سوره شعراء آمده است: لَعَلَّكَ باخِعٌ نَّفْسَكَ الّا يَكُونُوا مُؤمِنينَ ».
👌 و در آيه 128 سوره #توبه آمده است لَقَدْ جاءَكُمْ رَسُولٌ مِّنُ انْفُسِكُمْ عَزيزٌ عَلَيْهِ ما عَنِتُّمْ حَريصٌعَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنينَ رَؤُفٌ رَحِيمٌ: «به يقين، پيامبرى از ميان شما به سويتان آمد كه رنجهاى شما بر او سخت است؛ و اصرار بر هدايت شما دارد؛ و نسبت به مؤمنان، رئوف و مهربان است».
❕بنابراین از ناحیه پیامبر و دعوت او و سعی وتلاش بی پایانش هیچ گونه کاستی در زمینه هدایت افراد نبوده است ، اما همه صحابه در پذیرش هدایت پیامبر برابر نبودند ، کسانی می توانستند از هدایت پیامبر بهره مند شوند که #آمادگی لازم را در خود به وجود آورده بودند . همنشينى صحابه با آن حضرت، هرگز بيشتر و شديدتر از همنشينى همسر نوح و همسر لوط با آن دو مرد بزرگوار نبوده است. زنان اين دو، شبها و روزها با آن دو بوده اند، ليكن متأسفانه هيچ فايده اى نداشته است. قرآن كريم زن نوح و زن لوط را به عنوان نمونه كافران ياد مى كند كه در كنار دو بنده صالح خدا بودند، اما به آن دو خيانت كردند و اين همنشينى نتوانست آنان را از عذاب الهى برهاند و اهل دوزخ شدند. ( تحریم 10)
افتخار #همنشينى با پيامبر ، امتياز بيشتر و اثرگذارتر از افتخار همسرى پيامبر
نيست. خداوند در باره همسران پيامبر فرموده است: «اى همسران پيامبر! هر كدام از شما كار زشت آشكارى انجام دهد، دو برابر عذاب خواهد شد.» ( احزاب 30)
در جاى ديگر قرآن همسران پيامبر را ملامت مى كند كه چرا راز آن حضرت را فاش ساختند. ( تحریم 3_5)در اين #عتابها به زمينه هاى تلاش بر ضدّ پيامبر در ميان برخى از همسران آن حضرت اشاره شده است و خداوند خبر مى دهد كه چون خدا و جبرئيل و مؤمنان صالح و فرشتگان، پشتيبان پيامبرند، آنان به خواسته هاى خود نمى رسند.
👌همه اين آيات نشان مى دهد كه صِرف همنشينى علّت تامّه تغيير همنشين به يك انسان عادل صالح خداترس نيست و مانع پرهيز از گناه كوچك يا بزرگ نمى شود. بلكه اگر كسى #شايستگى هدايت و تصميم بهره گيرى داشته باشد، اين همنشينى و مصاحبت مى تواند زمينه ساز آن باشد، پس همنشينى ها تأثيرهاى متفاوتى دارد و همه به يك شكل نيست.
❕در حالات نوح عليه السلام در قرآن مجيد آمده است كه او نهصد و پنجاه سال در ميان قوم خود بر امر تبليغ و هدايت مشغول بود، و در اين مدت جز عدّه قليلى- در تواريخ هشتاد و چند نفر شمرده شده اند-، به او ايمان نياوردند. ( عنکبوت 14_ هود 40) یعنى با يك حساب ساده نوح عليه السلام براى هدايت هريك نفر حدود دوازده سال زحمت كشيد .
👌قرآن كريم، اصحاب پيامبر را به انواع مختلفى تقسيم مى کند، بدون فرق بين بدرى و غير بدرى و بين آنكه قبل از حديبيه ايمان آورده باشد يا پس از آن، قبل از فتح به مسلمانان پيوسته باشد يا پس از آن. چهره هاى اصلى اين گروهها از اين قرار است:
1- منافقان شناخته شده (منافقون: 1)
2- منافقان نيرنگ باز (توبه: 101)
3- بيماردلان (احزاب: 12)
4- گوش سپردگان به فتنه گران دشمن (توبه: 45- 47)
5- آميزندگان كار خوب و بد (توبه: 102)
6- افراد در آستانه ارتداد (آلعمران: 154)
7- تسليم شدگان غيرمؤمن (حجرات: 14)
8- مؤلفة القلوب (توبه: 60)
9- فاسق (حجرات: 6)
10- از جبهه گريزان در مقابل كفار (انفال: 15- 16)
🔸بنابراین همه صحابه دعوت پیامبر گرامی را با جان و دل پذیرا نبودند ، لذا در نقل های اهل #سنت آمده است که پیامبر گرامی فرمود ؛
« گروهى از اصحابم روز قيامت بر من وارد مى شوند وآنان را از حوض كوثر محروم مى كنند و من مى گويم: خدايا، اصحابم! مى گويد: تو نمى دانى پس از تو چه كردند، آنان به جاهليت و به عقب برگشتند »
📚صحیح بخاری ج 4 ص 355
🔸#ادامه 👇
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🔸ادامه 👇
👌مسلم از اسماء دختر ابى بكر نقل مى کند كه پيامبر خدا فرمود ؛ « من كنار حوض، به كسانى از شما كه بر من وارد مى شوند مى نگرم، جلوى ورود كسانى را مى گيرند. مى گويم: پروردگارا، اينان از من و از امت منند. گفته مى شود: آيا نمى دانى پس از تو چه كردند؟ به خدا پس از تو چيزى نگذشت كه به عقب و جاهليت برگشتند. »
📚شرح صحیح مسلم ، نووی ج 15 ص 61
🔸بنابراین اگر اکثر #صحابه پس از شهادت پیامبر گرامی به علی و فاطمه علیهما السلام پشت کردند و آنان را یاری نکردند ، این پشت کردن به خاطر ناخالصی هایی بوده که در درون خودشان بوده است که از تربیت و تعالیم پیامبر استفاده نکردند و اشکالی به تربیت پیامبر نیست ، چنان که موسی علیه السلام سال ها در در هدایت بنی اسرائیل تلاش کرد ، اما به یک باره بنی اسرائیل راه شرک و گوساله پرستی را در پیش گرفتند و به تعالیم و #هدایت موسی توجه نکردند چنان که قرآن نقل می کند که حضرت موسی برادر خود حضرت هارون را به عنوان جانشین خود در میان بنی اسرائیل منصوب داشت و خود به میعاد گاه خداوند برای گرفتن احکام تورات رفت ؛
❗️« ما به موسی سی شب وعده گذاشتیم سپس آن را با ده شب دیگر تکمیل نمودیم به این ترتیب میعاد پرودگارش با او چهل شب شد و «موسی به برادرش هارون گفت جانشین من در میان قوم من باش... »
🔶اعراف 142
👌اما بنی اسراییل خلافت و جانشینی هارون را نادیده گرفتند و به وصیت و هدایت #موسی عمل نکردند و راه کفر و شرک و بت پرستی و گوساله پرستی را در غیاب موسی در پیش گرفتند چنان که قرآن نقل می کند:
« قوم موسی بعد از ( رفتن ) او ( به میعاد گاه خداوند) از زیور آلات خود گوساله ای ساختند ...هنگامی که موسی خشمگین و اندوهناک به سوی قوم خود بازگشت گفت پس از من بد جانشینانی برایم بودید ( و آیین مرا ضایع کردید ) ...( هارون گفت ) فرزند مادرم این گروه مرا در فشار گذاشتند و نزدیک بود مرا به قتل برسانند...»
🔷اعراف 148 تا 151
🔸آیا کفر و شرک بنی اسرائیل و نبود انسان های صالح نزد آنان به خاطر کوتاهی موسی و هارون در #هدایت آنها بوده است یا به خاطر آن بوده که خود بنی اسرائیل از هدایت آن دو پیامبر بهره نگرفتند ❕
👌این سخن در مورد صحابه پیامبر هم است که جز تعداد اندکی از آنان کسی بر عهد و پیمانش با خداوند و رسولش ثابت #قدم نماند و آن تعدادی هم که ثابت بودند ، به اندازه ای نبودند که بتوانند مانع ظلم هایی شوند که به اهل بیت پیامبر وارد شد . تفصیل این سخن را در پاسخ گذشته ما بخوانید ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/5884
#پرسمان_اعتقادی
😊 @de_bekhand ☺️
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#انحرافات_صوفیه
🤔#پرسش
❔صوفیه مگر چه مشکلی دارند که #روحانیون با آنها مخالفت می کنند چرا روحانیون مانوس شده اند با دشمنی با دراویش و صوفیه ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌عموم فرق #صوفيه هم در مسائل عقيدتى و هم در مسائل فقهى و اخلاقى داراى انحرافاتى هستند كه به چند #قسمت آن در اينجا اشاره مى كنيم:
1⃣ چون خود را اهل طريقت مى پندارند طريقتى كه در مسير حقيقت است و احكام شريعت را مقدمه اى براى وصول به طريقت و حقيقت مى شمرند #اعتناى چندانى به مسائل شرعى ندارند و در بسيارى از موارد با اعذار و بهانه هايى آنها را كنار مى گذارند.
2⃣غالبا گرفتار تفسير به رأى در كتاب و سنت اند و به كمك آن خواسته هاى خود را بر كتاب و سنّت #تحميل مى كنند و براى ارتكاب بعضى از گناهان به پيروان خود چراغ سبز نشان مىدهند.
3⃣قطب و مرشد خود را واجب #الاطاعه مى شمرند و كرامات دروغين زيادى براى اقطاب خود قائلند كه گاه از معجزات انبيا و امامان نيز فراتر است و به همين دليل گاهى كار پيروان آنها به شرك مى انجامد و قطب و مرشد خود را همچون معبودى مى پرستند.
4⃣بدعتهاى زيادى در دين به وجود آورده اند و هر فرقه اى از آنها براى خود بدعتى دارد؛ از طرز مجالس ذكر و #ورد گرفته تا برنامه هاى ديگر. به همين دليل كمتر در مساجد اسلامى حضور مى يابند و كانون عبادتى به نام «خانقاه» براى خود درست كرده اند تا براى انجام برنامه هاى خود آزاد باشند.
5⃣ بسيارى از آنها معتقد به #پلوراليسم هستند و هر مذهبى را راهى به سوى خدا مى پندارند و متاع كفر و دين را بى مشترى نمى دانند.
6⃣ از مهمترين انحرافات آنها، اعتقاد به وحدت وجود به معناى وحدت موجود است كه مجموعه موجودات عالم را يك چيز و خدا را عين آن مى دانند و به همين دليل بت پرستى را نيز نوعى خداپرستى به #حساب مى آورند، مشروط بر اينكه خدا را در همان بت محدود نكنند.
7⃣آنان چون به شريعت به صورت #ابزارى ساده نگاه مى كنند و عملا به پيروان خود، اجازه مخالفت با بعضى از احكام شرع را مى دهند بسيارى از افراد آلوده و گنهكار و يا رجال سياسى ستم پيشه به آنها اظهار تمايل مى كنند؛ يعنى هم به ظلم و ستم و گناه خود ادامه مى دهند و هم حسّ دينى خود را به صورت كاذب اشباع مى نمايند و به تعبير ديگر تساهل و تسامح آنها در امور دين و ترك هرگونه #سختگيرى سبب گرايش افراد خاصى به آنان مى شود.
❕يكى از بزرگان مىگفت: «در رژيم سابق هنگامى كه مرا بازداشت كردند و نزد رييس ساواك تهران بردند او به من گفت من شنيده ام شما مرد عالم و متديّنى هستيد؛ ولى مطمئنا ديانت من از شما كمتر نيست من درويشم دم از مولا مى زنم و هرچه خواسته ام از مولا گرفته ام؛ ولى با اين حال من مخالفت با شاه را تحمّل نمى كنم و اگر براى دفاع از او يك ميليون نفر را به گلوله ببندم باك ندارم».آن مرد بزرگ مى گفت: «من فهميدم كه درويشى و صوفيگرى با كشتن يك ميليون نفر بى گناه هم سازگار است».
📚پیام امام امیر المومنین ،مکارم شیرازی ج8 ص133
8⃣آنها برای عقل #ارزشی قائل نیستند و حتی علوم عقلی را حجاب اکبر می نامند و گاه عالمان دینی را راهزنان این راه می نامند و معتقدند که این راه را باید با پای عشق طی کرد .
9⃣بسیاری از آنها معتقد به ریاضت های #شاقه هستند ، ریاضت هایی که در شرع اسلام وارد نشده است ، بلکه گاه از نظر شرعی زیان آور و حرام است .
0⃣1⃣غالب اقطاب و شیوخ و #مراشد آنها برای مریدان خود اذکاری انتخاب می کنند و هر مریدی را به ذکر خاصی مامور می سازند در حالی که این نوع تقسیم بندی در هیچ آیه و روایتی وارد نشده است .
📚عرفان اسلامی ، مکارم شیرازی ، ج1 ص367
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#صوفی_گری_دراویش_گنابادی
🤔#پرسش
❔با توجه به تحرکاتی که اخیرا فرقه صوفیه دراویش گنابادی داشتند واسم خیلی سوال شد که آیا اسلام طریقه #صوفیان و داشتن مرشد و قطب و خانقاه و اذکار مخصوص و پشمینه پوشیدن و ...را تایید می کند یا خیر ❕❕
💠#پاسخ💠
👌اگر چه بحت همه جانبه در رابطه با مسلک صوفیه و صوفی گری بسیار گسترده است ، اما اجملا باید بیان کرد که از آنجایی که مسلک صوفیه و افرادی که خود را صوفی و #درویش می نامند گرفتار انحرافات عدیده عقیدتی و اخلاقی و عملی هستند ، امامان اهل بیت علیهم السلام این مسلک و کسانی که تابع آن باشند را به شدت مورد ملامت و مذمت قرار داده اند .
❕اولین کسی که بذر مسلک صوفی گری را در اسلام گزارد فردی بود به نام ابوهاشم #کوفی که امام عسکری علیه السلام در مورد او فرمود ؛
««انه كان فاسد العقيدة جدا و هو الذى ابتدع مذهبا يقال له «التصوف» و جعله مقرا لعقيدته الخبيثة»: « او مردى بود فاسد العقيده و همان كسى است كه مذهبى به نام تصوف اختراع كرد و آن را قرارگاه عقيده ناپاك خود قرار داده است».
📚حدیقه الشیعه ج2 ص750
📚سفینه البحار ج5 ص198
👌در همان كتاب از امام صادق عليه السلام نقل شده است كه يكى از ياران آن حضرت به خدمتش عرضه داشت در اين ايام دسته اى پيدا شده اند به نام صوفيه، درباره آنها چه مى فرماييد؟
👌فرمود:« ايشان دشمنان ما هستند كسانى كه به آنها تمايل پيدا كنند از ايشان خواهند بود و با آنها محشور مىشوند؛ و به همين زودى ها دسته اى از اظهار محبت كنندگان به ما، تمايل و شباهت به آنها پيدا مى كنند و خود را به القاب آنها ملقب مى نمايند و سخنان آنها را تأويل مى نمايند؛ كسانى كه مايل به آنها شوند از ما نيستند و ما از ايشان بيزاريم و آنهايى كه سخنان ايشان را رد و انكار نمايند مانند كسانى هستند كه در خدمت پيغمبر خدا صلى الله عليه و آله با كفار نبرد كنند!»
📚حدیقه الشیعه ، ج2 ص747
📚مستدرک الوسائل ج12 ص323
👌در بعضى از اخبار مخصوصاً #تصريح شده كه اگر دوستداران ائمه عليهم السلام به صوفیه تمايل پيدا كنند اهل بیت علیهم السلام از آنها بيزار خواهند بود، حتى در يكى از آنها دارد كه « پس از آنكه امام هادى عليه السلام مذمّت فراوانى از جمعيت صوفيه كرد، يكى از ياران آن حضرت عرضه داشت: اگر چه آن صوفى معترف به حق شما باشد؟ حضرت مانند اشخاص خشمناك به او نگاه كرد و فرمودند: اين سخن را بگذار كسى كه به حقوق ما معترف باشد راهى را كه سبب آزردن ما ميشود نمى پيمايد! تا آنجا كه مىفرمايد: «والصوفية كلّهم من #مخالفينا و طريقتهم مغايرة لطريقتنا» «يعنى صوفيان همگى از مخالفين ما هستند و راه آنها از راه ما جدا است».
📚سفینه البحار ج5 ص199
📚منهاج البراعه ، خویی ، ج14 ص17
👌پيامبر اكرم از پدید آمدن این گروه خبر داد و فرمود ؛
❕ «روز قيامت بر پا نشود تا آنكه قومى از امت من به نام «#صوفيه» برخيزند آنها بهره اى از دين من ندارند، آنها براى ذكر دور هم حلقه مى زنند و صداهاى خود را بلند مى نمايند و گمان مى كنند بر طريقت و راه من هستند، نه بلكه آنان از كافران نيز گمراه ترند و آنان را صدايى مانند صداى حيوان است!»
📚سفینه البحار ج5 ص200
👌از اين روايت معلوم مى شود كه صوفى گرى در عصر پيامبر نبوده و آن حضرت به عنوان خبر از غيب #پيشگويى كرده است كه قبل از برپايى قيامت چنين فرقه اى در ميان امت پيامبر پيدا شوند؛ ديگر اينكه در اين خبر تصريح شده است كه آنان بر طريقت پيامبر نيستند.
❕پيامبر اكرم در روايتى از لعن ملائكه بر اين گروه خبر داده است آنجا كه در اثناى سفارش هاى خود به ابوذر فرمودند:
❕« «اى ابوذر! در آخرالزمان قومى پديد مى آيد كه در تابستان و زمستان لباس #پشمينه مى پوشند و اين عمل را براى خود فضيلت و نشانه زهد و پارسايى مى دانند، آنان را فرشتگان آسمان و زمين لعن مى كنند»
📚امالی طوسی ج2 ص152
📚وسائل الشیعه ج5 ص35
❕ادامه پاسخ 👇👇👇
👌شیخ حر #عاملی می نویسد ؛
« همه شيعيان دوازده امامى بر ترك نسبت «صوفى» و پرهيز از آن، اتفاق نظر دارند و آنگونه كه از تحقيق و بررسى كتب روايى و رجال و اخبار سماعى به دست مى آيد، از عصر ائمه عليهم السّلام و بعد از آن دوران تاكنون، هيچيك از شيعيان در سلك «صوفى گرى» قرار نداشته اند، بلكه در كتب شيعه و سخنان ائمه هركجا از تصوّف و صوفيان ياد شده همراه با مذمّت و نكوهش آنان بوده است و علماى شيعه در ردّ صوفيان كتب متعددى نوشته اند »
📚نقدی جامع بر تصوف ، ترجمه رساله فی التصوف حر عاملی ، ص27
👌مرحوم #مقدس اردبیلی می نویسد ؛
«پس بدان كه صوفيه قاطبة از مخالفين ائمه معصومين عليهم السّلام اند و از امامان معصوم حديث بسيار در طعن ايشان منقول است »
📚حدیقه الشیعه ج2 ص748
👌از آنجایی که روایات شدیدی در مذمت صوفیان در کتاب شریف حدیقه الشیعه آمده است ، بسیار دیده ایم که صوفیان و دراویش کنونی نسبت به انتساب کتاب مذکور به مرحوم مقدس #اردبیلی تشکیک می کنند در حالی که جمعى ازدانشمندان كه عدّه اى از آنها صاحب تأليفات بسياراند و يك عمر سرو كار آنها با دانشمندان شيعه بوده، تصريح كرده اند كه كتاب «حديقة الشيعه» از تأليفات مرحوم مقدّس اردبيلى (قدس سره) است از جمله بزرگان زير هستند ؛محدث بزرگوار مرحوم شيخ حرّ عاملى صاحب كتاب (وسائل الشيعه)، محدث فقيه، مرحوم شيخ يوسف بحرانى صاحب كتاب (حدائق) ، مرحوم مولى محمد طاهر قمى ، عالم متبحر مرحوم ميرزا عبداللّه افندى صاحب كتاب «رياض العلماء»، محدّث شهير مرحوم حاجى ميرزا حسين نورى صاحب كتاب «مستدرك الوسايل»، عالم ربانى مرحوم شيخ سليمان بن عبداللّه معروف به محقق بحرانى، مرحوم شيخ عبداللّه حاج بن صالح نبى جمعه سماهيجى ، شبخ عباس قمی و ...
📚صوفیگری در گذشته و حال ، مکارم شیرازی ، ص77
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#فرقه_اهل_حق
🤔#پرسش
❔مذهب اهل حق چه مذهبی است که #دراویش گنابادی از آن پیروی می کنند ❗️آیا آنان #کافر هستند ❕❕
💠#پاسخ💠
👌اهل حق يا (على اللهى ) يا (اهل نياز) و يا (سرسپردگان ) از فرق غلاة شيعه محسوب مى شود. گويند ، اهل حق على بن ابيطالب (عليه السلام ) را خدا مى دانند. اما خودشان مى گويند: ما يكى از سلسله هاى تصوف و منتسب به امام على (عليه السلام ) هستيم كه وى را مظهر حق مى دانيم و به همين دليل خود را اهل حق نام نهاده ايم ، نخستين تجلى تام و تمام در امام على (عليه السلام ) صورت گرفت و دومين تجلى در سلطان اسحاق نوه امام موسى بن جعفر (عليه السلام ) ظاهر گشت ..
❕دستورات مذهبى و اجتماعى آنها همه بايد منظوم باشد و اگر نه اعتبار ندارد. #معتقدات و آداب مذهبى اين اين فرقه عبارت است از:
1⃣اصل روزه ساليانه و جشن خداوندگار؛ اين روزه سه روز و سه شب طول مى كشد. در پايان روز سوم يعنى شب چهارم با آداب ويژه اى روزه خود را افطار مى كنند، اين افطاريه را شام #حق گويند كه جشن خداوندگار نيز گفته مى شود.
2⃣اصل #نياز؛ هر يك از اهل حق بايد در هر هفته يك بار و هر ماه يك بار و هر فصل يك بار و هر سال يك بار قربانى كند.
👌اين قربانى بر حسب قدرت مالى و توانائى افراد مى تواند گاو يا گوسفند و يا خروس و يا يك قرص نان و يا حتى يك دانه گردو باشد. اين نياز با مراسم ويژه اى انجام مى شود.
3⃣ نماز را نخوانند و بجاى آن نياز دارند كه همان مراسم قربانى است . نماز را نمى خوانند چون حضور قلب و آرامش خاطر كم حاصل مى شود و لذا نماز بدون حضور قلب بى فايده است .
4⃣تعدد زوجات و #طلاق را حرام مى دانند. مگر كه زن يا مرد مرتكب خلافى شود.
5⃣ همه خوردنيها و نوشيدنيها را حلال دانند. گوشت خوك و شراب را روا دارند.
6⃣سبيل نهادن را #واجب دانند و زدن سبيل را حرام و گناه شمرند، گويند على هرگز سبيل خود را نمى زده است .
7⃣هيچ كس را بد نگويند و بد ندانند و لعن نكنند. شيطان را نيز بد نگويند. چراكه او رانده خالق است نه مخلوق
8⃣در اين مذهب اعتقاد به حلول و تناسخ رايج است در تن هركس ذره اى از #ذرات الهى موجود است .
👌محققان معتقدند كه عقايد اين مذهب آميخته اى از عقايد اديان كهن ايران باستان و مذاهب هند و... است . پيروان اين مذهب كه در رديف غلاة شيعه قرار گرفته اند، تحت تاثير #تناسخ هندى بوده اند. طوايف اهل حق به نامهاى گوناگون شناخته شده اند: اهل حق ، اهل سر، پارسايان ، نصيرى ؛ ولى به على اللهى شهرت دارند. از علائم و نشانه هاى مخصوص اين فرقه شارب (سبيل ) است . آنان شارب را معرف مسلك حقيقت مى دانند و بر اين باورند كه شاه ولايت على نيز شارب خود را نمى زده است .
📚تاریخ ادیان و مذاهب جهان ، مبلغی ، ج3 فرقه های غلاه در اسلام ، اهل حق
👌فقیه ارجمند #مکارم شیرازی درباره این گروه چنین می گوید ؛
« آنها گروهى منحرف و دور از حقيقت اسلامند. آنها را تا مى توانيد توجيه و ارشاد كنيد، و اگر از #عقايد خود دست بر ندارند، از آنها دورى كنيد.»
📚استفتاءات جدید ج3 ص618
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
◾️درشب شهادت حضرت صدیقه(س) ذاکراهلبیت و جانباز دفاع مقدس حاج اسماعیل #خلجی به دیدار اربابش شتافت.
این مصیبت را به خانواده ایشان به ویژه ذاکر اهل بیت حاج حسین خلجی تسلیت میگوید.
▪️مراسم تشییع پیکر این مداح اهل بیت (ع) روز پنجشنبه ۱۰ بهمنماه از مقابل منزل آن مرحوم به نشانی خیابان دماوند، خیابان وحیدیه، کوچه بختیارینژاد پلاک ۹ از ساعت ۹ صبح برگزار میشود.
▪️همچنین پیکر آن مرحوم در بهشت زهرا (س) به خاک سپرده میشود.
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞لحظاتی از مداحی مرحوم حاج اسماعیل #خلجی جانباز و مداح اهل بیت که صبح امروز پس از حضور در مجلس روضه فاطمیه ، هنگام سلام زیارت عاشورا به دیدار معبود شتافت.
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#استفاده_از_شیر_شتر_در_کربلا
🤔#پرسش
❔چرا امام حسین ع روز عاشورا به وقت #تشنگی برای بچه ها از شیر شترها استفاده نکرد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌چنان که در گذشته توضیح داده ایم کاروان امام علیه السلام تا روز هفتم ماه محرم آب داشتند و حتی سپاه حر و اسبان آنها را نیز در بدو ورود به سرزمین کربلا #سیراب کردند .
❕عمر سعد در روز هفتم ماه محرم به دستور عبید الله آب را به روی امام حسین علیه السلام و #کاروانش بست ، امام در مرحله اول برای مقابله با بی آبی ، چاهی حفر کردند که وقتی عبید الله مطلع بر این قضیه شد به عمر سعد دستور داد کاری کند که امام نتواند از #چاه مذکور استفاده کند .
👌امام علیه السلام در دومین اقدام برای دست یابی به آب حضرت #عباس را با سی سوار و بیست پیاده راهی شریعه فرات کرد تا آب مورد نیاز را فراهم کنند ، آنان نیز چنین کردند .
❕ظاهر آن است که این آب تا شب عاشورا پاسخگوی نیاز #کاروان امام علیه السلام بوده است . شب عاشورا امام علی اکبر را با سی سوار و پیاده برای تهیه آب فرستاد و آنها آب تهیه کردند ، احتمالا تمام آن آب فراهم شده قابل #شرب نبوده است .
🔶با آغاز نبرد و غلبه کردن تشنگی بر #کاروان امام حسین علیه السلام مجددا حضرت عباس را برای تهیه آب فرستادند که در این مرحله حضرت عباس شهید شدند .
👌در مرحله آخر خود امام بارها برای آوردن آب به سوی #فرات رفتند اما با حمله سپاه دشمن مواجهه شده و نتوانستند کار به جایی ببرند .
❔اما این که چرا امام حسین علیه السلام برای رفع تشنگی کاروان کربلا از شیر #شتر استفاده نکردند پاسخ روشنی دارد .
👌بیشتر مرکب های آنان اسب بوده است و به فرض که چند شتر نیز در بین آنها باشد ، چگونه شیر اندک #شتران می توانست کاروانیان را سیراب کند ، البته احتمال استفاده از شیر شتر در صورتی مطرح می شود که ثابت شود شترانی که همراه آنان بوده #ماده و #شیرده باشند ، در حالی که هیچ دلیل قطعی بر این مساله وجود ندارد ، و احتمال این که شتران همراه آنان شیرده و دارای فرزند نبوده اند ، بیشتر است چرا که چنین شترانی کمتر در مسافرت مورد استفاده قرار می گیرد .
❕توجه به این نکته نیز لازم است که شیر شتر شور و دارای طبعی گرم میباشد و برای رفع تشنگی مناسب نمی باشد بلکه سبب عطش بیشتر می گردد .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مداحی حاج محمود #کریمی در دومین شب مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی(ره)
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
narimanpanahi-@yaa_hossein.mp3
4.49M
#فاطمیه
🎵 پناه بر خدا...
🎤نریمان #پناهی
#زمینه
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#قرآن_حرکت_زمین_معجزه
🤔#پرسش
❔کانال ضد دین می گوید از جمله دروغ های اسلامگرایان آن است که می گوید قرآن به حرکت کوهها و زمین اشاره کرده است در حالی که آیه مذکور راجع به حوادث خارق العاده #قیامت و از هم پاشیدگی نظم دنیا است نه حرکت زمین ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در آيه 88 سوره #نمل مىخوانيم:
❕« و َتَرَى الْجِبَالَ تَحْسَبُهَا جَامِدَةً وَهِىَ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ صُنْعَ اللَّهِ الَّذِى أَتْقَنَ كُلَّ شَىْءٍ إِنَّهُ خَبِيرٌ بِمَا تَفْعَلُونَ»
👌«كوهها را مى بينى، و آنها را ساكن و بى #مالکیت حركت مى پندارى، در حالى كه مانند ابرها در حركتند؛ اين صنع و آفرينش خداوندى است كه همه چيز را متقن و استوار آفريده؛ به يقين او از كارهايى كه شما انجام مى دهيد آگاه است».
💠در اين آيه چند #نكته ديده مى شود:
1⃣ نخست اينكه كوهها كه در نظر شما ساكن است با سرعتى همچون سرعت ابرها در حركت مى باشد. (توجه داشته باشيد سرعتهاى زياد را به سرعت ابر تشبيه مى كنند، به علاوه حركت #سريع ابرها خالى از تزلزل و سر و صدا است).
2⃣ديگر اينكه، اين #صنع خداوندى است كه همه چيز را روى حساب آفريده است.
3⃣سوم اينكه او از اعمال #مالکیت شما آگاه است.
👌با دقّت در اين جمله هاى سه گانه روشن مى شود كه آيه، آن گونه كه بعضى از مفسران و کانال ضد دین ، پنداشته اند مربوط به قيامت نيست بلكه؛ مربوط به همين دنيا است، مى گويد آنها را چنين مىبينى و چنين خيال مى كنى در حالى كه چنين نيستند؛ در #حاليكه حركت كوهها در قيامت يا در آستانه قيامت چيزى نيست كه مخفى و ناپيدا باشد، و چنان آشكار و وحشتناك است كه كسى تاب و تحمل مشاهده آن را ندارد.
❕به علاوه اتقان آفرينش و حاكميت نظم و حساب در آن، اشاره به وضع كنونى آنها است نه زمانى كه در آستانه قيامت نظام جهان در هم مى ريزد تا بر ويرانه آن نظام نوينى بر پا شود.
👌از اين گذشته آگاهى خداوند نسبت به #اعمالى كه ما انجام مى دهيم مربوط به اعمال ما در اين دنيا است، و گرنه قيامت روز حساب است نه روز عمل، با اين قرائن سه گانه به خوبى معلوم مى شود كه اين آيه به هيچ وجه قابل تطبيق بر حركت كوهها در پايان جهان و آستانه قيامت نيست. منتها جمعى از مفسران چون نتوانسته اند به عمق مفهوم آيه راه يابند چاره اى جز قبول خلاف ظاهر در آيه و تفسير آن به مسأله قيامت نديده اند.
👌اين مسأله نيز روشن است كه كوهها حركتى جداى از زمين ندارند و همه يك واحد به هم پيوسته اند؛ اگر كوهها حركت مى كنند مفهومش اين است كه كره زمين در #حركت است.
❔منتها اين سؤال پيش مى آيد كه چرا انگشت روى كوهها گذاشته است و نگفته زمين را مى بينى و گمان مى كنى كه ساكن است در حالى كه به سرعت حركت مى كند؟
👌پاسخ اين سؤال روشن است؛ چون كوهها عظيمترين موجودات روى زمين مى باشند و مظهر صلابت و استحكام و پابرجايى هستند حتّى به عنوان ضرب المثل مىگوييم فلانكس مانند كوه استوار و پابرجا است؛ لذا حركت كوهها با آن عظمت و صلابت و پابرجايى مىتواند نشانهاى از قدرت بى پايان حق باشد؛ ولى مسلم است كه حركت كوهها چيزى جز حركت زمين نيست.
❕به هر حال آيه فوق، يكى از #معجزات علمى قرآن است؛ زيرا مى دانيم در عصر نزول قرآن و حدود يك هزار سال بعد از آن، عقيده ثابت بودن زمين و حركت كرات به دور آن كه از هيأت بطلميوس نشأت مى گرفت، عقيده رايج و حاكم بر تمام محافل علمى جهان بود، و حدود يك هزار سال بعد نخستين دانشمندانى كه حركت زمين را كشف كردند گاليله ايتاليايى و كپرنيك لهستانى بودند كه در اواخر قرن شانزدهم و اوايل قرن هفدهم ميلادى اين عقيده را ابراز داشتند و بلافاصله ارباب كليسا، آنها را شديداً محكوم كرده و تا آستانه كشتن پيش بردند در حالى كه قرآن مجيد ده قرن پيش از آن، پرده از روى اين حقيقت برداشته بود؛ و حركت زمين را با عبارات زيباى فوق، به عنوان نشانهاى از توحيد و عظمت خدا مطرح كرده بود.
❕به هر حال شك نيست كه اين آيه از حركت كوهها (وبه تعبير ديگر حركت زمين) در همين دنيا سخن مى گويد؛ زيرا حركت كوهها در آستانه قيامت، چنان زلزله اى در كره زمين ايجاد مى كند كه زنان باردار وضع حمل كرده و زنان شيرده، نوزاد خود را فراموش مىكنند و هوش از سرها مى پرد؛( مزمل 14_حاقه14_ واقعه 5_6) و اين هرگز با جمله #تَحسَبُها جامِدَةً: «آنها را ساكن وبى حركت مى پندارى»، سازگار نيست .
❕قرار داشتن آيات مربوط به قيامت در ما قبل يا ما بعد آيه فوق دليل قطعى بر ارتباط مفهوم اين آيه به قيامت نيست؛ زيرا در قرآن نظير اين مطلب كم نيست كه يك آيه درباره مطلبى سخن مى گويد و قبل و بعد آن راجع به مطلب ديگر بحث مى كند ، ملاحظه محتواى خود آيه و قرائن موجود در آن از ملاحظات ديگر مهمتر و برتر است.
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁