✅پرسش:
آيا بهتر نيست که هزينه اربعين صرف فقرا و محرومان شود؟ آيا امام حسين اينجوري بيشتر خوشحال نميشود که دست نيازمندي را بگيريم ؟
🌺پاسخ:
قبل از پرداختن به اصل مسئله، به يک سئوال اساسي مي پردازيم؛ اصلا چرا براي مسابقات ورزشي مثل فوتبال اين همه هزينه مي شود؟ آيا بهتر نيست که همه مسابقات ورزشي را تعطيل کنند و پول آنرا بدهند به فقراء يا مصرف کنند؟ اصلا چرا براي دانشگاه اين همه هزينه مي کنند در حالي که بسياري از دانشجويان اصلا درس نمي خوانند و فقط واحد پاس مي کنند؟ آيا بهتر نيست همه اينها را تعطيل کنند و پولش را بدهند به فقراء؟
✍️هنگامي که به مسائل فوق و همانند آن توجه مي شود، مي بينيد که در هر کدام از آنان مصالحي است که اين پولها هزينه نيست. بلکه سرمايه گذاري است. مثلا سرمايه گذاري در ورزش سبب تشويق جامعه به ورزش مي گردد و حاصل آن در سلامتي است. سرمايه گذاري در دانشگاه، حتي اگر تعداد کمي هم درس بخواند، سبب تربيت نيروي متخصص است. لذا در دراز مدت سود ان بيشتر از هزينه آن است.
🔻اين کلامي است که در هر مناسبت مذهبي شما در فضاهاي مجازي و در برخي از جمع ها و ماهواره ها و ... مي بينيد و مي شنويد در ايام محرم و عزاداري ها، در ايام تشرف حاجيان به حج، در ايام زيارتي امام رضا (ع) و ...
👈🏾اين نشان مي دهد که دستي در توليد اين شبهه از دشمن هست که مي خواهد مراسمات مذهبي را سست و کمرنگ کند. چه مي شود اين حرف ها را براي مراسمات مذهبي ميزنند آيا شايسته نيست به کساني که مليارد ها دلار خرج سفرهاي تفريحي و خوشگذراني مي کنند بزنيد تمام خرج يک نفر براي زيارت اربعين به يک مليون توماتن نمي رسد در صورتي که هزينه خوش گذراني برخي از اين سفرهاي ترکيه و مالزي و ... به شبي 4 تا 5 مليون مي رسد يک وعده غذايي که ميل مي کنند چند ده هزار تومان است آيا شايسته نيست به آنها بگوييد به جاي اين سفرها به فقرا کمک کنند!!!
اما جواب تفصيلي :
🔹اولا در اربعين امام حسين که همه هزينه هاي اقامت و خورد و خوراک و ... را خود عراقي ها مي دهند و نه تنها ضرري به فقرا نمي رسد بلکه بسياري از فقرا با يک هزينه اندک بيش از 15 روز در عراق در رفاه زندگي مي کنند و از همه خوردني ها و آشاميدني ها و اسکان و زيارت و ... بهره مند مي شوند
🔹ثانيا: اتفاقا زيارت اربعين باعث مي شود روحيه کمک به فقرا تقويت شود روح ديني و کمک و رسيدگي به فقرا و ايثار و از خود گذشتگي را انسان در اربعين مي آموزد ثالثا: اکثر کساني که به زيارت اربعين مي روند از قشر متسوط و ضعيف جامعه هستند که خود نياز به کمک دارند پس اگر به اربعين هم نروند پولي ندارند که به ديگران کمک کنند رابعا: منافاتي بين کمک به فقرا و زيارت اربعين نيست چقدر خوب است انسان زيارتش را برود و به فقرا نيز کمک کند بدون ترديد کسي که به زيارت نرفت پول زيارتش را به فقير نمي دهد .
✨از طرفی، بلحاظ جامعه شناختی، هر جامعه اي، نيازمند پيوند اجتماعي است و اين پيوند اجتماعي نيز بر اثر فستيوالهاي ملي يا آئيني پديد مي آيد. مثلا در چين با آن همه اژدها و ... برگزار مي شود و در هلند با اسراف گوجه و در برخي از کشورها با کشتن حيوانات. همه اين ملتها تلاش دارند با اين نوع از فستيوالها که بسياري از آنان وحشيانه و اسراف است، ايجاد پيوند اجتماعي کنند. صرف نظر از اينکه اين نوع فستيوالها انحراف اخلاقي است، ولي به علت اهميت بالاي پيوند اجتماعي، ترجيح مي دهند برگزار شود.
☘️مراسم اربعين نيز همانند مراسم حج يکي از فستيوالهاي مهم جهان اسلام است که ايجاد پيوند اجتماعي مي کند. مضافا بر اينکه اسراف يا وحشيگري ندارد و در همه مسير سرشار از گذشت و بزرگواري موکبداران و زائران است. با توجه به اهميت پيوند اجتماعي، ضرورت دارد که اين مراسم و همانند آن را تقويت نمود.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
#اربعین
✅پرسش:
لطفا راجع به قسمت آخر اين حديث توضيحاتي بديد.
اينکه چطور زائران اربعين از دور هم ميتونند شامل اين فضيلت بشند.
حاج آقا فاطمي نيا:
استادي داشتم كه از كبار اولياي خدا بود ، ميفرمود براي زيارت اربعين پاداشي است كه براي عمل ديگر نيست:
"زائر اربعين امام حسين (ع) عاقبت بخير ميشود"
اين شامل كساني هم كه از راه دور زيارت ميكنند، ميشود.
🌺پاسخ:
در مورد روايات مورد اشاره بايد عرض کنم روايت اول را در منابع روايي به دست نياوردم البته قطعا خطيب محترم اين روايت را از منبعي نقل کرده اند که فعلا در دسترس بنده نيست اما روايات ديگري موجود است که به اين مساله اشاره دارد که براي زيارت امام حسين عليه السلام ثواب هزار صدقه و يا هزار شهيد و يا به ازاي هرقدم ثواب حج و عمره را دارد. (1)
🌸اما در مورد روايت دوم نيز اين روايت و نظائر آن به طور کلي در مورد زائر امام حسين عليه السلام وجود دارد :
🔹امام باقر عليه السلام:
«اِنّ الحُسَينَ صاحِبَ کَربَلا قُتِلَ مَظلوما، مَکروبا عَطشانا، لَهفانا فآلَى اللّهُ عَزَّوَجلّ عَلى نَفسِهِ اَن لا ياتيَهُ لَهفانٌ و لا مَکروبٌ و لا مُذنِبٌ و لا مَغمومٌ و لا عَطشانٌ و لا مَن بِهِ عاهَهٌ ثُمَّ دَعا عِندَهُ و تَقَرَّبَ بِالحُسَينِ بنِ عَلىٍّ عليه السلام اِلَى اللّهِ عَزَّوَجَلَّ إلاّ نَفَّسَ اللّهُ کُربَتَهُ وَ اَعطاهُ مَسأَلَتَهُ و غَفَرَ ذَنبَهُ وَ مَدَّ فى عُمُرِهِ وَ بَسَطَ فى رِزقِهِ فَاعتَبِروا يا اُولـِى الاَبصار»(2)
☘️حسين، بزرگ مرد کربلا، مظلوم و رنجيده خاطر و لب تشنه و مصيب زده به شهادت رسيد. پس خداوند، به ذات خود، قسم ياد کرد که هيچ مصيبت زده و رنجيده خاطر و گنهکار و اندوهناک و تشنه اى و هيچ بَلا ديده اى به خدا روى نمى آورد و نزد قبر حسين عليه السلام دعا نمى کند و آن حضرت را به درگاه خدا شفيع نمى سازد، مگر اينکه خداوند، اندوهش را برطرف و حاجاتش را برآورده مى کند و گناهش را مى بخشد و عمرش را طولانى و روزى اش را گسترده مى سازد. پس اى اهل بينش، درس بگيريد!
منابع:
1.مستدرک الوسائل، ج 1 ص، 266 و نيزکامل الزيارات، ص 156
2.مستدرک الوسايل و مستنبط المسايل ج10 ، ص239 – بحارالأنوار(ط-بيروت) ج 98، ص 46، ح 5
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
#روایی
#اربعین
🌺 رسول اللّه صلى الله عليه و آله :مَن أكَلَ الحَلالَ أربَعينَ يَوما ، نَوَّرَ اللّهُ قَلبَهُ وأجرى يَنابيعَ الحِكمَةِ مِن قَلبِهِ عَلى لِسانِهِ .
🍀پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هر كس چهل روز حلال خورَد ، خداوند ، دلش را نورانى مى گرداند و چشمه هاى حكمت را از دل او بر زبانش جارى مى سازد .
دانشنامه قرآن و حديث ج4 محمّد محمّدی ری شهری.ص318
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اربعین
#حدیث
#حکمت
#لقمه_حلال
✅پرسش:
مي خواستم سوال کنم پياده روي اربعين در احاديث هست؟يا بعنوان يک ابراز علاقه عاشقان ابا عبدالله هست؟
🌺پاسخ:
روايتي مخصوصي براي پياده روي اربعين وارد نشده است
ولي دستور پياده روي براي زيارت امام حسين عليه السلام در احاديث وارد شده است و پاداش بي نظير براي آن بيان شده است
حسين بن ثوير بن أبى فاخته ميگويد، امام صادق (ع) فرمودند: «اى حسين! کسى که از منزلش بيرون آيد و قصدش زيارت قبر حضرت حسين ابن على عليهما السّلام باشد اگر پياده رود خداوند منّان به هر قدمى که برميدارد يک حسنه برايش نوشته و يک گناه از او محو ميفرمايد تا زمانى که به حائر برسد و پس از رسيدن به آن مکان شريف حق تبارک و تعالى او را از رستگاران قرار ميدهد تا وقتى که مراسم و اعمال زيارت را به پايان رساند که در اين هنگام او را از فائزين محسوب ميفرمايد تا زمانى که اراده مراجعت نمايد در اين وقت فرشتهاى نزد او آمده و ميگويد: «رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم سلام رسانده و به تو ميفرمايد: «از ابتداء عمل را شروع کن، تمام گناهان گذشتهات آمرزيده شد.»
و روايات متعدد ديگر
☘️از سويي در روايات براي زيارت اربعين توصيه مخصوص شده است
روايت معروفي از امام عسکري(عليه السلام)است که فرموده است: نشانه هاي مؤمن، پنج چيز است که يکي از آن ها زيارت اربعين است که در مطالب قبلی کانال به آن اشاره شد.
شيعيان بين اين دو روايت جمع کرده اند و اربعين را پياده روي مي کنند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اربعین
#تاریخی
✅پرسش:
لطفا توصیه های اخلاقی که خوب است در پیاده روی اربعین رعایت کنیم را بیان کنید.
قسمت اول
🌺پاسخ:
اين سفر عشق را آدابي نوراني است که امام صادق(ع) در ضمن حديثي به آنها اشاره ميفرمايد که در ادامه ميخوانيم:
1.📌 رفتار نيکو با همراهان
«حُسْنُ الصَّحَابَةِ لِمَنْ يَصْحَبُک»؛ خوشرفتاري با همراهان.
توجه به ارزشهاى اخلاقىِ اسلام در سفر زيارتي، اين مسافرت معنوي را بسيار شيرين و جاذبهدار ميکند. يکي از اين ارزشهاي اخلاقي که رعايت آن پسنديده است؛ رفتار نيکو با همراهان است. انسان بايد به هم سفر خويش به ديد زائر امام نگاه کند و نهايت احترام، ادب، مهرباني، خوش خلقي، و تواضع را داشته باشد و اگر احيانا در طول سفر بر اثر محدوديت امکانات، ازدحام جمعيت، خستگي راه يا بيماري، با بدخلقي او مواجه شد، با سعه صدر و مدارا آن را مديريت کند.
2. 📌کمگويي
«قِلَّةُ الْکَلَامِ إِلَّا بِخَيْر»؛ کمگويى، جز به نيکى.
پرحرفي و بيش از حد صحبت کردن، خصوصاً در مکان هايي که در طول سفر براي استراحت عمومي تعبيه شده، علاوه بر آن که موجب اذيت اطرافيان ميشود آفتي است که ناخودآگاه انسان را در ورطه هلاکت و سقوط مي افکند و باعث مي شود انسان به گناهاني مانند دروغ، غيبت، تهمت، سخن چيني و... مبتلا شود، لذا شايسته است که به مقدار ضرورت سخن گفته شود تا از مفاسد پرحرفي در امان بود.
3.📌 فراوان به ياد خدا بودن
«کَثْرَةُ ذِکْرِ الله»؛ بسياري ياد خدا.
در اسلام براي عباداتي مانند نماز، روزه، حج و... محدوديتهايي زماني، مکاني، کمّي و کيفي وجود دارد و تنها ذکر خداست که نه تنها محدوديت ندارد بلکه توصيه به کثرت آن نيز شده است: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اذْکُرُوا اللَّهَ ذِکْراً کَثيراً؛ اى کسانى که ايمان آوردهايد ذکر حق و ياد خدا (به دل و زبان) بسيار کنيد». بر همين اساس توصيه ميشود براي آمادگي پيدا کردن حضور در پيشگاه معصوم و کسب حال معنوي، ذکر و ياد خدا را داشته باشيم که آثار سازنده روحى و اخلاقى فراوانى به جاي ميگذارد، و زائرين به راحتي ميتوانند با برنامهريزي مشخص و همراه داشتن يک صلوات شمار ساده، اذکار فراواني را در اين سفر معنوي انجام دهند.
4.📌 پاکيزگي لباس
«نَظَافَةُ الثِّيَاب»؛ پاکيزگي لباس.
از آن جا که حالت روحي و جسمي، ظاهر و باطن در يکديگر تأثير متقابل دارند، حضرت نکتهاي را در مورد وضعيت ظاهري مبني بر پاکيزگي لباس زائر تذکر ميدهند که لباس تميز و وضع ظاهري زائر در پديد آمدن حال مناسب روحي و ايجاد نشاط معنوي تاثيرگذار است. به علاوه، بخشي از حرمتگذاري به شخصيتي که به ديدارش ميرويم، در آراستگي ظاهر و مرتب بودن لباس جلوه ميکند، بر همين اساس به پاکيزگي لباس توصيه شده است.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اربعین
#اخلاقی
#حب_الحسین
✅پرسش:
لطفا توصیه های اخلاقی که خوب است در پیاده روی اربعین رعایت کنیم را بیان کنید.
قسمت دوم
🌺پاسخ:
5. 📌غسل پيش از آمدن به مرقد امام حسين (ع)
«الْغُسْلُ قَبْلَ أَنْ تَأْتِيَ الْحَائِر»؛ غسل قبل از آنکه وارد حائر شوي.
طهارت روحي شرط ارتباط با پاکدلان و پاک جانان و حضور در اماکن مقدس است، لذا يکي از آداب اين سفر، که قبل از ورود به حرم توصيه مي شود، غسل زيارت است. شخصي از امام صادق (ع) سوال کرد منظور از آيه: «خُذُوا زينَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِد؛ زيورهاى خود را در مقام هر عبادت به خود برگيريد»، چيست؟ حضرت فرمودند: «الْغُسْلُ عِنْدَ لِقَاءِ کُلِ إِمَامٍ»؛ مراد غسل نمودن هنگام ملاقات امام است.
☘️زائر به برکت اين غسل، کسب طهارت، معنويت و نورانيت مي کند، شاهد بر اين مطلب دعايي است که امام صادق (ع) هنگام غسل زيارت توصيه فرموده اند: «بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ اللَّهُمَّ اجْعَلْهُ لِي نُوراً وَ طَهُوراً وَ حِرْزاً وَ شِفَاءً مِنْ کُلِّ دَاءٍ وَ آفَةٍ وَ عَاهَةٍ اللَّهُمَ طَهِّرْ بِهِ قَلْبِي وَ اشْرَحْ بِهِ صَدْرِي وَ سَهِّلْ بِهِ أَمْرِي؛ به نام خدا، و به کمک خدا، خدايا آن را قرار ده روشنى و پاک کننده و نگه دارنده، و شفاى از هر درد و بيمارى و آفت و آسيب، خدايا دلم را با آن پاک کن، و سينه ام را بگشاى، و کارم را با ان آسان گردان».
6. 📌بسيار نماز خواندن
«کَثْرَةُ الصَّلَاة»؛ بسيار نمازگزاردن.
نماز از عالىترين نمونههاى معنوى پيوند با خدا و برترين جلوههاى ذکر خدا است و امام حسين (ع) از اقامه کنندگان نماز است، هم چنان که در زيارت نامه ايشان آمده است: «أَشْهَدُ أَنَّکَ قَدْ أَقَمْتَ الصَّلَاةَ وَ آتَيْتَ الزَّکَاةَ؛ گواهى مى دهم که تو برپادارنده نماز و دهنده زکات هستى»، نماز در حادثه عاشورا جلوه خاصي داشت، از نمازهاي سيد الشهداء (ع) و اصحابش در شب عاشورا، از نماز اول وقت حضرت در ظهر عاشورا، گرفته تا نمازهاي شب حضرت زينب (س) در حالت اسارت و...
لذا يکي از شاخصههاي شيعه واقعي و عاشق امام حسين (ع) اهميت به نماز است و بر همين اساس نبايد از نماز اول وقت و نوافل شب در سحرگاهان غافل ماند.
7. 📌صلوات فرستادن
«الصَّلَاةُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد»؛ درود بر محمّد (ص) و خاندانش.
صلوات فرستادن ذکر بسيار مبارک و با عظمتي است که بر زبان آوردن آن در همه احوال و زمانها داراي ثواب است و در اين سفر که زائرين براي زنده نگه داشتن نام اهل بيت عليهمالسلام، گام بر ميدارند، زيبنده است که مترنّم به اين ذکر باشند.
8.📌 با وقار بودن
«التَّوْقِيرُ لِأَخْذِ مَا لَيْسَ لَک»؛ با وقار بودن در صرفنظر از دريافت آنچه متعلق انسان نيست.
وقار که بيانگر يک نوع آرامش ظاهري، سنگيني و متانت شخصيت است، به انسان اين امکان را مي دهد که از کارهاي سبک، شوخيهاي نامناسب و کارهاي زننده که مناسب شأن يک مسلمان نيست برحذر باشد و شأن يک زائر را کاملا رعايت کند.
9. 📌پرهيز از نگاه به حرام
«يَلْزَمُکَ أَنْ تَغُضَّ بَصَرَک»؛ لازم است که چشمانت را بپوشاني.
زائري که قرار است چشمش به جمال مرقد مطهر حسين بن علي (ع) روشن شود، بايد در طول سفر مراقب چشمان خويش باشد تا مبادا به حرام بيفتد که مراقبه نکردن از نگاه حرام، آن حال خوش معنوي را از زائر خواهد گرفت.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اربعین
#اخلاقی
#حب_الحسین
✅پرسش:
لطفا توصیه های اخلاقی که خوب است در پیاده روی اربعین رعایت کنیم را بیان کنید.
قسمت سوم
🌺پاسخ:
10.📌 کمک به نيازمندان در سفر
«يَلْزَمُکَ أَنْ تَعُودَ إِلَى أَهْلِ الْحَاجَةِ مِنْ إِخْوَانِکَ إِذَا رَأَيْتَ مُنْقَطِعاً وَ الْمُوَاسَاة»؛ لازم است که مراقب همراهان حاجت مند بوده و با آنان همراهي کني.
🍀در مراسم پيادهروي اربعين که خيل مشتاقان حضور دارند و خدام زائر الحسين (ع) بدون منت و با افتخار کارگشايي دارند، چه زيباست که زائرين نيز در اين امر عظيم سهيم باشد و مراقب بزرگترها، مسنترها، و افرد محتاج به کمک باشند و از آنان دستگيري نمايند، که سيدالشهداء (ع) در اين زمينه فرمودند: «وَ مَنْ نَفَّسَ کُرْبَةَ مُؤْمِنٍ فَرَّجَ اللَّهُ عَنْهُ کُرَبَ الدُّنْيَا؛ هر کس اندوهي را از دل يکي از اهل ايمان بزدايد، خداوند متعال غصههاي دنيا و آخرت او را از ميان بر ميدارد. [مشکلاتش را حل خواهد کرد]».
11. 📌تقيه
«وَ يَلْزَمُکَ التَّقِيَّةُ الَّتِي قِوَامُ دِينِکَ بِهَا»؛ و بر تو لازم است تقيهاي که موجب قوام دينت است را رعايت کني.
علي رغم تلاش دشمن بر تفرقه و جدايي بين امت اسلامي، حفظ وحدت و انسجام از توصيههاي ديگر حضرت است، و بر همين اساس بايد از هر نوع کاري، که به اين وحدت آسيب مي زند، مانند مطرح کردن اختلافات مذهبي، توهين به بزرگان يکديگر و القاء شبهات و... به شدت خودداري شود.
12. 📌ترک گناهان
«الْوَرَعُ عَمَّا نُهِيتَ عَنْه»؛ و از آنچه نهى شدهاى، پارسايى بورزى.
طيق آيه قرآن کريم سه دسته هستند که ناظر اعمال انسان هستند: «وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَکُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُون؛ و بگو که هر گونه عمل کنيد خدا آن عمل را مىبيند و هم رسول و مؤمنان بر آن آگاه مىشوند»، در واقع علاوه بر حق تعالي و رسول مکرم اسلام (ص)، مؤمنين نيز ناظر افعال انسان هستند و اهل بيت (ع) مصداق بارز آن است. امام صادق (ع) در تفسير اين آيه شريفه و بيان مصداق مومنون ميفرمايند: «هُمُ الْأَئِمَّة؛ مراد از مومنون، ائمه (ع) هستند». بنابراين ادب حضور اقتضاء ميکند زائر کاملا مراقب اعمال و رفتار خود باشد و بداند در هر قدمي که بر ميدارد و هر کلامي که ميگويد، امام حسين (ع) و ساير ائمه (ع) او را ميبينند.
13. 📌ترک مجادله
«وَ الْخُصُومَةِ وَ کَثْرَةِ الْأَيْمَانِ وَ الْجِدَالِ الَّذِي فِيهِ الْأَيْمَان؛ و نيز [پرهيز کني] از بگو مگو کردن و سوگند فراوان و کشمکشهايى که در آن، سوگند ياد ميشود».
بنابراين شايسته است که زائر اين آداب را رعايت نمايد تا مستحقّ بازگشت با آمرزيدگى و رحمت و خشنودى خدا شود.
(برگرفته از مقالاتي در زمينه اربعين )
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اربعین
#اخلاقی
#حب_الحسین
✅پرسش:
روايت: وَ عَنْ جَمَاعَةٍ عَنِ اَلتَّلَّعُكْبَرِيِّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مَعْمَرٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ مَسْعَدَةَ وَ اَلْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ فَضَّالٍ عَنْ سَعْدَانَ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ صَفْوَانَ اَلْجَمَّالِ قَالَ: قَالَ لِي مَوْلاَيَ اَلصَّادِقُ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : فِي زِيَارَةِ اَلْأَرْبَعِينَ ، تَزُورُ اِرْتِفَاعَ اَلنَّهَارِ وَ تَقُولُ اَلسَّلاَمُ عَلَى وَلِيِّ اَللَّهِ وَ حَبِيبِهِ وَ ذَكَرَ اَلزِّيَارَةَ إِلَى أَنْ قَالَ: وَ تُصَلِّي رَكْعَتَيْنِ وَ تَدْعُو بِمَا أَحْبَبْتَ وَ تَنْصَرِفُ.
در اين روايت واژه تنصرف به معناي بازگشتن از زيارت امام حسين در روز اربعين است؟ اگر چنين است مي توان به عنوان روايتي بر زيارت حضرت در روز اربعين از آن استفاده نمود؟لطفا توضيح دهيد؟
🌺پاسخ:
تنصرف به معنی بازگشت از زيارت است
يکي از ادله استحباب زيارت اربعين همين روايت است که در باب زيارت اربعين وسايل الشيعه نقل شده است
✍️علاوه بر استفاده استحباب زيارت اربعين از روايت فوق ، سريع برگشتن از زيارت نيز استفاده ميشود
☘️يعني در زيارت اربعين در کربلا توقف نشود و بلافاصله بعد از زيارت برگشته شود که عرب هاي عراق همين کار را انجام ميدهند
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اربعین
#روایی
#حدیث
✅پرسش:
به نظرتان در موکب هاي مسیر پیاده روی اربعين در چه زمينه هايي ميشه کار فرهنگي کرد؟ برای کودک و نوجوان و جوانان
🌺پاسخ:
خوب است غرفه هاي متعددي از جمله پاسخ به سوالات شرعي در قالب داستان و حکايت و روايات و جذاب سازي اين موضوع، تبيين سيره و سبک زندگي شهدا بويژه شهداي مدافع حرم که سنخيت زيادي با بحث کربلا و امام حسين دارند از اين رو که مدافع حريم اهل بيت بوده اند و دادن هدايايي که در طول مسير مورد استفاده باشد مثلا قمقمه آب يا تصاوير جالب از شهدا با شعارهاي مناسب که قابل نصب در کوله و ... باشد يا پرچم هايي منقش به تصاوير شهدا و نام اهل بيت و فرهنگ سازي در اين زمينه ، در بخش مهدويت نيز همينطور بايد فعاليت نماييد . محصولات فرهنگي بعلاوه تبليغ چهره به چهره توسط افراد مختلف به تناسب سنين مخاطبان بايد مورد توجه قرار گيرد.
پيشنهاد مي شود برخي کتب و جزواتي که در زمينه کارهاي فرهنگي و مديريت نوجوانان است مطالعه نماييد .
از افرادي .که سابقه اين نوع فعاليت ها را دارند مشورت بگيريد تا راهنمايي بيشتري خدمتتان داشته باشند .
غرفه هاي نقاشي و بازي هاي فرهنگي و مسابقات در اين زمينه بسيار موثر است .
--موفق باشيد--
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اربعین
#اخلاقی
#موکب
#کار_فرهنگی
✅پرسش:
مي خواستم در باره اربعين حسيني تحقيق کنم به نظر شما دررابطه با چه موضوعي در آن تحقيق کنم خوب است ؟
🌺پاسخ:
اگر منظور شما، پياده روي اربعين حسيني (ع) است چند موضوع پيشنهاد مي شود:
1- تاريخچه ي اربعين
2- بررسي علل رشد روز افزون پياده روي اربعين
3- تاثير فرهنگي و سياسي پياده روي اربعين
4- آسيب شناسي پياده روي اربعين موجود با توجه به مشکلات زايرين و ازدحام جمعيت خصوصا براي بانوان
5- نقش اربعين در تقويت دين باوري و ايمان انسانها
6- راه هاي عمق بخشي به معارف اربعين حسيني
7- آسيب هاي توجه صرف به آداب ظاهري پياده روي اربعين (مناسک گرايي) بدون توجه به عمق و فلسفه ي آن
8- بررسي ارتباط يا عدم ارتباط اربعين حسيني با اربعين براي اموات به عنوان اداب و رسوم مراسم يادبود
9- اربعين در روايات معصومين و سيره علما
10- پاداش پياده روي اربعين
11- رابطه اربعين حسين با عشق و محبت نسبت به اهلبيت (ع)
12- راههاي اظهار عشق و محبت نسبت به امام حسين (ع) در پياده روي اربعين
13- نقش اربعين حسيني در تعميق هدايت فرد و جامعه
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اربعین
✅پرسش:
پياده روي و زیارت اربعين اگر زودتر از اربعين باشد مقبول هست؟
🌺پاسخ:
با توجه به کثرت جمعيت ( که ممکن نيست همه در روز اربعين زيارت کنند) علما فرموده اند در ايام اربعين زيارت کردن حکم زيارت اربعين را دارد
👈 ( ايام اربعين يعني همان زماني که عموم مردم براي زيارت اربعين مي روند و شامل چند روز قبل و چند روز بعد اربعين مي شود)
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اربعین