eitaa logo
استفتائات جديد مركز ملي پاسخگویی
257 دنبال‌کننده
325 عکس
0 ویدیو
28 فایل
( @hahmai یا @shahidhaadi ) ارتباط با آدمین
مشاهده در ایتا
دانلود
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️شخصی برای دخترش که در شرف ازدواج است جهیزیه تهیه می‌کند. لیکن به دلائلی مانند فوت دختر یا طلاق و ... مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و الآن نزد پدر است. آیا پدر باید خمس آن را بدهد یا آنکه مؤونه محسوب شده و خمس ندارد؟ ✅پاسخ: صدق مؤونه در این خصوص محل تأمل است، لذا احتیاط در پرداخت خمس است.
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️خانمی در خروج از منزل از اجازه شوهر برخوردار است اما مشروط به ترک مسافرکشی. در این صورت اگر مسافرکشی کند اجرت او حرام است؟ ✅پاسخ: اگرچه کار او محل اشکال است اما اجرت حرام نیست. .
رساله آیت الله زنجانی مساله27:ازدواج با زنی که مرتکب فحشا شده برای مرد جایز است با زنی که -نعوذ بالله- مرتکب زنا شده، ازدواج کند، به شرطی که حجت شرعی (مثلاً اطمینان) داشته باشد که زن در مدّت ازدواج با وی، دیگر زنا نمی‌کند. همچنین اگر مردی با زن شوهردار، مرتکب زنا شود و بخواهد -پس از فوت همسر آن زن یا طلاق دادن زن توسط شوهرش- با وی ازدواج کند، باید حجت شرعی (مثلاً اطمینان) داشته باشند که در مدتی که در عقد هم هستند، دوباره هیچ‌کدام‌شان مرتکب زنا با دیگری نمی‌شوند. با وجود این حجت شرعی، می‌توانند پس از گذشتن عدۀ زن با هم ازدواج کنند. با وجود همۀ این شرایط نیز، احتیاط اکید استحبابی در ترک این ازدواج است.
مسأله 691. اگر از بدن انسان زنده یا مرده‌‏ای که غسلش نداده‏اند، قسمتی جدا شود و پیش از آنکه قسمت جدا شده را غسل دهند، انسان آن را مسّ نماید، لازم نیست غسل مسّ میّت کند، هرچند که آن قسمت دارای استخوان و گوشت با هم باشد؛ البتّه احتیاط مستحب آن است که در این صورت غسل کند؛ ولی اگر میّتی، قطعه قطعه شده باشد و کسی، همه یا بیشتر آن قطعات را مسّ کند، غسل مسّ میّت واجب است. ج یک رسانه جامع آیت الله سیستانی
مساله ۷۲۹ رساله آیه الله مکارم شیرازی برای زنان پوشاندن موهای مصنوعی و زینتهای پنهانی(مانند دستبند و گردن‌بند)در نماز واجب است حتی اگر نامحرم حضور نداشته باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
مسأله 580. فردی که درآمدهایی را به دست آورده، ولی هنوز آن را صرف در مؤونه نکرده و شک دارد که سال خمسی بر آن گذشته - با توضیحی که در ادامه خواهد آمد - تا پرداخت خمس‌ آن واجب باشد یا آنکه هنوز سال خمسیش فرا نرسیده و صرف آن در مؤونۀ زندگی جایز است، در این صورت می‌تواند بناء بگذارد که هنوز سال خمسی بر آن سپری نشده است؛ مثلاً فرد شاغلی که حساب سال داشته، ولی دفترچۀ حساب سالش مفقود شده و نداند سال خمسیش اوّل تیرماه است یا اوّل مهرماه، چنانچه درآمدی در شهریورماه به دست آورده باشد، لازم نیست اوّل مهر خمس‌ آن را بپردازد و می‌توانــد آن را در مؤونۀ زندگیش تا قبل از فرا رسیدن اوّل تیرماه سال آینده هزینه نماید. البتّه اگر فرد مقصّر محسوب می‌شود، مانند فرد شاغلی که حساب سال نداشته و در محاسبۀ خمس اموالش سهل‌انگاری نموده و بدین جهت زمان شروع در کسب خویش‌که‌ آغاز سال خمسی ‌وی محسوب می‌شود را به یاد ندارد یا زمان تحقّق درآمدهایش را نمی­داند، احتیاط واجب است که با حاکم شرع به نسبت احتمال مصالحه نماید. رساله جامع آیت الله سیستانی جلد دوم
رساله آیت الله زنجانی مساله1550:رعایت مدّ در نماز مدّ لازم در نماز به چه صورت است؟ هیچ مدی در نماز واجب نیست اما اگر در کلمه‌ای قبل از واو ضمه باشد یا قبل از الف فتحه باشد یا پیش از یاء کسره باشد و بعد از این حروف همزه یا حرف ساکن باشد مانند «سوء» و «والضالین»، بنا بر احتیاط مستحب این سه حرف با مد خوانده شود.
948/84 شاخص تورم مرداد
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️فرموده‌اید: کسی که روزه قضا دارد نمی تواند روزه مستحبی بگیرد، حال آیا می تواند روزه قضا تبرعی از جانب دیگری را انجام دهد؟ ✅پاسخ: جایز است.
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️بیماری که به خاطر شدت درد و مریضی و نبود پزشک همجنس مضطر می‌شود که به پزشک غیر همجنس مراجعه کند. آیا این اضطرار برای پزشک هم مجوز شرعی محسوب می‌شود که حکم لمس یا نظر حرام از وی سلب شود؟ ✅پاسخ: به طور کلی، اضطرار رافع تکلیف از خود مضطر است نه غیر او. بله، اگر عنوان شرعی دیگری مثل وجوب حفظِ‌جان صدق کند، حکم حرمت از وی نیز برداشته می‌شود.