eitaa logo
استفتائات جديد مركز ملي پاسخگویی
261 دنبال‌کننده
325 عکس
0 ویدیو
28 فایل
( @hahmai یا @shahidhaadi ) ارتباط با آدمین
مشاهده در ایتا
دانلود
رساله آیت الله زنجانی مساله1550:رعایت مدّ در نماز مدّ لازم در نماز به چه صورت است؟ هیچ مدی در نماز واجب نیست اما اگر در کلمه‌ای قبل از واو ضمه باشد یا قبل از الف فتحه باشد یا پیش از یاء کسره باشد و بعد از این حروف همزه یا حرف ساکن باشد مانند «سوء» و «والضالین»، بنا بر احتیاط مستحب این سه حرف با مد خوانده شود.
948/84 شاخص تورم مرداد
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️فرموده‌اید: کسی که روزه قضا دارد نمی تواند روزه مستحبی بگیرد، حال آیا می تواند روزه قضا تبرعی از جانب دیگری را انجام دهد؟ ✅پاسخ: جایز است.
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️بیماری که به خاطر شدت درد و مریضی و نبود پزشک همجنس مضطر می‌شود که به پزشک غیر همجنس مراجعه کند. آیا این اضطرار برای پزشک هم مجوز شرعی محسوب می‌شود که حکم لمس یا نظر حرام از وی سلب شود؟ ✅پاسخ: به طور کلی، اضطرار رافع تکلیف از خود مضطر است نه غیر او. بله، اگر عنوان شرعی دیگری مثل وجوب حفظِ‌جان صدق کند، حکم حرمت از وی نیز برداشته می‌شود.
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️ نماز خواندن جلوتر از قبر مطهر پیامبر اعظم یا امامان معصوم علیهم الصلاه و السلام چه حکمی دارد؟ ✅پاسخ: اگر داخل روضه منوره و پشت به قبر مطهر باشد جایز نیست و صحت نماز محل اشکال است ولی اگر به گونه‌ای بایستد که پشت به قبر نباشد یا خارج از روضه باشد اشکال ندارد و نماز هم صحیح است حتی اگر جلوتر از قبر مطهر باشد مثلا در طرفین آن.
شاخص شهریور ماه 965/2
پرسش: آیا پرداخت بخشی از خمس برای کمک به مردم لبنان و حزب الله جایز است؟ 🔹آیات عظام سیستانی و خامنه ای نصف سهم امام 🔹آیت الله مکارم تمام سهم امام 🔹آیات عظام وحید و زنجانی ثلث سهم امام 🔹آیت الله نوری ثلث کل سهمین برای کمک به مردم لبنان وحزب الله 🔹‌آیت الله‌ جوادی آملی‌ اجازه دادند مومنین از وجوهات شرعیه خود، نصف سهم مبارک امام (ع) را برای کمک به مردم مسلمان جنوب لبنان پرداخت نمایند؛ همچنین معظم له اجازه صرف نصف سهم سادات برای سادات لبنان را نیز صادر نمودند.
دو مسأله از محضر مبارک مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️1. اگر حمامی راضی باشد که پول حمام نسیه بماند ولی کسی که غسل می کند قصدش این باشد که طلب او را از مال حرام بدهد، آیا غسل او صحیح است؟ پاسخ: در هر صورت غسل صحیح است اما طلب حمامی را باید از پول حلال بدهد. 2. در معامله‌ای که به ذمه واقع می‌شود اگر مشتری بخواهد ثمن را از حرام بدهد آیا معامله صحیح است؟ پاسخ: معامله صحیح است ولی خریدار مدیون بایع است و با تحویل پول حرام دین او ادا نمی‌شود. .
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️ آیا امحاء جنین‌های فریز شده با اجازه صاحبان آن جایز است؟ ✅پاسخ: جایز است.
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️آویختن مدال طلا برای مردان چه حکمی دارد؟ ✅پاسخ: در صورتی که بند آن از جنس طلا نباشد جایز است و پوشیدن طلا صدق نمی‎کند.
💠 سؤال: در معامله‌ای که به ذمه واقع می‌شود اگر مشتری بخواهد بهای معامله را از مال حرام بدهد، آیا معامله صحیح است؟ ✅ آیت الله خامنه ای: معامله صحیح است ولی خریدار مدیون بایع است و با تحویل پول حرام دین او ادا نمی‌شود.
رساله آیت الله زنجانی مساله121:حقوق کارمندان بانک اگر حقوق و پاداش کارمندان بانک، در مقابل تصدّی کار حرامی مثل دریافت ربا و جریمۀ دیرکرد و... نباشد و سبب قریب کار حرام هم نباشد، حلال است.