هدایت شده از راهنمای تبليغات ایتا
🍀میلاد بانوی مهر و وفا، 🌺حضرت معصومه سلام الله علیها و روز دختر و ولادت هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، 🌺امام رضا علیه السلام پیشاپیش مبارک باد💐
✅به مناسبت فرارسیدن دهه با سعادت #کرامت، از 10خردادماه لغایت 22خردادماه1401 #تخفیفهای زیر برای همراهان ایتا در نظر گرفته شده است:
1️⃣ جایگاه دوم تبلیغات(قسمت داغ ها و بیو گروه ها)
با پرداخت هزینه 3 تبلیغ(1050000تومان) میتوانید 4 تبلیغ(به ارزش 1400000تومان) برای خود ثبت کنید
🔅مدت زمان درج تبلیغات حداکثر در بازه یک ماهه می باشد.
2️⃣ جایگاه یک(سنجاق صفحه اصلی ایتا)
انتخاب یکی از دو روش زیر:
1-استفاده از تخفیف 20درصدی در ثبت تبلیغ جایگاه یک
2-استفاده از 30درصد بازدید بیشتر در تبلیغات ثبت شده
⚠️ با توجه به محدودیت تبلیغات روزانه در هر دو جایگاه، اولویت با کاربرانی است که زودتر اقدام به ثبت سفارش کنند.
◀️ ثبت سفارش از طریق ای دی 🔻
@admin_et
با احترام
تبلیغات ایتا🌹
https://eitaa.com/joinchat/2170355714C075b9baf85
#پرسمان_نماز
☀️ در روایات چگونه اهمیت و فضیلت «رکوع و سجود» بیان شده است؟ ☀️
4⃣🍃 چنانکه در روایات آمده سجده، گناهان را مى ریزد، چنانکه باد، برگ درختان را؛ سجده نهایت مرتبه عبادت فرزندان آدم است.
📖 مستدرک سفینه البحار، ج ۴، ص ۴۷۴.
5⃣🍃 در روایتى چنین آمده: «اَقْرَبُ مایَکُونُ الْعَبْدُ اِلَى اللّهِ وَ هُوَ سَاجِدٌ» ؛ نزدیکترین حالت بنده به خدا وقتى است که به سجده مى رود.
📖 مستدرک سفینه البحار، ج ۴، ص ۴۷۴.
💧 خاندانى که ما را امر به طول #سجده کرده اند، خود به قدرى در سجده فرو مى رفتند که پیشانى و زانوهاى آنها پینه مى بست.
💧 امام باقر (علیه السلام) مى فرماید: «در مواضع سجده پدرم آثار سجده و برآمدگى و تورم نمایان بود و هر سال دو مرتبه آنها را قیچى مى کرد».
📖 بحارالأنوار، ج ۴۶، ص ۶.
💧 در جاى دیگر امام باقر (علیه السلام) فرمود: «پدرم هرگاه نعمتى ذکر مى شد، یا آیه اى که در آن سجده بود قرائت مى گردید، یا خداوند دفع بلا و کید از او مى کرد، یا از نمازش فارغ مى شد، یا اصلاح بین دو نفر مى کرد، در همه اینها سجده مى کرد و اثر سجود در تمام مواضع سجده اش نمایان بود؛ و از این رو او را «سجّاد» مى نامیدند».
📖 بحارالأنوار، ج ۴۶، ص ۶.
💧 امام سجاد (علیه السلام) گاهى در بیابان به سجده مى رفت و هزار مرتبه مى فرمود: «لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ حَقّاً حَقّاً لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ تَعَبُّداً وَ رِقّاً لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ إِیمَاناً وَ تَصْدِیقاً وَ صِدْقا».
📖 بحارالأنوار، ج ۸۲، ص ۱۶۶.
🔰 @p_eteghadi 🔰
📚 مجموعه #از_نو_با_تو : آشنایی با عوامل تزلزل بنیان خانواده
#از_نو_با_تو را
❗️ مجردها بخوانند تا بدانند در مسیر زندگی مشترک، چه عواملی وجود دارد که بنیان خانواده را سست می کند.
❗️متأهل هایی که زندگی آرامی دارند، بخوانند تا اجازهٔ ورود عوامل متزلزل کننده را به محیط خانواده ندهند.
❗️متاهل هایی که اختلاف های جدی دارند، بخوانند تا راهی برای حل اختلاف های خود پیدا کنند.
❗️کسانی هم که در آستانهٔ طلاق هستند، بخوانند، شاید در تصمیم خویش بازنگری کنند.
❗️پدر و مادرها هم از مطالعه این کتاب غافل نشوند تا بتوانند به استحکام هرچه بیشتر زندگی فرزندانشان کمک کنند.
#معرفی_کتاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
وضعیت کودکان در برزخ:
☘ چگونه میتوان تصور کرد که کودکان معصوم و فرزندان نازنینی که عمر بسیار کوتاهی در این دنیا داشتهاند دچار عذاب اخروی شوند؟
عذاب جان دادن و عذاب قبر نیز هیچ کدام بیعلت نیستند و همگی متأثر از گناهان و دلبستگیهای ناحق و ناروا نسبت به امور دنیوی هستند، بنابراین چگونه این عذابها میتوانند متوجه پاکان و کودکان معصومی باشند که تمثّل فرشتگان الهی در زمین هستند؟
جان دادن برای انسان پاک و مؤمن طبق روایات، همچون بو کردن گل است. بلکه چه بسا با شفاعت کودکان انسانهای مؤمن، والدین آنان هم اگر خطایی داشته باشند، مورد رحمت و مغفرت الهی واقع خواهند شد.
در اینجا تنها به بخشی از روایات که در این زمینه وارد شده و نشانگر دیدگاه اسلام در این رابطه است، اشاره میکنیم:
1- امام صادق (ع) فرمودند: «هرگاه کودکی از مؤمنان از دنیا رفت، منادی در ملکوت آسمان و زمین ندا میدهد که فلانی فرزند فلانی از دنیا رفته است. اگر پدر یا مادر یا یکی از بستگان مؤمن او از دنیا رفته باشند، کودک را به نزد او میبرند تا از او پرستاری کند و اگر کسی یافت نشد، او را به حضرت فاطمه (س) میسپارند و آن حضرت، تا زمانی که یکی از پدر یا مادر یا نزدیکانش به او ملحق شوند، از کودک نگهداری میکنند و بعد کودک را به آن فرد تحویل میدهند.» (1)
2- از امام صادق (ع) همچنین نقل شده است: «خدای بزرگ، ابراهیم و ساره را متکفل نگهداری از کودکان مؤمنان قرار داده است؛ در قصری با شکوه از درّ بهشتی و در روز قیامت این کودکان را لباس نیکو پوشانده و خوشبو میکنند و آنان را به پدر و مادرشان هدیه میدهند.
این کودکان، پادشاهانی هستند در بهشت همراه با والدینشان.» (2)
3- از پیامبر بزرگ اسلام (ص) نقل شده است که فرمودند: «کودکان مؤمنان در روز قیامت آنگاه که زمان حسابرسی خلایق میرسد حاضر میشوند.
💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥
خدای تعالی به جبرئیل میفرماید: اینان را به بهشت وارد کن. کودکان بر دروازههای بهشت میایستند و از پدران و مادران خود سؤال میکنند.
نگهبان بهشت به آنان میگوید: آنان مثل شما نیستند و گناهان و خطاهایی دارند که باید از آن بازخواست شوند. کودکان صدای خود را با گریه بلند میکنند؛ پس خدای تعالی میفرماید: ای جبرئیل، این چه صدای گریه و زاری است که بلند شده است؟
جبرئیل عرض میکند: خدایا! تو خود از من داناتری، اینان کودکان مؤمنان هستند و میگویند ما وارد بهشت نخواهیم شد تا زمانی که پدران و مادران ما وارد بهشت شوند.
پس خدای تعالی میفرماید: ای جبرئیل، در میان جمع وارد شو و دست پدران و مادران آنان را بگیر و همراه کودکان - به خاطر رحمتی که دارم - وارد بهشت کن.» (3)
4- از رسول گرامی اسلام (ص) نیز نقل شده است: «کودکان امت محمد (ص) در روز قیامت در زیر عرش در کنار حوضهای بهشتی جمع میشوند.
خداوند از حال آنان مطلع میشود و میفرماید: چه شده است که سرهایتان را به سوی من بلند کردهاید؟ میگویند ای پروردگار ما! پدران و مادران ما در عطش گرفتارند و آنگاه ما در کنار حوضهای بهشتی هستیم.
پس به آنان وحی میشود: وارد صفوف قیامت شوید و پدران و مادران خود را سیراب کنید.» (4)
📚 پینوشت:
1- بحارالأنوار، ج 5، ص293
2- الفقیه، ج 3، ص490
3- بحارالأنوار، ج 79، ص 123
4- مستدرکالوسائل، ج 2، ص 401
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
🌹آیا قرضدادن طبق قرآن واجب است؟
📖مَنْ ذَا الَّذي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً فَيُضاعِفَهُ لَهُ أَضْعافاً کَثيرَة (245 - بقره)
کیست آنکه به خداوند قرضالحسنه دهد تا خدا آن را برایش چندین برابر فزونتر کند؟
در آیه فوق حضرت حقتعالی به صراحت به بحث قرضالحسنه اشاره کرده است. اگر اندکی دقت کنیم در پرداخت قرض فرموده چه کسی هست؟ و مانند انفاق و صله رحم امر و تکلیف انجام آن نداده و قرض دادن را امری اختیاری قرار داده است. در حدیثی از امام صادق (ع)، انفاق 10 ثواب، قرضالحسنه 18 و صله رحم 30 ثواب دارد.
حضرت علی (ع) میفرمایند: از استقراض و گرفتن قرض زیاد پرهیز کنید که بدهی زیاد، راستگو را دروغگو و خوشقول را بدقول میکند. در سیرۂ معصومین سلام الله علیها قرضگرفتن برای آنها وجود داشته، ولی در حدّ خرید و تهیه نان و خوراک و از سرناچاری است (تا سنتشده و مؤمن قرضکردن را عار نداند) و عموماً برای خرید وسیله یا ابزار خاصی قرض ننمودهاند. پس در سیرۂ معصومین (ع) قرضگرفتن برای مؤمن مگر در موارد ضروری جایز شده است در حالی که امروزه برخی از ما با قرضگرفتن (از انسان ها) در حال افزایش سرمایه و تولید هستیم.
در بحث قرضدادن امام صادق (ع) میفرمایند: اگر توانِ و تحمّل قرض را ندارید و تأخیر آن را نمیتوانید قبول کنید، به کسی قرض ندهید. (یعنی پس از قرضدادن اصلاً درست نیست آبروی طرف را ببریم باید صبر کنیم.)
در حقیقت قرض را به اصطلاح حسابداری جزو مطالبات مشکوکالوصول بدانیم. یعنی پولی که از دستمان رفته و ممکن است اصلاً برنگردد. بدبختی ما این است که گاهی برای مشکل کسی قرض میکنیم، که این امر اصلاً درست نیست.
طبق سنت نبوی و علوی، در قرضدادن ما نباید کنجکاوی و محل خرج آن را بپرسیم، چون طرف ممکن است نخواهد بدانیم و شاید او را به اکراه به گفتن دروغ متوسل کنیم. مگر اینکه یا خودش بگوید که میخواهد در امر شرّ و گناهی استفاده کند. مانند: تولید شراب، یا خرید تفنگ برای قتل و یا طرف مشهور به فساد بوده و فسادش روشن و آشکار باشد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
🌹آیا در دوستداشتن یکدیگر هم باید تعادل داشت؟
⁉️آیا در کارها و صفات و افعال نیک، میتوانیم تا هر جا توانستیم جلو برویم؟
✍پاسخ منفی است. دوستداشتن افراطی، به مراتب ضربات روحی سنگینتری از کم دوستداشتن دارد. کسانی که در دوست داشتن همدیگر دچار افراط میشوند، انتظاراتشان از هم بالاتر میرود و زودرنجتر میشوند.
گاهی دو عاشق و معشوق از شدت محبت ممکن است جنگ کنند. کسی را دیدهام که پدرش را زیاد دوست داشت و بعد از مرگش دچار اختلال روانی شد.
پس دوست داشتن در چهار چوب عقل و منطق جایز و زیباست. فراموش نکنیم همانطور كه انسان به کارهای بد مانند: سیگاركشیدن معتاد میشود، چه بسا به کار نیک هم معتاد شود.
کسی را دیدهام که شب و روز در خانه نماز میخواند در حالی كه در حدیثی از پیامبر (صَلی الله عَلیه وَ آلِه وَ سلّم) روایت شده است: بهترین هر چیز و هر کار، حدّ میانهٔ آن است: «خَیْرُ ٱلأُمُورِ أَوْسَاطِهَا»
برخی در ازدواجشان در اوج دوستی و محبت همدیگر را میشناسند. مثال: پسری ممکن است در برخورد اول، برای یک بانو ایثارگری کند، و آن بانو او را به عنوان انسان ایثارگر شناخته و عاشقِ او شود، در این شرایط انتظار این بانو از آن پسر در سطح بالا خواهد بود و در آینده کوچکترین مخالفت با خواستهٔ این بانو، برایش نوعی کممهری تلقی خواهد شد.
پس بهتر است انسان عشق را از کم شروع کند و بالاتر بَرَد تا عشق معنا پیدا کند. کسانی که عشق را در حدّ بالا شروع میکنند از بالاتر بُردن آن ناتوان میشوند و این سِیْر نزولی باعث ایجاد سردی در روابط عاطفی میشود.
🔰 @p_eteghadi 🔰
☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘
طبق احادیث و روایات معصومین (علیهم السلام) هیبت ملک الموت نسبت به محتضر فرق مى کند.
و بعضى از افراد در حال جان کندن، داد و فریاد مى زنند، زن و بچه ها را صدا مى کنند، مرتب دست و پا را به شدّت تکان مى دهند و چنگ مى انداختند، تا خلاصى یابند. ولى افسوس! که راه فرارى نیست.
و بعضى ها نیز بدون هیچ مشکل و عذابى در بهترین وجه و با توصیه هاى قبلى که کرده اند تسلیم قدرت لایزال حق مى شوند و این مسائل خود نشان دهنده حالات ملک الموت بر بالین محتضر است.
حضرت ابراهیم (علیه السلام) از حضرت عزرائیل تقاضا کرد که شکل و هیبت اش را هنگام قبض روح کافر ببیند.
عزرائیل عرض کرد: طاقت ندارى! فرمود: میل دارم ببینم. عزرائیل خودش را به آن هیبت نشان داد. و ابراهیم (علیه السلام) دید صورت مردى است سیاه که موهاى بدن اش ایستاده، بدبو، با لباس سیاه پوشیده و از دهان و بین او شراره آتش و دود خارج مى شود و... ابراهیم (علیه السلام) غش کرد.
پس از به حال آمدن فرمود: اگر کافر هیچ عذابى نداشته باشد، بس است عذاب اش در دیدن تو و بالعکس.
💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥
در تفسیرالمیزان در ذیل آیه: «یا أَیَّتُها النَّفْسُ المُطْمَئِنَّةُ... »
آمده که در اصول کافى صدیر صیرفى مى گوید:
به امام صادق (ع) عرضه داشتم: فدایت شوم، یابن رسول اللّه! آیا مؤمن مرگ را و قبض روح خود را کراهت مى دارد؟
فرمود: نه، به خدا سوگند! وقتى فرشته مرگ نزدش مى آید تا روح اش را قبض کند، مؤمن به جزع در مى آید و ملک الموت به او مى گوید:
جزع مکن، اى ولى خدا! به آن خدایى که محمد (صلى الله علیه وآله وسلم) را به نبوّت مبعوث کرد، من نسبت به تو دل سوزتر و مهربان تر از پدرى مهربان هستم، اگر پدرت این جا بود پیش از من به تو مهر نمى ورزید، چشم خودت را بازکن و ببین.
☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘
آن گاه فرمود: در آن هنگام رسول خدا (صلى الله علیه وآله وسلم) و امیر مؤمنان و فاطمه و حسن و حسین (علیهم السلام) و امامان ذریّه او در برابرش ممثل مى شوند. و به وى گفته مى شود:
اگر این شخص دوست خدا باشد عمل اش به صورت خوش بوترین و زیباترین مردم با بهترین لباس ها نزد او مى آید و مى گوید: بشارت باد بر تو، به روح و ریحان و بهشت نعیم خدا خوش آمدى.
این رسول خدا (صلى الله علیه وآله وسلم) و این امیرالمؤمنین و فاطمه و حسن و حسین و اینان امامان از ذریّه اویند، که همه رفقاى تو هستند.
فرمود: پس مؤمن چشم خود باز نموده حضرات را تماشا مى کند، در این هنگام ندا کننده اى از طرف رب العزّة روح او را ندا مى کند و مى گوید:
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
«یا أَیَّتُها النَّفْسُ المُطْمئِنَّةُ...»
اى نفس که با دیدن محمد و اهل بیت اش(علیهم السلام) اطمینان یافتى، به سوى پروردگارت برگرد،
در حالى که به ولایت راضى و به ثواب مرضى هستى، پس داخل در بندگان من شو، یعنى در زمره محمد و اهل بیت اش که آنها محبوب تر از مرگ ات مى باشند، و ملحق شدن به منادى حقّ ات که از هر چیزى برایت عزیزتر است.
💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥
«وَالنّازِعاتِ غَرْقـاً * وَالنّاشِطاتِ نَشْـطا» ؛
قسم به فرشتگانى که جان کافران را به سختى مى گیرند. سوگند به فرشتگانى که جان مؤمنان را به آرامى باز گیرند
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ سوال
⁉️ چه کارهایی باعث افزایش رزق و روزی می شود؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔗 https://btid.org/fa/news/183995
📎 #امام_زمان
📎 #سلام_فرمانده
🔰 @p_eteghadi 🔰
96.1K
⭕️ سوال
❓مدت زمان حکومت امام زمان(عج)چند سال هست؟
✅ پاسخ:
بعضی روایات دارد که هفت سال، که هر سالش معادل ده سال است که می شود هفتاد سال. بعضی ها دارد دوازده سال که هر سالش معادل ده سال است و میشود صد و بیست سال.
این روایت [این موضوع را]دارد. ولی خب نمیشود که به این روایت اعتماد کرد؛ آنچه که مسلّم است، این است که اینقدر این مدت طول میکشد که آن وعده الهی محقق شود و جهان پر از عدل و داد بشود و آن رسالتی که به عهده بقیة الله است، به انجام برسد.
البته بعد از این هم، باز دوران رجعت است و امام حسین علیه السلام بر می گردند و الی آخر و ادامه دارد.
این تمام نمی شود بعد از ظهور
امام زمان علیه السلام؛ دنیا به آخر نمی رسد.
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔗 https://btid.org/fa/video/209497
📎 #امام_زمان
📎 #سلام_فرمانده
🔰 @p_eteghadi 🔰
💚امام باقر عليه السلام :
ما عُبِدَ اللّه ُ بشيءٍ أحَبَّ إلى اللّه ِ مِن إدْخالِ السُّرورِ على المؤمنِ .
🌹خداوند با چيزى محبوبتر از شاد كردن مؤمن پرستيده نشده است.
📚 الكافي : (۲/۱۸۸/۲)
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢نامگذاری فرزندان💢
آیا میتوانیم اسم غربی و زرتشتی به فرزندان خود بگذاریم؟
یکی از حقوق فرزند به عهده والدین نامگذاری اوست.
📚بحارالانوارج78ص236
اصل نامگذاری همه جای عالم وجود دارد و فضیلتی ندارد. بلکه حق فرزند به والدین است که ؛ نامی در شأن او بگذارند که در دنیا و آخرت مایه سرافرازی او باشد نه سرافکندگی....
نام یک شخص حاکی از عقیده و باور و مذهب اوست و هر کس نسبت به علائقی که دارد اقدام به نامگذاری میکند
مثلا عزیزی را از دست داده و دوستش می داشت؛ اسم او را روی فرزندش میگذارد تا پیاپی نام او را بشنود و نام و یاد او را زنده نگه دارد.
غالبا انسان بیشترین کلمه ای که به کار می برد اسم فرزندانش است و هیچ وقت دوست ندارد که نام دشمن خود را روی فرزندش قرار دهد.
پس نامگذاری بار فرهنگی و اعتقادی زیادی دارد و حاکی از اندیشه و فکر و باور و حتی حب و بغض ماست.
موردی ندارد یک مسلمان اسم کفار را روی فرزندش قرار دهد چراکه حاکی از معتقدات او نیست .
مثل اینکه مسلمان رفت و آمد در کلیسا کند و زیر بغلش انجیل داشته باشد و صلیب بیندازد.
از این رو؛یکی از نشانه های غرب گرایی و غرب زدگی ،نامگذاری فرزندان به اسم غربی می باشد.
خانواده های مسلمان باید هویت و باور خود را از دست ندهند و این نامگذاری را کم نشمارند.
چراکه همین اسم؛زبان دارد و از اندرون انسان ونوع افکار و اعتقاد او تراوش می نماید.
در کشور اسلامی اسمهای اسلامی مثل محمد و علی و فاطمه و...باید زیاد باشد و همین نشانه مسلمانی ما و نماد اسلام می باشد.
چه معنا دارد که یک مسلمان به عقب برگشته و پشت پا به اعتقادات اسلامی خود بزند؟!!
مگر ما مسیحی یا زرتشت هستیم ؟که اسم های آنها را داشته باشیم؟
واقعا دین و اسلام و تشیع کجای زندگی ما وجود دارد؟!!
نمازی که نمی خوانیم؟
روزه ای که نمیگیریم؟
خمس وزکاتی که نمی دهیم؟
نهی از منکری که تعطیل است؟
حجابی که به چالش کشیده ایم؟
موسیقی و مشروب و مخدرات و ....
لازم است کمی در انتخابهای خود تامل داشته باشیم و جوگیر و غرب زده و فریب واژه ای با کلاس و روزبودن و شیک بودن و...نخوریم
مگر ما مسلمانان هویت و شخصیت و فرهنگ غنی اسلامی نداریم؟!
✅پس این سوال که نامگذاری چه اهمیتی دارد؟کاملا بی معنی به نظر می رسد.
چراکه همه می دانیم که نشانه محبت و علاقه می باشد.وبدانیم که نشانه هویت و فرهنگ و باور ما نیز هست...
پیامبر خدا ص، نامهای قبیح را تغییر می دادند
📚قرب الاسنادص45
🔴به این روایت گوش جان بسپاریم:
ربعى پسر عبد اللَّه گفت بحضرت صادق ع عرض كردند:
فدايت شويم ما بچههاى خود را بنام شما و پدران گرامتان مىناميم آيا اين كار براى ما سودمند است؟
فرمود:
آيا دين جز محبت است
خداوند ميفرمايد :
إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ.
📚تفسير العياشي / ج1 ص 168 /
جواب اين است كه نام نهادن فرزندان بنام ائمه عليهم السّلام از حبّ و دوستى سرچشمه ميگيرد.
فرزند ما در دنیا در هر موقعیت اجتماعی و شغلی قرار بگیرد با این اسم صدا زده میشود نکند مایه سرافکندگی او باشد وطبق روایات در قیامت نیز با همین نام؛خوانده خواهد شد.
📚کافی ج6ص19
🔰 @p_eteghadi 🔰
📓 نام : "مرضیه"
✍ نویسنده: "لطیفه نجاتی"
📖 توضیحات:
زن تراز انقلاب اسلامی میتواند زنی باشد در دل روستایی که با چند بچه قدونیمقد کنار تنور، برای جبههها نان میپزد. میتواند زنی باشد که به خواست خدا فرزندی ندارد، اما عرصه تکلیف را رها نمیکند و با راهاندازی مکتب یا مدرسهای کمر به تربیت فرزندان جامعه پیرامونش میبندد و یا بانویی نمونه کتاب مرضیه باشد.
📗 کتاب مرضیه روایتی از زندگی بیبی مرضیه میررضایی، مادر شهید مدافع حرم حجتالاسلام محمود تقیپور است.
📕 در این داستان جذاب کودکیها، خانواده و فعالیتهای اجتماعی و انقلابی بانویی تمام عیار روایت میشود تا مخاطب حقیقت عبارت
«از دامن زن مرد به معراج رسد.» را لمس کند. این اثر نشان میدهد از دامن چه مادری، شهید پرورش مییابد.
#معرفی_کتاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢آیت الکرسی چند آیه است فقط یک آیه یا 3 آیه؟💢
قرائنی در دست است که نشان می دهد همان یک آیه است:
1. تمام روایاتی که در فضیلت آن وارد شده و از آن تعبیر به آیه الکرسی کرده همه نشان می دهد که یک آیه بیش نیست.
2. تعبیر به کرسی فقط در همان آیه اول است و نامگذاری به آیه الکرسی نیز مربوط به همین آیه است.
3. در بعضی از احادیث به همین معنی تصریح شده مانند حدیثی که در امالی شیخ از امیر مؤمنان علی(ع) نقل شده است که ضمن بیان فضیلت آیه الکرسی از «الله لا اله الا هو» شروع فرمود تا «و هو العلی العظیم».
4. در مستدرک سفینه البحار (ج 9، ص 97)، از مجمع نقل می کند «و آیه الکرسی معروفه و هی الی قوله و هو العلی العظیم؛ آیه الکرسی معروف است و آن تا و هو العلی العظیم است».
5. در حدیثی از امام علی بن الحسین(ع) می خوانیم که پیامبر اکرم(ص) فرمود: کسی که چهار آیه از اول سوره بقره و آیه الکرسی و دو آیه بعد از آن و سه آیه از آخر بقره را بخواند، هرگز ناخوشایندی در خودش و مالش نمی بیند و شیطان به او نزدیک نمی شود و قرآن را فراموش نمی کند(بحارالانوار، ج 89، ص 265).
از این تعبیر نیز استفاده می شود که آیه الکرسی یک آیه است.
6. در بعضی از روایات وارد شده که آیه الکرسی پنجاه کلمه است و در هر کلمه ای پنجاه برکت است مجمع البیان، ج 1 و 2، ص 361).
شمارش کلمات آیه نیز نشان می دهد که تا «و هو العلی العظیم» پنجاه کلمه است. آری در بعضی از روایات دستور داده شده است که تا «هم فیها خالدون» بخواند، بی آن که عنوان آیه الکرسی مطرح باشد. به هر حال آنچه از قرائن بالا استفاده می شود این است که آیه الکرسی یک آیه بیشتر نیست (تفسیر نمونه، آیت الله مکارم شیرازی، ج 2، ص 276).
مشهور روایات و احادیث دلالت دارد که آیةالکرسی فقط همین یک آیه است. از «اللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ» شروع شده و به «وَ هُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ» ختم میگردد و اساساً سیاق و شأن نزول آیات بعدی متفاوت است.
*- در روايتی كه از حضرت اميرمؤمنان علی عليه السّلام در باب فضيلت آيةالكرسی بيان شده است، آن حضرت آيةالكرسی را از جمله "اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ" شروع و با جمله "الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ" ختم كرده اند. (علامه طباطبایی [ره]، الميزان، ج 2، ص 515)
*- علامه مجلسی (ره): و المشهور انّ آية الكرسی الی "العلی العظيم" – مشهور این است که آیة الکرسی تا «العلی العظیم» است. (بحارالانوار، ج86، ص 4، روايت 3، باب 38)
*- در احادیث و روایاتی بسیاری تصریح شده که آیة الکرسی 50 کلمه است.
آنچه درباره آیة الکرسی مناسب به نظر میرسد این است که؛ با توجه به روایاتی که عنوان «آیة الکرسی» در آن ذکر شده، به همان آیه 255 سوره بقره میگویند، اما در برخی روایات علاوه بر سفارش به خواندن آیة الکرسی، به خواندن دو آیه بعد از آن هم سفارش شده است، ولی نه به عنوان آیة الکرسی؛ از اینرو، میان عرف مؤمنان جا افتاده است که آیة الکرسی به سه آیه 255 تا 257 سوره بقره گفته میشود
شایان ذکر است هر چند از نظر برخی مفسران آیه الکرسی تنها آیه 255 سوره بقره است؛ اما بیشتر مراجع تقلید در نماز لیله الدفن (= نماز وحشت) فرموده اند: احتیاط آن است که تا «هم فیها خالدون» یعنی انتهای آیه 257 خوانده شود
(ترجمه تحریرالوسیله، امام خمینی، ج 1، ص 173 ؛ عروه الوثقی، محمد کاظم طباطبایی یزدی، ج 1، ص 326، ).
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
| #زلال_معرفت |
🔰زایای نازیبا ،یا زیبای نازا ؟!
✍️ کارکرد تولید مثل، یکی از کارکردهای زیستشناختی خانواده است که همواره بقای جوامع و به طور کلی، بقای نسل بشر را تضمین کرده است. ...
به دلیل تغییرات عمیق ناشی از انقلاب علمی و صنعتی در مغربزمین و همراه با گسترش دانش و ابزار کنترل بارداری ـ که به تفکیک این دو کارکرد از یکدیگر انجامید ـ ، کارکرد تولید مثل طی دو قرن گذشته، دچار نوساناتی شد. برای نمونه در انگلستان، ازدواجهایی که عقدشان در حدود سال ۱۸۶۰م، بسته شده بود، به طور متوسط شش فرزند به بار میآورْد، در حالی که تنها دو نسل بعد، این رقم به دو فرزند کاهش یافت.
☆ آن بخش از متون دینی كه به تداوم نسل اختصاص یافته است، به این كاركرد نیز اشاره دارد.
#پیامبر_اکرم_(ص) کسانی را كه ازدواج نمیکنند تا فرزنددار نشوند، يكي از چهار گروهي ميداند كه خداوند، آنان را نفرين كرده و فرشتگان آمين ميگويند.
🔸 بخش دیگری از متون، به مسئلۀ افزایش امّت پیامبر(ص) اشاره کردهاند.
༺ عبد الله بن سنان از #امام_صادق_علیه_السلام نقل میکند که فرمود:
مردی نزد پیامبر #پیامبر_اکرم_(ص) آمد و گفت:
ای پیامبر خدا! دخترعمویی دارم که جمال و ظاهر و دینش رضایتبخش است؛ امّا نازاست.
🔅 پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود:
«با او ازدواج نکن....».
فردا هم مردی نزد پیامبر صلی الله علیه و آله آمد و همان سخن را گفت.
🔅پیامبر فرمود: «[اگر ناچار شدی] با زنی که زایا باشد ازدواج کن، حتّی اگر زیبا نباشد؛ زیرا من فردای قیامت، به فراوانیِ شما امتم در برابر امّتهای دیگر میبالم».
▫️ در این بخش از روایات، از مردم خواسته شده است که ازدواج کنند و زنان زایای نازیبا را بر زنان زیبای نازا ترجیح دهند، تا امّت پیامبر صلی الله علیه و آله افزایش یابد.
📚 عباس پسندیده، رضایت زناشویی، ص ۶۰
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
⁉️ آیا موجودات فرازمینی وجود دارند؟!
🔰 پاسخ
💠 موجودات فرازمینی در قرآن
🔸 در بررسی آیات قرآن کریم با آیه هایی مواجه می شویم که احتمال حضور موجودات فرا زمینی را افزایش می دهد، به عنوان مثال خداوند متعال میفرماید: «وَ مِنْ آياتِهِ خَلْقُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ ما بَثَّ فيهِما مِنْ دابَّةٍ وَ هُوَ عَلى جَمْعِهِمْ إِذا يَشاءُ قَديرٌ؛[سوره شوری، آیه۲۹] و از آيات او آفرينش آسمانها و زمين و آن چه از جنبندگان در آنها منتشر نموده، می باشد و او هرگاه بخواهد بر گردآورى آنها تواناست.»
🔹 علامه طباطبائی در تفسیر آیه مینویسد: از ظاهر آیه برمی آيد كه در آسمان ها نيز جنبندگانی هست و اين كه بعضی از مفسرین جنبندگان آسمان را به ملائكه تفسير كرده اند، صحيح نيست؛ زيرا آيه شريفه مطلق است، و نمی شود بدون دليل آن را مقيد به يک نوع جاندار كرد. همچنین اصولا اطلاق كلمه دابة بر فرشتگان معهود نيست.
💠 موجودات فرازمینی در روایات
🔸 امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند: «این ستارگانی که در آسمان هستند شهرها (و آبادی هایی) همچون شهرهای زمینند، هر شهری از آن ها با ستونی از نور (با شهرهای دیگر) پیوسته است.»
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/209470
📎 #اعتقادات
📎 #امام_زمان
📎 #موجودات_فرازمینی
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
#مجازات_گناه_در_این_دنیا
✍پیرمردی بود زاهد که در دل کوه، توی دخمهای عبادت میکرد و از علفها و میوههای جنگلی کوه هم میخورد. روزی از کوه به زیر آمد و به طرف ده راه افتاد رفت و رفت تا به نزدیک ده رسید، مزرعه گندمی دید.
خیلی خوشش آمد، پیش رفت و دو تا سنبله از گندمها چید و کف دستش خرد کرد و آن چند دانه گندم تازه را خورد، بعد از آنکه چند قدمی به طرف ده پیش رفت، به خودش گفت: «ای مرد! این گندم از مال که بود خوردی؟… حرام بود؟… حلال بود؟…» زاهد سرگردان و پریشان شد و گفت: «خدایا! من طاقت و توش عذاب آن دنیا را ندارم ـ هرچه میخواهی بکنی و به هر شکلی که جایز میدانی مجازاتم کن و تقاص این چند دانه گندم را در همین دنیا از من بگیر!» خدا دعا و درخواست او را قبول کرد و او را به شکل گاوی درآورد و به چرا مشغول شد.
صاحب مزرعه که آمد و یک گاوی در گندمزارش دید هرچه در حول و حوش نگاه کرد کسی را ندید ـ ناچار طرف غروب، گاو را به خانه آورد و مدت هشت سال از او بهره گرفت، آخر که از گوشت و پوست او هم استفاده کرد، کله خشک او را برای مزرعهاش «داهول» کرد یعنی مترسک کرد و توی زمین سر چوب کرد ـ روزی که صاحب زمین مزرعهاش را چید و کوبید و گندم را خرمن کرد، شب دزدها آمدند و جوالهاشان را از گندم پر کردند ناگهان صدای غشغش خنده از کله خشک گاو بلند شد، دزدها مات و حیران شدند و خشکشان زد، هرچه به این طرف و آن طرف نگاه کردند دیدند هیچکس نیست اول خیلی ترسیدند و گندم جوال کردن را ول کردند.
💥بعد آمدند پیش کله و ایستادند و گفتند: «ای کله! ترا خدا بگو ببینم چرا میخندی؟ تو که هستی؟ چرا اینطور میخندی و ما را مسخره میکنی؟» کله به زبان آمد و شرح احوالش را گفت و آخر هم گفت: «من به تقاص دو تا سنبله گندم دارم چنین مکافاتی میبینم ـ وای به حال شما که جوال جوال می برید
🔰 @p_eteghadi 🔰
#پرسمان_نماز
💚 چگونه با نماز و عبادت تکبر ما را نگیرد؟ 💚
🔻 هر چه انسان پاکی و سبّوح بودن خدا را بهتر درک کند، آنچه [از پاکی] در خودش می بیند، در مقایسه با او کم می بیند و کم می شمارد.
🔻 نه اینکه فرض کند کم است؛ بلکه واقعاً احساس می کند که برای او کم است.
چرا؟ چون با کس دیگری مقایسه می کند.
🔻 [امیرالمؤمنین اهل تقوا را این گونه توصیف میکند] «عَظُمَ الْخَالِقُ فِی أَنْفُسِهِمْ فَصَغُرَ مَا دُونَهُ فِی أَعْیُنِهِمْ»
وقتی خالق در نظر کسی عظیم شد، [نماز و] عبادات و اعمالی که انجام می دهد در نزد او کم خواهد شد.
📖 آیت الله حائری شیرازی ، کتاب نماز ، صفحه 24.
🔰 @p_eteghadi 🔰
30.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
⁉️ علت اینهمه سختی و بلا و مشکلات چیست؟
🎙 استاد قرائتی
📎 #اخلاق
📎 #امام_زمان
🔰 @p_eteghadi 🔰
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: «#ذی_القعده، ماه اجابت دعا»
✍️ مناسبت روز: امشب اولین شب ماه ذیالقعده، و فردا چهارشنبه اولین روز ماه ذی القعده از ماههای حرام قمری است که طبق روایات، فضیلت فراوان دارد، چنانچه سید بن طاووس (ره) در فضیلت این ماه مینویسد: «ماه ذیالقعده، فرصت ویژهای برای دعا به هنگام شدّت و گرفتاری، و برای رفع ظلم و ستم است و دعا بر ضد ظالم در این ماه مؤثّر است» و همچنین تأکید مینماید که:
🍃«این ماه «ماه اجابت دعا» است، لذا باید تمامی اوقاتش را غنیمت شمرد و در آن روزه حاجت گرفت...»
📖 اقبال الاعمال، ص۳۰۷
✅ اول ذیالقعده، میلاد بانوی کرامت:
آغاز این ماه برای اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، پیام آور شروع فصلی نو از وزیدن دوباره بوی خوش یاس رضوی در سرای کاظمی است که پس از ۲۵ سال انتظار، چشم حضرت نجمه خاتون (س) بعد از میلاد امام رضا (ع)، به حضرت معصومه (س) در سال ۱۷۳ قمری، روشن شد که این روز را «روز دختر» و آغاز «دههی کرامت» نامیدهاند؛
طبق روایات، روزه در این روز مستحب، و ثواب آن برابر با هشتاد ماه است و همچنین خواندن نماز حضرت فاطمه (س) در این روز سفارش شده است؛
ضمناً در روایات آمده که هر کس از ظالمی میترسد، در این روز بگوید «حَسْبی حَسْبی حَسْبی مِنْ سُؤالی عِلْمُکَ بِحالی»، تا حق تعالی او را از شر آن ظالم، کفایت کند.
✅ پنجم ذیالقعده، بالا بردن دیوار خانه کعبه توسط حضرت ابراهیم (ع)؛
✅ ششم ذیالقعده، نامه نوشتن حضرت مسلم در کوفه برای امام حسین (ع)؛
✅ یازدهم ذیالقعده، میلاد هشتمین خورشید امامت:
در یازدهمین روز این ماه، خداوند، بزرگترین هدیه الهی را به امام موسی کاظم (ع) اهداء نمود و تاریخ نویسان این روز بزرگ را به نام روز طلوع هشتمین خورشید تابناک آسمان ولایت و امامت، حضرت رضا (ع) ثبت نمودند.
✅ شب نیمه ذیالقعده، شب طاعت خدا:
یکی دیگر از ایام ویژه این ماه، شب نیمه ماه است که رسول خدا (ص) در این رابطه فرمودهاند: «در ذیالقعده، شب مبارکی است که شب پانزدهم آن ماه است که خداوند در آن شب به بندگان مؤمنش نظر رحمت نموده و به کسی که در آن شب، طاعت خدا کند، پاداش صد سائح (روزه دار ملازم مسجد) که لحظهای خدا را معصیت نکرده، داده میشود»
همچنین در روایت دیگری آمده: «کسی در این شب، چیزی را از خدا نمیخواهد، مگر اینکه حقتعالی به او عطاء میفرماید»
✅ ۲۳ ذیالقعده، روز زیارتی مخصوص امام رضا (ع) و بنابر قولی روز شهادت حضرت است و زیارت آن حضرت از دور و نزدیک، سنت و دارای ثواب عظیمی میباشد.
✅ ٢۵ ماه ذیالقعده، «روز دحوالارض»
یکی دیگر از ایام ویژه در این ماه، «دحوالأرض» است که امام رضا (ع) درباره آن فرمودهاند: «دحوالأرض، روزی است که نخستین خشکیها از زیر آب (که تمام روی زمین را فراگرفته بود) سربرآورد» و مطابق بعضی از روایات، نخستین جایی که از زیر آب بیرون آمد و خشک شد و گسترش یافت، محلّ «خانه کعبه» و سرزمین «مکّه» بود؛ و بر همین اساس، مکّه را «امّ القری» یعنی مادر همه آبادیها نامیدهاند؛
طبق روایت در این روز مستحب و همانند روزه هفتاد سال است؛ و در روایت دیگر آمده که کفّارهی هفتاد سال است؛ و هر که این روز را روزه بدارد و شبش را به عبادت به سر آورد، از برای او، عبادت صد سال نوشته میشود و برای روزهدار در این روز هر چه در میان آسمان و زمین است استغفار میکند؛
همچنین زیارت حضرت رضا (ع) در این روز، از افضل اعمال مستحب و از آداب و سنّتهای مؤکد است.
✅ آخرین روز ماه ذیالقعده، غروب نهمین خورشید امامت و ولایت:
و بالاخره آخرین روز این ماه، برابر با سالروز شهادت امام جواد (ع) به زهر معتصم عبّاسی (لعنتالله علیه) در سن ۲۵ سالگی در سال ۲۲۰ قمری است.
✅ شروع سفر حاجیان به بیت الله الحرام:
همچنین در این ماه پرفضیلت، زائران خانه خدا از اطراف و اکناف جهان به سوی مکه و مدینه حرکت میکنند و خود را برای انجام مناسک حج مهیا مینمایند.
✅ رفتن حضرت موسی(ع) به کوه طور در ماه ذیالقعده:
از دیگر مناسبتهای مهم این ماه که بر ارزش آن افزوده است، رفتن حضرت موسی (ع) به کوه طور برای دریافت الواح تورات است که از اوّل ماه ذیالقعده شروع شده و تا پایان دهه اول ذیالحجه ادامه داشته است که خداوند در آیه ۵١ سوره بقره به این موضوع اشاره نموده است: «وَ إِذْ وَاعَدْنَا مُوسَی أَرْبَعِینَ لَیْلَةً...»
همچنین برخی از علمای بزرگ این چهل روز را «اربعین کلیمیه» نامیدهاند و اهمیت ویژهای برای عبادت و تهذیب نفس در آن قائل شدهاند؛
✍️ در پایان سخن، توصیه میشود که برای آشنایی بیشتر با اعمال و عبادات وارد شده در این ماه شریف، به کتاب مفاتیحالجنان مراجعه نموده تا انشاالله در حد توان از فیوضات ماه ذیالقعده بهرهمند شویم.
🔰 @p_eteghadi 🔰
❣وشمـاآمـدۍ، تآدختـرآن
بعدازسآلھا«زندہبہگـورشـدن»
یڪ روزدرتقویمداشتہبآشند . .
بہنآمِروزِ دختـــــر :)♥️✨
#یا_فاطمه_معصومه_علیها_السلام🌺
#یا_فاطمة_اشفعی_لنا_فی_الجنة
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 بهای وصال
🔸 میلاد كریمه اهل بیت #فاطمه_معصومه_سلام_الله_علیها را به پیشگاه بقیة الله (ارواح من سواه فداه) تهنیت عرض می كنیم!
مهمترین عیدی این ایام ما #معرفت این خاندان اولاً، #محبت این خاندان ثانیاً، #اطاعت از این خاندان ثالثاً، #نشر_مآثر_و_آثار اینها رابعاً و برجستگی #دنیا_و_آخرت خامساً است.
🔸 مستحضرید هرجا سخن از خاندان عصمت و طهارت است آنها را با كسی نمی سنجند؛ نه تنها با انسان های دیگر یا با فرشته ها نمی سنجند، با انبیای اولواالعزم هم سنجیده نمی شوند، فقط آنها را با قرآن می سنجند. چیزی در جهان خلقت #همتای_قرآن_كریم نیست مگر این خاندان؛ اگر چیزی در عالم بالاتر از قرآن بود این خاندان را با آن می سنجیدند. جابر می گوید كسی به پیشگاه رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة والثناء) شرفیاب شد عرض كرد قیمت بهشت چیست؟ فرمود #توحید_خالص، ثمن بهشت است؛ این سائل پرسید اخلاص توحید چیست؟ فرمود عمل به آنچه من مبعوث شدم و محبت من و خاندان من؛ سائل پرسید آیا محبت خاندان شما جزء قیمت بهشت است؟ فرمود آری بخش مهم قیمت بهشت در محبت این خاندان است. از امیر كلام علی بن ابی طالب (علیه آلاف التحیه و الثناء) رسیده است: «إِنَّ لِلاَ إِلَهَ إِلاَّ اَللَّهُ شُرُوطا وَ إِنِّی أَنَا وَ ذُرِّیتِی مِنْ شُرُوطِهَا»؛ گفتن لا اله الا الله مایه ورود به بهشت است ولی من و فرزندانم از شروط لا اله الا الله هستیم یعنی #توحید بی #ولایت ثمربخش نیست. اگر در حدیث معروف سلسلة الذهب، وجود مبارك امام هشتم (سلام الله علیه) فرمود: «بِشُروطِها و أنَا مِن شُروطِها»، این سخن دیگر ائمه هم است كه #ولایت شرط ورود به دالان بهشت است و توحید بدون ولایت اثر بخش نیست.
#میلاد_حضرت_فاطمه_معصومه_سلام_الله_علیها
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🔷🔸💠🔸🔷
📚 سخنرانی در حرم فاطمه معصومه سلام الله علیها
تاریخ: 1384/09/13
🔰 @p_eteghadi 🔰