👈اعمال شب اول ماه رجب
◀اهمیت این ماه همین بس که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: ماه رجب ماه بزرگ خداست و ماهى که حرمت و فضیلت به آن نمىرسد و جنگیدن با کافران در این ماه حرام است و رجب ماه خداست و شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امت من است کسى که یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، موجب خشنودى خدای بزرگ میشود و غضب الهى از او دور میشود و درى از درهاى جهنم بر روى او بسته شود.
✅امام موسی کاظم(ع) در یک روایتی در باب اهمیت ماه رجبالمرجب فرمود: هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، آتش جهنم یک سال، از او دور شود و هر کس سه روز از آن را روزه بگیرد، بهشت بر او واجب میشود، همچنین فرمود: رجب نام نهرى است در بهشت که از شیر سفیدتر و از عسل شیرینتر است، هر کس یک روز از رجب را روزه بگیرد، البته از آن نهر بیاشامد.
👈برای این ماه خدا اعمال مختلفی ذکر شده است که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود👇
*اعمال شب اول ماه رجب
۱_از رسول خدا(ص) نقل شده است که به هنگام رؤیت هلال ماه رجب، این دعا را مىخواند: «اَللّـهُمَّ اَهِلَّهُ عَلَیْنا بِالاْمْنِ وَالاْیمانِ وَالسَّلامَةِ وَالاْسْلامِ رَبّى وَرَبُّکَ اللهُ عَزَّوَجَلَّ»؛ خدایا این ماه را بر ما به امنیت و ایمان و سلامت و دین اسلام نو کن، پروردگار من و پروردگار تو (اى ماه) خداى عزوجل است و همچنین از آن حضرت نقل شده است که وقتى هلال ماه رجب را مىدید، مىفرمود: «اَللّـهُمَّ بارِکْ لَنا فى رَجَب وَشَعْبانَ، وَبَلِّغْنا شَهْرَ رَمَضانَ، وَاَعِنّا عَلَى الصِّیامِ وَالْقِیامِ، وَحِفْظِ اللِّسانِ، وَغَضِّ الْبَصَرِ، وَلا تَجْعَلْ حَظَّنا مِنْهُ الْجُوعَ وَالْعَطَشَ»؛ خدایا برکت ده بر ما در ماه رجب و شعبان و ما را به ماه رمضان برسان و کمکمان ده براى گرفتن روزه و شب زندهدارى و نگهدارى زبان و پوشیدن چشم و بهره ما را از آن ماه تنها گرسنگى و تشنگى قرار مده.
۲_ غسل کردن: سیّد بن طاووس مىگوید در کتب «عبادات» روایتى از رسول خدا (ص) یافتم که آن حضرت فرمود: هر کس ماه رجب را درک کند و در اول، وسط و آخر آن، غسل کند همانند روزى که از مادر متولد شده، از گناهان خارج شود (و پاک شود).
۳_زیارت امام حسین(ع) در این شب فضیلت بسیار دارد.
۴_ بعد از نماز مغرب، ۲۰ رکعت نماز بخواند (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت یک بار سوره «حمد» و یک بار سوره «توحید» بخواند، رسول خدا(ص) در پاداش این عمل فرمود: هر کس چنین کند، به خدا سوگند خودش، خانوادهاش، مالش و فرزندانش محفوظ بمانند و از عذاب قبر پناه داده شود... و در قیامت به سرعت از صراط بگذرد.
۵_بعد از نماز عشا، دو رکعت نماز به جا آورد، در رکعت اول «حمد» و «الم نشرح» را یک مرتبه و سوره «توحید» را سه مرتبه بخواند و در رکعت دوم، سورههاى «حمد»، «الم نشرح»، «توحید» و «معوّذتین» (سورههاى ناس و فلق) را یک بار بخواند و پس از سلام ۳۰ مرتبه بگوید: «لا اله الاّ الله» و ۳۰ مرتبه «صلوات» بفرستد، رسول اکرم(ص) فرمود: کسى که این عمل را انجام دهد، خداوند گناهانش را مىآمرزد و از گناه پاک مىشود.
۶_ ۳۰ رکعت نماز بخواند، (هر دو رکعت به یک سلام) در هر رکعت یک مرتبه «حمد» و یک مرتبه «کافرون» و سه مرتبه «توحید» را بخواند. در روایتى رسول خدا(ص) فرمود: هر مرد و زن مؤمنى چنین کند، خداوند تمام گناهان کوچک و بزرگ وى را مىآمرزد و تا سال بعد، خداوند نامش را در فهرست «نمازگزاران» مىنویسد و از نفاق پاک مىشود.
۷_ احیاى شب اول ماه رجب: شیخ طوسى در «مصباح المتهجّد» از امام صادق(ع) از جدش از امیرمؤمنان على(ع) نقل کرده است که آن حضرت دوست داشت که در چهار شب از شبهاى سال، فارغ از هر چیز، به عبادت بپردازد شب اوّل ماه رجب، شب نیمه شعبان، شب عید فطر و شب عید قربان، در حدیثى دیگر، از امام صادق(ع) نقل شده است که «تا مىتوانى بر احیاى شبهاى عید فطر، عید قربان و... شب اول رجب مراقبت کن.
۸_خواندن دعایى که از امام جواد(ع) نقل شده است که فرمود: مستحب است انسان، در شب اول رجب، با این کلمات، دعا کند: «اَللّـهُمَّ اِنّى اَسْئَلُکَ بِاَنَّکَ مَلیکٌ، وَاَنَّکَ عَلى کُلِّ شَىْء مُقْتَدِرٌ، وَاَنَّکَ ما تَشآءُ مِنْ أَمْر یَکُونَ اَللّـهُمَّ اِنّى اَتَوَجَّهُ اِلَیْکَ بِنَبِیِّکَ مُحَمَّد نَبِىِّ الرَّحْمَةِ، صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ، یا مُحَمَّدُ یا رَسُولَ اللهِ، اِنّى اَتَوَجَّهُ بِکَ اِلَى اللهِ رَبِّکَ وَرَبِّى لِیُنْجِحَ بِکَ طَلِبَتى»
✔نکته⬅ یکشنبه شب میشه شب اول ماه رجب
🙏دوستان و گروه هاتون رو از شب اول ماهرجب و اعمالش مطلع کنید☺
👈پرسش از طریق شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
👇👇👇
♨️سوال:
🔰به چه دلیل به امام پنجم باقر می گویند؟
✍️پاسخ:
✅امام باقر علیهالسلام، در طول زندگی خود، به نشر و گسترش حقایق و معارف الهی پرداخت. مشکلات علمی را تشریح نمود. جنبش علمی دامنه داری به وجود آورد که مقدمات تاسیس یک «دانشگاه بزرگ اسلامی» را که در دوران امامت فرزند گرامیش «امام صادق» به اوج عظمت رسید، پی ریزی کرد.
امام پنجم در علم، زهد، عظمت و فضیلت سرآمد همه بزرگان بنی هاشم بود. مقام بزرگ علمی و اخلاقی او مورد تصدیق دوست و دشمن بود. به قدری روایات و احادیث، در زمینه مسائل و احکام اسلامی، تفسیر، تاریخ اسلام، و انواع علوم، از حضرت به یادگار مانده است که تا آن روز از هیچ یک از فرزندان امام حسن و امام حسین علیهالسلام به جا نمانده بود.(۱)
رجال و شخصیت های بزرگ علمی آن روز، نیز عدهای از یاران پیامبر صلیاللهعلیهوآله که هنوز در حال حیات بودند، از محضر حضرت استفاده میکردند.
«جابر بن یزید جعفی» و «کیسان سجستانی» (از تابعین) و فقهائی مانند: «ابن مبارک»، «زهری»، «اوزاعی»، «ابوحنیفه»، «مالک»، «شافعی»، «زیاد بن منذرنهدی» از آثار علمی او بهرهمند شده، سخنان حضرت را، بی واسطه و گاه با چند واسطه، نقل نمودهاند.
کتب و مولفات دانشمندان و مورخان اهل تسنن مانند: طبری، بلاذری، سلامی، خطیب بغدادی، ابونعیم اصفهانی، و کتبی مانند: موطا مالک، سنن ابی داود، مسند ابی حنیفه، مسند مروزی، تفسیر نقاش، تفسیر زمخشری، و ده ها نظیر این ها، که از مهم ترین کتب جهان تسنن است، پر از سخنان پرمغز پیشوای پنجم است و همه جا جمله: «قال محمد بن علی» و یا «قال محمد الباقر» به چشم میخورد. (۲)
کتب شیعه نیز در زمینههای مختلف سرشار از سخنان و احادیث حضرت باقر علیهالسلام است. هر کس کوچک ترین آشنایی با این کتاب ها داشته باشد، این معنا را تصدیق میکند.
آوازه علوم و دانش های امام باقر چنان اقطار اسلامی را پر کرده بود که لقب «باقر العلوم» (گشاینده دریچههای دانش و شکافنده مشکلات علوم) به خود گرفته بود.
«ابن حجر هیتمی» مینویسد:
محمد باقر به اندازهای گنج های پنهان معارف و دانش ها را آشکار ساخته، حقایق احکام و حکمت ها و لطایف دانش ها را بیان نموده که جز بر عناصر بی بصیرت یا بد سیرت پوشیده نیست. از همین جاست که وی را شکافنده و جامع علوم، و برافرازنده پرچم دانش خوانده اند. (۳)
«عبدالله بن عطأ» که یکی از شخصیت های برجسته و دانشمندان بزرگ عصر امام بود، میگوید:
هرگز دانشمندان اسلام را در هیچ محفل و مجمعی به اندازه محفل محمد بن علی علیهالسلام از نظر علمی حقیر و کوچک ندیدم. من «حکم بن عتیبه» را که در علم و فقه مشهور آفاق بود، دیدم که در خدمت محمد باقر مانند کودکی در برابر استاد عالیمقام، زانوی ادب بر زمین زده شیفته و مجذوب کلام و شخصیت او گردیده بود.(۴)
آثار درخشان علمی پیشوای پنجم و شاگردان برجستهای که مکتب بزرگ وی تحویل جامعه اسلامی داد، پیشگویی پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآله را عینیت بخشد. راوی این پیشگویی «جابر بن عبدالله انصاری» شخصیت معروف صدر اسلام است.
جابر که یکی از یاران بزرگ پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآله و از علاقهمندان خاص خاندان نبوت است، میگوید:
روزی پیامبر به من فرمود: «بعد از من شخصی از خاندان مرا خواهی دید که اسمش اسم من و قیافهاش شبیه قیافه من خواهد بود. او درهای دانش را به روی مردم خواهد گشود.
پیامبر هنگامی که پیشگویی را فرمود که هنوز حضرت باقر علیهالسلام چشم به جهان نگشوده بود.
سال ها از این جریان گذشت، زمان پیشوای چهارم رسید. روزی جابر از کوچههای مدینه عبور میکرد، چشمش به حضرت باقر افتاد. وقتی دقت کرد، دید نشانه هایی که پیامبر فرموده بود، در او هست.
پرسید :اسم تو چیست ؟
گفت: محمد بن علی بن الحسین .
جابر بوسه بر پیشانی او زد و گفت: جدت پیامبر به وسیله من به تو سلام رساند!
جابر از آن تاریخ، به پاس احترام پیامبر و به نشانه عظمت امام باقر علیهالسلام هر روز دوبار به دیدار حضرت میرفت، او در مسجد پیامبر میان انبوه جمعیت می نشست. در پاسخ بعضی از مغرضان که از کار وی خردهگیری میکردند، پیشگویی پیامبر اسلام را نقل میکرد. (۵)
بر این اساس و با توجه به پیشگوئی پیامبر صلیاللهعلیهوآله حضرت ملقب به باقر گشت.
پی نوشت ها:
۱ .ارشاد مفید ،ص ۲۶۱ ، قم ،منشورات مکتبه بصیرتی .
۲ . مناقب ال ابی طالب ،ج ۴ ، ۱۶۵ ، ابن شهر آشوب ،قم انتشارات علامه .
۳ .الصواعق المحرقه ،ص ۲۰۱ ،قاهره ،مکتبه القاهره ،۱۳۸۵ ه ق .
۴ .تذ کره الخواص ،ص ۳۳۷ ،سبط بن الجوزی ،نجف ،منشورات المطبعه الحیدریه ،۱۳۸۳ ه ق .
۵ . بحار الانوار ،ج ۴۶ ص ۲۲۶ ،تهران ،مکتبه الاسلامیه ، ۱۳۹۴ ه ق ،چاپ دوم .
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰 روز اول عيد وفات امام علي النقي عليه السلام است تکليف چيه؟ مشکي بپوشيم و ديد بازديد نريم؟
✍️پاسخ:
✅صله ارحام در روز شهادت اشکال ندارد اما از این جهت که با پوشیدن لباس های نو و شادی و تبریک گویی همراه است، بهتر است دید و بازدید از روز بعد از شهادت آغاز شود.
آنچه مهم است برپایی با شکوه مراسم عزاداری و برقراری هیئات مذهبی و شرکت در آن است.
به همین جهت توصیه میشود مراسم سال تحویل در اماکن مذهبی برگزار شود و اگر دورهمی در این شب و روز برگزار میشود مزین به نام و یاد آن حضرت باشد.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰علت تبعید و حضور امام هادی (ع) در سامرا چه بود؟
✍️پاسخ:
✅امام هادی(علیه السلام) پس از سپری کردن سیزده سال از دوران امامت خویش، از سوی متوکل به سامرا احضار شد و به ناچار بیست سال[۱] و به عقیده برخی یازده یا نوزده سال[۲]دور از مدینه و در کشور عراق ساکن شدند.
چند عامل را می توان بعنوان دلیل این تبعید بیان کرد:
نفوذ اجتماعی امام(ع)
امامان در دوران انزوا و فشار، بر قلب ها حکومت می کردند و این خود عاملی بود که خلفای ستمگر همواره پایه های حکومت خود را متزلزل بدانند.
روزی هارون، پیشوای هفتم امام موسی بن جعفر(ع) را کنار کعبه دید، به او گفت: تویی که مردم پنهانی با تو بیعت می کنند و تو را به پیشوایی برمی گزینند؟
امام فرمود: «اَنا امام القلوب و انت امام الجسوم؛ من بر دل های مردم حکومت می کنم و تو بر بدن ها».[۳]
گزارش کارگزاران متوکل
بریحه عباسی که مسئول نظارت بر اقامه نماز در حرم مدینه و مکه بود، در نامه ای به متوکل نوشت: اگر به مدینه و مکه نیاز داری، علی بن محمد را از آنجا بیرون ببر؛ زیرا او بیشتر مردم این ناحیه را مطیع فرمان خویش گردانیده است.[۴]
عبدالله ابن محّمد فرماندار مدینه، دیگر فردی است که نامه های زیادی علیه آن حضرت به متوکل نوشت؛ به گونه ای که سبب خشم و غضب متوکل گشت. از این رو، امام هادی(ع) به متوکل نامه ای مرقوم داشت که فرماندار مدینه به من اذیت و آزار می رساند و آنچه درباره من نوشته، دروغ محض است.[۵]
آگاهی خلفا از جایگاه امامان
یکی از علل احضار امام به سامرا آگاهی خلفای بنی عباس از جایگاه ویژه امامان نزد شیعیان بود. آنان به خوبی می دانستند که طبق اعتقادات شیعه، امام نقش محوری دارد و نصّ امام قبلی و معجزات و احادیث رسیده از پیامبر(ص) این امر را اثبات و مشخص می سازد. همچنین آنان آگاه بودند که شیعیان، سخنان و مواضع امام را به جان و دل می خرند و چون آنان را به حکم تطهیر از هر گونه آلودگی مبرّا می دانند، خلافت کسانی جز معصومان را غاصبانه می دانند. بر این اساس، خلفا به جانشین امام قبل حسّاسیت خاصی داشتند.
پی نوشتها:
[۱] . بحارالانوار، ج۵۰، ص۲۰۶.
[۲] . منتهی الامال، ص ۳۸۴، ذکر شهادت امام هادی.
[۳] . الصواعق المحرقه، ص ۲۰۴، ابن حجر هیتمی.
[۴] . اثبات الوصیه، ص۲۲۵؛ منتهی الامال ، ص ۳۷۷، فصل پنجم، در حرکت امام هادی از مدینه تا سامرا.
[۵] . الارشاد، ص۳۱۳ و۳۱۴؛ بحارالانوار، ج۵۰، ص۲۰۰.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
👇👇👇
🌗 لیلة الرغائب شب آرزوها 🌺
✍️ شب آرزوهاست. بیا غرور را کنار بگذاریم، لباس تکبر از تن به در کنیم و از درگاه خداوند متعال عذر خواهی کنیم به خاطر آن که عصیانش کردیم و نافرمانیش نمودیم.
👏 بیا عذر تقصیر به درگاهش آوریم که چون شیطان از فرمانش سر باز زدیم.
♻️ 💢 ♻️ 💢 ♻️ 💢
✍️ شب آرزوهاست بیا دعا کنیم برای آن کودکی که در آن سوی پهناور زمین امشب را گرسنه خواهد خوابید. و برای آن بیماری که فردایش را کسی امیدوار نیست. بیا از خدا بخواهیم رنج های آدمی را بکاهد و آرامش او را بیافزاید.
♻️ 💢 ♻️ 💢 ♻️ 💢
💠 خدایا
💠 آرزو می کنم ، آنچه را آرزو کنم ، که تو دوست داری
💠 و آن آرزو را اجابت نمایی که نیک فرجامم نماید .
💠 لیله الرغائب شب آرزوهاست
💠 برای اجابت آرزوهای هم آرزو کنیم . . .
♻️ 💢 ♻️ 💢 ♻️ 💢
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اخلاق فرد موئمن بايد چطور باشه؟ لطفا چند کتاب معرفي بفرماييد.
✍️پاسخ:
✅در اصطلاح اخلاقي و آموزه هاي ديني اسلام به كسي خوش اخلاق گفته مي شود كه با گشاده رويى، زباني ملايم و برخوردي شاد با مردم روبرو مي شود، و در هر شرايطي اين توانايي را دارد كه با خوش روئى برخورد كند، لب هايى پر از تبسم، و كلماتى پر از محبت و لطف داشته باشد. البته همه ما كاملا واقف هستيم كه اين توانايي در روابط اجتماعى انسان چه تاثير اعجاز گونه اي دارد و چه مقدار كارگشا است.
به عكس، كج خلقى و ترش روئى و سخنان خشن و خشك و فاقد لطف و محبت، حالت آزار دهنده اي است كه ريشه در شخصيت نابهنجار فرد بد اخلاق دارد و علامت ضعف وجودي و نقصان پرورش يافتگي او مي باشد. انسان هاي ضعيف، شكست خورده، نا اميد، عصباني و ناتوان معمولا بداخلاق مي شوند. اين افراد اغلب در هر شرايطي حالت طلب كاري دارند و عزت نفس و توانايي هاي خود را ناديده مي گيرند. كج خلقي معمولا باعث ناراحتي عصبي خود فرد، آزار خانواده او، نفرت عمومي و گسستن پيوندهاى اجتماعى واجد آن خواهد شد.
امام صادق علیه السلام در تعريف خوش اخلاقي فرموده: حسن خلق آن است كه برخوردت را نرم كني، سخنت را پاكيزه گرداني و برادرت را با خوش رويي ديدار نمايي.(جامع السعادات، ج1، ص324)
به طور عمومی کتابهای معراج السعاده اثر مرحوم نراقی که مرحوم شیخ عباس قمی آن را به طور خلاصه و با نام المقامات العلیه بازنویسی کرده اند؛ کتاب صفات پسنديده و نكوهيده ، شيخ صدوق رحمه الله؛ اخلاق، شهيد دستغيب، کتاب نقطه آغاز در اخلاق عملي، محمد رضا مهدوي کنی، همچنین کتابهای به سوی خودسازی و به سوی او (کتاب به سوی تو، با نام مشکات هم منتشر شده است) نوشته آیه الله مصباح بسیار عالی ست.
موفق باشید
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅پرسش:
چه کنيم که در تمام شرايط راضي به رضاي خدا باشيم؟
🌺پاسخ:
ما هر اندازه تأثير خدا را در وجود خود و در عالم هستي بهتر، وسيعتر و عميقتر بشناسيم زمينه رضامندي ما نیز گسترش پيدا ميکند. در مورد امور خوشایند انسان می تواند شکرگزار و راضی باشد اما وقتی کار به دشواری ها و مصائبی می رسد که انسان خودش در آنها نقشی نداشته، راضی بودن به رضای خدا برای افراد عادی کمی سخت می شود، هرچند با دقت و توجه، می توان حتی سختی ها را هم با رضایت تحمل کرد.
نکتهای که بايد بدان توجه داشته باشيم تا این مسأله برايمان حل شود اين است که حوادث حيثيتهاي مختلفی دارند و انسان به گونهای خلق شده است که میتواند از يک حادثه خاص، از يک جهت راضي و از جهتی دیگر ناراضي باشد. بیماری که باید عضوی از بدن او را جراحی کنند، از آن جهت که اين کار موجب بازگشت سلامتي به او ميشود بدان راضی است، اما در عين حال به خاطر دردناک بودن، زمانبر بودن، و مخارج آن برای او ناراحتکننده است. با اینکه این یک حادثه است اما انسان در برابر آن دو واکنش و دو انفعال دارد.
🔺حوادث و مصائب هم از اين جهت که موجب ميشوند انسانهايي بيگناه دچار سختيها و گرفتاريهايي شوند رنجآورند. اما جهت دیگر این حوادث آن است که مصیبتها و مشکلات دنیا هر چند سخت باشند موقت و محدود به چند روز یا چند سال هستند و خداوند به کسانی که به چنین مصائبی دچار میشوند پاداشهاي بسیاری خواهد داد که تا ابد ادامه دارد.
☘در روايات آمده است کساني که در اين دنيا به مصيبتها گرفتار میشوند هنگامی که ثوابهاي آخرتی آن مصائب را ميبينند، آرزو ميکنند اي کاش همه عمر با مصيبت دست به گریبان بودند. با این نگاه و این ایمان ممکن است انسان در حادثهای حتی اشک بریزد، اما در عین حال به خاطر ثوابهای آخرتی خشنود باشد.
🌱نکته دیگری که از آموزههاي اسلام استفاده میشود و با براهين عقلي هم قابل تبيين است اين است که مجموع اين عالم با همه عظمت و کثرت و تنوع موجودات آن، همچون تابلوي بزرگ واحدي است که از ترکیب رنگهای مختلف شکل گرفته است. زيبايي اين تابلو به داشتن رنگهای گوناگون است. سختترين و ناگوارترین حادثهای که ما در عالم سراغ داريم داستان کربلاست. اما همين حادثه را در مجموع که نگاه کنیم میبینیم منشأ خیرات و برکات فراوانی شده است.
☑️پس حوادث تلخ دنیا میتواند با نگاهی واقعبينانه، حقبينانه و زيباشناسانه به خاطر ارتباطي که با ساير پديدهها دارند و در مجموع يک تابلو بسيار زيبايي را خلق ميکنند زيبا و خير باشند.اين نقص ماست که فقط عيبها را ميبينيم و تنها به رنگهای تیره این تابلو نگاه میکنیم. رنگهای تیره این تابلو را بايد همراه سایر رنگهای آن دید تا زیبایی آن را درک کرد.
🌸وقتی انسان توانست چنین دیدی نسبت به پدیده های دنیا پیدا کند، راحتتر می تواند به مصالح خداوندی گردن نهاده و به آنچه رضایت و مصلحت اوست، راضی باشد.
👈پرسش از طریق شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
سحر برای جدایی زن و شوهر‼️
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اينکه ميگويند سحر به اذن خدا اثر ميکند؛ برخي افراد سحرهايي بر خلاف شرع اسلام انجام ميدهند.مثلا سحر براي جدايي زن و شوهر از هم که اثر هم ميکند!! چگونه اذن و اراده خداوند براين گونه موارد جاري ميگردد؟
✍️پاسخ:
✅اولا ، گرچه سحر و جادو واقعيت دارد ولي غالب آنچه امروزه در ميان مردم در اين باره شايع است بىاساس مىباشد و اكثر كسانى كه به اين امور مىپردازند كلاه بردارانى هستند كه از اين طريق قصد اخاذى و پر كردن جيب خود را دارند و یا می خواهند با این ابزار به شهرت دست یابند.
ثانیا، خداوند در این عالم همه چیز را آفریده و همه قدرت ها از آن اوست، ولی این به معنی آن نیست که انسان در استفاده از این اسباب، کاملا آزاد بوده و هیچ قید و حدّی نداشته باشد. فرض بفرمایید کسی با آتش خانه کسی دیگر را می سوزاند و در این بین انسانهایی از بین می روند، سوال شما اینجا نیز تکرار می شود: اگر حیات در دست خداوند است آتش چگونه قادر به کشتن انسانهاست؟ چگونه خداوند چنین اذنی به آتش داده است که خانمان کسی را به خاکستر تبدیل کند؟
هر جوابی که اینجا بدهید، درباره سحر و جادو هم همان جواب مطرح می شود. و جواب دقیقا این است که خلق خدا، دلیل بر اجازه او بر انجام کارهای خلاف نیست.
حقیقت آنست که انسان موجودی مختار بوده و با اختیار خود باید راه سعادت و یا حتّی شقاوت را بپیماید، و در این راه باید امتحان شود تا مشخّص شود لیاقت پاداش ابدی خداوند را دارد یا نه. از این رو مواهبی را در اختیار انسان قرار می دهد که انسان هم می تواند استفاده صحیح از آن کرده و هم می تواند بهره های ناشایست ببرد.
نظیر آتش که هم می تواند، به کمک انسان ها بیاید و هم موجب نابودی انسان ها گردد. پس اشکال در خلق آتش نیست، بلکه اشکال در نوع استفاده ایست که انسان ها از آن دارند.
با این مقدمه می گوییم که برخی از اسباب این عالم مادی بوده (نظیر همان آتش) و برخی نیز غیر مادی هستند، (نظیر سحر وجادو). همه این اسباب در اصل به جهت امتحان انسان ها مهیّا شده و بودن آنها دلیل بر آزادی مطلق انسان در استفاده از آن ها نیست.
به عبارت دیگر، خداوند متعال با قدرت خويش، چنين اراده و نيرويي را در افراد به وديعت نهاده است. انسان ها با بهره گيري از اين اراده و تقويت آن مي توانند به کارهاي شگفت انگيزي دست زنند. برخي مانند اولياي خداوند از آن نيرو و در مسير مناسب، استفاده مي کنند و عده اي ديگر، با سوء استفاده از آن به کارهاي ناشايست اقدام مي کنند؛ پس، در واقع اصل وجود اين نيرو در نهاد آدمي از آن خداوند و به فرمان او است، منتها چگونگي بهره گيري از آن به عهده خود انسان نهاده شده است و او در چگونگي بهره گيري از آن مسؤول است.
موفق باشید
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰در زيارت عاشورا مي خوانيم: (اللهم العن بني اميه قاطبه) در اينجا لعن شامل معاويه دوم که پسر يزيد است هم شامل مي شود؟
✍️پاسخ:
✅قطعا این لعن ها شامل افراد مومن نمی باشد و افراد مومن به صورت تخصصا خارج از این لعن ها می باشند ولی آنقدر تعداد این افراد کم است که گویا تمام بنی امیه غیر مومن و فاسق و فاجر بوده اند.
هرچند وضعیت معاویه بن یزید خیلی معلوم نیست ولی در میان بنی امیه هم چند نفر انسان شایسته و مومن بوده اند که حتی مورد تمجید اهل بیت علیهم السلام بوده اند.
فردی از بنیامیه به نام سعد بن عبدالملک که از اولاد مروان بود و امام باقر ـ علیهالسلام ـ به او لقب سعدالخیر دادند، روزی خدمت آن حضرت وارد شد؛
درحالیکه همچون زنی که فرزند از دست داده گریه میکرد، حضرت از او علت گریه را جویا شدند؛ پاسخ داد: چگونه گریه نکنم و حال اینکه من از شجره ملعونه هستم؛ حضرت به او فرمودند: تو از بنیامیه نیستی، تو از ما هستی؛ تو مگر قرآن نخواندی که این آیه شریفه را از قول حضرت ابراهیم حکایت میکند: «فمن تبعنی فانه منی». 1آنکه از من پیروی کند از من است.2
اغلب بنیامیه بهخاطر اینکه در تضاد با حق بودند، مورد لعن واقع شدهاند نه از آن جهت که از اولاد و فرزندان امیه بودند و این قطعی است که اگر کسی از بنیهاشم باشد و در مسیر مخالفت با ذات ربوبی قدم بردارد، مورد نص الهی قرار میگیرد؛ همانند ابولهب که سوره مسد در شأن او نازل شده است و این قانون اختصاص به زمان گذشته ندارد و در تمام زمانها جاری است.
قضیه برخورد حضرت رضا ـ علیهالسلام ـ با برادرشان زید بن موسی بن جعفر معروف است که خدمت آن حضرت رسید؛ سلام کرد، حضرت جواب سلام او را ندادند، عرض کرد: من پسر پدرتان هستم، چرا جواب سلام مرا نمیدهید؟ حضرت پاسخ دادند: تا زمانی برادر من هستی که اطاعت الهی داشته باشی و چون عصیان الهی کردی، دیگر بین من و تو برادری نخواهد بود3
1- ابراهیم(۱۴)،آیه ۳۶.
2. مفید، اختصاص، تحقیق علیاکبر غفاری، بیروت، مؤسسه الاعلمی، ۱۴۰۲، ص ۸۵.
3- مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، چاپ بیروت، ج ۴۹، ص ۲۲۱.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث
✅پرسش:
شوهرم چشم چرونه .بارها هم خيانت کرده .چه کار کنم؟
🌺پاسخ:
رفتار هر انسانى متأثر از ويژگىهاى شخصيتى او است، اگر روح تقوا بر شخصيت فردى حاكم باشد، رفتار او نيز رنگ معنوى اخلاقى دارد و نگاه كردن از اين قاعده مستثنا نيست بنابراين كنترل چشم تابعى از روح تقوا است كه اگر در آدمى پديدار شد، به تبع آن كنترل چشم نيز به دنبال آن خواهد آمد.
🍀راهى كه گناه نكردن را در طول زندگى تضمين كند، براى افراد عادى بشر سهل نيست؛ زيرا انسان موجودى مختار و داراى تمايلات گوناگون است. در عين حال با عزمى آهنين و مبارزهاى دائمى و تدريجى با نفس، مىتوان به چنين جايگاه رفيعى دست يافت. شرايط محيطي نيز تأثير زيادي در رفتارهاي انساني دارد. قطعا حضور همسر شما در كشوري اسلامي با ظاهري مقيدتر به آموزههاي دين، رفتاري متفاوت از آنچه در كشور غير اسلامي است را درپي دارد.
🔹اين نكته اساسي را بايد در نظر داشته باشيد كه با اين فرض كه نگاه او، شهوت آلود باشد (كه اين مطلب براي شما هم ثابت نيست) شما در جايگاه آمر به معروف و ناهي از منكر هستيد؛ نه كسي كه بخاطر گناه ديگري، سوهاني باشد براي از بين بردن توان روحي و جسمي خود و طرف مقابل.
📌نهي از منكر نيز داري مراحل خاص خود است كه قطعا شما فراتر از آن، وظيفهاي نخواهيد داشت. شما ابراز ناخشنودي خود را از اين امر هم با ناراحتي و هم با تذكرات رفتاري و كلامي ابراز داشتهايد. حق برخورد فيزيكي هم نداريد. پس بايد چه كنيد:
1. هرگز در اين مورد در مقابل ديگران با او صحبت نكنيد و تذكر ندهيد.
2. اين مطلب را با نزديكان خود درميان نگذاريد، مگر افراد رازداري و آگاهي كه بتوانند روي همسر شما تاثير داشته باشند و او را از اين رفتار بازدارند؛ آنهم بصورتي كه نفهمد شما با نفر سوم صحبت كردهايد.
3. وظايف خود را به عنوان همسر به خوبي انجام دهيد.
4. رابطه عاطفي خود را با همسرتان گسترش دهيد. (در صورت ابراز تمايل در مكاتبات بعدي، آنها را تقديم نگاهتان خواهيم نمود)
5. به ظاهر خود در خانه و هنگام حضور او برسيد. آنگونه آرايش كنيد و لباس بپوشيد كه او دوست دارد.
6. به بهانههاي مختلف او را از ديدن فيلمهاي مذكور بازداريد؛ مثلا به ديدار دوستان مورد اعتماد برويد، فيلم مناسبي تهيه كنيد و با هم ببينيد و ...
7. در موقعيتهاي مناسب عاطفي، با لحني آرام به او تذكر دهيد و هرگز در اين مورد با او مشاجره نكنيد.
8. احتمالا مجالسي مذهبي هم وجود دارد كه بتوانيد در انها حضور يابيد. اگر همسرتان امتناع مي نمايد ميتوانيد از مسوولين چنين مجالسي بخواهيد كه به بهانه كمك در موقعيتي كه همسرتان در آن تبحر دارد يا علاقمند است، او را به چنين محافلي بكشانند.
9. او را تشويق به مطالعه پيوسته در عوالم پس از مرگ و احوال برزح و قيامت نماييد.
10. او را به انجام فرايض ديني (بويژه نماز) ترغيب نماييد.
11. سعي كنيد ارتباط جنسي خود را متنوع و بيشتر نماييد.
12. خود شما نيز مواقب ارتباطات كلامي و بصري خود در مقابل نامحرم باشيد تا بهانهاي براي او نباشد.
13. نصب تصاوير معنوي در خانه نيز (در صورتي كه به تنش با او نميانجامد) مفيد است.
14. در روايتى از امام عسكرى(ع) آمده است: «برگرداندن صاحب عادت از عادتش مانند معجزه است». بحارالانوار، ج14، ص 38. پس صبور باشيد و در اين راه از توكل به خدا و توسل به ائمه (عليهم السلام) غافل نشويد.
👈پرسش از طریق شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
بر شادی پیغمبر و زهرا صلوات
بر آینه ی علی اعلی صلوات
هم مولد اصغر است و هم روز جواد
بر کرب و بلا و طوس یکجا صلوات
🌺🌸میلاد امام جواد و حضرت علی اصغر علیهم السلام مبارک باد.