💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
اگر درخانواده کسي را داشته باشيم که به ما حسادت مي کند چکار بايد انجام دهيم؟
🌺پاسخ:
در پاسخ به مطالب ذيل توجه كنيد :
1-📌 در برخورد با دوستان وآشناياني كه حسادت خويش را بروز مىدهند رعايت اصل «مدارا» است.
🌸اگر به هر دليل مايليد و يا ضرورت ايجاب مىكند كه به ارتباط خويش ادامه دهيد، به ناچار بايد كه در برابر ناملايمات آن بردبارى كنيد. بردبارى و مدارا يك اصل كلى است كه بدون آن زندگى اجتماعى و ارتباط با ديگران مقدور نيست.
2-📌 نکته ديگر، شناختن ريشه حسادت است. يعني توجه کنيد که در چه مواردي مورد حسادت واقع مي شويد.
🌼مهمترين نكته در اينجا اين است كه اگر خصوصيت و امتيازي در انسان وجود دارد كه باعث جلب توجه فراوان و برانگيختن حساسيت ديگران و ايجاد حسادت در آنها مي گردد، نبايد اين ويژگي و امتياز را زياد در معرض ديد و تماشاي ديگران قرار داد بلكه بايد تا امكان دارد آن را از نظرها پنهان و پوشيده داشت.
🔻اين كار هم كمك به خودتان است چون باعث مي شود توجه ديگران زياد به شما جلب نگردد و مورد حسادت قرار نگيريد و از گزند آزار واذيت بدخواهان و حسودان درامان بمانيد و هم كمكي به حسودان است كه كمتر تحريك مي شوند و اين خصلت زشت كمتر در آنها بروز و ظهور مي يابد.
☘️نكته دوم: فاصله گرفتن و قطع رابطه با كسي كه حسادت مي ورزند باعث تشديد حسادت و شعله ور شدن آتش آن مي گردد و برعكس ارتباط دوستانه داشتن و برخورد مناسب و خوب با آنها باعث سرد شدن آتش حسادت و كمرنگ شدن آن مي گردد و در مواردي باعث مي گردد فرد حسود از بروز حسادتش شرمنده و منفعل گردد و خود را به اين خاطر سرزنش نمايد.
3- 📌هنگامى كه خداى متعال به بندهاى از بندگان خود، نعمت را عطا مىفرمايد، به طور طبيعى ممكن است كه او مورد حسادت ديگران قرار گيرد. اين مشكل، به هر حال وجود دارد و گريزى از آن نيست. با اين وجود نبايد حسادت حسودان مانع رشد و ترقى و پيمودن راههاى كمال و تعالى شود.
4- 📌مراقب باشيد خود ناخواسته با اين آفت مبتلا نشده باشيد چرا كه برخي از افراد به اين دليل در مورد ديگران قضاوت هاي منفي مي كنند كه خود نيز به آن مبتلا هستند اين افراد از پيمودن راه كمال بازمي مانند غافل از اينكه شخص حسود، در اغلب موارد، جز به خويش آسيب نمىرساند.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#ارتباط
#حسادت
💥چرا دعایم مستجاب نمی شود؟💥
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
تا کجا باید آبروی دیگران را حفظ کرد؟
🌺پاسخ:
در کتاب کافی ج۸ ص ۱۴۷ح۱۲۵ نقل شده است که محمد بن فضل گوید:
به امام کاظم علیه السلام عرض کردم قربانت گردم، از یکی از برادرانم خبری می رسد که آن را نمی پسندم و وقتی از خود او می پرسم، وی منکر آن می شود با آن که گروه مورد اعتمادی آن را از او نقل می کنند.
🍀امام علیه السلام در پاسخ فرمود:
یا محمد! کذب سمعک و بصرک عن أخیک فإن شهد عندک خمسون قسامه و قال لک قولا فصدقه و کذبهم لا تذیعن علیه شیئا تشینه به و تهدم به مروءته- فتکون من الذین قالالله فی کتابه - إ ن الذین یحبون أن تشیع الفاحشه فی الذین آمنوا لهم عذاب ألیم.
🍃ای محمد! گوش و چشمت را پیرامون برادرت تکذیب کن، و اگر پنجاه سوگند خورنده نزد تو گواهی دهند و او سخن دیگری گوید، سخن برادر خود را تصدیق و سخن آنان را تکذیب کن، و 👈از او خبری را منتشر نکن که موجب زشتی او گردد و آبرویش را بریزد که اگر چنین کنی از کسانی خواهی بود که خداوند درباره ی آن ها فرموده:
إن الذین یحبون أن تشیع الفاحشه فی الذین آمنوا لهم عذاب ألیم؛
کسانی که دوست دارند که زشتکاری در میان آنان که ایمان آورده اند شیوع پیدا کند برای آنان عذابی پردرد خواهد بود – سوره نور/ آیه 19
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
اگر پيغمبر و امامان در بهشت يکديگر را مي بينند پس چرا حضرت زهرا شبهاي جمعه به زيارت ابا عبدالله مي روند؟
🌺 پاسخ:
حضرات اهلبيت داراي مقامات مختلفي هستند گر چه در ملکوت عالم همه اهلبيت در بهشت ميهمان پيامبر و در کنار هم هستند و از حضور هم بهره مي برند
✨ اما در مقام مُلکي و دنيايي آن حضرات مصائبي بر آنها وارد شده و قبوري دارند که مرکز فيض و رحمت الهي است و بنا بر روايت قطعه اي از بهشت و محل رفت و آمد ملائکه است که خدا بر اساس آن امر عظيمي که در همين دنيا در روز عاشورا براي امام حسين(علیه السلام) رخ داد که آن «اعظم مصيبة» در آسمان ها و زمين است براي زيارت دنيوي آن آثار و برکات فراوان قرار داده است
🌸تا جايي که در شب جمعه کربلاي امام حسين(عليه السلام ) و قبر شريف آن حضرت محل رفت و آمد ملائکه الهي و انبياء و اولياي الهي بوده و حضرات معصومين مخصوصا حضرت زهرا در اين مقام مُلکي کربلاي امام حسين (عليه السلام) را زيارت مي فرمايند و صاحب عزاي مجلس با عظمت شب جمعه هاي کربلاي معلي هستند.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
ایمان چگونه وارد قلب ما می شود و چگونه بدانم که خارج نمی شود و تقویت می شود؟
🌺پاسخ:
ایمان و باور قلبی، بر اعمال و رفتار انسان تاثیرگذار است؛ لذا بهترین معیار برای سنجش ایمان، عمل انسان است.
🌸در قرآن کریم نیز در بیشتر موارد، ایمان همراه عمل صالح آورده شده است؛ لذا بشارت برای کسانی است که همراه ایمان، عمل صالح هم دارند: «وَ بَشِّرِ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحات»؛ به كسانى كه ايمان آورده، و كارهاى شايسته انجام دادهاند، بشارت ده.(1)
🌱هم چنین قرآن بطور موردی هم موارد عمل صالح و رفتار صحیح مبتنی بر ایمان را متذکر شده است:
📌ـ ایمان و صبر و نماز: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاة»؛ اى افرادى كه ايمان آورده ايد! از صبر (و استقامت) و نماز، كمك بگيريد!(2)
ـ ایمان و عشق به الله: «وَ الَّذينَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلَّهِ»؛ امّا آنها كه ايمان دارند، عشقشان به خدا، (از مشركان نسبت به معبودهاشان،) شديدتر است.(3)
📌ـ ایمان و روزی حلال و شکر الهی: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا كُلُوا مِنْ طَيِّباتِ ما رَزَقْناكُمْ وَ اشْكُرُوا لِلَّه»؛ اى كسانى كه ايمان آورده ايد! از نعمتهاى پاكيزهاى كه به شما روزى داده ايم، بخوريد و شكر خدا را بجا آوريد.(4)
📌ـ ایمان و هجرت و جهاد در راه خدا: «إِنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ الَّذينَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا في سَبيلِ اللَّه ...»؛ كسانى كه ايمان آورده و كسانى كه هجرت كرده و در راه خدا جهاد نموده اند... .(5)
ـ ایمان و انفاق: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْناكُم»؛ اى كسانى كه ايمان آورده ايد! از آنچه به شما روزى داده ايم، انفاق كنيد!(6)
📌ـ ایمان و یاد خدا: «الَّذينَ آمَنُوا وَ تَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّه»؛ آنها كسانى هستند كه ايمان آوردهاند، و دلهايشان به ياد خدا مطمئن (و آرام) است.(7)
📌ـ ایمان و باور به معاد، ملائکه و ...: «لَيْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ وَ لكِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ وَ الْمَلائِكَةِ وَ الْكِتابِ وَ النَّبِيِّينَ وَ آتَى الْمالَ عَلى حُبِّهِ ذَوِي الْقُرْبى وَ الْيَتامى وَ الْمَساكينَ وَ ابْنَ السَّبيلِ وَ السَّائِلينَ وَ فِي الرِّقابِ وَ أَقامَ الصَّلاةَ وَ آتَى الزَّكاةَ وَ الْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذا عاهَدُوا وَ الصَّابِرينَ فِي الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ وَ حينَ الْبَأْسِ أُولئِكَ الَّذينَ صَدَقُوا وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ»؛
🌸 نيكى، (تنها) اين نيست كه (به هنگام نماز،) روىِ خود را به سوى مشرق و (يا) مغرب كنيد (و تمام گفتگوى شما، در باره قبله و تغيير آن باشد و همه وقت خود را مصروف آن سازيد) بلكه نيكى (و نيكوكار) كسى است كه به خدا، و روز رستاخيز، و فرشتگان، و كتاب (آسمانى)، و پيامبران، ايمان آورده و مال (خود) را، با همه علاقهاى كه به آن دارد، به خويشاوندان و يتيمان و مسكينان و واماندگان در راه و سائلان و بردگان، انفاق مى كند نماز را برپا مى دارد و زكات را مى پردازد و (همچنين) كسانى كه به عهد خود ـ به هنگامى كه عهد بستند ـ وفا مى كنند و در برابر محروميتها و بيماريها و در ميدان جنگ، استقامت به خرج مى دهند اينها كسانى هستند كه راست مى گويند و (گفتارشان با اعتقادشان هماهنگ است) و اينها هستند پرهيزكاران!(8)
ـ و ....
🍀نکته:
همین که انسان همیشه این دغدغه را دارد که آیا عمل، گفتار و رفتارش با معیارهای عقل و شرع، سازگار است یا نه؟ و آیا من به وظیفه شرعی و عقلی خود عمل کرده ام یا نه؟ و ...؛ همه از همان ایمان و باور صحیح، حکایت دارد. لذا تا موقعی که این روحیه را دارید نگران نباشید، این همان باور و ایمان واقعی است.
در ضمن، ایمان مراتب و مراحل دارد و این گونه نیست که یکمرتبه به همه ایمان برسیم، بلکه قدم به قدم و به تدریج، قوی و مستحکم می شود. همین که انسان در همه لحظات مراقب خودش باشد و در کسب معرفت و آگاهی بکوشد و بر اساس آموخته هایش عمل کند، لحظه به لحظه بر مراتب ایمان و تقویت آن افزوده است: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَ يُثَبِّتْ أَقْدامَكُمْ»؛ اى كسانى كه ايمان آورده ايد! اگر (آيين) خدا را يارى كنيد، شما را يارى مىكند و گامهايتان را استوار مى دارد.(9)
_________
(1) بقره/ 25.
(2) بقره/ 153.
(3) بقره/ 165.
(4) بقره/ 172.
(5) بقره/ 218.
(6) بقره/ 254.
(7) رعد/ 28.
(8) بقره/ 177.
(9) محمد/ 7.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
چهله نشینی.mp3
3.7M
♨️سوال:
آیا چله نشینی منشا دینی دارد؟
چله کلیمیه چیست؟
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#چهله_نشینی
#ختم_چهل_روزه
#چله_نشینی
#چله_کلیمیه
#پادکست_صوتی
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
اگر امکانش هست امام رضا رو با زبان ساده معرفي کنيد تا با فضايل ايشون اشنا بشيم و زيارت با معرفت داشته باشيم
قسمت اول:
🌺پاسخ:
معرفي خصوصيات يک انسان معمولي در قالب پيامک ممکن نيست چه رسد به امام و حجت خدا که داراي تمام کمالات و صفات الهي است
☘️لازم است کتابهايي که پيرامون امام شناسي و شخصيت امام رضا عليه السلام نوشته شده را بخوانيد
به صورت خيلي خلاصه مطالبي عرض مي شود:
" حضرت امام رضا (عليه السلام) در خانه بسيار ساده مىزيست و جامهاى خشن بر تن داشت و هنگام حضور در انظار مردم خود را با لباسهاى ساده و نو و تميز مىآراست "
🌸هرگز از ياد خدا و ذکر حقّ غافل نبود، يکى از عبادتهاى آن حضرت اين بود که پس از اداى فريضه صبح در اوّل وقت براى پروردگار خود به سجده مىافتاد و تا زمان طلوع آفتاب سر از سجده بر نمىداشت.
🌼جابر ضحّاک که از طرف مأمون وظيفه داشت امام را به مرو بياورد، مىگويد: بخدا قسم در تمام مدّتى که در خدمت امام بودم، جز عبادت و ذکر و توجّه چيز ديگر از او نديدم و هرگز مردى را به آن درجه از تقوى و زهد مشاهده نکردهام.
🌸امام رضا (علیه السلام) پس از نماز صبح تا طلوع آفتاب به ذکر حق و سجده مشغول بود تا وقتى که روز بالا مىآمد، آنگاه به سوى مردم مىشتافت و تا نزديک ظهر به ارشاد و اندرز آنان مىپرداخت و به سؤالات و مشکلات آنها رسيدگى مىفرمود، آنگاه به جايگاه نماز خود بازمىگشت و نماز را با رکوع و سجود نيکو بجاى مىآورد و تا هنگام فضيلت نماز عصر به ذکر و نوافل مشغول بود، سپس اذان و اقامه گفته و نماز عصر را به جاى مىآورد و پس از آن به سجده رفته و صد بار شکر الهى را بر زبان جارى مىکرد.
شبها نيز پس از غروب خورشيد نماز مىگذارد و به حمد و تسبيح پروردگار مىپرداخت، تا زمانى که ثلث از شب سپرى مىشد، آنگاه به بستر مىرفت و چون ثلث آخر شب فرا مىرسيد، براى خواندن نافله شب بر مىخاست و تا هنگام سپيده صبح به نماز و قيام بود، در ادامه مىگويد: آن حضرت بسيار قرآن مىخواند و چون به آياتى مىرسيد که در آن ذکرى از بهشت و جهنم شده بود، مىگريست و از خداوند بهشت را مىطلبيد و از شرّ جهنم به خداوند پناه مىبرد.
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#سیره
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
اگر زيارت عاشورا را بدون صد لعن و صد سلام بخوانيم
يعني يک بار لعن و يک سلام، باز هم فضيلت دارد؟
آيا ثوابش نصف ميشود؟
🌺پاسخ:
در قسمت پاياني زيارت عاشورا يك فقره مشتمل بر لعن قاتلان و ستمگران و مخالفان اباعبداللَّه (علیه السلام) است كه با "اللهم العن اول ظالم..." شروع ميشود .
فقره دوم مشتمل بر سلام بر سيدالشهدا و فرزندان و اصحاب او است كه با "السلام عليك يا ابا عبداللَّه و علي الارواح التي حلت بفنائك..." شروع ميشود .
👈در روايت آمده هر يك از اين دو قسمت صد مرتبه خوانده شود، ثواب كامل و فضيلت تامّه زيارت عاشورا را كه برابر است با ثواب هزار حج و هزار عمره و هزار بار جهاد در راه خدا ، از آن كسي است كه زيارت را آن گونه كه مأثور و دستور است، بخواند . به آن چه ميخواند، ملتزم باشد .
🌸 كساني كه اين زيارت را به طور مختصر مي خوانند و لعن ها را فقط يك بار مي گويند، گر چه ثواب عظيم مي برند (ان شاء الله) ولي ثوابي كه وعده داده شده ،به تمام و كمال براي كساني است كه تكرار را رعايت كنند.
💥البته اگر كسي وقت نداشته باشد و هر يك از اين دو قسمت را با نيت صد مرتبه بخواند و بعد از خواندن هر يك از آن دو قسمت بگويد: "مأة مرّة" يعني (100 بار) يا يك مرتبه كه خواند بگويد "و تسعاً و تسعين مرّة" يعني (به اضافه 99 بار ديگر) ، اميد آن است كه خداوند ثواب كامل را به او عنايت نمايد.
🍀 صاحب "قرّة المهج" مينويسد: در پاورقي كتاب "شفاء الصدور" ج 1، ص 110 از كتاب "مشحون" به سندش از اميرالمؤمنين (علیه السلام) نقل ميكند كه حضرت فرمود: "كسي كه زيارت عاشورا (مشهوره) را بخواند ،سپس يك دفعه بگويد: "اللهم العنهم جميعا تسعا و تسعين مرّة" مانند كسي است كه صد مرتبه گفته و اين براي كساني كه وقت ندارند، فوزي است عظيم.(1)
💥بنا به حديث منقول از نبي مكرم اسلام(ص) ارزشمندترين عمل، عملي است كه با مشقت (2) انجام گيرد.
✍️بنابر اين عملي كه اساس و ريشه آن صحيح باشد ، انسان براي انجامش هر قدر مشقت بيش تري را تحمل كند، از ثواب و فضيلت بيش تري برخوردار ميگردد.
مولي شريف شيرواني از امام هادي نقل مي كند كه لعن را يك بار كامل بگويد : آن گاه 99بار بگويد : اللهم العنهم جميعا . در سلام هم يك بار آن را به طور كامل بگويد و بعد 99بار بگويد :« االسلام علي الحسين و علي علي بن الحسين و علي اولاد الحسين و علي اصحاب الحسين »مثل اين است كه تمام صد لعن و صد سلام را گفته باشد . (3)
پي نوشت ها:
1 . جواد بن عباس كربلائي، قرة المهج، ص 127.
2 . "احمزها" يعني قويترين و محكمترين.
3 . زيارت عاشورا و آثار شگفت آن . سيد علي موحد اصفهاني ،ص 121.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅دعوت رییس دفتر تبلیغات اسلامی از مبلغان، حوزویان و پرسنل این دفتر جهت ارائه ایده های تبلیغی ویژه محرم در ایام کرونا
مشروح خبر در تبلیغ نیوز:
dte.bz/zbBBJ
🌸روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه🌸
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
امام رضا (علیه السلام) میفرماید:
🌸إجتَهِدوا أن یَکونَ زَمانُکُم أربَعَ ساعاتٍ:
🍀ساعَهً مِنهُ لِمُناجاهِ اللّه ِ
🌼و ساعَهً لِأمر المَعاشِ
🌺 و ساعهً لِمُعاشَرَهِ الإخوانِ و الثِّقاتِ و الَّذینَ یُعَرِّفُونَ عُیُوبَکُم و یَخلِصونَ لَکُم فِی الباطِنِ
🌷و ساعَهً تَخلُونَ فِیها لِلَذّاتِکُم و بِهذِهِ السّاعَهِ تَقدِروُن عَلَى الثَّلاثِ ساعاتٍ
✨بکوشید که زمانتان را به چهار بخش
تقسیم کنید:
📌۱- زمانى براى مناجات با خدا
📌۲-زمانى براى تأمین معاش [کسب روزی]
📌۳- زمانى براى معاشرت با برادران و معتمدانى که عیب هایتان را به شما مى شناسانند و در دل شما را دوست دارند
📌۴- و ساعتى براى کسب لذّت هاى حلال با بخش توانایى انجام دادن سه بخش دیگر را به دست مى آورید.
(فقه الرّضا علیه السلام، ص ۳۳۷ )
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
💎قرآن برای عمل کردن است
🌺قرآن برای عمل کردن است. قرآن برای فهمیدن و اندیشیدن است. اینهمه در دنیای اسلام گرفتاری برای چیست؟ چرا امت اسلامی با این عظمت ضعیف است؟ چرا؟ چرا برادران مسلمان در سراسر دنیا دلهایشان و دستهایشان با هم نیست؟ چرا؟
✨مگر این قرآن نگفته است: «و اعتصموا بحبل اللَّه جمیعا و لاتفرّقوا»؟ مگر این قرآن نفرموده است که: «و للَّه العزّة و لرسوله و للمؤمنین»؟ چرا امت اسلامی عزتی را که شایستهی اوست، امروز در دنیا ندارد؟ چرا؟ چرا ما در علم عقبیم؟ در جایگاه سیاست و تدبیر مسائل جهانی، چرا امت اسلامی عقب است؟
💥علت این است که به قرآن عمل نمیکنند؛ علت این است که قرآن - برخلاف ادعاهای ما - معیار و محور معرفت و عمل ما نیست. هر مقداری که به قرآن عمل کنیم، همان قدر اثرش را خواهیم دید.
📚بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از قاریان در تاریخ ۱۳۸۸/۰۵/۰۳
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#آیت_الله_خامنه_ای
#مقام_معظم_رهبری
#قرآن
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
اگر امکانش هست امام رضا رو با زبان ساده معرفي کنيد تا با فضايل ايشون اشنا بشيم و زيارت با معرفت داشته باشيم
قسمت دوم:
🌺پاسخ:
يکى از ياران آن حضرت به ايشان عرض کرد: به خدا سوگند تو بهترين انسانها هستى، امام(ع) فرمود: سوگند مخور اى مرد! بهتر از من کسى است که خدا ترستر بوده و خدا را فرمانبردار باشد، «انّ اکرمکم عند اللَّه اتقيکم».
🍀آن حضرت به مهمان احترام فراوانى مىنهاد، بطورى که نقل شده شبى مهمان آن حضرت برخاست تا چراغ اتاق را درست کند، امام او را نشانيد و خود برخاست و چراغ را تعمير کرد و فرمود: ما مهمان خود را به کار نمىگيريم.
مردى از اهل بلخ ميگويد: با حضرت رضا در سفر بودم، چون سفره گسترده شد، دستور داد که همه بيايند و کنار سفره حاضر شوند، گفتم: فدايت شوم، اجازه دهيد سفره غلامان را جدا کنيم، فرمود: ساکت باش، بدان که هيچ کدام از ما بر يک ديگر برترى نداريم! خداى ما يکيست، پدر و مادر ما يکيست، برترى ميان ما فقط بواسطه تقواست.
🌸امام رضا(علیه السلام) در اوج قله فروتنى و خوشرفتارى با مردم قرار داشت، هرگز در گفتار خود به کسى بىاحترامى نمىکرد و سخن هيچ کس را قطع نمىنمود و هيچگاه دست رد بر سينه کسى که مىتوانست حاجتش را روا کند، نمىزد ديده نشد که در حضور کسى که در برابرش نشسته بود، پاى خود را دراز کند و تکيه دهد.
🍃نسبت به غلامان و کنيزان با خشونت رفتار نمىکرد و قهقهه نمىزد، بلکه همواره چهره تابناکش به زيور تبسّم آراسته بود، چون سفره مىگستردند، بندگان و حتّى دربان و نگهبان را با خود بر سر سفره دعوت مىکرد، بسيار روزه مىگرفت و در هر ماه حتما سه روز، (اوّل، پانزدهم، آخر ماه) را روزه مىگرفت و مىفرمود: اين روزه ثواب روزه تمام روزگار را دارد، شبها کم مىخوابيد و بيشتر به عبادت مىگذراند، بسيار صدقه مىداد و اغلب در نهان بخشش مىفرمود و در فضل و کرامت کسى به پايه او نمىرسيد.
🌼بسيار بردبار و بخشنده بود، همواره قبل از غذا خوردن مىفرمود: بشقابى حاضر کنند، آنگاه از گواراترين خوراکها قدرى در آن بشقاب مىنهاد و دستور مىداد آن بشقاب را براى نيازمندان ببرند، سپس اين آيه را تلاوت مىفرمود: فَلَا اقْتَحَمَ الْعَقَبَةَ، وَ ما أَدْراکَ مَا الْعَقَبَةُ، فَکُّ رَقَبَةٍ، أَوْ إِطْعامٌ فِي يَوْمٍ ذِي مَسْغَبَةٍ.
🍀آنگاه مىگفت: خداوند عزّ و جلّ مىدانست که هر انسانى قادر به آزاد کردن بنده نيست، بنابراين راه بهشت را بر آنها از طريق اطعام قرار داد. آنقدر سخى و گشادهدست بود که در روز عرفه تمامدارايى خود را بخشيد، اغلب در شبهاى تاريک و بهصورت پنهانى صدقه مىبخشيد." 1
پی نوشت :
1. جزائرى، نعمت الله بن عبد الله، قصص الأنبياء ( قصص قرآن - ترجمه قصص الأنبياء جزائرى)ص: 808 - 811 - انتشارات فرحان، تهران، چاپ: اول، 1381 ش.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#سیره