🔵 سفرهای منطقهای الکاظمی؛ تقویت نقش منطقهای عراق یا ایفای نقش در پروژهای آمریکایی؟
🔻تحلیل
🔹نخست وزیر عراق، چهارشنبه گذشته طی یک سفر کوتاه و یک روزه به عربستان که البته بنا بود 11 ماه قبل انجام شود، با ولیعهد سعودی دیدار و چندین قرارداد در زمینههای مختلف به امضا رساند. الکاظمی روز یکشنبه نیز سفری ناگهانی به امارات داشت. در تحلیل این سفرها بیان چند نکته کوتاه ضروری است:
🔸 این سفرها در ادامه سیاست عمقبخشی به روابط عراق با کشورهای عربی است. عراق مبتکر ایجاد اتحادی سهگانه بین عراق، مصر و اردن شده و اقدامات بسیاری نیز تاکنون در این راستا انجام پذیرفته است.
🔸 الکاظمی با سفر به عربستان و امارات به عنوان دو ستون اصلی کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس، نگرش خود مبنی بر نزدیکی هر چه بیشتر به اعراب را نمایانتر کرده است. این مسئله در اظهارات سرپرست وزارت اطلاعرسانی سعودی در سفر اخیر نیز به وضوح بیان شد که «عراق میبایست به آغوش اعراب بازگردد و ما برای تحقق این منظور دستورالعملهایی داریم».
🔸این اظهارات و اجرای این سیاستها به وضوح مشخص میکند که برای سعودیها یک مأموریت از جانب یک طرف بالاتر تعریف شده و تنها توسط الکاظمی با دقت و مرحله به مرحله در حال اجراست. این مأموریت دورکردن عراق از ایران و کشاندن آن در آغوش کشورهای عربی است. الکاظمی ماههای پایانی دوره مسئولیت خود را سپری میکند و میخواهد بعضی موضوعات را به نقطههای غیرقابلبازگشت برساند.
🔸 با این حال طبق نظر کارشناسان، عربستان به دلیل مسائل ایدئولوژیکی و عدم پذیرش یک حکومت شیعی عرب در جوار مرزهای خود بعید است در عراق سرمایهگذاری جدی انجام دهد. عراق هم به دلیل مشکلات عمیق اقتصادی بعید است بتواند کمک شایانی به کشورهای ورشکستهای مانند اردن و مصر کند و طرحهایی مانند تحویل نفت ارزان به این کشورها تأثیر خاصی در وضعیت آنها ایجاد نخواهد کرد.
✅ بنابراین میتوان اینگونه نتیجه گرفت که برنامههایی برای ایجاد صفبندیهای جدید در منطقه در حال اجراست که عراق محور آنهاست. اما مسئله این است که این برنامهها الزاماً تأمینکننده منافع بلندمدت عراق نخواهد بود.
🍃 شهدا الگوی جاودانگی🍃
🔸️آیا شهید ایستاده ارتش را می شناسید؟
سنندج بهوسيله اشرار و جداييطلبان در محاصره بود. بالگرد كبرايي چرخزنان در آسمان شهر ظاهر ميشود و طوفان راكت و گلولههايش سينه مهاجمان را ميشكافند و آنها را عقب ميراند.
🔺️ديگر بالگردهاي ترابري هوانيروز مجروحان و زنان و كودكان را از باشگاه افسران به منطقه امن تخليه ميكنند. در آخرين پرواز بالگرد كبري كه خلبانش محسن درخشان و احمد پيشگاههاديان بودند هدف اصابت گلوله قرار ميگيرند. هر دو خلبان از بالگرد مشتعل خارج ميشوند و هريك به سويي ميروند.
🔺️خلبان هاديان نجات مييابد اما خلبان درخشان بهوسيله اشرار اسير ميشود. او را ايستاده و تا گردن در خاك فرو ميكنند و با ماليدن مايع شيرين به سر و صورت رهايش ميكنند. فردا كه براي نتيجه شكنجه به سراغش ميآيند هنوز اندك رمقي در سر و صورت متلاشي شده از هجوم حشرات در چهرهاش وجود داشته كه با گلولهاي او را خلاص و به شهادت ميرسانند. بعد از شهيد نماز هوانيروز (خلبان حسن قاسمي) خلبان محسن درخشان از تيزپروازان جنگنده هوانيروز به شهيد ايستاده معروف ميشود.
🌹یاد شهدا با صلوات🌹
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔸 فلسطین در سال ۱۳۹۹؛ رویدادها و روندها
🔹 تحرکات برای مقابله با طرح الحاق کرانه باختری، نشستهای مشترک فتح و حماس، ازسرگیری همکاری تشکیلات با رژیم صهیونیستی و تعیین زمان انتخابات سهگانه مهمترین تحولات فلسطین در سال ۱۳۹۹ بود.
🔹 سال ۹۹ در شرایط سخت همهگیری کرونا و درحالی که دولت ترامپ به حمایتهای یک جانبه از رژیم صهیونسیتی و میانجیگری توافقات عادیسازی روابط میپرداخت، فلسطینیها به لحاظ سیاسی به شدت در انزوا قرار گرفتند؛ امری که آنها را در جهت حرکت به سوی وحدت و کنار گذاشتن اختلافات سوق داد.
🔹 علاوه بر تعلیق طرح الحاق، وضعیت وخیم مالی تشکیلات و نیز پیروزی بایدن و امید به تغییر رویکرد و تعامل منصفانهتر این کشور در قبال مسئله فلسطین عوامل دیگری بود که در تصمیم عباس به ازسرگیری همکاریها نقش بسزایی داشت.
🔵 سه اختلاف اصلی ایران و آمریکا در مذاکرات وین
🔹خبرها حکایت از آن دارد که ایران و آمریکا در نشست وین بر سر سه مساله اختلاف نظر دارند.
🔹ایران و آمریکا در وین در دو هتل جداگانه به فاصله ٥ دقیقه از یکدیگر از طریق میانجیگران اروپایی به تبادل نظر پرداختند؛ تیم ایرانی به ریاست عراقچی در گرند هتل وین در نشست کمیسیون مشترک برجام حضور یافت و تیم امریکایی به ریاست رابرت مالی و همراهی ریچار نفیو در هتل لوکس دیگر. اگرچه این گفت و گو به نتایجی ختم شده است ولی از لابلای خطوط خبری می توان حدس زد که فاصله میان ایران و آمریکا در مورد احیای برجام بسیار بیشتر از ٥ دقیقه اختلاف محل اقامتشان است.
🔹این نشست یک نتیجه ملموس داشته است؛ «تشکیل دو کارگروه برای تهیه یک نقشه راه برای بازگشت طرفین به برجام.»
وظیفه یک کارگروه چگونگی تعلیق تحریم های شدید آمریکا علیه ایران است و مسوولیت کارگروه دیگر چگونگی بازگشت ایران به تعهدات هسته ای سال ٢٠١٥ و محدودسازی برنامه هسته ای.
🔹اما وقتی سخن از نقشه راه به میان می آید و کارشناسان قرار است بر سر اختلافات پیرامون آن به بحث بنشینند؛ یعنی کماکان تفاوت دیدگاهها با سیرت سیاسی و البته صورت فنی ادامه دارد.به عبارت دیگر هنوز فاصله زیادی وجود دارد تا طرفین در مورد جدول زمانی بازگشت به تعهدات با یکدیگر مذاکره کنند.
اما اختلافات سیاسی چیست؟
🔹خیلی روشن است مالی می گوید اصرار بر لغو تحریم ها پیش از بازگشت به برجام به معنای آن است که ایران در وعده بازگشت به برجام جدی نیست؛در مقابل عراقچی هم تاکید می کند که ما اقدامات خودمان را بعد از آنکه آمریکایی ها تحریم ها را لغو کردند و ما راستی آزمایی کردیم،صورت خواهیم داد.
🔹اما اختلاف دوم در مورد گام ها یا گام همزمان طرفین برای بازگشت به تعهداتشان است؛ به نظر می رسد این گفت و گوها به نتیجه روشنی در این مورد نیز نرسیده است؛تنها نقطه اشتراک طرفین همزمان بودن است ولی داستان گام و گام ها ادامه دارد.
🔹اختلاف سوم با فرض اینکه ایران به طرح گامهای آمریکا و اروپا رضایت دهد؛ این است که گام اول چه باشد. در اینجا هم توقعات آمریکا حداکثری است یعنی خواستار لغو غنی سازی ٢٠درصد در ازای آزادسازی اموال بلوکه شدن ایران در بانک های خارجی است.
🔹حال با در نظرگرفتن این اختلافات اصولی، دو کارگروه کارشناسی قدرت مانور محدودی خواهند داشت؛ چرا که این مسائل بنیادین ابتدا باید در سطح عالی تر حل و فصل شود و سپس در جزئیات کارگروهها وارد عمل شوند. تجربه نشان داده است که کارشناسان در شرایطی که اختلافات سیاسی حل نشده باقی مانده است،نمی توانند کار چندانی از پیش ببرند.
🔹اگر چه هم آمریکا و هم ایران گفت و گوها را سازنده دانسته اند اما با این محتوا باید این موضع گیری ها را نوعی ژست دیپلماتیک خواند؛ آن هم به امید اینکه شاید با تداوم مذاکرات کارشناسی و عدم توقف آن گشایشی در امور بالادستی و در پایتخت ها اتفاق بیفتد.
شاید با در نظر گرفتن همین واقعیت هاست که ند پراس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می گوید ما انتظار موفقیت سریع و فوری نداریم؛ چنین چیزی دشوار خواهد بود.
🔹بدین ترتیب حق با میخاییل یولیانف نماینده روسیه در مذاکرات است که می گوید بازگرداندن برجام فوری اتفاق نخواهد افتاد؛مدتی طول خواهد کشید؛چه مدت؟هیچکس نمی داند/هادی خسروشاهین
11.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آیا منافع حزبی و سیاسی رئیس جمهور در قرمز ماندن تمام شهرها است؟
♦️ کارشناس آمریکایی: ایران میداند هر توافقی، موقتی خواهد بود (2)
🔹 گلدنبرگ با اشاره به شکننده و موقتیبودن توافق نوشته است: «پس از 4 سال، ایرانیها کاملاً آگاه شدهاند که هر توافقی، شکننده و موقتی خواهد بود. اگر آنها به توافق بازمیگردند به این خاطر است که در حال حاضر به دنبال برداشتن تحریمها تا هر زمانی که بشود هستند و میخواهند که تحریمها را با محدودیتهای هستهای معامله کنند.»
🔹 وی ادامه داده: «آنها آماده از سرگیری [برنامه هستهای] نیستند. شاید هیچگاه آماده نباشند. در آن صورت، برجام بار دیگر زمین خواهد خورد و ما چند سال دیگر زمان خواهیم خرید. در هر صورت، آنها گفتهاند که آماده سایر مذاکرات هستند اگر برجام جواب دهد. آزمودن این موضوع، ضرر ندارد. علاوه بر تهدید معتبر اعمال مجدد تحریمها، آمریکا مشوقهای مثبت برای ایران را به عنوان بخشی از مذاکرات آتی، در اختیار دارد.»
🔹 توئیت گلدنبرگ که به عنوان کارشناس نزدیک به دولت بایدن شناخته میشود نشان میدهد که اقدامات دولتهای جمهوریخواه و دموکرات، در نهایت به عنوان مکمل یکدیگر عمل میکند.
🔵 علم و تمدن اسلامی
🔴 امام صادق(ع) و جامعه ی علمی
🔷امام صادق : شاگرد من جابرابن حیان پدر علم شیمی است .
🔶جامعه ی علمی : جابر ابن حیان که در لاتین به Jaber معروف است بعنوان پدر علم شیمی شناخته می شود 👇
Also known by his Latinized name, Geber, he is known as the "father of chemistry."
https://goo.gl/G4UACs
🔷امام صادق : مسواک زدن باعث تقویت بینایی می شود [کافی، جلد۶ ،ص ۴۹۶، حدیث ۶]
🔶جامعه ی علمی :آیا می دانید سلامت دندانها و لثه هایتان بر روی بینایی شما موثر است ؟👇
Did you know that the health of your teeth and gums can affect your vision
http://Yon.ir/478j
🔷امام صادق :مسواک زدن حافظه را تقویت می کند
🔶جامعه ی علمی :مسواک زدن منظم دندانها خطر ابتلا به آلزایمر را دفع میکند👇
Brushing teeth regularly could ward off Alzheimer's disease
https://goo.gl/oUGZqc
🔷امام صادق : ماهی ها حس بینایی ضعیف و حس بویایی قویتری دارند .
[بحار الأنوار ج3 ص109]
🔶جامعه ی علمی : ماهیها بر حس بینایی خود نسبت به دیگر حسها مانند شنیداری، چشایی، بویایی تکیه کمتری دارند👇
fish rely less on their vision and more on their hearing, taste, and smell.
https://goo.gl/84MKmt
🔷امام صادق : مغز از لایه های محافظتی مختلفی پوشیده شده تا آن را ثابت نگهدارد و از اسیب محافظت کند .[بحارالأنوار - ج3ص73]
🔶جامعه ی علمی : شامگان یا مننژ سه لایه محافظتي دربرگیرنده و نگاهدارنده مغز در داخل حفره های مغز هستند 👇
Surrounding and supporting the brain within this cavity are three protective tissue layers
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK10877/
🔷امام صادق : ای مفضل به بوزینه ها دقت کن که ساختار دل و روده ی آنها چقدر شبیه به انسان است .[بحار الأنوار جلد : 3 صفحه : 97]
🔶جامعه ی علمی : آناتومی دل وروده انسانها و بوزینه های بزرگ یکسان است 👇
Humans and great apes share a common gut anatomy
https://goo.gl/PZAgPT
🔷امام صادق(ع)خوردن ادرار شتر برای درمان بیماری، اشکال ندارد[تهذیب الاحکام ج1 ص248]
🔶جامعه ی علمی : ادرار شتر دارای ویژگیهای خاص و کارآمد ضد سرطان است 👇
CU has specific and efficient anti-cancer
https://goo.gl/p6x92Q
🔷امام صادق : ستاره هایی وجود دارند که نسبت به سایر ستاره ها سرعت بسیار زیادی دارند .[بحارالانوار ، ج ۲ ص ۱۶۲]
🔶جامعه ی علمی : ستاره های فراری سرعتشان تا چند صد کیلومتر بر ثانیه و بالای مقدار متوسط است.👇
Hypervelocity stars — ultrafast stars with speeds up to a few hundred miles per second above the average
https://goo.gl/E2Tu5P
🔷امام صادق : من رئیس مکتب شیعه و امام ششم شیعیان هستم و این گوشه ای از علم من بود
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔵 روابط روسیه با گروههای مقاومت
🔻گزارش
🔹 موسسه خاورمیانه در یادداشتی به بهانه گفتگوی چندی پیش مقامهای حزبالله لبنان با روسیه درباره بحران سوریه، به بررسی روابط مسکو با محور مقاومت پرداخته است. رابطه با حشد شعبی درباره مسائل امنیتی عراق و مذاکره با انصارالله برای پایان جنگ یمن از دیگر ابعاد این روابط است که یادداشت مورد اشاره به آن پرداخته است:
1️⃣ همکاری روسیه با حشد شعبی از سال 2016 و دیدار فیاض رهبر این گروه با پاتروشف، دبیر شورای امنیت روسیه آغاز شد و در همکاریها پیرامون حفظ امنیت مرزهای سوریه و عراق، متبلور گردید. پس از آن حشد برای دریافت سامانه S400 برای دفاع در برابر حملات هوایی اسرائیل به عراق، وارد مذاکره شد.
2️⃣ حمایت از حضور حزبالله در نبرد سوریه و زمینهچینی مشارکت شرکتهای گازی روسیه در اقتصاد لبنان با حمایت ائتلاف 8 مارس در پارلمان این کشور، از جنبههای همکاری این گروه با مسکو میباشد. علاوه بر این، حزبالله این رابطه را به عنوان پل ورود به کشورهای ضدغربی در سراسر جهان میداند.
3️⃣ روابط روسیه با انصارالله نسبت به حشد شعبی یا حزبالله محدودتر است. مسکو از تأیید قطعنامه تحریمی 2216 علیه این گروه پرهیز کرد ولی آن را وتو نکرد. در عین حال از روابط تجاری و دیپلماتیک با آنها نیز خودداری کرده است، ولی از گفتگو با آنان در راستای یک راهحل صلح درونیمنی استقبال کرده است.
✅ حمایت مسکو از گروههای مقاومت، موضع منطقهای ایران در غرب آسیا را تقویت خواهد کرد. در عین حال که باید توجه نمود الگوی این روابط و انگیزههای آن متفاوت از نوع مواجهه جمهوری اسلامی ایران با محور مقاومت است.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4