👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا حديث پيامبر (ص) که فرمود من و علي (ع) پدران اين امت هستيم در منابع اهل سنت هم آمده است؟
✍️پاسخ:
✅بله در احادیث اهل سنت نیز آمده است.
به عنوان نمونه، نقل شده که علی (علیه السلام) میگوید:
«رسول خدا به من فرمود: ای علی تو برادر من و من برادر تو هستم، من برای نبوّت و تو برای امامت برگزیده و انتخاب شده ای، من و تو پدران این امّت هستیم، تو وصی و وارث و پدر فرزندان من هستی، پیروان تو پیروان من، دوستان تو دوستان من و دشمنان تو دشمنان من هستند ... یا علی تو بعد از من حجّت خدا بر مردم هستی، گفتار تو گفتار من امر تو امر من و نهی تو نهی من و طاعت تو طاعت من و معصیت تو معصیت من و حزب تو حزب من ـ که حزب الله است ـ است»
(قندوزی حنفی، سلیمان بن ابراهیم، ینابیع المودّه لذوی القربی، دار الأسوه للطباعه و النشر، سال 1416 ق، ج 1، ص 371)
👈ارسال سوال در پيامرسان ايراني به :
@pasokhgoo10
و يا با شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1
#قرآن_حدیث
👇👇👇
♨️سوال:
🔰داستان فطرس ملک چیست و نافرمانی او چه بوده است؟
✍️پاسخ:
✅نام این فرشته فطرس می باشد، که یکی از فرشتگان الهی است، روایات متعددی درباره جریان بخشش او وجود دارد، که مضمون و محتوای آن ها یکسان است.
در این روایت آمده است: "فطرس فرشته ای بود، که گردا گرد عرش الهی در گردش بود و درباره دستوری از اوامر خداوند کوتاهی و سستی ورزید. بالش به کیفر این نافرمانی چیده شد و به یکی از جزیره ها تبعید گردید. هنگامی که امام حسین(ع) متولد شد، جبریل برای عرض تبریک به پیامبر به سوی زمین فرود آمد و در راه با فطرس دیدار کرد. جبریل به وی پیشنهاد کرد، برای عرض تبریک و تهنیت، با او نزد پیامبر برود. هنگامی که جبریل او را به حضور پیامبر برد، به امر پیامبر، بالش را به بدن پاک امام حسین(ع) مالید و سلامتش را باز یافت". (۱)
عده ای از بزرگان معتقدند، داستان فطرس با آیات صریح قرآن که ویژگی های فرشتگان را برشمرده، آن ها را بندگان مطیع و کریم و شایسته خداوند معرفی می کند و از هر نوع سرپیچی و نافرمانی پیراسته می داند، سازگاری ندارد؛ پس باید این گونه روایات را نادرست شماریم؛ به فرض درستی شان، بدان سبب که نکته ای فراتر از ادراک ما دارند، باید علمش را به اهلش یعنی اولیای برگزیده الهی واگذاریم و خود را در فهم آن ناتوان بدانیم.
در مقابل عده ای بر این باورند، که فرشتگان اصناف و درجه های گوناگون دارند. گروهی مقرّبند و گروهی در درجه پایین تر جای گرفته اند. آیاتی که هر گونه نافرمانی و سرپیچی را از فرشتگان نفی می کنند، به فرشتگان مقرب مربوط است.
فطرس از فرشتگان مقرب نبود، تا از هر نوع سرکشی پیراسته باشد؛ به ویژه آن که تخلّف و سرپیچی فطرس در برخی روایات کندی و سستی ورزیدن خوانده شده که نوعی ترک اولی است، نه گناه. چنان که پیامبران(ع) نیز درجات مختلف دارند: " تلک الرسل فضّلنا بعضهم علی بعض؛ بعضی پیامبران را بر بعضی برتری بخشیدیم. "(۲)
عده ای از انبیا ترک اولی داشتند؛ ولی جمعی مانند پیامبر(ص) و خاندان پاکش جز اراده الهی اراده ای نداشتند و حتی از ترک اولی نیز پیراسته بودند.
در برخی از این روایات که اشاره شد، جرم فطرس که مورد شفاعت امام حسین(ع) قرار گرفت، یک نوع غرور و خود بزرگ بینی بود.
جهت اطلاع بیشتر رجوع کنید، به مقاله: پژوهشی در روایات فُطرس ملَک، از محمد احسانی فر، در مجله علوم حدیث شماره ۳۴.
پی نوشت ها:
۱) کشی، رجال کشی، مشهد، انتشارات دانشگاه مشهد، ۱۳۴۸ش، ص۵۸۳؛ صدوق، أمالی، بیروت ، اعلمی، چ پنجم، ۱۴۰۰ق، ص۱۳۷؛ ابن قولویه، کامل الزیارات، نجف، مرتضوی، چ اول، ۱۳۵۶ق، ص۶۶؛ فتال نیشابوری، روضه الواعضین، قم، انتشارات رضی، چ اول، بی تا، ج۱، ص۳۵۶؛ مسعودی، اثبات الوصیه، قم، انصاریان، چ سوم، ۱۴۲۶ق، ص۱۶۴؛ ابن شهر آشوب، مناقب آل أبی طالب، قم، مؤسسه العلامه للنشر، ۱۳۷۹ق، ج۴، ص۷۴؛ مجلسی، بحار الأنوار، تهران، اسلامیه، چ دوم، ۱۳۶۳ش، ج۴۴، ص۱۸۲. (نرم افزار سیره معصومان)
۲) بقره(۲) آیه ۲۵۳؛ بحارالانوار، پیشین، ج ۵۶، ص۱۸۴.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا بعضي از سادات اهل سنت هستند؟ آيا نسل آنها به حضرت فاطمه (ص) ميرسد؟
✍️پاسخ:
✅سيادت عنوان است براي مردان و زناني كه در طول نسبشان به هاشم بن عبد مناف (جدّ دوّم رسول گرامي اسلام) ميرسند. هر كس كه سلسله نسب او به هاشم برسد، سيد محسوب ميگردد.(1)
🔹بنابر اين تمامي فرزندان ابو طالب، عباس، ابو لهب و ديگر عموزادگان پيامبر(ص) در زمره سادات قرار دارند. حال اگر اين عده، ولايت و امامت علي(ع) و فرزندان معصومش را اعتقاد داشته باشند، شيعهاند و اگر اعتقاد نداشته باشند، ولي رسالت پيامبر را قبول داشته باشند، در زمره اهل سنت قرار دارند.
🔸حال ممكن است اين ساداتِ غير شيعي از فرزندان ابو طالب باشند يا از فرزندان عباس. فرزندان ابو طالب نيز ممكن است از علويان باشند يا از غير علويان... ليكن معمولاً سادات علوي و طالبي در زمره شيعيان قرار دارند، اگرچه ممكن است ميان اهل سنت نيز از سادات وجود داشته باشند.
پينوشتها:
1. عروةالوثقى، ج 2، كتاب الخمس، فصل دوم، مسئله دوم.
👈ارسال سوال در پيامرسان ايراني به :
@pasokhgoo10
و يا با شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
♨️سوال:
🔰از کجا بفهميم که دعاهاي ما مورد قبول خدا ميباشد يا نميباشد؟
✍پاسخ:
✅همه دعاهای معقول و شرعی، مورد قبول پروردگار واقع می شوند، و استثنائی وجود ندارد.
حالِ دعا کردن، خودش یکی از نشانه های مقبولیت دعاست. در حدیثی منقول از حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و اله و سلم آمده است که خدا وقتى میخواهد دعاى بنده را مستجاب كند، حالت دعا به او میدهد و در روايتى ديگر فرموده از شما كسى كه در دعا به رويش باز شود، درهاى بهشت به رويش باز شده. (تفسيرالميزان، 1363، ج 2، ص 60)
منتها تاخیر در استجابت دعا، گاهی به صورت وسیله ای در دست شیطان قرار می گیرد که به این وسیله شخص مومن را از درگاه پروردگار ناامید سازد. در حالیکه قطعا دعای انسان مستجاب و صدای او شنیده می شود؛ اما به چند روش:
در كتاب عدة الداعى از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم روايت شده كه فرمودند:
در حوائج خود به درگاه خدا فزع كنيد، و در ناملايمات خود به او پناهنده شويد، و به درگاهش تضرع نموده او را بخوانيد، كه دعا مغز عبادت است، و هيچ مؤمنی نيست كه خدا را بخواند مگر آنكه دعايش را مستجاب میکند آنهم يا به فوريت، كه در نتيجه ثمره اش در دنيا عايد او میشود، و يا با مدت كه در نتيجه ثمره اش در آخرت عايدش میشود، و يا حداقل ثمره آن را به مقدار دعايش كفاره گناهانش قرار میدهد، البته همه اينها در صورتى است كه از خدا گناه نخواهد. (عدة الداعى ص 25 و بحار ج 93 ص 302)
موفق باشید
👈ارسال سوال در پيامرسان ايراني به :
@pasokhgoo10
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا با گردنبند یا پلاکی که آیه و ان یکاد داره میشه دستشویی رفت؟ در صورت تماس با بدن گناه داره؟
✍پاسخ:
✅داشتن گردنبندی که بر روی آن اسم الله یا آیات قرآن حک شده است در دستشویی چنانچه شخص قصد هتک و بی احترامی را نداشته باشد اشکال ندارد، ولی لمس کردن آن بدون وضو حرام است.
از این رو نباید به گونه ای قرار داده شود که طرفی که بر آن کلمه الله حک شده با بدن تماس داشته باشد و می توانید با روکشی مانند چسب استفاده شود تا موقعی که عذرشرعی داشته باشید و وضو ندارید با بدن تماس نداشته باشد.
و ضمنا از نجس شدن آن نیز پرهیز کنید و اگر ناخواسته نجس شد، لازم است آن را آب کشیده و طاهر کنید.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#احکام
👇👇👇
♨️سوال:
🔰خداوند متعال از آينده خبر دار ميباشد پس چرا وقتي ميداند که يک انسان به جهنم ميرود او را خلق مي کند؟
✍️پاسخ:
✅خدا از آینده با خبر است چون اصلا زمان در محضر الهی راه ندارد و گذشته و حال و آینده یک جا در نزد خدای متعال حاضر است.
🔸فرض کنید اتاقی با یک پنجره وجود دارد. کسی درون اتاق از پنجره بیرون را تماشا می کند و شخص دیگری بر روی بام ایستاده و طنابی سفید و سیاه را به تدریج از جلوی پنجره به سمت پایین رها می کند. شخصی که درون اتاق نشسته در یک لحظه بخش سیاه طناب را می بیند و در لحظه دیگر بخش سفیدی که در پی آن می آید.
♦️اما آنکه بر روی بام ایستاده است، یک جا کل طناب با تمام بخش های سفید و سیاهش را می بیند. حال اگر بخش سفید طناب را روز و بخش سیاه آن را شب بنامیم، کسی که در محدودیت قرار گرفته، شب و روز را به تدریج می بیند. اما آنکه بر بام است، تمام زمان یکجا در نزد آن حاضر است.
🔹بنابراین خدایی که خارج از زمان و مسلط به آن است، اصلا گذشته و حال و آینده، همه یکسان در نزد او حضور دارد.
🔷البته حتی اگر از این زاویه هم نگاه نکنیم می توان ساده تر جواب داد که آنکه مسیر بدی را انتخاب کرده، خودش مقصر است و نباید به جای سرزنش خود از دیگری توقع داشته باشد تمام قصورات و کوتاهی های او را جبران کند.
👈ارسال سوال در پيامرسان ايراني به :
@pasokhgoo10
و يا با شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅سوال:
چطور می توانیم رقت قلب پیدا کنم؟
✍پاسخ:
برخی از راه هایی که باعث رقت در قلب می شود را بیان می کنیم.
📍1. اجتناب از گناه :
حضرت علی (ع ) می فرمایند: اشک ها خشکیده نشد مگر به خاطر سنگدلی ها و قساوت قلب ها . قلوب با قساوت نشد مگر به خاطر زیادی گناهان .(1)بنابراین ریشه اشک نداشتن قساوت قلب است . ریشه قساوت قلب گناه است . پس ریشه اشک داشتن رقت قلب است . ریشه رقت قلب پرهیز از گناه است
📍2. - زهد در دنیا:
امام علی (ع ) می فرمایند: زهد ورزان در دنیا قلب های شان می گرید ، گرچه به ظاهر بخندند.(2) گریه قلب همان رقت قلب است و با زهد در دنیا حاصل می شود . زهد یعنی دل را در گرو مال و آمال نگذاشتن
📍3. کم خوری :
روایاتی نقل شد که دلالت داشت پرخوری دل را قساوت میبخشد. پس می توان نتیجه گرفت که کم خوری مانع قساوت قلب می شود.مراد از کم خوری آن است که انسان به حدی بخورد که از پر خوری مریض نشود. ملاک این است که از پرخوری بدنش بیمار نگردد. پس اگر از افراط در کم خوری هم کسی مریض شود ، نکوهیده می باشد . بدن چون مرکب پرواز روح است ،باید قوی و چالاک باشد .
1. وسائل الشیعه , ج 11 ،ص 337.
2. نهج البلاغه ،خطبه 113 .
👈ارسال سوال در پيامرسان ايراني به :
@pasokhgoo10
و يا با شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅سوال:
یک دختر 18 ساله هستم که درگیر گناه کبیره ای شده ام. مدتی است آن کار را کنار گذاشته ام .اگر توبه کنم و برگردم، خداوند مرا می بخشد؟
✍پاسخ:
این مسلم و قطعی ست که خداوند غفار الذنوب و مهربان به بندگان است.
منتها توبه شرایطی دارد که اگر این شرایط مهیا شوند، ظرفیت پذیرش توبه فراهم خواهد شد.
☘اولین شرط توبه پشیمانی از گناه است. پشیمانی واقعی از گناه و نافرمانی خداوند. گاهی اوقات ما از از گناهی که انجام داده ایم پشیمان می شویم، ولی نه به خاطر اینکه نافرمانی خداوند را مرتکب شده ایم؛ بلکه به دلیل عواقب و مشکلاتی که گریبانگیرمان شده، احساس ندامت به ما دست می دهد. این نوع از پشیمانی، باعث توبه حقیقی نخواهد شد.
👈پشیمانی باید از گناه باشد. انسان باید متوجه شود که با سرپیچی از دستور خداوند به خودش و نفسش ظلم کرده و زمینه شقاوت و بدبختی ابدی را برای خودش فراهم آورده است.
✔️تا زمانی که انسان به چنین درکی از گناه نرسد، پشیمانی واقعی برایش حاصل نخواهد شد.
☘شرط دیگر توبه، عزم و اراده جدی بر ترک گناه است. گاهی انسان گناه را به خاطر از بین رفتن زمینه و شرایط آن ترک می کند. این هم توبه نیست.
👈توبه حقیقی یعنی اگر همان شرایط قبلی دوباره فراهم شد و زمینه گناه ایجاد شد، انسان به درکی رسیده باشد که هرگز حاضر نشود مجددا خودش را به منجلاب انداخته و آلوده گناه شود.
🌺با این توضیحات، هر کسی می تواند توبه اش را محک زده و از میزان اخلاص و حقیقت آن آگاه شود.
اگر توبه واقعی شد، قطعا پذیرفته است و شک کردن در بخشش خداوند جایز نیست که خودش فرموده يَآ أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ تُوبُواْ إِلَى اللَّهِ تَوْبَةً نَّصُوحاً عَسَى رَبُّكُمْ أَن يُكَفِّرَ عَنكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَيُدْخِلَكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِى مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ…؛ اى كسانى كه ایمان آوردید! به درگاه خدا توبه كنید، توبهاى خالصانه. امید است كه پروردگارتان بدىهاى شما را بپوشاند و شما را به بهشتهایى كه نهرها از زیر آنها جارى است وارد كند. (سوره مبارکه تحریم، آیه ۸)
👈ارسال سوال در پيامرسان ايراني به :
@pasokhgoo10
و يا با شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
☘امام على عليه السلام:
🌺با اظهار دوستى، محبّتْ استوار مى گردد
👈غررالحكم حدیث4341
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1
#حدیث
✅سوال:
اگر تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها را در طول روز بیش از یک بار، جهار یا پنج بار بگوییم هم ثواب دارد؟ ذکر های دیگر چی؟ اگر ذکر ایام دیگر را بگوییم، ثوابی دارد؟
✍پاسخ:
اذکاری که وارد شده است مطمئنا ثواب بسیار دارد . اگر طبق دستور انجام شود آن نهایت ثوابی که برای انها بیان شده است شامل حال انسان می شود
🔷مثلا تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها بعد از هر نماز بدون اینکه حالت نماز بر هم بخورد و بلا فاصله بعد از هر نماز گفته شود ثوابی بس عظیم و بزرگ دارد .
🔷و یا ذکر ایام هفته که برای هر روز اذکار خاصی سفارش شده است و یا برای بعضی شبها دعای مخصوصی ذکر شده است .
🌺حال اگر این ادعیه و اذکار در غیر وقت خوانده شود مطمئنا ثواب دارد چون انسان به یاد خدا افتاده است و نام و یاد و خاطر او را احیا کرده است و لذا مطمئنا مشمول رحمت الهی خواهد شد اما نباید توقع داشته باشیم که اثر کامل خود را بگذارد .
☘البته در بعضی موارد که فردی می خواهد با ادعیه و اذکار خاص مشکل را بر طرف کند باید توجه به تعداد و طریقه انجام آن داشته باشد. چه بسا یه ذکر کم یا زیاد شود تاثیر ان از بین برود (تعداد اذکار تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها نیز باید دقت شود). مانند بیماری که دکتر به او می گوید یک قاشق مربا خوری باید از این دارو بخوری اگر فرد کمتر بخورد و یا یک قاشق غذا خوری مصرف کند آن تاثیری که دکتر گفته است را ندارد.
👈ارسال سوال در پيامرسان ايراني به :
@pasokhgoo10
و يا با شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅سوال:
به چه دلیلی تاریخ ولادت حضرت علی اکبر (ع) به صورت قطعی در ۱۱ شعبان تعیین شده است؟
✍️پاسخ:
✅در منابع اولیه تاریخی نظیر "طبقات ابن سعد"[۱] و تاریخ طبری[۲] وهمچنین در کتاب "نفس المهموم اثر شیخ عباس قمی "[۳] که زندگی نامه علی بن الحسین را بیان کرده به تاریخ ولادت حضرت علی اکبر(ع) اشاره ای نشده است.
▫️اما عده ای مانند ابن ادریس در سرائر، تولد ایشان را در سالهای پایانی خلافت عثمان می دانند.[۴] علامه عبدالرزاق مقرم، نیز با تقویت این نظریه،سال ولادت وی را ۳۳ هجری قمری می داند که مطابق با نظر ابن ادریس است.[۵]
🔸بر این اساس آن بزرگوار در روز عاشورا ۲۷ ساله بوده که بزرگتر بودن ایشان نسبت به سن امام سجاد(ع) که در روز عاشورا ۲۳ سال داشتهاند و مورد اتفاق دانشمندان است، ثابت می شود.
🔸درباره زاد روز ولادت ایشان فقط در کتاب " مقتل الامام الحسین" تألیف علامه عبدالرزاق مقرم و کتاب دیگر وی به نام؛ "علی اکبر"[۶] آمده است: "حضرت علی اکبر(ع) در ۱۱شعبان سال ۳۳ هجری متولد شد".[۷]
تمام کسانی که زادروزی برای حضرت علی اکبر نقل کرده اند از این دو کتاب استفاده کرده اند.
🔹مقرم نیز این تاریخ را از کتاب مخطوط " انیس الشیعة" تألیف سید محمد عبدالحسین جعفری حائری، نقل می کند. و ظاهراً مشخص نیست صاحب انیس الشیعة از چه منبعی نقل می کند.
🔹صاحب "الذریعة الی تصانیف الشیعة" در بیان ویژگیهای کتاب انیس الشیعه می گوید: این کتاب را مؤلف در سال ۱۲۴۱هجری قمری بر اساس ترتیب ماه های قمری و با شروع از ماه ربیع الاول نوشته است."[۸]
💠بنابراین؛ درباره زاد روز ولادت حضرت علی اکبر(ع) درمنابع تاریخی قرون اولیه که به دست ما رسیده چیزی بیان نشده است. و در روز ولادت ایشان به نقل علامه مقرم اکتفا شده است.
پی نوشت:
[۱]الطبقات الکبری، ج ۵، ص ۱۶۳،
[۲] طبری، تاریخ طبری ، ج ۱۱، صفحه ۵۲۰ و ۶۲۹، بیروت، دار التراث، ۱۳۸۷هجری قمری.
[۳]نفس المهموم"[۳] ، ص ۳۹۴(انتشارات مسجد جمکران)
[۴]سحاب رحمت،ص ۴۴۹
[۵]مقرم، عبدالرزاق، مقتل الامام الحسین، ص ۲۵۶، انتشارات المکتبة الحیدریة، قم ، ۱۳۸۳.
[۶]مقرم، علی اکبر، ص ۱۲
[۷]مقرم، عبدالرزاق، مقتل الامام الحسین، ص ۲۵۶.
[۸]تهرانی ،آقا بزرگ، الذریعة الی تصانیف الشیعة، ج۲،ص ۴۵۸، نشر اسماععیلیان، قم، ۱۴۰۸.
👈ارسال سوال در پيامرسان ايراني به :
@pasokhgoo10
و يا با شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی