سلام و عرض ادب خدمت عزیزان.
اگر دوستان در زمینه ویرایش و سایر هنرهای مربوط به نشریه تخصص و تجربه دارند و علاقه مند به همکاری هستند در خدمتیم. با تشکر و التماس دعا
هدایت شده از نویسندگان حوزوی
🔴 دستمالسرخها
✍️ نیما ارزانی، عضو تحریریه مدادالفضلاء در روزنامه سراج نوشت:
همزمان با شروع هفته دفاع مقدس به درخواست هنرمند عزیز آقای حنظله تاجالدینی نویسنده و کارگردان مستند «دستمالسرخ»ها به اکران عمومی این مستند دفاع مقدسی دعوت شدم.
جدا از حضور شخصیتهای طرازاول جبهه و دفاع مقدس و ارائه نقاط ناب از زوایای پنهان تشکیل گروه دستمالسرخها، برای اولین بار بود مستندی دیدم از متن جبهه و شخصیتهایی که تاکنون مغفول مانده بودند؛ زیرا همیشه معتقدم که ما جنگ را باید از زبان سربازانش نقل کنیم نه فقط فرماندهان.
با توجه به اینکه بیش از ۱۵ سال همنشینی با خانوادههای شهدای کشور را در زمره افتخارات خودم دارم، معتقدم کار برای شهدا هرچقدر فاخر و درخورتوجه هم باشد، در محضر شهدا کم است و ناقابل، زیرا وسعت عظمت نام و اهداف شهدا به حدی گسترده است که در چند سکانس و پارهای دیالوگ خلاصه نمیشود. اما حقا باید اذعان کنم این مستند با وجود زمان بلند آن توانست مخاطب را تا پایان اکران میخکوب کند.
شاید خیلیها امروزه با فرهنگ ایثار و شهادت بیگانه باشند یا ژانرهای دیگری را بپسندند اما امثال من که مخاطب خاص این نوع مجموعهها هستیم، بیشک باید نظر اصلی را بدهیم که آیا توانسته است موفق باشد یا خیر؟!
بههمپیوستگی سوژهها و استفاده از مکان و زمان مناسب شخصیتهای رده اول درگیر در ماجرای اصلی فیلم همگی باعث انسجام بیمثالی در مستند دستمالسرخها شده بود. همین که در این مستند روایت کسانی شنیده میشود که خود در معرکه حاضر بودند و بعد از سالها سکوتشان را شکستهاند، به نفوذ کلام در عمق جان مخاطب بیشتر میافزاید و نقطه قوت اصلی این مستند هم پرداختن به اصل بود تا حاشیه.
در میانهی فیلم بود که نام شهید مهربان منطقه ما علیاکبر قربانشیرودی به میان آمد، مستندی که به رشادتهای علیاصغر وصالی تهرانیفرد میپردازد چه کار به شهید خلبان از خطه شمال دارد!
نگاه به بقیه مستند من را به سفر راهیان نور غرب کشور سال ۱۳۹۵ برد، سفری بینظیر به همراه دوستان ناب و بیتکرار. اردیبهشت ۱۳۹۵ بود که به دعوت سپاه بازیدراز و سردار حاج سعید قاسمی، من و خواهر شهید شیرودی به تهران رفتیم و از آنجا به همراه مادر شهید غلامعلی پیچک و پدر شهید محسن حاجیبابا و سردار قاسمی به منطقه دشت ذهاب و سرپلذهاب رفتیم؛ برای یادواره شهید شیرودی و شهدای آن منطقه مرزی.
در آن سفر من برای اولین بار عکس شهید علیاصغر وصالی را همراه با محسن وزوایی و غلامعلی پیچک دیدم.
یادم هست پدر شهید حاجیبابا، آن پیرمرد نازنین با قد کشیده و موهای سفیدش خاطرات محدودی را که از این شهدا در یادش بود، برایم نقل میکرد، مادر شهید پیچک هم بهخوبی وصف شیرودی را در خاطرات پسرش شنیده بود.
در آن سفر فهمیدم که وصالی، پیچک، موحددانش، حاجیبابا، تیموری، وزوایی و شیرودی سرداران منطقه غرب بودند؛ سردارانی که با همتشان غائله کردستان و تحرکات منافقین و کومله را تمام کردند و اثر بیبدیل این فرماندهان شجاع بود که امروز دیگر خبری از آن دسیسهها و توطئهها نیست.
معتقدم حلقه وصل این شهدای سرافراز هم تکلیف بود و تعهد؛ یعنی همان جمله معروف شهید شیرودی که فرمودند: بروید به امام بگویید که امروز در جبههها مکتب میجنگد نه تخصص، وقتی این جمله را در کنار وصیتنامه شهید علی تیموری میگذاریم که نوشته است: تکلیف ما را به جبهه آورده است، یا این جمله از وصیتنامه شهید موحددانش که گفت: به جسم من فکر نکنید به روح من فکر کنید که الان کجاست؟ شهید عزادار نمیخواهد رهرو میخواهد! خود دریایی از معرفت و حکمت را به روی ما میگشاید.
حال تمام این عزیزان در منطقه غرب را که اوج دلدادگی آنها فتح ارتفاعات بازیدراز و مناطق اطراف بود، در کنار این جمله ناب شهید بهشتی بزرگ قرار میدهم که فرمودند: عرفان واقعی خانقاهش بازیدراز است، خود عظمت شهدای این منطقه و نقش مهم و استراتژیک میدان جنگ در آن برهه را میرساند و بیشک شهید بهشتی هم به اوج عرفان ناب این سرداران در آن منطقه پی برده بود که اینچنین تعابیری را فرمودند؛بنابراین جا دارد بیشتر به عرصه غرب کشور و مشکلات آن پرداخته شود و همچنین دلاوریهای غیورمردان و فرماندهان رشید آن هم به شایستگی به تصویر کشیده شود زیرا کار زیادی در آن خطه صورت گرفت ولی بعد از چهار دهه هنوز جستهوگریخته دلسوزانی مثل حاتمیکیا و تاجالدینی به آن پرداختهاند که توصیه میکنم بعد از دیدن دستمالسرخها همگی کمی بیشتر بیندیشیم.
#دفاع_مقدس
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
هدایت شده از نویسندگان حوزوی
💠 نکتههای قرآنی و تمدنی/ سرعت و برکت
✍️ حبیب الله بابایی
یکی از مفاهیم بسیار مهم در اندیشه دینی آموزۀ «برکت» است. شاید بتوان «برکت» را «غلبه کردن بر زمان» و «فرارفتن از محدودیتهای زمانی» و یا «مصونیت از آفتهای زمان و مکان» دانست. موضوع «زمان» در این میان میتواند «سرعت در خیر» و «برکت در خیر» را به هم پیوند دهد و آن دو را در شبکه معنایی واحدی قرار بدهد. هرچند ممکن است برکت در عمل یکی از موجبات شتاب در عمل باشد، لیکن آنچه در این قسمت اهمیت دارد، نقش سرعت و مسارعۀ در خیرات در حصول برکت است. اساسا مسارعه در خیرات نوعی غلبه بر زمان در انجام خیر است و همین موجب میشود که عمل خیر ماندگار باشد و آثار همیشگی داشته باشد.
در این باره روایتِ نقل شده از پیامبر گرامی اسلام بسیار قابل تأمل خواهد بود که: لایزال الناس بخیر ما امروا بالمعروف و نهوا عن المنکر و تعاونوا علی البر و التقوی، فاذا لم یفعلوا ذلک نزعت منهم البرکات. (تا وقتی مردم امر به معروف و نهی از منکر میکنند و یکدیگر را در نیکی و تقوا یاری میرسانند، در خیر و نیکیاند، و آنگاه که چنین نکنند، برکتها از آنان گرفته میشود.) این بدان معناست که برکت حاصل جماعت (الجماعه برکه) و مشارکت (با تمامی مراتب آن) در خیر و معروف است، و بدون مشارکت در خیر (یا مسارعه و مسابقه در خیر) کار خیر برکت نمییابد.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
با سلام و احترام
نمرات پژوهش هفته دوم عزیزان پایه اول تا نهم؛ روز یکشنبه ثبت می شود.
با تشکر و التماس دعا
مخاطبان خود را مدنظر داشته باشید. اگر قرار است گزارش شما خطاب به فرد خاصی نوشته شود، دقت کنید آیا باید از «شما» استفاده کنید یا از «سوم شخص مفرد»، برای مثال: «شاید جناب مدیرعامل مایل باشند این موضوع را مدنظر بگیرند…»، یا «جناب وزیر موافقت کردهاند که…».
حرف آخر
مانند همهی مقالات یا نوشتههای رسمی، گزارش شما هم باید بارها خوانده و با بیرحمی ویرایش شود. دقت کنید که حتما تمام اطلاعاتی که در گزارش نوشتهاید مرتبط به موضوع باشند، همینطور از نظر دستوری، املاء و استفادهی درست از ضمایر هم باید دقت لازم را به عمل آورید. بهتر است یک بار دیگر هم ساختار و ملزومات مربوط به آن را بررسی کنید. برای گزارشاتی که در زمینهی تحصیلی هستند دقت کنید که به تمامی مراجع بهدرستی اشاره شده باشد. مراقب باشید که سهوا و بدون اینکه حتی خودتان هم متوجه شده باشید از جایی کپیبرداری نکرده باشید.
در آخر حتما از خودتان سوال کنید: «آیا گزارش من در راستای هدف مورد نظر آماده شده است؟» فقط در صورتی که پاسخ مثبت بود، میتوانید آن را به مخاطب مورد نظر ارسال کنید.
گزارش نویسی
شروع: برنامهریزی و آمادگی پیش از نوشتن
ساختار گزارش در هدایت مخاطب برای درک بهتر افکار و پیشنهادات شما بسیار مهم است. بنابراین بهتر است قبل از نوشتن، برای گزارش خود برنامهریزی کنید.
مرحلهی اول: دستور کارتان را بدانید
معمولا قبل از اینکه گزارش را بنویسید دستور کار شفافی از اینکه چه چیزی باید مورد مطالعه قرار بگیرد و گزارش برای چه کسانی آماده میشود، دریافت میکنید. اول از همه دستور کارتان را خوب مطالعه کنید و دقیقا بدانید گزارش برای چه کسی نوشته میشود. اگر دانشجو هستید، مخاطب گزارش شما فقط استادتان نیست بلکه کسانی هستند که آن گزارش برایشان نوشته میشود. نکتهی بعدی دلیل نوشتن گزارش است و اینکه میخواهید خواننده بعد از خواندن آن چه کاری انجام دهد، آیا مثلا قرار است تصمیمی اتخاذ کند یا به توصیهای عمل کند.
مرحلهی دوم: در تمام مدت دستور کار را در ذهن داشته باشید
چگونه گزارش بنویسیم
در گزارش نویسی، هنگام برنامهریزی و نوشتن حتما دستور کار را در ذهن داشته باشید، اینکه برای چه کسی و چرا مینویسید؟ تمام افکار شما باید بر این موضوع تمرکز داشته باشد و این یعنی باید بیرحمانه، گزارش خود را ویرایش و هر نکتهی نامرتبط را از آن خارج کنید. همینطور که مطالعه و تحقیق میکنید، مطالب را با توجه به موضوع دستهبندی کنید. حواستان باشد که مآخذ و منابعِ همهی نکاتی که برمیدارید را بدانید مخصوصا در گزارشهای تحصیلی. ممکن است ارجاع دادن در گزارشی که برای محل کارتان مینویسید زیاد اهمیتی نداشته باشد، ولی به هر حال مهم است که بتوانید ادعاهای خود را ثابت کنید، پس بهتر است بدانید اطلاعاتتان را از چه منابعی بهدست آوردهاید.
ساختار گزارش
ملزوماتِ ساختار گزارش نیز مانند محتویات آن بسته به نوع سازمان یا گزارشی که مینویسید، متفاوت هستند. بنابراین قبل از هر چیز، اگر دستورالعمل خاصی وجود دارد حتما آن را مطالعه کنید. با این حال باید ساختار معمولیای که همیشه برای هر نوشتهای وجود دارد را رعایت کنید که شامل چکیدهی اجرایی، مقدمه، بدنهی اصلی گزارش و بخش مربوط به نتیجهگیری و پیشنهادات میشود.
چکیده
چکیده برای یک گزارش علمی، خلاصهی کوتاهی از محتویات گزارش است. بهتر است نوشتن این قسمت را به آخر و زمانی که میدانید نکات کلیدی گزارشتان کدام هستند، موکول کنید. چکیده نباید بیشتر از نصف تا یک صفحه باشد. به خاطر داشته باشید که هدف اصلی چکیده این است که به مدیران اجرایی این فرصت را بدهد نگاهی اجمالی به محتویات گزارش بیندازند.
مقدمه
مقدمه نشان میدهد که میخواهید چه بگویید و خلاصهای از مشکلی که دربارهاش بحث میکنید را مطرح میکند. همچنین باید اشارهی کوتاهی هم به نتیجهگیری داشته باشد.
دستور کار برای گزارش - چگونه گزارش بنویسیم
بدنهی اصلی گزارش
بدنهی اصلی گزارش باید بهدقت و بهگونهای ساختاربندی شده باشد که خواننده را بهخوبی در میان موضوعات ارائه شده، هدایت کند. به این منظور باید بدنه را به بخشهای مختلف تقسیم و برای هر بخش، زیربخشهایی مرتبط با موضوع یا قسمتهایی که باید بیشتر به آن پرداخته شود، در نظر بگیرید. برای هر موضوع باید نکات اصلی و قسمتهایی که مورد اختلاف هستند را بهصورت خلاصه و شفاف مورد بحث قرار دهید. همچنین میتوانید نتایج تجربی را نیز در این بخش قرار دهید. تمام اطلاعاتی که ارائه میدهید باید به دستور کار و موضوع اصلی مورد بحث مرتبط باشند.
نتیجهگیری و پیشنهادات
نتیجهگیری نشان میدهد از اطلاعات چه برداشتی میشود، نتایج تجربی نیز در این قسمت جا میگیرند. نتیجهگیری میتواند شامل پیشنهادات هم باشد یا میتوانید برای آنها یک بخش مجزا در نظر بگیرید.
پیشنهادات، توصیههای شما برای بهتر شدن موقعیت را نشان میدهند و باید دقیق و قابل اندازهگیری باشند. اگر پیشنهادات شما به موارد مالی مربوط میشوند، باید آنها را با هزینههای تخمینی مشخص کنید.
سبک نوشتن
در حین گزارش نویسی، هدفتان باید کاملا واضح باشد. از همه مهمتر اینکه گزارش باید بهگونهای نوشته شود که حتی برای فردی که در زمینهی موضوع مورد نظر اطلاعات کافی ندارد هم قابل درک باشد. بنابراین باید از زبان ساده و جملات کوتاه استفاده و از جملات بلند و پیچیده خودداری کنید. همچنین باید از اصطلاحات فنی و تخصصی اجتناب کنید. اگر مجبورید از زبان تخصصی استفاده کنید باید تمامی واژههایی را که استفاده میکنید، توضیح دهید. اگر احساس میکنید باید بیشتر از پنج کلمه را توضیح دهید، یعنی بیش از حد از اصطلاحات تخصصی استفاده کردهاید و باید چند مورد از آنها را حذف و با کلمات ساده جایگزین کنید.
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔖 #عکس_نوشت | مهارتی در پژوهش
✍ #محمدرضا_جباران
🔻 مهارتهای عمومی و حرفهای لازمه هر فردی است که بتواند چه در شئونات زندگی و چه در فعالیت حرفهای خود، کارآمدی لازم را داشته باشد.
📖 کتاب #اخلاق_پژوهش
📍 برای تهیه این کتاب کلیک کنید.
#برشی_از_کتاب
🆔 @iictchannel
سلام و عرض ادب.
کلیه عزیزانی که به جز افرادی که در ذیل نامشان آمده است، در جشنواره علامه حلی ره امسال شرکت فرمودند و کد دریافت کردند به حقیر در ایتا اطلاع دهند. با تشکر
اقایان فتحی، معین، مهراذر، نعیمی و یزدانی.
معاونت پژوهش دارالمبلغین کاظمیه
با سلام و تشکر از طلاب عزیز؛
هفته اول 38 مطلب رسیده بود و در هفته دوم، ده نفر دیگر از عزیزان به این طرح پیوسته و جمعا در پایه های مختلف، 48 مطلب به پژوهش رسید.
لطفا مطالب حتما تایپ شده و حتما از خودتان باشد؛ برخی موارد کپی کامل از سایتها بود و حتی عزیزان برای این یک صفحه هم کپی برداری کرده بودند که نمره شان لحاظ نشد. سعی کنید خودتان باشید، از خودتان و با رجوع به منابع مختلف، یادداشت نویسی کنید.
با تشکر و التماس دعا