May 11
May 11
در مورد تحسینکردن باید مراقب چه نکاتی باشیم؟
۱. دقت کنید تحسین شما متناسب و در خور سن و سطح توانایی فرزندانتان باشد. وقتی با خوشحالی به کودکِ خیلی خردسال گفته شود که: «میبینم هر روز مسواک میزنی»، او از این تعریف احساس غرور میکند، در حالیکه اگر شما همین چیز را به فرزند نوجوانتان بگویید، ممکن است احساس تحقیر شدن کند.
۲. از نوع تحسینی که اشاره به نقاط ضعف یا شکست در گذشته دارد پرهیز کنید!:
«خب، بالاخره امروز توانستی آن شعر را به شکل درست خطاطی کنی!»
«اصلاً فکر نمیکردم که دوره آموزش رانندگی را با موفقیت بگذرانی – اما تو موفق شدی!»
۳. همیشه این امکان وجود دارد که تحسین خود را به طرز دیگری بیان کنید تا تمرکز بر توانایی فعلی کودک باشد:
«نگاه کردن به این شعر با خط زیبای تو واقعاً لذّتبخش است.»
«میدانم که برای موفق شدن در این دوره خیلی زحمت کشیدی.»
📚 به نقل از کتاب: چگونه صحبت کنیم تا کودکان گوش دهند و چگونه گوش دهیم تا کودکان صحبت کنند؟ (اِدل ابر – الین مازلیش؛ مترجمان: مریم داداشزاده – لیلی کامیاب؛ ناشر: رشد): ص۲۳۲
@paragraphnoosh110
www.samanpl.ir
در آیهای از سوره آل عمران خدا میفرماید: «الَّذِینَ یذْكُرُونَ اللَّهَ قِیامًا وَقُعُودًا وَعَلَى جُنُوبِهِمْ... (آل عمران:۱۹۱) كسانی كه در حال ایستاده و نشسته و حتی خواب همواره در یاد خداوند هستند...»
كسانی كه این آیه به ایشان اشاره دارد، از مرحله ذكر زبانی و قلبی عبور كردهاند و همه وجودشان ذكر خدا شده است!
چرا كه اگر جز این باشد حالت ذاكر بودن ایشان در وقت خواب تحقق نمییافت. زیرا در خواب شعور آدمی خفته است. اما قرآن میفرماید برای این نوع از انسانها حتی خوابشان ذكر خداست...
اینها به مرحلهای رسیدهاند كه دیگر خود را احساس نمیكنند، تنها خدای بزرگ را احساس میكنند.
در این حالت دیگر بین او و خدا جدایی نیست...
جابر به امام علیهالسلام خطاب میكند كه من دوستدارم فقیر و مریض باشم تا به این جهت همواره به یاد خدا باشم؛
امام علیه السلام در پاسخ میفرمایند: اما من چنین آرزو و خواستی از خداوند ندارم و نمیخواهم هیچ آرزو و خواستی را به اراده خدا تحمیل كنم، هر چه خدای بزرگ بپسندد من از آن راضی و خشنودم، چه مریضی و فقر باشد و چه غیر آن...
چنین كسی است كه حتی خوابش ذكر و عبادت خداست و بر جهان و وجود خود تسلط دارد و ارادهاش از این جهت كه تابع اراده خداست بر جهان نافذ است.
📚 به نقل از کتاب: علی زیباترین سروده هستی (مصطفی چمران؛ ناشر: دفتر نشر فرهنگ اسلامی):ص۳۷
@paragraphnoosh110
www.samanpl.ir
در آیات ۱۳ تا ۱۶ سوره برائت میخوانیم:
«آیا با گروهی كه پیمانهای خود را شكستند و تصمیم به اخراج پیامبر گرفتند پیكار نمیكنید؟
در حالی كه آنها نخستینبار (پیكار با شما را) آغاز كردند، آیا از آنها میترسید؟
با اینكه خداوند سزاوارتر است كه از او بترسید اگر مؤمن هستید. *
با آنها پیكار كنید كه خداوند آنان را به دست شما مجازات میكند و آنها را رسوا میسازد...
* آیا گمان كردید كه (به حال خود) رها میشوید در حالی كه هنوز آنها كه از شما جهاد كردند و غیر از خدا و رسولش را محرم اسرار خویش انتخاب ننمودند (از دیگران) مشخص نشدهاند (باید امتحان شوید و صفوف از هم جدا شود) و خداوند به آنچه عمل میكنید آگاه است.»
در این آیات... اولاً از جرائم گذشته کفّار، فقط به ذکر سه جرم اکتفا میکند (یعنی پیمانشکنی با رسول خدا و اقدام به اخراج پیامبر صلی الله علیه و آله و آغازگر جنگ بودن با مسلمین)
و میفهماند که این سه از بقیّهی جرائم آنها مهمتر و سنگینتر است...
با توجّه به ملاک مطرحشده در این آیه، نباید مثلاً هنگام قضاوت گفت: «امپراتور روم، مسیحی بود، ولی عبدالملک، مسلمان، پس عبدالملک به ما نزدیکتر است.»؛
بلکه باید گفت: «از بین این دو، آنکه زیانش برای جامعه و عالَم اسلام بیشتر بود و جامعه از او لطمهی بیشتری دید، برای اسلام بدتر بود.»؛
چون در این آیه، تکیه روی رفتار آنها با مسلمانان است.
مؤیّد این نکته، آیات ۸ و ۹ سوره ممتحنه است که میفرماید:
«خداوند شما را به نیکی به کفّاری که در راه دین با شما نمیجنگند، منع نمیکند؛ بلکه خداوند شما را از پیوند با آن دسته از کفّار نهی میکند که علیه شما همدستی کردهاند. و جنگیدهاند.»
📚 به نقل از کتاب: تفسیر سوره برائت (از مجموعه بیان قرآن) (آیت الله خامنهای حفظه الله؛ ناشر: انتشارات انقلاب اسلامی): ص۱۳۴تا۱۳۶
@paragraphnoosh110
www.samanpl.ir
ديابت چه رابطهای با چربیهای خون دارد؟
افزايش چربیهای خون در افراد ديابتی شايع است و خطر مشكلات قلبی را افزايش میدهد. اندازهگيری چربیهای خون (كلسترول و تریگليسريد) در تمام بيماران ديابتی ضروری است؛
اگر سطح آنها طبيعی باشد، آزمايش بعدی ۳ تا ۵ سال بعد انجام میشود. مگر اينكه شرايط تغيير كند.
كنترل خوب قند خون اغلب سطح غيرطبيعی چربیها را اصلاح میكند. اگر با كنترل مناسب قند خون، چربیها به حالت طبيعی برنگردند مراجعه به پزشك معالج ضروری است.
📚 برگرفته از کتاب ديابت نوع يك (وابسته به انسولين) به زبان ساده (ايوب ابراهيمي؛ ناشر: كتاب ارجمند): ص۱۰۶
@paragraphnoosh110
www.samanpl.ir
ابراهیم امینی: «در حدود ساعت ۹:۳۰ بود که خدمت امام مشرّف شدیم. در ابتدا آقای هاشمی سخن را آغاز کرد، با لحن ملتمسانه گفت:
«ما همیشه به هنگام بروز مشکلات و معضلات خدمت شما شرفیاب میشدیم و در حل آن از جنابعالی کمک میگرفتیم. اکنون در رابطه با نامهای که برای آقای منتظری نوشتهاید و امکان دارد برای نظام مشکلاتی به وجود بیاورد، شرفیاب شدهایم.
تقاضای ما این است که در پخش آن عجله نکنید، شاید در آینده راه حلی بهتری پیدا شود.
در تشکیل مجلس خبرگان هم تعجیل نفرمایید، اجازه بدهید اطراف و جوانب کار را خوب بررسی کنیم و خدمت شما عرضه بداریم. آنگاه هر چه بفرماید عمل میکنیم.»
بعد از آن آقای خامنهای (مقام معظّم رهبری حفظه الله)، سپس آقای مشکینی دربارهی همین مطالب سخنانی را عرضه داشتند.
امام که آثار اندوه برچهرهی ربّانیاش آشکار بود فرمود: «من در اطراف و جوانب این کار خوب فکر کردهام و تصمیم گرفتهام. دیگر حرف ندارد. من از اول با انتخاب ایشان مخالف بودم؛ ولی نخواستم در کار خبرگان دخالت کنم. من گفته بودم نامه را در اخبار بخوانند ولی در این باره کوتاهی شد. اگر اصرار کنید میگویم همین حالا بخوانند. من گفتهام عکس او را از ادارات پایین بیاورند. تشکیل مجلس خبرگان هم ضرورتی ندارد، من خودم او را خلع میکنم. چون اگر خبرگان او را عزل کنند، معنایش این است که انتخاب سابق آنها کار درستی بوده، در صورتی که من از اول مخالف این کار بودهام.»
آنگاه به آقایان خامنهای و هاشمی فرمود: «شما هم لازم نیست نامه را برای ایشان به قم ببرید، آن را بهوسیلهی شخص دیگری میفرستم. شما هم دیگر برای دیدار ایشان به قم رفت و آمد نکنید.»
در همین جلسه آقای هاشمی از امام درخواست کرد: «لحن نامه طوری باشد که به جنبهی حوزوی آقای منتظر لطمهای وارد نشود.»
امام در جواب، سخنانِ تندی فرمود که باتوجّه به برخی مصالح و ملاحظات از ذکر آنها معذورم.
بدین صورت جلسه با یأس و نگرانی پایان یافت.»
📚 برگرفته از کتاب سند انتخاب (روایتی از برگزیدن رهبری انقلاب اسلامی پس از امام خمینی (۱۳۶۲-۱۳۶۸) (محسن سام؛ ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی): ص۷۶و۷۶
@paragraphnoosh110
www.samanpl.ir