eitaa logo
استفتائات جديد مركز ملي پاسخگویی
261 دنبال‌کننده
325 عکس
0 ویدیو
28 فایل
( @hahmai یا @shahidhaadi ) ارتباط با آدمین
مشاهده در ایتا
دانلود
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️ملکی وقف ایتام شده است. حال سؤال این است که ایتام تا چه سنی را شامل می‌شود؟ آیا شامل بچه‌هایی که در اوائل سن بلوغ هستند می‌شود؟ ✅پاسخ: ملاک آن معنایی است که واقف اراده کرده است. و اگر مراد او معلوم نیست حمل بر معنای عرفی یعنی بالاتر از سن بلوغ را هم شامل می‌شود. .
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️ در مواردی که اجاره به خاطر ملازمت با فعل حرام باطل است ( مثل استیجار حائض جهت کنس مسجد ) اگر اجیر کار را انجام دهد با توجه به اینکه نفس فعل مباح است آیا مستحق اجرت المثل خواهد بود؟ آیا به پولی که در این راه هزینه می‌شود خمس تعلق میگیرد؟ ✅پاسخ: هر چند مورد اجاره فی‌نفسه مباح است ولی از آنجا که ملازم با ارتکاب فعل حرام است منهی‌عنه شارع است پس نه مستحق اجرت المسمی است و نه مستحق اجرت المثل. پولی که در این راه هزینه می‌شود مؤونه به حساب نمی‌آید و به آن خمس تعلق می‌گیرد. .
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️در مسئله‌ی خمس، آیا سرمایه و ابزار کار فقط چیزهایی است که مستقیماً باعث ایجاد درآمد می‌شود یا اینکه شامل موارد غیرمستقیم مانند موارد زیر نیز می‌شود؟ 1- وسائلی که با آن کسب درآمد نمی‌شود ولی جهت تسهیل در رفت و آمد به محل کار است. مانند موتوری که صرفا جهت رفتن به محل کار استفاده می شود. 2- چیزهایی که در محل کار جنبه تزیینی و زیبایی دارد و سبب جذب مشتری می‌شود مانند تابلوی عکس، آکواریوم، پوشیدن لباس زیبا و یا اسباب راحتی را برای خود یا مشتری فراهم می‌کند مانند کولر گازی. 3- مواردی که جهت استفاده شخصی خودش در محل کار است(مانند فلاسک چای شخصی). ✅پاسخ: تمامی موارد فوق مؤنه محسوب می‌شود و به آن خمس تعلق نمی‌گیرد. .
آیت الله خامنه ای : خمس مال مخلوط به حرام به احتیاط واجب در عین است
مسأله 838. اگر فرد تمکّن و توانایی نداشته باشد نفقات سیّد فقیری را که مسؤولیّت تأمین نفقات وی بر عهدۀ اوست بدهد (از انفاق عاجز باشد)، می‌تواند خمس خویش را - با رعایت سایر شرایط استحقاق - به وی بپردازد، هرچند احتیاط مستحب ترک این کار است. رساله جامع آیت الله سیستانی ج ۲
▫️هزینه‌های درمانی مازاد بر دیه در مواردی که شخصی به دیگری آسیبی وارد کرده و موجب دیه شده، چنانچه هزینه‌های درمانیِ لازم، از میزان دیه بیشتر باشد، باید آن مقدار اضافه را نیز جبران کند. 🔺آیت الله زنجانی احکام کاربردی، ص82، م207
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️اینجانب قبل از بلوغ متأسفانه مرتکب برخی گناهان از جمله حق‌الناس و مظالم شده‌ام. می‌دانم که حق الناس مالی را باید جبران کنم. ولی خواهشمند است من را نسبت به حق الناس غیر مالی راهنمایی فرمایید آیا طلب حلالیت لازم است؟ ✅پاسخ: استحلال در مظالم غیر مالی که قبل از بلوغ اتفاق افتاده لازم نیست مگر مواردی که آثار سوء آن هنوز وجود دارد که بنابر احتیاط واجب باید استحلال شود. .
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️اینجانب در فروشگاهی خارج از کشور مشغول به کار هستم که در آن مواد غذایی حرام نیز فروخته می‌شود. من در توزیع، فروش یا تحویل آن خوراکی‌های حرام هیچ نقشی ندارم و فقط به عنوان صندوق‌دار پول آن را با مشتری حساب می‌کنم. مستدعی است بفرمایید حکم کارکردن من در این مکان و گرفتن حقوق و دستمزد چیست؟ ✅پاسخ: در خصوص مسکرات مطلقا جایز نیست.
شاخص تیرماه 930/6
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️ در نماز تصمیم داشتم بعد از اتمام حمد سوره قدر را بخوانم ولی فراموش کردم و به حسب عادت شروع به خواندن توحید کردم که در اثناء آن متوجه شدم. حکم چیست؟ ✅پاسخ: قرائت همان سوره‌ای که به حسب عادت خوانده‌اید مجزی است.
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️شخصی برای دخترش که در شرف ازدواج است جهیزیه تهیه می‌کند. لیکن به دلائلی مانند فوت دختر یا طلاق و ... مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و الآن نزد پدر است. آیا پدر باید خمس آن را بدهد یا آنکه مؤونه محسوب شده و خمس ندارد؟ ✅پاسخ: صدق مؤونه در این خصوص محل تأمل است، لذا احتیاط در پرداخت خمس است.
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی ✳️خانمی در خروج از منزل از اجازه شوهر برخوردار است اما مشروط به ترک مسافرکشی. در این صورت اگر مسافرکشی کند اجرت او حرام است؟ ✅پاسخ: اگرچه کار او محل اشکال است اما اجرت حرام نیست. .