بسم الله الرحمن الرحیم
بخش اول(کلیات مقاله نویسی)
#مقاله نویسی
✴️اصول کلی ✴️
قبل از اینکه بتوانید یک مقاله علمی بنویسید باید به برخی از مهارتها و تواناییها مسلط شویم.
در زیر اصولی را ارائه کردهایم که برای موفق شدن در این کار باید آنها را
بیاموزید.
🆔 @PajouheshgaraneMarvi
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
✴️کلیات مقاله نویسی✴️
1⃣ تمرین و بازخورد🔰
یکی از نکاتی که باید همواره به آن توجه داشته باشید این است که باید تا جایی که میتوانید به نگارش مقاله بپردازید. مهم نیست که کار شما چقدر ایراد دارد فقط باید بنویسید. پس از نوشتن یک مقاله میتوانید آن را برای یکی از دوستانتان که در این زمینه مهارت دارد ارسال کنید تا ایرادات آن را به شما بگوید. و همین کار را بارها تکرار کنید. تجربه بیشتر افرادی که مقاله نویس ماهری هستند این است که باید از یک فرد پژوهشگر بخواهید تا ایرادات کار شما را بگوید. با اصلاح آن ایرادها شما با نکات ریز مقاله نویسی آشنا خواهد شد.
2⃣ املای نانوشته غلط ندارد🔰🔰
این ضرب المثل کاملاً درست است. شما باید ترس را کنار بگذارید و از نوشتن نترسید. برخی از افراد حس کمال گرایی دارند. آنها به خودشان میگویند که اول باید تمام نکات مقاله نویسی را یاد بگیرم و سپس اولین مقاله خود را بنویسم. اما ما به شما میگوییم که این کار غلط است. حتی اگر از روی یک مقاله چاپ شده به صورت کامل املاء بنویسید باز هم کار خوبی است. مهم این است که نوشتن را شروع کنید.
3⃣ از مقالات ضعیف پیروی نکنید🔰🔰
اگرچه ما توصیه میکنیم که مقالات زیادی بخوانید و حتی از مقالاتی که موضوع بسیار سادهای را بررسی کردهاند تقلید کنید، اما باید به نویسنده مقاله نیز توجه کنید. سعی کنید مقالات افرادی که در رشته شما سرشناس هستند را الگو قرار دهید. بسیاری از مقالاتی که منتشر میشوند کیفیت بسیار پایینی دارند و برخی از اصول مقاله نویسی در آنها رعایت نشدهاند و استفاده شما از این مقالات ممکن است سبب گمراهی شما در نگارش مقاله و آشنایی با اصول مقاله نویسی شود.
(برگرفته از پایگاه اوج دانش)
🆔 @PajouheshgaraneMarvi
4⃣ از ضعیف به قوی 🔰🔰
قرار نیست اولین مقاله شما یک شاهکار باشد. اولین مقاله شما میتواند یک مقاله ضعیف باشد. برای مثال، میتوانید یک موضوع ساده را انتخاب کنید و یک مقاله در مورد آن بنویسید. برای مثال بررسی شخصیت رانندگان. خوب یک پرسشنامه شخصیت به ۵ راننده بدهید و با آن پرسشنامهها یک مقاله بنویسید. در هر رشتهای که باشید میتوانید موضوعات سادهای برای کار پیدا کنید و حتی در پایان ممکن است بتوانید آن مقاله را در یک همایش ارائه دهید.
5⃣از تجربیات دیگران استفاده کنید🔰🔰
آمارها نشان میدهند که بسیاری از مقالاتی که در مجلات چاپ میشوند موضوع ساده و تکراری دارند. پس شما میتوانید یکی از آن مقالات ساده را انتخاب کنید و همان موضوع را دوباره انجام دهید. برای این کار به پایگاههای فارسی که مقالات رایگان در اختیار شما قرار میدهند بروید. برای مثال سایت sid.ir هزاران مقاله را در اختیار شما قرار میدهد. کافی است در آنجا یک کلیدواژه را بنویسید و یکی از مقالاتی که از نظر شما بسیار ساده است را انتخاب کنید. برای مثال با تایپ کلمه افسردگی یکی از مقالاتی که آمده است این است “میزان شیوع افسردگی در دانش آموزان”.
6⃣ کار مشترک انجام دهید🔰🔰
اگر شما پیش یک استاد یا دانشجوی تحصیلات تکمیلی بروید و از او بخواهید که یک مقاله مشترک بنویسید، به احتمال بسیار زیاد او قبول خواهد کرد. یکی از همکاران ما که بیش از ده مقاله در مجلات معتبر بین المللی دارد گفته است که تاکنون با بیش از ۴۰ دانشجوی کارشناسی کار پژوهشی مشترک انجام داده است. فرصت همکاری با یک متخصص میتواند شما را زودتر به مصد برساند.
(برگرفته از پایگاه اوج دانش)
🆔 @PajouheshgaraneMarvi
انشاالله
به زودی روش صحیح تقریر نویسی رو در کانال قرار میدیم
باشد که استفاده کنیم
☺️💐
جامعه شناسی تبلیغ.pdf
521.6K
🔰 جامعه شناسی در تبلیغ
✍ استاد چراغی
#جامعه_شناسی
🆔 @PajouheshgaraneMarvi
#تقریر#نویسی
در تقریر نویسی باید این 8 مورد رعایت شود
🆔 @PajouheshgaraneMarvi
◼️انا لله و انا الیه راجعون◼️
إذا مات العالم ثلم فی الاسلام ثلمة لا یسدها شیء
روح بلند و ملکوتی استاد معظم محمود رضا شهریاری رضوان الله علیه به ملکوت اعلی پیوست.
🏴🏴🏴
ضایعه درگذشت این استاد فرزانه و عارف حکیم را خدمت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، مقام معظم رهبری، حوزه های علمیه، تولیت معظم و اساتید و طلاب محترم مدرسه تسلیت عرض میکنیم. 🏴🏴🏴
🆔 @PajouheshgaraneMarvi
✅✅✅قابل توجه طلاب محترم.✅✅✅
به منظور امکان سنجش میزان معلومات، تجارب و مهارت ها و علاقه مندی ها و نیازهای طلاب محترم و برنامه ریزی واقع بینانه در امر آموزه های پژوهشی و رونق فضای پژوهش در بین طلاب و اساتید، لطفا هر چه سریعتر نسبت به تکمیل فرم الکترونیکی اطلاعات پژوهشی مندرج در لینک زیر اقدام نمایید.
http://www.howzehmarvi.ir/estedadsanji/
از همکاری شما صمیمانه تشکر مینماییم
🆔 @PajouheshgaraneMarvi
✅بخش دوم:نوشتن عنوان مقاله
عنوان مقاله نقش اساسی در پذیرش یا عدم پذیرش یک مقاله دارد. بنابراین باید در انتخاب عنوان پژوهش دقت بسیاری شود. بهتر است بگوییم که نحوه نگارش عنوان مقاله میتواند نشان دهنده ناشی بودن نویسنده یا تبحر بالای او باشد. بنابراین عنوان مقاله در یک سطر کل کار شما و کیفیت آن را نشان میدهد.
#آموزش
#مقاله
#نویسی
🆔 @PajouheshgaraneMarvi
✴️اصول نوشتن عنوان مقاله
⬅️در نوشتن عنوان مقاله باید به اصول زیر توجه نمایید:
1⃣ روح مقاله: عنوان باید حاوی روح مقاله باشد و اندیشه اصلی مطالعه را نشان دهد.
2⃣ متغیرهای اصلی پژوهش: عنوان باید حاوی متغیرهای اصلی پژوهش باشد.
3⃣متناسب با هدف: عنوان توصیف کننده محتوای مقاله و متناسب با هدف اصلی آن باشد.
4⃣واضح: عنوان باید روشن و بدون ابهام باشد.
5⃣خبری یا استفهامی نباشد: عنوان باید تا حد ممکن به صورت یک جمله خبری یا استفهامی مطرح نشود.
6⃣جمله ناقص: عنوان باید غیر سوالی و به صورت جمله ناقص بیان شود.
7⃣سلیس: جلب توجه کردن عنوان از طریق رعایت سلاست و بلاغت و ایجاد وزن و آهنگ خاص در کل عبارت عنوان.
8⃣توجه به موتورهای جستجو: در عنوان نباید از کوتاه نوشتها یا اختصارات، فرمولها، واژههای اختصاری و جدید استفاده شود؛ زیرا باعث میشود مقاله به ندرت بازیابی و یا هرگز بازیابی نشود. یعنی در هنگام جستجو توسط پژوهشگران دیگر ممکن است توسط به مقاله شما دسترسی نداشته باشند.
9⃣مختصر: کوتاه و مختصر بودن عنوان، اما نه به اندازهاي كوتاه كه در انتقال موضوع پژوهش شكست بخورد. (زیر ۸ کلمه عالی، ۱۲-۸ کلمه خوب، ۱۸-۱۲ کلمه متوسط، ۲۴-۱۸ کلمه ضعیف و بالای ۲۵ بسیار ضعیف).
بر گرفته از پایگاه اوج دانش
#اموزش_مقاله_نویسی
🆔 @PajouheshgaraneMarvi
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️