156.8K
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
سلام
❓️برای رسیدن به بهشت انجام واجبات وترک محرمات لازم است ویا شرط دیگر مثل نیت خالص ولطف خداوند نیز باید باشد؟ سوال دیگر راهی وجود دارد که با پیامبر وخاندانش به بهشت مخصوص انها برسیم ویا نه ان بهشت فقط مخصوص ۱۴ معصوم است؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
9.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️آقا چرا مردم رو به زور میخواین ببرید بهشت؟
ما دوست داریم بریم به جهنم❗️
من با اموال خودم دوست دارم گناه کنم!
به شما چه ربطی داره؟
📣 استاد ازغدی
🔰 @p_eteghadi 🔰
20.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شرح حدیث زندگی ۲
📍قسمت پنجم
🔹شرح حدیث ابتدای درس خارج فقه مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)
موضوع: جان را برای حفظ دین خرج کنید
🗓۱۳۷۸/۰۷/۰۵
#حدیث_زندگی
#کلام_معصوم
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨وداع با ماه رجب با صدای میثم مطیعی✨
ماه رجب روز پایانی را خود میگذراند
و اهل دعا و معرفت خود را برای مرتبهای بالاتر از دعاهای این ماه
آماده میکنند و آن مناجات با خداست.
#این_الرجبیون
🔰 @p_eteghadi 🔰
4. اگر با دست کشیدن امام زمان(عج) بر سر انسانها عقل کامل میشود؛ چرا الان این کار را نمیکند؟.mp3
570.3K
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️اگر با دست کشیدن امام زمان(عجل الله تعالی فرجهالشریف) بر سر انسانها عقل کامل میشود؛ چرا الان این کار را نمیکند؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
🟣 شرط قبولی شکرگزاری در ماجرای بندهای که شاکر بود اما محکوم به عذاب شد!
🌹رسول اکرم صلیالله علیه و آله: بندهای را در قیامت به پیشگاه الهی میآورند و خداوند درباره او فرمان عذاب میدهد. آن بنده عرض میکند: بارالها! دربارهام امر به دوزخ فرمودی با آن که من در دنیا مسلمان و قاری قرآن بودم، خداوند میفرماید: بنده من! نعمتهایی را به تو دادم و شکر آنها را بهجای نیاوردی. عرض میکند: بارالها! فلان نعمت را دادی تو را شکر کردم، فلان نعمت را دادی، تو را شکر نمودم، یک به یک نعمتها را میشمرد و از شکرها نام میبرد. خداوند میفرماید: بنده من! راست میگویی، جز آن که کسی را که من به دست او نعمت خود را به تو رساندم شکر نکردی، و من با خود عهد نمودهام شکر نعمتهایی را که به بندهای دادهام نپذیرم تا شکر کند کسی را که نعمت من توسط او به وی رسیده است.
📚 سفینةالبحار، ج۴، ص۴۷۵
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 ماه شعبان از اول تا آخرش عید است
🌷حلول ماه شعبان، این ماه شیرین بر همه شما مبارک باد
شبتون به شادی🌺🌺🌺
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍂دلم ز دوری رویت قرار و تاب ندارد
میان ما و رخت جز گنه حجاب ندارد...
🍂به اشک دیده نوشتم هزار نامه برایت
مگر که نامه بیچارگان جواب ندارد؟
#سلاممولاجانم
#امام_زمان♥
♻️ امروز جمعه
۱۲ بهمن ۱۴۰۳ هجری شمسی
۱ شعبان ۱۴۴۶ هجری قمری
ذکر مخصوص روز جمعه :
«اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم» ۱۰۰ مرتبه
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌼رسول خدا صلي الله عليه و آله:
يا عَلِيُّ، يَنبَغي أن يَكونَ فِي المُؤمِنِ ثَمانُ خِصالٍ: وَقارٌ عِندَ الهَزاهِزِ، وصَبرٌ عِندَ البَلاءِ، و شُكرٌ عِندَ الرَّخاءِ، و قُنوعٌ بِما رَزَقَهُ اللّه ُ عز و جل، لا يَظلِمُ الأَعداءَ، ولا يَتَحامَلُ عَلَى الأَصدِقاءِ، بَدَنُهُ مِنهُ في تَعَبٍ، وَ النّاسُ مِنهُ في راحَةٍ.
اى على! سزاوار است كه مؤمن، هشت صفت داشته باشد: آرامش به هنگام لرزشها [ى زندگى] ؛ شكيبايى به هنگام بلا ؛ سپاسگزارى به هنگام آسايش ؛ خرسندى بدانچه خداوند عز و جل روزى اش داده است ؛ به دشمنان ستم نمى كند ؛ دوستانش را به سختى نمى اندازد ؛ بدنش از او رنجه است و مردم از [گزند] او راحت هستند.
📚 من لا يحضره الفقيه: ۴ / ۳۵۴
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
آیا آیه " لا تسألوا عن أشیاء ... " با گسترش دانش فقه یا پرسش از تکالیف فردی منافات دارد؟
#پرسش
❓️در مناظره ای که دکتر سروش با آقای علیدوست داشت , آقای سروش اشکال کرد که مراجع باید آیه منع سوال کردن را که در قرآن آمده بر سر در دفاتر خود نصب کنند و اینقدر به مردم نگویند که بیایید سوال کنید یا موضوعات فقه را گسترش دهند؟ آیا آیه مذکور بر این مطالب دلالت دارد؟
#پاسخ
✅️ خداوند می فرماید :
" اى كسانى كه ايمان آوردهايد از مسائلى سؤال نكنيد كه اگر براى شما آشكار گردد شما را ناراحت مىكند، و اگر به هنگام نزول قرآن از آنها سؤال كنيد براى شما آشكار مىشود، خداوند آنها را بخشيده (و از آن صرف نظر كرده) است و خداوند آمرزنده و حليم است _ جمعى از پيشينيان از آنها سؤال كردند و سپس به مخالفت با آن برخاستند، (ممكن است شما هم چنان سرنوشتى پيدا كنيد). " "يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَسْئَلُوا عَنْ أَشْياءَ إِنْ تُبْدَ لَكُمْ تَسُؤْكُمْ وَ إِنْ تَسْئَلُوا عَنْها حِينَ يُنَزَّلُ الْقُرْآنُ تُبْدَ لَكُمْ عَفَا اللَّهُ عَنْها وَ اللَّهُ غَفُورٌ حَلِيمٌ _ قَدْ سَأَلَها قَوْمٌ مِنْ قَبْلِكُمْ ثُمَّ أَصْبَحُوا بِها كافِرِين " ( سوره مائده آیات 101 _ 102 )
❕در تفسیر نمونه در مورد آیه مذکور می خوانیم :
" در شان نزول آيات فوق در منابع حديث و تفسير اقوال مختلفى ديده مىشود، ولى آنچه با آيات فوق و تعبيرات آن سازگارتر است شان نزولى است كه در تفسير مجمع البيان از على بن ابى طالب ع نقل شده است كه" روزى پيامبر ص خطبهاى خواند و دستور خدا را درباره حج بيان كرد شخصى بنام عكاشه- و بروايتى سراقه- گفت آيا اين دستور براى هر سال است، و همه سال بايد حج بجا بياوريم؟ پيامبر ص به سؤال او پاسخ نگفت، ولى او لجاجت كرد، و دو بار، و يا سه بار، سؤال خود را تكرار نمود، پيامبر ص فرمود: واى بر تو چرا اينهمه اصرار مىكنى اگر در جواب تو بگويم بلى، حج در همه سال بر همه شما واجب مىشود و اگر در همه سال واجب باشد توانايى انجام آن را نخواهيد داشت و اگر با آن مخالفت كنيد گناهكار خواهيد بود، بنا بر اين ما دام كه چيزى به شما نگفتهام روى آن اصرار نورزيد زيرا (يكى از) امورى كه باعث هلاكت (بعضى از) اقوام گذشته شد اين بود كه لجاجت و پر حرفى مىكردند و از پيامبرشان زياد سؤال مىنمودند، بنا بر اين هنگامى كه به شما دستورى مىدهم به اندازه توانايى خود آن را انجام دهيد (اذا امرتكم من شىء فاتوا منه ما استطعتم) و هنگامى كه شما را از چيزى نهى مىكنم خوددارى كنيد" آيات فوق نازل شد و آنها را از اين كار باز داشت "
📚«مجمع البيان»، ج 3، ص 428؛ «درّ المنثور»، ج 2، ص 335؛ «المنار»، در ذيل آيه مورد بحث با تفاوتهائى اين شأن نزول را نقل كردهاند؛ «بحار الانوار»، ج 22، ص 31 (با اندكى تفاوت)؛ «جامع البيان»، ج 7، ص 11؛ «تفسير ابن كثير»، ج 2، ص 109.
❕اشتباه نشود منظور از اين شان نزول اين نيست كه راه سؤال و پرسش و فراگيرى مطالب را بروى مردم ببندد زيرا قرآن در آيات خود صريحا دستور مىدهد كه مردم آنچه را نمىدانند از اهل اطلاع بپرسند" فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ" ( سوره نحل آیه 43 ) بلكه منظور سؤالهاى نابجا و بهانهگيريها و لجاجتهايى است كه غالبا سبب مشوب شدن اذهان مردم، و موجب مزاحمت گوينده، و پراكندگى رشته سخن و برنامه او مىگردد....
❕ولى از آنجا كه سؤالات پى در پى از ناحيه افراد و پاسخ نگفتن به آنها ممكن است موجب شك و ترديد براى ديگران گردد و مفاسد بيشترى به بار آورد اضافه مىكند" اگر در اينگونه موارد زياد اصرار كنيد بوسيله آيات قرآن بر شما افشاء مىشود" و به زحمت خواهيد افتاد (وَ إِنْ تَسْئَلُوا عَنْها حِينَ يُنَزَّلُ الْقُرْآنُ تُبْدَ لَكُمْ). و اينكه افشا كردن اينها را به زمان نزول قرآن اختصاص مىدهد به خاطر آن است كه سؤالات مربوط به مسائلى بوده كه مىبايست از طريق وحى روشن گردد."
📚تفسیر نمونه ج 5 ص 96 به بعد
❕" مىدانيم هنگامى كه براى پيدا كردن قاتل به بنى اسرائيل دستور داده شد گاوى را ذبح كنند اگر مطابق اطلاق امر هرگونه گاوى را انتخاب مىكردند كافى بود؛ ولى آنها پشت سر هم اصرار كردند و رنگ و سن و شرايط ديگر آن گاو را پرسيدند در نتيجه آنقدر تكليف محدود و پر مشقت شد كه براى پيدا كردن آن سخت به زحمت افتادند و هزينه زيادى پرداختند و اين درس عبرتى شد براى همگان در طول تاريخ. "
📚پيام امام امير المومنين عليه السلام ج 12 ص 627
▫️ادامه 👇
🔰 @p_eteghadi 🔰
▫️ادامه 👇
❕با توجه به آنچه بیان شد , در بحث احکام و موضوعات فقهی , حکم آیه مورد بحث در زمانی است که حجت الهی در میان مردم ظاهر است و مثلا حکمی فقهی را بیان می کند , در چنین زمانی باید به هر آنچه که حجت الهی فرموده , بسنده کنیم و مسائل را جزئی تر نکرد , چنانچه که امیر مومنان در نهج البلاغه فرمود که در آنچه که بیان شده برای شما مسئولیت و تکلیف کافی وجود دارد و از آنچه بیان نشده سوال نکنید : " لَا تَسْأَلْ عَمَّا لَايَكُونُ، فَفِي الَّذِي قَدْ كَانَ لَكَ شُغْلٌ. "
📚نهج البلاغه حکمت 364
❕اما در زمان غیبت که امام علیه السلام ظاهر در میان مردم نیست و از سوی دیگر می دانیم که احکام و دستوراتی از سوی پیامبر و امامان سابق علیهم السلام بیان شده است که باید به آن عمل کرد , لذا گروهی از افراد با استعداد باید عمر خود را وقف کنند تا احکام و دستورات گفته شده خداوند و حجت های الهی را به دست آورند تا به مردم بیان کنند , چنانچه که خداوند فرمود :
" شايسته نيست، مؤمنان همگى (به سوى ميدان جهاد) كوچ كنند، چرا از هر گروهى، طايفهاى از آنان كوچ نمىكند (و طايفهاى بماند) تا در دين (و معارف و احكام اسلام) آگاهى پيدا كنند و به هنگام بازگشت به سوى قوم خود آنها را انذار نمايند تا (از مخالفت فرمان پروردگار) بترسند و خوددارى كنند. " " وَ ما كانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَ لِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُون " ( سوره توبه آیه 122 )
❗️مردم هم موظفند که بروند و تمام مسائل دینی مورد نیاز خود را سوال کنند و فرا گیرند .
👌لذا در روایات ما آمده است که مردم یا باید فقیه و عالم به دین باشند یا بروند مسائل دینی خود را از علماء و آگاهان سوال کنند و آنها اجازه ندارند که علم آموزی و سوال کردن در مسائل مورد نیازشان را ترک کنند که اگر ترک کنند و روز قیامت به خدا بگویند نمی دانستیم , خداوند در پاسخشان می فرماید که چرا نرفتید یاد بگیرید تا عمل کنید : " عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: لَا يَسَعُ النَّاسَ حَتَّى يَسْأَلُوا أَوْ يَتَفَقَّهُوا "_ " عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِمَا قَالَ: سُئِلَ أَبُو الْحَسَنِ مُوسَى بْنُ جَعْفَرٍ ع هَلْ يَسَعُ النَّاسَ تَرْكُ الْمَسْأَلَةِ عَمَّا يَحْتَاجُونَ إِلَيْهِ قَالَ لا " _ "إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى يَقُولُ لِلْعَبْدِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ عَبْدِي أَ كُنْتَ عَالِماً فَإِنْ قَالَ نَعَمْ قَالَ لَهُ أَ فَلَا عَمِلْتَ بِمَا عَلِمْتَ وَ إِنْ قَالَ كُنْتُ جَاهِلًا قَالَ لَهُ أَ فَلَا تَعَلَّمْتَ حَتَّى تَعْمَلَ فَيَخْصِمُهُ وَ ذَلِكَ الْحُجَّةُ الْبَالِغَةُ. "
📚المحاسن، ج1 ص 225 _ امالی مفید ص 228
❕بنابر آنچه بیان شد با استناد به آیه شریفه مورد بحث و شان نزول آن گفتنی است که :
👌 در زمان حضور و ظهور معصوم علیه السلام باید به همان حکم و فرمان معصوم ع عمل کرد و دنبال ریزه کاری های بیان نشده نبود اما در زمان غیبت که می دانیم احکام و دستوراتی بیان شده است باید برویم و تمام این احکام و دستورات را فراگیریم تا عمل کنیم و دنبال فراگیری و علم آموزی نرفتن در پیشگاه خداوند عذر موجهی محسوب نمی شود .
❕البته حکم آیه مورد در موضوعات غیر فقهی هم جاری است , مانند آنچه که در تفسیر نمونه می خوانیم :
" گاهى پارهاى از مسائل پنهان بودنش براى حفظ نظام اجتماع و تامين مصالح افراد بهتر است در اينگونه موارد جستجوها و پرسشهاى پى در پى، براى پرده برداشتن، از روى واقعيت، نه تنها فضيلتى نيست بلكه مذموم و ناپسند نيز مىباشد، مثلا غالب پزشكان صلاح اين مىدانند كه بيماريهاى سخت و وحشتناك را از شخص بيمار مكتوم دارند، گاهى تنها اطرافيان را در جريان مىگذارند، با اين قيد كه از بيمار پنهان دارند، زيرا تجربه نشان داده، بيشتر مردم اگر از عمق بيمارى خود آگاه شوند گرفتار وحشتى مىگردند كه اگر كشنده نباشد لا اقل بهبودى را به تاخير مىاندازد. در اينگونه موارد بيمار هرگز نبايد در برابر طبيب دلسوز خود به سؤال و اصرار بپردازد ...
همچنين مردم در همكاريهاى خود نياز به خوشبينى دارند و براى حفظ اين سرمايه بزرگ صلاح اين است كه از تمام جزئيات حال يكديگر با خبر نباشند، زيرا بالآخره هر كس نقطه ضعفى دارد، و فاش شدن تمام نقطههاى ضعف، همكارىهاى افراد را مواجه با اشكال مىكند، مثلا ممكن است يك فرد با شخصيت و مؤثر تصادفا در يك خانواده پست و پائين متولد شده باشد، اكنون اگر سابقه او فاش شود، ممكن است آثار وجودى او در جامعه متزلزل گردد در اين گونه موارد به هيچوجه نبايد افراد، اصرارى داشته باشند و به جستجو برخيزند..."
📚تفسیر نمونه ج 5 ص 97
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍃🌺🍃 اعمال هر ماه نو قمری:
💠خواندن دعاهاى نقل شده در وقت ديدن هلال، كه بهترين آنها دعاى چهل و سوّم صحيفه كامله است
💠 خواندن هفت مرتبه سوره حمد براى دفع درد چشم.(بهترین نیت اهدای آن به وجود امام زمان است)
💠 اندكى پنير خوردن، چه روايت شده: هركه خود را به خوردن آن در اول هر ماه مقيّد كند، اميد است در آن ماه حاجتش ردّ نشود.
💠 در روز اوّل دو ركعت نماز بجا آورد، در ركعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحيد، و در ركعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند، سلامتى اش را در آن ماه از خدا خريده است.
💠و از بعضى روايات استفاده میشود، كه پس از نماز بخواند:
💠بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرا مَا شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ رَبِّ لا تَذَرْنِي فَرْدا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِين
🔰 @p_eteghadi 🔰