🌺🌺🌺🌺🌺
قابل توجه کاربران گرامی
لطفا از آدرس زیر پیام رسان بله را دانلود ونصب کنید
https://bale.ai/
بعد وارد ربات بشوید و مراحل ثبت نام ربات را طبق دستور خودش به طور دقیق کامل کنید
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌸🌸🌸🌸
بعداز تمام شدن مراحل ثبت نام ،روند ارسال سوال فعال می شود
سوال خود را مطرح کنید بعداز ارسال سوال ،گزینه ثبت سوال می آید سوال را ثبت کنید تا به سامانه ارسال شود.
بعداز آن یک سوال از شما میپرسد که آیا سوال در کانال ثبت شود؟ اگر پاسخ مثبت باشد بعداز اینکه جواب سوال داده شد یک نسخه از جواب برای شما ارسال میشود ویک نسخه هم در کانال برای مطالعه عموم قرار داده می شود
☘️☘️☘️☘️☘️
پس سوال و جواب محرمانه است وفقط کاربر جواب را دریافت می کند مگر سوالاتی که خودش اجازه دهد یک نسخه هم به کانال فرستاده میشود والبته در کانال هم مشخص نیست که سوال از کدام کاربر بوده است و بدون نشان هست
درباره تمام موضوعات زیر می توانید در ربات سوال ارسال کنید وپاسخ دریافت نمائید.
#احکام #مشاوره #اعتقادات #تاریخ #اخلاق #قران #حدیث
📣🔴🌺
جهت مطالعه سوال و جوابها در موضوعات مختلف لطفا وارد کانالهای مرکز در بله بشوید و از مطالب استفاده نمائید
لینک کانالهای مرکز ملی در بله برای مطالعه
1- کانال اصلی مرکز
@pasokhgoo
2-کانال فقه واحکام شرعی
https://ble.im/pasokhgoo2
3- کانال مشاوره و روانشناسی
https://ble.im/pasokhgoo3
4- کانال کلام واعتقادات
https://ble.im/pasokhgoo4
5- کانال اخلاق وعرفان
https://ble.im/pasokhgoo5
6- کانال تاریخ اسلام
https://ble.im/pasokhgoo6
7-کانال احکام بانوان
https://ble.im/pasokhgoo7
8- کانال قرآن و حدیث
https://ble.im/pasokhgoo9
آیدی مدیر گروه وکانالها
@pasokhgoo8
🌺صلی الله علیک یا مولاتی، یا سیدتی، یا فاطمه االمعصومه
چگونه شکر این نعمت گویم که در روز میلادت، زبانم بر سلام بر شما چرخید.. الحمدلله رب العالمین
🌹ایام پر از برکت و توفیق و معنویتی داشته باشید.. عید شما مبارک
☘️مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| توصیه رهبرانقلاب به دانشجویان دختر
💻 @Khamenei_ir
7.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ملیکه نور ، ویژه میلاد حضرت معصومه سلام الله علیها
🎤 سید حسین مومنی
☘️مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا زیاد گفتن ذکرهايي مثل لااله الاالله، سبحان الله، الحمد الله استغفرالله، صلوات ، برای انسان عوارض دارد؟
✍️پاسخ:
✅اذکار را انسان براي تقرب به خدا مي تواند بگويد فرقي ندارد چه ذکري باشد، هر ميزان که مي خواهد و يا توان دارد مي تواند بگويد و مشکلي هم ندارد . چنانکه در ذکر هايي که ذکر کرديد اينگونه است و گفتن اين اذکار مشکلي ندارد).
🌱اما گاهي همين اذکار را به نيت ذکر خاص و دستور ويژه با اعداد خاص و کيفيت خاص بيان مي کنيم که جنبه عمومي نيز نداشته که در اين صورت طبق نظر برخي حتما بايد زير نظر استاد سلوک باشد و الا ممکن است تبعات منفي در پي داشته باشد. مثلا ذکر يونسيه را در زمان خاصي با عدد خاصي (که بعضي از عرفا به شاگردان خاص خود تعليم دادند،) اگر ما اين ذکر را به همان کيفيت بگوييم عوارض خواهد داشت.
🌱ذکر خاص از جهت کميت و کيفيت انجام با اذکار عامي که بصورت عمومي در منابع معتبر ديني دستور داده شده است متفاوت است .
👈ذکر به دو گروه تقسيم مي شود:
1. اذکار خاص
👈براي گفتن اذکار خاص که داراي عدد و وقت مشخص مي باشد، بايد از استاد اهل فن و راه پيموده اجازه گرفت. علتش اين است که:
🗞الف- با گفتن اين اذکار حالاتي براي انسان پيش مي آيد که بايد اين حال به استاد عرضه شود تا انسان را از آن حال عبور دهد و مانع توقف شاگرد و بروز مشکل نشود.
🗞ب- چون اين اذکار جنبه داروي خاص دارند، با توجه به روحيات و نياز و نقص شاگرد تجويز مي شود.از تجويز خود سرانه بايد پرهيز نمود تا گرفتار عواقب آن نشود.
موفق باشيد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
🔹امام على عليه السلام:
🍃المُواصِلُ لِلدُّنيا مَقطوعٌ
🍃آن كه به خاطر دنيا پيوند برقرار كند، پيوندش گسستنى است
📚غرر الحكم حدیث 628
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
👇👇👇
♨️سوال:
🔰متاسفانه مبتلا به چشم چرانی هستم و از این بابت بسیار ناراحتم!
✍️پاسخ:
✅سلامت فکر و روان فرد و جامعه و نیز زندگی اجتماعی انسان ها، در دوری کردن از گناه است و چشم منشأ گناه است که می بیند و دل در آرزوی رسیدن به آن، انسان را به سوی آنچه دیده است می کشاند تا خواهش دیده و دل را برآورد؛ در واقع، نگاه دریچه ای برای روح و نفس است که مشاهدات را تا اعماق روح و روان انسان جای می دهد.
💥راه كارهايي كه مي تواند شما را در كنترل چشم كمك كند عبارتند از:
1️⃣راندن افکار شیطانى: براى کنترل نگاه، باید اندیشه را از نفوذ افکار شیطانى دور نگه داشت، زیرا گام نخست در انحراف، فکر کردن درباره آن است. امام على(ع) مى فرماید:
کسى که در باره گناه بسیار بیندیشد، سرانجام به آن کشیده خواهد شد.(1)
2️⃣ پرهیز از عوامل تحریک زا: تخیّلات تحریک کننده، رفت و آمد در جاهایى که نامحرم است، گفت و گو با نامحرم، دیدن فیلمها و عکسهاى مبتذل، زمینه را براى چشم چرانى فراهم مىکند.
3️⃣دقت در دوستیابى: بررسىها نشان مىدهد که نوجوانان، اوّلین قدم هاى انحراف و تباهى را به کمک دوستان ناباب برداشته، سپس در سراشیبى سقوط قرار گرفته اند.(2)
💠آلودگى و انحراف، به سرعت از طریق دوستان نا اهل به افراد پاک و سالم سرایت مىکند و چشم چرانى از این قاعده مستثنا نیست. همان گونه كه امام على(عليه السلام) مى فرماید: از معاشرت با مردم فاسد بپرهیز که طبیعت تو، ناخودآگاه ناپاکى را از طبع آنها دریافت مىکند.(3)
اميد است با تقويت عبادت و ارتباط با خدا چشم و دلمان را از گناه از جمله گناه چشم چراني پاك نگه بداريم.
پی نوشت ها:
1. غررالحکم، ج 5، ص 321.
2. محمد على سادات، راهنماى پدران و مادران، ج 1، ص 99.
3. ابن ابى الحدید، شرح نهج البلاغه، ج 20، ص 272.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰 آدم چطور ميتونه از حال و روز اموات باخبر بشه؟ آيا اين امکان داره کسي با خبر بشه؟
✍️پاسخ:
✅در مجموع با توجه به اینکه نظام عادی خلقت بر این مبنا است که زنده ها تنها از طریق وحی می توانند به اطلاعات جامع و مطمئنی از احوال برزخ و قیامت دسترسی پیدا کنند و راهی مستقیم برای آگاهی از احوال اموات ندارند پس راههایی که اشاره کردیم، قابل تمسک و استفاده طبیعی نمی باشند و به طور دقیق و تفصیلی نمی توانند ما را به وضعیت همه اموات رهنمون باشند و تمام جزئیات نعمتهای آنها و عذاب هاى آنها را تبیین نمایند؛
🔹و این به دلیل همان تفاوت ذاتی دو عالم است. در عین حال از مجموعه ى آیات و روایات می توان دورنما و اطلاعات محدودی از حال و هوای مردگان را با توجه به اعمال و کردارشان در این دنیا بدست آورد و یا در برخی موارد خاص از راه ارتباط با ارواح توسط افراد خاص مطمئن و درستکار می توان به آگاهی هایی دست یافت.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1👈
#اخلاقی
👇👇
♨️سوال:
🔰چگونه می توان دین و دنیا یا دنیا و آخرت را با هم داشت؟
✍️️پاسخ:
✅باید دقت کرد که تضاد بین دین و دنیا چیست؟ آیا مومنان از خواب و خوراک منع شده اند؟ آیا مومنان نمی توانند خانواده تشکیل دهند و با اقوام و دوستان معاشرت کنند؟ آیا مومنان نمی توانند شادی کنند و به تفریح بپردازند؟ آیا لذت و تمایلی در انسان وجود دارد که مومن به طور کامل از آن منع شده باشد؟ یا ...
اگر اندکی بنگریم، می بینیم که در این ظواهر دنیوی فرقی بین مومن و کافر نیست. اگر فقر وجود دارد، کافر فقیر هم داریم، کما اینکه مومن فقیر هم داریم. اگر بیماری وجود دارد، کافر بیمار هم داریم کما اینکه مومن بیمار هم داریم.
با این حال احساس تعارض بین دنیا و آخرت، احساس غلطی نیست کما اینکه امام على عليه السلام می فرمایند : همچنان كه روز و شب با هم جمع نمى شوند، خدا دوستى و دنيا دوستى نيز با هم گرد نمى آيند. (غرر الحكم : ٧٢١٩)
و سر مطلب در نوع نگاه انسان به دنیا است. که به دنیا چگونه بنگریم. آن را وسیله بدانیم یا هدف! که هر دو نوع نگاه ممکن است. مثلا یک وقت انسان با عینک نگاه می کند و عینک را وسیله قرار می دهد که در نتیجه آنچه پیش روی دارد، می بیند. اما یک وقت به جای آنکه با عینک نگاه کند، به عینک نگاه می کند. و در این حال جز عینک نمی بیند. در حالی که وقتی عینک را وسیله قرار داده بود، اصلا متوجه عینک نبود و چه بسا شیشه عینک کثیف بوده و متوجه آن نشده، یا عینک بر روی چشمانش بوده و دنبالش می گشته است.
درباره دنیا نیز همین گونه است. کسی که دنیا را وسیله می بیند، با آن آخرت را به دست می آورد. و دنیا برای او بهترین بازار کسب سود است. اما کسی که دنیا را هدف قرار داده، نه تنها آخرت خود را آباد نکرده، بلکه خروج از دنیا و رفتن به سوی آخرت، برایش عذابی دردناک است. و همه متون دینی همین نکته را به ما می گویند که اگر دنیا هدف نباشد، بهترین چیز است:
امام على عليه السلام : دنيا چه سراى نيكويى است براى كسى كه آن را خانه [هميشگى ]خويش نداند و چه جايگاه خوبى است براى كسى كه آن را وطن خود قرار ندهد (نهج البلاغة : الخطبة ٢٢٣)
امام على عليه السلام : بد سرايى است دنيا براى كسى كه خود را در آن [براى آخرت ]آماده نكند و در آن بيمناك نباشد . (بحار الأنوار : ٧٣/٩٨/٨٢)
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : به دنيا ناسزا مگوييد كه آن نيكو مَركبى است براى مؤمن ؛ زيرا به وسيله آن به خير و خوبى مى رسد و از شرّ و بدى مى رهد . (بحار الأنوار: ٧٧/١٧٨/١٠)
بنابراین آخرت جویی با دنیا، یک نوع جهت گیری است که ضمن اشتراکات بسیار با کفار در بهره مندی از دنیا، فقط در بعضی مقاطع انسان باید ضوابطی را رعایت کند. که اگر دقت کند، آن ضوابط هیچ محرومیتی برای او به ارمغان نیاورده، بلکه او را از یک مریضی دور می کند. چون دنیا دوستی همیشه با خود طمع را به همراه می آورد. (پیامبر خدا صلى الله عليه و آله: تنبيه الخواطر : ٢/١٢٢) و طمع چیزی نیست که بهره بیشتری نصیب انسان کند. بلکه تنها سبب می شود از داشته های خود بهره نبرد و جمع کننده ای برای دیگران باشد. حال آنکه اگر به اندازه نیاز خودش از دنیا استفاده می کرد، و جهت الهی را رعایت می کرد، همان بهره بردن از دنیا هم می توانست برای او ثواب و عبادت محسوب شود. تا آن جا که کسب معیشت از بزرگترین عبادات است، یا ازدواج مقدس و آسمانی است و ....
در پایان حدیثی نقل می کنیم که ابى يعفور می گوید: به امام صادق عليه السلام عرض كردم : ما دنيا را دوست داريم . امام (ع) فرمود : تا با آن چه كنى؟ عرض كردم : ازدواج كنم ، حج بروم ، خرج خانواده ام را بدهم ، به برادرانم رسيدگى كنم و صدقه بدهم . حضرت فرمود : اين از دنيا نيست، اين از آخرت است . (بحار الأنوار : ٧٣/١٠٦/١٠٤)
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا خداوند در قرآن فقط به مردان بشارت پاداش داده است؟
✍️پاسخ:
✅بر خلاف تصور شما در بسياري از آيات زن و مرد مومن در کنار يکديگر ذکر شده اند و پاداش آنها يکسان بيان شده است :
💥إنَّ الْمُسْلِمِينَ وَ الْمُسْلِماتِ وَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ وَ الْقانِتِينَ وَ الْقانِتاتِ وَ الصَّادِقِينَ وَ الصَّادِقاتِ وَ الصَّابِرِينَ وَ الصَّابِراتِ وَ الْخاشِعِينَ وَ الْخاشِعاتِ وَ الْمُتَصَدِّقِينَ وَ الْمُتَصَدِّقاتِ وَ الصَّائِمِينَ وَ الصَّائِماتِ وَ الْحافِظِينَ فُرُوجَهُمْ وَ الْحافِظاتِ وَ الذَّاکِرِينَ اللَّهَ کَثِيراً وَ الذَّاکِراتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَ أَجْراً عَظِيماً (احزاب -آیه 35)
🔹مردان مسلمان و زنان مسلمان، مردان با ايمان و زنان با ايمان، مردان مطيع فرمان خدا و زنانى که از فرمان خدا اطاعت مى کنند، مردان راستگو و زنان راستگو، مردان صابر و شکيبا و زنان صابر و شکيبا، مردان با خشوع و زنان با خشوع، مردان انفاق گر و زنان انفاق کننده، مردان روزه دار و زنانى که روزه مى دارند، مردانى که دامان خود را از آلودگى به بى عفتى حفظ مى کنند و زنانى که پاکدامنند، و مردانى که بسيار به ياد خدا هستند و زنانى که بسيار ياد خدا مى کنند، خداوند براى همه آنها مغفرت و پاداش عظيمى فراهم ساخته است .
💥تعبيراتي مانند مومنون و الذين آمنوا و يا ايها الذين آمنوا عام و کلي است و شامل زن و مرد مومن هر دو مي باشد و اختصاصي به مرد ندارد و پاداشي که براي اهل ايمان ذکر شده مشترک ميان زن و مرد است .
🔹 بهشت و نعمت هاي آن، تنها به مرد اختصاص ندارد، خدا در اين مورد مي فرمايد: ( أعدّت للمتّقين ) « نعمت هاي بهشتي براي کساني آفريده شده اند که پرهيزگارند و از خدا مي ترسند.» زيرا خداي بزرگ، در مورد پاداش، هيچ تفاوتي بين مرد و زن قائل نيست و مي فرمايد: «
💥ومَنْ يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَئِکَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّهَ» (النساء:آیه 124)«کسي که اعمال شايسته انجام دهد- به شرطي که – مؤمن باشد، خواه مرد و خواه زن، چنان کساني داخل بهشت شوند، و کمترين ستمي بدانان نشود.»
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰ازدواج با پسری که چهره دلنشینی ندارد درست است؟
🔰دختری ۲۴ ساله ام خواستگاری دارم که تمام معیارهایم را دارد، اخلاق و منشش مردانه و تحسین برانگیزی دارد؛ ولی تنها موردی که هست چهره اش دلنشین نیست. علتش را نمیدانم و نمیدانم آیا با گذشت زمان درست میشود یا نه؟
✍️پاسخ:
✅پس از انتخاب دین و مذهب، شاید هیچ انتخاب دیگری به اندازه ازدواج در سرنوشت فرد تاثیرگذار نباشد، بنابراین چنین انتخابی از حساسیت بالا برخوردار است و لازم است کمال دقت ( و نه وسواس) در آن بکار گرفته شود. در عین حال توجه به نکاتی ضروری به نظر می رسد؛
_ ازدواج با فرد ایده آل امکان پذیر نیست و هر فردی، شخصیت، تفکر، تربیت،ظاهر و...خود را دارد که وی را با ما و خواسته هایمان متفاوت می کند. بنابراین این توقع که فرد مقابل در تمام موارد ظاهری و باطنی مطابق با خواسته ها و معیارهای ما باشد، توقع نابجا یی است که امکان وقوع ندارد!
_ با لحاظ تفاوتها لازم است ازدواج با فردی صورت بگیرد که از قرابت و همتایی کافی با ما برخوردار باشد. اگر فردی در مجموع فرد مورد قبولی باشد اما در مواردی ایراد وجود داشته باشد، جهات قوت باید بر نقاط ضعف، غلبه معنادار داشته باشد.
_ در معیارهای مورد نظر مردان با زنان تفاوتهایی وجود دارد از جمله اینکه می توان گفت ظاهر و چهره برای مردان مهمتر است در مقابل آنچه که برای بانوان از اهمیت بیشتری برخوردار است جایگاه و اعتبار اجتماعی مردان است
با توجه به چنین مقدماتی، اگر وسواسی نیستید، لازم است به اندازه کافی برای انتخاب و اندیشیدن پیرامون این موضوع به خود فرصت دهید و اگر چهره از اهمیت بالایی برای شما برخوردار است، این موضوع را قبل از ازدواج برای خود حل کنید و نه اینکه آن را به بعد از ازدواج موکول کنید!
در پناه خدای متعال موف باشید
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
🔹امام صادق عليه السلام:
🌱الظالِمُ يَحُومُ حَوْمَ نفسِهِ، و المُقتَصِدُ يَحومُ حَومَ قلبِهِ، و السابِقُ يَحُومُ حَومَ رَبِّهِ عَزَّوجلَّ
🍃ستمگر برگِرد نفْس خويش مى چرخد
🍃و ميانه رو برگرد دل خويش
🍃و پيشتاز برگرد پروردگار عزّوجلّ خود
📚ميزان الحكمه جلد9 صفحه380
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث