سوره مطففین، آیهی ۲۹ و چند آیه بعد .MP3
28.57M
#تفسیر_قرآن
💠 سوره مطففین، آیهی ۲۹ و چند آیه بعد
▪️"نشاط" چگونه حاصل میشود؟
▪️"گناه" چه اثری بر ما دارد؟
🔺
۱۴۰۰/۰۷/۲۹- مسجد فاطمیه(س) کیانپارس، اهواز | در جمع نمازگزاران و مومنین @Pakbaz_ir
تفسیر سوره شمس.mp3
34.18M
#تفسیر_قرآن
💠 سوره شمس
▪️ریشهی گناه دو چیز است...
▪️مذهبیهایی که از ولایت خط نمیگیرند چه میشوند؟
🔺
۱۴۰۰/۰۸/۰۶- مسجد فاطمیه(س) کیانپارس، اهواز | در جمع نمازگزاران و مومنین @Pakbaz_ir
#نکات #سیزده_آبان
▪️ساده انگار ها❗️
▫️آنهایی که دشمن را لحاظ نمیکنند سادهانگار هستند، دربارهی ما میگویند: «اینها توهم توطئه دارند». اگر شما دشمن را لحاظ کردید، در همه چیز باید دقت کنید. در هیچ چیز نباید از آنها اطاعت کنید. دشمن است، مثل دشمن باید با او برخورد کنید. نمیشود از او اطاعت کرد.
▫️مقام معظم رهبری می فرمایند:《پنج شاخص{انقلابی بودن}که اینها را شرح خواهم داد{عبارتند از:} ... شاخص چهارم، حساسیت در برابر دشمن و کار دشمن و نقشهی دشمن و عدم تبعیت از او، که البته باید دشمن را شناخت، نقشهی او را فهمید و از تبعیت دشمن سر باز زد - عرض کردیم که قرآن این عدم تبعیت را «جهاد کبیر» نام نهاده است؛ ... این پنج شاخص اگر در کسی وجود داشته باشد، قطعاً انقلابی است؛ حالا درجات انقلابی بودن، همانطور که عرض کردیم، مختلف است.》
۱۳۹۵/۰۳/۱۴▫️اگر احساس دشمنی نکرد میگوید: شما سخت میگیرید، همه چیز دایی جان ناپلئون است! یک فیلمی بود به اسم: دایی جان ناپلئون؛ این هر چیزی میشد میگفت تقصیر انگلیسیها است. تقی به توقی میخورد میگفت تقصیر انگلیسیها است. در زمان دوم خرداد، مقام معظم رهبری که میگفتند اینها تقصیر انگلیس است، اینها به کنایه میگفتند بعضیها دایی جان ناپلئون شدهاند! به آقا جسارت میکردند. اما دیدید خودشان جاسوس بودند! دیدید فرار کردند، به خارج رفتند! ▫️ همین آدمی که میآید تو را در مباحث هستهای کمک میکند، خودش جاسوس است! میگویند: شاید نبود! میگوییم: شاید بود! دشمن است! خب آدم با دشمن دشمنانه برخورد میکند، نه با دوستان. با دوستان اینطور برخورد نمیکند. آدم با دشمنها این کار را می کند: أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ @Pakbaz_ir
تفسیر سوره عصر ۱۴۰۰.۰۸.۱۳ .mp3
24.27M
#تفسیر_قرآن
.
▪️ "عصر" در آیهی اول (و العصر) به چه معناست؟
▫️بنا بر بعضی نقلها، "عصر" در اینجا یعنی عصاره و فشردهی خلقت: انسان کامل
▪️"خسران" در آیهی دوم (ان الانسان لفی خسر) به چه معناست؟
▫️خسران یعنی انسان از اصل سرمایه بدهد. سرمایه و راسالمال انسان، فطرت و وجدان اوست. "نپذیرفتن حرف منطقی" مثالی از خسران است
▪️چه کسانی شامل این خسران نمیشوند؟
▫️کسانی که ایمان و عمل صالح داشته باشند. یکی از مصادیقِ عمل صالح، تواصی به حق است. و از آنجایی که این کار سخت است، خدای متعال دستور به تواصی به صبر نیز نموده است.
▫️چگونه صبر خود را حفظ کنیم؟
▪️مسجد، نماز جمعه، ارتباط با اهلبیت(ع)
➕یادی از شهید علی لندی؛ به مناسبت روز دانشآموز
.
🔺
۱۴۰۰/۰۸/۱۳- مسجد فاطمیه(س) کیانپارس، اهواز | در جمع نمازگزاران و مومنین @Pakbaz_ir
#نکات
🚩 جهاد کبیر
💠 چرا مبارزه با نفس «جهاد اکبر» است و جنگ با دشمن «جهاد اصغر»؟
▫️در جهاد اصغر، یک جایی میشود کوتاه آمد. یک جایی میتوانیم کوتاه بیایم. مثلاً صلح میکنیم، و یا یک جا شرایط طوری است که میشود عقب نشینی کرد، و یا جابهجا بشویم.
▫️در جنگهای جبههای که جزو واجبات است (جهاد از فروع دین است، واجب است) یک جاهایی میتوانیم عقب نشینی کنیم، و یا میتوانیم صلح کنیم. اما آیا در جنگ و جهاد اکبر اجازه داریم صلح کنیم؟ نه، اصلاً صلح معنا ندارد. جنگ تا آخر!
▫️اصلاً صلحی وجود ندارد. طرف حساب شیطان است، مقابل دارد، نه میشود عقب نشینی کنیم، و نه میشود صلح کنیم. هیچ نمیشود. آیا میشود بگوییم من یک خط درمیان غیبت میکنم؟ یک روز در میان دروغ میگویم؟ نمیشود.
▫️"من سیگاری هستم، میخواهم یواش یواش آن را کم کنم، یکدفعه نمیتوانم ترک کنم، مثلاً اول نصفش میکنم و..." اجازه نداریم این کار را بکنیم. حرام را نمیتوانیم خرد خرد ترک کنیم.
▫️اصلاً صلح ندارد، اصلاً سازش ندارد، نمیشود بگوییم من ضعیف هستم پس عیبی ندارد، این آدم ضعیف است پس میتواند گناه کند و... اصلاً این حرفها وجود ندارد. نه، او اجازه ندارد گناه کند. جهاد اکبر، اصلاً صلح ندارد!
@Pakbaz_ir
تفسیر سوره بقره، آیات ۱ تا ۵، ۱۴۰۰.۰۸.۲۰ .mp3
5.63M
#تفسیر_قرآن
.
▫️چگونه با خدا ارتباط برقرار کنیم؟
▫️هدایت به چه معناست؟ اهدنا الصراط المستقیم یعنی چه؟
▫️نقش "اهلبیت(ع)" در مسئلهی هدایت چیست؟
➕یادی از شهید حسن طهرانیمقدم، و والدهی محترمهی ایشان
.
🔺
۱۴۰۰/۰۸/۲۰- مسجد فاطمیه(س) کیانپارس، اهواز | در جمع نمازگزاران و مومنین @Pakbaz_ir
#نکات
🚩 جهاد کبیر
💠 جهاد اکبر؛ زیرساخت همهی جهادها
▫️حضرت امام(ره) در تفسیر سورهی حمد میگویند مشروعیت همه جهادها و خوب بودن آنها، به این است که شخص جهاد با نفس کند. اگر جهاد با نفس کرد، این جنگهایی که میکند ثواب و خیر و برکت است، و الا طاغوت است، حرام است، هیچی گیر او نمیآید.
▫️به جبهه میرود، اما برای چه؟ - روایتیست که امام(ره) در تفسیر سورهی حمد میگویند - رفته کنیز گیر او بیاید، غنیمت بگیرد، از بعثیها ساعت بگیرد و... برای چه رفته؟ برای ساعت؛ ثواب او ساعت است. هیچی گیر او نمیآید.
▫️در روایتی است که در یکی از جنگهای پیامبر(ص)، کسی بود که خیلی رشیدانه میجنگید، شجاعانه به قلب دشمن میزد. به پیامبر(ص) عرض شد این آقا چه جایگاهی پیش خدا دارد؟ گفتند: هیچ!
▫️کسی که سوال پرسیده بود فکر کرد پیامبر(ص) انگار اشتباهی گرفته است، گفت یا رسول الله! فلانی را میگویم! گفتند متوجه شدم چه کسی را میگویی، هیچی ندارد. پرسید چرا؟
▫️پیامبر فرمودند: این در خیابانهای مدینه راه میرفت، زنها میگفتند بیعرضه را نگاه کن! پیرمردها به جبهه میروند، این نمیرود! چه ترسویی است! این هم گفت میروم و یک جنگ نمایانی می کنم که اسم من سر زبان ها بیفتد! بگویند این یل عرب است!
▫️هیچی گیر او نمیآید؛ میجنگد، به واسطه دست او دشمن هم نابود میشود، اما خودش هیچی گیرش نمیآید. زیرساخت تمام جنگها جهاد با نفس است.
@Pakbaz_ir