#گفتههاونکتهها #۱۱۸۷
🔹سنگرهایی با کارکردهای گمشده
✍🏻نسا جعفری
مسجد در اسلام، در طول تاریخ، کارکردهای گوناگونی داشته است؛ اما همواره بستری برای تمرین زندگی آرمانی جمعی و محلی برای فعالیت اجتماعی مسلمانان بوده است. «در همان مسجد که پیغمبر خدا اقامه نماز جماعت میکرد و برای مردم منبر میرفت، درس میداد و تزکیه میکرد، در همان مسجد بود عَلَم جهاد را میآوردند، پیغمبر میبست و به اسامه بن زید میداد که بروید با نام خدا حرکت کنید. در همان مسجد، حد جاری میکرد و دادگستری پیغمبر تشکیل میشد. در همان مسجد اداره کار و اقتصاد پیغمبر تشکیل میشد» (بیانات مقام معظم رهبری در مسجد امام حسن مجتبی (علیه السلام) 1353) در مقاطع مختلف تاریخی و به فراخور زمان، کارکردهای جهادی، مقاومتی، آموزشی و فرهنگی را تجربه کرده است. از نظر دکترین جامعه اسلامی، مسجد در هر بزنگاهی میتواند، نقشی متفاوت به خود بگیرد. در زمان جنگ، بستر آمادهسازی و هماهنگی نیروها، در زمان صلح، محل تمرین زندگی جمعی و در زمان نیاز، محل تجمیع کمکهای مردمی. به عبارتی مسجد هر محل، پایگاه متمرکزی بوده است برای رفع نیازهای مردم همان محل.
در یک مسجد، حضور یک فرد جا افتاده و مدیر و البته مزین به اخالق نیکو، محور فعالیتها قرار میگیرد و به این ترتیب در بستر تجربه، موقعیتهای مختلف و در فضایی معطر به اخلاق و رفتار اسلامی افراد تربیت میشوند. تربیتی که به دور از هرگونه اجبار و تحکمی میتواند در عمق و جان کودک یا نوجوان رسوخ کند. در اسلام جامعهسازی و بسترسازی برای تربیت افراد، مقدم بر تربیت فرد محور است. مساجد در طول تاریخ اسلام همواره نمونهای از جامعهسازی برای تربیت فرد بوده است.
اما امروزه با گسترش فرهنگ تجمعات مذهبی خیابانی و برگزاری اعیاد و عزاداریهای مذهبی به صورت میدانی در سطح شهرها، کارکردهای مساجد تقلیل یافته است. عدم برگزاری این مراسم در بستر مسجد، مانع از ایجاد تجربههای جمعی مختلف شده که به صورت بالقوه امکان ایجاد آن تنها در فضایی مانند مسجد وجود داشته است.
حس و حال ورود به مسجدی که در آن آرامشی معنوی نهفته است، قابل وصف نیست و اکثر افراد جامعه در زندگی خود حداقل به یکی از این مساجد وارد شدهاند. اما چرا در سالهای اخیر برگزاری مناسبتهای مذهبی به صورت خیابانی جایگزین مساجد شده است؟ اجرای سرودهای خیابانی جای برگزاری هیئتهای مذهبی در مساجد را گرفته است و باید ترسید از روزی که ذائقه جامعه به سمتی پیش رود که برگزاری این دست مناسک را در هیچ چهارچوبی برنتابد.
امروزه تمرکززدایی از فعالیتهای مذهبی به ویژه آیینهای مذهبی باعث به حاشیه رفتن نقش مساجد شده است. اگرچه تمرکز زدایی میتواند فوایدی چون جذب بیشتر مخاطب و درگیر نمودن قشر خاکستری جامعه با فعالیتهای دینی را داشته باشد؛ اما کمرنگ شدن نقش مساجد به عنوان پایگاه اصلی، محوری و نمادین دین در جامعه را در پی داشته است. شاید میگویند وقتی میتوان در یکی از میادین اصلی شهر همخوانی سرود و یا تجمع کودکانه برای اجرای نمایش - سرود مذهبی داشت، چه حاجت به چهارچوب خشک برخی از مساجد!
حضور کمرنگ کودکان در مساجد، دلیل دیگری بر کمرنگ شدن نقش بیبدیل مساجد در زندگی روزمره ما به شمار میرود. مساجد قدیم با روال زندگی روزمره یک خانواده، ممزوج بود. بازی بچهها در حیاط مساجد و گاهی در فضای داخلی، عجیب نبود.
امروزه فضای داخلی بعضی از مساجد تنها مناسب مخاطب میانسال است. آن هم مخاطبی که فقط برای ادای فریضه نماز و احیای شبهای قدر، مسجد محل را بهترین مفر دانسته و به آن پناه آورده است. اما چقدر مساجد ما فضای به روز و متناسب با روحیه کودکان و نوجوانان تدارک دیدهاند؟ چقدر اجرای برنامههای خاص کودکانه در آنها دیده میشود؟ هرچند در سالهای اخیر به مدد اجرای دست و پا شکسته طرح جوانی جمعیت، شاهد فضاهای خاص کودکان در برخی مساجد هستیم؛ اما نمادها و تزیینات مساجد چقدر اقتضای فضای فکری نوجوان و کودک را برآورده میسازد؟ اگر گرفتار محدود انگاری مخاطب در مورد مساجد نباشیم، به این درک میرسیم که مسجد محل حضور طیف سنی گستردهای است از کودک تا نوجوان و جوان و میانسال و کهنسال. میتوان فضایی از نظر بصری فراهم آورد که برای هر کدام جذابیتهای خاص خود را داشته باشد. نه فقط فضایی باب میل کهنسالی که کودکی کودکان در فضای مساجد را بر نمیتابد. از طرفی میتوان هویت سنگربودن مساجد را در برگزاری مراسم خیابانی با اختصاص دادن مرکزیت تدارکات و پشتیبانی به آنها همچنان حفظ نمود.
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#کوتاه_گویا #۱۱۸۷
🔹ما بچههای غزه آرزومون اینه که بزرگ بشیم؛ ولی شهید میشیم
خبرنگار میکروفون را جلوی کودک گرفت: اسمت چیه پسرم؟
احمد هستم.
احمد چند سالته؟
هفت سالمه
بزرگ شدی دوست داری چیکاره بشی؟
پسرک مکثی کرد و نگاهش را از خبرنگار دزدید و آرام گفت: عمو، ما بچههای غزه که بزرگ نمیشیم. ما بچههای غزه آرزومون اینه که بزرگ بشیم؛ ولی شهید میشیم...
🔹آیا دوباره میخواهیم تجربههای تلخ را مزه کنیم؟!
حسنی مبارک، رئیس جمهور اسبق مصر گفت: نباید به آمریکا اعتماد میکردم!
معمر قذافی، رئیس جمهور سابق لیبی گفت: بزرگترین اشتباه عمرم، اعتماد به آمریکا بود!
محمد مرسی، رئیس جمهور سابق مصر گفت: اشتباه راهبردی من و عامل اصلی شکست انقلاب مصر، اعتماد به آمریکا بود!
زین العابدین بن علی، رئیس جمهور سابق تونس گفت: دلیل سقوط من، اعتماد بیجای من به آمریکا بود!
منصور هادی، رئیس جمهور سابق یمن گفت: اگر فریب آمریکا را نمیخوردم، در قدرت باقی میماندم!
تمام تاریخنگاران معاصر در کشورمان معتقدند: دلیل سقوط دولت مصدق و کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به دلیل اعتماد بیجای مصدق به آمریکا بود!
صدام، رئیس جمهور اسبق عراق، در لحظه اعدامش گفت: طناب دار را آمریکاییها به گردن من انداختند!
محمد رضا پهلوی، در آخرین روزهای عمرش میگوید: دلیل فروپاشی سلطنت من، اعتماد به آمریکا بود!
برخی در کشور ما همچنان امیدوارند، آمریکا مشکلاتشان را حل کند!
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#غربازنماینزدیک #۱۱۸۷
جنایات غرب در ایران (1)
🔹مرگ ۱۰ میلیون نفر در جنگ جهانی اول در ایران
✍🏻دکتر محمد تهرانی
جک استراو، در کتاب کار انگلیسی مینویسد: ایرانیها حق دارند از «روباه استعمارگر» خشمگین باشند. ما در جنگ جهانی اول، موجب قحطیِ فاجعهبار و مرگ ۱۰ میلیون نفر در ایران شدیم (مرگ نیمی از جمعیت ایران)
وزیر خارجه اسبق انگلیس:
ایران هرگز مستعمره بریتانیا نبوده؛ اما این به معنی نیست که ما از این کشور برای رسیدن به ثروت و قدرت، بهرهکشی نکردهایم.
آنها دلایل خوبی دارند تا از «روباه حیلهگر و استعمارگر» - لقبی که به ما دادهاند - خشمگین باشند.
در طول قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰، ما با رشوه و فریب، ایران را به انجام خواستههایمان واداشتیم و هر وقت هم که اینها نتیجه نداد، در این کشور نیرو پیاده کردیم.
ما در جنگ اول جهانی، به این کشور تجاوز کردیم و با این کار به شکلگیری یک قحطی فاجعهبار کمک کردیم.
ما در سال ۱۹۴۱ شاه را کنار گذاشتیم و پسر ضعیفتر و حرفشنوتر او را سر کار آوردیم. ما به تقویت شاه در نیمه و اواخر دهه ۱۹۷۰ کمک کردیم.
در دهه ۱۹۸۰، زمانی که صدام تصمیم گرفت بدون هرگونه توجیهی به ایران حمله کند، تمام غرب - آمریکا، فرانسه، انگلستان و روسیه - از عراق حمایت کردند.
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#درمحضرقرآن #۱۱۸۷
🔹مهجوریت قرآن
✍🏻علیرضا کرمی
«وَ قالَ الرَّسُولُ یا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هذَا الْقُرْآنَ مَهْجُوراً » (فرقان آیه ۳۰)
پیامبر (در روز قیامت از روی شکایت) میگوید: پروردگارا! این قوم من قرآن را ترک گفتند و از آن دوری جستند.
کلمه (قالَ) لفظاً ماضی و معناً مضارع است. تعبیر به فعل ماضی (با اینکه باید مضارع به کار میرفت؛ چون قیامت هنوز نیامده) برای محقق الوقوع بودن است؛ یعنی وقوع قیامت به قدری حتمی است که گویی واقع شده، همچنین برای حتمی بودن و محقق الوقوع بودن شکایت پیامبر اسلام است که فردای قیامت به وقوع خواهد پیوست. مهجوریّت قرآن و گلایهی پیامبر و مسئولیّت ما قطعی است.
کلمه «انّ» بر تأکید دلالت میکند و تأکید هم برای اهمیت دادن به خبر است؛ بنابراین در مهجوریت قرآن، کوچکترین تردیدی وجود ندارد.
طبق آیه شریفه، شکایت از امت اسلام در زمان پیامبر و پس از آن حضرت صورت میگیرد. «قومی» در آیه به زمان خاصی مقید نشده است و قاعده این است که حذف متعلق، بر عموم دلالت میکند؛ بنابراین مراد از «قومی» هم زمان پیامبر را شامل میشود و هم پس از زمان حیات آن حضرت را در بر میگیرد. «مهجور» به معنای ترک همراه با اعراض است. همچنین به معنای ترک چیزی که ملزم به تعهد آن هستیم.
کاربرد واژهی «إتّخذوا» به معنای گرفتن و به دست آوردن، معنایی متضاد با مهجوریت دارد.
هَجر چنین معنا شده است: «دوری کردن بدنی، زبانی یا قلبی از دیگری»؛ بنابراین اگر خدای متعال در آیه مذکور از این فعل به تنهایی استفاده کرده بود، معنای آن چنین میشد: از قرآن دوری کردند، اعراض کردند. ولی کلمه «اتخاذ» که به معنای اخذ است، هنگامی که با کلمه «مهجورا» آمده است، معنای جدیدی را القا میکند، و معنای صحیح «اتخذوا هذا القرآن مهجورا»، این است که «قرآن را به مهجوریت گرفتند» مهجور کردن و به مهجوریت گرفتن؛ مانند تعابیری چون مسخره کردن و به مسخره گرفتن، تفاوت ظریفی با هم دارند.
مهجور کردن قرآن؛ یعنی ترک قرآن و اعراض و رویگردانی و دوری از آن، در حالی که به مهجور گرفتن قرآن یعنی پرداختن به قرآن؛ ولی به گونهای که اگر چه در ظاهر از این قرآنورزیها و رویکردهای مختلف قرآنی بوی توجه و اقبال و استفاده به مشام میرسد؛ ولی حقیقت مطلب این است که در همه این رویکردها، قرآن بیگانه و ترک شده است. قرآن باید در عمل، مبنای روابط اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، نظامی، انتظامی و امنیتی باشد.
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#خانوادهسبز #۱۱۸۷
🔹خانواده موفق
خانواده موفق یعنی تپیدن یک قلب در سینه همه اعضای آن، یعنی روحی مشترک در چندین کالبد، که باعث میشود همگام و همراه یکدیگر، به سمت کمال ره بپیمایند. در این خانواده، وحدت، هماهنگی و انسجام اهمیت بسیار دارد، تفرقه جایی ندارد و کارها با شور و مشورت سرانجام میگیرند.
۱ - قدم اوّلیّه
برای داشتن یک کانون گرم و موفق، باید قدم اول را درست برداریم و آن، انتخاب همسر با ملاکهای اسلامی است که مهمترین آنها، ایمان و باورهای صحیح، حسن خلق، تقوا و سلامت جسمی و روانی است. در این صورت است که میتوان به داشتن خانوادهای موفق، امیدوار بود.
۲ - معیار قرآنی خانواده موفق ...
⭕️ ادامه این مطلب در آدرس زیر 👇🏻
سایت partosokhan.ir/node/1421
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
معلوم نیست باقری چی در گوش وزیر خارجه اردن گفته که اینطور برگاش ریخته😄
منتظر انتقام کمرشکن باشید... 👊🏻
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🔹طعنه سنگین مجری آمریکایی به فروپاشی جهان قبل از قدرتنمایی ایران!
جکسون هینکل، فعال مجازی آمریکایی و ضد صهیونیست در واکنش به سقوط بازارهای مالی جهانی یکی پس از دیگری در پی اقدام قطعی ایران در تنبیه «اسرائیل» نوشت: ایران هنوز یک موشک هم شلیک نکرده، ولی جهان در حال فروپاشی است.
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#آداب_زندگی #۱۱۸۷
🔹علل بیاحترامی به زن
۱- اندیشه برتری مرد بر زن
پندار برتری مرد بر زن و طفیلی دانستن وجود او، احساس تسلّط مطلق مرد را بر زن به وجود میآورد و موجب تقویت این باور غلط میشود که زن موجودی ناقص و انسانیت او ناتمام است. همین مسئله زمینه پیدایش بیاحترامی به او را فراهم میکند، در حالی که تفاوتهای موجود میان زن و مرد، لازمه زندگی مشترک آنهاست و دلیلی بر کمبود شخصیت مرد یا زن نیست.
۲- خوی استبدادی
به کارگیری این شیوه نادرست در قالب خشونت و ایجاد ترس در همسر، موجب شکسته شدن حرمت و شخصیت زن میشود. افراد مستبدّ و خودرأی، بیاحترامی به همسر را لازمه تسلّط خود بر زندگی میدانند. در مقابل، انتظار احترام از ناحیه همسر خویش دارند و سعی میکنند آن را از طریق استبداد و ابراز خشونت به دست آورند، در حالی که نمیدانند احترام ظاهری که منشأ آن ترس باشد، هیچگونه ارزشی ندارد. چنین شوهرانی از بدترین انسانها شمرده میشوند.
۳- توقّع کار زیاد
توقّع بیجایی که بعضی از مردان نسبت به انجام تمامی کارهای خانه از زنان دارند، عامل دیگر بیاحترامی به آنان است. چنین افرادی گمان میکنند که کار کردن زن در خانه تنها وظیفه اوست و به خود حقّ میدهند که در این زمینه او را مورد توبیخ و سرزنش قرار دهند، در حالی که زن چنین وظیفهای ندارد و فقط علاقه او به همسر و امور خانهداری، مشوّق او در این زمینه است و آنچه که در این باره بر عهده مرد است، تقدیر و تشکر است، نه توبیخ و بازخواست.
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#جوان #۱۱۸۷
🔹راه کارهای جذب جوانان به دین
✍🏻علیرضا انصاری
۵ - بهکارگیری شیوههای کاربردی پیامرسانی دینی
متأسفانه در روشهای تبلیغی و جذب جوانان، بیشتر از روشهای کلیشهای و تکراری استفاده میکنیم. همین امر در بیعلاقگی و گریز جوانان از مسائل دینی، مؤثّر بوده است. در برخی تحقیقات به ویژه تحقیقاتی که در آموزش و پرورش انجام پذیرفته، یکی از دلایل گریز دانشآموزان از نماز جماعت، سخنرانیهای طولانی و تکراری مطرح شده است. به عبارت دیگر ما هندسه گفتار با جوانان را به خوبی نمیدانیم و یا رعایت نمیکنیم. پرگویی، مکررگویی و ارتباط مستقیم آمرانه و دستوری، باعث دلزدگی و دینگریزی جوانان میشود. ...
⭕️ ادامه این مطلب در آدرس زیر 👇🏻
سایت partosokhan.ir/node/1412
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#شماره_جدید #۱۱۸۸ هفتهنامه پرتو👆
از صبح چهارشنبه روی دکه مطبوعات کشور
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#گفتههاونکتهها #۱۱۸۸
🔹عبرتآموزی از سرنوشت شیطان
شیطان از طایفهی جنّ بود که نامش حارث بود، او در اثر عبادات طولانی و ترک محرّمات، توانست به صف ملائک مقرّب راه پیدا کند و فرشتگان، به وی لقب «عزازیل» دادند.
طبق کلام قرآن کریم، وقتی شیطان از سجده (تبعیت) به حضرت آدم و حقیقت انسان کامل (ولایت) سر باز زد و از درگاه خداوند رانده شد، قسم یاد کرد که همه را گمراه میکند؛ (لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ)
و استثنایی هم قائل شد و گفت؛ (إِلَّا عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ)
به جز بندگان مخلَص خداوند (که شیطان به آنها دسترسی ندارد)
و خداوند فرمودند: هَذَا صِرَاطٌ عَلَيَّ مُسْتَقِيمٌ؛ این (نجات مخلَصین) راه مستقیمی است که خود برعهده دارم.
طبق تفسیر روایی اهل بیت علیهمالسلام، صراط مستقیم همان ولایت و تبعیّت محض از ولیّ هر زمان میباشد.
همانگونه که بیان شد، مخلَصین کسانی هستند که شیطان از دسترسی به آنها ناامید گشته؛ چرا که ایشان در صراط مستقیم قرار گرفتهاند.
افرادی از دسترسی شیطان خارج میشوند که تحت تربیت و تبعیّت محضِ معصوم زمانشان قرار گرفته باشند و در تمام شئون زندگی، خاضعانه فرمانبر اوامر امام زمانشان باشند.
امروزه مهمترین فرمان امام عصر عجل الله، زمینهسازی ظهور میباشد و کسانی که نسبت به کلام حضرت بیتفاوت هستند و هدف از خلقت خود را فراموش کردهاند، تحت تأثیر شیطان قرار گرفته و از صراط مستقیم جدا و گمراه شدهاند.
شیطان با ۶ هزار سال عبادت، زمانی که دستور تبعیّت از انسان کامل به او صادر شد و اطاعت نکرد، از درگاه خداوند رانده شد که حقیقت خبیث خودش را آشکار کرد و به خاطر دانشی که داشت، خود را عالِمی بینظیر دانست و متکبرانه به مخالفت با طریق حق برخواست، تا سر از جهنم درآوَرَد.
توجه کنید شیطان وقتی میخواست به حقیقت انسان کامل [معصوم] خضوع کند، سر باز زد و خداوند شش هزار سال عبادت او را نادیده گرفت و برتری را در خضوع در مقابل انسان کامل [معصومین] دانست.
نکند ما هم به عبادتهایمان مغرور شویم و از یاری امام زمانمان بمانیم و کوتاهی کنیم و عاقبت از درگاه خدا رانده شویم...
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#صفحهیک #۱۱۸۸
🔹شیخ فضل الله؛ قهرمان مبارزه با انحراف مشروطیت
✍🏻آمنه عسکری منفرد
با کمی عمیق شدن در تاریخ ایران، خصوصاً از زمان ورود اسلام به کشور، درمییابیم که اولین حادثهی استثنایی بعد از ورود اسلام، مشروطیت است؛ اما چه شد مشروطهای که با پشتوانهی حرکت مردمی، هدایت رهبران و علمای دینی و با هدف اجرای عدالت و تاسیس عدالتخانه در کشور تشکیل شده بود، استحاله شد و ملت در آن قضیه به جایی رسیده بودند که در مقابل اعدام این عالم در میدان شهر، سکوت کردند؟
«دأب سیاستهای مسلّطِ عالم این بوده و هست که جنبشهای عدالتخواهانهی مردم نقاط مختلف دنیا را در هاضمه سیاسی و فرهنگی خود بریزند و در واقع هویّت آن جنبشها و حرکتهای مردمی و عدالتخواهانه را از بین ببرند؛ این کار در ایران هم اتّفاق افتاده بود...
⭕️ ادامه این مطلب در آدرس زیر 👇🏻
سایت partosokhan.ir/node/1507
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#سیاسی #۱۱۸۸
🔹خطر نفوذ رسانهای برای جبهه انقلاب
✍🏻علیرضا کمالی
(مطبوعات زنجیرهای)... منظور از این عبارت این است که طیفی از این مطبوعات و صفحههای مجازی، از یک ستاد مرکزی هدایت میشوند و میکوشند از طریق همپوشانی و بهکارگیری شیوهها و تاکتیکهای جنگ روانی، به تشنج و ناآرامی و ایجاد آشفتگی و نهایتاً براندازی نظام دامن بزنند. اما این بدان معنا نیست که همه آنها به طور مستقیم، براندازی نظام را بیان کنند. در یک تقسیمبندی، رسانهها و صفحات مجازی داخل ایران در دهه گذشته تا به حال:
1- رسانههایی که هدفشان از ابتدای تاسیس، دور نگه داشتن مردم، بویژه جوانان از مسائل سیاسی و تهی کردن آنان از ملکات فاضله انسانی و در یک کلام از خود بیگانگی و ایرانزدگی میباشد.
2- رسانههایی که هدفشان، تطهیر چهره حکومت غربی و لیبرالی و همچنین تطهیر رژیم پهلوی و تخریب و رویگردانی از حکومت جمهوری اسلامی، با برجستهسازی اشتباهات برخی مسئولین و تمسخر سخنان آنان است.
3- رسانههایی که هدفشان، تثبیت حکومت جمهوری اسلامی است.
در این یادداشت قصد داریم به جریان نفوذ در قسم سوم اشاره کنیم، جریانی که نه تنها مستقیماً حرفی از براندازی نمیزند؛ بلکه شاید خود را از امام خمینی (ره) انقلابیتر معرفی کند؛ اما قصد او جز شکاف میان انقلابیون و شکست جبهه و ائتلاف انقلاب و طرفداران این جبهه نیست...
⭕️ ادامه این مطلب در آدرس زیر 👇🏻
سایت partosokhan.ir/node/1493
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#کوتاه_گویا #۱۱۸۸
🔹انتقام اصلی نزدیک است...
از حضرت امام باقر (علیه السلام) پرسیدند: مگر همه شما قائم به حق نیستید؟
فرمودند: آری!
گفتند: پس چرا تنها دوازدهمین شما به این نام، نامیده شد؟ فرمودند: آن هنگام که جدّمان حسین (علیه السلام) به شهادت رسید، فرشتگان با اشک و آه، ضجه زنان گفتند: ای اله و ای سید ما! آیا نمینگری که با بنده برگزیده و فرزند برگزیده تو چه میکنند؟!
خداوند به آنان وحی کرد: ای فرشتگان من آرام باشید! به عزّت و جلالم سوگند! حتماً از آنها انتقام خواهم گرفت. هرچند مدتها بگذرد.
آن گاه پرده را کنار زد و امامان پس از حسین (علیه السلام) را به فرشتگان نمایاند. در میان آنان یکی ایستاده بود و نماز میخواند.
خداوند به فرشتگان فرمود: با این شخص ایستاده (قائم) از آنها انتقام میگیرم!...
🔹پاریس را بهتر بشناسید!
پاریس را بهتر بشناسید؛ هشدارهای شهروند فرانسوی به خانمها جهت جلوگیری از تعرض و تجاوز به هنگام برگزاری المپیک:
زندگی روزمره زنان فرانسوی در حال حاضر یک کابوس است که ما منتظر بدترین اتفاقات برای المپیک هستیم، شبها تنها بیرون نروید، تجاوزهای بیشمار در میدان مارس با تعداد زیادی گردشگر زن در میان قربانیان، باید شما را از رفتن به آنجا باز دارد. (اینم از مراکز آمال و آرزوی غربپرستان)
🔹جک شیلدز: مسلمانان از ما مسیحیان برای حضرت مسیح غیرتیتر هستند
واکنش جک شیلدز، بوکسر سابق آمریکایی و فعال مشهور چپگرای توییتری به فراخواندن سفیر فرانسه در تهران در پی اهانت به حضرت مسیح در افتتاحیه المپیک لجن پاریس: متوجه شدم مسلمانان وقتی مسیح مورد تمسخر قرار میگیرد، از مسیحیها بیشتر عصبانی و ناراحت میشوند!
🔹اینم عاقبت نشنیدن هشدارها!
مردی برای خود خانهای ساخت و از خانه قول گرفت که تا وقتی زنده است، به او وفادار باشد و بر سرش خراب نشود و قبل از هر اتفاقی، وی را آگاه کند. مدتی گذشت. ترکی در دیوار ایجاد شد. مرد فوراً با گچ ترک را پوشاند. بعد از مدتی در جایی دیگر از دیوار، ترکی ایجاد شد و باز هم مرد با گچ، ترک را پوشاند و این اتفاق چندین بار تکرار شد و روزی ناگهان خانه فرو ریخت.
مرد با سرزنش، قولی که گرفته بود را یادآوری کرد و خانه پاسخ داد: هر بار خواستم هشدار بدهم وتو را آگاه کنم، دهانم را با گچ گرفتی و مرا ساکت کردی!
این هم عاقبت نشنیدن هشدارها!
🔹هو الطرید یعنی چه؟
هُوَ اَیطَّرِيدُ اَلْوَحِيدُ اَلْغَرِيبُ اَلْغَائِبُ عَنْ أَهْلِهِ
مهدی! طرد شده، تنها، غریب، و غائب از اهلش است.
بین این کلمات، واژه «طرید» از همه دردناکتر است؛ چهار امام معصوم این لفظ را برای حضرت قائم (عجل الله فرجه) به کار بردهاند. طرید یعنی رانده شده، کنار گذاشته شده؛ مثلاً کسی را از خانه یا وطنش بیرون کنند، میشود طرید!
به امیرالمومنین علیهالسلام گفتند: ما از دست گریههای همسرت خسته شدیم، گریههای او مانع استراحت ما میشود. به فاطمه سلام الله علیها بگو یا شب گریه کن یا روز. اصلاً برو از شهر بیرون گریه کن! یعنی کار دختر پیامبر به جایی رسید که از شهر پیامبر طردش کردند، بیرونش کردند. حالا بگذریم که آن نخلی که برای بانو سایهبان بود هم در بقیع بریدند، انزجار از حجّت خدا تا این حد! پس حضرت فاطمه طریده بود؛ یعنی رانده شده. اگر هیچ معصومی این لفظ را درباره امام زمان علیهالسلام به کار نبرده بود، ما جرئت نمیکردیم چنین مثالی بزنیم! دوازده قرن از غربت و طردشدگی مهدیِ فاطمه سلام الله علیها میگذرد...
به راستی چقدر یاد مهدی فاطمه هستیم...؟
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#روابط_بینالملل #۱۱۸۸
🔹پشت پرده سناریویی برای گسترش جنگ
✍🏻محمدمهدی شریعت
ده دلیل محکم برای اینکه انفجار در جولان هیچ ارتباطی با حزب الله نداشته و حتی احتمال برنامهریزی صهیونیستها دور از ذهن نیست.
۱- سفر نتانیاهو به آمریکا و دیدار با ترامپ، هریس و بایدن و احتمالاً هماهنگی برای گسترش جنگ و حمله به لبنان. ۲- حضور نتانیاهو در مجلس سنای آمریکا و آن تشویق کذایی وی توسط سناتورها که نشانده حمایت کامل آمریکا از جنایات صهیونیستها میباشد. ۳- شروع بازیهای المپیک، با توجه به این حقیقت که بارها اسرائیل از غفلت رسانهای و افکار عمومی جهان در بازیهای المپیک و جام جهانی فوتبال برای حمله و ضربه مقاومت استفاده کرده است. ۴- وقوع حادثه در یک محل ورزشی همزمان با بازیهای المپیک برای تشدید موج خشم بر علیه حزب الله و گرفتن همراهی بیشتر دنیا در کنار مظلومنمایی برای صهیونیستها. ۵- انتشار گسترده تصاویر و تعداد کشته شدهها برخلاف سایر حملات مقاومت که همواره با بایکوت شدید همراه بوده است.
۶- عدم انتشار آژیر خطر برخلاف سایر حملات هوایی مقاومت با توجه به عدم حضور صهیونیستها در پناهگاهها و تماشای بازی فوتبال. ۷- حزب الله همواره مقرّ نظامی و تجهیزات جاسوسی و نظامی اسرائیل را مورد هدف قرار داده و این رفتار حزب الله همواره در طول جنگ فعلی تکرار شده و نشاندهنده این موضوع است که اهداف حزب الله، صرفاً نظامی است. ۸- حزب الله هیچ انگیزهای برای این حمله نداشته و نه تنها هیچ نفعی از این اتفاق نمیبرد؛ بلکه کاملاً به ضررش نیز میباشد. ۹- نه تنها حزب الله؛ بلکه سایر نیروهای مقاومت پس از هر حمله، بیانیهای صادر کرده و مسئولیت آن را برعهده میگیرند و هیچ ترسی هم از آن ندارند؛ ولی در این انفجار، نه تنها حزب الله بیانیه تأیید صادر نکرده؛ بلکه تکذیب هم میکند. ۱۰- برابر نقشههای منتشر شده از نقاط مورد حمله حزب الله، محل اصابت موشک، جزء آن نقاط نبوده است.
نکته دیگر اینکه بخشی از ساکنین روستای مجدل شمس از جولان اشغالی که متعلق به سوریه بوده و توسط اسرائیل اشغال گردیده، از دروزیها هستند. دروزیها از مهمترین اقشار لبنان میباشند و نسبتدهی این انفجار به حزب الله میتواند منجر به اختلافات درونی در لبنان و تضعیف جبهه مقاومت شود. ضمناً اسرائیل بارها نشان داده جان شهروندان سرزمینهای اشغالی هم هیچ ارزشی برای سران این رژیم نداشته و اسنادی موجود است که در ماجرای ۷ اکتبر، خود صهیونیستها به آن فستیوال حمله کرده و اتباع خودشان را کشتند.
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#فرهنگیاجتماعی #۱۱۸۸
🔹انضباط اجتماعی در اسلام
انضباط اجتماعی، یکی از موضوعات اساسی در علم جامعهشناسی است. نقش اساسی این موضوع در رسیدن به اهداف مادی و معنوی جوامع باعث شده است تا مکاتب مختلف با نگرشهای متفاوت درباره آن گفتگو کرده و راهکار ارائه نمایند.
در جامعه اسلامی نمازهای یومیه و نماز جمعه و بسیاری از عبادات دیگر به صورت جماعت برگزار شود. این زمینه، یکدستی و محبت و احساس وحدت و برادری میان مسلمانان را ایجاد میکند. این عبادات از سوی دیگر، روحیه اطاعت از رهبری جامعه میان نمازگزاران را تقویت میکند.
«انضباط اجتماعی» به معنی رفتار افراد جامعه در همه کارهاى اجتماعى، در چارچوب شرع و عقل و عدم تخلف از قوانین و مقررات عرفى است. بسیاری از آموزههای دین اسلام در جهت تقویت انضباط اجتماعی است و جامعه توحیدی نیز بینیاز از عوامل تنبیهی و تشویقی و نظارت بر اجرای قانون نیست...
⭕️ ادامه این مطلب در آدرس زیر 👇🏻
سایت partosokhan.ir/node/1478
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#خانوادهسبز #۱۱۸۸
🔹خانواده شاد و سالم و موفق
✍🏻ملیحه مکی آبادی
به جای اینکه به نظم و انضباط به عنوان مجازات فکر کنید، باید از آن به عنوان راهی برای آموزش مهارتهای زندگی به کودکان استفاده کنید که نیازهای خود را برآورده کنند بدون اینکه صدمهای به دیگران وارد کرده یا آنها را آزار دهند.
سعی کنید به عنوان یک خانواده، حداقل چند بار در هفته با هم باشید. مثلاً سه وعده غذایی در هفته برای صرف غذا دور میز غذا جمع شوید (البته اگر بیشتر باشد خیلی بهتره). این کار به شما شانس برقراری ارتباط و صحبت در مورد مسائل مهم و همچنین موضوعات جالب را میدهد.
خانواده، اصلیترین نهادی است که در جامعه وجود دارد و نقش کانونی آن در ارتباط افراد با یکدیگر و در طول زندگی مشخص میشود. زمانی که یک خانواده شاد با روابط سالم و اصلاحشده دارید، میتوانید در محیطی مناسب رشد یابید و یا فرزندان خود را در محیطی امن پرورش دهید.
خانواده شاد این چنین تعریف میشود که اگر تعامل بین اعضای خانواده بر اساس شاد کردن و ایجاد حال خوب دیگران باشد، آن خانواده یک گروه شاد نامیده میشود. این شادی باید پایدار و یکی از اهداف اصلی اعضا باشد.
خب سوالی که پیش میآید این است که خانواده شاد چگونه به دست میآید و چه خصوصیاتی دارد؟
در ادامه به چند تا از مهمترین ویژگیهای خانواده شاد میپردازیم...
⭕️ ادامه این مطلب در آدرس زیر 👇🏻
سایت partosokhan.ir/node/1481
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#حوزه_و_دانشگاه #۱۱۸۸
🔹نکات قابل تأمل آیتالله مشکینی درباره ولیفقیه
آیتالله حاج شیخ علی مشکینی از جمله شخصیتهای کمنظیری است که در تاریخ انقلاب اسلامی نقشآفرینی کرده و در قامت مدرس حوزه علمیه قم، دارای اندیشههایی بدیع و ستودنی است.
ایشان توجه ویژهای به تبعیت از «ولی فقیه» داشتند و علاقه مرحوم آیتالله مشکینی به رهبر معظم انقلاب اسلامی، شهره خاص و عام بود.
ایشان در ۴ اسفند ۱۳۷۷ در جمع اعضای مجلس خبرگان رهبری گفته بودند: «... اگر چنانچه در این حکومت ما، مسئله رهبری خلل پیدا کند یا نعوذبالله این اصل از اصول قانون اساسی برداشته شود و این عمود خمیهی دین، خدایناکرده شکسته شود، والله و به حقیقت سوگند که اسلامزداییای پیدا میشود که دیگر نهایت ندارد! بنابراین، این معنا بر ما وظیفه است! بنده معتقدم که یکی از مهمترین وظایف شما خبرگان... مسئله حفظ رهبری است.»
آیت الله مشکینی در بخشی از بیانات خود در اجلاس افتتاحیه دوره چهاردهم خبرگان رهبری به تاریخ ۱ اسفند ۱۳۸۵ بیان کردند: «... این یک سنت جاریه الهی است؛ یعنی تعیین ابدال از انبیاء و امامان تا منصوبان از جانب آنان. این قانون کلی را خدا در قرآن بیان کرده است: «مَا نَنْسَخْ مِنْ آیةٍ أَوْ نُنْسِهَا نَأْتِ بِخَیرٍ مِنْهَا أَوْ مِثْلِهَا». آیه در قرآن، چند معنا دارد. آیه، یعنی آیه یک سوره، این یکگونه آیه است.
آیه، نشانههای الهی در انفس و آفاق دنیا و آیه، بندگان خاص و صالح خدا از پیامبر و امام و عالم و امثال آنان؛ اینها همه آیات است. قرآن میگوید: «ما ننسخ من آیه» هیچ آیهای را برنمیداریم، مگر اینکه نظیر او را به جایش تعیین کنیم. این وظیفه الهی بزرگ و سنت الهی بزرگ است که خبرگان، این سنت را بحمدالله متکفل است.
خبرگان، بحمدالله، در این باره امتحان خود را دادهاند. صبح آن روز که خبر ارتحال امام امت رضوانالله علیه، در کشور پیچید و ضدانقلابهای خارج به فرودگاهها ریختند که تحفه فساد به ایران آورند، شب نشده بود که ندایی از رسانههای ایران در انتخابِ رهبر عظیمالشأن به گوش مردم رسید. چه کردند؟ بزرگترین و مهمترین کار را در کوتاهترین زمان انجام دادند و اگر چنین نبود، معلوم نبود که وضع این کشور چه میشد. خبرگان، آن روز انتخابی کردند که هر چه زمان پیش میرود، حقانیت و استواری آن روز، آن انتخاب، روشنتر میشود و الان هم از دلهای پاک علاقهمندان انقلاب و نظام، ندای «آفرین بر آن انتخاب» شنیده میشود.
امروز نه تنها از دوستان؛ بلکه از همه متفکران منصف نیز میشنویم که میگویند: «آیتالله خامنهای رهبر مقتدری است که توان اداره جهان اسلام را دارد». خبرگان چنین انتخابی کردند.
تعابیر قابل تأمل آیتالله مشکینی درباره ولیفقیه
حجتالاسلام والمسلمین اجاقنژاد که مدتی شاگرد آیتالله مشکینی بود، با اشاره به ایام مبارزه میگوید: [در سال ۱۳۵۵]، روزی در جلسهای که آیتالله مشکینی با طلبههای مشهدی داشتند و من هم در آنجا حضور داشتم. یکی از طلبهها درباره شخصیت آیتالله خامنهای از ایشان پرسید. ایشان در حالی که با دست به سمتِ خانه آیتالله خامنهای اشاره میکردند فرمودند: «آقای سیدعلی خامنهای صد سال از زمان جلوتر است.»
منبع: زندگی و مبارزات آیت الله مشکینی - مرکز اسناد انقلاب اسلامی
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#وصیت_شهید #۱۱۸۸
🔹مرا حلال کن!
شهید محمد ایمانی:
مادر عزیزم! اکنون که ندای مردی از تبار پاکان، فرزندی از سلاله پیامبران و امامان به نام خمینی کبیر، در میهن ما طنینانداز است و همه را به یاری دین خدا و احکام الهی دعوت مینماید، جای هیچگونه تردیدی نیست که در راهی که انتخاب نمودهام، سرافرازی و سپاسگزاری است.
مرا حلال کن! و امیدوارم که زینبگونه باشی و خواهر و برادرانم را در سایه صبر و استقامت پرورش ده تا راه ما را ادامه دهند! و آنها را پیرو ولایتفقیه تربیت کنید!
و اگر امام عزیزمان درخواستی از شما خانواده شهدا در حفظ انقلاب داشت، از هیچگونه فداکاری دریغ نفرمایید! و ندای او را لبیکگویان تا پای جان آماده باشید!
از اینکه فرزندانی در راه خدا از دست دادهاید، از هیچکس توقع نداشته باشید! زیرا شما با خداوند معامله نمودهاید.
از تمامی بستگان و آشنایان خواهشمندم که امام عزیز را تنها نگذارید! زیرا در روز قیامت جوابگوی پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم نخواهیم بود.
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#درپرتوخورشید #۱۱۸۸
🔹روح امام در آقای خامنهای حلول کرده است
آیتا... مصباح یزدی، با اشاره به شخصیت و ویژگیهای مقام معظم رهبری فرمود:
من سالهاست که آیت الله خامنهای را را میشناسم؛ ولی این آقای خامنهای، آقای خامنهای دوران ریاست جمهوری نیست. ایشان در آن موقع هم اهل سیر و سلوک بودند؛ اما این یک شخصیت دیگری است. گویا روح حضرت امام در ایشان حلول کرده است. آیت ا... خامنهای قبلاً اهل سیر و سلوک بود؛ ولی در دوران رهبریشان بسیار تفاوت یافتهاند. میان نماز مغرب و عشاء 20 الی 30 دقیقه در حالتی قرار دارند که من نمیدانم اسمش را چه بگذارم، سکوت محض بدون هیچ گونه حرکتی. این چه حالتی است، من نمیدانم!
(کتاب جلوه آفتاب، علی احمدیخواه)
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#بینالملل #۱۱۸۸
🔹نکات مهم درباره سفر زائران اربعین به عراق
در مصرف آب صرفهجویی کنید. در کشور عراق خانههای بسیاری از تانکر آب استفاده میکنند و این آب محدود است و زود تمام میشود؛ بنابراین از حمام کردن غیرضروری، دوش گرفتن طولانی یا شستشوی لباس در حالی که لباس اضافه دارید، پرهیز کنید.
میزبان عراقی در ایام اربعین، زائر امام حسینعلیهالسلام را صاحب و مالک خانهاش میداند، پس اگر در کنار جاده، شما را به خانهشان دعوت کردند و به آنجا رفتید و با خانهای کوچک و فقیرانه مواجه شدید، هرگز چهرهتان را گرفته یا اخمو نشان ندهید، یا قصد بازگشت از آن خانه را نکنید. این خانههای کوچک بسیار باصفا هستند وعشق و محبت در آن موج میزند. اگر غذای صاحبخانه یا موکبی را نمیپسندید، رویتان را ترش نکنید و هرطور شده چند لقمه میل کنید. به یاد داشته باشید این غذا حاصل صرفهجویی یک ساله آنهاست.
حتیالمقدور اجازه ندهید میزبان، کارهایتان را انجام دهد، خودتان رختخوابتان را جمع کنید و لباسهایتان را بشویید. تا زمانی که در خانهها و موکبهای عراقی مهمان هستید، به تمیزی و نظافت محیط اطرافتان اهمیت بدهید و از انداختن زباله در اطراف پرهیز کنید. قبل از خروج از خانه و موکب، آنجا را تمیز و مرتب کنید.
به یاد داشته باشید خدماتی که مردم عراق به زوار ارائه میدهند، خودجوش است. درباره کمبودهای احتمالی امکاناتشان در خانهها یا موکبها چیزی به رویشان نیاورید و طلبکار نباشید.
عراقیها خادم هستند، نه مستخدم! مراقب رفتارتان با آنها باشید، هرچند آنها با بزرگواری چیزی به روی شما نیاورند.
در طول مسیر از انداختن زباله بر روی زمین خودداری کنید.
به آداب و رسوم میزبانان احترام بگذارید.
از گذاشتن حنا کف پا برای جلوگیری از تاول زدن جداً پرهیز کنید. حنا در کشور عراق به قصد شادی گذاشته میشود. آنها روی این موضوع حساس هستند!
هنگام استراحت دیگران (روز یا شب) از بلند حرف زدن جداً اجتناب کنید. خصوصاً هنگامیکه زوار غیرایرانی حضور دارند.
از بحث و جدل با یکدیگر به ویژه در برابر عراقیها و زوار دیگر کشورها به شدت اجتناب کنید.
خیلی زشت است ایرانیها با هم بر سر گرفتن جای خواب، رفتن به سرویس بهداشتی یا حمام و... در مقابل زوار سایر کشورها بحث کنند.
از شوخی کردن، خندیدن، قهقهه زدن و دورهمی گرفتن به شدت خودداری کنید. این کار از نظر میزبان به شدت نکوهیده است. به خاطر داشته باشید اصل این سفر به قصد حضور در مراسم چهلمین روز شهادت سرور و سالار شهیدان و اظهار همدردی با امام سجاد و حضرت زینب علیهما السلام و سایر اسرای کربلاست.
مراقب صحبتهایی که میکنید باشید؛ عراقیها کمابیش به زبان فارسی مسلط هستند.
هموطن گرامی! هر ایرانی نماینده هشتاد و پنج میلیون ایرانی دیگر است. لطفاً نمایندههای شایستهای از طرف ما باشید.
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#درمحضرقرآن #۱۱۸۸
🔹ذکر کثیر
و صبح و شام او را تسبیح و تنزیه نمائید: «وَ سَبِّحُوهُ بُکْرَةً وَ أَصِيلاً». آری، چون عوامل غفلت در زندگی مادی بسیار فراوان و تیرهای وسوسه شیاطین از هر سو به طرف انسان پرتاب میگردد، برای مبارزه با آن، راهی جز "ذکر کثیر" نیست. "ذکر کثیر" به معنی واقعی کلمه یعنی "توجه با تمام وجود به خداوند" نه تنها با زبان و لقلقه لسان. ذکر کثیری که در همه اعمال انسان پرتوافکن باشد، و نور و روشنایی بر آنها بپاشد. به این ترتیب قرآن همه مؤمنان را در این آیه موظف میکند که در همه حال به یاد خدا باشید. به هنگام عبادت، یاد او کنید و حضور قلب و اخلاص داشته باشید. به هنگام حضور صحنههای گناه، یاد او کنید و چشم بپوشید، و یا اگر لغزشی رویداد، توبه کنید و به راه حق باز گردید. به هنگام نعمت یاد او کنید و شکرگزار باشید و به هنگام بلا و مصیبت یاد او کنید و صبور و شکیبا باشید. خلاصه یاد او را که در هر صحنهای از صحنههای زندگی، انگیزه واکنش مناسب و الهی است، فراموش ننمائید. در حدیثی که در "صحیح ترمذی" و "مسند احمد" از "ابو سعید خدری" از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله وسلم نقل شده، چنین میخوانیم: که از آن حضرت پرسیدند: ای العباد افضل درجة عند اللّه یوم القیامة؛ کدامیک از بندگان در روز قیامت مقامشان از همه برتر است؟! فرمودند: الذاکرون اللّه کثیرا؛ آنها که خدا را بسیار یاد میکنند. ابو سعید میگوید: عرض کردم یا رسول اللّه! و من الغازی فی سبیل اللّه؟؛ آیا چنین کسانی حتی از جنگجویان راه خدا، والا مقامترند؟! فرمودند: لو ضرب بسیفه فی الکفار و المشرکین حتی ینکسر و یختضب دما لکان الذاکرون اللّه افضل درجه منه؛ اگر با شمشیرش آن قدر بر پیکر کفار و مشرکین بزند که شمشیرش بشکند و با خون رنگین شود، آنها که یاد خدا بسیار میکنند، از او برترند. چرا که جهاد خالصانه نیز بدون ذکر کثیر خداوند ممکن نیست و از اینجا معلوم میشود که ذکر کثیر معنی وسیعی دارد و اگر در بعضی از روایات به تسبیح حضرت فاطمه زهرا علیها السلام (34 مرتبه اللّه اکبر و 33 مرتبه الحمد للّه و 33 مرتبه سبحان اللّه) و در کلمات بعضی از مفسران به ذکر صفات علیا و اسماء حسنی و تنزیه پروردگار از آنچه شایسته او نیست یا مانند آن تفسیر شده، همه از قبیل بیان ذکر، مصداق روشن است، نه محدود ساختن مفهوم آیه به خصوص این مصادیق است. همانگونه که از سیاق آیات به خوبی بر میآید، منظور از "تسبیح خداوند در هر صبح و شام" همان دوام تسبیح است، و ذکر خصوص این دو وقت به عنوان آغاز و پایان روز میباشد، و اینکه بعضی آن را به نماز صبح و عصر یا مانند آن تفسیر کردهاند، باز از قبیل ذکر مصداق است. به این ترتیب "ذکر کثیر خداوند، و تسبیح او هر صبح و شام" جز به تداوم توجه به پروردگار و تنزیه و تقدیس مداوم او از هر عیب و نقص حاصل نمیگردد، و میدانیم که یاد خدا برای روح و جان انسان همچون غذا و آب است برای تن، در آیه 28 سوره رعد آمده است: أَلا بِذِكْرِ اَللّهِ تَطْمَئِنُّ اَلْقُلُوب؛ آگاه باشید تنها با یاد خدا دلها آرامش مییابد. آرامش و اطمینان دل نیز نتیجهاش همان است که در آیات 27-30 سوره فجر آمده است: یا أَيَّتُهَا اَلنَّفْسُ اَلْمُطْمَئِنَّةُ اِرْجِعِي إِلی رَبِّكِ راضِیَةً مَرْضِيَّةً فَادْخُلِي فِی عِبادِي وَ اُدْخُلِي جَنَّتِي؛ ای نفس مطمئن و آرام! به سوی پروردگارت باز گرد، در حالی که هم تو از او خشنود هستی و هم او از تو خشنود است، سپس در زمره بندگانم در آی، و در بهشتم وارد شو.
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#آداب_زندگی #۱۱۸۸
🔹ادب
الف) باید دانست که به لحاظ اصطلاحی، ادب در طی قرون به دو معنای عمده ادبیات (علوم ادبی) و ادب دینی (اخلاقیات) به کار رفته است. ولی مقصود از آن در این بحث، ادب دینی میباشد؛ «حفظ حدّ و اندازه هر چیزی و تجاوز ننمودن از آن را ادب گویند». ب) تعاریف مشابه دیگری نیز وجود دارد. از جمله خواجه عبد الله انصاری پیرامون ادب اینگونه بیان میدارند: «ادب آن است که بنده در اثر شناختن ضرر و زیان تعدی از حدود الهی، حدّ میان غلو و جفا را حفظ کند». و نیز در کتاب ارشاد القلوب دیلمی، میخوانیم: «حقیقت ادب، جمع شدن صفتهای نیک و دور کردن صفات زشت است...» ج) (علامه طباطبایی رحمه الله، در تفسیر گرانسنگ المیزان به بیانی دیگر به تعریف ادب پرداخته و میفرمایند: «ادب، هیأت زیبا و پسندیده است که طبع و سلیقه چنین سزاوار میداند که هر عمل مشروعی چه دینی باشد؛ مانند دعا و امثال آن و چه مشروع عقلی باشد؛ مانند دیدار دوستان، بر طبق آن هیئت واقع شود. به عبارت دیگر: ادب عبارتست از ظرافت عمل.
ادب و تفاوت آن با اخلاق: در تعریفهای ارائه شده از ادب، گروهی ادب را اخلاق دانسته و آن را حسن اخلاق تعریف کردهاند. اما با تأمل در این واژه در مییابیم که ادب با اخلاق، تفاوت دارد. در این رابطه شیخ طبرسی به ۶ تفاوت میان اخلاق و ادب اشاره کرده و میفرمایند: ۱ـ اخلاق از مسائل مربوط به روح انسانی بحث میکند؛ ولی آداب مربوط به افعال بدن است. ۲ـ مسائل اخلاقی همیشه و در طول زمان ثابت بوده و تغییر در آنها راه ندارد؛ ولی آداب در زمانهای مختلف متغیر و متفاوتند. ۳ـ مسائل اخلاقی از نظر مکان نیز ثبات داشته و در هر شهری و هر کشوری یکسان میباشند؛ اما آداب در شهرها و کشورهای مختلف تغییر نموده و آداب هر منطقه مخصوص همان مکان است. ۴ـ اخلاق علت است و آداب، معلول و ثمره آن است. ۵ـ در روایات اسلامی به آداب بیشتر از اخلاق اهتمام داده شده است.
۶ـ مسائل اخلاقی قابل استدلال عقلی میباشند؛ ولی برای آداب، استدلالی عقلی وجود نداشته و تابع ذوق و سلیقه مردم میباشند.
ادب از منظر قرآن: در رابطه با اهمیت ادب در قرآن میتوان به این آیه رجوع کرد که در آن، رعایت ادب و نگاه داشتن حرمت افراد در روابط اجتماعی، نشانه خردمندی دانسته شده است. «اِنَّ الذینَ یُنَادُونَکَ مِنْ وراءِ الحُجراتِ أَکْثَرُهُمْ لایَعْقِلونَ؛ (ولی) کسانی که تو را از پشت حجرهها بلند صدا میزنند، بیشترشان نمیفهمند». آیت الله مکارم شیرازی در این باره میفرمایند: «اصولاً هر قدر سطح خرد و عقل بالاتر رود، بر ادب او افزوده میشود؛ زیرا ارزشها و ضد ارزشها را بهتر درک میکند و به همین دلیل بیادبی همیشه نشانه بیخردی است یا به تعبیر دیگر، بیادبی، کار حیوان و ادب، کار انسان است.»
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصاویر آخرالزمانی از کوچ اجباری اهالی غزه!
خدایا، منجی بشریت را برسان که جانها به لب رسیده است...
یا صاحب الزمان ادرکنی یا صاحب الزمان اغثنی
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#حوزه_و_دانشگاه #۱۱۸۸
🔹روشنگری و ترویج اسلام ناب؛ دلیل برخورد با مرکز اسلامی هامبورگ
سید هادی سیدافقهی، کارشناس و تحلیلگر مسائل منطقه غرب آسیا در گفتگو با رسا، اصل ماجرای تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ را مبارزه با اسلام یا اجرای طرح و برنامه کلان اسلامستیزی عنوان کرد و گفت: این مرکز همواره هدف صهیونیستها و حتی وهابیها بوده است و پولهای زیادی خرج کردهاند تا تحریکات، شایعات و اتهامات را متوجه این مرکز کهن کنند.
وی به تعطیلی موقت چند باره این مرکز اشاره کرد و ابراز داشت: مقابلاتی با این مرکز و پنجاه مرکز وابسته در آلمان انجام میشد؛ اما بعد از مسائل غزه و حمایت از فلسطین و مفاهیم اسلامی، در راستای محدودیت گسترش فرهنگ اسلام و اتهامزنی و بد نام کردن جمهوری اسلامی ایران، این مرکز را حامی حزب الله، تروریست و فلسطین و حماس اعلام کردند و با ادبیات خود که کشورهای اروپایی حماس را یک سازمان تروریستی میدانند و حامیان فلسطین را به یهودستیزی متهم میکنند، با جدیت بیشتر تعطیلی این مرکز را پیگیر شدهاند....
⭕️ ادامه این مطلب در آدرس زیر 👇🏻
سایت partosokhan.ir/node/1503
کانال رسمی هفتهنامه پرتو
آیدی eitaa.com/partosokhan_ir
🇮🇷🇮🇷🇮🇷