🌀 شکر نعمت، یکنوع تمرین کنترلذهن و مثبتاندیشی است
🌀 همینکه نعمتهای خدا را یادآوری کنی، خودش شکر است
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۲) – قسمت اول
🔹ذهن انسان اگر رها باشد، سراغ امور منفی و نگرانیها میرود. اگر بخواهیم ذهن ما سراغ نداشتهها نرود و دچار حسرت گذشته و نگرانی از آینده نشود، باید تمرین بسیار برجستهای را که دین به ما داده است، اجرا کنیم و آن «شکر» است.
🔹شکر نعمت-که اینهمه پاداش برایش شمردهاند- در واقع میخواهد زاویۀ دید ما را تغییر بدهد. یعنی «به خودمان عادت بدهیم همیشه نیمۀ پُر لیوان را ببینیم؛ به داشتههای خودمان نگاه کنیم و بهخاطرش خدا را شکر کنیم»
🔹روی داشتههایت متمرکز بشو و فکر کن که «میشد همینها را هم نداشته باشی؛ یعنی خدا میتوانست اینها را به تو ندهد» اگر به این نوع نگاه، عادت کنی، کلاً ذهنت مثبت و گرم میشود و تحت کنترل درخواهد آمد.
🔹امروزه در دنیا مباحث زیادی دربارۀ مثبتنگری و مثبتاندیشی مطرح میشود که مورد استقبال مخاطبان هم قرار میگیرد. اما در این حرفها یک نوع تقلّب وجود دارد و آن اینکه نقش خدا و مقدّرات او برای بندگانش را حذف میکنند.
🔹اگر بخواهیم «مثبتنگریِ با خدا» را تحلیل کنیم اسمش همان «شکر» میشود. شکر، یکنوع تمرین کنترل ذهن و عادتدادن ذهن به مثبتاندیشی است. طبق روایت، همینکه نعمتهای خدا را یادآوری کنی، خودش شکر است (وسایلالشیعه/۷/۴۰)
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۳۱
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
📢پیشفروش کتاب "قدرت و شکوه زن در کلام امام و رهبری" با مقدمهای از علیرضا پناهیان آغاز شد.
👈 ناشنیدههایی دربارۀ نقش زن در کلام امام و رهبری
🎁 هدیهای مناسب برای روز زن
⚠️ لطفا نکات زیر با دقت مطالعه بفرمایید:
🔸 این کتاب ۹۶ صفحه و با قیمت هر جلد ۷ هزار تومان است.
🔻در حال حاضر فقط بستههای ۲۰عددی کتاب و تعداد بالاتر به فروش میرسد.
🔺فروش تکی از هفته های آینده آغاز خواهد شد.
🔸زمان ارسال کتابها از ۳ اسفند میباشد.
👈 هزینه ارسال بسته های ۲۰تایی رایگان است و برای تعداد بالاتر از ۵۰عدد نیز تخفیف مناسب در نظر گرفته شده است.
برای سفارش به ایدی زیر پیام دهید.
@ketab_ghodrat_zan
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چرا دشمن جرئت کرده خون ۲۷ جوان ما را بریزد؟
⚠️ فقط یک دلیل دارد! بیعرضگی سیاسیون ترسو!
@Panahian_ir
🌀 برای اینکه همیشه حالت خوب باشد؛ مدام به نعمتهایت نگاه کن!
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۲) – قسمت دوم - جلسه پایانی
🔹امامباقر(ع) میفرماید: خدا از مردم فقط دو چیز میخواهد، یکی اینکه اقرار کنند به نعمت تا خدا نعمتشان را زیاد کند و دیگر اینکه اقرار کنند به گناهشان تا خدا آنها را ببخشد (کافی/۲/۴۲۶) اقرار به نعمت هم کار پیچیدهای نیست و احساس درونی نمیخواهد؛ همان نگاه و توجه به نعمت کافی است.
🔹در روایات برای اینکه توجهِ ما به نعمتهای خدا عمیقتر شود، راهکارهایی یاد دادهاند که در واقع، تکنیکهای تقویت توجّه است. مثلاً اینکه: وقتی انسان به یاد نعمتی افتاد، بهخاطر شکر خدا، سجده کند (کافی/۲/۹۸) اینکار در تقویت توجّه انسان، مؤثر است.
🔹شکر بالاتر از صبر است (امالی صدوق/۶۱۳) وقتی به تو خوش گذشته است و از تهِ قلب میگویی «خدایا شکر»؛ این قیمتش بالاتر از صبر در بلاست! خدا خوشحال میشود بندهاش از نعمتها استفاده کند، لذّت ببرد و از او تشکر کند.
🔹اگر همیشه به نعمات نگاه کنیم، نعماتمان زیاد میشود و حالمان هم همیشه خوب خواهد بود. منتها اگر میخواهی تمرین کنی که زیاد به یاد نعمتهای خدا بیافتی، باید به یک چیزهایی هم توجه نکنی؛ مثلاً به چیزهایی که خدا به دیگران داده، زیاد نگاه نکن (زیاد نگاه نکردن از مقولۀ کنترل ذهن است)
🔹امامصادق(ع) میفرماید: کسی که زیاد به نعمتهایی که خدا به دیگران داده نگاه کند، اندوهش طولانی میشود و هیچ وقت ناراحتیاش برطرف نمیشود، نعمتهایی را که خدا به خودش داده است، کوچک تلقّی میکند لذا شکرش برای خدا کم خواهد شد. پس همیشه نگاه کن به کسی که کمتر از توست، اینطوری بهتر میتوانی شاکر نعمتهای خدا باشی و مستحق زیادکردن نعمت میشوی (اصولستهعشر /۲۰۹)
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۳۱
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
🔷 بدونِ «امام» نه اخلاق، درست میشود، نه ظلم برطرف میشود!
🔷 همدلی و ایثاری که در اربعین میبینید، ناشی از قدرت «امام» است
💎 #هر_هفته_یک_نکته_اربعینی (۱۱)
⭕️ برخی تصور میکنند، با نصیحت اخلاقی و درستشدن تکتک آدمها از نظر اخلاقی، جهان گلستان میشود و نیازی به «امام» نیست! اینها نه انسان را شناختهاند و نه از روابط انسانی خبر دارند! اخلاق خیلی چیز خوبی است؛ اما صرفاً با درس اخلاق و نصیحت اخلاقی، هیچ جامعهای به سعادت نمیرسد!
⭕️ نهفقط ظلم، بدون امامزمان(ع) برطرف نمیشود، بلکه اخلاق هم بدون امامزمان(ع) اقامه نمیشود. وقتی حضرت تشریف بیاورد، ظلم را ریشهکن میکند، خوبیها را منتشر میکند و اخلاق جامعه را درست میکند؛ اما چگونه؟ آیا امامزمان(ع) با همین بحثها و پیامهای اخلاقی، میخواهد جامعه را درست کند؟! اینها که از قبل هم وجود داشت!
⭕️ اخلاقِ انسانها را «امام» و عشق به او، درست میکند نه کلاس اخلاق و مباحث اخلاقی! حضور امام در جامعه، پیوندهای بین افراد را اصلاح میکند و تعالی میبخشد و اخلاق جامعه را درست میکند.
⭕️ بالاترین مکارم اخلاق، ایثار و ازخودگذشتگی است؛ آنهم ایثاری که باعث نشود مغرور بشوی یا اگر قدرِ تو را ندانستند، احساس کنی که ضرر کردهای! برای این ایثار، نیاز به «امام» هست! امام، شخصیتی است که همه عاشق او هستند و حاضرند فدای او بشوند، حتی حاضرند بهخاطر او برای همدیگر، فداکاری کنند.
⭕️ این همدلی و ایثاری که در اربعین میبینید، قدرت امام است؛ این چیزها با نصیحت درست نمیشود! میبینید که خیلیها بهخاطر امامحسین(ع) همۀ هستیِ خود را لبِ جاده میآورند و برای زائران و عاشقان حسین(ع) فدا میکنند و از کسی هم چشمداشتی ندارند.
⭕️ ما و همۀ انسانها، کمبودمان «امام» است. اگر امام به دلِ ما وارد شود، مثل قطبِ آهنربا که بُرادههای پراکنده را جمع میکند، هم وجود ما را تنظیم میکند و خوبیهای ما را رو میآورَد، و هم اینکه افراد جامعه را دور خود جمع میکند و امور را سامان میدهد.
👤علیرضا پناهیان
🚩 مسیر نجفکربلا | عمود۲۸۶ - ۹۷.۸.۵
🔻متن کامل:
panahian.ir/post/5119
👈🏻 برای بهرهبرداری بهتر از اربعین، باید از یکسال قبل، تفکر و برنامهریزی کرد
@Panahian_ir