⭕️ آیتالله نوری همدانی:
انشاءالله اسرائیل امسال سقوط میکند
آیتاللهالعظمی نوری همدانی از مراجع تقلید شیعه، در پایان درس خارج حوزه، گفت: امسال روز قدس از هر سال حساستر به نظر میرسد و بایستی مسلمانان جهان با شکوهتر و با قدرت و وحدت بیشتر در راهپیمایی روز قدس شرکت کنند.
وی افزود: مسلمین میدانند که اساسا اسراییل حرکات مذبوحانهای انجام میدهد و از لحاظ سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و نظامی فعلا بسیار ضعیف است. از این جهت لازم است مسلمانان برای اعلام نزدیکی سقوط اسراییل با شکوه و عظمت در راهپیمایی روز قدس شرکت کنند و نفرت خودشان را از آمریکا و ایادی او و صهیونیستها نشان دهند.
مرجع تقلید شیعیان اضافه کرد: مسلمانان مطمئن باشند که رژیم صهیونیستی روزهای آخر را میگذراند و نفسهای آخر را میکشد، باید با قدرت خودمان به میدان بیاییم و عظمت و قدرت مسمانان را به جهان نشان دهیم.
وی در پایان تصریح کرد: از روزی که امام(ره) فرمود اسراییل غده سرطانی است، مسلمین جلو آمدند و قدرت خود را نشان دادند. انشاءالله امسال سال سقوط این غده سرطانی است./پارتیزان نیوز
@partisannews
اگر براتون سواله که چرا تمام آگهی های تلویزیون توسط فروشندگان فرش با شیوه های فروش مختلف تصاحب شده به این گزارش مرکز پژوهش های اتاق مشهد باید توجه کرد که حدود ۱۱۰۳ واحد فعال در کشور وجود دارن که در نوع خودش یک فاجعه رو نشون میده. یعنی اغلب این فروشنده های خوش رنگ و لعاب، ابدا
تولیدکننده فرش نیستند و از طریق سرمایه هایی که دارند، دلالی فرش رو به شیوه ای مدرن راه اندازی کردن. اینها فرش رو با قیمت های بسیار نازل از کارخونه هایی که وابستگی شدید ارزی میگیرن و با سودهای چندصد درصدی و از طریق شیوههای اغوا کننده فروش به ملت میفروشند.
دو نکته مهم
در این خصوص وجود داره:
۱. همه این فرش هایی که اینها می فروشند قیمت بسیار پایینی دارن و به دلیل نقص سیستم توزیع، با گران فروشی های دسته جمعی مواجه ایم.
۲.این همه واحد تولیدفرش ماشینی در حالی صورت میگیره میلیون ها مترمربع مازاد بر نیاز کشور تولید میکنند به صورتیکه صادرات شون توان
تامین نصف ارزبری شون رو هم نداره. متاسفانه همچنان حدود ۱۵۰ واحد تولید فرش دیگه در دست ساخته و این یعنی هر روز باید شاهد نام های جدیدی در این صنف باشیم که مردم رو دارن تلکه میکنن و همزمان منت هم سرشون میذارن. شیوه شون هم اینه که با تشدید تولید بدون صرفه، سیاست گذار رو مجاب میکنن
به کارخونه ها ارز بده، بعد به دلیل اینکه تولید زیاده چ روی دست کارخونه مونده با نرخ ارز مصوب باهاش حساب میکنه و این وسط با بازیگری در بازار ارز، نرخ جدیدی میسازه و به اون استناد میکنه تا افزایش چندصد دردصدی رو توجیه و از طریق قطع ارتباط ملت با تولیدی، نذاره با قیمت کارخانه فرش
دست مردم برسه.
همین اتفاق در مقیاس کوچک ترش در جاهای دیگه مثل بازار یافت آباد وجود داره یعنی افرادی میان از طریق بانک ها پاساژ میسازن و واحدهای این پاساژها رو میدن به یک سری دلال که رابطه بین تولیدکننده و مردم رو قطع کنند. اینجاس که عمده مغازه داران یافت خودشون تولید کننده نیستن
و چون تولیدکننده توان گرفتن این مغازه هارو نداره، مجبور کانال فروش محصولاتش رو به غیر واگذار کنه. بدقولی های متواتر یافت آبادی ها هم سر اینه که از اوضاع داخل تولیدی ها بی خبرن.
ازین جهت ماجرای فرش ها و در کل لوازم خانگی یک مساله مهم در مهار تورمه. بازسازی نظام توریع مبتنی بر صرفه
مقیاس، حذف سوداگری و ایجاد اشتغال مولد، به پایان هواداری بازار کوچک ایران از استمرار تورم منجر میشه.
@partisannews
🛑 صدور رای پرونده هواپیمای اوکراینی پس از برگزاری ۲۰ جلسه دادگاه/ متهم ردیف اول به ۱۳ سال حبس محکوم شد
رای پرونده سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی پس از حدود سه سال بررسی های همهجانبه و برگزاری ۲۰ جلسه دادگاه صادر شد.
براساس رای صادره از سوی دادگاه، متهم ردیف اول پرونده به اتهام مباشرت در قتل شبه عمد سرنشینان هواپیمای اوکراینی مستند به مواد قانونی به تحمل سه سال حبس تعزیری محکوم شده است.
بر این اساس مجموع حکم حبس صادر شده در مورد متهم ردیف اول ( فرمانده سامانه دفاعی تور ام یک) ۱۳ سال حبس تعزیری می باشد که اشد مجازات ( ۱۰ سال حبس ) با احتساب ایام بازداشت قبلی قابل اجرا خواهد بود.
دادگاه با توجه به اینکه رفتار متهم ناشی از جهل به موضوع و تصور اشتباه از هدف کشف شده بوده و با اعتقاد به متخاصم و نزدیکشونده بودن هدف، به سوی آن شلیک نموده و قصد سرنگونی هواپیمای مسافربری را نداشته، اتهامات انتسابی به متهم ردیف اول را وارد دانسته و بزهکاری وی را احراز کرده است.
متهم ردیف اول علاوه بر حبس به پرداخت دیه در حق اولیای دمی که مطالبه دیه داشته اند نیز محکوم و دادگاه برای این متهم مجازات تکمیلی نیز در نظر گرفته است.
همچنین دادگاه بنابر بر اتهامات مندرج در دادنامه و اشتباهات و قصور رقم خورده از سوی سایر متهمین این پرونده، متهمان ردیف دوم و سوم ( پرسنل سامانه دفاعی تور ام یک) را به یک سال حبس، متهم ردیف چهارم ( مسئول میز سامانه های دفاعی تور ام یک) را به سه سال حبس، متهم ردیف پنجم ( مسئول پست فرماندهی سامانه دفاعی تور ام یک ) را به سه سال حبس، متهم ردیف ششم پرونده ( فرمانده وقت پایگاه پنجم پدافند هوایی تهران) را به دو سال حبس، متهم ردیف هفتم پرونده ( افسر شیفت مرکز کنترل عملیات منطقه ای تهران) را به دو سال حبس، متهم ردیف هشتم ( فرمانده وقت مرکز کنترل عملیات منطقه ای تهران) را به تحمل یک سال و نیم حبس، متهم ردیف نهم ( فرمانده وقت منطقه پدافند هوایی تهران) را به تحمل یک سال حبس و متهم ردیف دهم ( فرمانده وقت پدافند هوایی نیروی هوا و فضای سپاه ) را به تحمل یک سال حبس محکوم کرده است.
رای صادر شده در این پرونده بدوی است و طرفین میتوانند به این رای اعتراض کنند و ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ رای فرصت برای اعتراض به آن وجود دارد.
@PartisanNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ وال استریت ژورنال:
📍چین و ایران اینگونه در جنگ اوکراین به روسیه یاری میرسانند...
🆔 @Kavoshmedia
این همه میهمانان فرانده کل قوا بودند. یادداشت دست رهبری هم نشان میدهد که ایشان موارد متعددی را مطرح کردهاند که فقط بخش ضروری آن رسانهای شده است (شاید هم من به عنوان یک خبرنگار خیلی دارم مته به خشاش میزنم) به هر حال، نشست مهمی بوده و فقط نظامیان (این آخوندهایی که نشستند همه حقوق بگیر نیروهای مسلح هستند، به همین دلیل نظامی محسوب میشوند) حضور داشتند. نتایج این نشست را در روزها و هفتههای آینده خواهیم دید. نمیخواهم جو بدم، اما شک ندارم که اگر این گردهمایی به مناسبت ماه رمضان بود، دم افطاری برگزار میشد نه دم ظهر.
حالا خدا نکند یک خبرنگار هی بخواهد وسط حرفها، تصاویر و کنشها یک چیزی در بیاورد... اینقدر گیر میدهد که حوصله همه سر میرود... :)
@syriankhabar
🔺فرمانده کل قوا امروز در دیدار فرماندهان ارشد نیروهای مسلح:
«قدرتهای استکباری» پشتصحنهی جنگافروزیها در منطقهی ما و دیگر مناطق جهان هستند / مشغول دشمنیهای جزئی نشوید، به اصلِ «طرّاحی دشمن» توجه کنید
🔸تهدید همیشه هست، چون نمیشود زمانی را فرض کرد که تهدید نباشد. این تهدید از ناحیهی کیست؟ اشتباه نباید بکنیم؛ مشغول نشویم به این دشمنیهای جزئی؛ ببینیم چه کسی اصل طرّاحی را بر عهده دارد.
@PartisanNews
🔺رهبر انقلاب: پشت همهی این جنگافروزیهایی که در منطقهی ما و مناطق دیگر جهان انجام میگیرد، قدرتهای بزرگند
🔹مثلاً امروز در اروپا اوکراین درگیر جنگ است؛ این جنگ را چه کسی راه میاندازد؟ اینها را چه کسی برنامهریزی میکند و طرّاحی میکند؟ در سوریه همینطور، در لیبی همینطور، در سودان همینجور، در جاهای دیگر همینطور. اینهایی که اتّفاق میافتد، این جنگهایی که وجود دارد، یک طرّاحیهایی پشت صحنه دارد؛ اینها را نمیشود انسان حمل کند بر عوامل جزئی.
🔹آن طرّاحان چه کسانی هستند؟ آن نیروهای شریرِ بینالمللی هستند که ما از آنها تعبیر میکنیم به «استکبار»؛ «استکبار» یعنی همان نیروهای شریر و متجاوز و افزونطلب بینالمللی که به هیچ حدّی قانع نیستند. اینها نگاه میکنند برنامهریزی میکنند میبینند اینجا احتیاج است به اینکه یک دعوایی راه بیفتد برای اینکه فلان جا سود ببرند؛ این دعوا را اینجا راه میاندازند برای اینکه مثلاً سودش را آنجا ببرند!
@PartisanNews
🛑 منابع صهیونیستی از سفر رضا پهلوی وطنفروش به فلسطین اشغالی خبر میدهند
@PartisanNews
چند سالی بود این حجم از هواپیما، حتی پرواز های سعودی و مصر از آسمان ایران عبور نکرده بودن، فرق بین دیپلماسی لبخند و دیپلماسی میدان، اینجا خودشو نشون میده!
🗣احمد قصری 🇮🇷
@PartisanNews
⭕️ وزارت دفاع ملی ترکیه: در حمله تروریستهای پ.ک.ک/ی.پ.گ به پایگاههای ترکیه در منطقه عملیاتی شاخه زیتون و سپرفرات ۴ نظامیمان مجروح شدند.
🔹 به اهداف مشخص شده پاسخ متقابل داده میشود.
@PartisanNews
🔺فشار بیسابقه علیه دینداران جمهوری آذربایجان
🔹 ائلدنیز قلیاف، رئیس «اتحادیه اجتماعی روشنفکران جمهوری آذربایجان» در پست فیسبوکی خود نوشت:
📌 باز هم که (در جمهوری آذربایجان) بگیروببند است...
دینداران را بهشکل گسترده و عجیبی دستگیر و حبس میکنند...
و
جناب اللهشکور پاشازاده (رئیس ادارۀ مسلمانان قفقاز) بهطرز خدانشناسانهای، در مقابل این خدانشناسی سکوت میکند...
@PartisanNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جمع آوری مهر نماز شیعیان از مسجد حیدر باکو
وهابی سازی باکو یک امر دولتی توسط رژیم علیف است
✍️:ببینیم پانترک اللهی ها چگونه این را توجیح خواهند کرد،بازهم شیعه ستیزی خود را پنهان خواهند کرد؟
🆔 @iranic_azerbaijani
🛑 سعید محمد در توییتی نسبت به وجود نفوذیها هشدار داد و گفت: جا دارد نهادهای مسئول جهت جلوگیری از این واقعه در کشور مراقبت ویژه نمایند.
سعید محمد، مشاور رئیس بنیاد مستضعفان در توییتر خود نوشت: سیا برای فروپاشی یکی از کشورهای بلوک شرق در جنگ سرد، یک جاسوس را در بالاترین سطح در سیستم انتصابات آن کشور نفوذ داده بود که ماموریت وی بکارگیری افراد ناکارآمد و غیر متخصص در پستهای کلیدی بود. جا دارد نهادهای مسئول جهت جلوگیری از این واقعه در کشور مراقبت ویژه نمایند.
@PartisanNews
🛑ایران و ونزوئلا برای افزایش همکاری ها در بخش نفت و گاز از جمله توسعه مشترک میادین نفت و گاز به توافق رسیدند.
@PartisanNews
🔺وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: ایران در چندین جبهه علیه اسرائیل جنگی فرسایشی به راه انداخته است
🔹️یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با نگرانی از قدرت منطقه ای ایران می گوید که تهران در چند جبهه علیه اسرائیل جنگی فرسایشی به راه انداخته است.
🔹️گالانت افزود که ارتش صهیونیستی «در همه صحنهها، در عملیات پنهان و آشکار در امتداد مرزها، آن سوی مرزها و حتی دورتر از مرزها وارد عمل شد و به اقدامات خود ادامه خواهد داد.
🔹️وی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: ایران «به تلاشهایش برای استقرار خود در جبهه شمالی ادامه میدهد.
@PartisanNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حضور پرشور و استقبال بینظیر مردم قهرمان یمن از دومین دسته از اسرای آزاد شده یمنی در فرودگاه صنعا
@PartisanNews
🔴زیاد النخاله: توافق ایران و عربستان پیام مهمی به کشورهایی داد که با رژیم صهیونیستی به سمت عادی سازی عجله می کنند، ما امیدواریم که عربستان به مسیر درست برود و از سیاست های امریکا که با اعراب خصمانه است دور شود
@PartisanNews
🛑وزیر خزانهداری آمریکا: تحریم اقتصادی روسیه و سایر کشورها سلطۀ دلار را به خطر میاندازد؛ زیرا کشورهای هدف به دنبال جایگزین هستند. این تمایل در چین، روسیه و ایران برای یافتن جایگزینی برای دلار وجود دارد.
@PartisanNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علیف خطاب به اردوغان: من میگم یک دو سه بعد با هم بگیم: سلام سرباز!!!
@PartisanNews
ایران به دومین تولیدکننده بزرگ عسل در جهان تبدیل شد
🔹به گزارش «نود اقتصادی» براساس آمارهای وزارت جهادکشاورزی کشور، میزان تولید عسل کشور در سال ۱۴۰۱ به ۱۳۶ هزار و ۴۸۵ تن رسیده که این مقدار بالاترین میزان تولید طی چهار سال اخیر بوده است.
🔹آمارهای جهانی نشان میدهد کشورمان با تولید ۱۳۶/۵ هزار تن عسل در سال گذشته به دومین تولیدکننده بزرگ عسل در جهان پس از چین تبدیل شده است.
🔹طبق این آمارها، ترکیه با ۹۶ هزار تن، آرژانتین با ۷۱ هزار تن، اوکراین با ۶۸/۵ هزار تن، هند با ۶۶/۳ و روسیه با ۶۴/۵ هزار تن به ترتیب در رتبههای سوم تا هفتم قرار دارند.
@PartisanNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 رونمایی از ال ۹۰ ایرانی
🔹صبح امروز با حضور وزیر صمت در کارخانه مگا موتور و خط تولید پیشرانه M ۱۶ از ال ۹۰ ایرانی رونمایی شد.
@PartisanNews
استیضاح وزیر صمت با امضای ۴۰ نماینده مجلس اعلام وصول شد.
فاطمیامین، وزیر صمت حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز موظف به حضور در مجلس و ارائه توضیحات در جلسه علنی مجلس خواهد بود.
@PartisanNews
🇦🇲🇮🇳 روسیه و غرب ما را ترک کردند. امید ما هند است – یوری باباخانیان سفیر ارمنستان در هند گفت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نیروهای حافظ صلح روسیه در حال آماده سازی ارامنه قره باغ کوهستانی برای نبرد هستند
مرکز مطالعات آذربایجان
🔴ژنرالهای سودانی، از اتحاد تا دشمنی
🔻در دومین روز از درگیری میان عناصر نظامی سودانی، هیچ گزارشی از وضعیت طرفین در دست نیست و هر یک از آنها ادعایی خاص دراین زمینه دارد، ادعایی که نشان میدهد اوضاع برای هر دو طرف درگیری پیچیده بوده و آنها توانایی مدیریت بهتر در این زمینه ندارند. هر کدام از طرفین مدعی غلبه بر دیگری است اما داستان این بحران و درگیری داخلی از کجا شروع شد و دلایل آن چه بود؟ این موضوعی است که در ادامه تلاش کردهایم به صورت خلاصه به آن بپردازیم.
🔻دو ژنرال قدرتمند سودان پس از یک دوره اتحاد که در پی براندازی عمر البشیر، رئیس جمهوری سابق این کشور در سال ۲۰۱۹ به یکدیگر نزدیک شدند اکنون برای رسیدن به قدرت در مقابل هم قرار گرفته و سودان را درگیر آشوب کردهاند. «ژنرال عبدالفتاح البرهان فرمانده نیروی زمینی در دوران البشیر بود و سپس فرمانده نیروهای مسلح و رئیس شورای حاکمیتی شد. ژنرال محمد حمدان دقلو، معروف به حمیدتی، نیروهای واکنش سریع را با تکیه بر شبه نظامیانی که درگیر جنگ خونینی در منطقه دارفور بودند، تأسیس کرد و معاون شورای حاکمیت شد.
🔻اوج اتحاد بین آن دو در زمان تصاحب قدرت در اکتبر ۲۰۲۱ مشهود بود؛ اقدامی که گروههای غیرنظامی آن را کودتا توصیف کردند، زیرا البرهان در آن زمان در یک سخنرانی در تلویزیون ظاهر شد و برکناری غیرنظامیان از قدرت را اعلام کرد و حمیدتی هم از آن حمایت کرد. اما براساس گزارش سابق خبرگزاری فرانسه، دوستان دیروز «آرزوهای سیاسی متفاوتی» داشتند و از نفوذ نظامی دو قدرت بزرگ در کشور برخوردار بودند. البرهان و حمیدتی بر پایبندی خود به توافق با گروههای سیاسی تأکید کردند؛ اما در مورد چگونگی اجرای اصلاحات مورد نیاز که مهمترین آنها تجدید ساختار نیروهای مسلح با ادغام نیروهای واکنش سریع در ارتش است، دیدگاههای متفاوتی دارند.
🔻تحلیلی که توسط مؤسسه واشنگتن منتشر شده است تأیید میکند که «موفقیت روند انتقالی در سودان» بدون مدیریت دقیق بین «عبدالله حمدوک»، نخست وزیر سابق، ژنرال عبدالفتاح البرهان و حمیدتی صورت نمیگیرد. در این تحلیل آمده است که همه طرفها باید در تعامل با حمیدتی و البرهان سازگارتر باشند و به آن دو احترام بگذارند و تشویقشان کنند تا شاید با چنین توجهی قانع شده و به جاهطلبیهای خود، بهویژه شخص حمیدتی پایان دهند. طبق توافقنامه حکومت سودان، هیچ یک از این دو ژنرال نمیتوانند برای انتخابات آتی نامزد شوند.
🔻البرهان قبل از سرنگونی البشیر، نقش مهمی را در مشارکت سودان در ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان در یمن به دور از کانون توجه ایفا کرد، سپس با به دست گرفتن رهبری شورای نظامی انتقالی پس از سرنگونی البشیر در سال ۲۰۱۹ در کانون توجه قرار گرفت. پس از آن که سپهبد عوض بن عوف از ریاست شورای نظامی سودان تنها با گذشت کمتر از ۲۴ ساعت از رسیدن به قدرت تحت فشار مردم کناره گیری کرد، البرهان بر تخت ریاست این شورا نشست. سودانیها بن عوف را از درون نظام البشیر و متحد نزدیک او میدانستند.
🔻البرهان بخشی از حرفه خود را به عنوان وابسته نظامی در پکن گذراند. یک افسر سودانی درباره البرهان به خبرگزاری فرانسه گفت که او «افسر ارشدی است که میداند چگونه نیروهایش را رهبری کند. او هیچ گرایش سیاسی ندارد، او شخصی کاملا نظامی است.» البرهان در سال ۱۹۶۰ در روستای قندتو در شمال خارطوم به دنیا آمد و در دانشکده نظامی و سپس در مصر و اردن تحصیل کرد. او ابتدا فرمانده نیروهای زمینی سودان بود و سپس البشیر او را به سمت بازرس کل ارتش منصوب کرد.
🔻در سال ۲۰۱۹، پس از یک حکومت خودکامه ۳۰ ساله در سودان، گروههای آزادی و تغییر یک دولت غیرنظامی تشکیل دادند که حکومت کشور را با ارتش تقسیم کرد و قرار بود کشور را به سمت انتخابات آزاد هدایت کند تا قدرت کامل را به غیرنظامیان واگذار کند. البرهان از چهرهای که در خفا کار میکرد به رئیس دوفاکتوی سودان تبدیل شد. برهان که با حمایت امارات و عربستان علیه البشیر کودتا کرده بود، تنها راه نجات خود را در نزدیکی به امریکا میدید اما دروازه این نزدیکی از به باورش از تلآویو می گذشت.
🔻در سال ۲۰۲۰، طبق اعلام دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، وی طی دیداری با البرهان در اوگاندا درباره «عادیسازی» روابط گفتوگو کرد. چند ماه بعد، بانک مرکزی سودان اعلام کرد که ایالات متحده خارطوم را از لغو تحریمها علیه ۱۵۷ موسسه سودانی مطلع کرده است.دسامبر ۲۰۲۰، پس از گذشت کمتر از دو ماه از موافقت خارطوم با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، ایالات متحده سودان را رسما از فهرست سیاه کشورهای حامی تروریسم خارج کرد.
@syriankhabar
✴️ حمیدتی، فرصتطلبِ ناکام
🔸در طرف دیگر ماجرای درگیریهای این روزهای سودان، ژنرال! حمیدتی قرار دارد؛ فردی که هیچ تحصیلات آکادمیک و حتی دبیرستانی ندارد و صرفاً به واسطه شرایط قبایلی و زد و بندهای سیاسی ناشی از فساد حاکم در دولت عمر البشیر موفق شد خودش را بالا بکشد. او باوجود آنکه هیچ سابقه سیاسی و اجرایی نداشت، صرفاً به دلایل وابستگیهای سیاسی و امنیتی با عمر البشیر موفق شد خودش را سر پا نگه دارد. حمیدتی که قرار بود در ابتدای ماه آوریل و بر اساس وعده ژنرال برهان وارد عرصه قدرت شود، عملا نادیده گرفته شد.
🔸بر اساس تحلیلی که مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی الاهرام منتشر کرده است، حمیدتی با تشکیل یک «امپراتوری مالی و نظامی» به نفوذ کنونی خود رسید که او را بر آن داشت تا وفاداری سیاسی خود را تغییر داده و از انقلاب سودان در سال ۲۰۱۹ جانبداری کند و همین اقدام «نفوذ سیاسی بزرگ» او را در معادله پس از انقلاب تضمین کرد. در این تحلیل آمده است، موازنههای سیاسی باعث شد تا حمیدتی معاون شورای حاکمیتی شود و درباره ادغام نیروهای واکنش سریع در نیروهای مسلح صحبت شود.
🔸به گفته محمد سعد، دستیار سابق حمیدتی، او برای اولین بار در دارفور غربی، پس از حمله به کاروان تجاری وی که در اثر آن حدود ۶۰ نفر از خانوادهاش کشته و شترهایش غارت شدند، دست به اسلحه برد.درگیری در دارفور از سال ۲۰۰۳ پس از قیام شورشیان عمدتا غیر عرب علیه دولت گسترش یافت. در مستندی که در روستایی در دارفور فیلمبرداری شده است، دقلو با لباس نظامی ظاهر میشود و بخشی از صورت خود را پنهان کرده و هر گونه دخالت در ارتکاب تخلفات را انکار میکند.
🔸با این حال، او به سرعت موضع خود را تغییر داد و در سال ۲۰۱۳ به عنوان فرمانده نیروی جدیدی که عمدتاً از شبه نظامیان سابق تشکیل شده بود، یعنی نیروهای واکنش سریع منصوب شد. با تصدی معاونت شورای حاکمیتی انتقالی سودان، این تاجر سابق شتر با تحصیلات ابتدایی اندک تعدادی از مهمترین پستهای وزارتی در سودان پس از براندازی البشیر، از جمله اقتصاد در حال فروپاشی و مذاکرات صلح با گروههای شورشی را در اختیار گرفت. حضور این فرد بیسواد و البته قدرت طلب باعث به وجود آمدن مشکلات بسیاری برای اقتصاد نیمهویران سودان شد.
🔸تنش بین البرهان و حمیدتی به دو دلیل شروع شد: اول، آزادی موسی هلال، عموی حمیدتی و رقیب او در نفوذ میان رهبران قبایل عرب در دارفور است که به دستور البشیر زندانی شده بود. دوم، دستور البرهان مبنی بر عدم سفر اعضای شورا بدون اجازه او؛ مسالهای که حمیدتی آن را بخشی از «مهندسی جامع برای کاهش نفوذ خود و جلوگیری از ایفای نقشهای سیاسی در پروندههای صلح» قلمداد کرد. حمیدتی اما کسی نبود که به این سادگی کوتاه بیاید و بخواهد اسیر دستورات برهان شده و معطل او بماند و به همین دلیل وارد عمل شد.
🔸حمیدتی هم تا جایی که توانست تلاش کرد البرهان را تحقیر کند و بدون اجازه او به ترکیه سفر کرد و با مسؤولان این کشور توافقهای اقتصادی بست که به این اقدامش پس از درز فیلم مشارکت برادر حمیدتی در متفرق کردن تحصن فرماندهی کل در جریان انقلاب سودان که در آن افراد زیادی کشته شدند، پاسخ داده شد. اختلاف نظر و رقابت میان این دو نفر که هر کدام بخشهایی از کشور را در کنترل خود داشتند، بیشترین ضرر را به مردم سودان وارد کرد. هر چند به باور بسیاری از ناظران برهان هم بسیار بد عمل کرد و بهانه لازم را دست رقیبش داد.
🔸مدتی بعد، حمیدتی علناً کودتا را «اشتباهی» توصیف کرد که منجر به «فعال شدن مجدد بقایای» نظام البشیر شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، البرهان هم در دفاع از اقدامات خود اعلام کرد که اقدام وی برای مشارکت بیشتر گروههای سیاسی در مدیریت دوره انتقالی» ضروری بود. دقلو در سال ۲۰۲۲ در آستانه تهاجم روسیه به اوکراین به مسکو سفر کرد و آمادگی خود را برای ساخت پایگاه روسی در سواحل دریای سرخ ابراز کرد. این موضوع عاملی شد تا بسیاری امروز بگویند که حمیدتی وابسته به روسیه است و روسها پشت کودتای حمیدتی هستند!!
🔸او در سخنرانی برای اعضای نیروهای واکنش سریع که در ماه مارس در استان ام درمان ایراد کرد، «هر گونه اختلاف نظر با ارتش» را رد کرد وگفت: «اختلاف ما با کسانی است که به قدرت چسبیدهاند. ما با هر کسی که بخواهد دیکتاتور شود، مخالفیم.» در آن زمان، نیروهای مسلح سودان اتهامات علیه فرماندهی ارتش را مبنی بر عدم تمایل به تکمیل روند گذار دموکراتیک و ترک سیاست محکوم کرده و آن را تلاش آشکاری برای جلب همدردی سیاسی و مانع تراشی در روند گذار دموکراتیک دانستند.
@syriankhabar