👌تحوّلات سريع و مرموز
💯از شگفتیهای ديگر جنين اينكه نطفه اصلى انسان در آغاز يك موجود تك سلّولى بيش نيست كه از طريق تقسيم به صورت تصاعدى افزايش می يابد. اين افزايش و تحوّلات بسيار سريع است و همان گونه كه قرآن می گويد :" هر زمان آفرينش تازه اى بعد از آفرينش ديگرى به او می بخشد ، (خَلْقاً مِنْ بَعْدِ خَلْقٍ )رشد و نموّى كه اگر بعد از تولّد به همان سرعت ادامه يابد در مدت كوتاهى انسان قامتى به اندازه يك كوه بلند پيدا می كند! و صفحه زمين براى او تنگ می شود. ولى همان كس كه به جنين سرعت سير تكاملى می دهد به مرحله معينى كه رسيد آهنگ اين سرعت را كند كرده، و تدريجاً متوقّف می سازد!
@darshainabazqoran
✅آينده نگرى رحم!
💯✅چه عاملى سبب می شود كه يك سلّول به هنگام تقسيم به صورتهاى مختلفى مثل: سلّولهاى غضروفى، استخوانى، عضله اى، پوستى، و غير آن در می آيد؟ آيا اين رحم است كه آينده اين موجود را پيشبينى كرده و سلّولها را هر كدام در جاى خود شكل می دهد؟ اگر او داراى چنين هوش و قدرت و ابتكارى است چه كسى اين هوش و قدرت و ابتكار را به او بخشيده؟!
دانشمند معروف (الكسيس كارل)، در كتاب انسان موجود ناشناخته، می گويد: «گويى هر جزئى از بدن نيازمندی هاى حال و آينده مجموعه بدن را می شناسد و خود را بر حسب آن تغيير می دهد. زمان و مكان براى بافتها مفهوم ديگرى دارد، زيرا آنها به خوبى دور را مانند نزديك و آينده را چون حال درك می كنند. مثلًا در پايان دوره آبستنى بافتهاى نرم اعضاى جنسى خارج زن نرمتر و قابل اتّساع میشود؛ و اين تغيير وضع در روزهاى بعد هنگام زايمان، عبور جنين را آسان می کند، و در عين حال سلّولهاى پستان را فراوانتر، و عضو بزرگتر می شود، و حتى پيش از زايمان به كار می افتد و شير می سازد و براى تغذيه كودك آماده میگردد ... در تمام مدّت رشد جنين در رحم مادر، وضع و رفتار عضلات چنان است كه گوئى آينده را از پيش می دانند، و همبستگى اعضاء در دو لحظه متفاوت زمانى يا دو نقطه مختلف مكانى، به خوبى رعايت می شود!»
نام اين موضوع را هر چه بگذاريم تفاوتى نمی کند؛ ولى به هر حال از وجود مبدأ بزرگ علم و قدرتى كه در ماوراى آن است به وضوح خبر می دهد.
@darshainabazqoran
✅ پوششى بر استخوانها
در تفسير آيه 14 سوره مؤمنون خوانديم كه قرآن در مورد پيدايش عضلات تعبير خاصّى دارد؛ مىگويد: «ما سپس بر استخوانها گوشت پوشانديم» انتخاب كلمه «كَسَوْنَا» يكى از معجزات علمى قرآن است؛ زيرا امروز ثابت شده كه استخوانها قبل از نسوج گوشتى پديدار می شوند.
@darshainabazqoran
✅👌انتقال جنين به خارج
💯 در تفسير آيه 5 سوره حج خداوند بيرون فرستادن جنين را از رحم، به خودش نسبت مىدهد، «سپس شما را به صورت طفلى بيرون مىفرستيم»: ثُمَّ نُخْرِجُكُمْ طِفْلًا اين تعبير اهميّت مسأله تولّد را كه امروز دانشمندان به آن پى بردهاند روشن مىسازد.
چه عاملى زمان تولّد را تنظيم می كند؟ و تحت چه شرايطى فرمان خروج به جنين داده می شود؟ و چگونه تمام اعضاى بدن خود را آماده براى اين تحوّل مهم می كنند؟ تحت چه عواملى كودك تدريجاً معلّق می گردد تا با سر متولّد شود؟ آيا می دااند تولّد او با پا غير ممكن يا بسيار مشكل است؟ چه كسى به تمام عضلات بدن مادر دستور می دهد شديدترين فشار را روى جنين براى خارج شدن بياورند؟
هنگامى كه ندرتاً اين سيستم به هم می خورد و اطبّا مجبور به سزارين می شوند؛ اهميّت آن معلوم می شود، و شايد وجود چنين افراد نادرى هشدارى است به همگان تا به اهميّت اين موضوع بينديشند.
البته در بعضى از موارد زمان تولّد را به طور تقريبى پيشبينى می كنند؛ ولى در پاره اى از موارد طفل زودتر از موعد و گاهى ديرتر متولّد می گردد.
به اين ترتيب مسأله تولّد با تمام شاخ و برگ حساب شده اش، آيتى ديگر از آيات الهى است
@darshainabazqoran
✅👌انسان دارای دو بعد است👇👇
1)جسمانی که تمام شد
2)روحانی👇
آیا انسان حالت پیش فرض (فطرت) دارد؟.
مقصود از پیش فرض آن است که آیا در وجود انسان نهاده های درونی به ودیعه گذاشته شده است.؟ در برخی فلسفه های غربی مانند اگزیستانسیالیسم، 😊انسان فاقد هرگونه پیشینه و نهاده درونی است.
ولی دیدگاه قرآن در این زمینه دیدگاه روشنی است و انسان را دارای فطرت و نهاده های درونی می داند.
✅الف: پیمان روز الست
💢الأعراف : 172 وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَني آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلى أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ قالُوا بَلى شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا يَوْمَ الْقِيامَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هذا غافِلينَ 💢
👈و پروردگار تو از پشت بنى آدم فرزندانشان را بيرون آورد. و آنان را بر خودشان گواه گرفت و پرسيد: آيا من پروردگارتان نيستم؟ گفتند: آرى، گواهى مىدهيم. تا در روز قيامت نگوييد كه ما از آن بىخبر بوديم.
@darshainabazqoran
✅ب) فطرت خداگرایی و توحید
💢الروم : 30 فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنيفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْها لا تَبْديلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ💢
به يكتاپرستى روى به دين آور. فطرتى است كه خدا همه را بدان فطرت بيافريده است و در آفرينش خدا تغييرى نيست. دين پاك و پايدار اين است. ولى بيشتر مردم نمىدانند
👈آيه فوق تاكيد مىكند كه دين حنيف و خالص خالى از هر گونه شرك دينى است كه خداوند در سرشت همه انسانها آفريده است سرشتى است جاودانى و تغيير ناپذير هر چند بسيارى از مردم توجه به اين واقعيت نداشته باشند.
✅ج)هدایت درونی
طه : 50 قالَ رَبُّنَا الَّذي أَعْطى كُلَّ شَيْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدى، گفت: پروردگار ما همان كسى است كه آفرينش هر چيزى را به او ارزانى داشته، سپس هدايتش كرده است.
الإنسان : 3 إِنَّا هَدَيْناهُ السَّبيلَ إِمَّا شاكِراً وَ إِمَّا كَفُوراً، راه را به او نشان دادهايم. يا سپاسگزار باشد يا ناسپاس
الشمس : 8 فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها، پس بديها و پرهيزگاريهايش را به او الهام كردیم.
البلد : 10 وَ هَدَيْناهُ النَّجْدَيْنِ ،و دو راه پيش پايش ننهاديم
مجموعه این آیات بر هدایت درونی که در جان آدمی به ودیعت نهاده شده دلالت می کند.
@darshainabazqoran
✅✅👌مثال ناب از حضرت استاد آیه الله جوادی آملی حفظه الله:
درمهد کودک سروصدا هست ولی بچه ها مشغول بازی هستند تا این که مادر صدا می زند بچه متوجه صدای آشنا شده و به او توجه می کند، چون این صدا را می شناسد.
اگر خدا در درون انسان معرفی نشده بود انسان توجه به او پیدا نمی کرد چون این فطرت هست به ندای خدا پاسخ می دهد.
@darshainabazqoran