💬 گفتگوی کوتاه با دانشجویی که میخواست کار فرهنگی بکند
🔰«علاقۀ به خلق» یکی از اموری است که گاهی در میان علاقهمندان به «حق» مورد غفلت واقع میشود. البته ریشۀ علاقه به خلق را باید در همان علاقۀ به حق جستوجو کرد. اگر علاقۀ انسان به خدا زیاد شود، آدم کمکم روحیهای پیدا میکند که به شدت نسبت به مردم عاطفه پیدا کرده و مهربان میشود. در نتیجه سرنوشت انسانها که بندگان خدا و مورد علاقۀ پروردگار هستند، برای او مهم میشود.
🔰کسی که مردم را دوست داشته باشد نمیتواند انسانها را در ورطۀ باطل رها کند و تنها به نجات خودش بیندیشد. چنین کسی انگار به خودش میگوید: «گیرم من راهم را پیدا کردم، پس بقیه مردم چه میشوند؟»
➕روزی جوان دانشجویی که برای مشورت در مورد کار فرهنگی در دانشگاه آمده بود، گفت:
➖میخواهم در دانشگاهمان کار فرهنگی کنم، چه کار کنم بهتر است؟
➕از او پرسیدم: بلد هستی رخت و لباس بشویی؟
➖گفت: بله، رخت و لباس که بلدم بشویم، امّا این چه ربطی به کار فرهنگی دارد؟ من میخواهم کار فرهنگی کنم.
➕گفتم: حاضری لباسهای هماتاقی خودت در خوابگاه را بشویی؟
➖گفت: نه، کار سختی است. بعد به شوخی گفت: اینجا که جبهه نیست تا ما از اینجور ایثارگریها کنیم.
➕گفتم: جبهه نیست، ولی هماتاقی تو که «آدم» هست. تو برای آدم بودن او چقدر ارزش قائلی؟
➖گفت: ممکن است بچه خوبی نباشد.
➕گفتم: اتفاقاً چون ممکن است بچه خوبی نباشد، دارم این سؤال را میکنم. آیا قیمت آدم بودنش برای تو این قدر هست که اگر یک وقت پیش آمد، بتوانی با طیب خاطر و لذت، لباسش را بشویی و بگویی دارم لباس یک انسان را میشویم؟
➖صادقانه گفت: نه، من این جوری نیستم.
➕صمیمانه گفتم: اگر یک انسان این قدر نزد تو اهمیت ندارد، چرا میخواهی برای هدایتش کار فرهنگی بکنی؟ به تو چه ربطی دارد که نگران بهشت و جهنم مردم باشی؟ تو که آدمها را دوست نداری، چه کار به سرنوشتشان داری؟
🔰البته موضوع شستن لباس دیگران، صرفاً یک شیوۀ برآورد است. نه اینکه واقعاً شستن لباس دیگران یک شاخص قطعی باشد. به هر حال انسان باید نگاه کند و ببیند چقدر برای دیگران ارزش قائل است.
👈🏻 بخشی ازکتاب انتظار عامیانه، عالمانه، عارفانه (ص ۲۲۳-۲۲۴)
#کار_فرهنگی
@Panahian_ir
تو ظرفیتش رو داری.mp3
2.06M
🎵امتحان بقدر طاقت است!
🔻سختی بیاید تو میتوانی...
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
7.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹اگر واقعا عاشقی، پس ترسات کو؟
🔻 مگه خدا ترس داره؟!
➕پاسخ تند امیرالمومنین به جوانی که میگفت از خدا میترسم!
#تصویری
@Panahian_ir
Panahian-Clip-AsleEmtehaneMa.mp3
1.58M
🎵 پیامبر، اصل امتحان!
🔻خداپرستی بدون احترام به رسول خدا(ص) = خداپرستی به شیوهی ابلیس!
#⃣ #کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
6.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آزادی
🔻پیامبر اینقدر به مردم #آزادی میداد که برخی نگران میشدند!
🔻اگر مردم فکر میکنند دین #آزادی نمیدهد، به خاطر تبلیغ یا فهم اشتباه دین توسط ماست!
#تصویری
@Panahian_ir
Panahian-Clip-CheraPayambarParvandehAmaleMaRaBarasiMikonand.mp3
1.43M
🎵 چرا پیامبر(ص) هر هفته پرونده اعمال ما را نگاه میکنند؟
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
📌 رسول خدا(ص) یادآور قدرتمندی و سیاستورزی
👈🏻 متأسفانه تصویر صحیحی از رسول خدا(ص) ارائه نکردهایم
📌چرا با نام پیامبر فقط یاد مهربانیهای او میفتیم نه یاد قدرتمندیها و سیاستورزیها او؟
___________
🔸1400 سال است طواغیت حاکم بر جوامع اسلامی سعی کردهاند طوری از رسول خدا(ص) برای ما حرف زده شود که وقتی نام پیامبر(ص) را میشنویم فقط به یاد «مهربانیهای» او بیفتیم، نه به یاد «قدرتمندیها» و «سیاستورزیهای» او؛ به یاد «اخلاق فردی» او بیفتیم نه به یاد «اخلاق سیاسی» که ایشان دنبال میکردند.
🔸به همین دلیل در بین همۀ ما، حدیث «انّی بُعِثتُ لِاُتَمّمَ مَکارِمَ الاخلاق» بسیار مشهور است، با اینکه این حدیث از سندِ محکمی برخوردار نیست. شاید به این دلیل که توجه به این حدیث میتواند غیرسیاسی بودن پیامبر(ص) را القاء کند، اینهمه ترویج شده است.
🔸اگر از اخلاق پیامبر(ص) سخن میگوییم، بهتر از هر نکتۀ اخلاقی در سیرۀ پیامبر(ص) این است که اخلاق سیاسی ایشان را تبیین کنیم تا هم از سیاست غفلت نشده باشد و هم به مهمترین نیاز جامعه که «اخلاق سیاسیون» است پرداخته باشیم.
🔸خداوند متعال خودش در قرآن کریم میفرماید: «وَ لَقَدْ بَعَثْنا فی کُلِّ أُمَّةٍ رَسُولاً أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوت» (نحل/36) هر پیامبری که فرستادیم برای آن است که به مردم بگوید: «خدا را عبادت کنید و از تبعیت طاغوت اجتناب کنید.» در واقع هر پیغمبری را فرستادیم، دو هدف داشته است-که این دو هدف دو روی یک سکه هستند- یکی عبادت خدا و دیگری درگیری با طاغوت است که وارد شدن به مقولۀ قدرت است. تمام درگیریهای انبیاء الهی بر سرِ مسائل سیاسی و بهخاطر درگیر شدن با قدرتطلبان بوده است.
🔸اینکه پیامبر اکرم(ص) به دنبال به دست گرفتن قدرت بودند، به این دلیل بود که بدون قدرت، نجات بشر امکان ندارد. و همان اخلاق و معنویات، زیر سایۀ قدرت است که امکان ترویج پیدا میکند. روشن است اینکه پیامبر به دنبال به دست گرفتن قدرت بودند به این دلیل نبود که بخواهند با اعمال قدرت، کسی را با زور هدایت کنند، بلکه این قدرتطلبها هستند که با انواع زورگوییها و فریبکاریها موجب اغفال مردم و مانع رشد انسانها شده و آنها را فاسد میکنند.
🔻تا وقتی مدیران جامعه سالم نباشند، کارِ فرهنگی کردن در آن جامعه شبیه «شوخی» و بسیار کم اثر است! بزرگترین اقدام فرهنگی و اخلاقی در یک جامعه این است که قدرتمندان آن جامعه، افراد صالحی باشند
🔸رسول خدا(ص) یک سیاستمدار بزرگ بود و اولین اقدامش پس از بیعت مردم مدینه و قبل از هجرت، تعیین مسئولان مدینه بود؛ درحالیکه هنوز بسیاری از مردم مدینه مسلمان نشده بودند.
🔸ما باید برای تبلیغات دینی در جامعۀ خودمان متأسف باشیم که تاکنون تصویر دقیق و صحیحی از رسول خدا(ص) به جامعه ارائه نشده است.
🔻برگرفته از سخنرانی علیرضا پناهیان
🌺میلاد رسول خدا، باشکوهترین اسوه سیاستورزی و قدرتمندی، بر همه مسلمانان مبارک.
@Panahian_ir