🌀فلسفۀ تربیت روحی نماز، کنترل ذهن است؛ چون «توجه» اصل حقیقت نماز است
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۶) – قسمت اول- ۱
🔹دین فقط برنامهای برای کنترل و اصلاح رفتارهای ما نیست؛ یکی از برنامههای مهمّی که دین به آن اهتمام دارد، این است که بتوانیم رفتارهای درونی و ذهنی خودمان را کنترل کنیم؛ در ذهن خودمان از حرام جلوگیری کنیم و از خوبیها استقبال کنیم.
🔹دین، اصلیترین هدف برنامۀ تربیتیاش یعنی «نماز» را برای کنترل ذهن گذاشته است. فلسفۀ تربیت روحی نماز، کنترل ذهن است؛ چون «توجه» اصل حقیقت نماز است.
🔹دین به توجهِ ما خیلی اهمیت میدهد، لذا برایش، روزی ۵بار برنامه داده است (یعنی نمازهای واجب یومیه)؛ درحالیکه برای خیلی از کارهای خوب دیگر-مثل خمس و زکات و...- برنامۀ روزانه نداریم.
🔹خداوند میفرماید: نماز را بهخاطر ذکر من بخوان! «أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكْري» (طه/۱۴) امام باقر(ع) میفرماید: هر مقدار در نمازت توجه داری، همان مقدارش را از تو میپذیرند «فَعَلَيْكَ بِالْإِقْبَالِ عَلَى صَلَاتِكَ...» (کافی/۳/۲۹۹) اقبال یعنی همان «کنترل ذهن»
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۶.۲۵
متن کامل در: @Panahian_text
@Panahian_ir
10.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 به اندازه نیازت پول درنیار!
👈🏻 ناشنیدههای از زندگی امیرالمومنین(ع) در مورد جمعآوری ثروت
🔻برای شنیدن حرفهای متفاوت آمادهاید؟
#تصویری
@Panahian_ir
🌀استرسهای ما ناشی از این است که ذهنمان سراغ «سوءظن به خدا» میرود
🌀اگر میخواهی از زندگیات لذّت کافی ببری، راهش کنترل ذهن است
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۶) – قسمت اول - ۲
🔹آثار کنترل ذهن در همۀ زندگی انسان، دیده میشود: از یکسو اگر بخواهی لذّت کافی از زندگیات ببری، راهش کنترل ذهن است(چون به انسان قدرت میدهد) و از سوی دیگر، بسیاری از ضعفها و مریضیهای ما ناشی از فکر منفی و انواع استرسهای ذهنی است. وسوسۀ ابلیس هم بیشتر در ذهن انسان میآید؛ اصلاً دینداری و معنویتِ ما در همینجاست!
🔹یکی از بدترین گناهان، سوءظنّ به خداست که در ذهن انسان شکل میگیرد. میدانید روزانه چندبار این معصیت را انجام میدهیم؟ تمام استرسها و نگرانیهای ما بهخاطر همین ذهنی است که سراغ سوءظن به خدا رفته است.
🔹شیرینترین میوۀ عالم، این است که «سوءظن به خدا یک لحظه هم به ذهنمان نیاید؛ یک لحظه هم فکر نکنیم که تنها هستیم و خدا ما را رها کرده یا اینکه ما را کم دوست دارد!»
🔹آیتالله حقشناس میفرمود: خدا همیشه خودش را به شما نشان میدهد؛ اگر به او توجه کنید، سایر خطورات ذهنی شما را محو میکند. البته فقط دربارۀ شخص امام(ع) است که تمام خطورات ذهنی محو میشود و تمام وجودش در حضور و محضر پروردگار است. در باقیِ مردم، خطورات ذهنی و قلبی ضعیف میشود (به کلّی از بین نمیرود)
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۶.۲۵
متن کامل در: @Panahian_text
@Panahian_ir
🌀کنترل زبان یکی از مهمترین راههای کنترل ذهن است
🌀چرا یک مدیر باید قدرت کنترل ذهن داشته باشد؟
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۶) – قسمت دوم
🔹 آدم با قدرت کنترل ذهن، در سطح اعلای موفقیت قرار میگیرد. دین هم اهتمامش را برای کنترل ذهن ما گذاشته است؛ اصلیترین برنامهها و دستورهای دین (مثل نماز) در خدمت کنترل ذهن ما قرار دارد.
🔹کنترل زبان-که دین خیلی بر آن تأکید میکند- یکی از مهمترین راههای کنترل ذهن است. حرفزدن راحتترین فعل است؛ تا چیزی به ذهن آدم خطور میکند، بلافاصله میتواند بهزبان بیاورد و خودش را نشان بدهد. لذا اگر زبانت را کنترل کنی، در واقع ذهنت را کنترل کردهای؛ انگار به ذهنت مهار زدهای!
🔹کسی که مهار ذهنش را در دست دارد، خوشفهم میشود و یک مدیر باید این ویژگی را داشته باشد. مدیریت از مغز و ذهن انسان شروع میشود؛ مدیر باید درست نگاه کند، عاقبت و نتایج امور را نگاه کند (أَعْقَلُ النَّاسِ أَنْظَرُهُمْ فِی الْعَوَاقِب؛ غررالحکم/3367) ابعاد مسئله را بررسی کند و تشخیص بدهد که «الان باید این کار، انجام بگیرد»
🔹مدیران و مسئولان مملکت باید قدرت کنترل ذهن داشته باشند و الّا نمیتوانند درست مدیریت کنند، آنها باید آدمهایی باشند که «نمازهای باتوجه» میخوانند. نماز عالیترین تمرین برای کنترل ذهن است و مدیریت نیاز به کنترل ذهن دارد؛ لذا یک مسئول و مدیر، باید خوب نماز بخواند تا بتواند خوب مدیریت کند.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۶.۲۵
متن کامل در: @Panahian_text
@Panahian_ir
10.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 احمقهای درجه یک
➕ چند مثال ساده از حماقتهای بزرگ آمریکاییها و دشمنان ما
#تصویری
@Panahian_ir
📌 کانال های رسمی علیرضا پناهیان در "ایتا"
👈🏻 کانال اصلی
@Panahian_ir
🎙کانال صوتی | صوت جدیدترین سخنرانیها
@Panahian_mp3
📄 کانال متن | خلاصه متن سخنرانیها
@Panahian_text
📌لذتهای معنویِ خود را اظهار کنید تا دیگران هم ترغیب شوند
📌اهلبیت(ع) لذایذ معنوی خود را پنهان نمیکردند
💎 #لذتهای_معنوی (۱)
🔸ما معمولاً دربارۀ لذتهای معنوی-مثل لذت معنویِ سحر، تلاوت قرآن و...- باهم گفتگو نمیکنیم و حتی بعضاً لذتهای معنویِ خودمان را پنهان میکنیم، درحالیکه اهلبیت(ع) لذایذ معنوی خودشان را پنهان نمیکردند.
🔸امامصادق(ع) مینشستند و به یکی از دوستان خود میفرمودند: «قرآن بخوان» او میخواند و حضرت اشک میریختند. این گریۀ حضرت، یک جلوۀ لذت معنوی است و اینطور نبود که بفرمایند: «من گریه نمیکنم تا ریا نشود!»
🔸ما باید دربارۀ لذتهای معنوی گفتگو کنیم و آن را در ذهنها، برجسته کنیم تا دیگران هم ترغیب شوند بهسمت این لذتها بیایند؛ همانطور که بعضیها، لذتهای بیخود و بیمزۀ دنیا را خیلی راحت برای هم تبلیغ میکنند!
🔸شما مؤمنین، اینقدر دربارۀ لذتهای معنوی باهم حرف بزنید که دیگران، حسرتزده بگویند: «مگر چه خبری هست؟ مگر اینها چقدر لذت میبرند!» تا آنها هم کمکم بهسمت لذتهای معنوی بیایند. کسی که لذت معنوی را تجربه کند، دیگر دستبردار نیست!
🔸لذت معنویِ «محبتِ اهلبیت(ع)» یک لذت معنویِ آشکار است. همانطور که شما این را صریحاً ابراز میکنید؛ در هئیت دورِ هم جمع میشوید و از محبت اهلبیت(ع) لذت میبرید و این را پنهان نمیکنید، دربارۀ بقیۀ لذتهای معنوی هم، اینگونه برخورد کنید.
👤علیرضا پناهیان
🚩دانشگاه امامصادق(ع)- ۹۷.۱۰.۱۸
👈🏻متن کامل:
panahian.ir/post/5242
@Panahian_ir