📚📏📚📏📚
✅پرسش:
نفقه زن چيست؟
🌺پاسخ:
نفقه شامل همه نيازهاي متعارف و متناسب با وضعيت زن مي شود مثل مسکن، پوشاک، غذا، اثاثيه منزل و هزينه هاي درمان و حتي خادم البته در صورتي که زن عادت به داشتن خادم داشته باشد و يا به واسطه مريضي نياز به آن داشته باشد.
موارد ذکر شده حصري نيست و به عنوان مثال ذکر شده است. قاعده کلي اين است که حقوق زوجه شامل همه نيازهاي متعارف و متناسب با شآن زن است.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
از بین قیام هایی که پس از واقعه عاشورا رخ داد، کدام قیام ها مورد تایید ائمه اطهار (علیهم السلام) بوده است؟چه ویژگی هایی باعث می شده که امامان (علیهم السلام) قیامی را تایید کنند، هرچند که با آن همراهی نکنند؟
🌺پاسخ:
از آنجایی که بعد از واقعه عاشورا شرایط بسیار حساس و جو اختناق شدیدی حاکم بود،ائمه(علیهم السلام) از تأیید علنی قیامهای مورد تأییدشان خودداری می کردند و به تأیید ضمنی اکتفا می کردند،لذا در مورد اینکه کدام قیامها مورد تأیید بودند،اختلاف نظر وجود دارد،آنچه از بررسی گزارشات تاریخی استفاده می شود،قیامهایی همچون قیام مختار،قیام زید بن علی،قیام شهید فخ و... مورد تأیید بودند هر چند ائمه(علیهم السلام) علناً اظهار نظری نمی کردند.
اما اینکه چه قیامهایی مورد تأیید ائمه(علیهم السلام) بودند باید گفت:
💥مجموعه قيامهايى كه در دوره هاى بعد از امام حسين(ع) صورت گرفته است بر دو نوع است:
الف) 📌قيامهايى كه با اهداف و انگيزه هاى شيطانى و قدرت طلبى صورت گرفته است، هر چند در ظاهر دوستى اهلبيت(علیهم السلام) ، بويژه خون خواهى سالار شهيدان حسين(علیه السلام) را يدك مى كشيدند. نمونه بارز و عينى اين نوع قيام ها، قيام مردم مدینه و قیام بنى العباس است.
ب) 📌قيام هايى كه با اهداف و انگيزه هاى الهى بود و تنها انگيزه مقدس ظلم ستيزى را دنبال مى كرد و در صورت پيروزى در قيام ، قدرت را به صاحب اصلى آن، يعنى امامان شيعه(ع) تحويل مى دادند.
☘️امامان شيعه(ع) قيام هاى نوع اول را محكوم و قيامهاى نوع دوم را مورد تاييد قرار مى دادند(البته نه به صورت علنى، بلكه نوعا مخفيانه آنها را مورد تاييد قرار مى دادند).
✍️بررسی نوع برخورد امام صادق(علیه السلام) با قیام نفش زکیه ویژگی های قیام مورد تأیید ائمه(علیهم السلام) را بهتر نشان می دهد:
📌 آنحضرت با قیام نفس زكیه به عنوان قیامى ضد ستمگرى (نه به عنوان قیام مهدى آل محمد (صلّی الله علیه وآله) موافق بوده است و هر چند آن حضرت این انقلاب را مورد پشتیبانى قرار نداد ولى در عین حال اقدامى نیز علیه آن به عمل نیاورد و این ثابت مىكند كه حضرت با قیام تحت عنوان مبارزه با ظلم و امر به معروف و نهى از منكر موافق بوده است .
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#سیره
📚✨📚✨📚
✅پرسش:
ايا در اسلام رواياتي راجع به پياده روي داريم؟
🌺پاسخ:
در مورد برخی از ورزش ها مانند تیراندازی و شنا حدیث خاص وارد شده است1 و در ادعیه نیز از خداوند تن سالم و قوی درخواست شده است2
🌸ولی در احادیث برای پیاده روی توصیه مخصوصی به عنوان ورزش نیست، شاید بخاطر اینکه وسیله نقلیه نبوده و مردم پیاده روی می کردند و نیازی به توصیه نبوده است.
🍀البته پياده روي با عنوان هايي ديگردرروايات مطرح است.
مثلا برای مريضي که نياز به استراحت دارد، پیاده روی نهی شده است.
☘️امام صادق(علیه السلام) ميفرمايند: «همانا راه رفتن براي بيمار موجب عود و تشديد بيماري او است. 3
🍃در آموزه های دینی برخی از آداب پياده روي بيان شده است :
- 📌 در قرآن از از راه رفتن با حالت تکبر و غرور نهی شده است.4
- 📌 پيادهروي با سرعت متناسب باشد.
امام موسي کاظم(علیه السلام) فرمودند: تند راه رفتن وقار مؤمن را از بين مىبرد.5
- 📌توصیه مخصوص شده که بانوان از کنار مسیر کنند :
امام کاظم علیه السلام : پسنديده نيست که زن از ميان مسير عبور کند، و بهتر است از کنار راه حرکت کند.6
براي پياده روي به مکه 7 و زیارت امام حسین علیه السلام 8 نیز سفارش مخصوص شده است.
پی نوشت :
1. جامع أحاديث الشيعة (للبروجردي) ج22، ص: 714
2. مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد ج2، ص: 849
3. الكافي (ط - الإسلامية) ج8، ص: 291
4. و لا تمش في الأرض مرحا ( اسراء آیه 37)
5. الخصال / ترجمه جعفرى ج1، ص: 21
6. شيخ حر عاملى، محمد بن حسن، وسائل الشيعة ج20، ص: 183
7. همان ، ج11، ص: 78
8. ابن قولويه، جعفر بن محمد، كامل الزيارات ص: 132
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیثی
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
راه هاي عدم وابستگي به دوستان و معلمان و... چيست؟
🌺پاسخ:
دغدغه و احساس نگرانيتان قابل درک است، اميدوارم در همه مراحل زندگي موفق باشيد. توجه داشته باشيد که اگر شما خودپذيري بالاي داشته باشيد، ديگران هم شما را دوست خواهند داشت، و اگر برفرض هم کسي شما را دوست نداشته باشد، نگراني و دلهرهاي در اين باره نخواهيد داشت، پس سعي کنيد نگاه به خودتان را مثبت کنيد. در ادامه نکات و راهکارهاي بيان ميشود:
1. 📌سطح عزت نفستان را افزايش دهيد، براي آنكه دوباره به عزت نفس دست يابيد نكات زير ميتوانند مفيد باشند:
- هر روز ساعتي را براي خوشحال كردن خودتان اختصاص دهيد.
- روي نكات مثبت و موفقيتهايتان تمركز كنيد.
- «نه» گفتن را ياد بگيريد.
- به خواسته هايتان توجه كنيد.
- براي آنكه مورد پسند ديگران قرار بگيريد، سعي نكنيد خودتان را تغيير دهيد.
- بهنظر خودتان اهميت دهيد.
- در ذهنتان تصوير مثبتي از خود داشته باشيد.
- با افراد مثبت نشست و برخاست كنيد.
- از خودتان مواظبت كنيد.
- از تنها ماندن لذت ببريد.
2. 📌 نقاط قوت خود را در يک برگه يادداشت کنيد و مجموعه اي از توانمنديهاي خود را شناسايي کنيد. و در مورد خود واقع بين باشيد. انسان بايد خود را با همه توانمندي ها و شرايط خاص خودش بپذيرد و قبول کند که من با همه محدوديت هايم اين هستم و در عين حال محاسن و نقاط قوتي نيز دارم.
3. 📌سعي کنيد افکار منفي را از خود دور کنيد و آنها را با افکار صحيح جايگزين کنيد.
4. 📌افکار تحقير کننده را از خود دور کنيد.
5. 📌سعي کنيد توجه خود را به توانمندي ها و قابليت هاي خود معطوف کنيد و نقاط ضعف خود را کوچک بشماريد.
6.📌 تلقين مثبت را فراموش نکنيد. به خود تلقين کنيد که من از بقيه چيزي کم ندارم؛ خيلي نقاط مثبت دارم که خيلي از افراد ندارند؛ من نبايد ترسي از حضور در جمع داشته باشم؛ همه کساني که به راحتي در حضور استاد صحبت مي کنند در توانايي ها و استعداد ها با من همطراز مي باشند و جاي نگراني نيست.
7. 📌هرگز خود را سرزنش نکنيد.
8. 📌زماني که در روابط خود با ديگران شکست ميخوريد، سعي کنيد تفسيري منطقي از اين شکست داشته باشيد؛ به جاي اينکه اين شکست را به خود و دائمي اِسناد بدهيد، آن را به عوامل بيروني مستند کنيد و آن را ناپايدار قلمداد کنيد.
9.📌 قدرت تحمل خود را براي مواجه شدن با ناکامي هاي احتمالي افزايش دهيد.
10. 📌از مقايسه کردن خود با ديگران بپرهيزيد و تفاوتهاي فردي را مورد نظر قرار دهيد.
11. 📌به خاطر داشته باشيد که بعضي اوقات شکست ها و ناکامي ها خود برکت هستند و انسان با کوله باري از تجارب حاصل، اهداف و برنامه هاي زندگي خود را مورد بازنگري قرار مي دهد و با انتخاب رويه و حرکت تازه، توفيقات بيشتري را کسب مي کند.
12. 📌بخشي از اوقات خودتان را براي ورزش، استراحت، تفکر، تنش زدايي و تمرين آرامش رواني ـ عضلاني اختصاص دهيد. رهايي از نگراني ها و تنش هاي رواني براي شما امري لازم و ضروري است.
13.📌 سعي کنيد در برقراري ارتباط با ديگران ابتکار عمل را به دست بگيريد. چيزي بدهيد و يا مطالبه کنيد. (مثلا شيريني و ميوه تعارف کنيد، قلم و تقويمي هديه کنيد، سؤالي بپرسيد و يا کتاب و مجله اي را به امانت بخواهيد و ...).
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#همسرداری
تقدیر رئیس مرکز ملی پاسخگویی از تلاش #مدافعان_سلامت
طی جلسه ای حجت الاسلام والمسلمین علی مخدوم «رئیس مرکز ملی پاسخگویی» با دکتر محمدرضا قدیر «رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم» دیدار و گفتگو کردند.
رئیس مرکز ملی پاسخگویی ضمن تشکر و قدردانی از زحمات کادر درمان و مدافعان عرصه سلامت در این ایام یاد آور شد:
در کنار تلاش های درمانی مدافعان عرصه سلامت، کارشناسان طلبه مرکز ملی، پاسخگوی سوالات مردم عزیز در رابطه با این بیماری بودند.
دکترقدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این دیدار علاوه بر قدردانی از تلاشهای مرکز ملی پاسخگویی، بر لزوم تداوم این خدمات به خصوص برای بیماران و کادر درمان، تاکید و توسعه همکاری های این مرکز با دانشگاه علوم پزشکی قم را خواستار شد.
#کرونا
#کتاب_پرسمان_کرونا
#نرم_افزار_پرسش_های_کرونا
#مدافعان_سلامت
#مرکز_ملی_پاسخگویی_به_سوالات_دینی
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
از کجا ميفهميم قرآن نياز به تفسير و تاويل دارد؟
🌺پاسخ:
مگر خدا نفرموده آيات قرآن دو دسته اند: آيات محکم و متشابه، آيا همه افراد توان ارجاع محکمات به متشابهات و درک معناي صحيح متشابهات را دارند؟
مگر قرآن داراي آيات ناسخ و منسوخ نيست؟ آيا همه افراد توان درک و شناخت آيات ناسخ و منسوخ را دارند؟
آيا قرآن داراي مطلق و مقيد هست و همه افراد توان شناخت اين ها را دارند؟
به اين آيه توجه کنيد:
«انا سنلقى عليك قولا ثقيلا» ؛ (1)
🌸اگر قرآن احتياج به مفسر و معلم و مبين ندارد، پس خدا نعوذ بالله نمي دانسته که قرآن را به تنهايي کافي ندانسته و در جنب قرآن، پيامبر را هم فرستاده تا مبين و معلم قرآن باشد:
«كَيْفَ تَكْفُرُونَ وَ اَنْتُمْ تُتْلى عَلَيْكُمْ آياتُ اللّهِ وَ فيكُمْ رَسُولُهُ ؛ (2) چگونه كفر مىورزيد و حال آن كه آيات خدا بر شما تلاوت مىشود و رسول خدا در بين شماست؟».
☘️در اين آيه دو عامل براى هدايت مردم و حفظ آنان از گمراهى معرفى شده است: يكى آيات كتاب خدا كه بر مردم تلاوت مىشود و دوم رسول خدا كه در بين آن هاست و مضمون وحى را تبيين مىكند. از ظهور كلام فهميده مىشود كه كتاب خدا بدون ضميمه شدن تفسير پيامبر و به تنهايى براى در امان نگه داشتن آن ها از كفر، كافى نيست؛ زيرا ممكن است مضمون وحى را درست نفهمند و آن را بد تفسير كنند و گمراه شوند.
«اَنْزَلْنا اِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبيِّنَ لِلنّاسِ مُا نُزِّلَ اِلَيْهِمْ »؛ (3)
در اين آيه به صراحت وظيفه رسول خدا تبيين و تفسير قرآن معرفى شده است.
🍃در آيات متعددى رسول خدا، معلوم كتاب معرفى شده است:
«اَرْسَلْنا فيكُمْ رَسُولاً مِنْكُمْ يَتْلوْ عَلَيْكُمْ اياتِنا وَ يُزَكّيكُمُ وُ يُعَلِّمُكُمْ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ ؛ (4) در ميان شما فرستادهاى از خودتان روانه كرديم كه آيات ما را بر شما مىخواند و شما را پاك مىگرداند».
«رَبَّنَا وَ ابْعَثْ فيهِمْ رَسُولاً مِنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ اياتِكَ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ يُزَكّيهِمْ ؛ (5) پروردگارا در ميان آنان فرستادهاى از خودشان برانگيز تا آيات تو را بر آنان بخواند وكتاب و حكمت بدانان بياموزد و پاكشان گرداند».
🌼معلوم است كه منظور از تعليم كتاب، آموزش خواندن آن نبوده است؛ زيرا آنان عرب بودند و هم معانى ظاهرى الفاظ قرآن را مىفهميدند و هم باسوادهاى آنان مىتوانستند نوشتههاى قرآن را تلاوت كنند و تعليم خواندن و نوشتن به بى سوادهاى آنان هم، تعليم قرآن نبود؛ بلكه تعليم خواندن و نوشتن بود. پس منظور از تعليم كتاب، يعنى تبيين مضامين و پيامهاى قرآن و تفسير آيات آن.
🌿و مگر رسول خدا هنگام وفات نفرمود:
من دو چيز گران بها و ارزشمند در بين شما به ارث مىگذارم و اگر بعد از من به آن دو متمسك شويد، هرگز گمراه نخواهيد شد و آن دو عبارتند از: كتاب خدا و عترت و اهل بيتم. (6)
اين بيان مشابه همان آيه 101 آل عمران است كه سبب صيانت از گمراهى را كتاب خدا و رسول خدا معرفى كرده بود. علاوه بر اين روايات فراوان ديگرى دلالت دارد.
🌸بنا بر اين قرآن به زبان عربي مبين و براي هدايت عموم نازل شده و فهم آن در هيچ دسته و گروهي منحصر نشده و همه مي توانند با کسب مقدمات لازم از سفره مواهب بيکران قرآن طعام هاي معرفتي و هدايتي بگيرند. ولي چون افراد در معرض بدفهمي و غلط فهمي هستند و چون درک همه معارف قرآن از توان غالب انسان ها خارج است، خداوند پيامبر و اهل بيتش را به بيان و تفسير قرآن گمارده و ما بايد فهم خود را به آنان ارجاع داده و در صورت تاييد آن ها ، به فهممان عمل کنيم و براي فهم معاني متعالي قرآن بايد از پيامبر و اهل بيت و شاگردان مکتب آن ها کمک بگيريم.
پي نوشت ها:
1. مزمل (73) آيه 5.
2. آل عمران (3) آيه 101.
3. نحل(16)آيه 44.
4. بقره(2)آيه 151.
5. همان، آيه 129.
6. محمد قمى، حديث ثقلين ، مصر دارالتقريب، 1371 ق، ص 9.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
📚📏📚📏📚
✅پرسش:
مرجع من آيت االله خامنه اي است. آياوام بانکي با سود ربا نيست؟ و اگر نيست اگر من از پسرخاله ام 10 ميليون وام بگيرم و بگه که 2 سال ديگه بايد 12 ميليون بدي اين ربا است ؟ اگر اين ربا باشد پس اين هم ربا است ؟ آيا اين کلاه شرعي نيست؟
🌺پاسخ:
وام ها به دو صورت است يا وام به صورت قرض الحسنه است ويا وام به صورت تسهيلات است اگر وام قرض الحسنه باشد و سودي گرفته بشود ربا وحرام است ولي اگر وام از نوع تسهيلات باشد و پول وام در همان عنواني که وام داده مي شود استفاده بشود ربا نيست واشکال ندارد .
☘️توضيح آن که در وام تسهيلات فرد وام گيرنده مالک پول نيست بلکه اين پول وام امانتي است دست او که اين پول را در همان عنوان از طرف بانک هزينه کند وبانک در آن جنس با فرد شريک مي شود وسپس حق خود را گرانتر به فرد وام گيرنده مي فروشد در واقع اين اضافي که بانک مي گيرد در قبال معامله اي است که انجام داده و سود وربا نيست.
🔸مثلا بانک وام خريد خودرو مي دهد وفرد وام را از طرف بانک در خريد خودرو هزينه مي کند وبانک در اين خودرو با بانک شريک مي شود و سپس بانک سهم خود را گرانتر به فرد مي فروشد ولذاست که فردي که وام تسهيلات مي گيرد حرام است حتي هزار تومان از اين وام را در جاي ديگري هزينه کند.در صورت نياز به توضيح بيشتر با شماره096400بخش فقه تماس بگيريد.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
براي جبران گناهان گذشته بايد چکار کرد؟ و چکار کنيم که خدا گناهان گذشته ما را ببخشد؟
قسمت اول:
🌺پاسخ:
ابتدا بصورت کلي درباره رحمت الهي و بخشش او نکاتي عرض مي شود.
💥گناه هر چه بزرگ باشد ، باز به جهت بزرگي و عظمت رحمت و بخشش الهي ، بخشيده خواهد شد. البته اگر توبه واقعي نمايد و از صميم قلب پشيمان بوده و قصد انجام دوباره آن را نداشته باشد ، به خصوص اگر کسي به غفلت يا در اثر فريب به اين عمل زشت مبتلا شده باشد .
✍️در هر حال انسان بايد سعي کند که فريفته نشود و در دام فريب کار نيفتد . در غير اين صورت او به اندازه همين غفلت مقصر خواهد بود ، اما اين ها هيچ کدام نبايد موجب يأس و نا اميدي از رحمت خدا شود.
📌در قرآن کريم، پروردگار 91 بار به عنوان غفور (بسيار آمرزنده) و 5 بار به عنوان غفار (بسيار بخشنده) ياد شده ، بيش از 80 بار از توبه و بازگشت به سوي خدا و قبولي توبه، سخن به ميان آمده است. همه اينها حکايت از دامنه گسترده رحمت و مغفرت حق تعالي و قبولي توبه توبه کنندگان دارد. در آيه سوره نساء ميفرمايد: «هر کسي کار بدي انجام داده يا به خود ستم روا داشته» (اگر) از خداوند طلب آمرزش کند، خدا را آمرزنده و مهربان خواهد يافت».
🌸يأس و نا اميدي از لطف و رحمت بي پايان و بي کرانه حق تعالي چرا؟اين سخن خدا است که به پيامبر فرمود: « از قول من به مردم بگو: اي بندگان من! اي کساني که (با بديها و گناهان) بر خود ستم روا داشتيد، از رحمت خداوند نااميد نشويد (و بدانيد که در صورت توبه کردن) خدا همه گناهان را ميآمرزد، چه اين که او بسيار آمرزنده و مهربان است».
☘️بهترين راه بخشش الهي، توبه از گناهان است.
* توبه ندامت و پشيماني واقعي از گناهان گذشته است و اين ندامت , ندامت قلبي است , ولي اظهار آن به اين نحوه است : استغفراللّه ربى و أتوب اليه .تكرار اين لفظ همراه با ندامت قلبي بسيار مطلوب است . البته توبه واقعي آن است كه علاوه بر اعتراف به جهل و ندامت و تنفّر قلبي، با عمل نيكو و صالح ، كاستي ها يي را كه دارد ، جبران كند.
☘️قرآن مي فرمايد : پروردگارت نسبت به آنان كه از روي جهل اعمال بد انجام داده اند ، سپس توبه كردند و در مقام جبران بر آمدند ، آمرزنده و مهربان است. طبق اين آيه توبه به توبه قلبي و ندامت دروني محدود نمي شود ، بلكه روي اثر عملي آن تأكيد شده و اصلاح و جبران ، مكمّل توبه شمرده شده ،تا اين فكر غلط را از مغز خود بيرون كنيم كه هزاران گناه را با جمله « استغفرالله » مي توان جبران كرد.
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
🇮🇷✨🇮🇷✨🇮🇷
💎مومنان را به ایستادگی وادار کن
🌺پیغمبر فقط مأمور نیست که خودش ایستادگی کند؛ باید خیل عظیم مؤمنان را هم در همین راه به ایستادگی وادار کند.
🌼انسانهایی که از یک طرف در معرض هجوم بلایا و مشکلات زندگی هستند - دشمنان، توطئهگران، بدخواهان و قدرتهای مسلط - و از طرف دیگر، مورد تهاجم هواهای نفسانی خودشان هستند - خواهش های نفسانی و دل بی طاقت انسان که از زر و زیور دنیا مجذوب می شود و به سمت آنها کشیده می شود - از این صراط مستقیم، به چپ یا راست انحراف پیدا می کنند.
💥محبت طلا و نقره، محبت پول، محبت شهوات جنسی، محبت مقام و اینها، چیزهایی است که هر کدام، یک کمندی بر گردن دل انسان می اندازند و آن را به سمت خودش می کشانند.
☘️مقاومت و ایستادگی در مقابل اینها که انسان پایش نلغزد: «و من تاب معک»؛ مؤمنین را در بین این دو جاذبهی قوی - جاذبهی فشار دشمن و جاذبهی فشار درونی دل هوسران - و این دو مغناطیس، در خط مستقیم نگه داشتن و هدایت کردن..
📚بیانات مقام معظم رهبری در دیدار بسیجیان در تاریخ ۱۳۸۵/۰۱/۰۶
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#آیت_الله_خامنه_ای
#مقام_معظم_رهبری
🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
معناي قرآني استکبار چيست ؟ و از ديدگاه اسلام چطور بايد با آن برخورد کرد؟
قسمت اول:
🌺پاسخ:
اين لغت از ريشه «ک ـ ب ـ ر» و به معناي برتري خواهي، امتناع از پذيرش حق از روي عناد و تکبّر است؛
🍀 اما در اصطلاح، اين لغت بيش تر به سلطه جويي، استعمار و استثمار معنا مي شود.
🌱 اين واژه با مشتقات آن، 48 بار در قرآن کريم آمده است. 4 مورد آن به استکبار ابليس و بقيّه به استکبار انسان اشاره دارد. ماده «عُتُوّ» و برخي مشتقات آن نيز در قرآن کريم به معناي استکبار است.
راه هاي مقابله با استکبار رو مي توان چند مورد ذکر کرد:
1. 📌صبر و پايداري
نخستين اصل اساسي براي مبارزه با مستکبران زورگو، صبر و پايداري در برابر تهاجمات گسترده آنها و تحمل مشکلات و گرفتاريهاست و هر چه دشمن زورگو، قوي تر باشد، استقامت بيش تري را طلب مي کند. در قرآن کريم، پيروزي بني اسرائيل بر فرعونيان را محصول شکيبايي آنان در مبارزه معرفي کرده است و مي فرمايد:
«وَ أَوْرَثْنَا الْقَوْمَ الَّذينَ کانُوا يُسْتَضْعَفُونَ مَشارِقَ الاْءَرْضِ وَ مَغارِبَهَا الَّتي بارَکْنا فيها وَ تَمَّتْ کَلِمَتُ رَبِّکَ الْحُسْني عَلي بَني إِسْرائيلَ بِما صَبَرُوا وَ دَمَّرْنا ما کانَ يَصْنَعُ فِرْعَوْنُ وَ قَوْمُهُ وَ ما کانُوا يَعْرِشُون»؛ و مشرقها و مغربهاي پر برکت زمين را به آن قومِ به ضعف کشانده شده [زير زنجير ظلم و ستم]، واگذار کرديم و وعده نيک پروردگارت بر بني اسرائيل، به سبب صبر و استقامتشان تحقّق يافت و آنچه فرعون و فرعونيان [از کاخهاي مجلّل[ مي ساختند، و آنچه از باغهاي داربست دار فراهم ساخته بودند، در هم کوبيديم.»
در اين آيه، شرط پيروزي بر استثمارگران، صبر و مقاومت معرفي شده است. مستضعفان و ملّتي که صابر و مقاوم باشند، وارث زمين مي شوند.
2. 📌وجود رهبري صالح و ياوراني صديق
«وَ ما لَکُمْ لاتُقاتِلُونَ في سَبيلِ اللّه ِ والمُستَضعَفينَ مِنَ الرِّجالِ والنِّساءِ والوِلدنِ الَّذينَ يَقولونَ رَبَّنا أَخرِجنا مِن هذِهِ القَريَةِ الظّالِمِ أَهلُها واجعَل لَنا مِن لَدُنکَ وَلِيًّا واجعَل لَنا مِن لَدُنکَ نَصِيرا»؛ «شما را چه شده است که در راه خدا و [در راه نجات[ مردان و زنان و کودکان مستضعف نمي جنگيد، آنان که مي گويند: پروردگارا! ما را از اين شهري که مردمش ستمگرند، بيرون بر و از جانب خود، رهبر و سرپرستي براي ما قرار ده و از سوي خودت، براي ما ياوري تعيين فرما.»
همان گونه که از آيه بر مي آيد، نخستين تقاضاي مستضعفان گرفتار در چنگال دشمن، براي نجات خويش، تقاضاي ولي از جانب خداوند بوده است و سپس از خداوند خواسته اند که برايشان، ياوري تعيين فرمايد.
ادامه دارد..
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
براي جبران گناهان گذشته بايد چکار کرد؟ و چکار کنيم که خدا گناهان گذشته ما را ببخشد؟
قسمت دوم(آخر):
🌺پاسخ:
بنابراين بايد عملاً خطاها جبران گردد . قسمت هايي كه از روح انسان و يا جامعه بر اثر گناه آسيب يافته، اصلاح و مرمّت شود.
البته توبه كردن از گناهان , بستگي به گناهي دارد كه انجام شده است .گناهاني را كه از انسان سر مي زند ، از دو حالت يا دو دسته زيرخارج نيست :
☘️يك دسته حق الله است، مثل ترك نماز و روزه، راه جبرانش اين است كه قضاي آن را به جا آوريد. اگر از عهده قضاي همه آن برنميآييد، هر مقداري كه ميتوانيد، انجام بدهيد.
☘️دسته دوم حق الناس است. جبران حق الناس آن است كه رضايت قلبي صاحبان حق را به هر صورتي شد، به دست آوريد. اگر مالي را از مردم تصرّف كرده يا ضايع نموده يا ضربهاي بر بدن آنان وارد كردهايد كه ديه يا قصاص دارد، بايد يا رضايت آنان را جلب كنيد و يا مال و ديه را به آنان بدهيد.
💥اگر با زبان يا عمل تان، روح آنان را آزردهايد و آبرو و حيثيت آنان را بردهايد، در صورت امكان از آنان رضايت بگيريد اما اگر ممكن نيست، براي آنان دعا كنيد.
🌸اگر برخي افراد را نميشناسيد يا مردهاند يا دسترسي به آنان نداريد، در امور مالي، مال را به فرزندان يا وارثان آنان بپردازيد. اگر دسترسي به آنان هم ممكن نباشد، در راه خدا براي شان صدقه بدهيد.
🌼در غير اموال مالي، در حق آنان دعا و استغفار كنيد و صدقه و خيراتي هديه نماييد.
🍀توبه حقيقي شرايط و لوازم و آثار عملي دارد . مهمترين آن، عبارت است ازاين که تصميم بگيريد که :
1ـ 📌ديگر هيچ گناهي را انجام ندهيد. اگر به دليل ندانستن مسئله و جهل يا غفلت و فراموشي يا هر دليل ديگر، دوباره گناهي را مرتكب شديد، بلا فاصله توبه كنيد و با اشك و گريه، از خداوند بخواهيد كه شما را بيمارزد.
2ـ📌 خود را به احكام و دستورهاي دين مقيد و پايبند كنيد و گناهان گذشته خود را جبران نماييد.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
💥تنگدستی و ذلت در اثر...
🌺الإمامُ الهادي عليه السلام : العُقوقُ يُعقِبُ القِلَّةَ ، و يُؤَدّي إلَى الذِّلَّةِ .
📚بحار الأنوار : 74/84/95.
🌱امام هادى عليه السلام : نافرمانى والدين، تنگدستى مى آورد و به ذلّت مى كشاند.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث