سلام خسته نباشید،طبق آیه شریفهٔ ۵۱ سوره ی مبارکهٔ مائده،دوستی با یهود و نصارا یا به اصلاح مسیحی و کلیمی،گناه و حرامه و هر کس با اونها رفاقت کنه از دین اونها محسوب میشه،پس اینکه مراجع تقلید میگن دوستی با اهل کتاب اشکالی نداره،عقد موقت مرد مسلمان با زن کافر اهل کتاب مشکلی نداره،اینا چیه؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
آیه ۵۱ سوره مائده در صدد نفی ولایتی است که نوعی دوستی ویژه و همپیمانی با یهود، مشرکان و مسیحیان به شمار میآید، اما آیه ۸۲ همین سوره، در مورد دوستی در روابط اجتماعی است که بیشتر مسیحیان (و نه تمام آنان) به دلایلی؛ مانند وجود عالمان و پارسایان بسیار در میان مسیحیان و استکبار نورزیدن آنان در پذیرش حق، انس بیشتری با مسلمانان دارند. این دلایل در همان آیه ۸۲ و نیز آیه ۸۳ بیان شده است.
در آیه ۵۱ منظور از ولایت این نیست که مسلمانان هیچگونه رابطه تجاری و اجتماعی با یهود و مسیحیان نداشته باشند، بلکه منظور این است که با آنها همپیمان نگردند، سلطه آنان را نپذیرند، در برابر دشمنان روی دوستی آنها تکیه نکنند و صمیمیتی بیش از اندازه در روابطشان ایجاد نشود.
البته، برخی خواستند بگویند؛ منظور از یهود و مسیحی در اینجا، یهودیان و مسیحیانی هستند که در حال جنگ با مسلمانان هستند، اما کسانی که با مسلمانان زندگی مسالمتآمیز دارند، دوستی و معاشرت با آنها اشکال ندارد
اما در مورد دوستیهای عادی اجتماعی که ولایتی ایجاد نمیکند، نه معاشرت با یهودیان ممنوع است و نه با مسیحیان، اما با این وجود قرآن به یک نکته اشاره میکند:
«وَ لَتَجِدَنَّ اَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ قالُوا اِنَّا نَصاری ذلِکَ بِاَنَّ مِنْهُمْ قِسِّیسینَ وَ رُهْباناً وَ اَنَّهُمْ لا یَسْتَکْبِرُونَ؛ و نزدیکترین دوستان به مؤمنان کسانی را مییابی که میگویند ما مسیحی هستیم. این برای آن است که در میان آنها، افرادی عالم و تارک دنیا هستند و اینکه آنها افرادی متکبّر نیستند.»
به همین جهت است که افراد بیشتری از این آیین، به اسلام گرویده و به رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) ایمان آوردند. واقعیتی که در آیات بعدی بدان اشاره شده است:
«وَ اِذا سَمِعُوا ما اُنْزِلَ اِلَی الرَّسُولِ... ؛ و هنگامی که به آیههای نازل بر پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) گوش فرامیدهند، چشمان اشکبارشان را میبینی؛ چون حقانیت آن آیات را درک کردهاند.
🆔 @p_shobahaat
در مورد شبهه دور رهبری بیشتر توضیح دهید
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
به این شبهه چگونه جواب دهیم؟ ولی فقیه، شورای نگهبان را انتخاب می کند شورای نگهبان مجلس خبرگان را با نظارت بر کاندیداها انتخاب می کنند و مجلس خبرگان رهبری ولی فقیه را. آیا این دور نیست؟
قبل از پاسخ به این شبهه ذکر یک نکته مهم لازم است. اینکه گفته می شود دور و تسلسل باطل است این در قضایای حقیقی است و نه قضایای اعتباری.
و علت باطل بودن آن در قضایای حقیقی هم این است که توقف تحقق شی بر خودش لازم می آید و عملا چیزی در خارج محقق نمی شود. مثلا اگر کسی نشستن خود را متوقف بر نشستن شما بکند و شما نیز نشستن خود را متوقف بر نشستن طرف مقابل بکنید در این صورت هیچ نشستنی اتفاق نخواهد افتاد. برای همین گفته می شود که دور باطل است.
اما در قضیه فعلی، بحث اعتباری است نه حقیقی. و اگر واقعا دوری در اینجا تحقق داشت اصلا رهبری انتخاب نمی شد و به طور کلی هیچکدام از این نهادها یعنی خبرگان و شورای نگهبان و رهبری تحقق نمی یافت پس در واقع دوری حاصل نبوده که هر سه نهاد در حال حاضر محقق شده اند و در حال فعالیتند.
در این باره، نوعی مغالطه و خلط معنا صورت گرفته است. «دور» فلسفی آن است که وجود چیزی با یک یا چند واسطه، بر خودش متوقف باشد؛ مثلاً «الف» به وجود آورنده «ب» و «ب» به وجود آورنده «الف» باشد. در نتیجه «الف» به وجود آورنده «الف» خواهدبود. [ الف ب ] چنین چیزی محال است؛ اما در علم حقوق گرچه چیزی به نام دور با تعریف معین نداریم؛ لیکن به مسأله گفته می شود: اگر تعیّن «الف» ناشی از «ب» باشد و «ب» هم به وسیله «الف» تعیّن یابد، می توان «دور» نامید.
در اینجا باید توجه کرد که در دور باطل نحوه وابستگی دو پدیده به یکدیگر، باید یکسان باشد؛ به عنوان مثال در دور فلسفی، اولی علّت ایجادی دومی و دوّمی علت ایجادی اوّلی باشد. اما اگر به گونه های متفاوتی دو پدیده نسبت به یکدیگر وابستگی پیدا کنند، دور باطل نیست؛ بلکه وابستگی متقابل است و چنین چیزی، هم در نظام تکوین و علوم طبیعی پذیرفته شده و منطقی است و هم در همه نظام های حقوقی جهان، به اشکال گوناگون وجود دارد.
از همین رو گفته اند: دور فلسفی و منطقی محال است؛ ولی دور علمی محال نیست و دور حقوقی نیز باطل نمی باشد.
اکنون باید دید مطلب ادعا شده، دقیقاً چه وضعیتی دارد؟ اگر نسبت شورای نگهبان و خبرگان همان نسبتی بود که خبرگان با رهبری دارد؛ ادعای چنین دور باطلی، قابل قبول بود؛ یعنی، به این شکل که تمام گزینه های زیر بدون استثنا درست باشد:
1. رهبر شورای نگهبان را تعیین و نصب کند؛
2. شورای نگهبان، مجلس خبرگان را تعیین و نصب کند؛
3. خبرگان، رهبر را تعیین و نصب کند.
در حالی که واقعیت چنین نیست؛ زیرا نسبت مجلس خبرگان و شورای نگهبان با نسبت دیگر اعضای مجموعه، متفاوت است. در انتخابات خبرگان، عنصر چهارمی وجود دارد که در دور ادعایی، لحاظ نشده و آن نقش اصلی و عمده مردم است؛ یعنی، شورای نگهبان به هیچ وجه، تعیین کننده اعضای خبرگان نیست؛ بلکه اعضای خبرگان با میل خود برای نمایندگی، نامزد می شوند و کار شورای نگهبان، صرفاً نقش کارشناختی از نظر تشخیص صلاحیت های مصرّح در قانون اساسی و اعلام آن به مردم است و هیچ گونه حق نصب ندارد.
خود مردم در میان افراد صلاحیت دار به نامزدهای مورد نظر خود رأی می دهند. بنابراین حلقه دور، باز است و اساساً دوری در کار نیست.
🆔 @p_shobahaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اصلا فرض کنید اینجا کشور کمونیستا هست!
🆔 @p_shobahaat
اون عزیزانی که دائم دوست دارید این شبها کشورهای مسلمان دیگر باشید که سراسر خیابان رو براتون میز افطار بچینند، بسمالله، جاتون بلوار کشاورز خالیه
کل پیادهراه بلوار کشاورز شده جشنواره نور و هنر و رمضان
بیاید ؛)
#افطارخونه_طهرون
🆔 @p_shobahaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پشت پرده انتشار مشکوک فیلم قدیمی حضور فرماندهان نظامی(بهمن ماه ۱۴۰۱)در حرم حضرت امام(ره)توسط سایت جماران در نوروز ۱۴۰۳ چیست؟!
روایت اصلی ماجرا از منابع معتبر:⬇️
بهمن ماه سال ۱۴۰۱ جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح و در راس آنها سرلشکر باقری برای تجدید بیعت در حرم حضرت امام خمینی حضور مییابند.
قبل از آغاز مراسم رسمی و برای آماده شدن برنامه سان و اهداء گل، فرماندهان به سالن انتظار میروند.
آقای حسن خمینی هم به عنوان تولیت آستان در سالن انتظار حضور دارند و با ورود فرماندهان از آنها استقبال میکند. متاسفانه سایت جماران با مدل فیلمبرداری معنادار در اقدامی ناپسند ⬇️
ومغایر با اصول و اخلاق رسانهای آنهم دقیقا در ایام عید۱۴۰۳دست به انتشار فیلم زده است، بگونهای که در ذهن مخاطب تداعی میکند فرماندهان برای تبریک عید به دیدار ایشان رفتهاند.
درحالیکه این برداشت کاملا غلط و گمراهکننده بوده و حضورو تجمع فرماندهان نیروهای مسلح صرفاً برای تجدید بیعت با امام(ره)بوده است
🆔 @p_shobahaat
🛑روزنامه نگار چینی چن ویهوا: زمانی که آمریکا سردار سلیمانی قهرمان ایرانی مبارزه و شکست داعش را ترور کرد، لطف بزرگی به گروه تروریستی کرد.
ـــــــــــــــــــــــ
🆔 @p_shobahaat
19.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نفوذی به نام عباس زریباف
🔹عباس زریباف از شخصیتهای مهم سازمان منافقین بود که همکاری زیادی با عراقیها بر علیه نیروهای ایرانی در جبهه داشت.
🔹در این مستند نگاهی داریم به زندگی عباس زریباف؛ شاه مهره اطلاعاتی منافقین که یک نفوذی بود
#پرونده_سازمان
🆔 @p_shobahaat
📸تجاوز به زن باردار مقابل مردان/روایت دردناک یک خبرنگار از جنایت دشمن صهیونیستی در بیمارستان شفا
🔸شوهر زن مورد تجاوز ارتش "اسرائیل" در بیمارستان الشفاء غزه می گوید: سربازان به او دستور دادند لباسهایش را درآورد و شروع به کتک زدن کردند، سپس او به آنها گفت: «من پنج ماهه باردار هستم، مرا نزنید» اما متأسفانه به کتک زدن او ادامه دادند. بعد از ساعت ها همه زن ها را به جز زن باردار و فرزندانش بیرون آوردند، جلوی چشم شوهر و اقوام و فرزندانش بردند و به آنها تجاوز کردند. آنها به مردان دستور دادند که چشمان خود را نبندند وگرنه به آنها شلیک می کنند.
🆔 @p_shobahaat
19.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
داستان سیدضیاء
🔹نقشآفرینی در کودتای ۱۲۹۹ تنها بخشی از آن چیزی است که درباره سیدضیاء میدانیم.
🔹در مستند مقطع زمانی مهم زندگی سیدضیا را روایت میکنیم؛ از موضعگیریاش نسبت به قرارداد ۱۹۱۹ تا کودتا علیه شاه و حضورش در فلسطین که با شایعاتی در خصوص همکاری با اسراییلیها همراه شد.
#پرونده_پهلوی
🆔 @p_shobahaat
51.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لحظه به لحظه با بررسی وقایع قبل از انقلاب
🔹۱۵ خرداد ۱۳۴۲، اولین جرقه انقلاب اسلامی پس از دستگیری روح الله خمینی رقم میخورد. تظاهرات گستردهای که در چندین شهر کشور از جمله تهران، قم، شیراز، مشهد و ورامین شکل میگیرد به وضوح خشم عمومی نسبت به اقدامات شاه پهلوی را این بار علنا نمایان میکند.
🔹از سال ۴۲ تا ۵۷، اجتماعات بسیاری توسط رژیم پهلوی به خاک و خون کشیده میشود. اوج این خونریزی در ۱۷ شهریور ۵۷ رقم میخورد که به حادثه میدان ژاله (میدان شهدای کنونی) شهره میشود و گفته میشود طی این تظاهرات بالغ بر ۴ هزار نفر توسط حکومت کشته میشوند.
🔹نهایتا در ۲۲ بهمن ۵۷، ۲۶ روز پس از فرار محمدرضا پهلوی و ۱۰ روز پس از بازگشت امام خمینی از تبعید به کشور، انقلاب اسلامی پیروز میشود و فصل جدیدی در ایران آغاز میگردد.
#داستان_یک_قرن
🆔 @p_shobahaat
8.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍 عباس میلانی پاسخ میدهد: چرا سرمایه داران پیش از انقلاب از شاه حمایت نکردند
▫️ دهه ۴۰ شمسی دههای است که در آن جامعه ایران وارد عصری تازه شد، عصری که در آن خانوادههای سرمایهدار، سر برآورند و در توسعه صنعتی ایران، نقش آفرینی کردند.
▫️ به اعتقاد عباس میلانی، نویسنده کتاب نگاهی به شاه، این طبقه در دوران انقلاب نه در تحریک اپوزیسیون نقشی داشت و نه در تقویت رژیم شاه کاری کرد.
▫️ با ورود به دهه ۵۰ و با افزایش بهای نفت و درآمدهای نفتی، شاه اعتماد به نفس عجیبی احساس میکند. او حالا به جای آنکه سرمایه دارانی که خود پرورانده بود را حمایت کند، به آنها تحکم میکرد.
▫️ میلانی اگرچه معتقد بود که این طبقه در تحریک انقلابیون فعال نبودند، اما آنها را بیتاثیر هم نمیدانست.
▫️ به اعتقاد او این طبقه با تشکیل مراکز صنعتی حوالی شهرهای بزرگ به ویژه تهران، افراد را از سراسر کشور در پایتخت متمرکز کرد.
🆔 @p_shobahaat
13.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ پشت پرده کامل ماجرای اخیر آقای #صدیقی
قضیه جعل امضاء چیست؟
📌اگر برای شماهم علامت سوالهایی ایجاد شده، کلیپ را با دقت مشاهده کنید.
#کاظم_صدیقی
🆔 @p_shobahaat