🔷 اردن هاشمی، خریدار تاندربولت 🇯🇴
🔹طبق گزارشهای منتشره، اردن کاربر احتمالی آتی هواپیماهای A10 Warthog خواهد بود که نیروی هوایی ایالات متحده قصد دارد تا قبل از پایان این دهه آنها را بازنشست کند.
🔹لازمبهذکر است نیروی هوایی آمریکا (شامل نیروهای ذخیره و گارد ملی) ۲۱۸ فروند هواپیمای A10 در اختیار داشتند. کمیته نیروهای مسلح سنای ایالات متحده در ۸ ژوئیه رسماً به وزارت دفاع ایالات متحده دستور داد تا در طول جلسات استماع در مورد پیشنویس بودجه دفاعی ایالات متحده برای سال مالی ۲۰۲۵، امکان انتقال A10 به اردن را بررسی کند.
🔹پیشتر کلمبیا و اوکراین به این جنگنده ابراز علاقه کرده بودند ولی ظاهرا اردن که روابط استراتژیکی با آمریکا دارد و از آنها در پایگاههایی چون «موفق السلطی» که محل حضور پهپادها و جنگندههای آمریکایی است، میزبانی میکند و در پازل امنیتی این کشور نقش کلیدی دارد جهت خرید این جنگندهها حائز شانس بیشتری است. البته نباید از نقش صهیونیستها هم در این رابطه غافل شد، چرا که طبق سیاست تدوینی اسرائیل در سال ۱۹۵۸، امنیت اسرائیل با تمامیت ارضی اردن بهعنوان سپر دفاعی اسرائیل گره خورده است و از اینرو نقش اساسی در حمایتهای نظامی آمریکا از اردن ایفا میکنند، تا آنجا که اردن بعد اسرائیل بیشترین کمکهای نظامی را دریافت میکند.
🔹خوب است اشاره کنیم با وجود آنکه اوضاع اقتصادی در اردن در شرایط خوبی قرار ندارد، اما حکومت اردن جهت مقابله با چالشهای جدید، بودجه نظامی را در سال ۲۰۲۴ افزایشداده است، تا آنجا که بودجه تصویبشده توسط پارلمان این کشور از نظر هزینههای...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴حمله پهپادی به کاشان؟!
🔺ساعاتی پیش ویدئو بالا با عنوان "حمله پهپادی خبرینشده" منتشر شد که در آن، یک منبع نوری بزرگ شبیه به انفجار و شلیک گلولههایی بهسمت آسمان مشاهده میشد. مکان ویدئو مقابل عوارضی کاشان در آزادراه کاشان به قم ذکر شده است.
🔺اما با بررسی ویدئو فوق، مشخصا شاهد هستیم که این منبع نوری که عنوانشده انفجار بوده، در ثانیه 0:19 ویدئو در ارتفاع و در آسمان شروع به روشنشدن و سوزش میکند و به سطح زمین میرسد. چنین عملکردی دقیقا مشابه عملکرد شلیک منور بوده و بهنظر این منبع نوری بزرگ ماحصل شلیک منور است.
🔺درباره گلولههای شلیکشده، بهوضوح میزان روشنایی و نور آنها یادآور گلولههای رسام هستند که در جریان تمرینات و رزمایشهایی که در شب برگزار میشوند، بهکارگیری و شلیک میشوند. از طرفی پراکندگی و عدمتمرکز شلیکها نیز نشان میدهد که احتمالا شاهد یکتمرین و آموزش هستیم.
🔺در نهایت در وهله اول با بررسی این ویدئو فوق، میتوان اینطور برداشت کرد که شاهد یک تمرین یا رزمایش شبانه توسط نیروهای مسلح (ارتش، سپاه و یا نهایتا بسیج) بودهایم که انجام این تمرینات در شب، مسئله پیچیده و عجیبی نبوده و بهشکل عادی برگزار میشوند.
▪️پینوشت: پیشتر ماهها پیش در کرج چنین برنامه مشابهای برگزار شده بود که در کانال به آن پرداخته شد. در آن شب نیز شاهد فعالیت توپ ضدهوایی بودیم که با گلولههای رسام اقدام به شلیک هوایی میکرد.
Fatherland
@Partisan2015
12.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷جدیدترین پرتابگر فضایی اروپا برای نخستینبار پرتاب شد.
🔹روز سهشنبه ۱۹ تیر (۹ جولای) پرتابگر آریان-۶ سازمان فضایی اروپا برای نخستینبار و از پایگاه فضایی گویان به فضا پرتاب شد. آریان-۶ در این پرتاب یکشبیهساز محموله به جرم حدود ۱۶۰۰ کیلوگرم را حمل میکرد که در نهایت این پرتاب، بهدلیل نقص در عملکرد و سوزش موتور مرحله دوم (در جریان فعال و غیرفعالشدنهای موتور)، نیمهموفق بود.
🔹آریان-۶ از هسته مرکزی به قطر ۵.۴ متر و طول ۶۳ متر برخوردار است که شامل مرحله اول سوخت مایع و با موتور Vulcain 2.1 (توسعهیافته موتور مرحله نخست آریان-۵) و مرحله دوم سوخت مایع و با موتور Vinci است که این موتور برای نخستینبار در این پرتاب بهکارگیری شد و البته عملکرد مطابق انتظاری نداشت.
🔹آریان-۶ بهشکل ماژولار طراحیشده و در ۲ پیکربندی 62 و 64 پرتاب میشود. در پیکربندی 62 این پرتابگر از ۲ بوستر سوخت جامد P-120C (با قطر ۳.۴ متر، طول ۱۳.۳۴ متر و رانشِ ۳۵۶ تنی) برخوردار است و در این پرتاب نیز با این پیکربندی پرتاب شد. در پیکربندی 64 نیز ۴ بوستر P-120C بهکارگیری میشوند.
🔹این ماهوارهبر سنگین اروپایی در اصل بهعنوان جایگزین ماهوارهبر سنگین فعلی اروپا یعنی آریان-۵ توسعه یافته که از سال ۱۹۹۶ تاکنون پرتاب میشود. برخلاف آریان-۵ که توان حمل حدود ۲۰ تن محموله به مدار LEO را دارد، آریان-۶ در پیکربندی 62 توان حمل ۱۰۳۵۰ کیلوگرم و در پیکربندی 64 توان حمل ۲۱۶۵۰ کیلوگرم محموله به مدار LEO را دارد.
#سپهر #آریان۶
#اروپا #ESA
Fatherland
@Partisan2015
🔷 آخرین موقعیت ناو گروههای نیروی دریایی چین در آبهای آزاد 🇨🇳
🔹 ناو گروهی که در مسیر حرکت به سمت دریای برینگ بین روسیه و آلاسکا هستند.
- ناوشکن «Lhasa» از کلاس Type-055
- ناو پشتیبانی «Kekexili» از کلاس Type-903A
- ناوشکن «Kaifeng» از کلاس Type-052D
- فریگت «Yantai» از کلاس Type-054A
🔹 گشت دریایی مشترک نیروی دریایی چین و روسیه که در غرب اقیانوس آرام در حال فعالیت است:
- ناوشکن «Yinchuan» از کلاس Type-052D
- فریگت «Hengshui» از کلاس Type-054A
- کوروت «Sovershennyy» روسیه
🔹 ناوگروه تهاجمی ناو هواپیمابر شاندونگ از ماکائو در مسیر حرکت به سمت شرق با همراهی موقت:
- ناوشکن «Yan'an» از کلاس Type-055
- ناوشکن «Guilin» از کلاس Type-052D
- فریگت «Yuncheng» از کلاس Type-054A
🔹 ناوگروه پس از شرکت در رزمایش صلح و وحدت ۲۰۲۴ در تانزانیا اکنون در میانه اقیانوس هند هستند:
- ناو آبی-خاکی «Wuzhishan» از Type-071
- ناو آبی-خاکی «Qilianshan» از Type-071
- ناوشکن «Hefei» از کلاس Type-052D
🔹 ۴۶امین ناوگان اسکورت در خلیج عدن:
- فریگت «Xuchang» از کلاس Type-054A
🔹 ۴۶امین ناوگان اسکورت که به مراکش رفتند و اکنون در اقیانوس اطلس هستند:
- ناوشکن «Jiaozuo» از کلاس Type-052D
- ناو پشتیبانی «Honghu» از کلاس Type-903A
🔹 برنامه بازدید از پاکستان، شمال دریای عرب:
- ناو آبی-خاکی «Changbaishan» از Type-071
🔹 بازدید از جزیره تونگا در شرق استرالیا:
- ناوشکن «Zibo» از کلاس Type-052D
#چین #نیروی_دریایی #ناوشکن
Jīngyú
@Partisan2015
13.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷️ ویدئویی جالب از فعالیت یک عراده هویتزر Msta-S روسیه
🔹️نکته جالبتوجه ویدئوی فوق این است که هویتزر قبلا مورد اصابت کوادکوپترهای انتحاری با مهمات خرجگود قرارگرفته و حتی قسمتهایی از آن دچار آتشسوزی شدهاست، اما با اقدام بهموقع خدمه جهت خاموش کردن آتش، هویتزر نجات پیدا کردهاست.
🔹️وسیلهای که روی سینه خدمه توپ دیده میشود، یک دستگاه کشف سیگنال از محصولات یک شرکت چینی است که از بردهای یخچال و کنترل تلوزیون تا تجهیزات ضدمولتیروتور را تولید میکند. قیمت این مدل حدودا ۳۰۰۰ دلار است.
🔹️طبق ادعای سازنده، این وسیله توانایی کشف ریزپرندهها را در فاصله ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ متری دارد. دستگاه در فرکانسهای مختلفی فعالیت میکند که این یعنی توانایی کشف اکثر مولتیروتورها، ازجمله FPV هارا نیز دارد. در ویدئو نیز مشاهده میشود که هشدار تقرب یک ریزپرنده FPV با بوق زدن دستگاه به کاربر اعلام میشود.
▪️پیشتر نمونههایی از تجهیزات جنگالکترونیک ضدمولتیروتورها در این پست بررسی شدهبود.
#توپخانه #کوادکوپتر #روسیه #جنگال #مستا
NPC
@Partisan2015
🔷ماهوارههای جاسوسی اسرائیلی در اختیار مراکش
🔹روز چهارشنبه منابع خبری مراکشی اعلام کردند که این کشور قصد تهیه ماهوارههای جاسوسی از صنایع هوافضای اسرائیل (IAI) در قراردادی به ارزش ۱ میلیارد دلار دارد. همچنین صنایع هوافضای اسرائیل نیز روز سهشنبه اعلام کرده بوده که قراردادی به ارزش ۱ میلیارد دلار برای ارائه محصولات خود به یککشور خارجی منعقد کرده است.
🔹درباره نوع ماهوارهها و جزئیات قرارداد اطلاعات دقیقی منتشرنشده، اما برخی رسانههای مراکشی اعلام کردهاند که IAI تعداد ۲ ماهواره جاسوسی از کلاس افق-۱۳ (Ofek-13) را برای مراکش تامین خواهد کرد. ماهواره افق-۱۳ نام عضوی از خانواده ماهوارههای سری افق صهیونیستهاست که وزنی حدود ۳۵۰ کیلوگرم داشته و غالبا توسط پرتابگر شاویت-۲ صهیونیستها پرتاب میشوند.
🔹بهطور جزئیتر، ماهوارههای کلاس سار (SAR) خانواده ماهوارههای افق با نام TECSAR دستهبندی میشوند که نخستین نمونه از این زیرکلاسِ TECSAR، با نام افق-۸ در سال ۲۰۰۸، دومین نمونه با نام افق-۱۰ در سال ۲۰۱۴ و سومین نمونه نیز با نام افق-۱۳ در سال گذشته برای خودِ صهیونیستها، توسط ماهوارهبر شاویت-۲ ارتقایافته و از مبدا پایگاه پالماخیم واقع در سرزمینهای اشغالی به فضا پرتاب شد و هماکنون نیز تحت کاربری یگان ۹۹۰۰ ارتش اسرائیل قرار دارد.
🔹ارزش ۱ میلیارد دلاری قرارداد فوق نشاندهنده این است که احتمالا قرارداد شامل ساخت، پرتاب، تهیه زیرساخت و پشتیبانی میشود؛ از طرفی نیز گفتهشده این قرارداد بهمدت ۵ سال اعتبار دارد که احتمالا تا پایان مدتزمان عمر ماهواره را شامل شود.
🔹مراکش و...
پارتیزان
🔷ماهوارههای جاسوسی اسرائیلی در اختیار مراکش 🔹روز چهارشنبه منابع خبری مراکشی اعلام کردند که این کشو
رژیمصهیونیستی در سال ۲۰۲۱ نخستینبار پس از عادیسازی روابط خود، پیمان دفاعی را امضا کردند که شامل همکاریهای نظامی و اطلاعاتی میشد. بهنظر تهیه ۲ ماهواره جاسوسی از کلاس SAR نیز در امتداد این پیمان بوده که احتمالا در ماهها و سالهای آینده شاهد اجرای آن باشیم.
▪️تصویر: رندر رایانهای از ماهواره افق-۱۳
#سپهر #ماهواره
#مراکش #اسرائیل
Fatherland
@Partisan2015