✅پرسش:
من نسبت به امام زمان اصلا حس خوبی ندارم . وقتي دعاي فرج ميخونم قلبا نميخونم. از کودکی در مدرسه ، زنگ ديني ، تو گوشمون خوندن که وقتی امام زمان ظهور کنن ، تمام گناهکاران رو ميکشن. منم از اون موقع اين تو نظرمه. توبه کرده ام از گناهام ولی می ترسم. احساس خوبی نسبت به امام زمان ندارم . نتونستم این حس رو از بین ببرم.
🌺پاسخ:
امام زمان عج از این جهت که خلیفه الله در زمین است مظهر صفات کمالیه خداوند است. خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: من بندگان توبه کن خود را دوست دارم.(1) و شما بعد از توبه مصداق این آیه شریفه قرار گرفته اید. پس امام زمان هم شما را دوست دارد. 💚
🔹شناخت خود را از امام زمان عج بالا ببرید. حضرت ولی عصر وارث پیامبری است که خداوند درباره ان میفرماید: و ما ارسلناک الا رحمه للعالمین.(2) ما تو را جز رحمتی برای همه مردم قرار ندادیم.🌸
📚درباره فلسفه ظهور بیشتر مطالعه کنید. در روایات آمده است حضرت بعد از اینکه زمین پر از ظلم و ستم شد ظهور میکند تا آن را پر از عدل و امنیت کند. بنابراین کار اصلی که حضرت انجام می دهد جلوگیری از خونریزی و دفاع از مردم مظلوم در برابر ظالمین است. ⛔️
💎 شما هنوز به جایگاه و ارزش خود به عنوان یک شیعه پی نبرده اید. يكي از مهم ترين شرايط ظهور اين است که جبهه حق و باطل شکل بگیرد. اگرچه جبهه باطل به ظاهر قوی تر باشد و افراد بیشتری را جذب خود کرده باشد. اما به هر حال امام زمان عج فقط دشمن نمیخواهد بلکه دوست هم میخواهد تا بتواند به کمک آنها بر دشمنان خود غلبه کند. به نظر شما دوستان حضرت از پیروان چه دین و مکتبی انتخاب میشوند؟ آیا این توفیق نصیب افرادی که عاشقانه برای او دعای فرج خوانده اند و برای ظهورش دعا کرده اند نمیشود؟
✍حضرت بعد از ظهور با همه مردم و پیروان همه ادیان اتمام حجت میکند و آنها را 👈ابتدا به صراط مستقیم دعوت میکند. در این فاصله بسیاری از مردم به حضرت می پیوندند و او را یاری میکنند و تنها افرادی که در برابر حق لجاجت می ورزند توسط ایشان نابود میشوند.
🍀اگر محبت امام زمان عج را نسبت به خود احساس میکردید و می دانستید ؛ بیش از هر کس نسبت به ایشان علاقه پیدا میکردید. در توقیعی که حضرت برای شیخ مفید می نویسند می فرمایند: انا غیر مهملین لمراعاتکم و لا ناسین لذکرکم. ما در رعایت حال شما(شیعیان) کوتاهی نمیکنیم و یاد شما را هیچ گاه از خاطر نمیبریم.
📌گناه حجاب میان ما و امام زمان عج است. هر مقدار که از گناه فاصله بگیرید به ایشان نزدیکتر میشوید.
🔺ارتباط خود را با امام زمان در قالب خواندن دعای عهد، زیارت آل یاسین، نماز امام زمان و رفتن به مسجد جمکران بیشتر کنید.
..............................................
(1) بقره، 222
(2) انبیا، 107
👈پرسش از طریق شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰ما اگر اين دنيا به حرف هاي مراجع عمل کرديم و رفتيم اون دنيا بهمون گفتن کارتون اشتباه بود يا گفتن مگر عقل نداشتي با حرف مرجع پيش رفتي؟ آیا این امکان وجود دارد و اینکه ما اون دنیا مواخذه نمیشم؟
✍️پاسخ:
✅هم عقل انسان و هم دین اسلام می فرماید در احکام دینی خود از مرجع تقلید ، تبعیت کنید(البته حتم می دانید تقلید در احکام و فروع دین است نه اعتقادات و اصول دین).
و خدا در روز قیامت از انسان چه چیز می خواهد؟؟ تبعیت از حکم عقل و شرع.
اما تقلید از مرجع تقلید به حکم عقل:
عقل به ما می گوید در یک کاری که می خواهی انجام دهی یا خودت باید متخصص در آن کار باشی یا باید به یک متخصص مراجعه کنید. انسان یا خودش علم پزشکی را دارد و یا باید به یک پزشک مراجعه کند. و در بین پزشک های متخصص می گردد و بهترین آنها را انتخاب می کند.
و هر چقدر این کار مهم تر و خطیر تر باشد باید مراجعه به این متخصص(مجتهد) پر رنگ تر باشد.
امر دین از مهمترین امور زندگی انسان است در احکام دین یا باید انسان متخصص باشد یا از متخصص این امر که همان مراجع تقلید هستند پیروی کند و در پیدا کردن بهترین مرجع تقلید(اعلم) تلاش کند.
پس عقل حکم می کند که از مرجع تقلید در امور دینی تقلید کن و اگر کسی در این دنیا به حکم عقلش گوش فرا داد و از مرجع تقلید تبعیت کرد هر چند که برخی از احکام برداشتی آن مرجع مطابق واقع نباشد باز نزد خدا معذور است چرا که به حکم عقلی عمل کرده که خدا او را به انسان داده است.
اما تقلید از مرجع تقلید به حکم دین اسلام :
امام حسن عسکری می فرمایند: فَأمّا مَن كانَ مِن الفُقَهاءِ صائنا لنفسِهِ حافِظا لِدينِهِ مُخالِفا على هَواهُ مُطِيعا لأمرِ مَولاهُ فلِلعَوامِّ أن يُقَلِّدُوهُ(بحار الانوار ج ۲ ص ۸۸.)
اما هر فقيهى كه خويشتندار و نگاهبان دين خود باشد و با هواى نفْسش بستيزد و مطيع فرمان مولايش باشد ، بر عوام است كه از او تقليد كنند
بنا بر این این فرمایش کسانی که خود مجتهد نیستند باید از مرجع تقلید خود تبعیت کنند.
پیامبر اکرم می فرمایند: «مَن اجتهد فاصاب فله أجران، و مَن أخطأ فَله أجر واحدٌ». (الفصول الغرویة، ص 406، )
یعنی مجتهدی که در اجتهاد خود به حکم واقعی دست می یابد دو پاداش دارد، اما مجتهدی که با وجود به کارگیری تمام سعی خود، به حکم واقعی نمیرسد، فقط یک پاداش دارد.
یک مجتهد جامع الشرایط بعد از سالها تحصیل و درس و بحث و یادگیری علوم لازم برای بررسی آیات و روایات (مانند صرف و نحو و منطق و اصول و فقه و ...) و کسب ملکه اجتهاد و استخراج احکام دینی، نهایتا احکام اجتهادی خود را درباره احکام فرعی فقهی و عملی ارائه می دهد و چنین کسی شرایطی دارد که در ابتدای رساله ها به آن شرایط اشاره شده است.
تلاش فراگیر (=اجتهاد) برای کشف حکم الهی از منابع معتبر دینی، تنها راه پیش روی ما برای عمل به فرامین شرع مقدس است و راه عقلانی دیگری برای این مطلب وجود ندارد.
بنا بر این کسی که در دنیا از مرجع تقلید خود پیروی می کند به حکم عقل و شرع این کار او مورد تایید است و در روز قیامت هر چند که مرجع او در حکمی اشتباه رفته باشد معذور است.
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
هدایت شده از ذکر
15.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #نماهنگ " نزدیک تر "
🌟چگونه می توان به #اهل_بیت علیهم السلام نزدیک تر شد؟
دو راه خاص، برای آن هایی که فکر می کنند خیلی دور هستند وجود دارد.
💎دو راه میانبر، برای سنگین تر کردن کفهی #اعمال نیک
💚دو راه ساده و مهم برای کم کردن فاصله مان با #اهل_بیت علیهم السلام
👀 می توانید حدس بزنید این دو راه چیست؟
به بهانه آخرین #جمعه ماه #شعبان
در #ثواب انتشار ، شما هم سهیم باشید.
دریافت کلیپ با کیفیت های دیگر :
https://www.aparat.com/v/d5R08
@zekreelahi
#روز_جمعه
#صلوات
#قیامت
#اخلاقی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰گناه کبيره چيست؟
✍پاسخ:
✅انجام هر گناهي در برابر عظمت خداوند و از آنجا که مخالفت با فرمان او است به خودي خود گناهي بزرگ شمرده مي شود. البته در اين ميان برخي از گناهان نسبت به گناهان ديگر از قبح و زشتي بيشتري برخوردار هستند؛
🌸در اين سنجش عموم گناهان دو دستهاند:
1. گناهان کبيره؛ 2. گناهان صغيره.
👈گناه کبيره، گناهي که در برابر ارتکاب آن وعده عذاب در قرآن و روايات داده شده است. امام خميني(ره) در کتاب تحرير الوسيله مي فرمايند: گناهان کبيره زياد است از جمله گناهان کببيره، گناهان زير مي باشد.
1ـ نوميدي از رحمت خدا 2ـ ايمني از مکر الهي 3ـ دروغ بستن به خدا و پيامبر 4ـ قتل 5ـ عاق پدر و مادر 6ـ خوردن مال يتيم 7ـ نسبت زنا دادن 8ـ فرار از جنگ و جهاد 9ـ قطع رحم 10ـ سحر و جادو 11ـ زنا 12ـ لواط 3ـ سرقت 14ـ قسم دروغ 15ـ کتمان شهادت 16ـ شهادت به ناحق دادن 17ـ عهد شکستن 18ـ بيش از ثلث وصيت کردن 19ـ شراب نوشيدن 20ـ ربا خوردن 21ـ براي کار حرام مزد گرفتن 21ـ قمار بازي 22ـ خوردن گوشت مردار و خوک و خون و ميته 24ـ در وزن خيانت کردن 25ـ تعرب بعد از هجرت(به جاهليت باز گشتن)26ـ کمک به ظالم 27ـ اعتماد به ظالم 28ـ حبس حقوق مردم 29ـ دروغ 30ـ تکبّر 31ـ اسراف و تبذير 32ـ خيانت به امانت 33ـ غيبت 34ـ سخن چيني 35ـ سرگرمي به لهو و لعب 36ـ سبک شمردن حج 37ـ ترک نماز 38ـ ندادن زکات 39ـ اصرار بر گناهان کوچک 40- شريک براي خدا قائل شدن 41- انکار آنچه خداوند نازل کرده42- محاربه و جنگ با اولياي خداوند. (1)
🔹همانطوري که در کلام حضرت امام نيز اشاره شده اصرار بر گناهان کوچک نيز از جمله گناهان کبيره شمرده شده است، کسي که گناه صغيره اي انجام دهد و بر آن اصرار داشته باشد به اين معني که آن گناه را ادامه بدهد بدون اينکه از آن گناه توبه کند، اين موجب مي شود که آن گناه از گناهان کبيره شمرده شود.(2)
🌱بنا بر اين انسان بايد در زندگي خود خيلي مراقب باشد که خداي ناکرده مرتکب گناه نشود و اگر در اثر جهل و ناداني در زندگي خود مر تکب گناه شد بلافاصله بعد از انجام گناه توبه کند و در صدد جبران آن گناه بوده و تصميم بر انجام دوباره آن گناه نداشته باشد.
پي نوشت:
1.امام خميني، تحريرالوسيله، ج 1، ص 274.
2. همان، ج 1، ص 274.
3.زمر (39)، آية 53.
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
🌹نرم افزار اندروید راه نجات (نرم افزار تخصصی صداقت و راستگویی)
🌱شامل پرسش و پاسخ ، استفتائات ، کلیپ و مقالاتی با موضوعات صداقت و راستگویی
✅دریافت از کافه بازار:
https://cafebazaar.ir/app/com.rahenejat/
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
🍀نرم افزار اندروید اخلاق تبلیغ دین
🌼شامل موضوعات مختلفی چون : مفاهیم کلی اخلاق تبلیغ ، آداب و افات اخلاقی تبلیغ ، چالش های اخلاقی تبلیغ ، سیره اخلاقی معصومین (ع) در تبلیغ ، سیره علما در تبلیغ و توصیه های اخلاقی علما به مبلغین
✅دریافت از کافه بازار:
https://cafebazaar.ir/app/com.akhlaghtabligh/
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
✅پرسش:
در صورت امکان به بنده کتابي با موضوع مهدويت که با زباني ساده نوشته شده باشد و فهم مطالب آن آسان باشد به بنده معرفي فرمائيد
🌺پاسخ:
کتاب نگین آفرینش (درسنامه دوره مقدماتي معارف مهدويت)/ مؤلفان محمدامين بالادستيان، محمدمهدي حائري پور، مهدي يوسفيان.
مشخصات نشر : قم: بنياد فرهنگي حضرت مهدي موعود عليه السلام، مركز تخصصي امامت و مهدويت، ۱۳۸۷
این کتاب متنی روان و مطالبی ساده برای شروع مباحث مهدویت دارد .
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اگر مسافر پيش از ظهر به وطن یا محل اقامت برسد،تکلیفش چیست؟
✍️پاسخ:
✅طبق نظر آیات عظام:امام،خویی،تبریزی،خامنه ای،بهجت،نوری،صافی،وحید،سبحانی،زنجانی :
چنانچه كاري كه روزه را باطل مي كندانجام نداده،بايدآن روز راروزه بگيرد،واگر انجام داده روزه آن روز بر او واجب نيست بعد قضا نماید
🌺👈طبق نظر آیت الله سيستاني: اگر مسافر در ماه رمضان قبل از اذان ظهر به وطنش یا به جایی برسد كه میخواهد ده روز در آنجا بماند، چنانچه كاری كه روزه را باطل میكند انجام نداده، بنابر احتیاط واجب، باید آن روز را روزه بگیرد و در این صورت، قضاء ندارد و امّا اگر كاری كه روزه را باطل میكند انجام داده، روزه آن روز بر او واجب نیست و باید آن را قضاء كند.
🌺👈طبق نظر آیات عظام :مکارم ،مظاهری: هر گاه مسافر پیش از ظهر به حدّ ترخّص وطن یا جایی که قصد دارد ده روز در آنجا توقّف کند برسد، چنانچه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد باید روزه بگیرد و اگر انجام داده باید بعداً قضا كند و مستحب است باقيمانده آن روزرا امساك نمايد، ولي اگر بعد از ظهر وارد شود نمي تواند روزه بگيرد.
توضیح المسائل 16مرجع،مسأله1722- عروه الوثقی،ج2،کتاب الصوم،شرايط وجوب الصوم،مسأله1- منهاج الصالحين،ج1،مسأله1038- سیستانی،رساله جامع ج1مسأله2106 – خامنه ای،رساله آموزشی ،ج1،ص264
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اگر روزه دار در ماه مبارک رمضان در بين روز از نيت روزه برگردد اما بلافاصله پشيمان شود و تا قبل از ظهر دوباره نيت كند آيا روزه اش صحيح است؟
✍️پاسخ:
✅الف:در روزه واجب معين مانند ماه رمضان (۱)
امام، فاضل، خوئي، تبريزي، وحيد، خامنه اي، مكارم، شبيري، نوري، صافي: روزه اش باطل است و بايد تا مغرب از انجام مبطلات خودداري كند و بعدا قضاي روزه را بگيرد.
بهجت، سيستاني: بنا بر احتياط واجب روزه باطل است و بايد روزه ان روز را تمام كند و بعدا قضاي آن را هم بجا آورد.
ب: روزه واجب غير معين(۲)
خامنه اي، خوئي، بهجت، تبريزي، سيستاني، وحيد، مكارم، صافي، نوري: اگر نيت روزه را قطع كند چنانچه قبل از ظهر دوباره نيت روزه كند روزه اش صحيح است درغير اين صورت باطل مي شود.
در روزه قضاي رمضان اگر تا قبل غروب نيت روزه كند روزه اش صحيح است ولي در روزه هاي واجب غير معين ديگر نمي تواند به ان روزه اكتفا نمايد. شبيري
ج: روزه مستحب (۳)
امام، خامنه اي، خوئي، تبريزي، فاضل، وحيد، صافي، شبيري، نوري: اگر تا اذان مغرب دوباره نيت كند روزه اش صحيح است:
بهجت ومكارم: اگر تا غروب دوباره نيت روزه نمايد روزه اش صحيح است.
سيستاني: اگر تا غروب دوباره نيت روزه نمايد روزه اش صحيح است و در فاصله بين غروب ومغرب به احتياط واجب روزه اش صحيح نيست.
پاورقي:
۱- خامنه اي: اجوبه الاستفتائات، س ۷۵۸؛ توضيح المسائل ۱۶ مرجع، م ۱۵۷۰.
۲- خامنه اي: رساله آموزشي، ج ۱، ص ۲۴۲؛ توضيح المسائل ۱۶ مرجع، م ۱۵۷۱
۳- خامنه اي: رساله آموزشي، ج ۱، ص ۲۴۰؛ توضيح المسائل ۱۶ مرجع، م ۱۵۷۱
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
👇👇👇
♨️سوال:
🔰متاسفانه به علت سرد بودن و بي عاطفه بودن همسرم خيلي اشتباهات کردم و رابطه هاي غير اخلاقي داشتم ...الان حدود چندين ماه توبه کردم اما از طرف اون فرد همش تهديد به آبروريزي ميشم .. بگيد چيکار کنم؟چرا خدا منو فراموش کرده؟
✍پاسخ:
✅خداوند هیچگاه بندگانش را فراموش نمی کند. اگر واقعا توبه کرده اید، مطمئن باشید که خداوند شما را بخشیده.
🔸 اما توجه بفرمایید که هر عملی آثار خاص خودش را دارد. اگر کسی مشروب خورد و بلافاصله توبه کرد (توبه واقعی)، خداوند حتما او را می بخشد و گناهی در پرونده اعمالش نیست. اما خاصیت مشروب اینست که ساعاتی عقل انسان را زائل می کند.
به هرحال اگر توبه تان واقعی بوده و شرمندگی و پشیمانی واقعی در شما ایجاد شده باشد، به خدا توکل کنید و همه چیز را به او بسپرید.
🔘 ممکن است الان اوضاع به هم ریخته و نامناسب باشد، اما اگر واقعا به ریسمان الهی چنگ زنید و بین خودتان و خداوند را اصلاح کنید، خداوند امور دنیایتان را هم اصلاح خواهد کرد.
🍀امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند: «مَنْ أَصْلَحَ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اللَّهِ أَصْلَحَ اللَّهُ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ النَّاسِ وَ مَنْ أَصْلَحَ أَمْرَ آخِرَتِهِ أَصْلَحَ اللَّهُ لَهُ أَمْرَ دُنْيَاه؛
🌱كسي كه بين خود و خدا را اصلاح كند خدا بين او و بين مردم را اصلاح ميكند؛ و کسی که امر آخرتش را اصلاح کند، خداوند امر دنیایش را برای او اصلاح می گرداند.» (نهج البلاغة، ص 483)
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
💥زمان نیت کردن برای روزه
♨️سوال:
🔰سوال تا چه زمانی میتوان برای گرفتن روزه ماه رمضان نیت کرد؟
✍️پاسخ:
✅باید تا قبل از اذان صبح برای گرفتن روزه نیت کند ولى اگرنداند یا فراموش کند.
چنانچه مبطل روزه انجام داده باشد طبق نظر همه مراجع روزه باطل است باید امساک کند وبعدقضا کند
و اگر مبطل روزه انجام نداده باشد
الف: پيش ازظهر يادش بيايد
🔺طبق نظر آیات عظام: امام،فاضل،صافی،نوری،بهجت،مکارم،سیستانی : باید فورا نیت روزه کند روزه اش صحیح است
🔺طبق نظر آیات عظام :خامنه ای،خویی ،تبریزی، وحید ،شبیری:
بنابراحتیاط واجب باید نیت روزه کند وبعد قضای روزه را هم بگیرد
ب: اگر بعدا زظهر یادش بیاید
🔺طبق نظر آیات عظام: امام ،فاضل،خامنه
ای،صافی،نوری،بهجت،مکارم،خوئی ،تبریزی،شبیری،وحید : نمی تواند نیت روزه کند هرچند امساک کردن واجب است
🔺طبق نظر آیت الله سیستانی :بنابراحتیاط واجب آن روز را رجاء نیت روزه کند وبعد از ماه رمضان قضا کند
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
👇👇👇
♨️سوال:
🔰کیفیت نیت روزه ماه رمضان چگونه است؟
✍️پاسخ:
✅طبق نظر همه مراجع:
👈لازم نيست انسان نيّت روزه را از قلب خود بگذارند يا مثلاً بگويد فراد را روزه مي گيرد بلكه همين قدر که براي انجام فرمان خداوند از اذان صبح تا مغرب كاري كه روزه را باطل مي كندانجام ندهدكافي است و براي آن كه يقين كندتمام اين مدت را روزه بوده ،مقداري پيش از اذان صبح و مقداري هم بعد از مغرب از انجام كاري كه روزه را باطل مي كندخودداري نمايد.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اگر توبه کنيم و گناهي را ترک کنیم ولی بعد از مدتی دوباره مرتکب آن گناه شويم باز ميتوانيم توبه کنيم؟
✍️پاسخ:
✅توبه اگر واقعی بوده، حتما پذیرفته شده است.
اما گاهی اوقات مجددا انسان فریب نفس یا وسوسه شیطان را خورده و به گناه آلوده می شود. خداوند فرموده که هرگز از درگاهش ناامید نشوید که مهربان و بخشنده است.
قُلْ يَا عِبَادِىَ الَّذِينَ أَسْرَفُواْ عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُواْ مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ؛ بگو اى بندگان من كه بر نفس خویش اسراف (و ستم) كرده اید، از رحمت خداوند ناامید نشوید، همانا خداوند همه ى گناهان را مى بخشد، زیرا كه او بسیار آمرزنده و مهربان است. (سوره مبارکه زمر، آیه ۵۳)
در عین حال برای استقامت بر توبه به نکات ذیل توجه کنید:
۱- ایمانتان را تقویت کنید با اندیشه کردن و تفکر و مطالعه ، اگر معرفت انسان به خداوند و صفات او قوی باشد عالم را محضر خدا میداند و در محضر خدا معصیت نمیکند.
۲- توکل برخدا داشته باشید و از خداوند مدد بخواهید برای در امان ماندن از شیطان .
۳- توجه به زشتی گناه داشته باشید و هیچگاه به کوچکی گناه نگاه نکنید بلکه همیشه به بزرگی خدایی که در مقابل او گناه میکنید توجه داشته باشید.
۴- به آثار گناه در زندگی توجه داشته باشید، هم نیکی اثر تکوینی دارد و هم گناه.آتش می سوزاند و گناه هم آثار نکبت بار خودش را دارد.
۵- زمینه گناه را از بین ببرید، در مجالسی که مقدمه گناه را فراهم میکند حضور نداشته باشید و یا با افرادی که میدانید زمینه گناه را برایتان فراهم میکنند دوستی نکنید.
۶-حتی الامکان فکر گناه کردن را از سر بیرون کنید ، فکر گناه خواه ناخواه در قلب تیرگی ایجاد میکند و به صفا و پاکی دل ضربه میزند حتی اگر اون گناه رو مرتکب نشده باشید.
۷- خودتان را سرگرم کار و امور مفید بکنید تا زمان برای گناه کردن پیدا نکنید.
۸-ورزش کنید، سلامتی در ایجاد اراده قوی بسیار مفید است با ورزش کردن اراده خودتان را بالا ببرید.
۹- به یاد مرگ و پایان زندگی باشید ،این کار باعث میشود لذات و شهوات منفی از بین برود.
۱۰- به عبادات و نماز خیلی توجه و اهمیت دهید نماز صحیح انسان را از زشتیها و گناه باز میدارد.
۱۱- توجه به عاقبت گناه داشته باشید .
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
💥روزه بچه ای که در ماه رمضان بالغ شود
♨️سوال:
🔰حکم روزه بچه ای که درماه رمضان بالغ شده است چگونه است؟
✍️پاسخ:
✅الف: قبل از اذان صبح بالغ شود
همه مراجع :بايدنیت کند وروزه بگيرد .
✅ب: اگر بعد از اذان صبح بالغ شود.
طبق نظر آیات عظام امام،خامنه ای، سیستانی، فاضل،سبحانی،نوری،وحید،خوئی،تبریزی،زنجانی: اگربچه بعد از اذان صبح بالغ شود، روزه آن روز بر او واجب نيست.
🌀طبق نظر آیات عظام گلپایگانی،صافی:
✅احتیاط واجب آن است که اگرمفطری بجا نیاورده باشدنیت روزه کندوروزه بگیرد.
🌀طبق نظر آیات عظام بهجت،مکارم:
✅بنابراحتياط واجب بقيه روز را روزه بگيرد و بعداً قضاي آن روز را بگيرد.
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹@pasokhgoo1 👈
#احکام
✅پرسش:
ولايت مطلقه فقيه ايا اختيار عام بر انسان دارد؟
🌺پاسخ:
ولایت مطلقه فقیه به معنای این این است که : ولایت و زعامت امت با تمام شوون و اختیارهایی برای پیامبر و امام در حوزه اداره جامعه ثابت است، در زمان غیبت، بی کم وکاست در خور شان و شایسته فقیه آگاه، مدیر، مدبر و عادل و پرهیزگار است، مگر آنکه در جاهایی دلیل خاص پیدا شود که انجام آنها در حوزه اختیار معصوم است.
به جز مقام تشریع (و آوردن احکام شرعی از سوی خدا) که مخصوص معصوم است همه شئون امام معصوم را ولی فقیه هم دارد و او باید بر اساس حکم الهی و دستورات خدای تعالی امورات جامعه اسلامی را بر طبق دین خدا به پیش ببرد. و در این حوزه(پیش برد مقاصد حکومت) محصور به حد خاصی نیست بلکه می تواند در همه جنبه های اجتماعی بر اساس اجتهاد در دین تصمیمات لازم را بگیرد.
البته ناگفته پیداست که امورات فردی و شخصی افراد جامعه داخل در این اطلاق نشده و آن را شمال نمی شود مثلا این که ولی فقیه زن کسی را طلاق بدهد و یا او را مجبور به گرفتن زنی بکند و ... . بلکه اطلاق ان در امورات اجتماعی است.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اگر روزه دار عمدا تمام سر را در آب فرو برد، حکم روزه اش چیست؟
✍️پاسخ:
✅مطابق با فتوای چند تن از مراجع عظام تقلید:
آیات عظام امام خمینی(ده)، امام خامنه ای، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، سبحانی، فاضل لنکرانی(ده)، تبریزی(ده):
بنابراحتیاط واجب باید قضای آن روزه را بگیرد.
آیات عظام وحید، بهجت(ده):
باطل می شود.
آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
حرام است ولی چنانچه معصیت کرده و این کار را انجام دهد، ظاهرا روزه اش باطل نمی شود.
آیت الله العظمی سیستانی:
فرو بردن تمام سر در آب روزه را باطل نمی کند ولی کراهت شدید دارد.
آیت الله العظمی مظاهری:
باطل نمی کند گرچه مستحب است تمام سر را در حال روزه در آب فرو نبرد.
۱. رساله ۱۶ مرجع / مساله ۱۶۰۸
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا زن و مرد در امتحان های دنیا و پاداش های آخرت یکسانند؟
✍️پاسخ:
✅1- بر خلاف تصور شما بدیهی است که در فرایند زندگی زن گرچه رنج بسیار را متحمل می شود ولی این امر به گونه ای جبران می گردد؛ به همین دلیل (که رنج دوران بارداری و بعد از تولد را باید بکشد) مورد توجه خاص خدا است. در نتیجه حق مادر از حق پدر بیشتر است(۱). مادر به خاطر تحمل سختی های دوران بارداری و شیر دادن و بزرگ کردن فرزند پاداش های عظیمی دارد که مرد از آن ها بی بهره است.
در هر حال خداوند این رنج و مشقت را هم زمینه کمال و سعادت برای بانوان قرار داده و هم آن را با عطایای دنیوی و اخروی بسیار زیاد جبران نموده است که این امر در روایات بسیاری مورد توجه قرار گرفته است:
رسول خدا (ص) فرمودند : اگر زنی در هنگام زایمان بمیرد، خداوند نامه عملش را نخواهد گشود ( و او را بی حساب به بهشت خواهد برد).(۲)
تحمل درد زایمان و بعد از آن، برای زنان از عبادت هفتاد سال که روزها روزه و شب ها به عبادت باشند، بهتر است.(۳)
۲- مطمئن باشید که در بهشت نیز از لذت های زنان کاسته نخواهد شد بهشت هم متعلق به همه مردان و هم به همه زنان صالح است. خدا در پاداش دادن هیچ تفاوتی بین زن و مرد قرار نداده است. یقینا روایات ما هم در مقام بیان چنین مساله ای نخواهد بود .آنچه در وصف همسران بهشتی در آیات قرآن آمده، تنها بخشی از نعمت های بهشتی است، گرچه حتی همین مورد اختصاص به مردان ندارد.
طبق آموزههای وحیانی در بهشت هر کدام از مرد و زن از نعمت و لذات مناسب خود با همسران پاکیزه برخوردارند .این موهبت اختصاص به مردان ندارد.
به عنوان نمونه قرآن کریم می فرماید:
«وَلَهُمْ فِيهَا أَزْوَاجٌ مُطَهَّرَةٌ؛(۴) برای بهشتیان در آن جا همسرانی پاک و پاکیزه است».
ضمیر «هم» در آیه به همة بهشتیان اعم از زن و مرد برمیگردد، نه فقط به مردان بهشتی.
ازواج جمع زوج به معنای همسر است ،نه زوجه به معنای زن.
در آیه دیگر هم میفرماید: «وَزَوَّجْنَاهُمْ بِحُورٍ عِينٍ؛(۵) آن ها را با همسرانی درشت و زیبا چشم تزویج گردانیم»
در این آیه ضمیر« هم» به همه بهشتیان برمیگردد. «حورعین» وصف زیبایی همسران بهشتی اعم از زن و مرد است، زیرا واژه «حور » جمع احور (مرد سیاه چشم) و جمع حوراء (زن سیاه چشم) است. واژه «عین» جمع اعین (مرد درشت چشم) و جمع عینتا (زن درشت چشم) است.(۶)
پس داشتن همسر در بهشت برای مرد و زن مطرح است. گرچه قرآن کریم به صورت اختصاصی به عنوان پاداش برای زنان چیزی را بیان نکرده است، آن هم شاید به دلیل حفظ ادب از همسران زنان و چگونگی کیفیت لذت بردن آن ها از مردان بوده که به تفصیل و روشنی سخن نگفته، ولی زنان مثل مردان از لذات بهشتی مناسب مورد علاقه شان برخوردار هستند.
در برخی آیات قرآن آمده است:
«فِيهَا مَا تَشْتَهِيهِ الْأَنْفُسُ وَتَلَذُّ الْأَعْينُ؛ (۷) در آن (بهشت) آنچه دل ها مىخواهد و چشم ها از آن لذت می برد، موجود است و شما هميشه در آن خواهيد ماند».
طبق این آیه که مطلق آمده ،معلوم می شود که لذت های گوناگون بهشتی عمومی است و اختصاص به مردها ندارد. به لحاظ عدد هم محدود نیست. اما کیفیت و جزئیات مسئله به طور کامل برای کسی مشخص نخواهد بود. پس هیچ کدام از زن و مرد از لذت های مورد علاقه شان بی نصیب نخواهند بود.
۳- تعدد زوجات برای مرد در صورتی مجاز است که عدالت را بین همسرانش رعایت نماید عدل به معنای آن است که به هریک از همسران، حق شرعی او داده شود و هریک به حقی که به گردن شوهر دارند برسند.
در رعایت عدالت بین دو همسر،شرط است که هر یکی از همسران به حق شرعی خود برسند، حال در بعضی موارد تساوی شرط است تا رضایت حاصل شود مانند پرداخت نفقه به مقدار واجب، و در برخی موارد رعایت عدالت به رعایت حق همسر حاصل می شود مانند بیتوته و همخوابی کردن باهمسر. پس جای نگرانی نیست.
پی نوشت ها:
۱. شیخ حر عاملي، وسایل الشیعه، موسسه آل البيت، قم،۱۴۰۹ ه.ق، ج۱۵، ص۹۵.
۲.محدث نوري، مستدرک الوسائل، موسسه آل البيت، قم، ۱۴۰۸ق، ج۲، ص۵۰.
۳. همان، ص۴۱.
۴ بقره(۲) آیه ۲۵.
۵ دخان(۴۴) آیه ۵۴.
۶. ناصر مکارم، پیام قرآن، نشر دارالکتب الاسلامیه، تهران ـ ۱۳۷۷ ش. ج۶، ص ۲۶۱.
۷.زخرف(۴۳) آیه ۷۱.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰بهشتي که حضرت آدم در آن بوده در کجا بود؟|
✍️پاسخ:
✅در اين باره ميان مفسران اختلاف نظر وجود دارد:
برخي معتقدند، بهشت آدم (ع) باغي از باغ هاي سرسبز و روح افزاي زمين بوده است.
عده اي بر آنند که بهشت آدم در آسمان هفتم بوده، نه در زمين و دليل آن هبوط است.
و گروهي ديگر معتقدند که بهشت آدم (ع) همان بهشت موعود بوده است.
نظريه چهارم آن است که بهشت آدم نه بهشت برين است و نه باغي از باغ هاي زمين، بلکه بهشتي است برزخي مابين دنيا و آخرت، و ما بر آنيم که اين نظريه جمع بين آيات و روايات مختلف در اين باب است و موافق با ويژگي هاي مطروحه در متون ديني مي باشد.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
رجعت حضرت زهرا بعد از ظهور امام زمان‼️
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا حضرت فاطمه (س) بعد از ظهور امام زمان (عج) رجعت خواهند کرد؟
✍️پاسخ:
✅حدیثی در منابع روایی وجود دارد که حکایت از رجعت حضرت زهرا (س) بعد از ظهور امام زمان (عج) دارد. داستان رجعت آن حضرت در ضمن روایتی طولانی که در پرسش مفضل از امام صادق (ع) مطرح شده، آمده است:
مفضل می گوید از امام صادق (ع) پرسیدم: آقا، آیا پیامبر (ص) و على (ع) با قائم (عج) خواهند بود؟
فرمود: آرى، و الله پیامبر و على (ع) ناگزیر می باید قدم روى زمین بگذارند.... اى مفضل! گویا مى بینم که ما ائمه آن موقع جلوی پیامبر جمع شده و به آن حضرت شکایت مى کنیم که امت بعد از وى چه به روز ما آوردند، و مى گوییم امت، ما را تکذیب کردند؛ بى اعتنایى، نفرین، لعنت و تهدید به قتل نمودند، حاکمان ستمگر آنها ما را از وطن بیرون آورده به پایتخت خود بردند و جمعى از ما را با سم و حبس کشتند. در این وقت پیغمبر سخت گریه می کند و می فرماید اى فرزندان من! هر چه به شما رسید بیشتر به جد شما رسید.
آن گاه فاطمۀ زهرا (س) مى آید و از ظلم هایی که در حق او همسرش شده و غصب فدک، ملک خود توسط آنها، و رفتن به میان مهاجرین و انصار و ایراد خطبه اش در خصوص غصب فدک، شکایت می کند. سپس نقل می کند که چگونه جمعى امیر المؤمنین (ع) را از خانه خود براى بیعت گرفتن در سقیفه بنى ساعده بردند،... .[۱]
بنابر این، طبق این روایت که مفضل از امام صادق (ع) نقل می کند، حضرت فاطمه (س) نیز جزو رجعت کنندگان خواهند بود.
پی نوشت:
[۱]. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج ۵۳، ص ۱۷، مؤسسة الوفاء، بیروت، ۱۴۰۹ق؛ دوانى، على، مهدى موعود، (ترجمه ج ۵۱، بحار الأنوار)، ص ۱۱۶۶- ۱۱۶۷، اسلامیه، تهران، چاپ بیست و هشتم، ۱۳۷۸ش،
«قَالَ الْمُفَضَّلُ یَا سَیِّدِی...ثُمَّ تَبْتَدِئُ فَاطِمَة(ع) وَ تَشْکُو مَا نَالَهَا مِنْ أَبِی بَکْرٍ وَ عُمَرَ وَ أَخْذِ فَدَکَ مِنْهَا وَ مَشْیِهَا إِلَیْهِ فِی مَجْمَعٍ مِنَ الْمُهَاجِرِینَ وَ الْأَنْصَارِ وَ خِطَابِهَا لَهُ فِی أَمْرِ فَدَکَ وَ مَا رَدَّ عَلَیْهَا مِنْ قَوْلِهِ إِنَّ الْأَنْبِیَاءَ لَا تُورَثُ وَ احْتِجَاجِهَا بِقَوْلِ زَکَرِیَّا وَ یَحْیَى ع وَ قِصَّةِ دَاوُدَ وَ سُلَیْمَانَ ع وَ قَوْلِ عُمَرَ هَاتِی صَحِیفَتَکِ الَّتِی ذَکَرْتِ أَنَّ أَبَاکِ کَتَبَهَا لَکِ وَ إِخْرَاجِهَا الصَّحِیفَةَ وَ أَخْذِهِ إِیَّاهَا مِنْهَا وَ نَشْرِهِ لَهَا عَلَى رُءُوسِ الْأَشْهَادِ مِنْ قُرَیْشٍ وَ الْمُهَاجِرِینَ وَ الْأَنْصَارِ وَ سَائِرِ الْعَرَبِ وَ تَفْلِهِ فِیهَا وَ تَمْزِیقِهِ إِیَّاهَا وَ بُکَائِهَا وَ رُجُوعِهَا إِلَى قَبْرِ أَبِیهَا رَسُولِ اللَّهِ ص بَاکِیَةً حَزِینَةً تَمْشِی عَلَى الرَّمْضَاءِ قَدْ أَقْلَقَتْهَا وَ اسْتِغَاثَتِهَا بِاللَّهِ وَ بِأَبِیهَا رَسُولِ اللَّهِ (ص) وَ تَمَثُّلِهَا بِقَوْلِ رُقَیْقَةَ بِنْتِ صَیْفِی ...».
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث
👇👇👇
♨️سوال:
🔰هنگام ظهور حضرت مهدي (عج) چند نفر رجعت مي کنند و آنان چه کساني هستند؟
✍️پاسخ:
✅رجعت برای همه مردم نیست بلکه مخصوص مؤمنان خالص و کفار و منافقان خالص است، از جمله مؤمنان رجعت کننده، پیامبران و امامان معصوم(ع) هستند و اولین امامی که در زمان رجعت و پس از امام مهدی(ع) حکومت عدل جهانی را برعهده میگیرد، حضرت امام حسین(ع) است که سالهای بسیار حکومت خواهد کرد.
ضمن اين كه برای همه مومنان و منتظران واقعی ظهور مهدی (عج) که پیش از ظهور آن عزیز از دنیا رفتند امکان رجعت به دنیا و یاری آن امام وجود دارد، اما بايد ويژگي و شاخصه لازم را داشته باشند.
به جز پيامبران الهي، معصومين(ع) و ياران خاص آنها هيچ نام ديگري در اقوال تاريخي مبني بر رجعت كنندگان پس از ظهور ثبت نشده و قطعا اين بزرگواران مصداق عيني انسانهاي پاك و صالح هستند چرا كه در دوران ظهور دو دسته به اين دنيا بر مي گردند، اول صالحان و دسته دوم ستمكاران هستند.
در منابع تعداد مشخصی از رجعت کنندگان نیافتیم.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
✅پرسش:
چرا در نماز، دو سجده می کنیم؟
🌺پاسخ:
اگر چه عبادات از امور تعبدی هستند، همینطور برخی از اجزا و شرایط آنها، و طبیعی است که انسان چندان دسترسی به فلسفه آنها ندارد، اما در عین حال در برخی از روایات وارده از سوی پیشوایان دین، در مواردی از امور تعبدی - از جمله آنچه در پرسش مطرح شده است - به حکمتهایی اشاره شده است:
☘ «فَإِنْ قَالَ فَلِمَ جُعِلَ رَکْعَةً وَ سَجْدَتَیْنِ قِیلَ لِأَنَّ الرُّکُوعَ مِنْ فِعْلِ الْقِیَامِ وَ السُّجُودَ مِنْ فِعْلِ الْقُعُودِ وَ صَلَاةَ الْقَاعِدِ عَلَى النِّصْفِ مِنْ صَلَاةِ الْقَائِمِ فَضُوعِفَ السُّجُودُ لِیَسْتَوِیَ بِالرُّکُوعِ فَلَا یَکُونُ بَیْنَهُمَا تَفَاوُتٌ لِأَنَّ الصَّلَاةَ إِنَّمَا هِیَ رُکُوعٌ وَ سُجُودٌ»؛[1] و اگر کسی بپرسد که چرا هر رکعت یک رکوع و دو سجده دارد؟ گفته مىشود؛ زیرا رکوع نماز از افعال حال قیام است و سجده از افعال حال قعود و نشستن است، و نماز نشسته نصف نماز ایستاده است؛ لذا سجده دو بار مقرّر شد تا با رکوع برابر باشد، و میان آن دو تفاوت نباشد؛ چرا که نماز رکوع است و سجود.
«سُئِلَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ (ع) عَنْ مَعْنَى السُّجُودِ فَقَالَ مَعْنَاهُ مِنْهَا خَلَقْتَنِی یَعْنِی مِنَ التُّرَابِ وَ رَفْعُ رَأْسِکَ مِنَ السُّجُودِ مَعْنَاهُ مِنْهَا أَخْرَجْتَنِی وَ السَّجْدَةُ الثَّانِیَةُ وَ إِلَیْهَا تُعِیدُنِی وَ رَفْعُ رَأْسِکَ مِنَ السَّجْدَةِ الثَّانِیَةِ وَ مِنْهَا تُخْرِجُنِی تَارَةً أُخْرَى»؛[2] از امام على(علیه السلام) از فلسفه سجده اول سؤال شد، حضرت فرمود: سجده اول به این معنا است که خدایا اصل ما از خاک است. و معناى سربرداشتن از سجده این است که خدایا ما را از خاک خارج کردى. و معناى سجده دوم، این است که خدایا دو باره ما را به خاک برمى گردانى. و سربرداشتن از سجده دوم به معناى این است که خدایا یک بار دیگر در قیامت از خاک بیرونمان خواهى آورد. این سخن اشاره یه این آیه شریفه دارد: «مِنْها خَلَقْناکُمْ وَ فیها نُعیدُکُمْ وَ مِنْها نُخْرِجُکُمْ تارَةً أُخْرى»؛[3] ما شما را از آن [زمین] آفریدیم و در آن بازمىگردانیم و بار دیگر (در قیامت) شما را از آن بیرون مىآوریم.
[1]. ابن بابویه، محمد بن على، عیون أخبار الرضا علیه السلام، محقق، مصحح، لاجوردى، مهدى، ج 2، ص 108، تهران، نشر جهان، چاپ اول، 1378 ق.
[2]. مجلسی، محمد باقر، بحار الأنوار، ج 82، ص 139، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق.
[3]. طه، ۵۵.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#حدیث
👇👇👇
♨️سوال:
🔰سوال اگر شخصی در سحر ماه رمضان بدون تحقیق ازوقت چیزی خورده و بعد مشخص شود که (موقع اذان یا بعد آن) سحری خورده، تکلیف روزه اش چیست؟ واگر آن روز را امساک نکند کفاره دارد؟
✍️پاسخ:
✅الف: روزه
همه مراجع: روزه اش باطل است بایدآن روز را امساک کند وبعد قضای روزه را بگیرد.
✅ب: کفاره
طبق نظر آیت الله زنجانی: اگر آن روز را امساک نکرد کفاره نیز دارد
طبق نظر آیات عظام مکارم،خامنه ای: اگر آن روز را امساک نکرد کفاره ندارد
📚توضيح المسائل 16 مرجع، مسأله 1688 - عروه الوثقی مع التعلیقات، ج2،کتاب الصوم، فصل فی الوجوب القضا دون الکفاره ، الرابع - منهاج الصالحین ،ج 1،کتاب الصوم، مساله 1023 زنجانی،جزوه استفتائات روزه،سوال8
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
هدایت شده از ذکر
ahamiyate shabzeindedari .mp3
2.99M
#پادکست "زمان ملاقات"
🔹هر چه می خواهی می توانی در ملاقاتت با خدا بگیری
🌺آماده باش زمان ملاقات، خواب نمانی
در #ثواب انتشار ، شما هم سهیم باشید.
#قرآنی
#اخلاقی
@zekreelahi
👇👇👇
♨️سوال:
🔰 آيا در صورت خواندن نماز شب تمام تمام گناهان حتي گناهان کبيره بخشيده مي شود يا خير؟
✍️پاسخ:
✅گناهان چه صغيره و چه کبيره تنها به وسيله توبه بخشيده مي شود. توبه يك نوع انقلاب دروني و پشيمان شدن از ارتكاب به گناه است.
گناهكار بايد تصميم بگيرد كه ديگر آن گناه را انجام ندهد. به تعبير ديگر، توبة راستين و واقعي داراي چند ركن است:
1. پشيماني از گناهان سابق
2. ترک گناه در حال حاضر
3. تصميم بر ترک گناه در آينده
4. جبران گناهان با انجام کارهاي خير
5. استغفار با زبان.
از اركان مهم توبه، جبران گناه است و از اين جبران، در روايات به «كفارات» و «تكفير» تعبير شده است. کفاره برخي از گناهان به طور خاص مشخص شده است مثل کفاره روزه خواري عمدي که گرفتن 60 روزه و يا اطعام 60 فقير است. يا حقي را از کسي ضايع کردن که کفاره آن اداي آن حق و راضي کردن اوست. اما کفاره ساير گناهان جبران آن با انجام کار خير است. خداوند متعال ميفرمايد: من تاب و عمل صالحا فانه يتوب الي الله متابا. کسي که توبه کند و عمل صالح انجام دهد به سوي خدا بازگشته است.(1)
بنابراين خواندن نماز شب به عنوان يک عمل صالح در تکميل و کمال توبه نقش دارد. اما حقيقت توبه همان پشيماني و تصميم بر ترک گناه است.
موفق باشيد.
(1) فرقان، 71.
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
♨️سوال:
روزه گرفتن بخاطر ریا
🔰تکلیف شخصی که بخاطر ریا روزه گرفته است ،چیست؟
✍️پاسخ:
✅همه مراجع: روزه ازعبادات است وباید با قصد قربت واطاعت خداوند انجام شودواخلاص درنیت رعایت شود و روزه ای که به خاطر ریا گرفته شود باطل است وباید قضا شود.
📚توضيح المسائل 16 مرجع مسأله 1688- عروه الوثقی مع التعلیقات،ج2،کتاب الصوم،النیه - منهاج الصالحین،کتاب الصوم،مسأله970
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام