📌مقدمات کسب رتبه برتر در کنکور
👈داشتن هدف مشخص
در هنگام مطالعه یا انجام هر نوع کاری در زندگی، هدف خودتان را مشخص نمایید. در مورد کنکور هم هدف نهایی برای نیل به نتیجه و رتبهی مطلوب و نیز هدف کوتاهمدت برای مطالعه در هر بازهی مطالعاتی را مشخص نمایید.
اهداف خود را روی کاغذ بنویسید و نگهداری نمایید. با انجام این کار ذهن شما به صورت ناخودآگاه اسباب وشرایط لازم برای رسیدن به آن هدف را فراهم میکند و مشکلات پیش رو را به بهترین حالت مدیریت میکند.
برای اهداف بلند مدت خود میتوانید وضعیت خود را چندین برابر وضعیت و روال فعلی در نظر بگیرید. چون در این صورت علاوه بر پیمودن مسیر عادی موفقیت خود، موقعیتهای جدید و فرصتهای اضافه تری برای نیل به آن اهداف پیدا میکنید!
👈داشتن مکان مناسب برای مطالعه
بهتر است یک مکان مناسب برای مطالعه داشته باشید، مکانی عاری از عوامل حواسپرتی، به صورتیکه بتوانید روی مبحثی که میخوانید، تمرکز پیدا کنید. درضمن سعی کنید در آن مکان از انجام کارهای متفرقه بپرهیزید تا به آن مکان عادت کنید و به محض قرار گرفتن در آنجا، آمادهی مطالعه با تمرکز بالا شوید.
👈داشتن زمانهایی برای استراحت و تفریح
وقتی که تفریح و استراحتِ لازم را داشته باشید، ذهن شما از عوامل حواسپرتی تخلیه میشود و آمادگی لازم برای شروع یک مطالعه با راندمان بالا را کسب میکنید(چه بسا چندین ساعت مطالعه پیاپی راندمان پایینتری نسبت به یک ساعت مطالعهی با تمرکز داشته باشد).
-توجه نمایید که زمان زیادی از استراحت افراد جلوی تلویزیون به هدر میرود و این کار نه تنها استراحت نیست بلکه کسالت و خستگی بیشتر به همراه میآورد. پس میزان تلویزیون دیدن را تا حد ممکن محدود نمایید.
👈منابع مطالعاتی صحیح
شکی نیست که داشتن معلمان و اساتید خوب عامل بسیار مهمی برای فهمیدن و مسلط شدن به دروس هستند، ولی داشتن منابع مطالعاتی که توسط اساتید برتر هر رشته نوشته شدهاند هم راه مناسب دیگری برای تسلط بر دروس مختلف است.
👈تهیهی برنامه شخصی برای مطالعه
📌بهترین تکنیک های مطالعه
✅ به خاطر سپردن فرمولها و معادلهها
یکی از دغدغههای اساسی در پیگیری روش صحیح مطالعه برای کنکور، به خاطر سپاری فرمولها است. با مطالعهی کتاب و جزوهی درسی، حضور در کلاس و انجام تمرینها، کاربرد و روش استفاده از فرمولها را درک میکنید. اما برای به خاطر سپردن آنها باید از تکنیک فاصلهگذاری استفاده کنید. یک روش خوب این است که در دفترچهای همهی فرمولها، معادلهها و روش حل آنها را به زبان خودتان همراه با چند مثال بنویسید. در هنگامِ مرورِ مطالب و فصلهای مختلف با تکنیک پیشخوانی، زمانی را به مرور این فرمولها و معادلهها همراه با مثالهایشان اختصاص بدهید.
با مرور چندین بارهی این فرمولها و معادلهها هر چندروز یکبار، تکنیک فاصلهگذاری اثرش را میگذارد و فرمولها در ذهنتان نقش میبندد.
✅ خودآزمایی
پس از اینکه چند ماه از مطالعه و مرور همهی مطالب با فاصلهگذاری مناسب گذشت، باید خودتان را بیازمایید. از میان تمرینها و تکالیفتان چندین مسئلهی دشوار را انتخاب و حل کنید.
✅ خودتان را ارزیابی کنید
اگر از عملکردتان خشنود نیستید، پس به تکرار بیشتری نیاز دارید (با فاصلهگذاری). اگر از نتیجه راضی هستید به کارتان ادامه دهید.
✅ بهبود سبک زندگی
برای افزایش توانایی حافظهتان به شکلی چشمگیر نکتههای زیر را در زندگی روزمرهتان در نظر بگیرید:
پژوهشها نشان دادهاند دانشآموزانی که ساعت ۱۰ شب یا زودتر به خواب میروند نسب به کسانی که در نیمهشب یا دیرتر به خواب میروند، نمرات بالاتری کسب میکنند. نظریههای زیادی در توضیح دلیل این نتایج ارائه شده است (از جمله بهبود تولید ملاتونین)، اما شما برای اصلاح عادت خواب نیازی به جزئیات ندارید. کافی است سعی کنید تا ساعت ۱۰ هر شب به خواب بروید و ۸ ساعت خواب خوب شبانه داشته باشید. این مسئله تأثیر شگرفی در عملکرد تحصیلیتان دارد، زیرا نهتنها حافظهتان را تقویت میکند، بلکه با استراحت کافی بهتر میتوانید روی مطالعه و درک مطالب تمرکز کنید.
پژوهشهای گوناگونی رابطهی میان ورزش جدی و منظم را با عملکرد تحصیلی نشان دادهاند.
خلاصه اینکه فراموش نکنید کلید موفقیت مرور چندباره با فاصلهگذاری مناسب است.
هدایت شده از مشاوره کنکور ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ پایه دهم و یازدهم ناحیه ۴ قم
📌 اهمیت خواب
ساعت بیولوژیک بدن، در واقع همان ساعت درونی بدن شماست که زمان خواب و بیداری شما را مشخص میکند و به شما کمک میکند تا فعالیت خود را در ساعات روز افزایش داده و در تاریکی شب از شدت آن بکاهید و استراحت کنید. اهمیت خواب برای انسان بر کسی پوشیده نیست و دانشآموزان و افرادی که فعالیتهای فکری انجام میدهند، به خواب منظمتری نیاز دارند.
از کارکردهای خواب میتوان به تقویت سیستم ایمنی بدن، ترمیم نورونها و حفظ کارآوری سیستم عصبی، ساماندهی یادگیری و بهبود حافظه اشاره کرد. نیاز به خواب در سنین مختلف، متفاوت میباشد .نوزادان به خواب بیشتری نیاز دارند، به همین دلیل معمولا در شبانهروز حدود 20 ساعت در خواب هستند. اما این نیاز با افزایش سن آنها کاهش پیدا میکند. تا اینکه در دوران نوجوانی به 8 ساعت در شبانهروز میرسد. البته در افراد مختلف این نیاز متفاوت میباشد.
با توجه به اهمیت خوابِ کافی میتوان گفت کمخوابی و بیخوابی صدمات جبرانناپذیری به فرد وارد میکند. از این صدمات می توان به کاهش توان یادگیری و تمرکز فرد، سخت بلند شدن از خواب و چرت زدن در طول روز، احساس خستگی، بیحوصلگی و بدرفتاری و افزایش حساسیتپذیری و در نهایت کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
همانطور که در ابتدای بحث بیان شد ساعت درونی بدن زمانبندی مشخص و معینی دارد. ولی از فردی به فردی دیگر متفاوت است. به طور کلی یک سیکل شبانهروزی بدن به شرح زیر میباشد:
شش الی هفت صبح: دمای بدن افزایش مییابد و سرعت سوخت و ساز بدن حداکثر است.
ده الی یازده صبح: بهترین زمان برای داشتنِ حداکثر هوشیاری، بالاترین سطحِ یادگیری و حفظ مطالب در حافظهی کوتاهمدت است.
دوازده الی یک بعدازظهر: حداقل میزان انرژی در بدن موجود است و درجهی حرارت بدن و آدرنالین کاهش مییابد. در این زمان احساس خوابآلودگی نیمروزی اتفاق میافتد.
سه بعدازظهر: دمای بدن و آدرنالین مجددا افزایش مییابد. بهترین زمان برای یادگیری و به خاطرسپاری مطالب در حافظهی بلندمدت است.
پنج تا هفت بعدازظهر: درجهی حرارت بدن و آدرنالین به اوج خود میرسند. بهترین زمان برای فعالیت بدنی و ورزشی است.
نه شب: ملاتونین افزایش مییابد و سوخت و ساز بدن کاهش مییابد.
ده شب: خوابآلودگی به اوج خود میرسد.
سه الی پنج صبح: سطح هورمونها و دمای بدن به حداقل خود میرسد و خواب عمیق است.
در واقع میتوان گفت که اوج خوابآلودگی در ساعات سه تا شش صبح و دو تا چهار بعدازظهر میباشد. اوج هوشیاری نیز در ساعات 9 تا 11 صبح و 8 تا 10 شب میباشد. البته با شروع فصل سرما، خوابآلودگی و رخوت و سستی افزایش مییابد و حتی میزان خورد و خوراک بیشتر شده، بنابراین اکثر افراد مقداری وزن اضافه میکنند و به دلیل سرما، فعالیت بدنی کاهش مییابد .پس بهتر است مراقب سلامتی خود باشیم.
اکنون با توجه به مطالب بالا بهتر میتوانیم کارهای روزانهمان را برنامهریزی کنیم تا از بیشترین کارآیی و بازدهی برخوردار شویم.یادتان باشد که در شبانه روز کمتر از 6 ساعت و بیشتر از 8 ساعت نخوابید. همچنین بهترین زمان خواب بین ساعات 10 شب تا 6 صبح است. ضمنا بهتر است زمان خواب خود را جابهجا نکنید؛ یعنی صبحها بخوابید و شبها بیدار بمانید. زیرا وقتی در شب میخوابید، هورمون ملاتونین و هورمون رشد ترشح میشود که این اتفاق وقتی در روز بخوابید، نمیافتد.
هدایت شده از مشاوره کنکور ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ پایه دهم و یازدهم ناحیه ۴ قم
⁉️تست زنی آموزشی چیست؟
🌀 اولین مرحلهی تست زنی است، که در حین مطالعه اتفاق می افتد؛ به این شکل که پس از مطالعهی درسنامه برای تفهیمِ بیشتر و تکمیل آموزش، به سراغِ حلِ تست می رویم.
🟨در این مرحله، هدف محک زدن نیست و صرفا قرار است یادگیری اتفاق بیفتد.
📌زمانی که تست آموزشی کار می کنید ، باید آن ها را به صورت تک به تک بزنید؛ زیرا معمولا چیدمان این تست ها و نکته های آن به گونه ای است که نباید به صورت مضربی زده شوند. پس از آن، تست ها باید تک به تک تحلیل شوند و در صورت وجود مشکل، درسنامه دوباره واکاوی شود.
🟩به کار بردن راه حل های میانبر، بدونِ فهمِ کاملِ مطلب در همه ی تست ها پاسخگو نیست؛
بنابراین علتِ استفاده از هر فرمول یا راه حل را متوجه شوید و سپس سراغ تست بعدی بروید.
🟧در تست زنیِ آموزشی قید زمان تعریف نشده است، اما نباید به گونه ای باشد که زمان هدر برود.
📌اهمیتِ مهندسی تست در این مرحله میتواند از اتلافِ وقت جلوگیری کند.به زبان ساده تر یعنی تلاش کنید در این مرحله تست سخت انتخاب نکنید.
از آنجا که قرار است مراحل یادگیری به صورت پلکانی طی شوند پس هرچه سطح تست ها به صورت طبقه بندی شده و از آسان به سخت باشد بهتر است.
🟥اگر در این مرحله، تعداد تست ها زیاد بود و فرصت نکردید تمام تست ها را بزنید ۲ راه وجود دارد:
◀️1️⃣اگر تا جایی که تست زنی کردید، یادگیری اتفاق افتاد و در حد آموزش، مطلب را درک کردید می توانید از آن قسمت عبور کرده و سری بعد همان قسمت را به صورت پوششی کار کنید.
◀️2️⃣اما اگر تست های آن قسمت تمام نشد و مطلب هم برای شما جا نیفتاد، با توجه به برنامهریزی خود، ادامه ی تست ها را یا در همان روز یا روز های بعد بزنید تا آموزشِ شما تکمیل شود.
⚘🌱⚘🌱⚘🌱⚘🌱⚘🌱
24.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👆👆ای خاک کف پای تو توتیای چشم من . . .
💠 ماجرای تشرف مرحوم کاشانی خدمت امام زمان (عج) در قبرستان وادی السلام از زبان مرحوم کافی !
ویژه کسایی که اهل درد و دل با کسی نیستند جز با امام زمان 😓
💚سلامتی اقای غریب عالم اقاجانمون صاحب الزمان صلوات💚
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا