eitaa logo
استفتائات جديد مركز ملي پاسخگویی
264 دنبال‌کننده
325 عکس
0 ویدیو
28 فایل
( @hahmai یا @shahidhaadi ) ارتباط با آدمین
مشاهده در ایتا
دانلود
طبق نظر آیت الله خامنه ای ،سؤال: آیا کسی که پای او از مچ قطع شده می تواند امام جماعت شود؟ جواب: در فرض سؤال امام جماعت شدن مانعی ندارد.
طبق نظر آیت الله خامنه ای حفظه الله دیدن داخل بدن زن نامحرم اشکال ندارد ولیکن دیدن داخل دهان او بنابر احتیاط واجب جایز نیست البته ان مقدار از دهان که در مقام تخاطب نمایان است اشکال ندارد.
طبق نظر آیت الله خامنه ای حفظه الله نماز غفیله و نافله مغرب تداخل میکند یعنی میتوان غفیله را خواند و نیت هر دو نماز را داشت.
رساله جامع آیت الله سیستانی مسأله 1982. امام جماعتی که کمرش خمیده و این خمیدگی به حدّ رکوع نمی‌رسد و برای رکوع مقدار بیشتری خم می­شود که صدق رکوع می­کند، اقتدا به وی صحیح است. همچنین، اقتدا به امام جماعتی که به علّت عذر شرعی بین دو سجده نیم‌خیز می‌نشیند یا نمی‌تواند بعضی از مواضع سجده را بر زمین بگذارد یا فاقد بعضی از مواضع سجده است یا به علّت بیماری اعصاب دچار لرزش و رَعْشۀ بی­اختیار اعضای بدن است و نمی­تواند آرامش و طمأنینه مربوط به قرائت یا اذکار نماز را رعایت نماید، اشکال ندارد.
مسأله 749. ترمیم بکارت زن که موجب آشکار کردن عورت نزد پزشک ( هرچند پزشک مذکور زن باشد.) یا نگاه یا لمس آن می­شود جایز نیست؛ مگر آنکه این امر ضروری محسوب شود و راه چارۀ مشروع دیگری نداشته نباشد مانند اینکه دختر باکره مرتکب زنا شده و اگر وضعیّت او بر ملا شود، خوف قتل یا آسیب شدید بدنی داشته باشد و راه چارۀ مشروع دیگری نداشته باشد. توضیح المسائل جامع آیت الله سیستانی جلد (4) مساله 749
سؤال از مقام معظم رهبری مد ظله العالی 1. اگر شخصی که نذر کرده روز معینی را روزه بگیرد، نذر خود را فراموش کند ولی آن روز را به غیر نیتِ نذر روزه بگیرد، آیا وفای به نذر صورت گرفته است؟ جواب معظم‌له : عمل به نذر تحقق یافته است. 2. آیا تداخل صلاۀ غفیله در نافله مغرب صحیح است؟ جواب معظم‌له: بله، صحیح است. 3. آیا جایز است مرد بدون قصد ریبه به داخل بدن اجنبیه نظر کند؟ جواب: جایز است مگر داخل دهان که احوط عدم جواز است. البته آن مقدار از دهان که در مقام تخاطب نمایان است اشکال ندارد.
مسأله 902. اگر فرد مال شخص دیگر (مثلاً پولش) را غصب کرده و به این سبب به او بدهکار شود، سپس با آن پول، ثمن (قیمت) کالای مورد نیاز خود را بپردازد، طوری که مالک آن کالا شود، مثل اینکه خانه‌ای را در مقابل مبلغی به‌طور کلّی در ذمّه خریداری نموده و پولش را از مال غصبی بپردازد، در اینکه خانۀ مذکور جزء مستثنیات دین محسوب شود، مسأله محلّ اشکال است و مراعات مقتضای احتیاط ترک نشود. رساله جامع آیت الله سیستانی
مسأله 894. اگر طلبکار طلب خود را مطالبه کند و طلب بدون مدّت بوده یا وقت آن رسیده باشد، چنانچه بدهکار بتواند بدهی خود را بدهد، واجب است فوراً آن را بپردازد؛ هر چند برای این کار لازم باشد اموال خود همچون کالای تجاری یا زمین اضافه یا باغ یا خانۀ غیر مسکونی را بفروشد[1] یا طلب خویش را در صورتی که شرعاً استحقاق مطالبه داشته باشد، مطالبه نماید یا املاک خود را اجاره دهد و یا مالی را قرض‌الحسنه بگیرد. بنابراین، بر بدهکار واجب است هر کدام از موارد فوق را در صورتی که مشقّت زیادی (که معمولاً‌ قابل تحمّل نیست) نداشته باشد، برای پرداخت بدهی خود انجام دهد؛ در غیر این صورت، گناهکار می‌باشد. رساله جامع آیت الله سیستانی
سوال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی در ملک مشاع هرگاه احدی از شرکاء از روی لجبازی مانع استفاده بقیه گردد، نه خودش استفاده می‌کند و نه به دیگر شرکاء اجازه استفاده می‌دهد آیا برای استفاده باز هم نیاز به کسب رضایت وی می‌باشد؟ جواب: سقوط اذن او در این صورت محل اشکال است.
سوال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی کسی که معذور است و نشسته نماز می‌خواند اگر از اینکه در آینده خوب شود ناامید گردد و با این حال نمازهای قضا شده خود را بخواند اگر بعدا خوب شد آیا نمازهایی را که نشسته خوانده مجزی است یا اینکه باید دوباره قضا کند؟ جواب: باید دوباره قضاء کند.