بخش دوازدهم
نکته امید بخش و در گوشی
👌👌👌👌👌 از میان میلیونها اسپرم فقط یک اسپرم که من و شما باشیم تبدیل به جَنین شدیم و مابقی هدر رفتند پس معلومه من و شما انتخاب شدیم پس بجای اینکه به وضعیت زندگیمان نق بزنیم نگاه کنیم چه ماموریتی بود که فقط من و شما میتوانستیم انجامش بدهیم
✅✅💯بلند شو آستین بالا بزن و وضو بگیر و فکر بکن ببین چه کاری هست که فقط تو میتوانی انجام بدهی لطفا فقط به داشته هایت که قابل شمارش نیست توجه بکن به نداشته هات که کمتر از انگشتان یک دست است توجه نکن از خدا بخواه که بهت بگوید که شما قرار است چه کاریه عالم باشی و چه باری و سنگی را بلند بکنی فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها (خداوند بهت الهام خواهد کرد)
اگر این کار را نکنی وفقط به نداشته هایت توجه بکنی شما محکوم به شکست خواهی بود و فقط باری خواهی شد بر روی دوش دیگران
#انسان_شناسی
@pasokh999
بخش سیزدهم
تغذيه جنين
✅از عجائب ديگر، مسأله تغذيه جنين است؛ چرا كه براى پرورش و نموّ سريع جنين، مواد غذايى به طور كامل و از هر نظر پاك و تصفيه شده از يك سو، و اكسيژن از سوى ديگر، و آب به حد كافى لازم است كه به طور مداوم به جنين برسد. خداوند اين وظيفه را بر عهده دستگاهى بنام جفت گذارده است كه از همان لحظه نخستين آن را در كنار جنين قرار داده؛ از يك طرف به وسيله دو شريان و يك وريد به قلب مادر مربوط است و از طرف ديگر از طريق بند ناف با جنين ارتباط دارد.
👌تمام مواد غذائى و آب و اكسيژن لازم را از طريق سيستم جريان خون مادر جذب كرده، و بعد از تصفيه مجدّد به جنين منتقل می كند؛ و زوائد و فضولات و كربن و مانند آن را جمع آورى كرده به خون مادر باز می گرداند.
💯بنابراين جفت هم نقش دستگاه گيرنده و دهنده دارد و هم به منزله يك فيلتر و كابراتور است كه به تنهايى انسان از مطالعه ساختمان شگفت انگيز همين جفت می تواند پى به عظمت خالق برد.
#انسان_شناسی
@pasokh999
🔴لطفا در نظر سنجی زیر حتما و حتما شرکت بفرمایید🙏🙏
۱.آیا مطالب کانال خسته کننده است؟
۲.آیا مطالب کانال شما را قانع میکند؟
۳.آیا مطالب کانال خلاصه تر و مباحث کوتاه تر بشود بهتر است یا اینکه همین روند پیش برود؟
۴.آیا با تخصصی تر شدن مطالب موافقید؟
۵.آیا با قرار دادن شبهات و پاسخ آنهاموافقید؟
لطفا برای بهتر شدن مطالب کانال نظرات خودتان را به این آی دی ارسال بفرمایید👇👇
@mortaza31314
مطالب آینده طبق همین نظر سنجی پیش خواهد رفت
هفته آینده ان شاالله وارد بحث اصلی انسان شناسی میشویم
این هفته بحث نحوی خلقت جسمانی انسان اولیه(حضرت آدم علیه السلام) و انسان ثانویه (فرزندان حضرت آدم علیه السلام) را تمام خواهیم کرد هرچند که مطالب بود و هست
بخش چهاردهم
سرنوشت جنسيت جنين مذکر یا مونث🤔
در اين كه چگونه و تحت چه عواملى جنين مذكّر يا مؤنث می شود؟ پاسخى در برابر اين سؤال ندارد؛ يعنى علم هنوز جوابى براى آن پيدا نكرده است.
👌👌👌👌ممكن است پاره اى از مواد غذائى يا داروها در اين امر مؤثّر باشد؛ ولى مسلّماًتأثير آن سرنوشت ساز و تعيين كننده نيست.ولى با اين حال عجيب اين است كه هميشه يك تعادل نسبى در ميان اين دو جنس (مرد و زن) در همه جوامع ديده می شود؛ و اگر تفاوتى باشد چندان چشمگير نيست.
فكر كنيد اگر روزى اين تعادل بهم بخورد، و مثلًا نسبت مردان با زنان ده در برابر يك باشد؛ يا به عكس تعداد زنان ده برابر مردان گردد، چه مفاسد عظيمى به وجود می آيد؟ و چگونه نظام جوامع انسانى بهم می خورد، و آيا در جامعه اى كه در برابر هر مرد ده زن، يا در برابر هر زن ده مرد وجود داشته باشد می تواند زندگى آرامى داشته باشد؟
👏✅✅ولى آنكس كه انسان را براى زندگى سالم آفريده است اين تعادل عجيب و مرموز را در آن حاكم كرده است، آرى خداوند طبق مشيّت و حكمتش به هركس بخواهد فرزند پسر می دهد و به هركس بخواهد فرزند دختر می دهد سوره شوری آیه ۴۹" يَهَبُ لِمَنْ يَشاءُ اناثاً وَ يَهَبُ لِمَن يَشاءُ الذُّكُورَ" به هر که خواهد فرزندان اناث (دختر) و به هر که خواهد فرزندان ذکور (پسر) عطا میکند.
ولى اين مشيت و اراده حساب شده است.
#انسان_شناسی
@pasokh999
بخش پانزدهم
انتقال جنين به خارج
💯 👏در تفسير آيه 5 سوره حج خداوند بيرون فرستادن جنين را از رحم، به خودش نسبت میدهد، «سپس شما را به صورت طفلى بيرون #میفرستيم»: ثُمَّ #نُخْرِجُكُمْ طِفْلًا اين تعبير اهميّت مسأله تولّد را كه امروز دانشمندان به آن پى برده اند روشن میسازد.
♨️ چه عاملى زمان تولّد را تنظيم می كند❓❓
و تحت چه شرايطى فرمان خروج به جنين داده می شود🤔
و چگونه تمام اعضاى بدن خود را آماده براى اين تحوّل مهم می كنند❓
تحت چه عواملى كودك تدريجاً معلّق می گردد تا با سر متولّد شود🤔
آيا می داند تولّد او با پا غير ممكن يا بسيار مشكل است❓
چه كسى به تمام عضلات بدن مادر دستور می دهد شديدترين فشار را روى جنين براى خارج شدن بياورند🤔
👌👌✅ هنگامى كه ندرتاً اين سيستم به هم می خورد و اطبّا مجبور به سزارين می شوند؛ اهميّت آن معلوم می شود، و شايد وجود چنين افراد نادرى هشدارى است به همگان تا به اهميّت اين موضوع بينديشند.
☘👌البته در بعضى از موارد زمان تولّد را به طور تقريبى پيشبينى می كنند؛ ولى در پاره اى از موارد طفل زودتر از موعد و گاهى ديرتر متولّد می گردد.
✅به اين ترتيب مسأله تولّد با تمام شاخ و برگ حساب شده اش، آيتى ديگر از آيات الهى است
#انسان_شناسی
@darshainabazqoran
بخش شانزدهم
غذاى طفل قبل از تولّد آماده است
✅👌نوزاد انسان و بسيارى از حيوانات در آغاز تولّد، قدرت استفاده از غذاهاى سخت و سنگين را ندارند؛ به همين دليل، دست قدرتمند آفرينش، غذاى مخصوصى به نام شير براى آنها در پستان مادر، فراهم ساخته است. در حقيقت همان خونهاى بدن مادر، كه در دوران جنينى مورد استفاده او بود؛ با يك دگرگونى وسيع و سريع به شكل شير در مىآيد، و تا مدّت لازم او را تغذيه میكند.
👌✅خداوند خون قرمز را تبدیل به شیر سفید میکند و با کلی خاصیت که دقیق نیازهای طفل را برطرف میکند.
✅ به محض اينكه لبهاى نوزاد، به پستان مادر میرسد، و شروع به مكيدن میكند، تحريكات عصبى از راه اعصاب به نخاع و از نخاح به هيپوتالاموس رفته و باعث دو نوع ترشح میگردد كه يكى از آنها از راه خون به پستانها میريزد و نسوج اطراف مجارى شير را منقبض ساخته و به آنها فشار وارد میكند تا شير به سوى نوك پستان رانده شود، و تمام اين اعمال، ظرف 30 ثانيه كامل میشود، و عجيبتر اينكه نه تنها شير در آن پستانى كه به آن لب زده جارى میگردد؛ بلكه در پستان ديگرى نيز همين جريان برقرار و آماده میشود، و لذا تأكيد شده نوزاد را از هر دو پستان شير دهند.
#انسان_شناسی
@pasokh999
بخش هفدهم
ديگر از شگفتیهاى مهم آفرينش انسان است.
گريه كودكان
معمولًا نوزادان بسيار گريه میكنند؛ اين گريه ممكن است دليل بر ناراحتى آنها باشد، چرا كه زبانى براى اظهار آن جز زبان گريه ندارند. يا به خاطر گرسنگى و تشنگى، و يا به خاطر آزردگى در برابر شرائط جديد زندگى، اعم از گرما و سرما و نور شديد و مانند آن؛ ولى كودكان بدون اين هم ممكن است گريه كنند، و اين گريه رمز حيات و بقاى آنها است.
✅👌از اين گذشته در مغز اطفال رطوبت فراوانى وجود دارد كه اگر در آنجا بماند ممكن است سبب بيماری ها و دردهاى سختى گردد؛ و يا كورى به دنبال داشته باشد. گريه سبب میشود كه رطوبتهاى اضافى به صورت قطره هاى اشك از چشمان آنها بيرون ريزد و سلامتى آنها تضمين شود!
👌👌✅امام صادق عليه السلام در حديث معروف توحيد مفضّل بعد از اشاره به اين مطلب میفرمايد: «پدر و مادر چون از منافع گريه كودك بی خبراند سعى دارند به هر وسيله ممكن است او را خاموش كنند و از گريه باز دارند زيرا نمیدانند گريه براى او چه منافعى دارد
#انسان_شناسی
@pasokh999
خلاصه مباحث #خلقت_جسمانی انسان:👇👇
☘❤️قرآن كريم در آيات متعددى از مراحل آفرينش انسان ياد كرده است. از اين آيات استفاده میشود كه زندگى انسان 15 مرحله دارد:👇👇
☘1. خاك (تراب و طين). (سوره حجّ 5؛ سوره مؤمنون 12؛ سوره غافر، 67)
☘2. آب (ماء، ماء دافق، ماءمهين). (سوره طارق 6؛ سوره سجده 8)
☘3. منى (نطفه). (سوره قيامت 37)
☘4. نطفه مخلوط. (سوره انسان 2)
☘5. عَلَقه. (مؤمنون 14؛ حجّ 5؛ غافر 67)
☘6. مُضغه. (مؤمنون 14؛ حج 5)
☘7. تنظيم، تصوير وشكلگيرى. (سجده 9)
☘8. شكلگيرى استخوانها. (مؤمنون 14)
☘9. مرحله پوشاندن گوشت بر استخوانها.
(مؤمنون14)
☘10. آفرينش جنس جنين(قيامت 39)
☘11. آفرينش روح يا دميدن جان در انسان و پيدايش گوش و چشم. (سجده 6- 9)
☘12. تولد طفل. (غافر 67)
☘13. بلوغ. (حجّ 5؛ غافر 67)
☘14. كهنسالى. (حجّ 5؛ غافر67)
☘15. مرگ. (حجّ 5؛ غافر67)
#انسان_شناسی
@pasokh999
مبحث #خلقت_جسمانی_انسان تمام شد هرچند خیلی جای کار دارد
♨️شبهه ۲۷
نظریه داروین درباره خلقت
آیا نظریه داروین نفی خالقیت یا علیت خداوند نیست؟؟
این نظریه بیان می کند که هیچ یک از جانوران به شکل امروزی شان وجود نداشته اند و به تدریج و با تغییر در نسل ها به این شکل درآمدند. همه جانوران از نظر او دارای اجداد مشترکی بوده اند. او معتقد بود که بر اثر تغییرات در جانوران تک سلولی و تکامل آن ها نوع انسان به وجود آمده است و زمینه و شروع خلقت را تصادف و احتمال می داند.
@pasokh999
نظریه داروین بر سه اصل استوار است👇👇
۱. تنازع بقاء
از نظر داروین بیشتر بودن نوزادان نسبت به والدین فقط محدود به انسانها نیست و در سایر جانداران هم قابل مشاهده است. حتی معتقد بود که این کثرت در سایر جانداران خیلی بیشتر از انسانهاست. مشخص است که شرایط محیط به همه نوزادان اجازه نمیدهد که رشد و بقا داشته باشند و برای استفاده از فضا و امکانات محیط مبارزهای بین نوزادان صورت میگیرد. بر این اساس اصل اولیه نظریه داروین به عنوان اصل تنازع بقا شکل گرفت. مبارزه برای استفاده از فضا و امکانات فقط میان جانداران یک نوع نیست و افراد مربوط به گونههای مختلف هم برای استفاده از امکانات محیط با یک دیگر مبارزه میکنند. تلاش موجودات برای برخورد با شرایط دشوار را هم تنازع بقا مینامند.
#انسان_شناسی
@pasokh999
۲.انتخاب طبیعی
برای درک منشاء نهنگها، لازم است درک اساسی در مورد چگونگی عملکرد انتخاب طبیعی داشته باشید. انتخاب طبیعی میتواند یک گونه را به زیرشاخههای کوچک تغییر دهد و باعث شود در طی چندین نسل، جمعیت یا رنگ تغییر گونهها کند. به این "تحول خُرد" گفته میشود.
اما انتخاب طبیعی قادر به انجام چیزهای بیشتری نیز هست. با توجه به زمان کافی و تغییرات انباشته کافی، انتخاب طبیعی میتواند گونههای کاملاً جدیدی ایجاد کند، که به آن به "تحول کلان" گفته میشود. چیزی که میتواند دایناسورها را به پرندگان، پستاندارانِ دوزیست را به نهنگ، و اجداد میمونها را به انسان تبدیل کند
#انسان_شناسی
@pasokh999
۳.اصل وراثت
داروین از مجموع مطالعات خود درباره ارثی شدن صفات اکتسابی چنین نتیجه گرفت که اگر صفت یا تغییری در مرحله ای از زندگی یک جاندار بروز کند، در نتایج وی نیز در همان سن یا زودتر ظاهر خواهد گردید.
خلاصه این نظریه داروین آن است که همه اندام های بدن در ساختن نطفه مشارکت می کنند و هر اندامی سهم مشخصی برای تشکیل دادن نطفه تولید و ارسال می کند
#انسان_شناسی
@pasokh999
☘جواب شبهه۲۷
نکته اول
👌👌نامه #داروین به بعضی از دانشمندان آلمانی در سال ۱۸۷۳ میلادی درباره اعتقاد خود به خداوند چنین استدلال میکند:👇👇
✅👈 عقل رشید و فکر سلیم کمترین شبهه ای ندارد که محال است این جهان پهناور با این همه آیات روشن و شواهد متقن با این همه نفوس ناطقه و عقول مفکره در اثر تصادف و اتفاق کور و نادان به وجود آمده باشد زیرا تصادف نابینا قادر نیست نظام منظم بوجود آورد و سازمان حکیمانه ای بیافریند به نظر من این بزرگترین برهان بر وجود خداست من از براهین دیگری که میتواند خداوند جهان را اثبات نماید بحث نمیکنم زیرا ممکن است تنها همین برهان بسیاری از اهل فضل و تحقیق را قانع نماید
کتاب کودک من ج۱ ص۳۱۷
#انسان_شناسی
@pasokh999
جواب شبهه ۲۷
نکته دوم
✅👈 داروين موحد بود و ايمان به «خداوند» داشت براى انجام عبادت به كليسا مىرفت و اعمال كليسا را انجام مىداد و حتى مىنويسند در موقع مرگ كتاب مقدس يعنى انجيل را به سينهاش چسبانيده بود؛ بنابراين افرادى كه گمان مىكنند كه روزى اگر نظريۀ داروين ثابت شود عليه مذهب و خدا خواهد بود، كاسۀ از آش داغتر هستند
✅👌 «پى يررو سو» مىگويد: داروين در آخرين سالهاى زندگى به هيچ وجه خويشتن را پاىبند كفر و الحاد نمىكرد بلكه در عين خداپرستى، ايمان داشت كه وصول به حقيقت مطلق درخور فهم آدمى نيست و اين حاكى از تواضع داروين است برخلاف آن چه بعضىها را علم و سواد مغرور مىكند و پشت پا به همه چيز مىزنند داروين را علم مغرور نكرد.
#انسان_شناسی
@pasokh999
نقد فرضیه داروین
جواب اول به شبهه ۲۷
از نگاه توحیدی نظریه داروین مردود است چون بیان شد و اثبات شد که خداوند انسان را از خاک خلق کرد و این نظریه تکامل داروین (که گفتند این انسان مراحلی طی کرد تا انسان کنونی شده است)هرچند که درباره خلقت جسمانی انسان صحیح است ولی نه به بیان ایشان که از تک سلولی شروع شده....بعد میمون بعد انسان بلکه به بیانی که ما گفتیم اول خاک، گِل...منی نطفه...بعدش انسان خلق میشود
#انسان_شناسی
@pasokh999
نقد فرضیه داروین
جواب دوم به شبهه ۲۷
👌دانستنی های بشر بر سه قسم است:👇👇
الف) فلسفی
ب)علمی
ج)فرضیه
اما توضیح سه مورد بالا👇👇
👈فلسفی: به آن دسته از مطالبی گفته میشود که با استدلال عقلی و ترتیب دادن صغری و کبری به اثبات میرسد و در این وادی کلیات را با استمداد از عقل اثبات میکنند
👈 علمی: قوانین علمی به آنهایی گفته میشود که بر اثر تجربه و آزمایش و مشاهدات غیر قابل انکار ثابت میگردد همانند آزمایشاتی که در علم فیزیک،شیمی،زیست شناسی و علم طب به وجود می پاید
👈فرضیه: نه همانند فلسفه به عقل تکیه دارد و نه مانند قوانین علمی بر تجربیات و آزمایشات غیر قابل انکار، بلکه پایه و اساس فرضیه ها شواهد و حدسیات است که از انضمام شواهد به حدسیات اجتهاد یک تئوری میشود و تئوری همواره در مقام رد و اثبات میباشد
☘فرق فرضیه با نظریه:فرضیه اثبات نشده فقط در حد احتمال و ظن است ولی نظریه اثبات شده است(سخن داروین فرضیه است نه نظریه)
👌✅✅✅در سمیناری که دانشگاه شیکاگو در زمینه مورفولوژی تکامل برگزار شد،دانشمند برجسته،دکتر پاترسون سوال ساده ای مطرح کرد:آیا اینحا کسی هست که بتواند در مورد تکامل (فرضیه داروین)،نکته ای قطعی و ثابت شده را عنوان کند؟!سکوت طولانی بر فضای تالار حکمفرما شد.
👌👌 سرانجام شخصی از گوشه ای گفت:من یک چیز را با قطع و یقین میدانم:اینکه تکامل را نباید در مدارس تدریس کرد؟!
💯✅با اینکه بسیاری از مردم عادی بر این باورند که تکامل پدیده ای علمی و اثبات شده می باشد.واقعیت این است که بعد از گذشت تقریبا ۱۵۰سال،تکامل فرضیه ای اثبات نشده است وبدون سندیت.در واقع باید گفت که قراین و شواهد بسیاری تکامل را رد میکند.
#انسان_شناسی
@pasokh999
جواب سوم به شبهه۲۷
👌👌👌✅✅نظریه تکامل ستون خیمه مدرنیسم است و اگر این ستون سقوط کند، کل خیمه بر سر مدرنیسم فرو خواهد ریخت. بنابر این به مانند یک ایدئولوژی با آن رفتار میشود، نه یک تئوری علمی که به اثبات رسیده است.
توضیح مطلب بالا👆👆👇👇
💯💯یعنی اساس و تفکر غرب بر اساس ماده چیده شده که فرضیه داروین بر این طبل و ساز بیشتر دمیده و بیشتر به آن اصالت داده لذا اگر نظریه داروین روی هوا برود که رفته یعنی بازگشت از ماده به امور مجرد(معنویت خداوند..) که این غربیها یک عُمر با این مبارزه کردند.
👈👈👈👈انواع مختلفی از نظریههای علمی وجود دارد. مثلاً مکانیک کوانتوم یا تئوری زنجیره در فیزیک و کیهان شناسی. اکنون اگر کسانی با این نظریهها مخالفت ورزند، هیچ کس آنها را از دانشگاه اخراج نمیکند و هیچ کس به خاطر بر زبان راندن جمله «من این نظریه را نمی پذیرم»، مانع ارتقای شغلی آنها نمیشود. [اما] تئوری تکامل داروین – برعکس همه نظریهها - موضوعی کاملاً متفاوت است زیرا این تئوری یک ایدئولوژی است و نه علم متعارف. بدین ترتیب اگر شما استاد زیستشناسی در یک دانشگاه و طبق زمینههای کاملاً علمی با نظریه تکامل مخالفت میورزید، فردی مطرود خواهید بود و حتی موفقیت کاری خویش را نیز از دست خواهید داد، همکارانتان شما را ابله میپندارند، ارتقای شغلی نمییابید و مسائلی از این قبیل
#انسان_شناسی
@pasokh999
جواب چهارم به شبهه ۲۷
☘ نظریه تکاملی داروین به اثبات نرسیده است و این نظریه به دلیل عدم امکان آزمایش علمی، در حد یک فرضیه و گزارش باقی مانده است.
✅✅✅این نظریهپرداز است که باید دلایل متقن عقلی یا علمی برای اثبات نظریهی خود بیاورد، نه این که او فقط یک نظریه بدهد و هواداران بگویند: «هر کس مخالف است، دلیل بیاورد». این روش «ملا نصرالدین» است که گفت: «ستارگان آسمان یک میلیون عدد است، هر کس قبول ندارد، بشمارد».
👌✅ متأسفانه بسیار مشاهده شده که حتی در مباحث معرفتی یا علوم انسانی نیز مطرح میشود: «چنین و چنان گفتهاند، شما با دلیل رد کنید».
#انسان_شناسی
@pasokh999
جواب های دیگر هم به این شبهه داده شده که به راحتی قابل دسترسی است خود شما بزرگواران میتوانید تحقیق بفرمایید و قابل دسترسی است
#تلنگر
نکته اول
🤔اگر واقعا انسان تکامل یافته میمون است پس چرا الان این تکامل محقق نمیشود و چرا دیگه این تبدیل اتفاق نمی افتد❓❓❓
نکته دوم
بشر از طریق تجربه و آزمایش فقط میتواند تا حدی به سالهای گذشته برگردد چون محدود است و دسترسی به آن ندارد پس چطور میتواند به طور قطع بگوید چندین هزار سال قبل همچین اتفاقاتی رخ داده است❓❓
#انسان_شناسی
@pasokh999
🔴 سلام خدمت اعضای گل کانال 🔴
یه فکرایی داریم براتون😉
نظر شما رو هم لازم داریم
مطالب کانال را قصد داریم به صورت درسنامه ای و چند سطحی درست کنیم و بر اساس اون جلو بریم
✅مقدماتی
✅متوسطه
✅پیشرفته
👌👌تحربه ما نشون داده این کار چند تا فایده داره مثل اینکه مطالب هم برای کسانی که مطالعه کمتری دارند قابل استفاده و یادگیری بهتر هست و هم برای کسانی که قوی تر هستن باعث ایجاد نظم فکری بین مطالب میشه
پس همه افراد در همه سطح های مقدماتی و متوسط و پیشرفته از مطالب بهره می برند
😊در این دوره دوستان لطف میکنند هزینه ای را پراخت میکنند
🌹👈ولی از آنجایی که بنده حقیر اعتقادم این است که هیییییچ کسی نباید بخاطر پول از معارف اهل بیت علیهم السلام محروم بشود کسانی که وضعیت مالی خوبی ندارند و توان پرداخت هزینه را ندارند با کمال افتخار رایگان خدمتشان هستیم ولی کسانی که الحمدلله دستشان به دهانشان میرسد خودشان کرمشان (کلا برای تمام دوره ها ما اجازه به خودمان نمیدهیم که هزینه تعیین بکنیم)و هزینه گرفتن یکی از دلائلش بخاطر اهتمام نسبت به دوره است
نکته👇👇
👌👌وقتی میگوییم مقدمات نه اینکه مطالب پیش پا افتاده باشند بلکه روان و منظم گفته خواهد شد ان شاءالله
👈✅✅درضمن مطالب این کانال همین روند را پیش خواهد بُرد این دوره ها برای کسانی است که مشتاق این هستند که به صورت نظام بند و حرفه ای آموزش داده بشوند
برای ثبت نام این دوره ها به آی دی زیر پیام بدهید ان شاءالله بعد از عید شروع خواهد شد
@mortaza31314
پاسخ های ناب | مرتضی احمدی | آرامش و لذت
🔴 سلام خدمت اعضای گل کانال 🔴 یه فکرایی داریم براتون😉 نظر شما رو هم لازم داریم مطالب کانال را قصد
بزرگواران و اعضای گل کانال توجه داشته باشید بعد از تکمیل ثبت نام دیگه متاسفانه فرصتی برای ثبت نیست و مطالب این دوره بسیار زیبا و آرام بخش خواهد بود ان شاءالله
لینک ثبت نام دوره👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2644246636Ca069fe70f7