🌼🔹
سفره را جمع نکن، آمدهام، پشت درم
من همان بیسر و سامان شدهی خون جگرم
با تو مأنوس شدم، خوب رفیقی هستی
چقدر حرف زدم با تو ز شب تا سحرم
دست مردم همه پُر، دست من اما خالیست
کاسهام را به کجا غیر همین در ببرم
بعد از این دست تو باشد دل و چشمم یارب
نکند باز بیفتد به گناهان نظرم
شب آخر نکند قهر کنی، میمیرم
وای اگر دست نوازش نکشی روی سرم
🙏التماس دعا 🙏
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ سوال
⁉️ ماه رمضان برای برزخیان چگونه است؟ آنها در آن زمان چه می کنند؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔗https://btid.org/fa/video/146105
📎 #ماه_رمضان
📎 #امام_زمان
📎 #ماه_ضیافت_الهی
🔰 @p_eteghadi 🔰
37.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 #ببینید
⁉️ صدقه دادن امام علی علیه السلام در نماز با داستانی که در نماز تیر را از پای حضرت بیرون می کردند و حضرت متوجه نمی شدند با هم منافات ندارد؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔗https://btid.org/fa/video/205798
📎 #ماه_رمضان
📎 #عید_فطر
📎 #ماه_ضیافت_الهی
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 اعمال شب عید فطر
🔹 از جمله لیالى شریفه است و در فضیلت و ثواب عبادت و احیاى آن احادیث بسیار وارد شده و روایت شده است که آن شب کمتر از شب قدر نیست و از براى آن چند عمل است:
🔸اوّل: غسل است در وقتى که غروب کرد آفتاب.
🔸دوّم: احیاء آن شب به نماز و دعا و استغفار و سؤ ال از حقّ تعالى و بَیْتُوته در مسجد
🔸سوّم: آنکه بخواند در عقب نماز مغرب و عشاء و نماز صبح و عقب نماز عید:
*اَللّهُ اَکْبَرُ اَللّهُ اَکْبَرُ لا اِلهَ اِلاّ اللّهُ وَاللّهُ اَکْبَرُ اَللّهُ اَکْبَرُ وَلِلّهِ الْحَمْدُ اَلْحَمْدُ لِلّهِ عَلى ما هَدینا وَلَهُ الشُّکْرُ على ما اَوْلینا*
🔸چهارم: آنکه چون نماز مغرب و نافله آنرا خواند دستها را بسوى آسمان بلند کند وبگوید:
*یا ذَاالْمَنِّ وَالطَّوْلِ یا ذَاالْجُودِ یا مُصْطَفِىَ مُحَمَّدٍ وَناصِرَهُ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَاغْفِرْ لى کُلَّ ذَنْبٍ اَحْصَیْتَهُ وَهُوَ عِنْدَکَ فى کِتابٍ مُبینٍ*
پس به سجده برود و صد مرتبه در سجده بگوید: *اَتُوبُ اِلَى اللّهِ *
پس هر حاجت که دارد از حقّ تعالى بخواهد که ان شاء الله برآورده خواهد شد.
🔸 پنجم: زیارت کند امام حسین علیه السلام را که فضیلت بسیار دارد
🔸ششم: ده مرتبه بگوید ذکر یا دآئِمَ الْفَضْلِ را که در اعمال شب جمعه گذشت.
🔸هفتم: بجا آورد ده رکعت نمازى که در شب آخر ماه رمضان گذشت.
🔸هشتم: بجا آورد دو رکعت نماز در رکعت اوّل بعد از حمد هزار مرتبه توحید و در دوّم یک مرتبه بخواند و بعد از سلام سر به سجده بگذارد و صدمرتبه بگوید:
*اَتُوبُ اِلَى اللّهِ *
پس بگوید:
* یا ذَالْمَنِّ وَالْجُودِ یا ذَاالْمَنِّ وَالطَّوْلِ یا مُصْطَفِىَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِهِ وَافْعَلْ بى کَذا وَکَذا *
و بجاى آن حاجات خود را بطلبد.
▫️روایت است که حضرت امیرالمؤ منین علیه السلام این دو رکعت را به این کیفیت به جا مى آورد پس سر از سجده برمى داشت و مى فرمود بحقّ آن خداوندى که جانم بدست قدرت اوست هر که این نماز را بکند هر حاجت از خدا بطلبد البتّه عطا کند و اگر بعدد ریگهاى بیابان گناه داشته باشد خدا بیامرزد و در روایت دیگر بجاى هزار مرتبه توحید صد مرتبه وارد شده لکن نماز را بعد از نماز مغرب و نافله آن باید بجا آورد.
و شیخ و سیّد بعد از این نماز این دعا را نقل کرده اند :
*یا اَللّهُ یا اَللّهُ یا اَللّهُ یا رَحْمنُ یا اَللّهُ یا رَحیمُ یا اَللّهُ*
🔸نهم: چهارده رکعت نماز کند بخواند در هر رکعتى حمد و آیة الکرسى و سه مرتبه قل هُوَ اللّه اَحَدٌ تا براى او باشد به هر رکعتى ثواب عبادت چهل سال و عبادت هر که روزه گرفته و نماز خوانده در آن ماه
🔸دهم: شیخ در مصباح فرموده که در آخر شب غسل کن و بنشین در جاى نماز خود تا طلوع فجر .
🔰 @p_eteghadi 🔰
#حدیث_روز
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
«آب را هنگام نوشیدن بمکید(جرعه جرعه بنوشید) و یکباره سر نکشید؛ چرا که مایه ناراحتی کبد میشود»
مفاتیح الحیاة ص ۱۰۰
🔰 @p_eteghadi 🔰
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙 رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 رستگاری و تزکیه؛ در سوره شمس خدا پس از ذکر سوگندهایی مهم و متعدد می فرماید: هـر كـس نفس خويش را تزكيه كند رستگار است. تزکیه به معنای رشد و نمو دادن است. سپس اين واژه به معنى تطهير و پاك كردن نيز آمده، شايد به اين مناسبت كه پاكسازى از آلودگيها سبب رشد و نمو است. و در آيه مورد بحث هر دو معنى امكان دارد. آرى رستگارى از آن كسى است كه نفس خـويـش را تـربيت كند و رشد و نمو دهد، و از آلودگى به خلق و خوى شيطانى و گناه و عصيان و كفر پاك سازد.
🔷 آیه روز :
قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاهَا (شمس / آیه 9)
🔶 ترجمه :
كه هر كس نفس خود را تزكيه كرده، رستگار شده
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢ارتباط احباط و تکفیر با آیه مثقال ذره💢
انسان همه اعمال خود را در قيامت اعم از نيك و بد كوچك و بزرگ مىبيند، اين معنى چگونه با آيات" احباط" و" تكفير" و" عفو" و" توبه" سازگار است؟
✅پاسخ
زيرا آيات" احباط" مىگويد: بعضى از اعمال مانند" كفر" تمام" حسنات" انسان را از بين مىبرد لَئِنْ أَشْرَكْتَ لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ (زمر- 65) و طبق آيات" تكفير" گاهى" حسنات"" سيئات" را از بين مىبرد إِنَّ الْحَسَناتِ يُذْهِبْنَ السَّيِّئاتِ (هود- 114).
و آيات" عفو" و" توبه" مىگويد: در سايه عفو الهى يا توبه كردن، گناهان محو مىشوند، اين مفاهيم چگونه با مساله مشاهده تمام اعمال نيك و بد تطبيق مىكند؟
در پاسخ اين سؤال بايد به يك نكته توجه كرد و آن اينكه: دو اصلى كه در آيات فوق آمده است كه مىگويد انسان هر ذرهاى از كار نيك و بد را مىبيند به صورت يك قانون كلى است، و مىدانيم هر قانون ممكن است استثناهايى داشته باشد، آيات" عفو" و" توبه" و" احباط" و" تكفير" در حقيقت به منزله استثناء است در اين قانون كلى.
پاسخ ديگر اينكه: در مورد" احباط" و" تكفير" در حقيقت موازنه و كسر
و انكسارى رخ مىدهد، و درست مانند" مطالبات" و" بدهيها" است كه از يكديگر كسر مىشود، هنگامى كه انسان نتيجه اين موازنه را مىبيند در حقيقت تمام اعمال نيك و بد خود را ديده است، همين سخن در مورد" عفو" و" توبه" نيز جارى است، چرا كه عفو بدون لياقت و شايستگى صورت نمىگيرد، و توبه خود نيز يكى از اعمال نيك است.
بعضى در اينجا جواب ديگرى گفتهاند كه صحيح به نظر نمىرسد و آن اينكه افراد كافر نتيجه اعمال خوب خود را در اين دنيا مىبينند، همانگونه كه افراد مؤمن كيفر اعمال بد خود را در اين جهان مىبينند.
ولى ظاهر اين است كه آيات مورد بحث مربوط به قيامت است نه دنيا بعلاوه اين كليت ندارد كه هر مؤمن و كافرى نتيجه اعمالش را در دنيا ببيند.
📚تفسير نمونه، ج27، ص: 231
🔰 @p_eteghadi 🔰
❓چند استفتاء پیرامون هلال ماه
🔴 سوال : در اطلاعیه ای که از سوی حضرت عالی در تاریخ 4 / 3 / 99 صادر شده آمده است:«در اثبات ثبوت حکم حاکم لفظ «حَکَمتُ» شرط نیست بلکه اعلان روز عید از جانب فقیه جامع الشرائط (به مثل تعبیر «الیوم یوم العید») به معنای صدور حکم می باشد و حکم حاکم حجت شرعی بر همه مسلمین و فقها و همه مقلدین آنها خواهد بود».
اما در مقابل برخی قائل هستند فقط در صورتی که فقیه جامع شرایط، حکم و امر به ثبوت هلال نماید «حکم» می باشد، ولی اگر بگوید هلال ماه در نزد من به اثبات رسیده و فردا عید است، فقط ثبوت هلال ثابت می شود و در چنین موردی، ملاک اطمینان مکلّف است.
اکنون و با توجه به حجم گسترده مطالبی که در این چند روز (و همچنین برخی سالهای پیشین) در این زمینه صورت پذیرفته، سؤال این است که:
🔴 ۱. آیا اساساً اعلان بود یا نبود اول ماه، یک امر حکومتی است؟
🔴 ۲. دلیل حضرتعالی مبنی بر اینکه صِرف اعلان روز عید از جانب فقیه جامع به مثل «الیوم یوم العید» به معناه صدور حکم می باشد، چیست؟
🔴 ۳. آیا در صورتی که مستند حکم آن فقیه حاکم مبنایی باشد که دیگر فقها آن مبنا را قبول ندارند (مثلاً رؤیت با چشم مسلّح را قبول دارد ولی دیگران قبول ندارند) باز هم آن حکم بر همه مسلمین و فقهاء و مقلّدین آنها حجت شرعی خواهد بود یا خیر؟
🔴 ۴. اگر فقیهی «حکم حاکم» را از راههای ثبوت اول ماه به شمار نیاورد آیا باز هم حکم فقیه دیگر بر او و مقلّدینش حجّت است یا خیر؟
🔴 ۵. رؤیت هلال ماه شوال در زمان معصومین علیهم السلام به چه ترتیبی بوده است؟ آیا در زمان حضور ایشان مشکلی در این مسأله به وجود آمده است؟
✅ پاسخ:
بسمه تعالی
✳️ ۱- اثبات هلال اول ماه قمری طرق و اسبابی دارد که یکی از آنها حکم حاکم است، و مصداق آن امروز فقیه متصدی و متولی حکومت است. و حکم سائر فقهاء بر خلاف آن – به دلیل قصور ادله ولایت فقیه از شمول چنین حکمی تضعیف حاکم و حکومت اسلام را در پی دارد – غیر مشروع است و غیرنافذ می باشد.
✳️ ۲- اعلان روز عید همانند عبارت :«الیوم یوم العید» و یا 《حکمت بانّ هذا الیوم یوم العید》 اثبات موضوع حکم شرعی می کند، که در متن واقع بوده و جزئی خارجی است که فقط به حکم فقیه اثبات می شود ، بر خلاف فتوی که به احکام و کبریات کلیه تعلّق می گیرد. و قرینه مقامیه به مقتضای شأن فقیه – که شأن اصدار حکم یا فتوی است – موجب ظهور تعبیر مزبور در حکم است. لذا ظهور چنین تعبیری در حکم امر مسلم بین فقهاء است و بدان تصریح نموده اند.
✳️ ۳ - اساساً مورد حجیت حکم حاکم بر همه فقهاء و مقلدین آنان – که نصّ عبارات فقهاء همچون کاشف الغطاء و صاحب جواهر و دیگران را در کتب مختلف در بحث ولایت فقیه ذکر کرده ایم – فقط در مورد حکم فقیه بر اساس مبنای اجتهادی خودش است.
و دلیل آن این است که مذهب فقهای شیعه قول به تخطئه بوده نه تصویب باطل؛ یعنی ملاک حجیت فتوا و حکم هر فقیه استناد آن به موازین اجتهادی بر اساس استنباط و رأی اجتهادی خود اوست ، نه بر اساس مطابقت با واقع، و الا با اختلاف فتاوای فقها تعدد حکم واقعی لازم می آید که همان مذهب مصوبه ی باطل می باشد.
به همین دلیل معنای کلام امام صادق (علیه السلام) در روایت مقبوله که فرمود :«فاذا حکم بحکمنا» این است که:«فاذا حکم الفقیه الجامع بحکمنا أهل البیت علی اساس اجتهاده و استنباطه و رأیه» .
و مقصود این است که اگر فقیه جامع شرائط فتوی بر اساس رأی و نظر اجتهادی خود حکم کند مخالفت با آن برای کسی جائز نیست. و اطلاق نفی جواز در این روایت شامل همه ی غیر او - اعم از مقلدینش و مقلدین غیر او، بلکه سائر فقهاء - می شود.
✳️ ۴ - بر اساس اطلاق ادلّه ولایت عامهی فقیه و اطلاق مقبوله، مخالفت – با ابراز و اظهار نقض حکم – حتی برای چنین فقیهی جائز نیست. گرچه برای شخص او واجب است که به فتوای خود در خفا عمل کند ولی اعلان مخالفت و نقض حتی برای مقلدینش جائز نیست.
✳️ ۵ - آری چنین مواردی پیش آمد در برخی روایات وارد شده که در ثبوت هلال شوال بین اصحاب اختلاف شده و حضرت به اِخبار أعرابی بادیه نشین دستور به صیام و یا قضاء صوم فوت شده داده است. و این روایت حمل بر حکم به استناد خبر ثقه می شود. و یا در روایتی آمده عده ای غروب بیست و هشتم گفتند هلال را رؤیت کرده ایم لذا روز بیست و نهم را روزه نگرفتند ، و حضرت امر به قضای روزه آن روز کرده و فرمود: چون ماه کمتر از 29 روز نمی شود.
لازم بذکر است که ما این روایات را در کتاب دلیل تحریر الوسیلة: کتاب الصوم، ص 458 – 464 مورد تحقیق و بررسی قرار دادهایم.
و السلام علیکم و رحمه الله
حوزه علمیه قم
علی اکبر سیفی مازندرانی
تاریخ: پنجم شوال سنه ی 1441 هـ.ق
برابر 8 خرداد سال 1399 هـ.ش
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢نکاتی در مورد راه ثابت شدن اول ماه طبق نظر آیت الله سیستانی حفظه الله💢
1739 - اول ماه به چهار چيز ثابت مى شود :
اول آن كه خود انسان ماه را ببيند.
دوم عـده اى كـه از گـفته آنان يقين يا اطمينان پيدا مى شود , بگويند ماه را ديده ايم و هم چنين است هر چيزى كه به واسطه آن يقين يا اطمينان پيدا شود.
سـوم دو مـرد عادل بگويند كه در شب ماه را ديده ايم , ولى اگر صفت ماه را بر خلاف يكديگر بگويند , اول مـاه ثابت نمى شود , و هم چنين است اگر شهادت آنان مبتلى به معارض - يا در حكم معارض - باشد مثلا اگـر گروه زيادى از مردم شهر استهلال نمايند , ولى بيش از دو نفر عادل كسى ديگر ادعاى رؤيت ماه را نـكـنـد , يا آن كه گروهى استهلال كنند , و دو نفر عادل از ميان آنان ادعاى رؤيت كنند , و ديگران رؤيت نـكنند , حال آن كه دو نفر عادل ديگر در ميان آنها باشد كه در دانستن جاى هلال و در تيزبينى و در ديگر خصوصيات مانند آن دو عادل اول باشند , در اين چنين موارد اول ماه به شهادت دو عادل ثابت نمى شود.
چـهـارم سى روز از اول ماه شعبان بگذرد كه به واسطه آن اول ماه رمضان ثابت مى شود , و سى روز از اول رمضان بگذرد كه به واسطه آن , اول ماه شوال ثابت مى شود.
1740 - اول ماه به حكم حاكم شرع ثابت نمى شود , و رعايت احتياط اولى است .
1741 - اول مـاه بـا پيشگويى منجمين ثابت نمى شود , ولى اگر انسان از گفته آنان يقين يا اطمينان پيدا كند , بايد به آن عمل نمايد.
سوال: آيا مقلدين در مورد تعيين روز عيد فطر بايد به مراجع خود رجوع كنند يا همان روزى كه در كشور عيد فطر اعلام مى شود بايد مدنظر همه باشد ؟
پاسخ: اين امر تقليدى نيست و شخص بايد اطمينان پيدا بكند .
اگر از طرق علمى اطمينان حاصل شود كه ماه در آن شب بر افق بلد بوده به نحوى كه قابل رؤيت با چشم غير مسلح باشد كافى است، و اما اگر فقط اصل بودن را ثبات بدانند ولى به قدرى ضعيف باشد كه به هيچ وجه با چشم غير مسلح ديده نشود اول ماه شمرده نمي شود.
موارد زیر هرچند نزد دیگران یا شما ثابت شود به تنهایی موجب ثبوت شروع ماه نیست:
۱- در شهر دیگری قابل رؤیت باشد یا دیده شود.
۲- ماه بوسیله دوربین یا تلسکوب یا دیگر وسایل نجومی مشاهده شود.
موارد زیر فایده ندارد:
۱- چندین نفر شهادت بدهند که در یک شهر دیده اند و چندین نفر که همانند آنها هستند در همان شهر نبینند.
۲- حاکم شرع (مرجع تقلید دیگری) حکم به اول ماه کند.
۳- ثبوت نزد مراجع دیگر که فتوای آنها کاملا مطابق با موارد فوق نباشد. زیرا ممکن است به علت اختلاف در فتوا اول ماه برای آنها ثابت شده و پر واضح است که مقلد باید از مرجع تقلید خود در این مسأله تقلید نماید.
🔰 @p_eteghadi 🔰
📚اهمیت روزه از نظر علم روز
🖌نویسنده: دکتر احمد صبور اردوبادی.
🔸این کتاب بر این نکته تأکید دارد که روزه و روزه داری برخلاف آنچه بسیاری آن را یک عبادت صوری و یک #رژیمساده و عادی معرفی می کنند، برنامه ای کاملاً منظم و اصولی است که از جهات مختلف برای تأمین سلامتی بشر مفید و ضروری می باشد. در حقیقت، برنامه روزه داری عبارت است از اجرای یک برنامه بهداشتی کامل از نظر روانی و جسمی که از جهات مختلف قابل توجه است. در اين میان، موارد چندی از قبیل: هضم چربی های اعضای اصلي بدن و انتخاب رژیم لاغری براي مبارزه علیه چاقی، دفع سموم فلزی وارده از جو، برقراری مجدد اعتدال بیولوژیکی و شیمیایی بدن، درمان فلج های عصبی مقدماتی و تحریک اعصاب تخدیرشده با سموم داخلی و کیفیت تعدیل میل جنسی، از اهمیت خاصی برخوردارند.
#معرفی_کتاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
🔴تلنگر
✍ امام کاظم (ع) فرمود:«اِنَّ لِلّهِ عِبادًا فی الأرضِ یَسعَونَ فی حَوائِجِ النّاسِ، هُمُ الآمِنُونَ یَومَ القِیامَهِ.» خداوند در روی زمین بندگانی دارد که در تأمین نیازهای مردم می کوشند، آنان در روز قیامت، ایمنند.
📚 وسائل الشیعه، ج11، ص582.
شخصی از مردم ری، بدهکار بود و از عهده پرداخت بدهیاش بر نمیآمد، و مأمور حکومتی دولت بنی عباس، او را تعقیب میکرد. چون به مکّه رفت و حجّ را انجام داد، حضرت موسی بن جعفر (ع) را دید و وضع خود را با او در میان گذاشت.
آن حضرت، نامهای خطاب به طلبکار نوشت و از او خواست که نسبت به برادر دینیاش مساعدت کند، و ثواب شاد کردن یک مسلمان را برای او نوشت... او پس از بازگشت از حج، نامهی امام را به آن شخص داد. وی نامه را بوسید و بر چشم نهاد. آنگاه نه تنها بدهیهای او را بخشید، بلکه مقداری مال به او داد. وی که از عهدهی تشکر آن شخص بر نمیآمد، سال بعد در سفر حج، باز هم به دیدار امام کاظم (ع) رفت و داستان را نقل کرد.
حضرت بسیار خوشحال شد و فرمود:«به خدا قسم، کار او، هم مرا خوشحال کرد، هم امیرالمؤمنین (ع) را، و هم جدّم رسول خدا (ص) را.»
📚 بحارالانوار، ج71، ص313.
در خدمتِ بندگان خدا بودن، توفیق خیلی بزرگیه. زمینه سازِ این توفیق هم، خودمون هستیم. گاهی خدا میخواد که با دستِ ما، دستِ دیگر بندگانش رو بگیره.. وقتی دست کسی رو به یاری گرفتیم، بدونیم که دست دیگرمون در دست خداست... اصلاً بندگی یعنی همین.. یعنی در کوچه پس کوچههای زندگی،دست کسی رو گرفتن...! تو هر جایگاه و پست و مقامی که هستیم، دست مردم و بگیریم، تا خدا و اهلبیت رو خوشحال کنیم، و قیامت هم، خدا و اهلبیت از ما دستگیری کنند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
┅⊰༻▫️💠
برای اینکه ثمرات روزه و رمضان در انسان تقویت و تکثیر بشود، غیر از توجه و تمنا، باید تأدب هم داشت. راه عملی برای افزایش بهرهوری رمضان، رعایت آداب روزهداری است.
میزان بهرهی هرکس، به مقدار ادب او و رعایت رسومی است که هم عمق حضور رمضان را در دل و عقل انسان نشان میدهد و هم ریشههای رمضان را در اندیشه و احساس فرد، رشد میدهد.
حداقل ضرورتی که رعایت کردن ادب روزه دارد آن است که معلوم میشود از اینکه روزه میگیری در زجر و عذاب نیستی و از اینکه در محضر خدا مهمانی، ناراحت و دلآزرده نیستی.
اگر ادب این حضور را رعایت نکنی، معلوم میشود تو را زوری آوردهاند و از جای خود ناراضی هستی.
طبیعی است در این صورت، بهرهی لازم از رمضان را نمیبری و خدایی که ناز دارد، تو را نوازش نخواهد کرد!
📚 کتاب شهر خدا؛ حجت الاسلام پناهیان؛ ص ۱۰۱_۱۰۲
🔰 @p_eteghadi 🔰
#عید_فطر
✍ غریب افتادهایم ؛
در دنیای تنگی که زرق و برقش، از یادمان بُرده است؛ خانهای داریم بیانتها ...
و ریشهای از جنس بیوزنی، از جنس احاطه، از جنس بیمکانی و بیزمانی ...
رمضان، اگر بر جانمان نشسته باشد؛
باید خو گرفتهباشیم به این خانه ...
باید عاشق شده باشیم 🌟!
و بیتابی این عشق، ما را همچنان بر سفرهی رمضان، بنشاند تا رمضانِ دگـــر ....
رمضان آمد؛ تا ما به خانه برگردیم!
به آنجا که بدان متعلق بودیم!
به خانهی فطر
به خانهی فطرت ...
#عید_فطر مبارک 🌜
🔰 @p_eteghadi 🔰
#حدیث_روز
پیامبر اکرم(ص) فرمودند:
▫️إنَّ المَلائِكَةَ يَقومونَ يَومَ العيدِ عَلى أفواهِ السِّكَّةِ، ويَقولونَ : «اغدوا إلى رَبٍّ كَريمٍ يُعطِي الجَزيلَ ويَغفِرُ العَظيمَ» .
▫️فرشتگان، روز عيد، سركوچهها و گذرها مىايستند و مىگويند: «بشتابيد به سوى پروردگار كريم كه عطاى بسيار مىدهد و گناه بزرگ را مىآمرزد».
▫️مستدرك الوسائل : ج۶ ص ۱۵۴ ح ۶۶۷۸
🔰 @p_eteghadi 🔰
✍️#یادداشت | بازگشت به فطرت
🔹در روز عید فطر خداوند هر فرد را به تناسب اعمالی که در ماه مبارک رمضان انجام داده است پاداش میدهد؛ اما از آن جهت که لطف الهی پایانناپذیر است حضرت حق پس از پایان این ماه نورانی، باب تازهای از لطف به روی بندگان خویش میگشاید؛ زیرا روایات، شب و روز عید فطر را همتراز شب و روز قدر میدانند تا مهمانان خوان رمضان، در شب و روز عید فطر نیز مشغول شبزندهداری و مناجات با خدا شوند.
🔹عید از مادهی عود به معنای بازگشت است زیرا اساس عید، احیاء شعائر، تجدید عهد و یادآوری روزهای سرنوشتساز است. انسان در این ماه با انس با قرآن، ناپاکیها از وجودش ذوب میشود و صفا و پاکی فطری به روح و جانش بازمیگردد، از این بازگشت، تعبیر به عید میشود؛ بعلاوه اینکه ....
👈 شرح مطالب
🔗 ofoghhawzah.ir/News/NewsItem?nid=1287
🔰 @p_eteghadi 🔰
📒 مُنْیةُ المُرید فی أدَبِ المُفیدِ وَ المُسْتَفید
✍ شهید ثانی
🔆 کتابی است در حوزه اخلاق اسلامی و به زبان عربی، اثر شهید ثانی (شهادت ۹۶۶ق) در موضوع آداب متقابل شاگرد و استاد و آداب تعلیم و تعلم در اسلام.
🔆 این اثر منبع بسیاری از آثار پس از خود در این موضوع بوده و به جهت اهمیت و شهرت آن دارای نسخههای فراوان، ترجمه، تلخیص و شروح متعددی است. این رساله موجز، از قدیم در کانون توجه طلاب علوم دینی شیعه قرار داشته است.
ابواب کتاب👇
ترتیب کتاب به این شکل است:
مقدمه، پیرامون فضیلت علم.
✅باب اول، در آداب معلم و متعلم.
✅باب دوم، در آداب فتوا و مفتی و مستفتی.
✅باب سوم، در مناظره، شروط، آداب و آفات آن.
✅باب چهارم، آداب کتابت و کتاب و متعلقات آن.
✅خاتمه، در اقسام علوم شرعی و مراتب علم و ترتیب علوم در فراگیری.
تتمه کتاب شامل نصایح شهید ثانی برای طلاب علوم دینی است.
#معرفی_کتاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
🌙 چقدر این ماه شیرین بود.
چقدر به خدا نزدیک بودیم و چقدر بار گناهانمان را سبک کردیم.
🌙 چه خوب بود که شرم روزه، ما را کمی از گناه و غفلت باز میداشت. دعایمان به استجابت نزدیک تر و عطر حضور امام زمان علیه السلام در زندگیمان بیشتر بود.
🌙 ایکاش همیشه، مثل رمضان دستمان به دعا و مناجات بلند باشد و لبمان به ذکر اماممان مشغول و شیطان، این دشمن آشکار و قسم خورده برای همیشه در تاریکی فرو رود و محو شود.
🌙 مولای من!
چقدر روز ظهور شما به رمضان شبیه است.
روزی که بیایی، شیطان برای همیشه از دنیای ما حذف میشود. انگار رمضان، جلوه ای از ظهور شماست.
🌙 عید فطر است؛ خدا کند چشیدن طعم شیرین رمضان و دنیای بدون شیطان، ما را به سمت زمینه سازی ظهور هدایت کند.
🌙 کاش بفهمیم فرق بین روزهای خوش ظهور و روزهای سخت غیبت، مانند فرق رمضان است با دیگر ایام سال.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 #تجربه_نزدیک_به_مرگ
✍ به جوان پشت میز (مأمور الهی در برزخ) گفتم: چرا خداوند به بعضی از کسانی که دین و ایمان درست و حسابی ندارند، اینقدر مال و ثروت میدهد؟ این کار، اهل ایمان را در مورد راه درست، به شک و تردید می اندازد.
او هم گفت: «خداوند برخی افراد که از مسیر او دور شده و غرق در دنیا شدند و برای دستورات پروردگار ارزشی قائل نیستند را به حال خود رها می کند تا در آن سوی هستی به حساب آنها رسیدگی شود.
برخی از این افراد، به محض اینکه از خداوند چیزی از مال دنیا بخواهند، سریع به آنها داده می شود تا دیگر با خدا حرف نزنند. به تعبیر شما، سریع او را رد می کنند که صدای او را نشنوند!
برخی از این افراد فکر می کنند که مقرب خدا هستند که هر چه می خواهند فراهم می شود، اما در واقع اینطور نیست. این ها به حال خود رها شده اند. می خواهند کار خوب کنند، اما توفیق نمی یابند. کار خیری هم اگر انجام دهند، یا باعث فساد می شود و یا آن را نابود می کنند.»
📚 کتاب سه دقیقه در قیامت
🔰 @p_eteghadi 🔰
♦️چهره عزرائیل برای مومن و کافر هنگام مرگ
🌹حضرت ابراهیم (علیه السلام) روزی شخصی را دید از او پرسید تو کیستی؟
او گفت: عزرائیل هستم.ابراهیم گفت: از تو می خواهم خودت را به آن صورتی که مومنین را قبض روح می کنی، به من بنمایانی.ابراهیم به دستور او، روی خود را برگردانید، و سپس به آن نگاه کرد، جوانی بسیار زیبا و خوشرو و شاد دید، گفت: اگر مومن پس از مرگ، چیزی (پاداشی) غیر از این چهره زیبا را نبیند، همین دیدار برای او کافی است، و پاداش خوبی برای کارهای نیکش خواهد سپس ابراهیم، به عزرائیل گفت: اگر می توانی، خودت را در آن چهره ای که گمراهان را با آن، قبض روح می کنی، به من بنمان.عزرائیل: ای ابراهیم تو طاقت دیدن آن چهره را نداری.ابراهیم (علیه السلام) خواسته اش را تکرار کرد.عزرائیل گفت: روی خود را برگردان، ابراهیم (علیه السلام) روی خود را گردانید و سپس به او نگاه کرد، مردی سیاه که موهای بدنش راست شده بود و بسیار بوی بد دارد و از سوراخهای بینی او دود و آتش بیرون می آید، حضرت ابراهیم نتوانست آن چهره را مشاهده کند، بر اثر شدت ناراحتی بی هوش شد، وقتی به هوش آمد عزرائیل، را به صورت اول دید، به او فرمود: ای فرشته مرگ انسان گنهکار جز دیدن همین چهره، کیفر دیگری نبیند، همین نگاه برای عذاب و کیفر او کفایت می کند.انسان اگر دشمن پروردگارش باشد، فرشته اش بصورت زشت ترین صورت و لباس و بدترین چیز، نزدش می آید و به وی می گوید: بشارت باد تو را به ضیافتی از حمیم دوزخ! و جایگاهی از آتش!او نیز غسّال خود را می شناسد و تشییع كنندگان را قسم میدهد كه: مرا بطرف قبر مبر! و چون او را داخل قبرش كنند، دو فرشته سؤال كننده نزد او می آیند و كفن او را از بدنش كنار زده، می پرسند: خدا و پیامبرت كیست؟ چه دینی داری؟او می گوید: نمی دانم! می گویند: هرگز ندانی و هدایت نشوی! سپس او را با گرز، آنچنان می زنند كه تمام جنبنده هایی كه خدا آفریده، به غیر ازانس و جن، از آن ضربت تكان می خورند! آنگاه دری از جهنم برویش باز نموده، بهاو می گویند: با بدترین حال، بخواب! آنگاه قبرش، آنقدر تنگ می شود كه بر اندامش می چسبد، آنطور كه نوك نیزه به غلافش میچسبد، بطوریكه مغز سرش از بین ناخن و گوشتش، بیرون می آید! خداوند مار و عقرب زمین و حشرات را بر او مسلط می كند تا نیشش بزنند.
📚 ریاض الاحزان عالم قزوینی، ص 31
📚 بحار الانوار، ج، 6، ص 143.
🔰 @p_eteghadi 🔰
#«ذکر مرده»
در حدیثی از امام جواد علیه السلام در مورد اینکه چرا امام زمان را قائم می نامند؟ آمده است، " لانه لایقوم بعد موت ذکره"
برای اینکه بعد از اینکه ذکر ایشان میمیرد، قیام میکند.
🔹"ذکر مرده" یعنی چه؟
یعنی اینکه انسان ذکر "یا صاحب الزمان" بر لب داشته باشد ولی تأثیری در زندگیاش نداشته باشد.
الان در اجتماع، به ظاهر نام امام زمان زیاد برده می شود، دعای ندبه میخوانند، اللهم عجل لولیک الفرج میگویند. ولی این ذکر "ذکر مرده" است، اثر ندارد.
اسم خیابان را میگذارند "ولی عصر" ولی سرتاسر خیابان پر از گناه است.
این ذکر زنده نیست.
شخص "یا صاحب الزمان" میگوید، غیبت هم میکند، دروغ هم میگوید. این فرد ذکر امام زمان در قلبش مرده، چشمش به نامحرم میافتد رو برنمیگرداند، این ذکر امام زمان در قلبش مرده است.
وقتی این ذکر زنده است که با یادآوری نام امام زمان مسیر زندگیت عوض شود.
در خیابان چشمت به نامحرم میافتد بگویی "یا صاحب الزمان"،
میخواهی غیبت کنی بگویی "یا صاحب الزمان"،
زمینه گناه برایت فراهم می شود بگویی "یا صاحب الزمان" و از گناه رو بگردانی.
این می شود "ذکر زنده"
«استاد اخلاق، حاج آقا زعفری زاده
حفظه الله تعالی»
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 برای اموات غذا بفرستید!
✍ حکایت از علامه محمدحسین طهرانی صاحب کتاب معادشناسی:
يک روز شخصی از بستگان به عموی ما حاج سيّدمحمّدرضا گفت:
ديشب مادر شما را خواب ديدم و در عالم رؤيا به من گفت:
به محمّدرضا بگو: چرا چند شب است غذای ما را نفرستادهای؟
عموی ما هر چه فكر كرد چيزی به نظرش نرسيد،
فردای آن روز كه در منزل ما آمدند گفتند: معنی خواب را پيدا كردم.
من سی سال است عادتم اين است كه بعد از نماز مغرب و عشاء دو ركعت نماز والدين ميخوانم و ثوابش را به روح پدر و مادرم هديّه ميكنم. اما
چند شب است كه بواسطۀ پذيرائی از مهمانان نتوانستم بخوانم.
بخاطر همین مادرم به خواب فلانی آمده و از من گلايۀ نفرستادن غذای ملكوتی خود را کرده است.
(خواب بیننده ساكن سامرّاء و عموی ما ساكن تهران بود و ابداً از این عمل عموی ما مطّلع نبوده است و اين خواب موجب تعجّب همۀ حضّار شد)
📚 معادشناسی جلد3 صفحه199
🔰 @p_eteghadi 🔰