✅پرسش:
خیلی دوست دارم قلبی رقیق داشته باشم.
🌺پاسخ:
براي بدست آوردن رقت قلب بايد اسباب و عللي را با دل آميخته و عجين كرد كه پاره اي از اسباب رقت قلب اينها هستند:
1- اجتناب از گناه :
2- زهد در دنيا:
3- ترك آرزوهاي دراز:
4- كم خوري :
5- تأسف طولاني بر غفلات گذشته و هلكات آينده
🌺لازم به ياد آوري است كه از جمله عواملي كه در قساوت و يا رقت قلب موثر است نوع خوراكي ها و غذاها است. برخي غذاها موجب سخت شدن دل و برخي موجب رقت آن مي گردد. در روايات آمده كه خوردن عدس موجب رقت قلب مي گردد و دل انسان را نرم و رقيق مي سازد.
🔺ياد مرگ و يادآوري سفر حتمي مرگ و احوال و حالات انسان پس از مرگ و رفتن به قبرستان به مدت كوتاه و تأمل و انديشه در اوضاع مردگان نيز تأثير محسوسي در رفع قساوت قلب و تأمين رقت قلب دارد.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
🍃🍃🍃🍃🍃
👈روش پیامبر اکرم (ص) در تربیت فرزند.
🔹هنگامي كه پيامبر خدا با يارانش سخن مي گفت، كودكي وارد شد و رفت در گوشه اي از مسجد به پدرش رسيد .
پدر ، دست به سرش كشيد و وي را بر زانوي راست خود نشاند . اندكي كه گذشت دختر او آمد و رفت تا اين كه به او رسيد . او به سرِ وي نيز دست كشيد ؛ امّا وي را روي زمين نشاند .
پيامبر خدا فرمود : «چرا او را بر زانوي ديگرت ننشاندي؟» .
او ، وي را بر زانوي ديگرش نشاند .
🍀پيامبر خدا فرمود : «هم اكنون ، عدالت ورزيدي» .
📚العيال _ج 1 ص 173 ح 36.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
♨️سوال :
🔰خدا که با ما محرمه چرا باید برای نماز خواندن که نامحرمی هم پیش مان نیست، حجاب را رعایت کنیم؟
✍پاسخ :
✅بدون تردید خداوند از همه چیز در همه حال با خبر است و پوشیده و پنهان براى او مفهومى نـدارد. با بندگان خود نیز نامحرم نیست، ولى انسان در حال عبادت خود را در حضور خدا مى بیند و با او سخن مى گوید، در چنین حالى باید مناسب ترین لباس را در حضور او بپوشد.
روشن است که مناسب ترین لباس براى زن همان لباس کامل است؛ یعنى لباسى که نشانه عفت و پاک دامنى او است و بهترین حالات او را منعکس مى کند. تنها چنین لباسى شایسته حال عبادت است.
حتی در مورد مردان نیز نه تنها نماز خواندن با بدن عریان باطل است و با روح خضوع و احترام به ساحت مقدس پروردگار سازگاری ندارد، بلکه بهتر آن است که علاوه بر پوشش مقدار واجب، با لباسى نماز بخوانند که نشانه نهایت احترام باشد.
علاوه بر این رعایت حجاب در نماز آثار و مصالح زیر را در پی دارد:
1. نوعی تمرین مستمر و روزانه برای حفظ حجاب در همه موارد واجب است.
2. نماز خواندن در منظر مردم و در اماکن عمومی و مساجد، حجاب کامل را می طلبد و این مصون ماندن زنان از نگاه دیگران و حفظ آرامش روحی نمازگزار را در پی دارد.
البته باید توجه داشت که موارد گفته شده، در حد یک احتمال است و دلیل اصلی حفظ حجاب و سایر عبادات، همانا تقویت روحیه تعبد و پذیرش خواست خدا در انسان است.
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا سيد سني داريم؟ چرا رويکرد به تشيع نداشتن و سني شدن؟
✍️پاسخ:
✅بله تعداد زيادي سيد در بين اهل سنت وجود دارند البته بسياري از آنها به نام سيد شهرت ندارند.
آيت الله واعظ زاده در کتاب کوچک خود درباره اهل بيت مي فرمايد: « در جهان اسلام يکصد ميليون سيد سني داريم.»
در سده دوم تا پنجم هجري در غرب آفريقا دو سلسله حکومت شيعي به وجود آمد به نام ادارسه يا ادريسيان و فاطميان که يکي حسني و ديگري حسيني بودند. از اين دو، نسل هاي زيادي به وجود آمدند که با از بين رفتن اين حکومت ها و جايگزيني حکومت هاي سني، تمام فرزندان اين دو نسل، سني شدند و در شمال آفريقا با عنوان شريف از آنها ياد مي شود. وقتي امام خميني از شاه حسن در مغرب انتقاد کرد، پادشاه مغرب گفتند: ما از پسر عموي خود توقع نداشتيم.
بعدها فاطميان به مصر آمدند و دويست سال در مصر و اطراف حکومت کردند و نسل هاي فراواني از آنها پديد آمد؛ اما با ظهور ايوبيان و ظلم هايي که به آنها شد؛ اکثرا سني شدند و نسل آنها در مصر اکنون به وفور يافت مي شود.
اين اتفاق در بسياري از کشورهاي اسلامي افتاده است. سيد محمد رشيدرضا. سيد برزنجي. شريف حسين و شريف حسن در مکه و مدينه. شاه حسين اردني در اردن از سادات اند.
عباسيان همه از سادات اند و پانصد سال بر جهان اسلام حکومت کردند. از نسل عباسيان بسياري اکنون در جهان اسلام حضور دارند. در لبنان عده اي از سادات در دو قرن پيش مسيحي شدند.
آيت الله واعظ زاده در کتاب جايگاه اهل بيت در جوامع اسلامي مي نويسد: متجاوز از يک ميليون سادات علوي در مراکش وجود دارند که ملقب به ادريسي و العلوي اند.
در اندونزي اسد شهاب منشي مخصوص سوکارنو رئيس جمهور اندونزي از سادات عُريضي حسيني است. مي گفت اجداد ما از حضرموت به اندونزي مهاجرت کرده اند و در اصل شيعه بودند اما تدريجا سني شافعي شدند. برخي از عُريضي ها در کشور عمان به حکومت رسيده اند.
حسن سقاف ناقد معروف وهابيت در اردن از سادات است. يکي از سادات اهل سنت خاندان آلوسي است. ملک فيصل پادشاه عراق و ملک عبدالله اردني حسني بودند. سيد علوي مالکي صاحب کتاب مفاهيم يجب ان تصحح سيد است. مشايخ صوفيه در مصر عموما از سادات اند. عباس عقاد سيد و از جعافره مصر است که حدود دو ميليون هستند. طيف مهدي سوداني خود را به حسيني ها منتسب مي کند. صادق المهدي نخست وزير سودان مي گويد: ما از نسل ساداتيم. سادات پنته در هند همه از ساداتند مثل خاندان سيد ابوالاعلا مودودي. امام خميني هم از نسل سادات پنته است و پسر عموي مودودي و ميرحامد حسين.
از نسل امام سجاد ع در هند سادات زيادي داريم. سيد عبدالله بخاري امام جمعه دهلي از سادات حسني است. سر سيد احمدخان روشنفکر مادي گراي اهل سنت و موسس دانشگاه عليگر از نسل امام هادي ع هستند. پنجاه سال پيش تعداد سادات 60 ميليون نفر تخمين زده مي شد.
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا براي ازدواج ميشود استخاره گرفت؟
✍️پاسخ:
✅همانطور كه مي دانيد مسأله ازدواج يكي از مهمترين تصميماتي است كه هر جواني بايد در زندگيش بگيرد و اگر در اين انتخاب و تصميم بسيار مهم، درست و منطقي عمل كند آينده روشني را براي خود رقم زده است والا تا آخر عمرش خودش را سرزنش مي كند كه چرا...؟
براي ازدواج لازم است قبل از هر چيز در باره صلاحيت و شايستگي فرد مورد نظر و خانواده او تحقيق به عمل آيد و سپس با ديدي باز در اين باره اقدام گردد. بنابراين استخاره قبل از انديشه و تأمل و مشورت نمي تواند نشان دهنده خوبي يا بدي يك عمل باشد و عمل به آن نيز جايگاهي ندارد.
اگر شواهد و دلائل كافى براى عدم صلاحيت فرد پيدا كرديد و با فرزانگى و حكمت و به دور از هيجان و احساسات طرف را شايسته همسرى نديديد در اينجا استخاره ضرورت ندارد و بلكه اصلا جاي آن نيست و همين طور برعكس، اگر پس از تحقيق و مشورت دريافتيد كه فرد مورد نظرتان واجد شرايط يك همسر مناسب است باز هم استخاره جايگاه و لزومي ندارد.
تذكر اين نكته هم خالي از لطف نيست كه حضرت امام خميني (ره) براي ازدواج استخاره نمي كردند و مي فرمودند: ازدواج استخاره ندارد.
موفق باشيد.
👈 ارسال سوالات از طریق آیدی زیر:
♨️ @pasokhgoo10 👈
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
👇👇👇
♨️پرسش:
🔰آیا در اسلام این دستور وارد شده است که در موفع تصمیم بر انجام کاری، اگر کسی عطسه کند ، باید صبر کرد؟!
✍پاسخ:
✅در این باره دستوری در اسلام نداریم و اساساً روح اسلام با این گونه مطالب سازش ندارد، تا آن جا که دستور می دهد هنگامی که تصمیم بر کاری گرفتید، اگر کسی فال بد زد اعتنا نکنید و بر خدا توکّل نموده به دنبال هدف روان شوید و فال بد زدن را نشانه شرک قرار داده است!
🍀 درباره عطسه وارد شده است که هر گاه یکی از شماعطسه کرد، در حقّ او دعا کنید و بگویید «یرحمکم اللّه رحمت خدا شامل حال شما گردد.» طرف نیز متقابلًا دعا کند و بگوید «یغفر اللّه لکم؛ خداوند شما را بیامرزد».
🖊 امّا صبر کردن و قدری مکث نمودن و یا فرق گذاردن بین یک عطسه و دو عطسه، همگی افسانه است که باید مسلمان آگاه و دانا از این افسانه ها بپرهیزد.
برگرفته از پاسخ به پرسشهای مذهبی، (مکارم شیرازی، جعفر سبحانی )،ص 605
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
♨️ سوال:
🔰چرا برای برخی گناهان مانند غیبت که روزمره انجام میدهیم هیچ احساس عذاب وجدانی نداریم ولی برای برخی مانند رابطه نامشروع حداقل، برای مدت کوتاهی ناراحت میشویم و عذاب وجدان داریم. مگر هردو کبیره نیستند؟
✍پاسخ:
✅گاهی اوقات نفس انسان با انجام دادن یک گناه، کم کم نسبت به آن عادت کرده و قبح گناه در نظرش شکسته می شود.
👈گاهی هم شیطان گناهان را در نظر انسان کوچک و بی اهمیت جلوه می دهد.
🔷دلیل این مسئله هر کدام که باشد، مجوز گناه نیست و همانطور که فرمودید هر دوی اینها گناه کبیره است و پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم فرمودند: "الغِيبَةُ أشَدُّ مِن الزِّنا ، قيلَ :وكيفَ ؟ قالَ : الرجلُ يَزني ثُمّ يَتوبُ فَيَتُوبُ اللّهُ علَيهِ ، وإنّ صاحِبَ الغِيبةِ لايُغفَرُ لَهُ حتّى يَغفِرَ لَهُ صاحِبُهُ ؛
🍀غيبتكردن بدتر از زناست. عرض شد: چگونه؟ فرمود: مرد زنا مىكند و سپس توبه مىنمايد و خدا توبهاش را مىپذيرد . امّا غيبت كننده آمرزيده نمىشود ، تا زمانى كه غيبت شونده او را ببخشد.
📚 (الترغيب والترهيب : 3 / 511 / 24 )
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا ثواب دعا از خواندن قرآن بیشتر است؟
✍️پاسخ:
✅قرآن و دعا هر کدام جایگاه ویژه خود را دارند. قرآن سخن گفتن خدا با بنده است و دعا، سخن گفتن بنده با خداست. و در برنامه تربیتی روزانه اسلام به عنوان نماز، از هر دو نوع بهره مند می شویم. بخشی از نماز را قرآن خواندن در بر می گیرد و بخش دیگری را دعا تشکیل می دهد.
قرآن داروخانه ای است که نسخه های شفا بخش برای امراض ما دارد و هر انسانی باید از این دستور العمل ها استفاده کند:
«وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنینَ؛[اسراء/۸۲] و از قرآن، آنچه شفا و رحمت است براى مؤمنان، نازل مى كنیم.»
و همین قرآن بر دعا تاکید بسیار کرده است:
«وَ قالَ رَبُّكُمُ ادْعُونی أَسْتَجِبْ لَكُمْ إِنَّ الَّذینَ یَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبادَتی سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرینَ؛[غافر/۶۰] پروردگار شما گفته است:
مرا بخوانید تا (دعاى) شما را بپذیرم! كسانى كه از عبادت من تكبّر مى ورزند به زودى با ذلّت وارد دوزخ مى شوند!»
آیه شریفه نخست به «دعا» تعبیر مى كند سپس در ادامه از دعا به عبادت تعبیر می کند.
و در آیه دیگر ارج و منزلت بندگان در نزد خدا را به دعای آن ها گره می زند.
«قُلْ ما یَعْبَؤُا بِكُمْ رَبِّی لَوْ لا دُعاؤُكُمْ فَقَدْ كَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ یَكُونُ لِزاماً؛[فرقان/۷۷] بگو: پروردگارم براى شما ارجى قائل نیست اگر دعاى شما نباشد شما (آیات خدا و پیامبران را) تكذیب كردید، و (این عمل) دامان شما را خواهد گرفت و از شما جدا نخواهد شد!»
البته حتی اگر در آیه دعا به منزله عبادت نیز باشد، تفاوتی نخواهد کرد. چون دعا به معنایی که در نزد ما رایج است، اساس عبادت شمرده شده است.«قَالَ النبی(ص) الدُّعَاءُ مُخُّ الْعِبَادَة؛[۱] پیامبر(ص) می فرمایند دعا اساس عبادت است.»
بنابراین باید هر کدام از قرائت قرآن و دعا را در جای خویش داشته باشیم. و طبیعتا ثواب هر کدام از این ها به عوامل زیادی بستگی دارد. حضور قلب، میزان تاثیر بر روی انسان و ... اموری هستند که ثواب ها را تعیین می کنند و ارزیابی آنها از عهده بندگان خارج است.
[۱]. إرشاد القلوب إلى الصواب، ج۱، ص۱۴۸.
👈 ارسال سوالات از طریق آیدی زیر:
♨️ @pasokhgoo10 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث
👇👇👇
♨️سوال:
🔰پدرم بخاطر بی پولی و سربازی خواستگارم را رد میکند؟
👈دختری۲۱ ساله و حدود ۳ سال با آقایی که دکترا میخوانند به هم علاقه داریم و۱ بار هم برای خواستگاری آمدند ولی پدرم بخاطر نداشتن پایان خدمت و وضع مالی ضعیف مخالفت کردند هر دو خانواده مذهبی هستیم. و هر روز با پدرشان دعوا میکنند که مجددا خواستگاری کنند اما پدرشان میگویند پول ندارم و... .
✍ پاسخ:
✅توجه داشته باشید که صرف علاقمندی نمی تواند خوشبختی شما را تضمین کند. در کنار فاکتور علاقمندی، موافقت و همراهی خانواده ها، اشتراک در اولویتها و طرز تفکر، همپوشی یا نزدیکی صفات شخصیتی، انتخاب بر مبنای معیارهای اصولی و ....همگی از سلسله اموری هستند که لازم است در امر ازدواج مورد توجه قرار بگیرند.
در یک کلاک اساس موفقیت در ازدواچ را رعایت اصل همتایی و انتخاب درست و آگاهانه تشکیل می دهد.
در صورتی که معتقدید خواستگارتان از شایستگی های لازم برخوردار است، لازم است از سویی شما با قرار دادن واسطه هایی نظیر مادر و... زمینه انعطاف را در پدر ایجاد کنید و از دیگر سو، خواستگار نیز با گفتگو با پدر شما جایگاه و لیاقتهای خود را اثبات کند و اطمینان ایشان را فراهم نماید. اگر خواستگار فرد با برنامه ای باشند می توانند برنامه و نگاه خود به آینده را برای پدر شفاف کنند.
بنابراین لازم است دغدغه های پدر جدی گرفته شود و در مسیر اطمینان زایی برای وی اقدام نمائید.
در مورد موضوعاتی مانند سربازی نیز با لحاظ این نکته که ایشان از تحصیلات بالایی برخوردارند می توان امیدوار بود که دوره خدمت سربازی زمینه جذب و استخدام وی را نیز فراهم آورد. همچنین با طولانی تر نمودن دوره نامزدی و عقد، تا حدودی می توان از عهده حل مشکلات برآمد.
به هر حال لازم است شما و خواستگار، شرایط را به خوبی تحلیل کنید، در صورتی که زمینه های منطقی ازدواج شما فراهم نیست، از ادامه ارتباط و چنین ازدواجی صرفنظر کنید چرا که تداوم سرگردانی، موجب از دست دادن دیگر فرصتها خواهد شد.
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا انسان بعد از مرگ باید حتما در خاک دفن بشود؟
✍پاسخ:
✅در ابتدا باید اشاره شود: اولا: در میان همه ادیان و ملل دنیا مراسم های خاصی در باره اموات شان مطرح است. ثانیا: در اسلام مومن در حیات و ممات اش احترام دارد و این گونه مراسم نوعی احترام به بدن مومن است که او را با پاکی و طهارت و در جامه سفید و پاکیزه در جای مناسب به خاک می سپارد و آداب دینی خاصی را با انجام داده و عقاید ایمانی را برای آخرین بار به او یاد آوری می کند.
علاوه بر اين امور ممکن است در باره این آموزه های دینی در باب اموات اسرار و حکمت های بسیاری نهفته باشد؛ ولی در این جا به نمونه های که در روایات آمده اشاره می شود:
الف) در باره فلسفه غسل دادن میت در روایتی آمده که چون به هنگام مرگ نطفه ی که انسان از آن خلق شده از بدن او خارج می شود؛ لذا واجب است او را غسل دهند.(۱) و در روایتی دیگر آمده که چون میت بعد از مرگ فرشته را ملاقات می کند؛ باید پاک و طاهر باشد.(۲) و روایات دیگر نیز در این باره نقل شده که تفصیل آن را در منبع ذیل ملاحظه فرمایید.(۳)
ب) در باره فلسفه تکفین از امام صادق (ع) پرسیده شد؟ حضرت فرمود: اموات را کفن کنید و سعی نمایید کفن خوب باشد؛ زیرا کفن زینت میت است.(۴) و در روایت دیگر آمده اموات را کفن نماید و کفن را خوب نمایید. زیرا اموات به کفنشان مباهات می کنند.(۵) چه این که کفن مایه ستر پیکر میت و نوعی احترام اوست و در قیامت ممکن است با همین کفن ها شان محشور شوند.
ج) اسلام به خاطر احترامی که به شخصیت انسان می گذارد برای جسد مرده وی نیز احکام ویژه ای قائل شده است که نشان از نگاه انسانی به شخصیت وی دارد، این که باید او را دفن کرد.
گذشته از نکته بهداشتی آن و در دسترس نبودن حیوانات دیگر، شاید از نظر عاطفی نیز چنین کاری لازم است که وابستگان میت جایی داشته باشند که در موقع دلتنگی به آن جا بروند و با مردگان خود تماس روحی داشته باشند.
هر چند ما با فلسفه بسیاری از احکام آشنایی کامل نداریم.(۶)
/۷۵۴۳/
پی نوشت ها:
۱. صدوق، علل الشرایع، نشر دار الحجه، ۱۴۱۶ ق، بیروت، ج۱، ص ۳۴۸.
۲. همان.
۳. همان.
۴. همان، ص ۳۵۰.
۵. همان.
۶. محمد شجاعی، معاد، نشر سهامی انتشار، تهران ۱۳۶۲ ش، ج۱، ص۲۵۶.
👈 ارسال سوالات از طریق آیدی زیر:
♨️ @pasokhgoo10 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
🌾ورود حضرت معصومه (س) به شهر قم
🍃بي بي فاطمه معصومه(سلام الله علیها) در سال ۱۷۳ هجري در شهر مدينه ديده به جهان گشود.[۱] پس از آنكه مأمون عباسي در سال ۲۰۰ هجري امام رضا (عليه السّلام) را به خراسان دعوت كرد، حضرت معصومه(سلام الله علیها) به همراه عده از برادران و بستگان، پس از يك سال به انگيزه ديدار برادر وارد ايران شده در كتاب «حضرت معصومه فاطمه ثاني» آمده است: «پس از ولايت عهدي امام رضا (عليه السّلام) آن بني هاشم علي (عليه السّلام) كه مدت ها همواره تحت شكنجه و فشار حكام جور بودند با شنيدن اين خبر به عنوان ديدار حضرت رضا (عليه السّلام) از مدينه به خراسان رهسپار شدند. اين گروه در حدود ۴۰۰ نفر بودند در رأس آن ها حضرت معصومه(سلام الله علیها) بود.»[۲]
🍃حسن بن محمد بن حسن قمي مي نويسد: «وقتي حضرت معصومه(سلام الله علیها) و همراهان به شهر ساوه رسيدند، مأموران حكومت عباسي با آن ها درگير شدند و عده اي از آن ها را به شهادت رساندند. حضرت معصومه در همانجا بيمار شدند. از همراهيان سوال كرد از اينجا تا قم چقدر فاصله است؟ به ايشان عرض شد: ده فرسخ. حضرت فرمود: مرا از اينجا به قم منتقل كنيد! اشتهاردي مي نويسد:
🍃«پس از اينكه مأمورين حكومت عباسي در ساوه جلوي كاروان حضرت معصومه را گرفتند حدود ۲۳ نفر از آن ها كشته شدند گروهي اسير و گروهي نيز متواري گرديدند. نقل شده كه حضرت معصومه را عمال بني عباس در ساوه مسموم كردند. آن حضرت در حال بيماري قم را اختيار كرد چون قم مركز شيعيان بود از اين رو رهسپار قم شد».[۳]
به اين نكته بايد توجه داشت كه «از همان قرن اول هجري تشيع در قم رواج يافته بود. و اين شهر از سوي امامان شيعه به عنوان پناهگاه شعيه محسوب مي شد و خيل عظيمي از پيروان اهل بيت (عليهم السّلام) را در خود جاي داده بود از جملۀ اين پيروانِ اهل بيت، خاندان اشعري بودند».[۴]
🍃شيعيان قم پس از اطلاع از ورود حضرت معصومه(سلام الله علیها) به ساوه ايشان رسيدند و از آن حضرت درخواست كردند به شهر قم تشريف فرما شوند. علي اصغر مي نويسد:
🍃«قول درست اين است كه خبر ورود فاطمه معصومه به ساوه و (حركت او به سوي قم) به مردم قم رسيد. آل سعد اشعري اتفاق كردند كه به خدمت او برسند و از ايشان درخواست نمايند به قم بيايد. از ميان ايشان موسي بن خزرج[۵] بيرون آمد و به شرف ملازمت فاطمه رسيد. زمام ناقه او را گرفت و به جانب شهر كشيد و به سراي خود فرود آورد».[۶]
🍃ورود حضرت معصومه به قم تقريباً در ۲۳ ربيع الاول سال ۲۰۱ هجري بوده است.[۷] يوسف علي يوسفي مي نويسد:
🍃«حضرت معصومه روز يكشنبه ۲۳ ربيع الاول سال ۲۰۱ هجري قمري برابر با اول آبانماه ۱۹۵ هجري شمسي شهر قم را با قدوم مباركش منور ساخت».[۸]
🍃 خانه موسي بن خزرج كه محل فرود آمدن حضرت معصومه است در آن روز در منتهي اليه سمت جنوب غربي شهر قم بوده ... امروزه در محله «ميدان مير» محلي است به نام ستيه[۹] كه مسجد و مدرسه اي در اطراف آن بنا كرده اند و از قديم الايام سينه به سينه رسيده است كه اين مكان جاي فرود آمدن حضرت فاطمه معصومه است.[۱۰]
منبع: پژوهشكده باقرالعلوم علیه السلام
--------------------------------------------------
پی نوشت:
[۱]- مسعودي، علي بن حسين؛ مروج الذهب، قم، منشورات دارالهجره، ج۳، ص ۳۳۶.
[۲]- محمدي، اشتهاردي، محمد؛ حضرت معصومه فاطمه دوم، قم، علامه، ۱۳۷۵، ص ۱۱۸.
[۳]- محمدي اشتهاردي، محمد؛ پيشين، ص ۱۱۸.
[۴]- قمي، حسن بن محمد بن حسن، پيشين، ص ۲۱۳.
[۵]- از اصحاب امام رضا (عليه السّلام): محمدي اشتهاردي، محمد؛ پيشين، ص ۱۱۹.
[۶]- فقيهي، علي اصغر؛ تاريخ مذهبي قم، قم، حكمت، ۱۳۵۰، ص ۸۶-۸۵.
[۷]- محمدي اشتهاردي، محمد؛ پيشين، ص ۱۱۹.
[۸]- يوسفي، يوسف علي؛ شهيده غربت، قم، كوثر، ۱۳۸۶، چاپ اول، ص ۷۴ به نقل از نرم افزار نجوم اسلامي.
[۹]- ستيه مخفف سيدتي است (فقيهي، علي اصغر، پيشين، ص ۸۷).
[۱۰]- همان، ص ۸۷-۸۶.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا حقيقت دارد که پس از مرگ امام مهدي عج چهل روز بعد قيامت برپا مي گردد؟
✍️پاسخ:
✅بعد از ظهور امام زمان(ع) فوراً قيامت بر پا نمى شود بلکه حضرت مدتى را در روى زمين سلطنت و حکومت مى کند. البته روايات در رابطه با مدت حکومت مختلف است از پنج سال تا 309 سال ذکر شده است. اين اختلاف شايد اشاره به دوران هاى مختلف حکومت آن حضرت باشد.
علامه مجلسى مى گويد: بعضى از روايات بر جميع مدت حکومت و بعضى بر زمان استقرار دولت، دلالت دارد.(1) يکى از اعتقادات شيعه، مسئلة رجعت است. رجعت در زمان ظهور و پس از ظهور امام زمان(ع) به وقوع مى پيوندد. عقيدة شيعه اماميه آن است که خداوند متعال در موقع ظهور امام زمان(ع) مردمى از شيعيان آن حضرت را که قبلاً مرده بودند به دنيا بر مى گرداند تا به ثواب يارى او و مساعدت وى و مشاهده دولت آن حضرت فائز گردند. هم چنين برخي از دشمنان آن حضرت را زنده مى گرداند تا از آن ها انتقام گيرد.(2) بر اين اساس در دعاى عهد نيز مى خوانيم: اگر قبل از ظهور حضرت مرگم فرا رسيد، مرا از قبر بيرون آور تا در رکاب حضرت باشم.
ازبرخي روايات استفاده مى شود که بعضى از امامان (ع) مانند امام حسين(ع) به دنيا بر مى گردند. امام صادق(ع) مى فرمايد: «نخستين کسى که قبرش مى شکافد و زنده مى شود و به دنيا بر مى گردد حسين بن علي(ع) است و اين رجعت عمومى نيست بلکه افراد خاصى به دنيا بر مى گردند که يا مؤمن خالص و يا مشرک محض باشند».(3)
عياشى در تفسير خود از جابر بن يزيد جعفى روايت نموده که گفت شنيدم حضرت باقر(ع) مى فرمود: به خدا قسم مردى از ما اهل بيت بعد از مرگش سيصد و نه سال سلطنت مى کند. عرض کردم: اين در چه زمانى خواهد بود؟
فرمود: بعد از مرگ قائم است. عرض کردم: حضرت قائم در عالم خود چقدر باقى مى ماند؟ فرمود: نوزده سال از موقع قيام تا هنگام مرگش. عرض کردم: آيا بعد از مرگ قائم هرج و مرج مى شود؟
فرمود: آرى پنجاه سال. آن گاه امام منتصر به دنيا باز مى گردد براى خون خواهى خود و يارانش. وى بى دين ها را به قتل مى رساند و به اسارت مى برد. پس از ايشان امام سفاح به دنيا بر مى گردد پس تمام دشمنان ستمگر ما را مى کشد و تمام زمين را مالک مى شود و خداوند کار او را اصلاح مى گرداند و سيصد و نه سال سلطنت مى کند آن گاه امام فرمود: اى جابر مى دانى امام منتصر و سفاح کيست؟ منتصر حسين(ع) و سفاح، اميرالمؤمنين(ع) است.(4)
در برابر اين گونه روايات دسته ديگر از رواياتي است که مي گويد بعد از امام مهدي قيامت بر پا خواهد شد.
مرحوم شيخ مفيد در اين مورد مى فرمايد: غالب روايات مى گويند: مهدى موعود چهل روز پيش از قيامت مى ميرد و در آن چهل روز هرج و مرج خواهد شد و علامت بيرون آمدن مردگان و روز رستاخيز براى حساب و پاداش اعمال آشکار خواهد شد.(5)
با توجه به اين مطالب ، داوري در مورد مدت حکومت مهدي (ع) و زمان قيامت نمي تواند قطعي باشد، اما آنچه مسلم است اين که مدت حکومت عادلانه در زمين که آرزوي تمام انبياء و اولياي الهي بوده است ، نمي تواند کوتاه و زودگذر باشد.
پي نوشت ها:
1. منتخب الاثر، ص 618.
2. مهدى موعود، ص 1232.
3. مهدى موعود، ص 1186.
4. مهدى موعود، ص 1239.
5. علامه مجلسي، مهدى موعود، ص 1238.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی #مهدویت
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا همه ي پيامبران مَرد بودند؟ آيا حضرت مريم (س) عهده دار مقام رسالت بودند؟
✍️پاسخ:
✅بله همه پيامبران مرد بودند و آيه قرآن نيز براي پيامبران از کلمه رجال يعني مردان استفاده کرده است:
«وَمَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ إِلاَّ رِجَالًا نُّوحِي إِلَيْهِمْ فَاسْأَلُواْ أَهْلَ الذِّكْرِ إِن كُنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ»
و پيش از تو [نيز] جز مردانى را كه به آنان وحى مى كرديم گسيل نداشتيم اگر نمى دانيد از پژوهندگان كتاب هاى آسمانى بپرسيد.
اما حضرت مريم رسول الهي نبود گر چه رسول الهي نبود اما به او فرشتگان نازل مي شدند و با او سخن مي گفتند حتي مطابق ظاهر بعضي از آيات، عده اي معتقدند که حضرت مرين نبي بوده است ولي هرگز مقام رسالت نداشته است.
«وَ إِذْ قالَتِ الْمَلائِكَةُ يا مَرْيَمُ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفاكِ وَ طَهَّرَكِ وَ اصْطَفاكِ عَلى نِساءِ الْعالَمينَ[آل عمران/??] و (به ياد آوريد) هنگامى را كه فرشتگان گفتند: «اى مريم! خدا تو را برگزيده و پاك ساخته و بر تمام زنان جهان، برترى داده است.»
يکي از محققان در اين باره مي گويد: « كلمه اصطفا در مورد حضرت آدم و نوح و آل ابراهيم، قطعاً به معناي اختيار براي نبوت است، وحدت سياق ايجاب مي كند كه در مورد آل عمران (مريم و مادر مريم و پسر مريم)نيز، همين معنا باشد، وگرنه بايد مرتكب خلاف ظاهر آيه بشويم كه دليل بر اين كار نيست. و از طرفي چون در آل عمران حضرت عيسي(ع) هم وجود دارد، نمي شود گفت اصطفاء حتي در باره خود آل عمران هم به يك معنا نيست، زيرا در اين صورت در مورد حضرت عيسي(ع) كه يكي از آل عمران است حتماً بايد به معناي ديگري باشد كه نزد اهل ادب به ويژه از خداي حكيم، بعيد بلكه قبيح به نظر مي آيد.»[1]
اما به هر حال تفاوت ها در جاي خود، مطرح مي شوند و ما رسول زن نداريم. چون رسول کسي است که بايد دائما در صحنه اجتماع باشد. به راحتي با مردم ارتباط داشته و پيامش را تبليغ کند. در صحنه هاي درگيري دشمنان خدا حاضر باشد، در کرسي قضاوت بنشيند و ... که اين امور به عهده مردان گذاشته شده است.
آيت الله جوادي در اين باره مي فرمايند: «درباره اين مسئله که همه ???هزار پيامبر مرد هستند، بايد گفت که نبوّت و رسالت به کارهاي اجرايي نياز دارد و خصوصيات بدني و جسمي مردها به گونهاي است که تاب تحمل اين وظيفه سنگين را دارند. ... پيامبر بايد با همه افراد جامعه تماس بگيرد يا در جنگ و مسايل ديگر، فرماندهي را به عهده بگيرد که اين کار براي زنان دشوار است، پس اگر همه پيامبران مرد بودند، به اين معني نيست که اين مقام، کمال معنوي مخصوص مرد است، بلکه کمال معنوي به ولايت اختصاص دارد که در ولايت الهي ميان زن و مرد تفاوتي نيست و هر دو ميتوانند «وليالله» باشند.[2]
بنابراين آنچه به کرامت مربوط مي شود، بهره مندي از ولايت الهي است که در اين جهت بين زن و مرد تفاوتي نيست و تفاوت در اعمال و وظايفي است که بايد در جامعه انجام گيرد.
البته اين را نيز بايد در نظر گرفت که ضرورت ممکن است ايجاب کند در دوره اي کوتاه، همين امور را يک زن به عهده بگيرد. اما به محض برطرف شدن ضرورت بايد اين امور به عهده مرد نهاده شود. همانگونه که حضرت زينب (س) در دوره کوتاهي براي حفظ جان امام سجاد (ع) به ظاهرا رهبري کاروان اسرا را به عهده داشتند.
[1]. رک: زن و پيامبري، مرتضي فهيم کرماني.
2]. جوادي آملي، نسيم انديشه.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅پرسش:
چگونه بايد اشک چشم را براي اهل بيت روان کرد ؟
🌺پاسخ:
در پاسخ به مطالب ذيل توجه كنيد :
1⃣احساسات و عواطف و رقت قلب در همه افراد يكسان نيست و عوامل زيادي در شدت و ضعف آن دخالت دارد . عوامل زيادي مانند نوع اب و هوا و غذا و شرايط جسمي و نيز شرايط محيطي و خانوادگي و نوع تربيت و روحيات والدين و اعضاي خانواده و ميزان مدر شدت و ضعف احساسات نقش دارند .
2⃣ حقيقت انسان قلب او است و قلب, يعني مركز تبدل و تحول و انقلاب و دگرگوني. هيچ گاه انسان از تحول و تبدل خالي نيست. هر حالتي قابل تبدل است و انسان مي تواند با همت و تلاش خود را به هر صورتي كه اراده كند تغيير دهد.
تا انسان اهل محبت نباشد اشکش جاري نمي شود.
3⃣ عامل مهمي كه از نظر روايات در خشك بودن چشم و گريه نكردن نقش مهمي دارد و مانع اصلي اشک ريزي در مصيبت و محبت اهل بيت ع است، گناه و معصيت است كه موجب قساوت قلب و خشكيدن چشنه اشك مي شود .
📌همان طور كه مي دانيد گريه بر امام حسين (ع ) از واجبات نيست ولي مسأله گريه و عزاداري براي حضرت سيدالشهدا از بافضيلت ترين اعمال است و فلسفه هاي سازنده و تربيتي متعددي از جمله :
1- زنده داشتن ياد و تاريخ پرشكوه نهضت حسيني ,
2- الهام بخش روح انقلابي و ستم ستيزي ,
3- پيوند عميق عاطفي بين امت و الگوهاي راستين ,
4- اقامه مجالس ديني در سطح وسيع و آشنا شدن توده ها با معارف ديني ,
5- پالايش روح و تزكيه نفس ,
6- اعلام وفاداري نسبت به مظلوم و مخالفت با ظالم و... .
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅پرسش:
باسلام اهانت به قرآن و اهل بیت در مواقع عصبانیت چه حكمی داره؟ چطور میشه این بیماری رو درمان كرد؟
🌺پاسخ:
✅انسان هایی كه دارای مبانی اعتقادی محكمی نسبت به مقدسات دینی چون قرآن و اهل بیت هستند،هنگام عصبانیت خود را كنترل كرده ،هرگز حاضر نخواهند شد به آن توهین كنند . نیز اگر در حالت عصبانیت از كنترل خارج شوند، سمت و سوی آن را به طرف مقدسات نشانه نخواهند گرفت.
✅اما گاهی دیده می شود بعضی از انسان ها از فرط عصبانیت دیواری كوتاه تر از دیوار خدا و یا مقدسات پیدا نكرده و جملات ناخوشایندی را بر زبان می آورند . البته بدون درنگ پشیمان شده و پشیمانی، قرار گرفتن در مسیر بازگشت و كاری مثبت است. به هر حال انسان باید به خود ریاضت دهد . با توجه به این كه اگر این مسئله به شكل عادت در آمده و تكرار شود ،به عواقب ناخوشایندی دچار خواهد شد، سعی كند عصبانیت خودش را كنترل كند،
اگر نتوانست كنترل كند، سمت و سوی آن را از مقدسات دور كند.
✅ كنترل و درمان هیجانات عصبی خصوصا وقتی به چنین حالی منجر می شود، بر عهده روانشناس یا روان پزشك متدین و متعهد بوده ؛ گاهی لازم است با مصرف بعضی از داروها، این عارضه ناپسند درمان شود.
در پایان مناسب است به یكی دو مورد پرسش و پاسخ از بعضی از مراجع در این زمینه توجه كنیم:
✅سوال:در بعضي از مناطق دور افتاده چون سطح آگاهي مذهبي مردم پايين است، هنگام عصباني شدن (حتّي روي كوچك ترين مسائل و مناقشات) به خدا و پيامبران و امامان عليهم السّلام و امامزادگان ناسزا ميگويند، آيا دشنام دادن و ناسزا گفتن، باعث ارتداد ميشود؟
✅جواب: مجرّد ناسزا گفتن موجب ارتداد نميشود.(1)
✅سؤال 94: آيا با توهين و فحاشي به قرآن مسلمان مرتد ميشود و تكليف كساني كه ميبينند مكرّر توهين ميكند چيست؟
جواب: اگر توهين و فحاشي از روي عصبانيت باشد و عصبانيت به حدي بوده كه از خود بيخود شده ،بايد توبه كند.(2)
پی نوشت ها:
1.امام خمینی، استفتاآت، قم،انتشارات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم،چاپ اول، 1381 ،جلد سوم، ص 589.
2. آیه الله فاضل لنكرانی ،جامع المسایل(استفتاآت) قم، انتشارات امیر العلم،چاپ دهم، 1380 ،جلد اول، ص 42 ، سوال 94.
پی نوشت ها:
1. محمد بن الحسن الحر العاملي، وسائل الشيعه، ج15،ص358، مؤسسه آل البيت، قم، 1409 ه.ق پیامبراكرم(ص)فرمود:الغضب یفسد الایمان كما یفسد الخل العسل."غضب ایمان را فاسد می كند،همان طور كه سركه عسل را.
2.امام خمینی (ره)، چهل حدیث، ص 142، چاپ12،تابستان1376، موسسه تنظیم و نشرآثار امام خمینی(ره).تهران.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅پرسش:
چگونه شکر گزاري عملي کنيم؟
🌺پاسخ:
شکر عملی؛ شکر کامل و ثمره دو مرحله شکر قلبی و زبانی است. به عبارت دیگر؛ وقتی انسان؛ به وسیله دل، نعمت بودن نعمتی را فهمید و به زبان آن را اظهار کرد و شکر منعم را به جای آورد، حق بر این است که در عمل نیز شکر خدا را آشکار کند.
📌بنابراین، شاکر حقیقی باید نعمتهای الهی را صرف رضا و مقصود مُنعِم نماید و همواره باید آگاه باشد که از نعمتهای خدا در چه مسیری استفاده کند تا مرتکب کفران نعمت نگردد.
🍀امام صادق (علیهالسلام) فرمود:«شُکْرُ النِّعْمَةِ اجْتِنَابُ الْمَحَارِمِ، وَ تَمَامُ الشُّکْرِ قَوْلُ الرَّجُلِ:الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ؛۱
🌱شکر نعمت، اجتناب و پرهیز کردن از کارهای حرام است؛ و تمام شکر، آن است که کسی بگوید: «ستایش خدا را که پروردگار جهانیان است».
✍به یقین؛ منظور از گفتن «اَلْحَمدللّه»، تنها لَقْلَقَه زبان نیست، بلکه منظور حمدی است که از عمق جان و درون دل برخیزد. چه بسیارند کسانی که با زبان شکر خدا میگویند، ولی در عمل، کفران میکنند، از اینرو، خداوند متعال میفرماید:«وَ قَلِیلٌ مِنْ عِبادِیَ الشَّکُورُ؛۲ عده کمی از بندگان من شکرگزارند.» که ناظر به شکر عملی است.۳
🔶انسان هر چه تلاش و کوشش نماید از ادای کامل شکر پروردگار بر نمیآید، لذا بهترین اقسام شکر، اعتراف تامّ است به تقصیر و عجز از ادای شکر، و تصدیق به اینکه توفیق شکر، نعمتی است از نعمتهای الهی.۴
پی نوشت ها:
۱. کلینی، محمد بن یعقوب، الاصول من الکافی، محقق و مصحح:غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج ۲، ص ۹۵، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.
۲. سوره سبأ/۳۴، آیه۱۳.
۳. قرشی، سید علی اکبر، قاموس قرآن، ج ۴، ص ۶۳، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ ششم، ۱۳۷۱ش.
۴. گلستانه، سید علاء الدین محمد، منهج الیقین(شرح نامه امام صادق علیه السلام به شیعیان)، ص ۵۴، محقق و مصحح:صحفی، مجتبی، صدرایی خویی، علی، دار الحدیث، قم، چاپ اول، ۱۴۲۹ق.
👈پرسش از طریق شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
♨آیا ازدواج با فرزندان طلاق ، ازدواج موفقی خواهد بود ؟
👈 خواستگاری دارم که از تمام ابعاد مورد تایید خانواده است. اما مشکل ایشان اینه که فرزند طلاق هستند و این موضوع باعث تردید خانوادهام شده . هر چند که این آقا با پدرشان زندگی می کنند،اما این تردید در خانواده من هست که این انتخاب اشتباه است یا خیر . چطور خانوادهام را توجیح کنم؟
✍پاسخ:
✅ متاسفانه با رشد پدیده طلاق در جامعه «بچه های طلاق» هم روز به روز بیشتر می شود. بچه هایی که معمولا به دلیل جدایی پدر و مادرشان همیشه از یک برچسب نامنصفانه رنج می کشند. برچسبی از ترحم، بی اعتمادی و نگاه از بالا که آنها را بیش از هر چیز رنج می دهد.
فرزندان طلاق به دلیل زندگی در یک فضای مشوش همیشه آسیب پذیری بیشتری دارند و از سوی دیگر، نداشتن یک الگوی سالم و منطقی از خانواده و روابط زن و مرد، خیلی وقت ها آنها را در زندگی آینده شان دچار تشویش می کند و زندگی مشترک را برایشان دشوار می سازد.
با این حال فرزندان طلاق هم می توانند ازدواج های موفقی داشته باشند. تصور رایجی که درباره آنها وجود دارد و آنها را آسیب دیده، رشد نیافته و آسیب رسان می داند، در بیشتر موارد درست نیست.
خیلی ها تصور می کنند که قبح طلاق برای فرزندان طلاق ریخته و ممکن است در زندگی شخصی شان هم با کوچکترین اختلافی به دنبال جدایی باشند. به همین دلیل اگر خانواده ای متوجه شود که فرد مقابل فرزند طلاق است از ازدواج فرزندشان با وی جلوگیری می کنند.
اما واقعیت این است که اگرچه گاهی این مساله در بچه های طلاق وجود دارد اما درباره همه آنها صدق نمی کند. بسیاری از بچه های طلاق هستند که بر پایه جوهر وجودی خود به بهترین و برترین جایگاه های علمی، اخلاقی، فرهنگی و... رسیده اند و نمی توان آنها را نادیده گرفت.
بنابراین توصیه می کنیم اگر موردی برای ازدواج داشتید که طرف مقابل فرزند طلاق بود، به صرف این موضوع از ازدواج با وی انصراف ندهید.
توجه به برخی امور و آزمودن فرد مقابل در آنها تا حد بسیار بالایی زندگی را از خطرات ایمن و مطمئن می گرداند.
۱.خلاء عاطفی
معمولاً فرزندان طلاق به دلیل فقدان پدر یا مادر و یا هر دو از خلاء عاطفی بسیاری رنج می برند. باید توجه داشت که فرزندان برای اینکه به رشد عاطفی کامل برسند به محبت و توجه پدر و مادر نیاز دارند. اما اگر این محبت و توجه نصف شود و یا از سوی افراد دیگری چون پدر بزرگ و مادر بزرگ تامین شود خلاء های عاطفی بسیاری در فرد ایجاد می کند. خلاهای عاطفی و نرسیدن به رشد عاطفی یکی از مهمترین علل کمبودهای عاطفی زن و مرد در زندگی زناشویی است که می تواند گاهی مشکل ساز شود. اما به یاد داشته باشید که پذیرفتن همسرتان در خانواده شما، سیراب کردن او از محبت و حمایت های عاطفی خانواده شما از او می تواند این مشکلات را به حداقل برساند.
۲.آسیب های روحی و روانی
این افراد به دلیل اینکه سال ها شاهد دعواها، درگیری ها و حتی کتک کاری های والدین خود بوده اند، آسیب های روحی و روانی بسیاری دیده اند. ترمیم این آسیب ها و فراموش کردن آنها قبل از ورود به زندگی مشترک یک اصل مهم تلقی می شود. بنابراین مطمئن شوید که همسر آینده شما توانسته این مسائل را برای خود حل و فصل کند و به سبک و سیاق خود ساخته ای در زندگی فردی اش برسد.
۳. عدم مهارت آموزی
البته آنچه در این راستا بسیار مهم تلقی می شود، این است که مشکلات اشاره شده در بالا تنها و تنها مختص فرزندان طلاق نیست. چه بسیار افرادی که در ضمن جدایی پدر و مادرشان از یکدیگر هیچ یک از مشکلات بالا را ندارند و چه بسیار افرادی که در خانواده و ذیل سایه پدر و مادر زندگی کرده اند و مشکلات بالا را دارند. پس توجه همه افراد به مشکلات قید شده و آزمون آنها مهم است باید رعایت و توجه به آنها در ازدواج با فرزندان طلاق ضروری تر و مهم تر است.
🌎 کانال رسمی مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
🌷برنامه ای جالب، برای جلب روزی🌷
🌿مهم ترین چیزهایی که باعث می شود روزی مان به سمت ما روانه شود چیست؟
🔆امام حسن (علیه السلام) فرمود:
🌺أقْوَى الْأَسْبَابِ الْجَالِبَةِ لِلرِّزْقِ
قوی ترين اسباب کسب روزى این هاست:
🌱إقَامَةُ الصَّلَاةِ- بِالتَّعْظِيمِ وَ الْخُشُوعِ-
نماز خواندن با تعظيم و خشوع
🌸و قِرَاءَةُ سُورَةِ الْوَاقِعَةِ خُصُوصاً بِاللَّيْلِ وَ وَقْتِ الْعِشَاءِ-
و خواندن سوره واقعه به ويژه در شب و وقت عشاء،
🌱و سُورَةِ يس وَ تَبَارَكَ الَّذِي بِيَدِهِ الْمُلْكُ وَقْتَ الصُّبْحِ-
خواندن سوره «يس» و «مُلْك» در صبح،
🌸و حُضُورُ الْمَسْجِدِ قَبْلَ الْأَذَانِ
حضور در مسجد پيش از اذان،
🌱و الْمُدَاوَمَةُ عَلَى الطَّهَارَةِ-
هميشه با طهارت بودن
🌸و أَدَاءُ سُنَّةِ الْفَجْرِ وَ الْوَتْرِ فِي الْبَيْتِ-
و انجام نافلۀ فجر و نماز وتر در منزل
🌱و أَنْ لَا يَتَكَلَّمَ بِكَلَامٍ لَغْوٍ... .
و این که سخن لغو نگوید.
📚بحار الأنوار، ج73، ص: 319
💯راهش رو گفتم.. بقیه اش با شماست..
👈پرسش از طریق شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰حضرت خضر(ع) هنوز زنده است؟
✍️پاسخ:
✅در قرآن مجيد صريحاً نامي از خضر برده نشده است، و از رفيق يا استاد حضرت موسي تنها به عناويني که بيانگر مقام عبوديت و علم و دانش خاص اوست ياد شده است.
«فَوَجَدا عَبْداً مِنْ عِبادِنا آتَيْناهُ رَحْمَةً مِنْ عِنْدِنا وَ عَلَّمْناهُ مِنْ لَدُنَّا عِلْماً (در آن جا) بنده اى از بندگان ما را يافتند كه رحمت (و موهبت عظيمى) از سوى خود به او داده، و علم فراوانى از نزد خود به او آموخته بوديم.»
که در روايات متعددي اين مرد عالم بنام «خضر» معرفي شده است، و از بعضي روايات استفاده مي شود كه اسم اصلي او «بليا ابن ملكان» بوده و خضر لقب اوست، زيرا هر كجا گام مي نهاده، زمين از قدومش سرسبز مي شده است.
اين مرد يك دانشمند الهي و مشمول رحمت خاص پروردگار، و مأمور به باطن و نظام تكويني جهان و آگاه از پاره اي از اسرار بوده ، و از يك جهت معلم موسي بن عمران بوده است، هر چند حضرت موسي درپاره اي از جهات بر او مقدم بوده است.
و در اينكه او پيامبر بوده است يا نه، روايات متفاوتي داريم:
درجلد اول اصول كافي روايات متعددي نقل شده است كه دلالت بر اين دارند كه اين مرد عالم، پيامبر نبود، بلكه دانشمندي همچون «ذوالقرنين» و «آصف بن برخيا» بوده است.
در حالي كه از پاره اي ديگر از روايات استفاده مي شود از جمله شيخ صدوق(رحمة الله عليه) از امام صادق عليه السلام نقل كرده، آن حضرت فرمود:
«خضر از پيغمبران مرسل بود كه خداوند او را به سوي قوم خود مبعوث فرمود و او مردم را به توحيدخداوند و اقرار به پيغمبران و كتابهايي كه بر آنها نازل شده بود دعوت كرد، و معجزه اش اين بود كه بر هيچ چوب خشك يا زمين بي علفي نمي نشست، جز آنكه چون برمي خاست، سرسبز مي گرديد و به همين سبب او را خضر گفتند.»
ابن فضّال از امام رضا(ع) نقل ميكند كه حضرت فرمود: «خضر .... زنده است و نميميرد تا در صور دميده شود».
يكي از حكمتهاي عمر طولاني حضرت خضر خدمتگذاري به پيامبران، مومنان و بالاخص حضرات اهلبيت(ع) و خدمت ويژه به حضرت حجت(ع)است.
🌎 کانال رسمی مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا رجعت قطعي است؟
✍پاسخ:
✅رجعت و بازگشت بعضي انسان هاي خيلي خوب مانند بعضي از ائمه اطهار و بازگشت بعضي انسان هاي بسيار بد قطعي است و از اعتقادات حتمي شيعه است.
ظهور امام زمان عج به معناي شروع يک زندگي ايماني در سايه ولايت اهل بيت است.
امام زمان عج سالهاي زياد و ائمه اطهار که رجعت مي کنند هر کدام سالهاي زيادي حکومت مي کنند.
بنابرين اين حرف که چهل روز بعد از ظهور قيامت مي شود اصلا درست نيست.
زمان قيامت را هيچ کس نمي داند و مي دانيم که ظهور امام زمان عج به معناي پايان يافتن دنيا نيست و ممکن است هزاران سال بعد از ظهور قيامت اتفاق بيافتد.
بنابرين رجعت به معناي شدت علاقه معناي درست و ملموسي ندارد و با ظاهر دعاها و روايات متعدد در مورد بازگشت ائمه اطهار سازگار نيست .
موفق باشيد
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
هدایت شده از ذکر
12.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹#نماهنگ تو #تنها نیستی
احساس تنهایی نکن. تو تنها نیستی.
#لذت #زندگی کردن با #پدر ی #مهربان، #دلسوز را چشیده ای؟ چقدر دلت پدری اینچنین میخواهد؟
بیا و لحظاتت را با #زندگی با چنین #پدری سپری کن و از #تنهایی ها در آی.
در ثواب انتشار ، شما هم سهیم باشید.
@zekreelahi