👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا در میان شاگردان امام باقر و امام صادق علیهما السلام از زنان هم کسی بوده است؟
✍️پاسخ:
✅در ميان خيل عظيم شاگردان امام باقر و امام صادق (عليهماالسلام) زنانی به چشم ميخورند،که به محضر معصومين(عليهمالسلام) رسيده و از سخنان آنان استفاده کرده و اندوختههاي خود را به ديگران منتقل ميکردهاند. در ادامه به برخي از شاگردان و راويان امام صادق (عليهماالسلام) در ميان زنان اشاره می کنیم.
یکی از این شاگردان «حُبابه والبیّه» است.
حبابه بانویی مومن و دانشمند بود که خداوند عمری طولانی به او عطا کرد. حبابه محضر چندین امام را درک کرد و از دریای علمشان استفاده فراوان کرد. حبابه سال ها به زنان شیعه درس دین می داد و به سوالات شرعی شان پاسخ می گفت.
در ضمن او بسیار نکته سنج و دقیق بود. از داوود رقّی روایت شده که: «روزی به همراه چند نفر در خدمت امام صادق(ع) بودیم که حبابه وارد شد و مسائل مختلفی از حلال و حرام از حضرت پرسید.
ما از سوالات ظریف و دقیق او تعجب کردیم. حضرت فرمود: آیا تا به حال از این مسائل که حبابه پرسید، سوالات بهتر و دقیقتری شنیده بودید؟ عرض کردیم: فدایت شویم به درستی که چشم و دل ما روشن شد…»
از دیگر بانوان شاگرد امام جعفرصادق(ع) دو خواهر به نام «سعیده» و «مَنّت» دختران ابی عمیر بودند. این دو بانوی بسیار مومن و پرهیزگار سال ها از محضر امام استفاده کرده و دانش فراوانی کسب کرده بودند. هر دو جزء راویان حدیث و معلم بانوان هم عصر خود بودند. روایت شده که سعیده بنت ابی عمیر زیاد به مسجد النبی میرفت و بر پیامبر(ص) درود می فرستاد.
در واقع بانوان تربیت شده در محضر امام خود تبدیل به رسانه ای برای انتقال مفاهیم عمیق شیعی به سایر بانوان مسلمان بودند و اینچنین معارف شیعه در میان امت رسول الله تا به امروز باقی مانده است…
📚منابع:
۱-«محدثات شیعه»، تالیف دکتر نهلا غروی نائینی، انتشارات دانشگاه تربیت مدرس، چاپ اول ۱۳۷۵٫ش، صفحات ۲۰۶ و ۲۷۶
۲-«اصحاب امام صادق(ع)»، نوشته علی محدث زاده، سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چاپ اول ۱۳۷۳٫ش، صفحات ۱۴۰، ۱۴۳ و ۲۲۷
۳-«آشنایی با حوزه های علمیه شیعه در طول تاریخ»، نوشته سید حجت موحدابطحی، انتشارات نشاط(اصفهان)، چاپ اول ۱۳۶۵٫ش، ص ۱۸۸.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا با اينکه ما خدا رو ناظر مي دونيم ولي بازم گناه مي کنيم؟
✍️پاسخ:
✅مسلماً علم به تنهايي آدمي را وادار به التزام به لوازم علمش نمي کند.[1]
فرعونيان علم داشتند، ولي علي رغم آن کافر شدند. خداوند درباره آنان مي فرمايد: (فرعونيان از روي ستم و برتري جويي) به آيات خدا کفر ورزيدند در حالي که در دل به آن يقين داشتند.[2]
يکي ديگر از نمونه هايي که خداوند ذکر مي کند بلعم باعورا است او اگرچه عالم بود ولي در عمل لغزيد، قرآن مي فرمايد: و بر آنها بخوان سرگذشت آن کس را که آيات خود را به او داديم ولى (سرانجام) خود را از آن تهى ساخت و شيطان در پى او افتاد، و از گمراهان شد!.[3]
و اگر مي خواستيم وي را بالا مي برديم به وسيله آن (آيات)، ولي او به زمين چسبيد و از هواي خويش تبعيت کرد.[4]
لذا علم؛ فقط زمينه التزام به محتوايش را فراهم مي آورد، ولي اين زمينه، وقتي مؤثر واقع مي شود که به دنبال آن ايمان باشد. با علم و ايمان است که راه عمل هموار مي شود، البته بايد موانع راه نيز برداشته شود، قرآن اين موانع را ذکر ميفرمايد:
پيروي از خواهش هاي نفساني بدون در نظر گرفتن جنبه هاي عقلاني و شرعي، موجب دور شدن از صراط مستقيم و بي توجهي به دستورات خداوند مي شود، قرآن کريم در مورد اين دسته مي فرمايد: پس آيا ديده اي کسي که هواي خويش را خداي خود گرفته و خداوند او را با داشتن علم؛ گمراه ساخته و دل او را مهر زده و بر بينايي وي پرده نهاده، پس چه کسي او را بعد از خداوند هدايت خواهد کرد آيا توجّه نمي کنيد.[5]
يا در آيه ديگر مي فرمايد: پس اگر اجابت نمي کنند تو را بدان که آنان تنها هواي خويش را پيروي خواهند کرد و چه کسي گمراه تر از آن کسي که از هواي خود متابعت کند، بدون هدايتي (از جانب) خدا.[6]
.[1] براي آگاهي بيشتر از فرق بين علم و ايمان، نک: چهل حديث، امام خميني، ص 37؛ اخلاق در قرآن، مصباح يزدي ص 140
.[2] نمل، 14.
[3]. اعراف، 175.
[4]. اعراف، 176.
[5] .جاثيه، 23.
[6]. قصص، 50. در همين زمينه رجوع شود به سوره اعراف، 176؛ کهف، 28؛ طه، 16؛ فرقان، 43؛ ص، 26؛ محمد، 16؛ نجم، 23.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰حضور اين همه آدم با گذشتگان و آيندگان چطور در قيامت و بهشت وجهنم جا مي شود؟
✍️پاسخ:
✅خداوند متعال درباره گستره بهشت مى فرمايد: (وَ سارِعُوا اِلى مَغفِرَه مِن رَبِّكُمْ وجَنَّه عَرضُهَا السَّمـوتُ والاَرضُ اُعِدَّت لِلمُتَّقين) [1] ؛ و شتاب كنيد براى رسيدن به آمرزش پروردگارتان و بهشتى كه وسعت آن، آسمان ها و زمين است كه براى پرهيزگاران آماده شده است. مراد از «عرض» در آيه شريف، پهنا و گستره است. در زبان عربى، هنگامى كه مى خواهند بگويند فلان شئ از وسعت برخوردار است. واژه «عرض» را به كار مى برند.
عبارت (جَنَّه عَرْضُهَا السَّمواتُ وَ الاَرْضُ) كنايه از اين است كه بهشت از نظر گستره، به اندازه اى وسيع است كه به نهايت وسعت رسيده است و يا به قدرى است كه قوه واهمه بشرى از درك گستره آن ناتوان است. هر چند معاد جسمانى است و بهشتيان و جهنميان با وجود جسمانى، پاداش و كيفر داده مى شوند، ولى بهشت و جهنم ويژگى هاى اين جهان مادى را ندارد، زيرا با برچيده شدن اين جهان مادى و تمام كرات آسمانى و ويران شدن آنها، قيامت آغاز مى شود:
(يَومَ تُبَدَّلُ الاَرضُ غَيرَ الاَرضِ والسَّمـوتُ وبَرَزوا لِلّهِ الو حِدِ القَهّار) [2] ؛ در آن روز كه اين زمين به زمين ديگر و آسمان ها [به آسمان هاى ديگر] مبدّل مى شود و آنان در پيشگاه خداوند واحد قهّار ظاهر مى گردند؛ (اِذَا الشَّمسُ كُوِّرَت * واِذَا النُّجُومُ انكَدَرَت) [3] ؛ هنگامى كه خورشيد در هم پيچيده شود و هنگامى كه ستارگان بى فروغ شوند؛ (اِذَا السَّماءُ انفَطَرَت * واِذَا الكَواكِبُ انتَثَرَت) [4] ؛ هنگامى كه آسمان از هم شكافته شود و هنگامى كه ستارگان پراكنده شوند و فرو ريزند.
بنابراين بهشت و جهنم در عالَم ديگرى فوق اين جهان مادى است و ويژگى هاى اين جهان مادى را ندارد. آن عالَم از نظر گستره به اندازه اى است كه وسعت بهشت به مقدار آسمان ها و زمين است و جهنم نيز از وسعتى برخوردار است كه همه گنه كاران در آن جاى مى گيرند. [5]
در روايت است كه پيامبراكرم(ص) و حضرت على(ع) در پاسخ اين پرسش كه اگر وسعت بهشت، آسمان ها و زمين است، پس دوزخ كجاست؟ فرمودند: چون شب آيد، روز كجاست؟ [6]
ب) منظور از «نزديك كردن» (ازلِفَت) يعنى در پيش رويشان باشد و داخل شدنشان در آن زحمتى نداشته باشد. و اين كه بهشت را به آنها نزديك مى كنند، نه آنها را به بهشت، دَرك آن در شرايط اين دنيا قابل تصور نيست، امّا از آن جا كه اصول حاكم بر قيامت و آخرت، اصولى است كه با شرايط اين جهان بسيار تفاوت دارد، پس جاى شگفتى نيست. [7]
پي نوشتها:
[1] . آل عمران، آيه 133.
[2] . ابراهيم، آيه 48.
[3] . تكوير، آيه 1و2.
[4] . انفطار، آيه 1و2.
[5] . ر.ك: الميزان، ج 4، ص 20؛ بحارالأنوار، ج 8، ص 83 و ج 66، ص 57؛ سيد شريف رضى، حقايق التأويل فى متشابه التنزيل، ص 241.
[6] . عبد على عروسى حويزى، تفسير نورالثقلين، ج 1، ص 463؛ فضل بن شاذان قمى، الفضائل، ص 150.
[7] . الميزان، ج 4، ص 32 ـ 43.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔵مشارکت در مباحث با ارسال سوال در انجمن های گفتگوی مرکز ملی
🔹 گفتگوی دینی
http://www.askdin.com/
🔹 گفتگوی قرآنی:
http://www.askquran.ir/
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰خداوند به صراحت در قرآن اعلام کرده است که «و ما من دابة الا علي الله رزقها» پس اگر خداوند متفکل روزي انسان هاست، پس چرا در آفريقا عده اي دنده هايشان از فرط گرسنگي بيرون زده است و در حال مرگ اند؟
✍️پاسخ:
✅آيا معناي آيه بايد اين باشد که در اين دنيا هيچ کس از گرسنگي رنج نبرد و نميرد؟ مثلاً اگر فرمود: خداوند متعال از زمين و آسمان به شما آب ميرساند، يعني ديگر هيچ نقطه خشکي روي زمين نبايد باشد و هيچ کسي از تشنگي هلاک نگردد؟ اگر فرمود: «هُوَ الشّافي»، يعني ديگر هيچ کس بيمار نميشود و اگر بيمار شد آني شَفا و بهبود مييابد و هيچ کس از بيماري نميميرد؟!
براي روشن شدن اين موضوع بايد به چند نکته اشاره شود؛
مطلب اول آن که خدا رزاق است همان طور که شافي و هادي است اما چرا عده اي بيمارند و عده اي از در اثر بيماري از دنيا مي روند؟ لذا تمام بحث هايي که در خصوص رزق مي شود، اينجا هم مي توان به آن پرداخت.
دوم آنکه رزق تنها مادي نيست و رزق معنوي هم رزق است. لذا در روايات وارد شده فردي خدمت امام صادق (ع) اظهار فقر کرد و امام (ع) به او فرمودند: تو سرمايه بسياري داري و خودت نمي داني و اشاره کردند به سرمايه معنوي و فرمودند تو وقتي بر راه هدايتي هستي و گمراه نيستي اين سرمايه بزرگي است که در اختيار داري.
نبايد فراموش کرد دنيا محل گذر است نه ماندن. سختي و آساني آن به سرعت مي گذرد و همه فراموش مي شود؛ لذت ها، مريضي ها، شادي ها و غم ها از بين مي رود. آن چه مي ماند آن مساله سرمايه بزرگ و هدايت است. گاه به فردي مي گوييم فقير که هيچ بهره مالي ندارد، اگر اين فرد مثلا در گروه تکفيري ها فعاليت مي کرد و ثروت دنيا را در اختيار داشت، باز هم غني خوانده مي شد يا به لحاظ فقر معنوي که داشت، فقير محسوب مي شد؟!
لذا رزق تنها امور مادي نيست و در ماديت هم تنها کميّت نيست.
سوم دقت کنيد خدا رزاق است يعني رزق را مي دهد اين که آيا من آن را مي گيرم يا خير نکته ديگري است. مثلا من به کسي مي گويم تشنه ام در حالي که ليوان دستم است و آن فرد ليوان را پر از آب مي کند. در اينجا من مي توانم بخورم يا مي توانم اين آب را بريزم. اما اگر اين آب ريخته شد، چه کسي مقصر است؟ قطعا من خودم مقصرم. بحث خيلي ساده است يعني اسراف گاه باعث از دست دادن رزق و روزي مي شود.
چهارم تفاوت بين مردم اعم از چاقي و لاغري، شهري و غيرشهري، کوتاهي و بلندي قد، کندي و زرنگي و ... وجود دارد و اين جزو سنت هاي خلقت است و اين موارد نيز جزو رزق هاي الهي است. در واقع تفاوت لازمه خلقت است و علت آن اين است که که خدا مردم را در انجام وظيفه شان امتحان کند.
اما نکته مهم اين است خدا امتحاني که مي گيرد يکسان نيست حتي از يک انسان در دو حالت مختلف امتحان يکسان نمي گيرد. مثلا در شب قدر عبادت بيشتري مي طلبد تا در شب هاي عادي يا آن که پول بيشتري دارد انفاق بيشتري را از او مي طلبد لذا اين ظلم نيست، چون امتحان ها يکسان نيست.
پنجم خدا اختيار را از انسان ها نگرفته و نمي گيرد لذا دست ستمگران را هم نمي بندد براي اين که آن هم به اختيار خود ستم کرده و اراده خود را در دنيا عملي کند اگر خدا مي خواست اختيار آدم ها را سلب کند، سلب اختيار از شمر و ابن ملجم و قاتلان اسراييلي مي شد.
گاه باب رزق را خدا نمي بندد و ظالم مي بندد. در روايات وارد شده کسي آمد خدمت امام صادق (ع) و گفت مگر آيه نداريم که تؤتي الملک من تشاء... امام (ع) فرمودند: بلي. گفت: پس سلطنت بني اميه چيست؟ امام (ع) فرمودند: اگر کسي لباس تو را بدزدد اين لباس را خدا به او داده يا دزديده؟
ششم اگر ما به دلايلي خودمان رزقمان را محدود کنيم مانند اسراف، تنبلي، گناه، ناداني و ... مقصر خود هستيم. ما وظيفه داريم راه هاي حلال بهتري را همواره براي کسب رزق پيدا کنيم، اگر پيدا نکرديم خدا مقصر نيست.
هفتم در هر صورت وقتي رزق محدود شد علت خاص آن کدام يک از اينهاست آيا امتحان خداست يا ظلم يک ظالم يا گناه خود ما اين را نمي دانيم. علت کار خاص هر کس را امام زمان (عج) مي داند که لوح تقدير ما را مي داند و در شب قدر به ايشان عرضه مي شود. او مي داند هر کسي هر مورد خاصي چه مقدار خدا روزي به او مادي و معنوي داده و چه مقدار خود، راه را بست يا ظالمي بسته که بايد او هم بابت ظلم خود جواب پس دهد.
هشتم آن که اگر ظالمي گناه کرد، قضاي خدا هست اما رضاي خدا هميشه نيست؛ قضاي خدا يعني همان سلطه و حکومت خدا که هميشه داير است و از بين نمي رود اما هيچ گاه قضاي خدا رضاي او نيست مانند بچه اي که گرسنه مي ماند و اين مورد پسند او نيست.
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا خداوند همسر انسان را از قبل تعيين کرده است؟
✍️پاسخ:
✅انسان در انتخاب همسر مختار است.
مثلا یک دختر می تواند خواستگاری را قبول کند یا رد کند. کما اینکه پسر می تواند به خواستگاری دختری برود یا نرود.
البته برخی حوادث هست که در اختیار ما نیست که به آنها تصادفی یا اتفاق می گوییم.
مثلا دو خانواده به شکل اتفاقی در جایی با یکدیگر آشنا می شوند و این زمینه ساز ازدواج فرزندان آنها می شود. ما در این بخش انتخاب نمی کنیم. یعنی خود آن اتفاق را انتخاب نکرده ایم.
همچنین برخی از امور اختیار در دست دیگران است و اختیارش به دست ما نیست. مثلا پسری از دختری خوشش بیاید یا نه، در اختیار دختر نیست.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
🔸🔶 اللَّهَ لا يُحِبُّ کُلَّ مُخْتالٍ فَخُورٍ
💠ترجمه: خدا هیچ خودپسند فخرفروش را دوست ندارد
📚 قسمتی از آیه 18 سوره لقمان
🔹 @pasokhgoo1 👈
آیا در بهشت نیز حجاب است؟
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيادر بهشت نيز حجاب بين زنان ومردان هست ؟مثلا مثل اين دنيا کسي با شوهرش راحت هست در بيرون از خانه حجاب دارد بهشت نيز اينگونه هست؟
جهنم چطور آيا حجاب خواهد بود؟
آيا کسي که بخواهد حوري يا غلمان را اختيار خواهد کرد يعني به اختيار خودش هست مثل اين دنيا؟ واگر حوري يا غلمان نخواهد ميتواند تنها بماند؟
✍️پاسخ:
✅ابتدا باید به این نکته توجه نمود که همه چیز آخرت اعم از بهشت و جهنم با دنیا فرق دارد. آن جا جهان دیگرى است با قوانین خاص خود که نمی توان ویژگی ها و امور آن را با دنیا مقايسه نمود؛
ولي به هر حال از آن جا که پوشش بدن از غیر از نظر عقلى امرى ممدوح است و نوعى کمال براى انسان محسوب مى شود و از آنجا كه بهشت محل خوبى ها است، مى توان گفت که حجاب در بهشت وجود دارد، ولى نحوه و حدود آن براى ما معلوم نیست.
قرآن در مدح حورهاى بهشتى مى فرماید: «حُورٌ مَقْصُوراتٌ فِي الْخِيام؛(1)
در جایی دیگر خدا لباس بهشتیان را اینگونه معرفی می فرماید:
«عالِیَهُمْ ثِیابُ سُندُسٍ خُضْرٌ وَ إِسْتَبْرَقٌ وَ حُلُّوا أَساوِرَ مِنْ فِضَّةٍ وَ سَقاهُمْ رَبُّهُمْ شَراباً طَهُوراً»؛(انسان 21) بر اندام آنها [بهشتیان] لباسهایى است از حریر نازک سبز رنگ، و از دیباى ضخیم، و با دستبندهایى از نقره آراستهاند، و پروردگارشان شراب طهور به آنان مینوشاند.
پوشش بدن ، جزئی از فطرت انسان است .
زنان بهشتی با لباس های زیبا و نورانی بهشت، خود را می پوشانند.
انسان پاک که فطرتش سالم مانده و شکوفا باشد، از برهنگی و فساد و ظلم بیزار است . ابتلا به این ها برایش زجر آور است . در قیامت که به اراده خدا چشم های حقیقت بین بیدار می گردد،گناهکاران از این که عریان در قیامت محشور شده اند، در عذابند و این از شکنجه های آن ها است.
بنابراین پوشیدگی خواست فطرت زیبایی طلب انسان ها است. در بهشت زنان اهل بهشت پوشیدگی را طالبند. آن ها به فطرت زیبایی طلب خود جز زیبایی و عفت و پاکی نمی خواهند و نمی جویند. بدون این که تکلیف و امر و نهی در کار باشد، این خواست و میل شدید خودشان است.
قرآن کریم، این موضوع را در دو جا مطرح کرده است و با اندکی تفاوت لفظی میفرماید:
« در باغهای بهشتی، زنانی هستند که جز به همسران خود چشم نمیدوزند و عشق نمیورزند . پیش از آن، هیچ انسان و جنّی با آنان تماس نگرفته است.»(الرحمن ،آیات 56-72.) این زنان دوشیزه و پاکند و شیفته و دلداده همسران خودند و طمع نگاه و لذّتجویی از هیچ مرد دیگری را ندارند.
لذا هرچند نمی توان در این خصوص به طور قطع سخن گفت در مجموع مي توان نتيجه گرفت كه وجود پوشش و حجاب در بهشت قابل پذيرش بوده و همچنين اصل همسری برخی افراد با هم نیز یقینا مطرح است و حضور همسران بهشتي در كنار هم نيز مورد تاييد مي باشد . و در بهشت هیچ فساد و تباهی نیست.
اينگونه نيست كه بهشت يك مكان خاص و محدود باشد كه همه بهشتيان را در آن جاي دهند و همه به ناچار كنار هم باشند بلکه، در آخرت هر كس متناسب با مقام و مرتبه خاص خود در بهشت خود جاي مي گيرد. لذا فرض وجود زنان نامحرم را در آن و براي فردي كه در آن بهشت حضور دارد چندان قابل قبول به نظر نمی رسد.
اما درباره لباس جهنمی ها قرآن می فرماید:
«کسانی که کافر شدند لباسهایی از آتش برای آنها بریده می شود. در روز قیامت مجرمان را باهم در غل و زنجیر می بینی که لباسهایشان از ماده چسینده بد بوی اشتعال زاست و صورتهایشان را آتش می پوشاند.» ( ابراهیم/49-50)
اما درباره خواستن و یا نخواستن حوری و قلمان و یا تنها زندگی کردن در بهشت قرآن می فرماید: «فرد بهشتی هر چه بخواهد برای او فراهم است» «فصلت 31»
فرد بهشتی هر چه بخواهد برایش فراهم می شود ولی بدون شک گرایش و حالات فرد به محض ورود به بهشت به بهترین حال و به بهترین درخواست ها تغییر می کند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا خداوند انسان را خلق کرد؟ آيا در مخلوقات قبلي نقصي بوده است؟ آيا خلقت جديد داراي کمالي بيشتر از قبلي است؟
✍️پاسخ:
✅خداي تبارک و تعالي از هر نوع مخلوقي که امکان آفريده شدن داشته باشد مي آفريند و از خلقت خودداري نمي کند اين مخلوقات خدا داراي مراتبي هستند برخي جمادند برخي نبات(گياه ) و برخي حيوان، برخي جن برخي ملائکه و برخي انسان هستند.
اين انواع مختلف مخلوقات الهي هر کدام داراي ويژگي هايي هستند.
انسان به عنوان اشرف مخلوقات، همه کمالات بقيه مراتب وجود مخلوقات را دارد حيثيت جمادي را دارد حيثيت نباتي که همان رشد و نمو هست را دارد حيثيت حيواني را که همان حرکت هاي ارادي است را دارد و بالاتر از آنها قوه عاقله و ناطقه اي را دارد که بقيه مراتب ديگر ندارند و اين روح انساني (قوه عاقله) از ملکوت و مراتب بالاي هستي در او دميده شده است و "و نفخت فيه من روحي"
اين حقيقت را خدا در آيه 14 سوره مومنون بيان مي فرمايد: « ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظاماً فَکَسَوْنَا الْعِظامَ لَحْماً ثُمَّ أَنْشَأْناهُ خَلْقاً آخَرَ فَتَبارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقينَ؛
سپس نطفه را به صورت علقه (خون بسته)، و علقه را به صورت مضغه (چيزي شبيه گوشت جويده شده)، و مضغه را به صورت استخوانهايي درآورديم و بر استخوانها گوشت پوشانديم سپس آن را آفرينش تازهاي داديم پس بزرگ است خدايي که بهترين آفرينندگان است»!
💥خدا بعد از اين خلقت انسان است که به خود تبريک مي گويد .
انسان به عنوان گل سر سبد مخلوقات داراي ظرفيت هايي است که مي تواند به درجه بالاي خليفه الهي برسد اوست که چنين ظرفيتي را دارد و هيچ کدام از مخلوقات ديگر خدا اين افتخار را ندارند حتي ملائکه ، حتي جن.
انسان به نحوي ساخته شده است که از پست ترين مراحل وجود تا بالا ترين آنها مي تواند حرکت داشته باشد يک انسان آنقدر مي تواند پست شود که قرآن مي فرمايد "کالانعام بل هم اضل سبيلا" و آنقدر مي تواند بالا رود که فرشته مقرب الهي جبرئيل مي فرمايد که اي پيامبر من ديگر در اين مقام نمي توانم همراه تو بيايم: ثم دني فتدلي فکان قاب قوسين او ادني.
اين که خدا مخلوقات مختلفي مي آفريند و بعد از ملياردها سال آدم را بعد از جماد و نبات و فرشته و حيوان و جن و .. مي آفريند به خاطر نقص در فاعليت خدا نيست بلکه هر کدام از اين مخلوقات در مرحله اي امکان خلقتشان وجود دارد و الا تا زمينه براي خلق خليفه الله به وجود نيايد(انسان) خدا انسان را خلق نمي کند بايد جن و انس و حيوان و نبات و جماد باشند که خدا اين مخلوق برتر و شاخص خود را بيافريند.
و به نظر مي رسد خدا مخلوقي برتر از انسان خلق نمي کند(وجود ندارد) و اين انسان است که با اختيار خود مي تواند به اوج و کمال وجودي برسد تا جايي که همه کمالات يک مخلوق را به دست آورد تا آنجا که هيچ چيزي بالاتر از او تصور نمي شود مگر خالق او الله.
انسان کامل همين مخلوق برتر و کمال يافته از نوع انساني است که واسطه خلق و شريعت الهي است.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اگر به دستمون چسب قطره اي بچسبه و هر کاري کنيم پاک نشه آيا ميتونيم براي وضو تيمم کنيم؟
✍️پاسخ:
✅تلاش کنید تا چسب برطرف شود واگر برطرف کردنش ممکن نباشد یا سختی ومشقت داشته باشد به نیت جبیره وضو بگیرید و با دست خیس روی آن دست بکشید.
✍️مقام معظم رهبری
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔵مشارکت در مباحث با ارسال سوال در انجمن های گفتگوی مرکز ملی
🔹 گفتگوی دینی
👇👇👇
http://www.askdin.com/
🔹 گفتگوی قرآنی:
👇👇👇
http://www.askquran.ir/
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
🌺🌺🌺🌺🌺
قابل توجه کاربران گرامی
لطفا از آدرس زیر پیام رسان بله را دانلود ونصب کنید
https://bale.ai/
بعد وارد ربات بشوید و مراحل ثبت نام ربات را طبق دستور خودش به طور دقیق کامل کنید
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌸🌸🌸🌸
بعداز تمام شدن مراحل ثبت نام ،روند ارسال سوال فعال می شود
سوال خود را مطرح کنید بعداز ارسال سوال ،گزینه ثبت سوال می آید سوال را ثبت کنید تا به سامانه ارسال شود.
بعداز آن یک سوال از شما میپرسد که آیا سوال در کانال ثبت شود؟ اگر پاسخ مثبت باشد بعداز اینکه جواب سوال داده شد یک نسخه از جواب برای شما ارسال میشود ویک نسخه هم در کانال برای مطالعه عموم قرار داده می شود
☘️☘️☘️☘️☘️
پس سوال و جواب محرمانه است وفقط کاربر جواب را دریافت می کند مگر سوالاتی که خودش اجازه دهد یک نسخه هم به کانال فرستاده میشود والبته در کانال هم مشخص نیست که سوال از کدام کاربر بوده است و بدون نشان هست
درباره تمام موضوعات زیر می توانید در ربات سوال ارسال کنید وپاسخ دریافت نمائید.
#احکام #مشاوره #اعتقادات #تاریخ #اخلاق #قران #حدیث
📣🔴🌺
جهت مطالعه سوال و جوابها در موضوعات مختلف لطفا وارد کانالهای مرکز در بله بشوید و از مطالب استفاده نمائید
لینک کانالهای مرکز ملی در بله برای مطالعه
1- کانال اصلی مرکز
@pasokhgoo
2-کانال فقه واحکام شرعی
https://ble.im/pasokhgoo2
3- کانال مشاوره و روانشناسی
https://ble.im/pasokhgoo3
4- کانال کلام واعتقادات
https://ble.im/pasokhgoo4
5- کانال اخلاق وعرفان
https://ble.im/pasokhgoo5
6- کانال تاریخ اسلام
https://ble.im/pasokhgoo6
7-کانال احکام بانوان
https://ble.im/pasokhgoo7
8- کانال قرآن و حدیث
https://ble.im/pasokhgoo9
آیدی مدیر گروه وکانالها
@pasokhgoo8
🌺صلی الله علیک یا مولاتی، یا سیدتی، یا فاطمه االمعصومه
چگونه شکر این نعمت گویم که در روز میلادت، زبانم بر سلام بر شما چرخید.. الحمدلله رب العالمین
🌹ایام پر از برکت و توفیق و معنویتی داشته باشید.. عید شما مبارک
☘️مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| توصیه رهبرانقلاب به دانشجویان دختر
💻 @Khamenei_ir