1. اصل رعایت پوشش بدن در برابر نامحرم: رسول اکرم صلی الله علیه و آله در روایتی میفرمایند: «بالاترین درجه زنان سه چیز است: پوشیدن چشم از نامحرم، پوشاندن تمام اندام از نامحرمان و با حیا از منزل خارج شدن.»
2. حدّ و کیفیت پوشش در نزد نامحرم: آنچه از روایات برداشت میشود این است که زنان باید غیر از صورت و دو کف دست، تمام اندامشان را در برابر نا محرمان بپوشانند و نیز نباید در نزد نامحرم لباس نازک، جذاب و تنگ بپوشند، همچنین مجاز نیستند زینت و آرایش خود را برای نامحرمان آشکار سازند: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به یکی از زنان مدینه فرمودند: «ای حولاء زینت خود را برای نامحرم آشکار نکن. بر زن جایز نیست که زیباییهای دست و پای خود را برای مردی غیر از شوهرش آشکار کند... .»
3. دستۀ دیگری از روایات هستند که هم اثرات مثبت رعایت حجاب مثل حفظ زن از آفات گوناگون دنیایی را بیان کردهاند و هم عواقب سوء بی حجابی را ذکر نمودهاند. مانند حدیث شریف معراج که در آن پیامبر صلی الله علیه و آله دربارۀ سرانجام بد زنان بی حجاب سخن گفتهاند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
📖 کتاب تاریخ امیرالمومنین علیه السلام ( دوره دو جلدی )
📜 کتاب تاریخ امام امیرالمومنین علیه السلام تلاشی است در نمایاندن گوشه ای از ستم هایی که از همان آغاز بر علی (ع) روا داشته شد.
📍محقق محترم این اثر کوشیده اند تا با قلمی ساده و بی پیرایه پرده از توطئه های دشمنان، با استناد به کتاب های اهل تسنن و با تأکید بر روایات مخالفین بردارند و مظلومیت امیر مومنان (ع) را برای آگاهی و هدایت آنان به تصویر کشند.
➕ جلد نخست به دوره زندگانی آن حضرت در ایام خلفا می پردازد
✔️ جلد دوم تاریخ امام در دو بخش، از خلافت تا شهادت را بررسی می کند.
〰 بخش اول از خلافت تا پایان جنگ جمل را شامل است و در بخش دوم جنگ صفین و سپس چگونگی شهادت آن حضرت بررسی می گردد.
#معرفی_کتاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
✅پاسخ:
قرآن کریم اصل لباس و پوشش را به عنوان موهبتی از سوی خداوند معرفی میکند. چنانکه میفرماید :«يَا بَنِي آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنَا عَلَيْكُمْ لِبَاسًا يُوَارِي سَوْآتِكُمْ وَرِيشًا وَلِبَاسُ التَّقْوَى ذَلِكَ خَيْرٌ ذَلِكَ مِنْ آيَاتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ؛ اى فرزندان آدم! ما بر شما لباسى فرو فرستاديم كه عورتهاى شما را مىپوشاند و نيز پوششى زيبا نازل كرديم و لباس تقوا بهتر است، آن از آيات خدا است، شايد ايشان متذكر شوند»(اعراف/26)
در این آیه دو کاربرد برای حجاب بیان شده است:
1- پوشاندن زشتی های ظاهری : برخی مفسرین «یواری سواتکم» را بیان کننده شأن لباس میدانند که همان پوشاندن عیب هاست.
2- حفظ جمال و زیبایی: منظور از «ریش» را نیز لباس تزیین میدانند.1
این بیان قرآن نشان دهنده توجه بسیار زیاد خداوند به مسأله پوشش است. بعد از بیان اصل پوشش، چگونگی آن نیز در چند مرحله تشریع میشود:
1- عدم خروج از منزل مگر به قدر ضرورت: قرآن در مرحله اول، ماندن در منزل را نوعی پوشش از دید نامحرمان میداند و خطاب به همسران پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم میفرماید: « وَقَرْنَ فِي بُيُوتِكُنَّ وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الْأُولَ؛ و در خانههایتان بنشینید و آرام گیرید (و بیحاجت و ضرورت از منزل بیرون نروید) و مانند دوره جاهلیت پیشین با آرایش و خود آرایی بیرون نیایید»(احزاب/33)
بر اساس آیه فوق خداوند متعال ماندن در خانه و نداشتن ارتباط با نامحرم را امری ارزشی و ایدهآل میداند.
2- پرهیز از مواجهه مستقیم با مردان نامحرم: قرآن کریم بعد از بیان اولویت ماندن در خانه، حکم مواقع ضروری و فعالیت اجتماعی زنان را اینگونه بیان میفرماید: «وَإِذَا سَأَلْتُمُوهُنَّ مَتَاعًا فَاسْأَلُوهُنَّ مِنْ وَرَاءِ حِجَابٍ ذَلِكُمْ أَطْهَرُ لِقُلُوبِكُمْ وَقُلُوبِهِنَّ؛ و هر گاه از زنان رسول متاعی میطلبید از پس پرده طلبید که حجاب برای آنکه دلهای شما و آنها پاک و پاکیزه بماند بهتر است»(احزاب/53)
این آیه «پرده» را به عنوان پوشش از دید نامحرمان مطرح کرده و به نقش حمایت معنوی پوشش اشاره میکند. در مواقعی که غرض عقلایی، مانند گرفتن وسیله در کار باشد، همسران پیامبر نباید مواجهه مستقیم با مردان نامحرم داشته باشند. «اطهر» صفت تفضیل به معنای پاکتر و پاکیزهتر، «قلوب» جمع قلب به معنای نفس و روان است و جمع آمدن آن به اعتبار مخاطبان است؛ یعنی درخواست چیزی از همسران پیامبر از پشت پرده، دلهای شما و دلهای آنها را از وسوسههای شیطانی پاکتر نگاه میدارد؛2 زیرا نگاه زن و مرد به یگدیگر در تحریک میل جنسی نقش زیادی دارد. این آیه اگر چه در مورد همسران پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم است، اما فلسفهای که برای این دستور بیان شده عمومیت دارد.
3- کیفیت و نحوه حضور زنان در محیط مختلط: بعد از آنکه اولویت عدم اختلاط با نامحرم بیان شد، در مرحله بعد کیفیت و نحوه حضور زنان در محیط مختلط را در دو آیه بیان میکند. ابتدا در آیه 31 سوره نور حداقل حجاب را بیان میفرماید: « وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ؛ زنان باید سینه و بر و دوش خود را با مقنعه بپوشانند» زنان عرب معمولًا پيراهنهايى مىپوشيدند كه گريبانهايشان باز بود، دور گردن و سينه را نمىپوشانيد. روسريهايى هم كه روى سر خود مىانداختند از پشت سر مىآويختند (همان طورى كه الآن بين مردان عرب متداول است)، قهراً گوشها، بناگوشها، گوشوارهها، جلو سينه و گردن نمايان مىشد. اين آيه نازل شد و به زنان دستور داد كه بايد قسمت آويخته همان روسريها را از دو طرف روى سينه و گريبان خود بيفكنند تا قسمتهاى ياد شده پوشيده گردد.3
سپس در آیه 59 سوره احزاب دستور به حجاب کامل میدهد و میفرماید:«يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ؛ ای پیغمبر (گرامی) به زنان و دختران خود و زنان مؤمنان بگو که خویشتن را به چادر فرو پوشند، که این کار برای اینکه آنها (به عفّت و حرّیت) شناخته شوند تا از تعرض و جسارت (هوس رانان) آزار نکشند بسیار نزدیکتر است »
جلباب در لغت به معنای جامهای گشاد مثل ملحفه است.4 فعل یدنین با حرف «علی» به کار رفته که علاوه بر معنای اصلی خود، معنای گستردگی و پهن شدن نیز دارد. پس جمله « يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ» به معنای دربرکردن جامه وسیع و بر خود گستراندن آن است.
👇👇👇
جمله «ذَلِكَ أَدْنَى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ» بیانگر حکمت حکم است با این مضمون که پوشش، معرف زن است و نتیجه مثبت آن به امنیت رسیدن زن و سلب آزار دیگران از اوست. از تأخیر« فَلَا يُؤْذَيْنَ» بر « يُعْرَفْنَ» معلوم میشود که حجاب زن را در جهت خاصی معرفی میکند. در جهتی که اگر نباشد زن مورد آزار دیگران واقع شده و امنیتش به خطر میافتد؛ بنابراین برخی مفسرین «یعرفن» را به شناخته شدن به پاکدامنی معنا کردهاند.5 این جمله نقش حمایتی پوشش را در بعد مادی بیان میکند. چرا که زنان بدون پوشش یا با پوشش نامناسب معمولا در جامعه مورد انواع آزارهای لمسی، دیداری و شنیداری مردان ضعیف الایمان قرار میگیرند. در صدر اسلام نیز برخی جوانان و افراد بیمار دل بر سر راهها و کوچهها مینشستند، وقتی زنان برای نماز جماعت یا کارهای دیگر از خانه خارج میشدند، به گونههای مختلف آنها را آزار میدادند.6 این آیه شریفه با اشاره به این مسأله، بیان میکند که پوشش پیام پاکدامنی، حیا و عفت به مردان نامحرم میدهد و مردان نیز با گرفتن این پیام، از زن حریم میگیرند، اما بدحجابی حامل خلاف این پیام به دیگران است.
اسلام در واقع با آوردن قانون پوشش برای زن، امنیت مادی و معنوی وی را تامین کرده است. قانون پوشش هم دلیل بر جواز مشارکت زن در اجتماع است و هم نشانه حمایت اسلام از دین و دنیای زن.
نتیجه
1- قرآن کریم برای امنیت زن و تضمین حضور اجتماعی او، هم اصل پوشش و هم کیفیت و چگونگی آن را بیان کرده است.
2- اصل حجاب موهبتی از جانب خداوند معرفی شده است.
3- کیفیت حجاب نیز در سه مرحله بیان شده است: الف- عدم خروج از منزل در مواقعی که ضرورتی در کار نیست. ب- پرهیز از مواجهه مستقیم با مردان در مواردی که برخورد با نامحرم ضرورت دارد. ج- حد پوشش: پوشاندن سر و سینه با مقنعه (خمر) و پوشش سرتا سری گشاد (جلباب) که تمام اندام زن را بپوشاند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
✅پاسخ:
«جُرم» در لغت از ریشه «جَرم» به معنای قطع و بریدن است وهمچنین به معنای »ذنب» و«گناه» هم بکار رفته1 چنانکه در آیات متعددی از قرآن اینگونه است، از جمله «...یوم يَوَدُّ الْمُجْرِمُ لَوْ يَفْتَدِي مِنْ عَذابِ يَوْمِئِذٍ بِبَنِيهِ؛ چنان است كه گنهكار دوست مىدارد فرزندان خود را در برابر عذاب آن روز فدا كند.» (معارج/11)
جرم در اصطلاح متون دینی و فقهی به هر نوع کار ممنوع شرعی گفته میشود که برای آن کیفر دنیوی(شامل حد، تعزیر ،2 قصاص, دیه، کفاره)یا اخروی مقرر شده است .3
جرم در اصطلاح حقوقی بنابر ماده 2 قانون مجازات اسلامی به معنای انجام یا ترک کاری است که در قانون برایش مجازات تعیین شده باشد.4
حال با توجه به اینکه تعیین مجازات و جرم دانستن رفتار انسان موجب محدودیت و سلب حق آزادی انسان است؛ بنابراین باید دید ملاک جرم انگاری یک رفتار چیست؟
بر اساس فلسفه حقوق کیفری، اثبات جرم انگاری یک رفتارمنوط به گذر از سه مرحله است:
مرحله اول- اثبات جرم بودن یک فعل یا ترک آن؛ یعنی ابتدا باید ثابت شود که رفتاری بنابر یکسری اصول و مبانی نظری جرم محسوب میشود.
مرحله دوم- قانونگذار باید ثابت کند، راهی جز مجازات برای جلوگیری از این رفتار وجود ندارد.
مرحله سوم- باید ترجیح مصالح اجرای قوانین کیفری بر مفاسد عدم اجرای آن به اثبات برسد .5
حال در مورد چرایی جرم بودن بی حجابی باید این سه مرحله مورد ارزیابی و بررسی دقیق قرار گیرد.
مرحله اول:دلایل جرم بودن بی حجابی:
دلیل اول-اثبات جرم بودن بی حجابی در نظام دینی
مقدمه اول-حقیقت آن است که حجاب حق الهی است نه حق شخصی که با رضایت فرد، قابل اغماض باشد.6 از طرفی چون حقوق، بدون تکالیف، وجود ندارد؛ بنابراین خداوند به جهت ضمانت اجرای حقوق و در راستای حفظ منافع و مصالح انسان، تکالیفی از جمله حجاب را در مجموعهای به نام دین بر بشر عرضه کرده است .7 این امر با مراجعه به آیات و روایات وارد در مسأله حجاب واضح و رو شن است؛ بنابراین وجوب و ضرورت حجاب از احکام تکلیفی دین اسلام و ترک آن حرام است.
مقدمه دوم-بنابر نظر مشهور فقها، حاکم شرع میتواند مرتکب فعل حرام را به صلاحدید خود تعزیر کند؛8 به این معنا که حاکم اسلامی مجاز و حتی موظف است، بنابر مصالح ومفاسد جامعه اسلامی برای مجرمینی که در شرع، «حدّی» برایشان مقرر نشده، مجازات تعیین کند .9
بنابراین ترک حجاب شرعی میتواند توسط حاکم اسلامی جرم تلقی شده و برای آن مجازات تعزیری تعیین شود.
دلیل دوم-اثبات جرم بودن بی حجابی بر اساس نظام لیبرالی
جرم انگاری حجاب از طریق اصول و مبانی نظام لیبرال، قابل اثبات است.برخی از این اصول عبارتند از:
1-اصل ضرر به غیر: این اصل معروفترین اصل مورد اتفاق لیبرالهاست که به موجب آن رفتار انسان در صورتی که مستلزم ضرر به دیگران باشد، جرم محسوب میشود. حال با توجه به اینکه پدیده بی حجابی ضرر و زیانهای فردی و اجتماعی، همچون تزلزل خانواده ها, گسترش فساد و فحشا، از بین رفتن آرامش و امنیت جامعه و... را در پی دارد ، جرم بودن بی حجابی اثبات میشود.
2-اصل مزاحمت: بر اساس این اصل، رفتاری جرم است که موجب اذیت و مزاحمت های غیر قابل تحمل میشود. ارتباط این اصل با جرم انگاری بی حجابی از دو جهت قابل توجه است: اول آنکه بی حجابی زنان زمینه آزار و مزاحمت دیگران را فراهم میکند؛ دیگر آنکه بی حجابی موجب اذیت و مزاحمت برای مردان و چه بسا اختلالات روحی و روانی در آنها میگردد.
3-اصل حمایت گری قانونی: «حمایت گری» به معنای نوعی اقتدار و سلطه از بالا و به منظور هدایت و حمایت از افرادی است که در پایین قرار دارند. به موجب این اصل، دولت میتواند آزادی مردم را به جهت جلوگیری از زیان رساندن به خودشان یا جلب منافعشان، محدود یا سلب کند.حال به دلیل اینکه عدم رعایت حجاب، تهدیدی جدی مقابل ایجاد و تقویت نهاد خانواده است، حکومت میتواند، بنابر اصل حمایتگری قانونی و در راستای حمایت از نظام خانواده با محدود کردن آزادیهای فردی، بی حجابی را جرم تلقی کرده و برای آن مجازات قرار دهد.10
بنابراین جرم بودن بیحجابی حتی بر اساس اصول لیبرالی هم امری مورد پذیرش است.
2- مرحله دوم: وضع مجازات تنها راه مقابله با بی حجابی
پس از اثبات جرم بودن بی حجابی، اکنون باید ثابت شود تنها راهکار مقابله با بی حجابی وضع مجازات است.در این زمینه هر چند راهکارهای فرهنگی از قبیل احیاء ارزشهای اسلامی، آموزش و نهادینه سازی فرهنگ حجاب در جامعه از طریق صدا و سیما و.... مؤثرند، اما به نظر میرسد برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید از هر دو روش فرهنگی و برخورد قانونی بهره جست؛ زیرا هر یک از این دو بدون دیگری هر چند شرط لازم اند، اما کافی نیستند.
👇👇
مرحله سوم: ترجیح مصالح مجازات بی حجابی بر عدم آن
در این مرحله اثبات میشود که آثار مثبت اجرای قوانین کیفری بر عدم اجرای آن ترجیح دارد.
عدم اجرای قوانین کیفری بیحجابی، آثار و پیامدهای جبران ناپذیری، از جمله بی ثمر بودن جرم انگاری و به تبع آن آثار مخرب فردی و اجتماعی، مانند از دست دادن امنیت زن، تزلزل خانوادهها و... را به دنبال دارد؛ بنابراین مصلحت و منافع جرم انگاشتن بی حجابی بر جرم ندانستن آن غلبه پیدا کرده و ثابت میشود.
این نکته قابل توجه است که وضع قوانین کیفری در مورد بی حجابی اولا باید مطابق شناخت دقیق از انسان و خصوصیات روحی و جسمی او وضع گردد و ثانیا در مرحله اجرا نیز باید توسط افراد ذیصلاح و با دقت کامل پیاده شود.
نتیجه:
1_ رعایت حجاب از منظر دینی از حقوق و تکالیف الهی است که ترک آن جرم است و از منظر نظام لیبرالی نیز با توجه به اصول عدم ضرر و مزاحمت برای دیگران و....ضروری است؛ پس برای حفظ امنیت و آرامش جامعه، حاکمان باید مجازاتی برای عدم رعایت حجاب تعیین کنند.
۲-راهکارهای فرهنگی هر چند نقش اساسی در مقابله با بی حجابی را دارند، ولی شرط کافی نیستند؛ پس تعیین مجازات برای بی حجابی در کنار کار فرهنگی لازم و ضروری است.
۳-با توجه به آنکه بی حجابی و نیز جرم ندانستن آن آثار و مفاسد جبران ناپذیری بر فرد و جامعه وارد می کند؛ پس تعیین مجازات و اجرای قوانین کیفری در این زمینه بر عدم آن ترجیح دارد؛ بنابراین لازم است حکومت برای مقابله با بی حجابی قوانین مناسب با خصوصیات فردی و اجتماعی انسان را وضع کرده و به نحو دقیق اجرا کند.
منبع:
http://www.pasokhbesoalat.ir/
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تلاش جهت وحدت بین علماء شیعه و اهل سنت پیشینه طولانی دارد
اما مسئله ما با وهابیت فرق می کند.
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠حدیث
امام علی علیه السلام:
سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند،پشیمان نگردد.
۱.اجتناب از عجله،۲.مشورت کردن،۳.و توکل بر خدا هنگام تصمیم گیری
بحار الانوار(ط_بیروت)ج۷۵،ص۸۱،ح۷۴
🔰 @p_eteghadi 🔰
✅پاسخ:
غَيرت در لغت به معناي محافظت، حمايت و جانبداري است1 و در اصطلاح علمای اخلاق عبارت است از: «تلاش در مراقبت از جيزي كه حفظش لازم و ضروري است.2» به تعبير روشنتر، غيرت در اصطلاح، از اخلاق پسنديده و امور فطري است و به معناي دگرگوني حال انسان در هنگام دفاع از يكي از مقدسات است؛ اعم از دين، ناموس و....3
شایان ذکر است که غيرت و تعصب، هر دو به معناي جانبداري است با اين تفاوت كه غيرت، جانبداري شديد است ودر امور ناموسي بروز بيشتري دارد؛ بر خلاف تعصب كه غالباً در دفاع و حمايت از نژاد و قبيله نمود پيدا مي كند.
اقسام غيرت
1-غيرت ديني: مقصود از غيرت ديني تلاش و كوشش است در جهت ترويج و نشر احكام دين، تبيين حلال و حرام آن و حفظ دين از بدعتها و رفع شبهات اعتقادي.
2-غيرت مالي: غيرت مالي؛ يعني انسان براي حفظ مالش تلاش كند و از مصرف آن در جايي كه فايده دنيوي و اخروي ندارد، خودداري نمايد.
3-غيرت ناموسي: اين قسم از غيرت به اين معناست كه مرد، ناموس خود را از مردان نامحرم و بيگانه حفظ كند.4
امير المؤمنين عليه السلا ميفرمايد:«أَ مَا تَسْتَحْيُونَ وَ لَا تَغَارُونَ نِسَاءَكُمْ يَخْرُجْنَ إِلَى الْأَسْوَاقِ وَ يُزَاحِمْنَ الْعُلُوجَ؛ آيا حيا نميكنيد و غيرت نميورزيد كه زنانتان وارد كوچه و بازار ميشوند و با مردان پست و ولگرد برخورد ميكنند؟»5
رابطه غيرت با حجاب و عفت
با توجه به آنكه مرد تكيه گاه زن است، حفظ و دفاع از كرامت و حرمت او لازمه غيرتمندي مرد است؛ بنابراين غفلت مردان از اين امر و رضايت آنها به پوشش نامناسب ناموسشان، يكي ازعوامل ترويج بيعفتي و بيحجابي در جامعه است6 و مقابل غيرت بهجا و خارج از افراط و تفريط مردان، يكي از عوامل مهم حفظ عفت و حريم زنان و در نتيجه موجب تحكيم بنيان خانواده است.7
نكته قابل توجه آن است كه در روايات، از افراط در اين امر و غيرت بي جا به عنوان يك صفت مذموم نهي شده است؛ امير المؤمنين عليه السلام خطاب به فرزندش فرموده است:«إيّاكَ وَ التَغايُرَ فِي غَيرِ مَوضِعِ غَيرَةٍ فَإنَّ ذلِكَ يَدعو الصَّحيحَةِ إلَي السُّقمِ وَ البَرِيئَةَ إلَي الرَّيبِ؛ از غيرت نشان دادن بيجا بپرهيز كه درستكار را به بيمار دلي و پاكدامن را به بد گماني ميرساند 8».
نتيجه
1-غيرت در لغت به معناي جانبداری و در اصطلاح محافظت از هر امر لازم و ضروري مانند دين، ناموس و ... است.
2-غيرت بر خلاف تعصب جانبداري شديد در امور ناموسي است.
3-بي غيرتي و رضايت مردان به وضع پوشش نا مناسب ناموسشان يكي از عوامل ترويج بيحجابي در جامعه است و در مقابل غيرتمندي مردان يكي از عوامل عفتورزي زنان و حفظ حريم خانواده است.
4-افراط در غيرت و به عبارتي غيرت بيجا از صفات مذموم است
🔰 @p_eteghadi 🔰
📖 کتاب با بابا
💢 #با_بابا اثر جدیدی از انتشارات شهید ابراهیم هادی با موضوع تجربه های نزدیک به مرگ و پیرامون زندگی شهید حاج محمد طاهری و فرزند ایشان نگارش شده است. پیش از این کتابهای #سه_دقیقه_در_قیامت #بازگشت و #شنود پیرامون این موضوع منتشر شده بود.
فرزند شهیدی که دانشجوی سال آخر پزشکی بود، در جریان یک سانحه رانندگی دچار مرگ مغزی شد. هجده روز در کما بود و همه میگفتند اعضای بدنش را اهدا کنید.
اما یکباره این جوان به هوش آمد… او #تجربه_نزدیک_به_مرگ عجیبی داشت.
پس از مدتها که شرایط طبیعی پیدا کرد معلوم شد هجده روز در بهشت پروردگار مهمان پدرش بود و با خاطرات زیبایی از همنشینی با شهدا به میان ما بازگشته…
مشاهدات او توصیف کاملی از نعمتهای بهشت برزخی است.
پدرش از سرداران بااخلاص جبههها بود که استاد #رحیم_پور_ازغدی و سرداران بزرگ جنگ خاطرات زیبایی از او نقل کردهاند.
این کتاب به بررسی خاطرات زیبای این پدر و پسر میپردازد.
#معرفی_کتاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
هدایت شده از قاصدک
✅ این طرح(ولایت)بایستی فراگیر شود. امام خامنه ای مدظله العالی
🔻 آخرین فرصت ثبت نام 🔻
🇮🇷 #طرح_ولایت_مجازی ١۴٠٠🇮🇷
🔸 ویژه برادران وخواهران غیرحوزوی (١٨تا۴۵سال)
#دانشجویان
#معلمین
#فعالین_فرهنگی
و...
🔴 ثبت نام: تا ١٠ شهریورماه👇
🌐 hamzevasl.ir
آدرس کانال:
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1843658842Cb2da399c6e
✅پاسخ:
تبرج در لغت به معنای ظاهر و آشکار کردن است1 و در « قاموس قرآن» به معنای ظهور و خود نمایی آمده است. معنای اصطلاحی تبرج برگرفته از آیه 33 سوره احزاب است: «قَرْنَ فِي بُيُوتِكُنَّ وَ لا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجاهِلِيَّةِ الْأُولى…؛ در خانههايتان قرار و آرام گيريد و [در ميان نامحرمان و كوچه و بازار] مانند زنان دوران جاهليت پيشين [كه براى خودنمايى با زينت و آرايش و بدون پوشش در همه جا ظاهر مىشدند] ظاهر نشويد.»
واژه تبرج در قران سه بار به کار رفته است؛ دو مرتبه در آیه 33 سوره احزاب با عنوان «تبرج» و «تبرجن» و یک مرتبه در آیه 60 سوره نور با عنوان «متبرجات» استفاده شده است. در آیه 33 سوره احزاب از تبرج و خودنمایی زنان صحبت کرده و از آن نهی کرده است. در آیه 60 سوره نور« بر زنان از كار افتادهاى كه اميد ازدواجى ندارند، گناهى نيست كه حجاب و روپوش خود را كنار بگذارند، در صورتى كه با زيور و آرايش خويش قصد خودآرايى نداشته باشند و پاكدامنى براى آنان بهتر است و خدا شنوا و داناست. »حکم حجاب را برای زنان سالخورده استثناء کرده است و اجازه داده شده ایشان پوشش شرعی لازم برای زنان را، در صورت پرهیز از خودآرایی و عرضه در برابر دیگران، مراعات نکنند؛ ولی مفسران در مورد خصوصیات آنها و مصادیق قواعد النساء، طبق روایات نظرات متفاوتی دارند؛
1. مطابق برخی از روایات معیار در قواعد النساء بودن، سالخوردگی «مسنّه» است.
2. برخی دیگر از روایات، تعبیر قعود از نکاح ( بازنشستگی ازدواج) آوردهاند.
3. گروهی از فقهاء و مفسرین آن را به معنای پایان دوران قاعدگی و رسیدن به حد نازائی و عدم رغبت کسی به ازدواج با آنها دانستهاند.
با این همه، قرآن کریم رعایت حجاب را سزاوارتر دانسته است.2
مفسران، مصادیق و نمونههایی برای تبرج بیان کردهاند، مانند: راه رفتن محرک میان مردان، مخفی نکردن گوشواره، گردن و گردنبند، آشکار ساختن زیباییها برای نامحرم و آشکار کردن زینتهایی که سبب تحریک شهوت مردان است و... . خلاصه آنچه در روابط زن و مرد نامحرم به واسطه جلوهگری و خودنمایی سبب انحراف از زندگی طبیعی و مسیر رشد آنها قرار میگیرد تبرج نام داشته و مذموم است .3
مصادیق تبرج و خودنمایی
1) استعمال عطر و زینت کردن: عطر زدن و به طور کلی زینت کردن برای خانمها نه تنها اشکالی ندارد، بلکه مستحب است، به ویژه که برای همسر باشد، آنچه در اسلام ممنوع است؛ زینت کردن و عطر زدن زن مسلمان برای مرد نامحرم است. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرماید: هر زنی که به خود عطر بزند و از خانهاش خارج شود تا وقتی که به خانه بر گردد لعنت و نفرین میشود.4
2) لباس شهرت: یکی از دستوراتی که درباب لباس پوشیدن به ما دادهاند این است که لباس نباید طوری باشد که انسان را در بین مردم انگشت نما و متمایز نماید؛ یعنی نه آنچنان فاخر و گران قیمت و نه آنچنان ساده و بیارزش و مندرس که انسان انگشت نما شود5 و نیز باید با عرف جامعه سازگاری داشته باشد، مشروط به اینکه لباس مرسوم در جامعه مفسده انگیز نباشد. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم میفرماید: «کسی که در دنیا لباس شهرت بپوشد خداوند در روز قیامت بر او لباس ذلت خواهد پوشاند .»6
3) پوشیدن لباس نازک و بدن نما: پوشیدن لباس نازکی که با برهنگی تفاوت چندانی ندارد و حتی در اکثر مواقع، نما و جلوه بیشتری برای نامحرم دارد، از مصادیق بارز خودنمایی، جلوهگری و تبرج است. پیامبرصلی الله علیه و آله و سلم میفرمایند: « بر شما باد كه لباسهاى ضخيم بپوشيد كه هر كس لباس نازك بپوشد، دينش هم نازك و ناتوان خواهد شد. هيچ كدام از شما با لباس بدن نما در برابر خداوند متعال نايستد.»7
4) سخن گفتن محرک شهوت در برابر نامحرم: زن به علت جاذبه طبیعی خود در همه جنبههای رفتاری میتواند بر مردان تأثیر بگذارد، از جمله در حین تکلم با نرم و نازک کردن صدای خود و استفاده از لحن فریبنده حرکات لب و دهان و شوخیها میتواند دلهای بیمار را بلرزاند. «پس به گونهای هوس انگیز سخن مگویید که بیماردلان در شما طمع کنند...»(احزاب/32)
نتیجه:
برای تبرج و خودنمایی مصادیقی در آیات و روایات ما ذکر شده است:
1. استعمال عطر و زینت کردن
2. پوشیدن لباس شهرت
3. پوشیدن لباس نازک
4. سخن گفتن محرک شهوت در برابر نامحرم
🔰 @p_eteghadi 🔰
✅پاسخ:
برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید مقدماتی ذکر شود:
۱ـ حقیقت حجاب: این واژه در اصل لغت به معنای «حائل و مانع» است؛ از اینرو هر چیزی که چیز دیگر را بپوشاند یا هر مانع و فاصل میان دو یا چند چیز را «حجاب» گویند.1 استعمال کلمه «حجاب» به معنای پوشش انسان، در اصطلاح فقهای قدیم رایج نبوده، بلکه از واژه «ستر» استفاده میکردند که مربوط به احکام پوشش برای انسان اعم از مرد و زن است. اما به مرور زمان، اصطلاح «حجاب» در مورد پوشش مخصوص زنان رایج شد به این معنا که زنان در معاشرت با مردان، مو و بدن خود را بپوشانند و به جلوهگری و خودنمایی نپردازند.2 پس حجاب در شرع مقدس اسلام، شامل دو رکن است:
۱ـ پوشاندن محدوده هایی از بدن؛
۲ـ عدم تبرّج و خودنمایی در افعال و رفتار اعم از پوشش، نگاه، کلام، راه رفتن و ...
این دو رکن حجاب، در سوره نور آیه 31، آمده که خداوند در خصوص پوشيده بودن زن از مرد نامحرم فرموده است:« «وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ يَغْضُضْنَ مِنْ ابْصارِهِنَّ وَ يَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا يُبْدينَ زينَتَهُنَّ الَّا ما ظَهَرَ مِنْها وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى جُيُوبِهِنَّ وَ لا يُبْدينَ زينَتَهُنَّ الَّا...؛ و به زنان مؤمن بگو: ديدگان خويش را (از نگاه هوس آلود) فرو گيرند و دامان خويش را حفظ كنند و زيور خويش را آشكار نكنند، مگر آنچه پيداست و مقنعههاى خويش بر گريبانها بيندازند و زيور خويش را آشكار نكنند مگر برای...»
فلسفه حجاب نیز در قرآن کریم، ایجاد فضایی أمن در جامعه برای زنان بیان شده است که البته امنیت روانی برای مردان را هم به دنبال خواهد داشت. در سوره احزاب آیه 59 خداوند می فرماید: « يا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلابِيبِهِنَّ ذلِكَ أَدْنى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ...؛ اى پيامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو جلبابها (روسرىهاى بلند) خود را بر خويش فرو افكنند، اين كار براى اينكه ( آلودگان و زنان ناشایسته) باز شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند بهتر است... ».
۲ـ حقیقت عفاف
«عفاف» و «عفت» در لغت به معنای «مناعت و خویشتن داری» است؛3 یعنی حاصل شدنِ حالتی در درون انسان که بواسطه آن از غلبه و تسلّط شهوت جلوگيرى مىشود.4 خداوند در قرآن کریم میفرماید: «وَ لْيَسْتَعْفِفِ الَّذِينَ لا يَجِدُونَ نِكاحاً حَتَّى يُغْنِيَهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ؛ آنانكه قدرت تزويج ندارند خود نگهدارى و عفّت پيش گيرند تا خدا از فضل خويش آنها را بىنياز گرداند»(نور/33). هدف الهی نیز از ارسال رسل و انزال کتب، تربیت انسان کامل است که برابر حرامهای الهی و اعمال ناشایست خود کنترلی و خویشتنداری داشته باشد؛ یعنی عفیف باشد.
انسان عفیف، کسی است که با تمرین و ریاضت، حالتی از عفت و مناعت را برای خود ایجاد میکند که میتواند به کمترین هر چیزی اکتفاء کند و خود را از طغیان شهوت و امیال حیوانی نگه دارد.5 البته عفت دارای شدت و ضعف است و درجات آن برای انسانهای مختلف متفاوت است؛ چه بسا یک فرد در تمام افعال و رفتار خود اعم از نگاه، کلام، پوشش، تغذیه و ... عفیف باشد یا فقط در برخی از امور ملکه عفت برایش حاصل شده باشد. چنانچه در قرآن کریم به مصادیق گوناگون عفت از جمله: خویشتن داری در اظهار فقر6، قناعت7، پاکدامنی8 و پوشش سراسری9 اشاره شده است.
علمای اخلاق نیز عفت را در دو مفهوم عام و خاص بکار بردهاند؛ مفهوم عام آن، خویشتنداری برابر هر گونه تمایل افراطی و نفسانی است و مفهوم خاص آن، خویشتنداری برابر تمایلات بی بند و باری جنسی است.10 خواجه نصیر الدین طوسی، «عفت» را همان تهذیب قوه شهوت میداند.11 ملااحمد نراقی نیز اعتدال قوه شهوت را به «عفت» تعبیر میکند که همان مطیع و منقاد شدنِ قوه شهویه برای قوه عاقله است.12
رابطه حجاب و عفاف
عفاف و حجاب در اکثر موارد با هم استعمال میشوند ولی مترادف نیستند، چه رابطهای بین این دو موضوع هست؟ آیا رابطه علت و معلول دارند یا رابطه باطن و ظاهر؟ یعنی آیا حجاب ظهور عفاف است؟
👇👇👇
با توجه به توضیحاتی که در مورد حقیقت حجاب و عفاف داده شد، روشن میگردد که حجاب میتواند علامت عفاف باشد، اما این به معنای رابطه ضروری و تلازم علی و معلولی بین آن دو نیست. عفت بر خلاف پوشش وحجاب، امر پنهانی و باطنی است که ظهور و علامت آن، انجام اعمال شایسته، مثل پوشش کامل، محدود کردن اعمال جنسی به ازدواج و ... است؛ بنابراین ملکه عفت نمیتواند تصنعی باشد، اما علامت و هر چیزی که ظهور دارد، میتواند ساختگی و منافقانه باشد. مانند اینکه برخی از زنان، حجاب دارند؛ یعنی میزان لازمی که در شرع مقدس دستور داده شده را میپوشانند، اما عفیف نیستند؛ زیرا حجاب آنها به گونهای تحریک کننده و مهیّج است که نوعی خودنمایی و جلوه گری محسوب میشود. در مقابل، برخی زنان غیر محجبه که حدود شرعی برای پوشش را رعایت نمیکنند، اما عفیف هستند به معنای عام کلمه که در بالا به آن اشاره شد؛ زیرا عفاف به این معنا از فطرت سرچشمه میگیرد و بهترین عامل برای کنترل اعمال و رفتار است13 و منوط به دستور دین نیست.
پس عفت و حجاب واقعی رابطه حقیقت و ظاهر دارند، به طوری که حجاب علامت عفت است و آنچه در نظام دینی اولویت دارد عفاف است، به همین جهت اولین آیه حجاب در سال پنجم14 هجری نازل شده که مربوط به زنان پیامبر است، اما بحث عفت از موضوعات اولیه دین بود و همچنین آیات مربوط به حجاب در مقایسه با آیات راجع به عفاف کمتر است.
در مورد رابطه حجاب و عفاف به معنای خاص که همان ترک گناه جنسی است، میتوان گفت؛ هرچند که میل به پوشش و حجاب امری فطری و ثمرۀ حیا است؛ حیایی که در روایات اسلامی همراه و قرین عقل قرار داده شده است،15 اما اگر به هر دلیلی نور عقل کمرنگ گردد16 و شهوت غالب شود، بیحیایی و به دنبال آن بیعفتی و تن دادن به گناه جنسی بروز میکند که نشانة بارز آن بیحجابی است. از نظر اسلام، حجاب شامل پوشش ظاهری، تقوا و عفاف درونی است17. رابطه میان عفاف به معنای خاص و حجاب را میتوان بدین گونه ترسیم کرد که هر عفافی حجاب است، ولی هر حجابی عفاف نیست؛ پس اگر کسی با داشتن پوشش ظاهری به تبَرّج و خودنمایی بپردازد و موجب تحریک جنسی در مردان نامحرم گردد، حکم حجاب را رعایت نکرده است. در این صورت نه تنها خودش عفیف نیست، بلکه عفت مردان را نیز مورد تهاجم قرار داده و امنیت روانی آنها را مخدوش کرده است.
نتیجه:
۱ـ حقیقت حجاب در اسلام، فقط محدود به پوشاندن میزان لازمی از بدن که در شرع مقدس، معین شده، نیست، بلکه عدم تبرّج و خودنمایی را هم شامل میشود.
۲ـ عفت به معنای خاص، ملکهای نفسانی است که سبب ترک گناه جنسی میشود.
۳ـ رابطه حجاب و عفاف، رابطه باطن و ظاهر است، حجاب حقیقی، علامت و نشانة عفاف است.
۴ـ اگر متولیان امور فرهنگی بخواهند جامعهای باحجاب داشته باشند، باید توجه کنند عفاف، حجاب تولید میکند و حجاب سبب تثبیت و محکم شدن عفاف میشود. چنان که ایمان، عمل صالح ایجاد میکند و عمل صالح نیز سبب افزایش و تقویت ایمان میشود.
۵ـ هدف از وجوب حجاب در اسلام، حفظ افراد جامعه از گناه جنسی و محدود کردن غریزه جنسی در چارچوب خانواده است، پس اینکه برخی زنانِ باحجاب، آلوده به گناه جنسیاند و برخی زنان بیحجاب نیز پاک از چنین گناهی هستند به این دلیل است که :
1. زنان آلوده به گناه جنسی، عفیف نیستند؛ پس حجاب آنها، به معنای حقیقی حجاب نیست.
2. حجاب، علت تامه برای پیشگیری از گناه جنسی نیست، بلکه میتواند یکی از موانع مؤثر در این امر باشد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
✅پاسخ:
براى پاسخ به این پرسش ابتدا مفهوم ومعنای عدل بیان میشود:
واژه عدل در لغت به معنای قصد در امور و نقطه مقابل جور است1 و در عرف به معناى رعایت حقوق دیگران در برابر ظلم (تجاوز به حقوق مردم) است. عدل، نقطه مقابل «ظلم» است؛ بنابراين، جامعترين معناى عدل، «نهادن هر چيز در جايگاه ويژه آن» است.2 در حديثى از امام على عليهالسلام، به اين معناى جامع، اشاره شده است:
«العَدلُ يَضَعُ الأُمورَ مَواضِعَها. عدل، قرار دادن امور در جايگاههاى خود است.»3
واژه عدل در اصطلاح دارای معانى گوناگونی است، مانند متوازن بودن اجزای یک مجموعه، رعایت حقوق افراد ، نفی تبعیض و...؛ اما معنایى که از عدل به خداوند نسبت مىدهیم؛ عبارت است از فیض عام و بخشش گسترده در مورد همه موجوداتى که امکان هستى یا کمال معیّنى را دارند؛ بدون هیچگونه امساک و خوددارى. به عبارت دیگر عدل الهى بیان دیگرى از حکمت و عنایت او است. طبق این مطلب عدل الهی در نظام تکوین، به این معنا است که هر موجودی، درجهای از وجود و کمال وجودی را دریافت میکند که استحقاق و امکان آن را دارد و ظلم؛ یعنی منع فیض و امساک از وجودی که استحقاق کمال را دارد4.
عنایت الهی؛ یعنی نظام موجود آفرینش ، بهترین نظام ممکن و به عبارتی نظام احسن است. آنچه در نظام خلقت وجود دارد، تفاوت است؛ نه تبعیض و آنچه مذموم و ناعادلانه مىباشد، تبعیض است، نه هرگونه تفاوت و چندگونگى؛ زیرا تبعیض یعنى در شرایط مساوى میان افراد و موجودات فرق بگذارند که این ظلم است؛ امّا تفاوت مربوط به شرایط مختلف است. برابر قرار دادن همه انسانها یا همه اشیا به معنای عدل نیست. براى مثال معلم عادل، کسى نیست که به همه شاگردان - خواه کوشا باشند و خواه تنبل - یکسان امتیاز دهد؛ بلکه او باید هر یک از شاگردان را به اندازه استحقاقشان ستایش یا نکوهش کند.
پس مقتضاى حکمت و عدل الهى، این نیست که همه مخلوقات را یکسان بیافریند. اقتضاى حکمت این است که جهان را به گونهاى خلق کند که موجودات مختلف متناسب با قابلیت و لیاقت خود در جهت هدف نهایى باشند. در این رابطه اجزاى عالم را نباید گسسته و جدا از یکدیگر در نظر گرفت؛ بلکه باید آنها را به صورت مجموعهاى نظاممند ارزیابى کرد که هر عضوى، جزئى از یک کل است و برای هدف معینی در حرکتند.
به طور اساسی اگر تفاوت وجود نداشته باشد، کثرت و تنوع نیز نخواهد بود و اگر کثرت و تنوع نباشد، دیگر مجموعه و نظام، مفهومى نخواهد داشت. اگر همه انسانها مرد یا همه موجودات از یک نوع و همه اجزاء یک نوع مشابه باشند و یکنواختى محض حاکم باشد، دیگر جهانى به این نظم و زیبایى وجود نخواهد داشت، برای مثال یک ماشین برای اینکه ماشین باشد و حرکت کند؛ موتور، چرخ، فرمان، دنده، صندلی و بنزین نیاز دارد و اینها باهم متفاوت هستند و کارآرایی یکسانی ندارند. حال اگر تفاوت بین اجزا نباشد و همه موتور باشند، ماشین حرکت نمیکند؛ بنابراین اگر همه مردم از همه جنبه ها یکسان باشند، رشد و کمالى به وجود نخواهد آمد. اگر همه داراى یک شکل و یک تُنِ صدا و کاملاً شبیه یکدیگر باشند، نمىتوان آنها را شناخت. اساساً نظام تعاون، همکارى، همیارى و محبّت، در زمانى است که تفاوتى وجود داشته باشد.5
نکته دیگر اینکه هرکس متناسب داشتههایش مورد مواخذه قرار میگیردو مقتضاى عدل الهى این است که خداوند هر انسانى را به اندازه استعدادش تکلیف کند، «لا یکلّف الله نفساً الا وسعها»6 و سپس با توجّه به توانایى و تلاش اختیارى وى درباره او قضاوت کند، «و قضى بینهم بالقسط و هم لا یظلمون»7 و سرانجام پاداش یا کیفرى در خور کارهایش به او عطا فرماید؛ به عنوان مثال اگر در يك اداره افراد با سطوح مختلف كاري و توانمندي ، مشغول كار باشند، هر كس به مقداري كه تلاش مي كند، پاداش ميگيرد.
نتیجه
1- عنایت الهی یعنی نظام موجود آفرینش، بهترین نظام ممکن و به عبارتی نظام احسن است.
2- آنچه نقض بر عدالت یا حكمت مىتواند باشد، تبعیض است نه تفاوت، و آنچه در جهان وجود دارد تفاوت است نه تبعیض.
3- مقتضاى عدل الهى این است که خداوند هر انسانى را به اندازه استعدادش مورد تکلیف قرار دهد.
منبع:
http://www.pasokhbesoalat.ir/
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مگه در بهشت خورشید هست که قرآن می فرماید در بهشت سایه هست؟
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ #حدیث
🔸امام سجاد (ع):
🔹با فضیلتترین و مهمترین مجاهدتها، عفت شکم و عورت است (از چیزهای حرام و شبهه ناک).
(مشکاة الانوار: ص ۱۵۷، س ۲۰)
🔰 @p_eteghadi 🔰
هدایت شده از قاصدک
✅ این طرح(ولایت)بایستی فراگیر شود. امام خامنه ای مدظله العالی
🔻 آخرین فرصت ثبت نام 🔻
🇮🇷 #طرح_ولایت_مجازی ١۴٠٠🇮🇷
🔸 ویژه برادران وخواهران غیرحوزوی (١٨تا۴۵سال)
#دانشجویان
#معلمین
#فعالین_فرهنگی
و...
🔴 ثبت نام: تا ١٠ شهریورماه👇
🌐 hamzevasl.ir
آدرس کانال:
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1843658842Cb2da399c6e