1_1310423551.mp3
1.22M
⭕️ سوال
❓با توجه به این که مراجع تقلید باهم اختلاف فتوا دارند آیا میتوان گفت که همه ی فتواهای متناقض سخن اسلام است؟
#اختلاف_فتاوا
#مرجع_تقلید
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
98.8K
⭕️ سوال
❓درنهج البلاغه هست که حضرت علی علیهالسلام از پریشونی و فقر زیاد برادرشون عقیل و بچههای ایشون نقل میکنند، چرا باید برادرشون عقیل باوجود حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام درفقر شدید باشن؟ چرا از مال شخصیشون کمک نمیکردند که لازم به بیتالمال نباشه؟
🔰 پاسخ
بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم
❓حضرت اموال شخصی را هم، هر چه که داشت صرف همین فقرا کرده بود.
و وقتی که از دنیا میرفت حضرت، هفتصد درهم فقط کل داراییاش بود. هفتصد درهم را هم میخواست یک خدمتگزاری برای اهلش تهیه کند، آن را هم دستور داد بود بدهند به بیتالمال.
💢 اموالی که حضرت داشت را، همه را وقف کرده بود. ضمن اینکه عقیل بیشتر از سهمش میخواست. وگرنه به مقداری که مثل دیگران برای زندگیاش لازم بود، حضرت به او میداد.
او میخواست از رانت برادری استفاده کند که حضرت، با او اینطور برخورد کرد.
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #اعتقادات
📎 #امام_زمان
📎 #حجاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
230.7K
⭕️ سوال
اگر ما ۱۲۴ هزار پیامبر داریم چرا اسامی آنها موجود نیست❓
در کجا مبعوث شدند؟ چرا زیاد معروف نیستند، آیا اغراق نشده در مورد تعدادشون❓
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #اعتقادات
📎 #امام_زمان
📎 #حجاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢 #نکته_نگاشت | شرّ و ما ادراک ما الشّر؟!
📌 فلسفه وجود شر در عالم هستی
🌿 خداوند متعال «کمال مطلق» است و از کمال مطلق، چیزی جز «خیر» ساطع نمیشود.
💠 وجود شرور در عالم نیز یا لازمه سوء اختیار خود ما است و یا ما آن را شرّ میپنداریم و در اصل خیر میباشد.
📎 #امام_زمان
📎 #توحید
📎 #شرّ
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢 #نکته_نگاشت | اصحاب «اُخدود» در دنیای معاصر
💠 «اصحاب اُخدود» كسانى بودند كه روی زمين، گودالى وسيع ايجاد كردند و آتشى بزرگ در آن افروختند؛ سپس مؤمنان را در آتش انداختند، آنان را زندهزنده سوزاندند و از روی خوشی، نظارهگر سوختن مؤمنین بودند.
⚠️ اصحاب اُخدود در قرن 21، شبکههای ماهوارهای وهابی و استعمارگران بزرگ تاریخ هستند که برای براندازی ایران عزیز نقشه کشیدند، هزینه وحشیگریهای آشوبگران در ایران را پرداختند، درحالیکه همانند اصحاب اُخدود، نظارهگر این صحنهها بودند و شادی کردند.
📎 #امام_زمان
📎 #اصحاب_اخدود
📎 #تروریست
🔰 @p_eteghadi 🔰
✍امام علی(علیه السلام) فرمودند:
فقر، دین انسان را ناقص، عقل و اندیشه او را آشفته، مردم را نسبت به او ، و او را نسبت به مردم بدبین می سازد. از دست رفتن دین،سبب نابودی امنیت است و با ترس و وحشت، زندگی مفهومی ندارد، و زوال عقل سبب زوال زندگی است و جامعه بی خرد را جز با مردگان نتوان قیاس کرد.
📚نهج البلاغه، حکمت۳۱۹،
تحت العقول، ص۲۴۵
🔰 @p_eteghadi 🔰
#معرفی_کتاب_هفته
👈به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، "کتابِ کتاب"، رهیافتی به منظومه فکری مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و کتابخوانی وکتابداری، محضر نمازگزاران محترم معرفی گردید.
🔹کتابِ کتاب، نوشته مجید تقی زاده رحمت آبادی که انتشارات کتاب فردا آن را منتشر کرده است، از ٧ فصل که اصلی ترین تکالیف در حوزه کتاب از دیدگاه رهبر معظم انقلاب را بیان می کند، تشکیل شده است.
🔸این اثر حاوی نکات بسیار ارزشمند و ناب برای تولیدکنندگان، توزیع کنندگان، مخاطبان کتاب و نیز ترویج کنندگان فرهنگ کتابخوانی می باشد .
✅کتابِ کتاب با ٣٠ درصد تخفیف در غرفه کتاب آدینه در معرض انتخاب متقاضیان این کتاب ارزشمند قرار گرفت.
🔰 @p_eteghadi 🔰
•
🔰جايگاه امنيّت، در نظام اسلامى
🔸از منظر متون اسلامى، امنيت اجتماعى، يكى از بزرگ ترين و گواراترين نعمت هاى الهى است كه با نعمت تن درستى و سلامت برابرى مى كند، همه مردم به آن نياز دارند و بدون آن، شادى در زندگى بى مفهوم است؛ ولى با اين همه، كمتر كسى قدر اين نعمت بزرگ را مى داند:
🔅#پیامبر_اکرم_(ص) :
دو نعمت اند كه ناسپاسى مى شوند: امنيت و سلامت .
نِعمَتانِ مَكفورَتانِ : الأَمنُ وَالعافِيَةُ .
▫️ الخصال:ص۳۴ ح۵
🚩 در مقابل، نبودِ امنيت، يكى از سخت ترين مجازات هاى الهى است.
زندگى براى مردمى كه امنيت ندارند، لذّتبخش نيست و معيار ارزش وطن، ميزان برخوردارى آن از امنيت است ؛
🔅#امام_علی_علیه_السلام :
بدترين وطن، جايى است كه ساكنانش در آن، در امان نباشند.
شَرُّ الأوطانِ ما لَم يَأمَن فيهِ القُطّانُ .
▫️ غرر الحكم: ح ۵۷۱۲
👇👇
💢 مسئوليت نظام اسلامى در برقرارى امنيّت
فلسفه رسالت و امامت در روايات اسلامى با امنيت اجتماعى مرتبط است؛ چنان كه پيامبر خدا، در پاسخ به سؤال از فلسفه رسالت خود مى فرمايد :
🔅خويشاوندى پيوند داده شود، خون ها حفظ شوند و راه ها امن گردند .
🔻خطرناك ترين تهديدهاى امنيّتى
از نظر قرآن و احاديث اسلامى، مهم ترين خطرهاى امنيت جامعه عبارت اند از :
اختلافات سياسى و اجتماعى، تجاوز به حقوق ديگران، و ناسپاسىِ نعمت هاى الهى .
🔅#امام_علی_علیه_السلام :
ستمگرى و سخن باطل، دين و دنياى آدمى را تباه مىكنند و كاستى او را در نزد كسى كه از او عيبجويى مىكند، نمايان مىسازند .
▫️نهج البلاغه : نامه ۴۸
📚 فرهنگنامه امنیت ملی، ص ۱۲
🔰 @p_eteghadi 🔰
35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اين صبر از بهترين فضايل تشکيل خانواده است. اين غدّه بدخيم طلاق که متأسفانه اين سالها راه پيدا کرد که به برکت الهی کمکم دارد کم می شود، ولی به هر حال در اثر اينکه هيچ کدام تحمل نداشتند، احترام متقابل محفوظ نبود، ادب متقابل محفوظ نبود،توقع متقابل محفوظ نبود، اين غدّه بدخيم خودش را نشان داد. صبر و بردباری انسان مواظب زبانش مواظب دهانش مواظب چشمش باشد، هر حرفی را نزند هر توقعی را نداشته باشد، اين فضيلتی است که میتواند زندگی را به خوبی سامان ببخشد.»
درس اخلاق ۹۸/٨/١۶
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢دلیل پوشش پا در برابر نامحرم💢
1️⃣اولا فلسفه احکام را نمی دانیم و اصل تعبد و تسلیم بودن در احکام را باید مد نظر قرار داد
2️⃣ثانیا وظیفه مقلد تقلید از مرجع تقلید است و مقلدنمی تواند با بررسی روایات و ادله شرعی به حکمی برسد و ملتزم شود چون مجتهد و متخصص در این علم نیست.
اکثر مراجع محترم تقلید (به جز آیت الله مکارم)به وجوب پوشاندن رو و کف پا برای زنان در مقابل نامحرم، فتوا داده اند.البته پوشاندن پا تا مچ در هنگام نماز برای زن لازم نیست
✅اما از نظر روایات؛ تمام بدن زن ها عورت است و باید از نامحرم پوشانده شود . دو مورد استثنا شده است: یکی صورت به مقداری که در وضو شسته می شود. یکی هم دست ها تا مچ . باقی بدن زن ها عورت است.
در روایتی از امام محمد باقر علیه السلام نقل شده است :
انما النساء عیّ و عورة فاسترو العورة بالبیوت
؛ زن ها عورت اند. باید پوشیده نگه داشته شوند.. از مجموع روایات، مراجع پوشش پاهای زن را در برابر نامحرم استفاده نموده و فتوی داده اند.
مسعدة بن زیاد از امام صادق (ع) نقل می کند که وقتی از حضرت در باره زینتی که زن می تواند آشکار کند سؤال شد فرمود: "صورت و دو کف دست"
عَنْ مَسْعَدَةَ بْنِ زِيَادٍ: قَالَ: وَ سَمِعْتُ جَعْفَراً عَلَيْهِ السَّلَامُ وَ سُئِلَ عَمَّا تُظْهِرُ الْمَرْأَةُ مِنْ زِينَتِهَا قَالَ:
«الْوَجْهَ وَ الْكَفَّيْنِ» .
📚قرب الإسناد (ط - الحديثة) ؛ النص ؛ ص82
ائمه طاهرین (ع) نیز در روایات زیادی، در توضیح و تفسیر این آیه شریفه، مقدار لازم حجاب و پوشش واجب را بیان کردهاند. فضیل یسار (یکی از یاران امام صادق) می گوید از آن حضرت سؤال کردم: آیا ذراعین (از مچ تا آرنج دست) زن، از زینتی که خداوند فرموده است نباید آن را برای غیر شوهران خود آشکار کنند، محسوب میشود؟ حضرت فرمود: "بله و آنچه از بدن از خمار (روسری یا مقنعه) پایین تر است از زینت حساب می شود..."
"عَنِ الْفُضَیْلِ بْنِ یَسَارٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنِ الذِّرَاعَیْنِ مِنَ الْمَرْأَةِ أَ هُمَا مِنَ الزِّینَةِ الَّتِی قَالَ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ قَالَ: نَعَمْ وَ مَا دُونَ الْخِمَارِ مِنَ الزِّینَةِ وَ مَا دُونَ السِّوَارَیْنِ،
📚اصول کافی، ج 5 ، ص 521، باب یحل النظر الیه من المرأة.
🔰 @p_eteghadi 🔰