هدایت شده از ارتباط موثر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای گوهر مردی زنانه، مردی زتو یافت پشتوانه...
در شب آسمانی زینب کبری،
یاد و خاطره پاسداران حریم عقیله بنی هاشم و یاران این زمانی سیدالشهداء علیهما السلام گرامی باد.
@ertebatmoaserdini
#ایمان
#ایستادگی
#عظمت
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔍 #تبیین_و_تحلیل | زینب کبری، الگوی رفتار اجتماعی زن مسلمان
🔸وضعیت سیاسی و مذهبی دوران زندگانی حضرت زینب کبری(سلاماللهعلیها) و نوع مواجهه این بانوی ارجمند با رخدادهای گوناگون سبب میشود تا امروزه بتوان از ابعاد شخصیت ایشان به عنوان الگوی جاودان زنِ مسلمان یاد کرد. حضرت آیتالله خامنهای در بخشی از بیانات خود با اشاره به شاخص بودن عملکرد آن حضرت، چنین فرمودند: «...(او) از جهات گوناگون، یک استاد، معلّم معنویّت، معلّم اخلاق و معلّم رفتار اسلامیِ زن محسوب میشد...زن مسلمان از درون خانواده تا درون جامعه، مسائل علمی، مسائل سیاسی، کمک رسانی، ارزشهای اخلاقی و نشان دادنِ منشهای بزرگ انقلابی، همه را با هم دارد.» ۱۳۷۴/۰۷/۱۲
🔹 بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در این یادداشت برخی از ابعاد شخصیت و سیره اجتماعی حضرت زینب را تبیین میکند.
🔻مطالعه یادداشت و ارسال نظر:
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=44522
📖💎📖💎📖
🌺پرسش:
تفسير خطبه ي 63 نهج الباغه که می فرماید اَلاَ إِنَّ الدُّنْيَا دَارٌ; لاَيُسْلَمُ مِنْهَا إِلاَّ فِيهَا.. چیست؟
قسمت دوم
🍀پاسخ:
📌در پنجمين نکته، در تکميل اين سخن مى فرمايد: «و آنچه را که از دنيا براى غير اين جهان به دست آورند، به آن خواهند رسيد و در آن خواهند ماند» (وَ مَا أَخَذُوهُ مِنْهَا لِغَيْرِهَا قَدِمُوا عَلَيْهِ، وَ أَقَامُوا فِيهِ).
☘️اين اشاره به همان دو ديدگاه معروفى است که در «نهج البلاغه» کراراً روى آن تکيه شده است: ديدگاه ابزارىِ جهان و ديدگاه هدفىِ آن; اگر امکانات اين جهان، مال ها و ثروت ها و مقام ها و نعمت ها، وسيله اى براى وصول به سعادت جاويدان و زندگى شايسته سراى آخرت باشد چيزى از آن بهتر نيست و اگر همانند بُتى گردد که انسان در برابر آن سجده کند، چيزى از آن بدتر نيست. ديدگاه نخست، انسان ها را به پاکى و تقوا و آزادگى و عزّت فرا مى خواند و ديدگاه دوم، به حرص و آز و ظلم و بيدادگرى و ذلّت.
✔️ديدگاه اوّل، نعمت هاى فانى دنيا را مبدّل به نعمت هاى باقى آخرت مى کند، و ديدگاه دوم سبب زوال نعمت ها و باقى ماندن مسئوليّت هاى آنهاست.
از اينجا روشن مى شود که چرا در بسيارى از آيات و روايات دنيا مدح شده، و در بخش مهمّ ديگرى، نکوهش دنيا گرديده است; ممکن است ناآگاهان در ابتداى نظر آنها را متضادّ ببينند، در حالى که هر يک در جاى خود صحيح و در واقع مکمّل يکديگرند; يکى اشاره به دنياى ابزارى دارد و ديگرى به دنياى هدفى.
📌در ششمين نکته پرده از روى حقيقتِ دنيا، بر مى دارد و آن را به سايه اى تشبيه مى کند که هنوز انسان در آن نيارميده، از کنار او مى گذرد، مى فرمايد: «دنيا در نظر خِردمندان همچون سايه بعد از زوال است در حالى که آن را گسترده مى بينى ناگهان جمع مى شود و در حالى که فزونى مى يابد، (با فرا رسيدن شب) نقصان مى پذيرد.» (فَإِنَّهَا عِنْدَ ذَوِي الْعُقُولِ کَفَيْءِ الظِّلِّ، بَيْنَا تَرَاهُ سَابِغاً(2) حَتَّى قَلَصَ(3)زَائِداً حَتَّى نَقَصَ).، وَ
🔻«ظلّ» گاه به معناى هرگونه سايه اى آمده است خواه سايه هاى اشيا قبل از زوال ظهر يا بعد از زوال، و گاه به خصوص سايه اى گفته مى شود که قبل از ظهر است و آفتاب تدريجاً آن را از ميان مى برد و لى «في» به معناى سايه بعد از زوال است (چون در مفهوم اين واژه، رجوع و بازگشت نهفته شده است) و هر قدر خورشيد به افق مغرب نزديکتر مى شود اين سايه ها گسترده تر مى گردد و با غروب خورشيد همگى محو و نابود مى شود و ظلمت همه جا را فرا مى گيرد.
☘️گويى اميرمؤمنان على(عليه السلام) از اين تعبير اشاره به اين نکته لطيف دارد که دنياپرستان روز به روز اموال و امکانات بيشترى را جمع و جور مى کنند و هر قدر به پايان عمرشان نزديکتر مى شوند اين امکانات فزونى مى گيرد، ولى با غروب آفتاب عمر، همه چيز محو و نابود مى گردد و ظلمت مرگ به تمام امکانات آنها خاتمه مى دهد!
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
#نهج_البلاغه
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
برای تقويت ايمان چه کارهایی را انجام بدهیم؟
قسمت اول
🌺پاسخ:
نکاتي درباره تقويت ايمان خدمتتان عرض مي نمايم :
علماي اخلاق براي تقويت ايمان راهکارهاي زيادي ذکر کرده اند . مهم ترين آن ها عبارتند از :
📌اولين گام : تقويت شناخت و معرفت
📌اولين گام در مسير تقويت ايمان و حرکت به سوي خدا و تقرّب و نزديکي به او، تقويت شناخت و معرفت به خدا است.
🔹هم چنين معرفت به انبيا و ائمه (ع) و کارگزاران خدا يعني يعني تقويت شناخت و اعتقاد به فرشتگان به عنوان کارگزاران خداوند در نظام هستي و نزول وحي و نبوت همه انبيا از حضرت آدم (ع) تا حضرت خاتم النّبيّين (ص) است . لازمه اعتقاد به مبدآ و وحي و انبيا اعتقاد به عالم برزخ و قيامت و حساب و کتاب، حشر و نشر و بهشت و جهنم است . بنا بر اين جهت تقويت ايمان در همه جهات آن، تقويت شناخت و بالا بردن سطح آگاهي و اطلاعات در مورد عالم بعد از مرگ نيز ضروري است .
🌸اگر تحقيق و تلاش انسان جهت دستيابي به معرفت و شناخت از آفاق و انفس به قصد حقيقتجويي باشد، به مقتضاي آيه: «الّذين جاهدوا فينا لنهدينّهم سبلنا؛(1) آن ها که در راه ما (با خلوص نيت) جهاد کنند، قطعاً به راههاي خود، هدايت شان خواهيم کرد» مشمول عنايت ويژه حق مطلق، قرار ميگيرد. در مسير دستيابي به معرفت و شناخت خداوند که حق مطلق است، و تقويت ايمان هدايت ميشود.
گام دوم :📌 توبه
تقويت علم و آگاهي نه تنها در ذات خويش نور هدايت و ايمان را به همراه دارد،بلکه اين گونه معرفت، حقيقت و ماهيتي جز نور روشنگر و ايمان امنيت آفرين ندارد. نور معرفت و آفتاب ايمان وقتي درون دل را روشن ساخت و انسان را به حقيقت هستي و هستي آفرين آشنا نمود و انسان در آن موقعيت توانست خود را بشناسد، تحوّل دروني و انقلاب فکري و عقيدتي در او پديد ميآيد که اصطلاحاً به آن توبه ميگويند.
🍀البته توبه مراتب دارد. برخي ها از ترک واجبات و گناهان کبيره بايد توبه کنند . توبه بعضي ها از گناهان صغيره ، تلف کردن عمر و يا خرج کردن مال در امور کم اهميت و مانند آن است . توبه عده اي به خاطر ترک برخي مستحبات و ترک اولي ها يا ارتکاب برخي مکروهات و مانند آن است . انسان در هر مرتبه معرفتي و ايماني قرار داشته باشد ، براي تقويت ايمانش و حرکت به مرتبه بالاتر نيازمند دو چيز است :
اول📌 معرفت و شناخت بيش تر،
دوم📌 توبه از برخي از غفلت ها و جهل ها و عواملي که مانع حرکت او به درجه بالاتر باشد.
👈جهت اطلاعات بيش تر به کتاب چهل حديث امام خميني و معراج السعاده مولا احمد نراقي يا کتاب علم اخلاق اسلامي که ترجمه جامع السعادات مهدي نراقي است و توسط سيد جلال الدين مجتبوي ترجمه شده رجوع شود.
☘️بنابراين،بعد از معرفت و آگاهي ، توبه اولين مرحله از مراحل سير به سوي خدا و نزديکي به او است. بدون توبه حقيقي ايمان حقيقي در قلب ثبات و استقرار پيدا نميکند.
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
هدایت شده از ارتباط موثر
یک درس مهم در زندگی:
منتظر نباشید تا زندگی دنیا ساده و راحت شود.
این شما هستید که به عنوان انسان باید تلاش کنید تا قوی تر باشید.
قدرت انسان برای مقابله با چالش های زندگی؛
از یک سو ناشی از ایمان و باور عمیق به خدا است،
و از سوی دیگر نتیجه فراگیری مهارتها و دانستی های ضروری است.
#ایمان
#توانمند_باشیم
#مهارت_آموزی
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
برای تقويت ايمان چه کارهایی را انجام بدهیم؟
قسمت دوم
🌺پاسخ:
گام سوم 📌: عمل صالح
🌸لازمه شناخت و معرفت و توبه حقيقي ،پشيماني و ناراحتي سوز آور و حسرت و اندوه جانکاه از تقصيرات و کوتاهي ها و قصورات گذشته ، عزم و تصميم جدي بر انجام اعمال صالحي است که پيش تر انجام نمي داده و جبران گذشته ها است . انجام واجبات و اطاعت از اوامر الهي از مهم ترين فاکتورهايي است که باعث تقويت ايمان مي شود. هر چه ايمان قوي تر شود ، عمل صالح از کميت و کيفيت برتري برخوردار مي گردد ، چنان که هر چه عمل صالح از جهت کم و کيف فزوني يابد ، بر قوت ايمان نيز افزوده مي شود . پيامبر فرمود: «اصلُ الدين الوَرَع و رأسه الطاعه؛(2) ريشه و اساس دين و دينداري ورع و اجتناب از گناهان، و سر آن اطاعت از خداست».
🔹ايمان بدون عمل صالح معنا ندارد.
امام صادق (ع)فرمود:«الإيمان لا يکون إلاّ بعمل؛(3) ايمان چيزي جز عمل نيست».
در حديث ديگري که از حضرت نقل شده آمده :« ايمان آن است که طاعت خدا شود و گناهي محقق نگردد». (4) از حضرت آيت الله بهجت رضوان الله عليه سؤال کردند : راه رسيدن به کمال چيست، فرمودند : راه رسيدن به کمال دو چيز است ، يکي بندگي خدا و انجام واجبات ؛ ديگر اجتناب از گناه و نافرماني او .(5)
☘️از استاد عارفان بالله ، مرحوم ملا حسينقلي همداني دستور عملي براي سير و سلوک و اصلاح نفس ( تقويت ايمان ) خواستند ، فرمود : تمام کتاب ها و آيات و روايات را که بررسي کردم ،چيزي بيش تر و بالاتر از اين نيافتم که « گناه نکنيم » . (6)
📚پينوشتها:
1. عنکبوت (29) آيه 69.
2. المحدث النوري، مستدرك الوسائل، مؤسسه آل البيت، قم، 1408 ه.ق ، ج11 ، ص270
3. ثقه الاسلام كليني، الكافي، دار الكتب الاسلاميه، طهران، ه.ش ، ج 3 ص 55.
4. همان.
5. حسين احساني فر ، اخلاق و تربيت ، زمينه سازان ظهور امام زمان (عج) ، 1389، ص 197.
6. همان ، ص 198.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
🌺الإمامُ الجوادُ عليه السلام :مَنِ انقَطَعَ إلى غَيرِ اللّهِ وَكَلَهُ اللّهُ إلَيهِ .
🍀امام جواد عليه السلام : هر كه به غير خدا رو كند، خداوند او را به همان وا گذارد.
📚ميزان الحكمه ج13 ص 471
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
آيا چک کردن گوشي همسر خوب است يا بد در صورتي که احساس خيانت کنيم؟
🌺پاسخ:
چک کردن گوشی همسر گرچه ابتدائا کار بدی نیست ولی زمانی که موجب از بین رفتن اعتمادها و حریم خصوصی شود شکاکیت است. شكاكيت در حد كم نشاندهنده تعصب، دوست داشتن و غيرت است و باعث حفظ خانواده از برخي آسيبها ميشود ولي حساسيت و بدبيني بيش از اندازه مثل يك بيماري عفوني است كه اگر به موقع درمان نشود، عفونت ناشي از آن، سراسر بدن را فرا ميگيرد، اعضاي او را از كار مياندازد و به نابودي ميكشاند. بنابراين فرد بدگمان و بدبين كسي است كه برداشتهاي ذهني خود را از ديگران بر وجه زشت و نادرست حمل ميكند، در حالي كه ميتواند آن افكار خود را بر وجه شايستهتري نيز تعبير كرد.
☘️در نسبت دادن يك كار به ديگري بايد به آن يقين داشت و ما تا يقين نداشته باشيم كه فردي عمل بدي انجام داده, نمي توانيم با قطع و يقين اظهار نظر كنيم. به صرف احتمال چيزي نميتوان آن را مسلم انگاشت و بر اساس آن اقدام كرد. قران كريم و احاديث اهل بيت ما را از گمانهاي بي جا باز ميدارند. قرآن كريم ميفرمايد: يأيُّهَا الّذِينَ ءامَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيراً مِّنَ الظَّنِّ إنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إثمٌ» اى كسانى كه ايمان آوردهايد! از بسيارى از گمانها بپرهيزيد؛ چرا كه بعضى از گمانها گناه است. (سوره حجرات، آيه12).
جهت برخورد صحيح با اين شک ها و افزايش اعتماد بيشتر راهکارهايي را تقديم مينماييم.
- 📌توجه به حساسيتهاي طبيعي: برخي واكنشهاي محبتي در ارتباط با ديگران از طرف يك خانم جوان به خاطر طبيعت روحيات زنانه و حالات شديد عاطفي اوست. در اين راستا شهيد مطهري (ره) ميفرمايند: «خوشبختي براي يك زن يعني به دست آوردن قلب يك مرد و نگاهداري او براي تمام عمر.» مقداري از اين حساسيتها در زنان طبيعي است؛ چون همواره ترس از دست دادن همسرشان را دارند؛ اما مهم پيدا کردن مرز حساسيت طبيعي و افراطي است که در فقط در صورت شناخت بيشتر و اعتماد بيشتر محقق خواهد شد.
-📌 گفتگوي صميمانه: براي اينكه بتوانيد بر او تأثير مثبت بگذاريد اعتماد و محبت بين شما دو چندان شود، اوقاتي را تعيين كنيد كه با صداقت با هم به گفتگو و تفاهم بپردازيد.
- 📌تبادل عاطفي: دوام و استحكام پايههاي زندگي مشترك، نياز مستمر به ايثار عواطف صادقانه و صميمانه دارد. سعي كنيد در قلب، كلام و رفتار، همسر خود را بيشتر از گذشته مورد مهر و محبت قرار دهيد.
- 📌 از بين بردن زمينههاي بدبيني: سعي کنيد زمينههايي که موجب بدبيني ميشود، خودداري کنيد. روي روابط ايشان با نامحرمان حساسيت نشان ندهيد و همواره به اين موضوع توجه کنيد که خود ايشان هم مراقب اين موضوع است.
- 📌همسرتان را درک کنيد: شما ذهنيتهاي منفي نسبت به همسرتان داريد که لازم است ضمن بررسي اين ذهنيتها آنها را از بين ببريد. اين کار را در زمان آرامش و ارتباط کلامي بيشتر انجام ميشود تا تأثير بيشتري داشته باشد.
-📌کنترل افکار بدبينانه: سعي کنيد افکار بدبينانه خود را در مورد همسرتان کنترل کنيد و اين افکار را همواره با دلايل عاقلپسند همراه سازيد. مثلا اگر نامزتان با فروشندهاي صحبت کرد اين دليل را براي خودتان در جواب افکار صادر کنيد که به لحاظ شرعي صحبتهاي عادي و کاري بين محرم و نامحرم بدون اشکال است. با اقامه اين دلايل ميتوانيد بر افکارتان غلبه کنيد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#همسرداری
📖💎📖💎📖
🌺پرسش:
تفسير خطبه ي 63 نهج الباغه که می فرماید اَلاَ إِنَّ الدُّنْيَا دَارٌ; لاَيُسْلَمُ مِنْهَا إِلاَّ فِيهَا.. چیست؟
قسمت آخر
🍀پاسخ:
با ذکر نکته ديگر، تفسير اين خطبه را پايان مى دهيم و آن اينکه:
📌امام(عليه السلام) مکرّر در مکرّر در خطبه هاى «نهج البلاغه» نسبت به پيامدهاى سوء دلبستگى به دنيا هشدار مى دهد و مردم را از فريب دنيا برحذر مى دارد و ناپايدارى آن را با مثالهاى گوناگون برملا مى سازد;
🍃 اين به خاطر آن است که اوّلاً: هميشه عشق به دنيا و زرق و برق آن، سرچشمه گناهان بوده و هست، و يک پيشواى آگاه بايد پيروان خود را در مقاطع مختلف از اين خطر برحذر دارد!
🍃ديگر اينکه: در عصر امام(عليه السلام) به خاطر فتوحات اسلامى، اموال و غنايمِ فراوانى، سرازيرِ شهرهايى همچون مکّه و مدينه و کوفه شده بود و گروهى براى تصاحب آنها با هم مسابقه مى دادند و همين امر سرچشمه اختلافات و درگيرى ها و انحراف از اصل «ساده زيستى اسلامى» بود و سبب مى شد که مردم به تجمّل پرستى روى آورند و به ناز و نعمت عادت کنند و در برابر دشمن از جهاد باز بمانند;
🔸به همين دليل امام(عليه السلام) از هر فرصتى براى بيدار ساختن مردم بهره مى گرفت; علاوه بر آنکه زندگانى خودِ او نيز سرمشق روشنى بر اين امر بود.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
#نهج_البلاغه
هدایت شده از ارتباط موثر
قسمت ششم برنامه «هنر زندگی
با موضوع گوش دادن»
مراحل گوش دادن قسمت سوم
چهارشنبه ۲۱ اسفند ماه ۹۸
@ertebatmoaserdini
http://www.telewebion.com/episode/2229805
#ارتباط_موثر
#گوش_دادن
#هنر_زندگی
💎متن دعای هفتم صحیفه سجادیه که رهبر انقلاب خواندن آن را به مردم توصیه کردند:
🔸و كَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ إِذَا عَرَضَتْ لَهُ مُهِمَّةٌ أَوْ نَزَلَتْ بِهِ، مُلِمَّةٌ وَ عِنْدَ الْكَرْبِ :
🔹🔹🔹🔹🔹
يَا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَكَارِهِ، وَ يَا مَنْ يَفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدَائِدِ، وَ يَا مَنْ يُلْتَمَسُ مِنْهُ الْمَخْرَجُ إِلَى رَوْحِ الْفَرَجِ. ذَلَّتْ لِقُدْرَتِكَ الصِّعَابُ، وَ تَسَبَّبَتْ بِلُطْفِكَ الْأَسْبَابُ، وَ جَرَى بِقُدرَتِكَ الْقَضَاءُ، وَ مَضَتْ عَلَى إِرَادَتِكَ الْأَشْيَاءُ. فَهِيَ بِمَشِيَّتِكَ دُونَ قَوْلِكَ مُؤْتَمِرَةٌ، وَ بِإِرَادَتِكَ دُونَ نَهْيِكَ مُنْزَجِرَةٌ.
أَنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمَّاتِ، وَ أَنْتَ الْمَفْزَعُ فِي الْمُلِمَّاتِ، لَا يَنْدَفِعُ مِنْهَا إِلَّا مَا دَفَعْتَ، وَ لَا يَنْكَشِفُ مِنْهَا إِلَّا مَا كَشَفْتَ وَ قَدْ نَزَلَ بِي يَا رَبِّ مَا قَدْ تَكَأَّدَنِي ثِقْلُهُ، وَ أَلَمَّ بِي مَا قَدْ بَهَظَنِي حَمْلُهُ. وَ بِقُدْرَتِكَ أَوْرَدْتَهُ عَلَيَّ وَ بِسُلْطَانِكَ وَجَّهْتَهُ إِلَيَّ. فَلَا مُصْدِرَ لِمَا أَوْرَدْتَ، وَ لَا صَارِفَ لِمَا وَجَّهْتَ، وَ لَا فَاتِحَ لِمَا أَغْلَقْتَ، وَ لَا مُغْلِقَ لِمَا فَتَحْتَ، وَ لَا مُيَسِّرَ لِمَا عَسَّرْتَ، وَ لَا نَاصِرَ لِمَنْ خَذَلْتَ.
فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ افْتَحْ لِي يَا رَبِّ بَابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِكَ، وَ اكْسِرْ عَنِّي سُلْطَانَ الْهَمِّ بِحَوْلِكَ، وَ أَنِلْنِي حُسْنَ النَّظَرِ فِيمَا شَكَوْتُ، وَ أَذِقْنِي حَلَاوَةَ الصُّنْعِ فِيمَا سَأَلْتُ، وَ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَ فَرَجاً هَنِيئاً، وَ اجْعَلْ لِي مِنْ عِنْدِكَ مَخْرَجاً وَحِيّاً. وَ لَا تَشْغَلْنِي بِالِاهْتِمَامِ عَنْ تَعَاهُدِ فُرُوضِكَ، وَ اسْتِعْمَالِ سُنَّتِكَ. فَقَدْ ضِقْتُ لِمَا نَزَلَ بِي يَا رَبِّ ذَرْعاً، وَ امْتَلَأْتُ بِحَمْلِ مَا حَدَثَ عَلَيَّ هَمّاً، وَ أَنْتَ الْقَادِرُ عَلَى كَشْفِ مَا مُنِيتُ بِهِ، وَ دَفْعِ مَا وَقَعْتُ فِيهِ، فَافْعَلْ بِي ذَلِكَ وَ إِنْ لَمْ أَسْتَوْجِبْهُ مِنْكَ، يَا ذَا الْعَرْشِ الْعَظِيمِ.
🌺ترجمه دعای هفتم:
اي آنكه گرهِ كارهاي فرو بسته به سر انگشت تو گشوده ميشود، و اي آن كه سختيِ دشواريها با تو آسان ميگردد، و اي آن كه راه گريز به سوي رهايي و آسودگي را از تو بايد خواست.
🔻سختيها به قدرت تو به نرمي گرايند و به لطف تو اسباب كارها فراهم آيند. فرمانِ الاهي به نيروي تو به انجام رسد، و چيزها، به ارادهي تو موجود شوند،
و خواستِ تو را، بي آن كه بگويي، فرمان برند، و از آنچه خواستِ تو نيست، بي آن كه بگويي، رو بگردانند.
تويي آن كه در كارهاي مهم بخوانندش، و در ناگواريها بدو پناه برند. هيچ بلايي از ما برنگردد مگر تو آن بلا را بگرداني، و هيچ اندوهي بر طرف نشود مگر تو آن را از دل براني.
☘️اي پروردگار من، اينك بلايي بر سرم فرود آمده كه سنگينياش مرا به زانو درآورده است، و به دردي گرفتار آمدهام كه با آن مدارا نتوانم كرد.
اين همه را تو به نيروي خويش بر من وارد آوردهاي و به سوي من روان كردهاي.
آنچه تو بر من وارد آوردهاي، هيچ كس باز نَبَرد، و آنچه تو به سوي من روان كردهاي، هيچ كس برنگرداند. دري را كه تو بسته باشي. كَس نگشايد، و دري را كه تو گشوده باشي، كَس نتواند بست. آن كار را كه تو دشوار كني، هيچ كس آسان نكند، و آن كس را كه تو خوار گرداني، كسي مدد نرساند.
🍀پس بر محمد و خاندانش درود فرست. اي پروردگار من، به احسانِ خويش دَرِ آسايش به روي من بگشا، و به نيروي خود، سختيِ اندوهم را درهم شكن، و در آنچه زبان شكايت بدان گشودهام، به نيكي بنگر، و مرا در آنچه از تو خواستهام، شيرينيِ استجابت بچشان، و از پيشِ خود، رحمت و گشايشي دلخواه به من ده، و راه بيرون شدن از اين گرفتاري را پيش پايم نِه.
🔻و مرا به سبب گرفتاري، از انجام دادنِ واجبات و پيروي آيين خود بازمدار.
اي پروردگارِ من، از آنچه بر سرم آمده، دلتنگ و بيطاقتم، و جانم از آن اندوه كه نصيب من گرديده، آكنده است؛ و اين در حالي است كه تنها تو ميتواني آن اندوه را از ميان برداري و آنچه را بدان گرفتار آمدهام دور كني. پس با من چنين كن، اگر چه شايستهي آن نباشم، اي صاحب عرش بزرگ.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#آیت_الله_خامنه_ای
#مقام_معظم_رهبری
#یادآوری
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
راه هاي افزايش حضور قلب هنگام نماز چيست ؟
قسمت اول
🌺پاسخ:
بايستي راه کارهاي تقويت حضور قلب را عملي کنيد تا ان شالله توفيق حضور قلب در نماز بصورت کامل نصيبتان شود
مهم ترين آن ها عبارتند از :
1-📌 شناخت و آگاهي:
هر مقدار معرفت و شناخت انسان به حق تعالي و صفات و اسماي حُسنايش بيش تر باشد، عشق و محبتش نسبت به خدا و شوق خلوت نمودن و سخن گفتنش با خدا نيز بيش تر خواهد بود . شناخت و معرفت پروردگار سبب مي شود که انسان خداوند را ناظر و حاضر ببيند و در برابرش خاضع و خاشع باشد.
2ـ📌 احساس و درک عظمت و بزرگى خدا.
درک عظمت و بزرگى هر کسى بستگى به مقدار شناخت و معرفت به او دارد. هر مقدار اين شناخت بيش تر شود، بزرگى و عظمت او بيش تر جلوه گر خواهد شد. اگر کسى به عظمت و بزرگى خدا پي ببرد، طبعاً خضوع و خشوع بيش ترى در پرستش و عبادت خواهد داشت.
☘️اميرالمؤمنين (علیه السلام) در وصف عارفان و خدا پرستان واقعى فرمود: «عظم الخالق فى أنفسهم فصغر ما دونه فى أعينهم؛ (1) آنان خدا را به عظمت و بزرگي شناخته اند. بنابراين هر چه غير او است، در نظرشان کوچک جلوه ميکند».
3 ـ📌 جلوگيرى از هرزگى قوه خيال:
يکى از بزرگ ترين عوامل حواس پرتى در نماز، هرزگى و پراکندگى قوه خيال است. اگر قبل از نماز چند دقيقه اى به وسيله ذکر خدا و مناجات و خواندن نمازهاى مستحبى و تلاوت قرآن، خود را آماده نماز کنيم، ذهن از حواس پرتى و پراکندگى و از توجه به کثرت، به سوى وحدت متوجه مى شود، در نتيجه در نماز فکر انسان به اين طرف و آن طرف متوجه نمي شود. کسى که قبل از نماز با ديگرى بگو مگو و بحث داشته يا خوشحال يا ناراحت شده، اگر فوراً وارد نماز شود، نمازش تحت تأثير آن افکار خواهد بود و حضور قلب نخواهد داشت.
4 - 📌ترک گناه:
کسى که به خيانت به مردم، کلاه برداري، رشوه خواري، اختلاس، تهمت، غيبت و غيره فکر مى کند، براى او قلبى نمانده است تا در آن خدا جلوه کند. هر چه هست ،غير خدا است.
دل ز دل بردار اگر بايست دلبر داشتن دلبر و دل داشتن نَبْوَد طريق عاشقان
گناه لذت مناجات را از انسان مى گيرد و با گرفتن لذت شيرينى عبادت، حضور قلب هم خواهد رفت.
☘️امام صادق (علیه السلام) مى فرمايد:«خداوند به داوود پيامبر فرمود: قرار نده بين من و خودت عالِمى را که شيفته دنيا است، چون اين شخص از راه محبت من جلوگيرى مى کند. اين ها دزدان راه بندگانى هستند که به سوى من مى آيند. کم ترين کارى که من با آن ها مى کنم، اين است که شيرينى مناجاتم را از قلب شان مى گيرم». (2)
5- 📌رفع موانع:
پرخوري، جلوگيري از ادرار، کسالت و خستگي، سر و صدا و نگاه به اطراف، مانع حضور قلب در نماز مي شود. رفع اين موانع در حضور قلب مؤثر است.
موانع تا نگردانى ز خود دور درون خانه دل نايدت نور
پي نوشت ها :
1.نهج البلاغة، الإمام علي بن أبي طالب عليه السلام، دار الهجرة للنشر - قم، ص 303 ، خطبه 193 ( خطبه متقين )
2. ثقه الاسلام کليني ، الکافي، دارالکتب الاسلاميه - طهران ، 1365 ه ش ، ج 1، ص 46.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#حضور_قلب
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
آيا رفتگان دلشان براي اين دنيا و خانواده شان تنگ ميشود؟
🌺پاسخ:
دلتنگي ، شادماني، حزن، فرح و.... همه و همه از احوالات روح است و وقتي که انسان از اين دنيا رحلت مي کند و در برزخ قرار مي گيرد باز اين حالات را دراد اما اموات مومن به خاطر اين که در بهشت برزخي قرار مي گيرند و در خدا مي خواهد به آنها نعمت بدهد حزن و اندوه خانواده را از انها بر مي دارد و حتي بنا بر روايات آن وقتي که از دنيا و خانواده خود ديدار مي کنند اگر مساله ناراحت کننده اي در ميان باشد فرشته هايي مامور مي شوند که مانع از ديدن آن صحنه هاي ناراحت کننده شوند.
🌸در روايتي هست روز جمعه و عيد فطر و عيد قربان خدا ارواح مومنان را به دنيا مي فرستد بعد از آن ارواح مؤمنان در شهرهايشان پخش ميشوند تا کساني را که در دنيا با آنها بودند، زيارت کنند و فرشتگاني ارواح مؤمنان را همراهي ميکنند و در اين رفت و آمد اگر ارواح مؤمنان با چيزهايي برخورد کردند که باعث ناراحتي مؤمنان شود، فرشتگان چهره آنها را از آنچه دوست ندارند به آنچه دوست دارند متوجه ميکنند.
🔻در مقابل اگر اين فرد ميت از کفار و يا منافقين و يا افراد غير مومن باشد اولا حزن و اندوه بسته شدن دفتر عمر دنيايي و بيرون آمدن از دار تکليف موجب حزن و اندوه آنها خواهد شد و ثانيا در ديددار هايي که از دنيا دارند دلتنگي و حزن و اندوه آنها افزوده مي شود. مثلا مي بينند با اموالي که آنها فراهم کرده اند ورثه شان چگونه عمل خواهند کرد.
☘️اما مومن از آنجا که چشمش به حقايق دنيا و برزخ بيش از پيش باز شده مي يابد که اين دنيا محل گذر است و همه بايد از اين دنيا عبور کنند و وارد برزخ شوند و اگر اهل ايمان باشند بهشت هاي برزخي براي آنها فراهم است از اين رو هيچ دلتنگي براي آنها رخ نخواهد داد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#اموات
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
راه هاي افزايش حضور قلب هنگام نماز چيست ؟
قسمت دوم
🌺پاسخ:
6-📌 فراغت قلب:
يکي از مهم ترين اسباب حضور قلب، فراغت قلب است.
تا برنخيزي از سر دنيا و هر چه هست با يار خويشتن نتواني دمي نشست
🔹حضرت امام خمينى در مورد راه هاى تحصيل حضور قلب مى گويد:
« آنچه باعث حضور قلب شود، دو امر است:
🌸يکى فراغت وقت و قلب و ديگر فهميدن اهميت عبادت . مقصود از فراغت وقت آن است که انسان در هر شبانه روزى براى عبادت خود وقتى را معيّن کند که در آن وقت خود را موظف بداند فقط به عبادت بپردازد . اشتغال ديگرى را براى خود در آن وقت قرار ندهد. انسان اگر بفهمد که عبادت يکى از امور مهمى است که از کارهاى ديگر اهميتش بيش تر بلکه طرف نسبت با آن ها نيست [= قابل مقايسه نيست ] البته اوقات آن را حفظ مى کند و براى آن وقتى موظف مى کند. . .
👈از فراغت وقت مهم تر فراغت قلب است و آن چنان است که انسان در وقت اشتغال به عبادت، خود را از اشتغالات و هموم دنيايى فارغ کند و توجه قلب را از امور متفرقه و خواطر متشتّته [=پراکنده] منصرف نمايد و دل را يکسره خالى و خالص براى توجه به عبادت و مناجات با حق تعالى نمايد و تا فراغت قلب از اين امور حاصل نشود، تفرغ براى او و عبادت او حاصل نشود». (1)
7-📌 انتخاب مکان مخصوص و اختصاص وقت مناسب براي نماز ، دوري از غذاهاي شبهه ناک و حرام و اموالي که از طريق غير مشروع به دست مي آيد، در حضور قلب و ايجاد آمادگي دروني براي نماز و سخن گفتن با خدا بسيار موثر است.
💎نکتهء پاياني:
نماز را براي انجام وظيفه نخوانيد(اگر چه وظيفه هم هست) بلکه براي اداي شکر نعمت هاي خدا و ارتباط و اتصال وجودي با او بخوانيد و خود را در حضور او بدانيد و از عطر وجود او بهره مند شويد همان گونه که پروانه اي از طراوت گلي که بر آن نشسته بهره مند مي گردد و مانند رودخانه اي باشيد که از اتصال به دريا ، شکوه و عظمت مي يابد.
پي نوشت ها :
1. امام خميني، چهل حديث، مؤسسه تنظيم و نشر آثار .امام خميني، چاپ دوازدهم ، ص 434.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#حضور_قلب
💎قرآن بخوان زیرا...
🌺قال رسول الله صلی الله علیه و آله : علَيكَ بقِراءةِ القرآنِ ؛ فإنّ قِراءتَهُ كَفّارةٌ للذُّنوبِ ، وسَترةً مِنَ النارِ ، وأمانٌ مِن العذابِ .
☘️پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : بر تو باد خواندن قرآن ؛ زيرا خواندن آن ، كفّاره گناهان است و پرده اى در برابر آتش و موجب ايمنى از عذاب است .
📚بحار الأنوار : ج 92 ص 17 ح 18.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#حدیث
هدایت شده از ارتباط موثر
🔵 خوب بودن
هر ویروسی برای آنکه خودش را تکثیر کند به بدنی محتاج است، به میزبانی که پذیرایش باشد. ویروس اگر بر در و دیوار بماند و کسی به او دست نزند، سرانجام از بین خواهد رفت.
هر رذیلتی نیز به بدنی محتاج است، به تنی که آن را در خود جا بدهد.
دروغ اگر روی زمین افتاده باشد و کسی آن را بر ندارد، خواهد مرد. اما دروغ را که در دهان می گذاری جان می گیرد؛ دروغ را که می گویی زنده می شود و خودش را می سازد و تکثیر می کند و سرایت می کند از این دهان به آن دهان.
نفرت اگر روی زمین افتاده باشد، خودش خواهد مرد اما وقتی آن را بر می داری و در دلت می گذاری، از تو تغذیه می کند تا بزرگ شود. حیات او ممات تو خواهد شد. تنت میزبان نفرت می شود. او تمام تو را می خورد تا زنده بماند. تو هر روز متنفرتر و متنفرتر و متنفرتر می شوی تا نفرت جان بگیرد. تو می میری تا نفرت زنده بماند.
حسادت هم همین است، خشمگینی و کینه ورزی و بدخواهی و حیله گری و دسیسه چینی و بی رحمی و بد اندیشی هم همین طور است. همه شان بدن می خواهند، میزبان می خواهند. جسمی می خواهند تا آن را بخورند، روحی می خواهند تا سوارش شوند.
آنها تنت را می خورند، روحت را می خورند، قلبت را می خورند، جانت را می خورند. بعدها جنازه ات را هم خواهند خورد.
حالت خوش نیست؟ شاید که بیماری.
بدنت را نگاه کن، روحت را، جانت را، روانت را، قلبت را، ببین کدام رذیلت در تو جا خوش کرده است. ببین میزبان کدامینی ؟
خوب بودن،...خوب بودن همان عقلانیت است. همان سلامت است.
خوب بودن این است که نگذاری رذیلت ها در تنت تکثیر شوند، این است که نگذاری روحت میزبان ناراستی ها باشد.
حالت خوب می شود اگر جانت مزرعه پلشتی ها نباشد.
*عرفان_نظرآهاری*
@ertebatmoaserdini
https://eitaa.com/ertebatmoaserdini
#تغییر
#اخلاق_کاربردی
#مثبت_نگری
🇮🇷✨🇮🇷✨🇮🇷
☘️مسئولیت و منصب، کاسبی نیست
🔹مسئولیت و منصبی که در نظام اسلامی داری، طعمه و سرمایه و کاسبی نیست - اشتباه نشود - مسئولیت در نظام اسلامی باری بر دوش انسان است که باید آن را به خاطر هدف و نیّتی تحمّل کند.
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در خطبههای نماز جمعه تهران ۱۳۷۹/۰۹/۲۵
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#آیت_الله_خامنه_ای
#مقام_معظم_رهبری
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
من يه خانم خانه دار هستم. دو تا هم بچه دارم
چطوري مي تونم براي امام زمان کار کنم لطفا راهنمايي کنيد
🌺پاسخ:
شما مي توانيد سرباز خوبي براي امام زمان عليه السلام باشيد
سربازي امام زمان عج مقامي است که مخصوص بندگان صالح خداست ، و براي وصول به اين درجه ، راهي جز بندگي خداوند ، وجود ندارد که آن نيز همانطور که قرآن مي فرمايد :«والذين آمنوا و عملوا الصالحات » ؛ (1) با علم ( ايمان و معرفت) و عمل صالح ،حاصل مي شود. که علم و عمل براي پرواز به اوج کمال وبندگي به منزلة دو بالند.
☘️از ويژگي هاي ياران امام زمان عج، اوج آگاهي و عمق دانايي و درايت آن هاست دلهاشان به نور معرفت درخشنده و نور باران است.
🍀امام صادق عليه السلام در مورد خصوصيت آنان مي فرمايند:
«ورجال کانّ قلوبهم زبر الحديد، لا يشوبها شک في ذات اللّه أشد من الحجر... هم أطوع له من الأُمّة لسيّدها کالمصابيح... کانّ قلوبهم القناديل؛ (2)
مرداني که دلهاشان بسان پاره ي آهن است. در ايمانشان به خدا و وعده ي او ذرّه اي ترديد ندارند و باور آنان از کوه سخت تر است... ايشان در فرمانبرداري از سالار خويش مطيع تر از کنيز نسبت به مولاي خود مي باشند. آنان بسان چراغ هاي روشنگرند... دلهايشان بسان مشعل هاي پر نور است».
👈پس بندگي و مطيع محض بودن کليد وصول است.
🌸راه هايي که توفيق انسان را در اين امر فراهم مي سازد:
1ـ 📌اطاعت از دستورهاي ديني و پرهيز از گناه ،و تقوا را سرلوحه زندگي قرار دادن، و عملي را بر خلاف رضاي خدا انجام ندادن. (انجام واجبات و ترک محرمات)
حضرت در اين زمينه ميفرمايد: "هر يک از شما بايد به رفتاري که به وسيله آن به دوستي ما نزديک ميشود، عمل کند و از آن چه موجب ناخشنودي و غضب ما ميشود، پرهيز نمايد". (3)
2- 📌محاسبة نفس که امام کاظم عليه السلام فرمود:از ما نيست کسي که از نفسش حساب نکشد. (4)
3ـ 📌دعا براي سلامتي و فرج حضرت (مثل دعاي فرج، ندبه و عهد).
4ـ 📌صدقه براي حفظ وجود مبارک حضرت.
5ـ 📌غمگين شدن به خاطر غيبت آن جناب.
6ـ 📌انجام حج و عمره و ساير زيارات به نيابت حضرت.
7ـ 📌دعا براي خود که از شرّ فتنه ها در امان باشيم.
8ـ📌 انتظار فرج؛ پيامبر فرمود: "افضل اعمال امتم انتظار فرج است". (5)
9ـ 📌استغاثه به آن جناب و استمداد از وجود نازنينش به هنگام گرفتاري ها. (6)
📚براي اطلاع بيشتر به کتاب مکيال المکارم رجوع فرماييد ؛ در اين کتاب حدود 80 خصوصيت شيعة امام عصر عجل الله تعالي فرجه ذکر شده.
10-📌 كسب معارف و آگاهي هاي ديني.
11-📌 انجام تکاليفي که بر گردن شما است در قبال همسر و خانواده و فرزند نيز مي تواند موجبات رضايت و خوشحالي ايشان را جلي نمايد
پي نوشت ها:
1. بقره :82 .
2. علامه مجلسي، بحارالانوار، ج52، ص307، بيروت، 1404ق.
3. همان ، ج52، ص 175.
4. همان، ج67، ص 72.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#امام_زمان
💎 الحمدلله رب العالمین.. لطف و فضل خدا بر ملت ایران را ببینیم
🌺الحمدلله جنسِ حکومت اسلامی و جامعهی اسلامی و جمهوری اسلامی جنسِ جوری است؛
سردارِ نظامیِ خوب داریم،
مردان علمی جوانِ پُرانگیزه و خوب داریم،
فرهنگسازانِ پُرهمّت و باغیرت و هنرمندِ بسیار خوب داریم،
مردمِ آمادهبهکار و حاضربهکار در همهی میدانها هم داریم که هر جایی که اسلام و حکومت اسلامی و نظام اسلامی نیاز داشته باشد، زن و مرد آماده هستند و حضور پیدا میکنند؛
🌸این جنسِ جور جمهوری اسلامی به فضل و لطف الهی است و آن طوری که بنده احساس میکنم، یعنی در واقع میبینم، مشاهده میکنم، مطمئنّاً پیروزی قطعی و نهایی بر جبههی وسیع دشمن متعلّق به ملّت ایران است.
📚بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام در تاریخ ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#انقلاب
#آیت_الله_خامنه_ای
#مقام_معظم_رهبری
🌹قرآن را از روی مصحف بخوانید
🌺قال رسول الله صلی الله علیه و اله: قِراءَةُ الرَّجُلِ القُرآنَ في غَيرِ المُصحَفِ ألفُ دَرَجَةٍ ، وقِراءَتُهُ فِي المُصحَفِ يُضاعَفُ عَلى ذلِكَ إلى ألفَي دَرَجَةٍ .
🍀پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله: قرآن خواندنِ شخص از حفظ ، هزار درجه دارد و خواندن آن از رو ، تا دو هزار درجه بر آن مى افزايد.
📚شناختنامه قرآن برپايه قرآن و حديث ج3 ص306
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
#قرآن
💎در دعای ماه رجب، همه خیردنیا و آخرت را از خدا مسئلت می کنیم. چگونه ؟
🌺امام كاظم عليه السلام : وَاللّه ِ ما اُعْطِىَ مُوْمِنُ قَطَّ خَيْرَ الدُّنْيا وَالآْخِرَةِ، اِلاّ بِحُسْنِ ظَـنِّهِ بِاللّه ِعَزَّوَجَلَّ وَ رَجائِهِ لَهُ وَ حُسْنِ خُلْقِهِ وَالْكَفِّ عَنِ اغْتياب الْمُؤمِنينَ؛
☘️به خدا قسم خير دنيا و آخرت را به مؤمنى ندهند مگر به سبب حسن ظن واميدوارى او به خدا و خوش اخلاقى اش و خوددارى از غيبت مؤمنان.
📚بحارالأنوار، ج 6، ص 28، ح29
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
📖💎📖💎📖
🌺پرسش:
مفهوم اين حمکت نهج البلاغه چيست که فرمود: بدترين دوست آنكه براي او به رنج و زحمت افتي.
🍀پاسخ:
بعضي افراد ( دوستان ، اشنايان و اقوام و ...) انسانهاي خاصي هستند يعني انسان با آنها راحت نيست
🌸پيش آنها راحت نمي تواني حرف بزني شوخي کني ، هر غذايي نميخورند و ..... از ترس اينکه بدگويي نکنند و يا اينکه در کلامشان گوشه کنايه نباشد انسان مجبور ميشود پذيرايي مخصوص داشته باشد و به صورت کلي خيلي اسباب زحمت هستند
🌱ولي بعضي افراد خيلي خودماني هستند و با راحت ترين وضعيت ممکن مي توان با آنها برخورد داشت و اصلا ناراحت نمي شوند
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
#نهج_البلاغه
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
من و همسرم از لحاظ اعتقادي ضعيف هستيم مثلا شوهرم راحت اجازه مي دهد نمازش قضا شود.. ما داراي يک دختر هستيم آيا درست است که فرزند ديگري بياوريم صرفا به اين خاطر که دخترم تنهاست پس آينده معنوي انها چه مي شود؟
قسمت اول:
🌺پاسخ:
همانطور که خود توانسته ايد اشکالات خود را بيابيد و اين دغدغه ذهني و اين مساله در ذهنتان نقش بسته است که آينده معنوي بچه ها چه مي شود براحتي با يک برنامه ريزي درست مي توانيد اين کاستي هاي خود و همسرتان را جبران نماييد و نه تنها آينده معنوي فرزندان خود را بسازيد بلکه آينده معنوي خود را نيز ترميم نماييد
🔻کمي و کاستي ها از دو چيز نشات مي گيرد يکي ضعف ايمان و دوم عدم شناخت و معرفت درست نسبت به عبادات و نقش تاثير گذار انها در زندگي دنيوي(فردي، خانوادگي و اجتماعي) و اخروي .
اگر بتوانيد اين دو موضوع را در خود ترميم کنيد گام بسيار بزرگي را در اين مسير برداشته ايد
در ادامه نکاتي درباره تقويت ايمان خدمتتان عرض مي نمايم :
علماي اخلاق براي تقويت ايمان راهکارهاي زيادي ذکر کرده اند . مهم ترين آن ها عبارتند از :
اولين گام : 📌تقويت شناخت و معرفت
اولين گام در مسير تقويت ايمان و حرکت به سوي خدا و تقرّب و نزديکي به او، تقويت شناخت و معرفت به خدا است.
☘️هم چنين معرفت به انبيا و ائمه (ع) و کارگزاران خدا يعني يعني تقويت شناخت و اعتقاد به فرشتگان به عنوان کارگزاران خداوند در نظام هستي و نزول وحي و نبوت همه انبيا از حضرت آدم (ع) تا حضرت خاتم النّبيّين (ص) است . لازمه اعتقاد به مبدآ و وحي و انبيا اعتقاد به عالم برزخ و قيامت و حساب و کتاب، حشر و نشر و بهشت و جهنم است . بنا بر اين جهت تقويت ايمان در همه جهات آن، تقويت شناخت و بالا بردن سطح آگاهي و اطلاعات در مورد عالم بعد از مرگ نيز ضروري است .
🌸اگر تحقيق و تلاش انسان جهت دستيابي به معرفت و شناخت از آفاق و انفس به قصد حقيقتجويي باشد، به مقتضاي آيه: «الّذين جاهدوا فينا لنهدينّهم سبلنا؛(1) آن ها که در راه ما (با خلوص نيت) جهاد کنند، قطعاً به راههاي خود، هدايت شان خواهيم کرد» مشمول عنايت ويژه حق مطلق، قرار ميگيرد. در مسير دستيابي به معرفت و شناخت خداوند که حق مطلق است، و تقويت ايمان هدايت ميشود.
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#همسرداری
#تربیت_فرزند
🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
آيا درمورد انحرافهاي زنان در جامعه از منظرقرآن چيزي ذکر شد؟
🌺پاسخ:
بله دوري از پاکدامني موجب انحراف آنهاي مي شود.خداوند سبحان در آيه 12 سوره ممتحنه پاکدامني و دوري از آلودگي به انحراف جنسي (زنا) را شرط قبولي توبه زنان و همچنين شرط پذيرش بيعت آنان با پيامبر اسلام(ص) دانسته است که نشان دهنده اهميت والاي اين صفت در سلسله اوصاف زنان نمونه و شايسته از منظر قرآن مجيد است که رعايت نشود جامعه را به انحراف مي کشاند.
☘️«يايها النبي اذا جاءک المومنت يبايعنک علي ان لا يشرکن باللّه شيا ولا يسرقن ولا يزنين ... فبايعهن واستغفر لهن اللّه ان اللّه غفور رحيم؛ اي پيامبر چون زنان باايمان نزد تو آيند که [ با اين شرط [با تو بيعت کنند که چيزي را با خدا شريک نسازند ... و دزدي نکنند، و زنا نکنند ... با آنان بيعت کن و از خدا براي آنان آمرزش بخواه، زيرا خداوند آمرزنده مهربان است.»
🌸بعد بحث حجاب و رعايت اون هست که در آيات متعددي مطرح شده است.مثل «وقُل لِلمُؤمنت ... و لا يُبدينَ زينَتهُنَ اِلاّ ما ظَهَرَ مِنها وليَضربِن بِخُمُرهنّ علي جُيِوبِهنّ ولا يُبدينَ زينتَهُنّ الاّ لِبُعولَتِهِنّ ...(نور، آيه 31)؛ و به زنان باايمان بگو: ديدگان خود را [ از هر نامحرمي] فرو بندند و پاکدامني ورزند و زيورهاي خود را آشکار نگردانند مگر آنچه که طبعا پيداست. و بايد روسري خود را بر گردن خويش [ فرو] اندازند، و زيورهايشان را جز براي شوهرانشان و ... آشکار نسازند.»
اگر رعايت نشود موجب انحراف در زنان مي شود.
و آيات متعددي در اين مورد که هست.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
من و همسرم از لحاظ اعتقادي ضعيف هستيم مثلا شوهرم راحت اجازه مي دهد نمازش قضا شود.. ما داراي يک دختر هستيم آيا درست است که فرزند ديگري بياوريم صرفا به اين خاطر که دخترم تنهاست پس آينده معنوي انها چه مي شود؟
قسمت دوم:
🌺پاسخ:
گام دوم :📌 توبه
تقويت علم و آگاهي نه تنها در ذات خويش نور هدايت و ايمان را به همراه دارد،بلکه اين گونه معرفت، حقيقت و ماهيتي جز نور روشنگر و ايمان امنيت آفرين ندارد. نور معرفت و آفتاب ايمان وقتي درون دل را روشن ساخت و انسان را به حقيقت هستي و هستي آفرين آشنا نمود و انسان در آن موقعيت توانست خود را بشناسد، تحوّل دروني و انقلاب فکري و عقيدتي در او پديد ميآيد که اصطلاحاً به آن توبه ميگويند.
🍀البته توبه مراتب دارد. برخي ها از ترک واجبات و گناهان کبيره بايد توبه کنند . توبه بعضي ها از گناهان صغيره ، تلف کردن عمر و يا خرج کردن مال در امور کم اهميت و مانند آن است . توبه عده اي به خاطر ترک برخي مستحبات و ترک اولي ها يا ارتکاب برخي مکروهات و مانند آن است . انسان در هر مرتبه معرفتي و ايماني قرار داشته باشد ، براي تقويت ايمانش و حرکت به مرتبه بالاتر نيازمند دو چيز است :
اول 🌸معرفت و شناخت بيش تر،
دوم 🌸توبه از برخي از غفلت ها و جهل ها و عواملي که مانع حرکت او به درجه بالاتر باشد.
👈جهت اطلاعات بيش تر به کتاب چهل حديث امام خميني و معراج السعاده مولا احمد نراقي يا کتاب علم اخلاق اسلامي که ترجمه جامع السعادات مهدي نراقي است و توسط سيد جلال الدين مجتبوي ترجمه شده رجوع شود.
گام سوم : 📌عمل صالح
لازمه شناخت و معرفت و توبه حقيقي ،پشيماني و ناراحتي سوز آور و حسرت و اندوه جانکاه از تقصيرات و کوتاهي ها و قصورات گذشته ، عزم و تصميم جدي بر انجام اعمال صالحي است که پيش تر انجام نمي داده و جبران گذشته ها است . انجام واجبات و اطاعت از اوامر الهي از مهم ترين فاکتورهايي است که باعث تقويت ايمان مي شود. هر چه ايمان قوي تر شود ، عمل صالح از کميت و کيفيت برتري برخوردار مي گردد ، چنان که هر چه عمل صالح از جهت کم و کيف فزوني يابد ، بر قوت ايمان نيز افزوده مي شود . پيامبر فرمود: «اصلُ الدين الوَرَع و رأسه الطاعه؛(2) ريشه و اساس دين و دينداري ورع و اجتناب از گناهان، و سر آن اطاعت از خداست».
🌸ايمان بدون عمل صالح معنا ندارد.
امام صادق (ع)فرمود:«الإيمان لا يکون إلاّ بعمل؛(3) ايمان چيزي جز عمل نيست».
در حديث ديگري که از حضرت نقل شده آمده :« ايمان آن است که طاعت خدا شود و گناهي محقق نگردد». (4) از حضرت آيت الله بهجت رضوان الله عليه سؤال کردند : راه رسيدن به کمال چيست، فرمودند : راه رسيدن به کمال دو چيز است ، يکي بندگي خدا و انجام واجبات ؛ ديگر اجتناب از گناه و نافرماني او .(5)
🔻بنابراين،بعد از معرفت و آگاهي ، توبه اولين مرحله از مراحل سير به سوي خدا و نزديکي به او است. بدون توبه حقيقي ايمان حقيقي در قلب ثبات و استقرار پيدا نميکند.
🔹از استاد عارفان بالله ، مرحوم ملا حسينقلي همداني دستور عملي براي سير و سلوک و اصلاح نفس ( تقويت ايمان ) خواستند ، فرمود : تمام کتاب ها و آيات و روايات را که بررسي کردم ،چيزي بيش تر و بالاتر از اين نيافتم که « گناه نکنيم » . (6)
پينوشتها:
1. عنکبوت (29) آيه 69.
2. المحدث النوري، مستدرك الوسائل، مؤسسه آل البيت، قم، 1408 ه.ق ، ج11 ، ص270
3. ثقه الاسلام كليني، الكافي، دار الكتب الاسلاميه، طهران، ه.ش ، ج 3 ص 55.
4. همان.
5. حسين احساني فر ، اخلاق و تربيت ، زمينه سازان ظهور امام زمان (عج) ، 1389، ص 197.
6. همان ، ص 198.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#همسرداری
#تربیت_فرزند
🔹#قم را این روزها چه میبینی؟
🌺چه بسا، #اهل_قم فقط، اگر به #اضطرار بیافتند و ملتمسانه، #ظهور حضرتش را #دعا کنند، طنین #اناالمهدی در سراسر #جهان شنیده شود...
🍀آری، چه بسا بناست از #قم #شروع شود ندای #مضطرانه ی این #بقیه_الله
إِلَهِي عَظُمَ الْبَلاَءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجَاءُ وَ ضَاقَتِ الأَْرْضُ و ...
@pasokhgoo1
#کرونا
#زلزله
🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
بنابه فرموده امام حسين وامام صادق اشارات قران راچه کساني متوجه ميشوند
🌺پاسخ:
در مورد سوال شما تنها اين حديث را پيدا کردم که:
🍀 امام صادق (عليهالسلام) ميفرمايد:
«کتاب الله علي أربعة أشياء: العبارة و الإشارة و اللطايف و الحقايق. فأمّا العبارة فللعوام. والإشارة للخواصّ و اللطايف للأولياء و الحقايق الأنبياء.»(1)
🌸کتاب خدا بر چهار گونه است: عبارت، اشارت، لطايف و حقايق. اما عبارت آن براي عوام است و اشارات آن براي خواص و لطايف آن براي اولياء و حقايق آن براي انبيا است.
1. جوادي آملي، عبدالله. تسنيم، نشر اسراء، قم 1376 ش.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
✨🌺✨🌺✨
✅پرسش:
مي خواهم امام زمان ام رو بيشتر بشناسم. لطفا کمکم کنيد
قسمت اول:
🌺پاسخ:
يقينا انتظار نداشته باشيد که مي شود امام زمان عج را درسطر معرفي کرد وشناساند.لازم است در اين زمينه کتابهاي خوانده شود که بعدا معرفي مي شود .آنچه در پاسخ مي توان گفت خلاصه اززندگينامه آن حضرت است.
📌امام مهدي کيست؟
وي يگانه فرزند امام عسکري عليه السلام يازدهمين امام شيعيان است.
امام مهدي(عج) در سحرگاه نيمه شعبان 255 ق در سامرّا چشم به جهان گشود نامادرش نرجس يا نرگس است و پس از پنج سال زندگي تحت سرپرستي پدر، و مادر بزرگوارشان نرجس خاتون، در سال 260 ق به دنبال شهادت حضرت عسکري عليه السلام ـ همچون حضرت عيسي عليه السلام و حضرت يحيي عليه السلام که در سنين کودکي عهده دار نبوّت شده بودند ـ در پنج سالگي منصب امامت شيعيان را عهده دار شدند. آن بزرگوار پس از سپري شدن دوران غيبت با تشکيل حکومت عدل جهاني احکام الهي را در سرتاسر زمين حاکميت خواهد بخشيد.
📌ميلاد نور
آخرين امام شيعيان در پانزدهم ماه شعبان 255 ق، علي رغم مراقبت هاي ويژه مأموران حکومت عباسي، در خانه امام عسکري عليه السلام چشم به جهان گشودند. تولد مخفيانه آن حضرت بي شباهت به تولد حضرت موسي عليه السلام و حضرت ابراهيم خليل عليه السلام نيست.
🌸همان گونه که اين دو پيامبر بزرگ الهي تحت شديدترين تدابير امنيتي فرعونيان و نمروديان به اراده خداوند و به سلامت در کنار کاخ فرعون و نمرود متولّد شدند، حضرت مهدي(عج) نيز در حالي که جاسوسان و مأموران خليفه عباسي تمام وقايع خانه امام يازدهم عليه السلام را زير نظر داشتند، در کمال امنيت و بدون آن که دشمنان بويي ببرند، در سحرگاه روز جمعه نيمه شعبان قدم به جهان هستي گذاشتند.
📌سيماي مهدي(عج)
پيامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار عليهم السلام هر کدام در سخنان خود به اوصاف امام مهدي(عج) اشاره کرده اند. حضرت امام رضا عليه السلام در توصيف ويژگي هاي چهره و سجاياي اخلاقي و ويژگي هاي برجسته آن حضرت مي فرمايند: «قائم آل محمد(عج) هاله هايي از نور چهره زيباي او را احاطه کرده است رفتار معتدل و چهره شادابي دارد.
🌸از نظر ويژگي هاي جسمي شبيه ترين فرد به رسول خدا(ص) است. نشانه خاصّ او آن است که گرچه عمر بسيار طولاني دارد، ولي از سيماي جواني برخوردار است؛ تا آن جا که هر بيننده اي او را چهل ساله يا کمتر تصور مي کند. از ديگر نشانه هاي او آن است که تا زمان مرگ با وجود گذشت زمان بسيار طولاني هرگز نشان پيري در چهره او ديده نخواهد شد».
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
#امام_زمان
🌺قال الصادق علیه السلام: صلاةُ اللَّيلِ تُبَيِّضُ الوَجهَ، و صلاةُ اللَّيلِ تُطَيِّبُ الرِّيحَ، و صلاةُ اللَّيلِ تَجلِبُ الرِّزقَ .
🍀امام صادق عليه السلام : نماز شب، چهره را سفيد و نورانى مى كند ، نماز شب، انسان را خوشبو مى كند ، نماز شب، روزى مى آورد .
📚علل الشرائع : 363/1 .
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#حدیث