#تلنگر
✅👌تمام این اتفاقات اخیر تمام میشود اما چند نکته که باید مسئولین و ما مذهبی ها به آن دقت بکنیم👇👇
1⃣باید محلی برای اجتماع اعتراضات و انتقادات قانونی مردم فراهم بشود والا همیشه اعتراضات مردمی خواهد بود و همیشه آشوب گرایان وارد میدان خواهند شد و مطالب بحق مردم به حاشیه خواهد رفت.
2⃣ تبعیض در برخورد های اجتماعی و... باید کنار گذاشته بشود خیییلی از حجاب های سلبریتی ها یا بعضا دختران مسئولین افتضاح است اگر قرار است برخورد بشود اجرای قانون و امر به معروف و نهی از منکر اول برای اونها که نقش مهمی در این هنجار ها دارند باید بشود یا مثلا ما هنگام انتخابات و راهپیمایی.... از دختران بدحجاب مصاحبه بگیریم و روز بعد از انتخابات گشت ارشاد و... با آن برخورد بکند.
3⃣ خیلی از کسانی که بعضا بدحجاب هستند ضعف معرفتی دارند باید فضای رسانه و صدا و سیما را از تبلیغات لوکس و تجمل گرایی خارج کرد و بجای آن معرفت درست (با روشهای درست) به نظام اسلامی تعلیم داد.
4⃣ گشت ارشاد یعنی مواظبت اخلاقی از کل جامعه از مسئولین بالا تا پایین جامعه، وظیفه حکومت اسلامی مراقبت از رفتارهای اجتماعی است مثلا نمیشود به عنوان آزادی ... نسبت به حجاب و بی غیرتی جامعه بی تفاوت باشد حالا گشت ارشاد چقدر موفق بوده و چقدر درست عمل کرده و.... یک مبحث جداست که هیچ وقت نباید نسبت به ضرورت آن غافل بود.
5⃣👌👈 انتقاد دیگری به مسئولین نظام اسلامی👈 اگر یک خانمی برای خودش و دخترانش بخواهد چادر بخرد چقدر هزینه اش میشود❓ و اگر بخواهد برای خودش و دخترانش لباس جلب توجه و پاره بخرد هزینه اش چقدر میشود❓ آیا مسئولین نظام اسلامی نباید در دیندارتر شدن مردمش کمک کار باشد❓❓❓❓
6⃣✅انتقاد آخر به خود ما طلاب و حوزه های علمیه و نهادهای فرهنگی👇👇
خیلی از نشست های ما فقط آبمیوه و کیک خرج کردن و آماری است و خروجی چندانی ندارد باید نسبت به این نشستها بازنگری بکنیم و چقدررر زیاد فعالیت های فرهنگی موفق هستند که شامل این بودجه های آماری نمیشود😔
@pasokhcity
بخش اول
افراد در مقابل حق چند دسته اند👇👇👇
۱)حق ستیز
۲)حق گریز😡
3)حق گرا✅
1⃣حق ستیز👇👇
چطور آدم حق ستیز میشود (یعنی با حق مبارزه میکند)❓
اول: حق را نمیشناسند (حالا میدانید چرا دین این همه توصیه به علم میکند تا مرحله چهارم اتفاق نیفتد) «بَلْ أَکثَرُهُمْ لَا يَعْلَمُونَ الْحَقَّ» (انبیاء / 24)
دوم: «لِلْحَقِّ کارِهُونَ»؛ کراهت دارند
سوم: «کذَّبُوا بِالْحَقِّ»؛ تکذیب میکنند نمیپذیرند.
چهارم: «فَلَمَّا جَاءهُمُ الْحَقُّ مِنْ عِندِنَا قَالُواْ إِنَّ هَذَا لَسِحْرٌ مُّبِينٌ» (یونس / 76)؛ ستیز و مبارزه میکنند.
@pasokhcity
بخش دوم👇👇
2⃣حق گریزان👇👇
میداند حق چیست ولی میخواهد با توجیه کردن و نشنیدن و زیر پا گذاشتن حرف حق ...کنار روی حق عبور بکند.
ویژگی های حق گریزان👇👇
👈منفعت طلب و آسایش طلب هستند هر چیزی که رفاهشون را به خطر بیندازد به بهانه های واهی ازش عبور میکنند به اصطلاح نان به نرخ روز میخورند.
👈متکبر هستند، کسی که محورش حق نباشد خودش را بالاتر از حق میبیند.
👈 دین و حق را سپر مقاصدشان میکنند.
3⃣حق گرایان👇👇
برخی تنها به دنبال کلام حقّ هستند ، حتی اگر آن کلام ، از زبان یک انسان ساده خارج بشه ، باز هم قبول میکنند،بعضی شغلشان حق گراییست.
ویژگی های حق گرایان👇👇
👈چون اینان محور زندگیشان حق است همیشه موجب برکات برای خودشان و جامعه هستند.
👈امدادهای الهی و نصرت ها الهی شامل این میشوند.
👈تعدادشان بسیار کم است.
@pasokhcity
سوالات هنگام مرگ
من ربک ؟ پروردگارت کیست؟من امامک؟امامت کیست؟
و...
نکته ظریف 👇👇
✅💯تنها عضوی که نمیتواند صحبت بکند زبان 👅 است،پس چطور میخواهد جواب بدهد پروردگار و امام و... کیست؟🤔❓❓
جواب👇👇
👌👌👌👌👌💢سوره يس :الْيَوْمَ نَخْتِمُ عَلَىٰ أَفْوَاهِهِمْ وَتُكَلِّمُنَا أَيْدِيهِمْ وَتَشْهَدُ أَرْجُلُهُم بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ
ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺑﺮ ﺩﻫﺎﻥ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﻣُﻬﺮ ﺧﺎﻣﻮﺷﻲ ﻧﻬﻴﻢ ﻭ ﺩﺳﺖ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺑﺎ ﻣﺎ ﺳﺨﻦ میگویند ﻭ ﭘﺎﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﺍﻋﻤﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﻣﺮﺗﻜﺐ ﻣﻰ ﺷﺪﻧﺪ ، ﮔﻮﺍﻫﻲ ﻣﻰ ﺩﻫﻨﺪ !(٦٥) 💢
✅💯👌👌👌👌💯💯 دهان تنها عضوی است که نمیتواند صحبت بکند چون یک عمر وقت بهش دادند که کلماتی که قرار است بگوید،بگوید و کلماتی که نباید بگوید نگویید در قبر و قیامت فقط اعضای بدن صحبت میکند طبق اعضای بدن مشخص میشود طرف مومن است یاکافر پا صحبت میکند که من اینجا رفتم دست صحبت میکند که من این کار را کردم بعد مشخص میشود طرف مومن است یا کافر یا منافق..
@pasokhcity
بخش دوم
✅دوستان این نکته را خدمتتان میگویم
هر چقدر لذت بردین التماس دعا برای فرج آقا بفرمایید 👇👇
قرآن میفرماید وَتَشْهَدُ أَرْجُلُهُم بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ میفرماید تَشهَدُ یعنی چه؟ یعنی دست و پا هم این عمل را انجام ندادند😳 بلکه اینها هم ابزار بودند لذا #اقرار نمیکنند بلکه #شهادت میدهند.
الله اکبر👈👈👌👌فرق شهادت دادن با اقرار در دادگاه 👇👇
👌👌👌کسی که جرم را کرده باشه در دادگاه ازش اقرار میگیرند و کسی که جرم یا قتل را دیده به عنوان شاهد در دادگاه حاضر میشود 👇👇
خداوند میفرماید دست و پا را به عنوان #شاهد در دادگاه الهی می آوریم چون آنها گناه نکردند بلکه ابزار بودند آن کسی که گناه را انجام داده روح است 👈آیا شما تا الان اگر کسی خدایی نکرده با چاقو به یکی از اقوامتون آسیب زده باشد چاقو را توبیخ میکنید؟؟خیر چون چاقو وسیله ای است در دست صاحبش هر طوری که صاحبش بگویید عمل میکند چاقو هیچ اختیاری از خودش نداره همینطور بدن هم در اختیار روح است و بدن هیچ اختیاری از خودش ندارد و ففط یک ابزار است هرطوری که روح بگوید عمل میکند 👌
@pasokhcity
شبهه ۱۰۴
♨️شبهه 👈 شما گفتین که دهان فردای قیامت صحبت نمیکند(الْيَوْمَ نَخْتِمُ عَلَىٰ أَفْوَاهِهِمْ وَتُكَلِّمُنَا أَيْدِيهِمْ وَتَشْهَدُ أَرْجُلُهُم بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ)ولی در سوره نور میفرماید زبان حرف میزند👇👇
يَوْمَ تَشْهَدُ عَلَيْهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَأَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُم بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
[ ﺩﺭ ] ﺭﻭﺯﻱ ﻛﻪ ﺯﺑﺎﻥ ﻫﺎ ﻭ ﺩﺳﺖ ﻫﺎ ﻭ ﭘﺎﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺑﺮ ﺿﺪ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﮔﻨﺎﻫﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺍﻧﺠﺎم ﻣﻰ ﺩﺍﺩﻧﺪ ، ﺷﻬﺎﺩﺕ ﺩﻫﻨﺪ .(٢٤)🤔❓❓
جواب:👇👇👇
👌۱) اولا زبان هم شهادت میدهد نه اقرار زبان هم بر علیه خودش (روح) شهادت میدهد یعنی در اونجا اصلا نمیتواند دروغ بگوید و توجیه بکند در اینجا شاهد (زبان) هم بر علیه مشهود علیه(روح)، شهادت میدهد
👌۲)ثانیا موقف گاه ها با هم فرق میکنند چون ۵۰ جا انسان را نگه میدارند بعضی جاها کسی نباید حرف بزند و بعضی موقف گاه ها به عنوان شاهد ازشون استفاده میکنند (بعضی از جاها زبان باید خاموش باشد ولی بعضی جاها به عنوان شاهد اجازه حرف زدن بهش میدن) مثلا👇👇
👏در سوره القصص میفرماید:....... وَلَا يُسْأَلُ عَن ذُنُوبِهِمُ الْمُجْرِمُونَ
ﻭ ﻣﺠﺮﻣﺎﻥ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻫﺎﻧﺸﺎﻥ ﺑﺎﺯﭘﺮﺳﻲ ﻧﻤﻰ ﺷﻮﺩ(٧٨)
👌👌👌👌ولی در موقفگاه دیگر ازش سوال میکنند چون علاوه بر مجرم بودنش یک سمت اجتماعی و مسئولیتی هم بر عهده داشت👇👇
سوره الصافات
وَقِفُوهُمْ إِنَّهُم مَّسْئُولُونَ
ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺭﻳﺪ ﻛﻪ ﺣﺘﻤﺎً ﻣﻮﺭﺩ ﺑﺎﺯﭘﺮﺳﻲ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰ ﮔﻴﺮﻧﺪ .(٢٤)
@pasokhcity
بخش اول
هدايت چيست؟
كلمه" هدايت" در قرآن در مورد فراوانى استعمال شده است ولى ريشه و اساس همه آنها به دو معنى بازگشت میكند:
1-" هدايت تكوينى" كه در تمام موجودات جهان وجود دارد (منظور از هدايت تكوينى رهبرى موجودات به وسيله پروردگار زير پوشش نظام آفرينش و قانونمنديهاى حساب شده جهان هستى است).
قرآن مجيد در اين زمينه از زبان موسى ع مىگويد: رَبُّنَا الَّذِي أَعْطى كُلَّ شَيْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدى:" پروردگار ما همان كسى است كه همه چيز را آفريد و سپس آن را هدايت كرد" (طه- 50).
2-" هدايت تشريعى" كه به وسيله پيامبران و كتابهاى آسمانى انجام میگيرد و انسانها با تعليم و تربيت آنان در مسير تكامل پيش می روند، شاهد آن نيز در قرآن فراوان است از جمله می خوانيم: وَ جَعَلْناهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنا:
" آنها را راهنمايانى قرار داديم كه به فرمان ما مردم را هدايت می كنند" (انبياء- 73).
به جلد دهم تفسير نمونه صفحه 241 مراجعه شود (ذيل آيه 39 سوره رعد).
تفسير نمونه، ج1،: 68
ولی با توجه به آیات قرآن کریم و نظر علامه طباطبایی قسم سومی را میشود به هدایت اضافه کرد
3.هدایت پاداشی:
❓هدایت پاداشی یعنی چه
هدایت پاداشی (قلب مهدی):در صورتی که انسان به هدایت ابتدایی لبیک بگویید خداوند به عنوان پاداش چیزهای به او میدهد .
مثلا اگر درجلسه خیر و شر است گرایش او به سمت خیر است
سوره تغابن آیه ۱۱:وَمَنْ يُؤْمِنْ بِاللَّهِ يَهْدِ قَلْبَهُ هركس به خدا ايمان بياورد، [خدا] دل او را هدايت میكند،
✅👈مثلا گاهی کسی قصد دارد از خوزستان تا مشهد پیاده برود که یک ماه زمان میبرد ولی همین که در مسیر قرار میگیرد و حرکت میکند راهی که باید داخل یک ماه طی بکند خداوند دستش را میگیرد و داخل یک چشم به هم زدنی او را به مقصد میرساند، البته ایشان باید در این مسیر با خلوص نیت قرار بگیرد.
✅مثال روان تر و ملموس تر بچه ای که تازه راه رفتن را شروع کرده وقتی که داخل کوچه دارد راه میرود پدر و مادر هر کدام یک دست او را میگیرد و او با سرعت تا منزل میرسانند.
ما انسانها که داخل مسیر سلوک الی الله هستیم تا حدی میتوانیم عبادت بکنیم مگر چقدر میخواهیم نماز و روزه...بخوانیم باید داخل این مسیر سخت خداوند دستتمون را بگیرد تا هم مقصد هم برسیم و هم زودتر برسیم چون در این مسیر راهزن زیاد است.
@pasokhcity
بخش دوم
اگر انسان با آن كه راه توبه باز است به بيراهه رفتن خود ادامه دهد، از آن به بعد، خداوند او را «اضلال » مى كند(یعنی دست عنایتش را بر می دارد).
👌فرق اول هدایت ابتدایی و پاداشی 👇👇
⬅️هدایت ابتدایی یعنی ارائه طریق یعنی نشان دادن آدرس حالا ممکن است طرف به مقصد برسد و ممکن است طرف به مقصد نرسد
هدایت پاداشی یعنی ایصال الی المطلوب یعنی دستش را بگیرد و به مقصد برسد(در هدایت پاداشی حتما به مقصد میرسد.
⬅️فرق دوم هدایت ابتدایی و پاداشی
هدایت ابتدایی،هدایت تشریعی است ولی هدایت پاداشی تکوینی است.
توصیح : هدایت ابتدایی همان بیان قوانین و احکام شرعی است(که بین اراده خداوند و محقق شدن خواسته ی خداوند (مثلا دستور به نماز خواندن بندگانش)، اراده و اختیار انسان واسطه است که انسان میتواند با اختیار خودش این خواسته خداوند را محقق بکند و هم میتواند با احتیار خودش این خواسته را محقق نکند).
ولی در هدایت تکوینی (یا پاداشی)دیگر شخص لازم نیست کاری انجام بدهد از این مرحله به بعد دست خداست (در اراده تکوینی اراده اختیار انسان دخیل نیست و هر چیزی که خداوند اراده بکند حتما محقق میشود
النحل : 40 إِنَّما قَوْلُنا لِشَيْءٍ إِذا أَرَدْناهُ أَنْ نَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُون
ما وقتى چيزى را اراده كنيم، همين قدر به آن می گوييم: «باش»، بىدرنگ موجود مىشود)
👌👌نکته:کسی که به راحتی اعمال عبادی مثل نماز ،امانت ،ترک دروغ و... را به راحتی انجام میدهد این شخص هدایت پاداشی شامل حالش شده است
@darshainabazqoran
قالَ الإمامُ الْحَسَنُ الْعَسْکَری – علیه السلام –: خَصْلَتانِ لَیْسَ فَوْقَهُما شَیءٌ: الاْیمانُ بِاللهِ، وَنَفْعُ الاْخْوانِ.
امام حسن عسکری – علیه السلام – فرمود: دو خصلت و حالتی که والاتر از آن دو چیز نمیباشد عبارتند از: ایمان و اعتقاد به خداوند، نفع رساندن به دوستان و آشنایان.
«تحف العقول، ص. ۴۸۹»
قالَ الإمامُ الْحَسَنُ الْعَسْکَری – علیه السلام –: إنَّ اللهَ تَبارَکَ وَ تَعالی بَیَّنَ حُجَّتَهُ مِنْ سائِرِ خَلْقِهِ بِکُلِّ شَیء، وَ یُعْطِیهِ اللُّغاتِ، وَمَعْرِفَهَ الاْنْسابِ وَالاْجالِ وَالْحَوادِثِ، وَلَوْلا ذلِکَ لَمْ یَکُنْ بَیْنَ الْحُجَّهِ وَالْمَحْجُوحِ فَرْقٌ.
«الکافی، ج. ۱، ص. ۵۱۹، ح. ۱۱»
امام حسن عسکری – علیه السلام – فرمود: همانا خداوند متعال، حجّت و خلیفه خود را برای بندگانش الگو و دلیلی روشن قرار داد، همچنین خداوند حجّت خود را ممتاز گرداند و به تمام لغتها و اصطلاحات قبائل و اقوام آشنا ساخت و أنساب همه را میشناسد و از نهایت عمر انسانها و موجودات و نیز جریات و حادثهها آگاهی کامل دارد و چنانچه این امتیاز وجود نمیداشت، بین حجّت خدا و بین دیگران فرقی نبود.
#امام_حسن_عسکری علیه السلام
@pasokhcity