7.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷️ گپارد و پهپاد
🔹️ویدئوی فوق، فعالیت سامانه پدافندی گپارد اوکراینی را نمایش میدهد. گفته شده این سامانه درحال تلاش برای شکار پهپادهای گران-۲ روسی بوده است. مهمات هوا-انفجاری*¹ سامانه گپارد در یکفاصله معین از محل شلیک منفجر شده و درحال تشکیل دیواری از جنس ترکش برابر هواگردهای طرف مقابلاند.
🔹️سامانههای پدافندی دفاع نزدیک گپارد با اینکه از نظر زمان ساخت، قدیمی محسوب میشوند؛ اما باتوجه به تجهیزات و ارتقاهایشان همچنان توانایی مقابله با پهپادها و موشکهای کروز معمولی را دارند و در ترکیب با سایر سامانههای پدافندی میتوانند موثر باشند.
🔹️هرچند عملکرد هیچ سامانهای قطعی و صددرصدی نیست؛ چنانکه در صحنهای از ویدئو هم انفجاری دیده میشود که احتمالا مربوط به برخورد پهپاد مهاجم به هدف است.
🔹️سامانه گپارد از تولیدات آلمان غربی است که اواسط دهه هفتاد میلادی وارد خدمت شد. این سامانه که در زمان جنگ سرد برای محافظت از واحدهای مکانیزه ناتو دربرابر هواگردهای شوروی طراحی شده بود؛ از دو توپ ۳۵ مم اورلیکن در دو طرف برجک بهره میبرد.
▪️*[1]: Airburst Munition
#روسیه #اوکراین #پهپاد #پدافند
۱/۲
NPC
@Partisan2015
🔹️رادار جستجو که در قسمت عقب برجک واقع است؛ با نرخ ۶۰ دور بر دقیقه گردش میکند. پساز کشف هدف، برای رهگیری آن رادار کنترل آتش که در جلوی برجک است و ۱۸۰ درجه آزادی گردش دارد وارد عمل میشود. هر دو رادار از نوع پالس داپلری هستند و برد ۱۵ کیلومتری دارند. علاوهبر رادارها، گپارد سامانههای اپتیکی هم دارد.
🔹️پساز کشف هدف و تعیین مختصات آن از طریق رادارها و فاصلهیاب لیزری، برجک بهسمت هدف چرخیده و در هنگام شلیک مهمات هوا-انفجاری، فاصله زمانی که گلولهها باید در آن منفجر شوند به آنها داده میشود. برد توپهای گپارد به ۵۰۰۰ متر میرسد.
🔹️هر کدام از توپهای سامانه گپارد، ۳۲۰ فشنگ دارند. نرخ آتش هر توپ گپارد ۵۵۰ گلولهبردقیقه است؛ یعنی ۶۴۰ فشنگ این سامانه را میتوانند در کمتر از ۴۵ ثانیه شلیک کنند. اوکراینیها گفتهاند بارگذاری مجدد مهمات در گپارد، حدودا یکونیم ساعت زمان میبرد که از نقاط ضعف آن است.
🔹️گپارد درحالت عادی بهازای هر هدف هوایی ۹۶ فشنگ و درحالت محدود بهازای هر هدف ۴۸ فشنگ شلیک میکند. همچنین ۴۰ فشنگ ضدزره جهت مقابله با اهداف زمینی زرهی نیز برای گپارد درنظر گرفته شده است.
۲/۲
NPC
@Partisan2015
🔷 آمریکا به افغانستان باز میگردد؟! 🇦🇫
🔹 دیروز یکم ژانویه ۲۰۲۵، هیئتی از اداره اطلاعات عمومی (GID) گروه تروریستی طالبان افغانستان به دوحه، پایتخت قطر سفر کرد. به گفته منابع، مذاکرات محرمانه فردا در آنجا برگزار خواهد شد.
🔹 در این نشست قرار است درباره وضعیت مرز افغانستان و پاکستان که درگیریهای مسلحانه میان ارتش پاکستان و نیروهای طالبان همچنان ادامه دارد، گفتگو شود.
🔹 علاوه بر این، دو طرف در مورد مسائل مربوط به اجرای توافقنامه دوحه که در فوریه ۲۰۲۰ به امضا رسید نیز گفتوگو خواهند کرد.
🔹 به ادعای برخی منابع بر اساس مفاد محرمانه این قرارداد، ایالات متحده با انتقال کنترل به اصطلاح «خط دیورند» (در واقع مرز) به طالبان در ازای دریافت حق ایجاد پایگاه در افغانستان، موافقت کرده است.
🔹 با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، ایالات متحده قصد دارد به دنبال اجرای کامل مفاد توافق باشد. امتناع طالبان از اجرای کامل توافق را میتوان بهعنوان شکسته شدن آن تلقی کرد که پیامدهای جدی از جمله قطع کمک مالی ایالات متحده را به دنبال خواهد داشت.
#افغانستان #آمریکا
Jīngyú
@Partisan2015
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷️ انتشار مدارکی از عملیات در مصیاف
🔹️ارتش اسرائیل با انتشار تصاویری از جریان عملیات لایه عمیق، جزئیاتی از این عملیات را اظهار داشته است. صهیونیستها ادعا کردهاند برای ازبین بردن تاسیسات زیرزمینی تولید موشک در مصیاف سوریه، ۱۲۰ نظامی بهوسیله بالگرد به منطقه هلیبورن شدهاند.
🔹️گفته شده این نیروهای ویژه، از واحد شلداگ نیروی هوایی و همچنین از واحد جستوجو و نجات ۶۶۹ نیروی هوایی بودهاند. ادعا کردهاند این تکآوران حدود ۲.۵ ساعت در منطقه عملیات حاضر بودهاند و هیچکدام در طول این عملیات مجروح نشدهاند.
🔹️بهادعای اسرائیلیها، این مرکز توان تولید موشکهای بالستیک کوتاهبرد، راکتهای سنگین و راکتهای خانواده گراد را داشته اما هنوز فعال نشده بوده. پیشتر اشاره شده بود که اسرائیلیها چندین بار به این مرکز حمله هوایی انجام داده بودند اما بهعلت زیرزمینی بودن و استحکام، حملات هوایی موثر واقع نشده بود. گفته شده این تاسیسات بین ۷۰ تا ۱۳۰ متر زیر زمین بودهاند.
▪️پستهای پیشین در مورد عملیات لایه عمیق:
لینک | لینک | لینک
#سوریه #اسرائیل
NPC
@Partisan2015