🔸همینکه بتوانی عاشق بشوی، خودش بزرگترین موفقیت است!
🔸 شدیدترین محبت کجا گیر میآید؟
🌼 راههای رسیدن به حال خوش معنوی و نشاط زندگی (ج۱۶)
🔻 ریشۀ اصلی نشاط، محبت بسیار شدید است. بعضیها کلاً در زندگیشان چیزی را «خیلی» دوست ندارند، عاشق چیزی یا کسی نیستند و نمیتوانند در دوری او اشک بریزند، اینها هیچوقت به نشاط عمیق نمیرسند.
🔻 انسان برای عاشقشدن طراحی شده و اگر عاشق نباشد، مریض است و تعادل ندارد. کسی که نتواند عمیقاً و شدیداً کسی را دوست داشته باشد، اندوهگین، نامتعادل، حسود و بخیل میشود. چنین کسی در واقع روانپریش است و متاسفانه خیلیها تا حدّی از این روانپریشی رنج میبرند!
🔻 البته آدمها بهسادگی نمیتوانند عاشق بشوند؛ منظور ما عشق و محبت فوقالعاده شدید است، نه در حد محبت پدر و مادر به فرزند، یا محبت به همسر! شاخص عشق این است که بیشتر از خودت، او را دوست داشته باشی و حتی خودت را هم برای او بخواهی! بعضیها معنای عشق را نفهمیدهاند لذا اسم هر عاطفه یا هر هوسی را عشق میگذارند!
🔻 اگر چیزی را بیشتر از خودت دوست داشته باشی، تمام وجودت غرق نشاط میشود، آنچه تو را عمیقاً شاد میکند، همین دوست داشتنِ عمیق است، نه رسیدن به محبوب! اصلاً همینکه توانستی عاشق بشوی، خودش بزرگترین موفقیت است!
🔻 این محبت بسیار شدید کجا گیر میآید؟ اگر مختصات آن را بررسی کنی میبینی که آدم فقط اهلبیت(ع) را میتواند اینطور شدید دوست داشته باشد، (یعنی بیشتر از خودش، آنها را دوست داشته باشد)
🔻 ما به خدا تعلق داریم و فقط آن کسی که از همه بیشتر به خدا چسبیده و خدا خیلی دوستش دارد (یعنی ولیّ خدا) را میشود در حدّ اعلی، دوست داشت؛ بقیه را نمیشود اینطوری دوست داشت. محبت به اولیاء خدا نتیجۀ محبت خداست و آورندۀ محبت خداست.
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد امامصادق(ع) - ۹۶.۳.۲۱
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/4033
#حال_خوش_معنوی
@Panahian_ir
📌گزارش پایانی پویش اطعام غدیر به محرومین
🔻حدود ۴۳۲ هزار پرس اطعام | ۴.۹ میلیارد تومان کمک به محرومین | فقط ۵۰۰ میلیون تومان فرصت مشارکت باقیست!
با عنایت ویژۀ امیرالمؤمنین(ع) و همت بالای شما:
الف) ۱۱۰+۶۰ (۱۷۰) هزار پرس چلوکباب، ۸۲هزار پرس سایر غذاها، معادل «۲.۶ میلیارد تومان» توسط واریزیهای مستقیم بانکی شما درب منازل محرومین توزیع شد.
ب) حجم بالای کمکهای شما، مشوّق جذب «مشارکتهای محلی» به میزان «۱۳۰ هزار پرس چلوکباب» دیگر نیز شد.
👈🏼 یعنی مجموعاً ۴۳۲ هزار پرس معادل ۴.۹ میلیارد تومان.(با احتساب بند بعدی)
ج) علاوه بر مبلغ فوق، «۵۰۰ میلیون تومان» مازاد بر مبالغ دریافتی، معادل ۵۰ هزار پُرس، در میان محرومین اطعام صورت گرفته است. لذا همچنان تا تأمین این مبلغ، فرصت مشارکت برای علاقمندان امیرالمؤمنین(ع) فراهم است...
🔻پرداخت آنلاین:
📎 Ghadir.org/etaam
🔻 شماره حساب و کارت بانک ملی به نام خیریه غدیر:
📎 0104170417007
📎 6037991199539200
🔻توجه: فرصت بهرهمندی از ثواب و فوائد مادی و معنوی «صدقه و کمک به محرومین»، به همراه «ثواب کمنظیر اطعام غدیر»، فقط یکبار در سال فراهم میشود.
📎 افرادی که کمکهای خود را از طریق سایت Ghadir.org واریز کردهاند، میتوانند با وارد کردن شمارۀ همراهشان در قسمت «ورود»، گزارش کاملی از واریزیها خود مشاهده نمایند.
🌸 سپاس و تشکر صمیمانه از همۀ کسانی که با مشارکت در این پویش، ضمن لبیک به ندای امیرالمؤمنین و نایب برحقش، دل کودکان و خانوادههای محرومی که شاید سالی یکبار چنین غذایی به دستشان برسد، را شاد کردند، و یاد و محبت امیرالمؤمنین(ع) را در صدها هزار دل جاری کردند.
@Panahian_ir
🔸بهترین راه برای بیرون کردن حبالدنیا از دل چیست؟
🔸چرا یک روز غمگین هستیم و یک روز شاد؟
🌼 راههای رسیدن به حال خوش معنوی و نشاط زندگی (ج۱۷)
🔻 محبت به دنیا موجب نشاط انسان نمیشود بلکه موجب افسردگی انسان میشود. اگر به خیلیها بگویید که «تو محبت به دنیا داری» انکار میکنند و میگویند: «نه! اصلاً خاک بر سر این دنیا!» اما غم و اندوهی که در دلشان هست، آنها را لو میدهد.
🔻 فرمود: رغبت به دنیا، موجب همّ و غم انسان میشود. (ارشادالقلوب/۱ /۱۹). آدم اگر به دنیا علاقه داشته باشد، یک روز شاد است، یک روز غمگین، یک روز پیروز است و یک روز شکستخورده، یک روز امیدوار است یک روز مأیوس. چرا؟ چون دنیا آدم را بازی میدهد!
🔻 چگونه میتوان محبت به دنیا را از دل خارج کرد؟ ۱. فکر کردن دربارۀ کوچکبودن دنیا. ۲. به قبرستان رفتن و به مرگ خود اندیشیدن ۳. آگاهی از سنتهای دنیا و فهم اینکه طبع دنیا با کسی نمیسازد. ۴. باور اینکه همۀ انسانها در رنج و مشکلات هستند، و مشکلات دیگران اگر از ما بیشتر نباشد کمتر نیست!
🔻 در میان همۀ راههای بیرون کردن محبت دنیا از دل، یک شاهراه وجود دارد که واقعاً شاهکار خلقت است: اینکه شما بهجای حبالدنیا، یک محبت عمیق برتر در دل خودت بگذاری!
🔻 خصوصیت این «محبت جایگزین» این است که باید اینقدر قوی و شدید باشد تا بتواند حبالدنیا را از دل بیرون کند و تنها محبت بسیار قویای که میتوانیم آنرا بهدست آوریم، محبت به اهلبیت(ع) است؛ حبالله به این سادگیها بهدست نمیآید!
🔻 اگر حبالدنیا داشته باشی، حبالله وارد دلت نمیشود اما محبت اهلبیت(ع) بهگونهای است که آدم میتواند دلش به حبالدنیا آلوده باشد و در عینِ حال، اهلبیت(ع) را هم دوست داشته باشد؛ یعنی محبت اهلبیت(ع) سهلالوصولتر است، لذا انتظار اصلی خدا از ما همین است: «قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبی»
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد امامصادق(ع) - ۹۶.۳.۲۲
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/4035
#حال_خوش_معنوی
@Panahian_ir
علیرضا پناهیان
📌گزارش پایانی پویش اطعام غدیر به محرومین 🔻حدود ۴۳۲ هزار پرس اطعام | ۴.۹ میلیارد تومان کمک به محرومی
📌مشکل درگاه پرداخت برطرف شد/ همچنان فرصت مشارکت باقیست ...
در پویش #اطعام_غدیر علاوه بر ۴۳۲ هزار پرسی که شما عزیزان هدیه کردید؛ ۵۰ هزار پُرس مازاد بر آن معادل «۵۰۰ میلیون تومان» در میان محرومین اطعام صورت گرفته است. لذا همچنان تا تأمین این مبلغ، فرصت مشارکت برای علاقمندان امیرالمؤمنین(ع) فراهم است...
🔻پرداخت آنلاین:
📎 Ghadir.org/etaam
🔻 شماره حساب و کارت بانک ملی به نام خیریه غدیر:
📎 0104170417007
📎 6037991199539200
🔻توجه: فرصت بهرهمندی از ثواب و فوائد مادی و معنوی «صدقه و کمک به محرومین»، به همراه «ثواب کمنظیر اطعام غدیر»، فقط یکبار در سال فراهم میشود.
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 قرآن: روز قیامت حتماً از نعمت ولایت سؤال میشوید!
⚠️شاید امسال، سال امتحان عزاداران باشد..
🔻مدل عزاداری را عوض کن، اما یک وقت به بهانۀ کرونا برای محرم کم نگذاری!
#تصویری
@Panahian_ir
📌 سخنرانی علیرضا پناهیان برای جشن عید غدیر مرکز AIM در «لندن» ➕ فیلم
📌 موضوع: «ولایت، تنها راه نجات جامعۀ بشری»
🔻Topic: “Guardianship: The only way to save human society”
🔸 برای معرفی دین، کدام بخش آن جذابتر و محوریتر است؟
🔻 وقتی میخواهیم دین را معرفی کنیم، کدام بخش دین را بگوییم که جذابتر و محوریتر باشد؟ زیباترین بخش دین که میتواند دلها را منقلب کند، ولایت است. نماز و روزه، یا موضوعاتی مثل عدالتخواهی و... به زیبایی و شکوه ولایت نیست.
🔻 ولایت را اگر خوب درک کنیم و زیباییهایش را توصیف کنیم، همۀ مردم جهان خواهند پسندید. همانطور که برخی از مسیحیان و غیرمسلمانان، عاشق علی(ع) یا امامحسین(ع) شدهاند و حتی در عزای حسین(ع) شرکت میکنند و او را مردی فراتر از یک ملّت و مذهب میدانند.
🔻 زیباییهای ولایت را چگونه توصیف کنیم؟ کارکرد ولایت را توضیح بدهیم؛ مخصوصاً در مغربزمین. در فرهنگ جاری در تمدن غرب، زمینۀ خوبی برای معرفی ولایت وجود دارد، مثلاً به این خاطر که ولایت، تأمینکنندۀ آزادی است.
🔻 طرفداران واقعی و صادق دموکراسی، اگر ولایت را بشناسند متوجه میشوند که تنها تضمین برای دموکراسی و حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان، ولایت است.
🔻 اگر ولایت، درست تبیین شود، همۀ ابناء بشر متوجه میشوند که ولایت تنها راه نجات است؛ خصوصاً الان که معلوم شده دموکراسی نمیتواند مردم را خوشبخت کند، بلکه در همان فضایی که از دموکراسی دم زده میشود، جنایتهای فراوانی در جهان رخ داده است.
🔻 ولایت یک اعتقاد دینی خاص نیست؛ بلکه یک مکانیزم و یک سیستم برای ادارۀ جامعه است. ولایت فقط مخصوص معصومین نیست. وای بر جامعهای که افرادی-با خصلتهای نزدیک به معصومین- نداشته باشد و ولایت را به آنها نسپارد؛ فرقی نمیکند این جامعه اسلامی باشد یا غیر اسلامی.
👤علیرضا پناهیان
🚩جلسه مجازی - ۹۹.۵.۱۸
👈🏻 فیلم و متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/6439
@Panahian_ir
🔻بخشی از وصیتنامه آیت الله قاضی، استاد عرفان آیت الله بهجت:
👈🏼 روضه هفتگی، ولو دوسه نفر باشد، باعث گشایش امور است.
🔸[پس از تاکید بر نماز اول وقت و واجبات میفرمایند:] و در مستحبات تعزیهداری و زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) مسامحه ننمایید و روضه هفتگی ولو دو سه نفر باشد، اسباب گشایش امور است و اگر از اول عمر تا آخرش در خدمات آن بزرگوار از تعزیت و زیارت و غیرهما به جا بیاورید، هرگز حق آن بزرگوار ادا نمیشود.
🔻منبع: انتشارات کنگره بزرگداشت آیت الله قاضی، کوه توحید، ص۲۵۶
👈🏼 برای شنیدن روضههای کوتاه خانگی به کانال زیر مراجعه کنید
#روضه_خانگی
@RozeKhanegee
@RozeKhanegee
14.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 باید زنده شویم؛ مثل حاج قاسم!
🔻بیایید زندگی زیباتری را تجربه کنیم ...
#تصویری
@Panahian_ir
🏹صدقۀ این ایام؛ یک تیر و چند نشان..
👌(نزول آیۀ مباهله؛ آیۀ تطهیر؛ آیۀ ولایت؛ آیۀ اطعام)
🔻این ایام ثواب صدقه از چند جهت مضاعف است:
۱) امام صادق(ع): ثواب صدقه در شب و روز جمعه هزار برابر است. اَلصَّدَقَةُ لَيْلَةَ اَلْجُمُعَةِ بِأَلْفٍ وَ اَلصَّدَقَةُ يَوْمَ اَلْجُمُعَةِ بِأَلْفٍ.(مستدرک ، ح ۶۵۴۹)
۲) این جمعه، ۲۴ ذیالحجه و روز مباهله است. آیه مباهله و همچنین آیۀ تطهیر در این روز در حق حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) نازل شد. همچنین روزی است که حضرت امیردر حال ركوع انگشتری خود را به سائل داد و آیۀ ولایت (اِنَّما وَلِیُّكُمُ اللّهُ..) در شأنش نازل شد.
شیخ عباس قمی گفته در این روز احسان به فقرا و محرومان به تأسّی از مولی الموحدین علی (ع) سفارش شده است. سید بن طاووس نیز گفته در این روز صدقه بده زیرا چه بسا به واسطۀ در این روز به سعادتی برسی که به فکرت هم خطور نمیکند
۳) جمعه شب نیز، شب ۲۵ ذیالحجه هست؛ اولین سه شبی که حضرت علی و حضرت زهرا افطار خودشان را به مسکین و یتیم و اسیر بخشیدند و آیۀ اطعام در حق آنها نازل شد: «يُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا»
سید بن طاووس گفته: که شایسته است در این ایام تأسّی کردن به آن بزرگوارن و صدقه دادن به فقرا. چه اینکه آن مقدار کم صدقه آن حضرات در این شب، باعث شد تا مقام آنها در قرآن ذکر شود
۴) همچنین تا تکمیل ۵۰۰میلیون تومان اطعام مازاد در غدیر، همچنان فرصت بهرهمندی از ثواب فراوان اطعام غدیر هست.
👈 نحوه مشارکت:
🔻پرداخت آنلاین
📎 Ghadir.org/etaam
🔻 شماره حساب و کارت بانک ملی به نام خیریه غدیر
📎 0104170417007
📎 6037991199539200
@Panahian_ir
🔸 هدفِ دین، رساندن انسان به بالاترین لذت است
🔸 خودت را اسیر لذتهای کم نکن!
🌼 راههای رسیدن به حال خوش معنوی و نشاط زندگی (ج۱۸)
🔻 هدفِ دین، رساندن انسان به بالاترین لذت است و فقط دین میتواند عالیترین لذت را به آدم بدهد، چون عالیترین لذت و شادی با شدیدترین محبت پدید میآید و فقط دین میتواند شدیدترین محبت را به آدم بدهد.
🔻 خودت را اسیر لذتهای کم نکن! بیدینی یعنی: «من آن لذتِ خیلی بالا را نمیخواهم؛ همین لذتِ کوچک برایم بس است!» استغفار هم یعنی: «خدایا من نتوانستم از زندگیام خوب لذت ببرم، عاشق نشدم، در خودپرستی ماندهام، اخلاقم بد شده و لذت نمیبرم...»
🔻 آدم برای عاشقی آفریده شده و اگر عاشق نباشد، فاسد میشود؛ حتی اگر نماز و قرآن هم بخواند! در آموزش دین به نوجوانها باید بگوییم که «دین میخواهد تو را عاشق کند؛ اگر دین نداشته باشی عاشق نمیشوی!» و بعد هم قصۀ عاشقهای واقعی را برایشان بگوییم.
🔻 الان ما دین را به «عاشقی» ترجمه نمیکنیم و مثلاً به اعتقاد و ایمان و اخلاص، ترجمه میکنیم، لذا آدمهای متقلب هم میتوانند ادعای دینداری کنند که بعداً معلوم میشود اصلاً دیندار نبودهاند.
🔻 دینداریِ افراد را از مقدارِ عاشقی و لذتی که از دینداری خود میبرند، میتوان تشخیص داد و کسی که ناخالص باشد، اینجا خودش را نشان میدهد!
🔻 از برخی یاران پیامبر(ص) پرسیدند: شما از کجا میفهمیدید منافق کیست؟ گفتند: هرکسی عاشق علی(ع) نبود-و به ایشان بغض داشت- میفهمیدیم که منافق است (کفایهالاثر/۱۰۲)
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد امامصادق(ع) - ۹۶.۳.۲۴
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/4054
#حال_خوش_معنوی
@Panahian_ir
🔸احساس نکنیم که این محرم تکلیف از روی دوشمان برداشته شده!
🔸 آن نعمتی که خدا روز قیامت حتماً از ما سؤال میکند، نعمت ولایت است
🔸خدّام حسین(ع) دستبردار نیستند، اما شاید امسال مُدل کار خود را تغییر دهند
🔻 امامصادق(ع) دربارۀ آیۀ «لَتُسْئَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعیمِ» فرمود: این سؤالِ روز قیامت، از نعمتهایی مثل غذاها و برخی امکانات رفاهیِ دنیا نیست! روز قیامت از نعمت ولایت و محبت ما اهلبیت(ع) سؤال میکنند که با این نعمت چهکار کردید؟ (تفسیر فرات کوفی/ ۶۰۶)
🔻 امسال محرم که محدودیتهایی ایجاد شده است یکوقت کسی به سرش نزند: «خُب حالا دیگر تکلیف عزاداری از ما برداشته شده! چون اوضاع، کرونایی است پس بیخیال! برویم دنبال کارمان» پس آیه «لَتُسْئَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعيم» را میخواهی چهکار کنی؟
🔻 شاید امسال خدا میخواهد با این اوضاع کرونایی، عزاداران امام حسین(ع) را امتحان کند که آیا در شرایط سخت هم پای کار هستند یا خیر؟ البته منظور ما این نیست که همان مجالس عادی خودمان را بدون ملاحظات بهداشتی برگزار کنیم که خدای نکرده موجب شیوع کرونا بشود، ولی کار دیگری جای آن انجام دهیم. احساس نکنیم که تکلیف از روی دوشمان برداشته شده است!
🔻 خدّام امامحسین(ع) دستبردار نیستند، اینها خودشان را بهخاطر نعمت ولایت، بدهکار میدانند و میگویند «من نمیتوانم برای امامحسین(ع) کار نکنم!» البته ممکن است مُدل کار خودشان را تغییر بدهند، ولی دست بر نمیدارند.
🔻 کدام خادم امامحسین(ع) که شبها در هیئت خدمت میکرده، محرم میتواند در خانه بیکار بنشیند و به امورات شخصی خودش بپردازد؟ حتماً اقداماتی را انجام میدهد؛ از پارچۀ سیاهی زدن به درِ خانۀ خودش، از شلوغ کردن در خیابانها با علائم و نمادهای حسینی و... حتماً یک اتفاقهای دیگری رقم خواهد خورد؛ مثل اطعام گسترده برای نیازمندان و برای عموم مؤمنین و...
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه اعظم زنجان - ۹۹.۵.۱۸
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/6440
@Panahian_ir
📱کانالهای رسمی علیرضا پناهیان در شبکههای اجتماعی
🔻بله
ble.ir/panahian_ir
🔻ایتا
eitaa.com/panahian_ir
🔻سروش
sapp.ir/panahian_ir
🔻روبیکا
Rubika.ir/panahian_ir
🔻آپارات
aparat.com/panahian_ir
🔻تلگرام
t.me/Panahian_ir
🔻توییتر
twitter.com/Panahian_ir
🔻اینستاگرام
instagram.com/Panahian_ir
👈🏻 وبسایت رسمی
Panahian.net
📌جزوه | پاسخ های کمتر شنیده شده درباره "بیماری و دعا"
🔰 پاسخ به ۱۰سوال فراگیر در خصوص گرفتاری و بلا و راه های مواجهه با آن با استفاده از احادیث اهل بیت(ع)
👈 کاری از گروه پژوهش مؤسسۀ بیان معنوی
👈🏻دریافت متن + فایل پی دی اف نسخه مناسب مطالعه در تلفن همراه
📎 Panahian.ir/post/6441
#جزوه
@Panahian_ir
BimareeVaDoaa-BayanManavi.pdf
12.14M
📌جزوه | پاسخ های کمتر شنیده شده درباره "بیماری و دعا"
🔰 پاسخ به ۱۰سوال فراگیر در خصوص گرفتاری و بلا و راه های مواجهه با آن با استفاده از احادیث اهل بیت(ع)
👈 کاری از گروه پژوهش مؤسسۀ بیان معنوی
🔻از کجا بفهمیم گرفتاری و بلایی که گرفتارش هستیم، طول میکشد، یا زود تمام میشود؟
🔸کدام بلاها زود تمام میشوند، و کدام بلاها به درازا میکشند؟
🔻چرا افراد سالم باید به اندازۀ بیماران بدحال دعا کنند؟
🔻کدام بلاها با «دعا» برطرف میشوند؟ و کدام بلاها حتی با «دعا» هم برطرف نمیشوند؟
🔻برای استجابت، چقدر باید دعا کرد؟
🔸چه ترفند مهم و ویژهای برای استجابت دعا وجود دارد؟
📎 Panahian.ir/post/6441
#جزوه
@Panahian_ir
📌تامین ۵۰٪ از ۵۰۰ میلیون تومان اطعام مازاد غدیر/ همچنان فرصت مشارکت باقیست ..
🔸امام صادق(ع): خداوند عز و جل فرمود: «خلق، نانخور من هستند، از اين رو محبوبترينشان نزد من، مهربانترينشان نسبت به آنان است و كسى كه بيشتر براى برآوردن نيازهايشان میكوشد».
کافی، ج۲، ص۱۹۹
🔸در پویش #اطعام_غدیر مجموعا ۴۳۲ هزار پرس غذا تهیه و توزیع گردید که ۵۰هزار پرسِ آن معادل <۵۰۰ میلیون تومان> مازاد بر مبالغ اهدائی شما عزیزان بود. بلطف خدا با همت والای شما تا کنون ۵۰% از این اطعام مازاد نیز تأمین شده، و تا تأمین ۲۵۰میلیون تومان باقیمانده، فرصت مشارکت برای علاقمندان امیرالمومنین(ع) فراهم است.
🔻پرداخت آنلاین:
📎 Ghadir.org/etaam
🔻 شماره حساب و کارت بانک ملی به نام خیریه غدیر:
📎 0104170417007
📎 6037991199539200
@Panahian_ir
🔸چهکار کنیم که همۀ زندگیمان لذتبخش شود؟
🔸مثل یک گل فروش که برای معشوقش گل میپیچد زندگی کن!
🌼 راههای رسیدن به حال خوش معنوی و نشاط زندگی (ج۱۹)
🔻 کسی که کارهایش را با یک انگیزۀ حداقلی و سطحی انجام میدهد و نمیتواند برای فعالیت روزمرۀ خودش انرژی کافی داشته باشد، حتماً یک جای کارش ایراد دارد. ما باید این مشکل را برای خودمان حل کنیم تا بتوانیم واقعاً «با انرژی زندگی کنیم»
🔻 اینکه بخواهیم کارهایمان را با قدرت و نشاط فراوان انجام دهیم، زیاد وابسته نیست به نوع کاری که انجام میدهیم یا به منفعتی که از آن نصیبمان میشود، بلکه «به نگاه و نیت ما در انجام آن کار» وابسته است و اینکه آن را برای چه کسی انجام میدهیم؟
🔻 یک گلفروش همیشه گل را دستهبندی میکند و به مردم میفروشد و یک منفعتی هم بهدست میآورد. اما اگر این گلفروش یکروز خودش عاشق شود و بخواهد یک دسته گلی برای محبوب خودش بپیچد، این کار را با یک حسّ و انگیزۀ مضاعف انجام میدهد.
🔻 خدا برای اینکه تو بتوانی با انرژی زندگی کنی، از زندگیات لذت ببری و همۀ کارهایت را با انرژی زیاد انجام دهی، میفرماید: همۀ کارهای زندگیات را برای من انجام بده؛ من از تو میخرم!» حتی مسواکزدن را هم بهخاطر خدا انجام بده.
🔻 یک لیوان آب به کسی دادن، چقدر لذت دارد؟ ظاهراً لذتی ندارد، ولی اگر همینکار ساده را بهخاطر خدا انجام بدهی، لذت خواهی برد. نگذار زندگیات بیمزه بگذرد؛ حتی یک لیوان آب را هم بهخاطر او جابجا کن!
🔻 البته سخت است که آدم همۀ کارهایش را بهخاطر خدا انجام دهد؛ خصوصاً برای ما که فعلاً عاشق خدا نیستیم؛ اما شدنی است. اول بهخاطر «احترام خدا» یک مدتی این کارها را انجام میدهی، اما بعد کمکم عاشق خدا میشوی! وقتی عاشق خدا شدی، یک زندگیِ عالی خواهی داشت که از هر لحظهاش لذتها میبری!
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد امامصادق(ع) - ۹۶.۳.۲۶
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/4055
#حال_خوش_معنوی
@Panahian_ir
🔸کرونا میتواند هیئتیها را از «لاک فردی» و «لاک جمعی» خارج کند
🔸خروج از «لاک فردی» یعنی تقویت ارتباطات اجتماعی بین هیئتیها و دیگران
🔸خروج از «لاک جمعی» یعنی برگزاری هیئتها در فضاهای باز و کنار مردم
📌 گردهمایی مجازیِ فعالان عرصه هیأت (۱)
🔻 بنده از اصل پدید آمدنِ این فضایی که کرونا برای هیئتیها ایجاد کرده، نهتنها ناخرسند نیستم بلکه یکمقدار خوشحال هم هستم! البته کرونا چیز بدی است، ولی اینکه موجب شده هیئتیها از لاک فردی و لاک جمعیِ خودشان خارج بشوند، از الطاف خفیّۀ الهی است.
🔻 بیرون آمدن از «لاک فردی» یعنی تقویت ارتباطات اجتماعی بین مذهبیها و هیئتیها و بین مذهبیها و غیر آنها. فضای مجازی هم بسیار به این امر کمک میکند و حتماً موجب نشر بیشتر معارف اسلامی خواهد شد.
🔻 البته طبق آمارها، ارتباطات اجتماعی مؤمنین و هیئتیها نوعاً بیشتر از غیر هیئتیهاست، ولی به نظر میرسد این مقدار ارتباط، خیلی اندک است. هیئتیها باید خیلی بیشتر، اهل ارتباط گرفتن با دیگران و غریبهها باشند و روابط بین رفقای هیئتیِ خود را هم تقویت کنند.
🔻 قبلاً وقتی یک کسی را در هیئت میدیدیم یا در کنارش سینه میزدیم، بهسادگی از کنار هم رد میشدیم، امّا حالا که فضای عمومی هیئتها تعطیل شده، تکتک افراد هیئت میتوانند در این فراغتی که پدید آمده، همدیگر را با اسم بشناسند و بیشتر با هم ارتباط برقرار کنند.
🔻 نکتۀ بعدی، بیرون آمدن هیئتیها از «لاک جمعی» است. قبلاً برنامۀ بسیاری از هیئتها در فضاهای بسته برگزار میشد و خیلیها نمیدیدند و در جریان قرار نمیگرفتند که آنجا چه اتفاق عارفانه و عاشقانه و قشنگی دارد میافتد.
🔻 ولی الآن شرایطی پدید آمده که هیئتیها مجبور میشوند از تکیهها و محیطهای سربسته بیرون بیایند و با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، در محیطهای باز، عزاداری کنند و اشک بریزند و دیگران هم مشاهده کنند؛ و این اتفاق بسیار خوبی است.
👤علیرضا پناهیان
🚩جلسه مجازی - ۹۹.۵.۱۷
👈🏻 صوت و متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/6452
@Panahian_ir
🔸 محرم امسال در هیئتها به این سه موضوع بپردازیم: تحولخواهی، مواسات، مهدویت
🔸شاید تا آستانۀ ظهور، بحث «مواسات» خیلی شدیدتر از اینها بشود
📌 گردهمایی مجازیِ فعالان عرصه هیأت (۲)
🔻 ما باید به محتواهایی که در هیئتها منتقل میشود، دقت کنیم؛ از بنرها گرفته تا محتواهایی که در رسانههای مجازی ما هست، تا محتواهایی که در مداحیهای ما هست و...
🔻 «مهدویت» یکی از این موضوعات است؛ خصوصاً امسال باید مهدویت را پررنگتر از سالهای قبل قرار بدهیم. وقتی میبینیم که این بلای اجتماعی بزرگ، جامعه را فراگرفته، بیشتر باید درِ خانۀ امام زمان (ع) برویم. البته این توجّهات در دل هیئتیها هست، ولی بر زبان جاری شدنِ آن و در اشعار و نوحهها آمدنِ آن، باید رونق بیشتری پیدا کند.
🔻 «تحول» موضوع بعدی است. تحوّل یعنی استمرار انقلاب و انقلابیبودن، تحوّل یعنی ما امیدواریم که وضع بهتر بشود. رهبر انقلاب در سخنرانی ۱۴خرداد، به صورت مبسوط دربارۀ تحوّل صحبت کردند.
🔻 البته تحوّل، دشمنانی دارد. امروز غربزدهها دشمن تحول هستند؛ میخواهند همان اتفاقی که در خیلی از کشورهای دنیا افتاده و الان به بنبست رسیدهاند، در اینجا هم رخ بدهد! خُب اگر نتیجة خوبی داشت، حرفی نبود اما واقعیت این است که تا حالا از غربگرایی، نتیجه نگرفتهایم.
🔻 «مواسات» موضوع بعدی است. ممکن است تا در آستانۀ ظهور قرار بگیریم بحث «مواسات» خیلی شدیدتر از این بشود و ما باید آمادگیِ آن را داشته باشیم و در هیئت، این مواسات را تمرین کنیم.
🔻 بیایید هیئت را جدی بگیریم، هیئت صرفاً مسئول برگزاری مراسم نیست؛ مسئول به نمایش گذاشتن یک مدینۀ فاضله است. کرونا موجب شد هیئتیها یکمقدار اطعام کنند، پول و امکانات جمع کنند و به نیازمندان برسانند، اما داستان به این سادگی تمام نخواهد شد. شاید ما در معرض ابتلائاتی قرار بگیریم که نیاز به مواساتِ بیشتری داشته باشیم. پس کمرهای همّت را ببندیم و آمادگی پیدا کنیم.
👤علیرضا پناهیان
🚩جلسه مجازی - ۹۹.۵.۱۷
👈🏻 صوت و متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/6452
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تجربه شیرینِ عشق
🔻مگه بهت بد میگذره کم میای؟
#حسین_آرام_جانم
@Panahian_ir
توصیۀ علیرضا پناهیان به ستاد کرونا:
🔸 ما پروتکلها را هرچه باشد رعایت خواهیم کرد، اما شما هم ایرادهای پروتکلها را برطرف کنید
🔸چرا دستۀ عزاداری و طبل و سنج ممنوع شده؟!
🔸اگر دستهای در جای خلوت و بدون تماشاچی راه بیفتد، چه مشکلی دارد؟
🔸اینطور نیست که درصورت عدم سختگیری در پروتکلها، عزاداران رعایت نمیکنند/ کما اینکه در شبهای قدر رعایت کردند
📌 در گفتگو با خبرگزاری فارس
🔻 پروتکلهای ابلاغی ستاد کرونا که عزاداریها را محدود کرده، هرچه باشد ما اطاعت و اجرا میکنیم؛ چون اقتضاء یک زندگی جمعی است و ما قوانین اجتماعی را اگرچه ناقص یا اشتباه هم باشند، اجرا میکنیم تا نظم جامعه شکل بگیرد، اما این پروتکلها انصافاً دقیق تنظیم نشده است.
🔻 بعضی از مواد در پروتکلها وجود دارد که مورد اعتراض منطقیِ هیاتیهاست؛ مثلاً اینکه طبل و سنج ممنوع است، دلیلش چیست؟ ما هم نمیدانیم! شاید به دلیل اینکه مردم را جمع میکنند. خُب بگویید پرچم هم نباشد چون پرچم و بیرق هم از دور، یک شکوهی دارد و...
🔻 میگویند «دسته عزاداری ممنوع!» زیرا ازدحام اطراف دسته را نمیتوانند مدیریت کنند؛ شاید دلیلشان این بوده. حالا اگر یک دستۀ عزاداری راه افتاد و خواست در یک بلوار خلوت حرکت کند، آیا مشکلی دارد؟ شما مطلق دسته عزاداری را ممنوع کردید! آن دسته که جای خلوتی رفته است، تماشاچی هم ندارد و به عزاداری میپردازد، تکلیف آن چیست؟ افراد در این دسته با فاصله ایستادهاند و فضایش با مترو، اتوبوس و بازار که مردم خیلی از اینها متراکمتر جمع میشوند، متفاوت است.
🔻 پروتکلهای ابلاغی وزارت بهداشت برای برگزاری مجالس عزاداری محرم، اگر «غیردقیق» هم تنظیم شده باشند، ما اجرا میکنیم؛ در این تردیدی نیست، اما خواهش میکنم تا فرصت باقی است، افراد تنظیمکنندۀ این پروتکلها، بندهای آن را محل بحث قرار ندهند که بشود ایرادهای منطقی از آن گرفت.
🔻 اگر ملاک «نبودن ازدحام» است، هیأتیها در در صورت دسته رفتن با طبل و سنج هم میتوانند از ادحام جلوگیری کنند. یکدفعه به صورت مطلق، مردم را از برخی توفیقات محروم نکنیم.
🔻 هیاتیها آدمهای باهوش، دقیق، مودب و منضبطی هستند و خودشان رفع ازدحام خواهند کرد. شما در دستورالعمل اعلام میکردید «رفتاری که موجب ازدحام میشود، انجام ندهید، از فضای باز استفاده کنید و...» یا یک آئیننامه برای آن ارائه میکردید که آسیب را کمتر کند.
🔻 بنده این حرف را قبول ندارم که ما بگوییم «اگر در پروتکلها سختگیری نشود، مردمِ عزادار رعایت نخواهند کرد.» خلاف این است و مردم رعایت خواهند کرد؛ کما اینکه دیدیم در شبهای قدر انصافاً جاهایی که توانستند مجالسی را برگزار کنند، رعایت کردند.
🔻 هیاتیها امسال باید خلاقیت بیشتری به کار ببندند و تا میتوانند از نمادها و نماهای دیگری برای تعظیم شعائر حسینی استفاده کنند که اصلاً هیچ مغایرتی با پروتکلهای ایام کرونا نداشته باشد.
👤علیرضا پناهیان
🚩 خبرگزاری فارس- ۹۹.۵.۲۸
👈🏻 متن کامل خبر:
📎 Panahian.ir/post/6453
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 توصیۀ علیرضا پناهیان به ستاد کرونا:
🔻ما پروتکلها را هرچه باشد رعایت خواهیم کرد، اما شما هم ایرادهای پروتکلها را برطرف کنید
🔻چرا دستۀ عزاداری و طبل و سنج ممنوع شده؟!
@Panahian_ir
12.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 فرصت ویژۀ کرونا برای عزاداری
👌سردار سلیمانی: تجربه نشان داده فرصتی که در تهدیدها هست، در خود فرصتها نیست!
#تصویری
@Panahian_ir
🔸مدرسه باید محلّ «آموختن زندگی» باشد
🔸برای رسیدن بچهها به «تجربۀ زندگی خوب» چه نکاتی باید در خانه و مدرسه، رعایت شود؟
📌 گفتگو با اولیاء در آستانۀ سال تحصیلی جدید
🔻 مسئولان مدرسه باید مدرسه را محلّ تجربههای مهمی قرار بدهند که در زندگی بهکار میآید. نباید مدرسه را صرفاً محلّی برای دریافت چند آگاهی در موضوعات مختلف تلقّی کرد. وقتی امتحانها، حافظهمحور باشند مدرسه چیزی جز دریافت دیتا (آگاهی) نخواهد داشت.
🔻 بخشی از تجربۀ زندگی در خانه است و بخش دیگری در مدرسه. وقتی مدرسه محلّ تجربۀ زندگی و خصوصاً تجربۀ زندگی جمعی است، چند ویژگی، خیلی اهمیت پیدا میکند:
۱. هماهنگی بین خانه و مدرسه باید باشد تا بچه «دو هوائه» نشود. مثلاً اگر مدرسه به «ادب» اهمیت میدهد، بچه ببیند در خانه هم به ادب، اهمیت داده میشود. این هماهنگی مخصوصاً برای دوران ابتدایی خیلی برای بچهها مفید و مهم است.
۲. استقلال بچهها را به رسمیت بشناسیم. کرامت نفس و عزت بچه از همین سنین پایهگذاری میشود. در خانه و مدرسه هیچوقت بچه نباید تحقیر بشود، نباید مقایسه بشود، نباید قضاوتِ بد بشود، نباید ترسانده بشود، نباید زیادی تشویق بشود.
۳. بچه در بدو ورود به مدرسه کمکم باید یک حقیقت را بپذیرد و آن اختلافی است که بین انسانها وجود دارد و اینکه آدمها با هم فرق میکنند. زود دیگران را محکوم نکنیم، زود از دیگران تقدیر نکنیم؛ تفاوت بین انسانها را به رسمیت بشناسیم.
۴. کلیّت دنیا و مسیر زندگی برای بچهها «زیبا» ترسیم بشود؛ این کارِ تربیت را آسان میکند. وقتی پدر و مادر، پیش بچه شروع کنند به درد دل و سیاهنماییِ دنیا، این تأثیر عمیقی روی بچه دارد. اینکه خیلی از جوانها دیر ازدواج میکنند، یک دلیلش همین درد دلهای بیجا و دلخوریهایی است که پدر و مادر پیش بچهها ابراز کردهاند.
👤علیرضا پناهیان
🚩 در جمع اولیاء و خانوادهها- ۹۹.۵.۲۸
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/6460
@Panahian_ir
📌برنامه سخنرانی علیرضا پناهیان در دهه اول محرم۹۹
🔻مهمترین راه پیشگیری از سقوط انسان و نابودی جامعه
🔸هیئت میثاق با شهدا؛ ساعت ۲۱:۱۰
🔸 خ امام خمینی، نرسیده به میدان حر، دانشگاه امام علی(ع)
🔻ظهور، نتیجۀ یک محرم خوب
🔸هیئت محبین حضرت زهرا(س)؛ ساعت ۷صبح
🔸شهرک غرب، بلوار دریا، خ رامشه، توحید پنجم
🔻مکتب سردار سلیمانی
🔸هیئت ام ابیها، ساعت ۱۸:۳۰
🔸عدم اعلان آدرس جلسه به دلیل محدودیت مکان.
🔻پخش زنده همۀ جلسات از:
👈🏼 صوتی:
📎 aparat.com/panahian_Audio/live
👈🏼 تصویری:
📎 instagram.com/Panahian.ir_live
@Panahian_ir