❓پرسش :
باور «انتظار» چه آثاری در جامعه منتظر دارد؟
✅پاسخ :
«انتظار» در ابعاد گوناگونِ حیات انسانى، آثاری ژرف مى گذارد ولی بیشترین اثرگذارى آن در بُعد تعهدها و مسئولیت هاى اجتماعى و احساس دیگرخواهى و انسان دوستى عینیت مى یابد؛ زیرا که در مفهوم انتظار، انسان گرایى نهفته است. انسان منتظر، پیوندى ناگسستنى با هدف ها و آرمان هاى امام منتظر و موعود خود دارد و در آن راستا گام بر مى دارد و همسان و همسو با آن اهداف و آرمان ها حرکت مى کند و همه جهت گیرى ها و گرایش ها و گزینش هایش در آن چارچوب قرار مى گیرد.
باورمندی به مسئله «انتظار» در ابعاد گوناگونِ حیات انسانى، آثاری ژرف مى گذارد ولی بیشترین اثرگذارى آن در بُعد تعهدها و مسئولیت هاى اجتماعى و احساس دیگرخواهى و انسان دوستى عینیت مى یابد؛ زیرا که در مفهوم انتظار، انسان گرایى نهفته است. انسان منتظر، پیوندى ناگسستنى با هدف ها و آرمان هاى امام منتظر و موعود خود دارد و در آن راستا گام بر مى دارد و همسان و همسو با آن اهداف و آرمان ها حرکت مى کند و همه جهت گیرى ها و گرایش ها و گزینش هایش در آن چارچوب قرار مى گیرد.
امام موعود، غمگسار راستین غمزدگان و یار و یاور واقعى مظلومان و حامى حقیقى مستضعفان است. پس جامعه منتظر و انسان هاى داراى خصلتِ انتظار باید در زمینه خواست ها و هدف هاى امامشان عمل کنند و به یارى انسان هاى مظلوم و محروم بشتابند و دل آزردگان را مرهم نهند و دشوارى ها و مشکلات مردم را تا حد توان طبق خواسته و رضاى امامشان برطرف سازندِ و اگر چنین شد در قلمرو جامعه منتظر، محروم و تهیدست و بیمار بى درمان و دلتنگ و افسرده و اندوهگین و گرفتار باقى نخواهد ماند.
شاید یکى از معانى برخى از احادیث درباره انتظار فرج که گفته اند: «انتظار فرج، خود فرج است» همین معنا باشد که جامعه منتظر اگر انتظارى راستین و صادقانه داشته باشد دست کم در حوزه خود، مشکلات و نابسامانى هاى مردم را برطرف مى کند و خواسته ها و آرمان هاى امام موعود را در محیط خویش تحقق مى بخشد لذا امام رضا(علیه السلام) فرمود: «اِنْتِظَارُ الْفَرَجِ مِنَ الْفَرَجِ»؛انتظار فرج، جزء فرج است. (بحارالأنوار، مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، محقق / مصحح: جمعى از محققان، دار إحیاء التراث العربی، بیروت، چاپ دوم، 1403 ق، ج 52، ص 131، باب 22 (فضل انتظار الفرج و مدح الشیعة فی زمان الغیبة و ما ینبغی فعله فی ذلک الزمان)، ح 29.)
@P_Mahdavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 داستان زیبا
🔵 کلیپ بسیار زیبا و تاثیر گذار
#استاد_عالی
🌺 آیا ما به عهدمون با امام زمان (عج) وفادار بودیم؟
@P_Mahdavi
#پست_ویژه⭐️
برکات ترویج امام زمان " سلام الله علیه "
یکی از اساتید می فرمودند :
توجّه دادن مردم به امام زمان علیه السلام آثار وضعی در زندگی دارد؛ یعنی هرکه می خواهی باش، اگر این کار را توانستی انجام بدهی، از جهت دنیایی و اولاد و یک سری مسائل، خیر می بینی و عمر و زندگی برکت می کند؛ یعنی همین که توجّه پیدا کردی یا توجّه دادی مردم را یا خودت را خدمت حضرت بقیة الله صلوات الله علیه، آثار وضعی خوبی دارد و زندگی را پربرکت می کند.
#مهدویت
🔴 #علامه_حلی و بوسه بر خاك پای #امام_زمان سلام الله علیه
علامه حلی، از رجال برجسته و علمای بزرگوار شیعه، كسی است كه درباره اش نوشته اند: « در حالی كه كودك بود، به درجه اجتهاد رسید و مردم منتظر بودند كه به تكلیف برسد تا از او تقلید نمایند.»
علامه حلی، هر هفته از حله با پای پیاده به سوی كربلا راه می افتاد تا فضیلت زیارت امام حسین سلام الله علیه را در شب جمعه درك نماید. آن بزرگوار، طی سفری از حله به كربلا، به محضر نورانی امام عصرعجل الله تعالی فرجه الشریف می رسند، اما، حضرت را نمی شناسند. در طول مسیر، عصا از دست علامه به زمین می افتد. امام زمان ارواحنا فداء خم می شوند، عصای علامه را برمی دارند و به دست ایشان می دهند. در همین هنگام سوالی در ذهن علامه القا می شود و از محضر امام روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه فداه می پرسد:
- آیا در این عصر و زمان كه غیبت كبراست، می توان حضرت صاحب الامر عجل الله تعالی فرجه الشریف را دید یا نه؟
حضرت در پاسخ علامه می فرمایند:
- چگونه صاحب الزمان را نمی توان دید و حال آن كه دست او هم اكنون در دست توست؟!
به محض این كه علامه این پاسخ را می شنود، بی اختیار خود را به زمین می اندازد تا پای مبارك حضرت را ببوسد كه در این هنگام از كثرت شوق مدهوش می شود.
📚 قصص العلما
#مهدویت
@P_Mahdavi
131140355_-210580.mp3
14.02M
* #کلیپ_صوتی #امام_حسین
🎧 ظرفیتهای فرهنگی معنوی امام حسین علیه السلام
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
زمان: ۱۴ دقیقه
💠 حدیث رو ز💠
توصیهای از امام زمان (عج)
🔻امام مهدى عليهالسلام:
فَلْیَعْمَلْ کُلُّ امْرِء مِنْکُمْ بِما یُقَرَّبُ بِهِ مِنْ مَحَبَّتِنا، وَلْیَتَجَنَّبْ ما یُدْنیهِ مِنْ کَراهِیَّتِنا وَ سَخَطِنا
🌥 هر یک از شما باید به آنچه که او را به دوستى ما نزدیک مىسازد، عمل کند و از آنچه که خوشایند ما نبوده و خشم ما در آن است، دورى گزیند.
📚 بحار الأنوار، ج 53، ص 176
•┈┈••✾••┈┈•
@P_Mahdavi
🌴زیباترین #سلام صبحگاهے تقدیم به ساحت قدسی قطب عالم امکان حضرت صاحب الزمان (عج)🌴
⭕️ زیارت حضرت صاحب الأمر ارواحنا فداه در حرم مطهّر حضرت #امام_رضا علیه السلام👇🏻👇🏻👇🏻
💢 السّلامُ عَلَیْکَ یا صاحِبَ الزَّمانِ 🔅 السَّلامُ عَلَیْکَ یا خَلیفَةَ الرَّحْمانِ 🔅 السَّلامُ عَلَیْکَ یا شَریکَ الْقُرْآنِ 🔅 السَّلامُ عَلَیْکَ یا قاطِعَ الْبُرْهانِ 🔅 السَّلامُ عَلَیْکَ یا إِمامَ الْإِنْسِ وَالْجانِّ 🔅 السَّلامُ عَلَیْکَ وَعَلى آبائِکَ الطَّیِّبینَ وَأَجْدادِکَ الطَّاهِرینَ الْمَعْصُومینَ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَکاتُه🔅
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🌀 سلام بر تو اى صاحب عصر و زمان ؛ سلام بر تو اى جانشین خداى رحمان؛ سلام بر تو اى شریک و همسنگ قرآن؛ سلام بر تو اى داراى دلیل و برهان قاطع؛ سلام بر تو اى امام آدمیان و جنّیان؛ سلام بر تو و بر اجداد پاک و پدران پاکیزه ات که معصوم بودند ؛ و رحمت و برکت هاى الهى نثارتان باد🌀
@P_Mahdavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاداش بی پایان زیارت با پای پیاده ...
#پرسمان_مهدوی
┈┈•✾🌿🌺🌿✾•┈┈
@P_Mahdavi
1_96128941.mp3
612.4K
لطفا در مورد علوم آخرت توضيح دهيد و منابعی را معرفي كنيد. به صورت خود آموز مي شود مطالعه كرد يا به استاد نياز است؟
#پرسمان_مهدوی
┈┈•✾🌿🌺🌿✾•┈┈
@P_Mahdavi
با نیامدنت
«آن کتاب»
بیتأویل و تفسیر ماند که هیچ
مهجور شد
زینت کتابخانهها و طاقچهها و سفرههای عقد و هفتسین...
نمیخواستم بگویم
اما
تو که دیدی
صفحههاش را هم به آتش...
آه
یعنی میآید آن روز که
بیایی و بالای آن منبر بنشینی و تفسیر بگویی برایمان؟!
ای که آمدنت، ظهورت، قیامت، انقلابت، حضورت، ولایتت، تأویلِ «آن کتاب» است!
اَینَ المؤمّل لاِحیاء الکِتاب؟!
@P_Mahdavi
✅ احکام ✅
#احکام
🔴🔵 حکم خواندن دعای الهی عظم البلاء در قنوت نماز چیست؟
🌺 در مورد پاسخ این سوال بین علما اختلاف نظر وجود دارد و علت آن مخاطب قرار دادن غیر خدا در نماز می باشد که در فرازهای پایانی دعا وجود دارد که بنابر نظر بعضی از مراجع هر گونه مخاطب قرار دادن غیر خدا در نماز موجب بطلان نماز میشود.
🔵 نظر مراجع :
🔴 مقام معظم رهبری:
خواندن دعای مذکور تا جایی که مخاطب خداست اشکال ندارد ولی مابقی که مخاطب غیر خدا می باشد جایز نیست و باعث بطلان نماز می شود. [1]
🔴 آیت الله مکارم شیرازی:
احتیاط آن است که ترک شود. [2]
🔴 آیت الله فاضل لنکرانی:
خواندن دعای الهی عظم البلاء از جهت آنکه در آخر دعا اشاره به پیامبر اسلام و امام علی دارد و خطاب به خداوند نیست جایز نیست. البته دعاهایی که ذکر خداوند و خطاب به خداوند باشد در قنوت صحیح است. [3]
🔴 آیت الله شبیری زنجانی:
خواندن آن بخش از این دعا که خطاب به امیر المؤمنین و امام زمان صلوات الله علیهما است، در نماز جایز نیست و موجب بطلان نماز است. [4]
🔴 آیت الله مظاهری :
اشکال ندارد.
📚 منابع :
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: bkPgjw9zcqo.
[2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 9510180154.
[3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله فاضل لنکرانی، کد رهگیری: 9503105.
[4]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله شبیری زنجانی، شماره سوال: 37314
[5] .استفتائات آیت الله العظمی مظاهری
🌺ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـکْ ألْـفَـرَج🌺
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
@P_Mahdavi
✍امام صادق علیه السلام فرمودند:
کسى که از منزلش بیرون آید و قصدش زیارت قبر حضرت امام حسين علیه السلام باشد، اگر پیاده رود خداوند منان به هر قدمی که بر میدارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو میفرماید تا زمانی که به حائر برسد و پس از رسیدن به آن مكان شریف خداوند او را از رستگاران قرار میدهد تا وقتی که مراسم و اعمال زیارت را به پایان برساند كه در اين هنگام او را از فائزین محسوب میفرمايد تا زمانی که اراده مراجعت نماید در این وقت فرشتهای نزد او آمده و میگوید: رسول خدا صلی الله علیه و آله سلام رسانده و به تو میفرمایند: از ابتدا عملت را شروع کن، تمام گناهان گذشتهات آمرزیده شد.
📚کامل الزیارات، تالیف ابن
قولویه قمی، ص۲۷۸، باب ۴۷،
#پرسمان_مهدوی
┈┈•✾🌿🌺🌿✾•┈┈
@P_Mahdavi
آیت الله آقا مجتبی تهرانی(ره)
شفّاف ميگويم: براي اينکه در زمان غيبت امام زمان ارواحنا له فداه ، يک سري شبهات در شما اثر نکند، دستور اين است. سند روايت هم خيلي خوب است. پس هر روز بگوييد: «يَا اللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا رَحِيمُ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِکَ» دو سه ثانيه هم بيشتر طول نميکشد. لذا اين را هر روز بخوانيد تا دلتان به امام زمان(صلوات الله علیه) قرص شود.
#پرسمان_مهدوی
┈┈•✾🌿🌺🌿✾•┈┈
@P_Mahdavi
آرامش و زیبایی مهدوی.mp3
8.16M
🔘 آرامش و زیبایی مهدوی👆
🎙شیخ علی عزلتی مقدم
ــــ💐 اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي حُجَّتَک 💐ـــــ
@P_Mahdavi
یاد و نام یار.mp3
5.68M
🔘 معرفت یاد و نام یار👆
🎙شیخ علی عزلتی مقدم
ــــ💐 اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي حُجَّتَک 💐ـــــ
@P_Mahdavi
⁉️چرا امام زمان(عج) تاکنون ظهور نکرده است؟
💠جواب این است که هر کاری برای تغییر ساختار جامعه به وقوع پیوندد؛ موفقیت آن بستگی به یک سلسله شرایط و زمینه های خارجی دارد و تا همه آن شرایط کاملاً تحقق نیابد امکان رسیدن به هدف وجود ندارد.
البته آن تغییرات اجتماعی که سرچشمه ای الهی دارد از نظر پیام، ربطی به عوامل خارجی [مانند وضعیت سیاسی - اجتماعی جامعه، واقعیت های بین المللی ، توانایی های مردم و ...] ندارد؛ زیرا پیامی که زیربنای این تغییرات است، الهی و آسمانی است و شرایط خارجی در آن مؤثر نیست ولی از جنبة اجرایی به شرایط بیرونی متکی است و موفقیت و زمان انجام آن بستگی به آن دارد و درست به همین جهت بوده است که آسمان در انتظار ماند تا پنج قرن از جاهلیت بگذرد و آن وقت آخرین پیام خود را به واسطة حضرت محمد(ص) فرستاد؛ و با آنکه جهان در دوران فترت نیاز شدید به پیامبر داشت ولی به خاطر وابستگی اجرایی به شرایط خارجی در آن تأخیر شد. برخی از عوامل خارجی که اجرای اصلاحات به آن نیاز دارد عبارت است از فضای مناسب و جو عمومی برای تغییرات موردنظر و برخی جزئیات است که جنبش انقلابی در پیچ و خم های باریک آن را می طلبد.
✅عامل اساسی در ایجاد این فضای مناسب و پذیرش پیام جدید عدالت از طرف مردم همانا احساس پوکی و پوچی است که انسان متمدن آن روز خواهد کرد و منشأ این احساس، تجربه های مختلف بشری از تمدن است؛ تمدنی که جنبه های منفی آن پشت او را خم می کند و به آنجا می رسد که می فهمد شدیداً نیاز به کمک دارد و از عمق جان ، توجه خود را به عالم غیب یا منبعی مجهول ، معطوف می دارد.
@P_Mahdavi
چگونه باید به امام مهدی علیه السلام سلام گفت و درود فرستادن بر آن گرامی چگونه است؟
در روایتی آمده است که:
«سأل رجل من الامام الصادق علیه السلام: «هل یسلم علی القائم بامره المؤمنین؟»
قال علیه السلام: «لا...ذاک اسم سمی الله به امیرالمؤمنین، لم یسم به أحد قبله و لا یسمی به بعده الا کافر.»
فقال رجل کان حاضرا عند الامام الصادق علیه السلام: جعلت فداک...و کیفت یسلم علیه؟» قال علیه السلام: «تقول: السلام علیک یا بقیه الله!» ثم قرأ قوله تعالی: بقیه الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین.»
یعنی:
مردی از امام صادق علیه السلام پرسید که: «می شود به قائم علیه السلام گفت: السلام علیک یا امیرالمؤمنین؟»
امام صادق علیه السلام پاسخ داد: «نه! چرا که این عنوان، ویژه علی علیه السلام است و قبل و بعد از او، کسی جز کافر، به این عنوان، خوانده نمی شود.»
دیگری پرسید: «فدایت شوم! پس چگونه بر امام مهدی می توان سلام گفت؟» فرمود: «هرگاه خواستی بر او درود فرستی می توانی بگویی: السلام علیک یا بقیه الله!» و آنگاه این آیه شریفه را خواند که:
«بقیه الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین.»
@P_Mahdavi
💠منظور از دین و کتاب جدیدی که امام زمان (عج ) می آورد، چیست؟
👈ادیان آسمانی در حقیقت مانند آب زلال و شفّافی هستند که از آسمان نازل می گردند که در آغاز، مانند صفا و پاکی باران و روشنایی آفتاب هستند، ولی با تماس افکار منحط جاهلان و دست های آلودة مغرضان و آمیختگی با عادات و خرافات ، گاهی چنان تحریف می شوند که جاذبة خود را از دست می دهند. یکی از رسالت های امام زمان (عج ) پیراستن اسلام از این آلودگی ها و خرافات و پیرایه ها، و به تعبیر دیگر، نوسازی بنای کاخ شکوهمند اسلام است . از این رو، در پاره ای از روایات از این نوسازی تعبیر به «دین جدید» شده است .
🎇امام باقر (ع ) می فرمایند: «هنگامی که قائم خروج کند، امر جدید و کتاب جدید و روش جدید و داوری جدیدی با خود می آورد.»
یعنی در آن زمان ، اسلام را آنچنان از لابلای انبوه خرافات و تحریف ها و تفاسیر نادرست بیرون می آورد، که گویی بنایی کاملاً نو و جدید ساخته است .
♻️اما راجع به کتاب جدید، دو گونه می توان توضیح داد. یکی اینکه، کتاب جدید، قرآنی است که امیرالمؤمنین (ع ) به همان صورت و ترتیب، که در 23 سال بر پیامبر اکرم (ص ) نازل شده ، جمع آوری کرده است . چنانکه امام علی(ع ) فرموده است: «گویا می بینم شیعیان ما در مسجد کوفه خیمه هایی نصب کرده اند و قرآن را همانطور که نازل شده به مردم تعلیم می دهند.»
⏹توضیح دوم این است که، قرآن اصیل فراموش شده را چنان از زوایای تحریفات معنوی و تفسیرهای نادرست بیرون می کشد که می توان نام کتاب جدید بر آن گذاشت . زیرا در غیر این صورت ، لازم می آید که یک کتاب آسمانی جدید بر او نازل شود، که این امر شدنی نیست ، برای اینکه در روایات آن حضرت به عنوان یک داعی و حافظ قرآن کریم معرفی شده است ، پیامبر اکرم (ص ) می فرماید: «قائم از فرزندان من است ...، مردم را به پیروی من و آیین من وا می دارد، و آنها را به کتاب پروردگارم دعوت می نماید.»
@P_Mahdavi