شهـــر پاســخ 🌍
💠💠 💠 🔰انتهای همین آیه نیز این نظر را تایید می کند و می فرماید : 《 سپس همگی به سوی پروردگارشان محشو
💠💠
💠
🔅زندگی پیچیده وتمدن شگفت انگیز مورچه ها ،زنبورها، پرندگان وبسیاری از حیوانات دیگر ،موید این مطلب است .
👈 علاقه ای که بسیاری از حیوانات به صاحب خود پیدا می کنند و وفای آن ها به صاحبشان ،شاهدی دیگر برای این موضوع است .
✅ مسلّم است که تمام این امور را نمی توان ناشی از غریزه دانست ، زیرا غریزه معمولا سرچشمه کارهاییکنواخت و مستمر است ،اما اعمالی که در شرایط خاصی انجام می شود که پیش بینی شدنی نیست و معمولا عکس العملی است ،به فهم وشعور شبیه تر است تا غریزه .
📝ادامه دارد
💠
💠💠
@darshainabazqoran
💠💠
💠
🌐 در آیات متعددی از قرآن ،مطالبی دیده می شود که دلیل محکمی برای فهم وشعور بعضی از حیوانات محسوب میشود.
📕داستان فرار کردن مورچگان 🐜🐜از برابر لشکرسلیمان وداستان آمدن هدهد به منطقِ"سبا و یمن" و آوردن خبرهای هیجان انگیز برای سلیمان شاهد این مدعاست .
🔰 در روایات اسلامی نیزاحادیث متعددی در زمینه رستاخیز حیوانات دیده می شود .
📝ادامه دارد
💠
💠💠
@darshainabazqoran
💠💠
💠
🌐از ابوذر نقل شده است که می گوید :
ما خدمت پیامبر" صلی الله علیه و آله و سلم "بودیم که پیش روی ما دو بز به یکدیگر شاخ زدند .
🔸پیغمبر "صلی الله علیه و آله "فرمودند :
❓می دانید چرا این ها به یکدیگر شاخ زدند ؟
🔅حاضران عرض کردند :نه
❇️ پیامبر" صلی الله علیه و آله و سلم "فرمود :
ولی خدا میداند چرا و به زودی در میان آنها داوری خواهد کرد .
⭐️ سوال مهمی گه پیش می آید این است که :
♦️❓آیا حیوانات نیز مانند انسان ها تکلیف دارند ،با این که یکی از شرایط مسلّم تکلیف ،#عقل است ،و به همین جهت ،کودک یا شخص دیوانه از دایره تکلیف بیرون است ؟
❎ در پاسخ به این سوال باید گفت ⏬
تکلیف ⁷مراحلی دارد وهر مرحله ادراک و عقلی متناسب خود می خواهد .
📝 ادامه دارد
💠
💠💠
@darshainabazqoran
🕋وَفِي الْأَرْضِ قِطَعٌ مُتَجَاوِرَاتٌ وَجَنَّاتٌ مِنْ أَعْنَابٍ وَزَرْعٌ وَنَخِيلٌ صِنْوَانٌ وَغَيْرُ صِنْوَانٍ يُسْقَىٰ بِمَاءٍ وَاحِدٍ وَنُفَضِّلُ بَعْضَهَا عَلَىٰ بَعْضٍ فِي الْأُكُلِ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَعْقِلُونَ
سوره رعد/آیه ۴
📖در روی زمین، قطعاتی در کنار هم قرار دارد که با هم متفاوتند؛ و (نیز) باغهایی از انگور و زراعت و نخلها، (و درختان میوه گوناگون) که گاه بر یک پایه میرویند و گاه بر دو پایه؛ (و عجیبتر آنکه) همه آنها از یک آب سیراب میشوند! و با این حال، بعضی از آنها را از جهت میوه بر دیگری برتری میدهیم؛ در اینها نشانههایی است برای گروهی که عقل خویش را به کار میگیرند.
@darshainabazqoran
هدایت شده از شهـــر پاســخ 🌍
💠💠
💠
🔸تکالیف فراوانی که در اسلام برای یک انسان وجود دارد ، به قدری است که بدون داشتن یک سطح عالی از عقل و درک انجام آنها ممکن نیست و ما هرگز نمیتوانیم چنان تکالیفی را برای حیوانات بپذیریم ؛زیرا شرط آن در آنها وجود ندارد
🔸مرحله ساده و پایینتری از تکلیف اما تصور میشود که مختثر فهم و شعوری برای آن کافی است.۰
و ما نمیتوانیم وجود چنین فهم و شعور و چنین تکلیفی را به طور کلی درباره حیوانات انکار کنیم چنانکه کودکان و دیوانگان نیز در حد خودشان انتظاراتی هرچند ابتدایی میرود که اگر از آن سرپیچی کنندمواخذه می شوند.
💠
💠💠
@darshainabazqoran
شهـــر پاســخ 🌍
🕋وَفِي الْأَرْضِ قِطَعٌ مُتَجَاوِرَاتٌ وَجَنَّاتٌ مِنْ أَعْنَابٍ وَزَرْعٌ وَنَخِيلٌ صِنْوَانٌ وَغَيْ
💠💠
💠
💠دو نکته مهم درباره گیاهان:
🔸 محور آیات ۲ تا ۴ توحید در ربوبیت است، یعنی علاوه بر اینکه خداوند جهان هستی را آفریده است تدبیر امور آن نیز بر عهده اوست ؛بر خلاف عقیده بت پرستان که خلقت را به خدا و تدبیر را به بت ها نسبت میدادند.
🔸 این آیه شریف نکات مهم عمیقی در بر دارد که به اختصار به دو مورد اشاره می شود.
💠
💠💠
@darshainabazqoran
💠💠
💠
1⃣ در روی زمین، قطعات متفاوتی در کنار هم وجود دارد چنین مینماید که اگرچه قطعات زمین به هم پیوسته اند ، هر کدام ساختمان مخصوص به خود دارد و هر کدام از تعداد پرورش گیاه و میوه های خاصی را دارد. گویی هر قطعه مامور است گیاهی را در خود برویاند کهد نیازی از نیازهای متعدد انسان را برآورده کند.
2⃣این درختان و روئیدنی ها گاه بر یک پایه می رویند و گاه بر دو پایه .
❇️ صنوان در اصل به معنای شاخهای است که از
تنه ی اصلی درخت بیرون می آید بنابراین صنوان به معنای شاخه های متعددی است که از یک تنه بیرون می آید . جالب توجه اینکه گاه می شود که هر یک از این شاخه ها نوع خاصی از میوه را تحویل می دهد. ممکن است این جمله اشارهای به موضوع استعداد درختان برای پیوند باشد که گاه بر یک پایه چند پیوند می زنند و هرکدام از پیوند ها رشد میکند و نوع خاصی ازمیوه را به ما می دهد .
💠
💠💠
@darshainabazqoran
🔅هر_جمعه_یک_آیه _درباره_امام_زمان_عجل_الله_تعالی_فرجه الشریف
🕋« قَالَ مُوسَىٰ لِقَوْمِهِ اسْتَعِينُوا بِاللَّهِ وَاصْبِرُوا ۖآ إِنَّ الْأَرْضَ لِلَّهِ يُورِثُهَا مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ ۖ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ »
اعراف /۱۲۱
« موسی به قوم خود گفت: از خدا یاری جویید، و استقامت پیشه کنید، که زمین از آن خداست، و آن را به هر کس از بندگانش که بخواهد، واگذار میکند؛ و سرانجام (نیک) برای پرهیزکاران است».
🔸امام باقر" علیه السلام" در رابطه با این آیه فرمود:
🔰هرگاه قائم ظهور کند عدل را در میان مردم برقرار میسازد و جور و ستم در زمان او برطرف میشود و راهها امن میگردد، در زمان او زمین برکات خود را بیرون میکند، و قائم هر حق را به اصحابش برمیگرداند، در ظهور او تمام مردم روی زمین دین اسلام را خواهند پذیرفت ... دولت ما در پایان همهی دول خواهد آمد و همه قبل از ما به حکومت خواهند رسید، و این جریان از اینجهت است تا نگویند، اگر ما هم حکومت داشتیم مانند اینها رفتار میکردیم و این است کلام خداوند متعال که فرمود:
🕋وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِین.
📚بحار الأنوار، ج۵۲، ص۳۳۸/ الإرشاد، ج۲، ص۳۸۴/الغیبهًْ للطوسی، ص۴۷۲
@darshainabazqoran
🍃🌺عرض سلام وادب خدمت همراهان گرامی
تعدادی از دوستان پیشنهاد داده بودند ،وظایف
منتظران به شکل صوت هم ارائه شود🌺🍃
💠💠
💠
💠وظایف_منتظران— قسمت سوم
🔰وظیفه سوم منتظران "دعوت کردن مردم به سوی امام عصر عج" است، که فضایل باور نکردنی پیرامون این موضوع در روایات ذکر شده است.
✅ فضایل شگفت انگیز دعوت کننده مردم به سوی امام عصر طبق آیات و احادیث:
✨ در آیه ۳۲سوره مائده، خداوند متعال می فرماید:
"اگر یک نفر را بکشی، گویی کل عالم را کُشتی، و اگر یک نفر را زنده کردی گویی کل عالم را زنده کردی".
🔸در تفسیر، زنده کردن فقط آن نیست که وقتی کسی در دریا غرق می شود؛ نجاتش بدهیم، بلکه اگر گمراهی را هدایت دینی بکنیم، بویژه در عصر حاضر که اصل هدایت، هدایت مردم به سمت امامشان است و بالاتر از این هدایتی نیست، با استناد به این آیه نورانی، ثواب هدایت کلِّ بشریت را دارد.
🔷 یکی از اصلی ترین مصادیق در خصوص دعوت مردم به سوی امام، امر به معروف و نهی از منکر است، و هر فضیلتی پیرامون امر به معروف و نهی از منکر، مشمول کسی می شود که مردم را به سوی امام زمان دعوت می کند.
📝ادامه دارد
💠
💠💠
@darshainabazqoran
💠💠
💠
🔷 طبق روایت از امام سجاد(علیه السلام): خداوند به حضرت موسی فرمود:
«یا موسی مرا نزد مخلوقم و مخلوقم را نزد من محبوب کن .» موسی (عليهالسلام) عرض کرد: «چگونه من تو را محبوب کنم» فرمود: «نعمت ها، بخشش ها و آن نیکی هایی که به مردم کردم را به آنها بگو، تا دو گروه را به سمت من بیاوری، دسته اول گمراه و دسته دوم دور افتاده؛
که اگر این کار را بکنی از عبادت صد هزار سال که روزهایش روزه باشی و شب هایش را نماز به پا داری بهتر است» موسی گفت: «آن گناهکار کیست و آن دور افتاده کیست» خداوند فرمود: «گناهکار آن بنده ای است که از من فراری است و بخاطر گناهانش نمی خواهد به سمت من بیاید، دور افتاده از من کسی است که نسبت به امام زمانش جاهل است و امام زمانش را نمی شناسد که اگر او را به سمت من بیاوری این ثواب را برایت در نظر می گیرم.»
🔘 امام کاظم(علیه السلام) فرمود:
"کسی که ایتام و ضعفای شیعه(منظور ضعیفی که نسبت به امام خودش شناخت کمتری دارد) را به سمت ما بیاورد؛ فضیلتش از یک میلیون عابد نزد خدا بالاتر است، چون آن عابد فقط هم و غم خودش را دارد ،اما آن عالم همّ وغم هدایت بقیه را هم دارد ."
📝 ادامه دارد ..
💠
💠💠
@darshainabazqoran
💠💠
💠
🔷 حدیث تکان دهنده از امام هادی (علیه السلام) که وظیفه ما را در قبال امام زمان "عج" بسیار سنگین می کند!
امام هادی(علیه السلام) در این حدیث می فرمایند: اگر نبودند کسانی از علما که بعد از غیبت قائم(عج )، مردم را به سوی او دعوت کنند؛ و با ادله از امامشان دفاع کنند و در افتادن بنده های ضعیف در دام ابلیس و سرکشان نجاتشان دهند، هیچ کس نمی مانْد مگر اینکه از دین خدا بر می گشت و این افراد که به سوی امام دعوت می کنند، زمام دلهای ضعیف شیعه ما را به دست می گیرند همانطور که ناخدا سکان کشتی را به دست می گیرد.» و به فرموده امام هادی (علیه السلام) اینها برترِ کلِّ خلایق هستند.
☑️ اگر ما به این وظیفه درست عمل کنیم؛ خیلی از مشکلات حل می شود و خیلی از مردم امام زمانی می شوند. کسی که این وظیفه را انجام دهد طبق روایت اجر "شهید" دارد.
کسی که می خواهد در زمینه دعوت مردم به سوی امام عصر قوی تر باشد؛ باید اطلاعاتش نسبت به حضرت بیشتر باشد و شناخت عمیق تری نسبت به حضرت داشته باشد تا بتواند مردم را به سوی امام دعوت کند.
💠
💠💠
@darshainabazqoran
وظایف منتظران 3.mp3
4.56M
🔅وظایف_منتظران_قسمت_سوم
🎙️ابراهیم_افشاری
💢 وظایف_منتظران
برگرفته از کتاب ارزشمند مکیال المکارم
⭕️دعوت مردم به سوی امام عصر( عج)
با استناد به آیه ٣٢ سوره مائده..هدایت حتی یک نفر به سوی امام زمان ثوابی برابر هدایت کل بشریت
@darshainabazqoran
💠لازمۀ عبادت و زيربنای عبوديت 👈اخلاص است.
خداوندمیفرمايد:
🕋«وَ ادْعُوهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ»
🔸جوهر اصلی تثبیتكننده
🔸وشكوفاسازندۀ عمل انسان 👈اخلاص است.
💢 عبادتی كه شائبۀ غیر مخلصانه در آن باشد و آلوده به انگیزۀ غیر الهی شود، عبادتكننده را به سرمنزل مقصود نمیرساند؛ هرچند این شائبه و آلودگی اندك باشد.
✅بنابراین اگر در انگیزۀ عبادتی رضای غیر خدا و خشنودی ما سوی الله باشد، آن عبادت نتیجهای مطلوب نخواهد داشت.
❇️ اخلاص یكی از مهمترین و كلیدیترین راهكارهای سعادت انسان و از عوامل شكوفایی دین است.
⏹بهجرئت میتوان گفت عبادت ریاكارانه، مثقال ذرهای فضیلت برای هیچكس به ارمغان نیاورده است.😳
🔷نكتۀ تكمیلی آنكه عبارت «وَ ادْعُوهُ مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ» دو معنا دارد:
1⃣ معنای ارزشی كه به باورهای انسان مربوط است
2⃣ معنای روشی كه به شیوۀ دینداری انسان ارتباط دارد.
⏺معنای نخست آن است كه اهل ایمان باید دین خود را از منبعی خالص و ناب یعنی از سرچشمۀ كتاب و سنّت دریافت كنند و دینشان از سلیقه واغراض شخصی یا گروهی و تفسیر به رأی، پاك و مبرّا باشد.
✅روش صحیح دینداری راهی است كه از ذوات مقدسۀ محمد و آل محمد
"علیهمالسلام" سرچشمه گرفته باشد و جز از این راه، دین نمیتواند كارآمدی لازم را داشته باشد؛ زیرا ناقص و تحمیلی و غیر خالص است.
⏺معنای دیگر «مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ» آن است كه
🔹روش دینداری مسلمانان باید خالصانه باشد؛
بدین بیان كه پس از اخلاص در عقاید، باید اخلاص در عمل داشت و باورها و دانستهها را به مرحلۀ اجرا گذاشت.
⭐️به عبارتی، اهل ایمان و دینداران لازم است در عرصۀ عقیده و عمل و ارزشها و روشها خالصانه عمل كنند و در بُعد نظری و عملی اخلاص ورزند.⭐️
🔸توجه به این دو سرفصل اساسی و تشخیص شیوۀ رحمانی از شیوۀ شیطانی، كه حضرت حق در این آیات بدان اشاره فرموده، از جمله حكمتهای ارزشمندی است كه خداوند در قالب كلام وحی به جامعۀ بشری ارائه میكند تا جانهای حقیقتجو آن را چراغ راه خویش قرار دهند.
میتوان گفت كه
☄ دستور اول، به بُعد ارتباط انسان با خلق
☄ و دستور دوم، به بُعد ارتباط انسان با خالق مربوط است.
هنگامی كه این دو فرمان الهی در كنار هم اجرا شود، مسیر حركت انسان به سوی سعادت و راه صعود او به قلۀ رستگاری هموار خواهد شد.
▫️کتاب مشکاة، تفسیر قرآن کریم، جلد۱۵، ص۶۹-۶۷.
@darshainabazqoran
🍃🌺
🌸
🕋 وَإِذَاحُیِّیتُمبِتَحِیَّةٍ
فَحَیُّواْبِأَحْسَنَمِنهَْاأَوْرُدُّوهَا ~•(نساء/۸۶)
🕊 هنگامی ڪه ڪسۍ به شما تحیّٺ گفٺ ، پاسخ آݩ را به طرز بهتر بدهید و یا لااقل به طور مساوۍ به او برگردانید.
از شما چه پنهاݩ
از وقتے اين آيه را خواندهام
دائم دوسٺ دارم
#سلامش بدهم
به ذوق همان یه تڪّه از خودش ڪه مۍ گذارد روۍ سلامم و پَسَم میدهد...!
#السلامعلیکیابقیهاللهفیارضه
🌺
🍃🌸
@darshainabazqoran