👇👇👇
♨سوال:
🔰هنگام ظهور حضرت مهدي (عج) چند نفر رجعت مي کنند و آنان چه کساني هستند؟
✍️پاسخ:
✅رجعت برای همه مردم نیست بلکه مخصوص مؤمنان خالص و کفار و منافقان خالص است، از جمله مؤمنان رجعت کننده، پیامبران و امامان معصوم(ع) هستند و اولین امامی که در زمان رجعت و پس از امام مهدی(ع) حکومت عدل جهانی را برعهده میگیرد، حضرت امام حسین(ع) است که سالهای بسیار حکومت خواهد کرد.
ضمن اين كه برای همه مومنان و منتظران واقعی ظهور مهدی (عج) که پیش از ظهور آن عزیز از دنیا رفتند امکان رجعت به دنیا و یاری آن امام وجود دارد، اما بايد ويژگي و شاخصه لازم را داشته باشند.
به جز پيامبران الهي، معصومين(ع) و ياران خاص آنها هيچ نام ديگري در اقوال تاريخي مبني بر رجعت كنندگان پس از ظهور ثبت نشده و قطعا اين بزرگواران مصداق عيني انسانهاي پاك و صالح هستند چرا كه در دوران ظهور دو دسته به اين دنيا بر مي گردند، اول صالحان و دسته دوم ستمكاران هستند.
در منابع تعداد مشخصی از رجعت کنندگان نیافتیم.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
👇👇👇
♨سوال:
🔰همسر من مردي بسيار خوبی است.اما از لحاظ ظاهر به خود زياد اهميت نميدهد و من خيلي عذاب ميکشم!!
✍پاسخ:
✅اولا خوب است که همسرتان را تشويق کنيد تا براي بهتر شدن زندگي مشترک تان به مشاوره اقدام کند. در اينصورت مشاور مي تواند توصيه هايي براي او داشته باشد و او را قانع کند که برخي توصيه ها را عمل کند.
سعي کنيد همسرتان را براي تغيير تشويق کنيد. وقتي لباس مرتب مي پوشد از او تعريف کنيد. او را تحسين کنيد. برخورد محبت آميز با او داشته باشيد. به او بگوييد که با اين کار خوش تيپ شده است و به او افتخار مي کنيد.
همچنين مي توانيد از منابع ديني در اين زمينه استفاده کنيد. روايات مردها را نيز براي آرايش براي همسرشان تشويق مي کند براي مثال:
راوي ميگويد، حضرت موسي بن جعفر –عليه السلام- را ديدم که خضاب کرده بود . پرسيدم فدايت شوم خضاب کرده ايد؟ فرمود: «آري نظافت و آراستگي مردان از اموري است که بر عفّت زنان ميافزايد و عفّت زنان از آن رو کاهش يافته که شوهر آنها به سر و روي خود نميرسند. سپس فرمود: آيا مايلي همسرت را در وضعيتي نامناسبي از حيث نظافت و آراستگي ببيني؟ گفتم نه، فرمود پس در مورد همسرت نيز اين را نپسند. آنگاه فرمود: پاکيزگي، استفاده از بوي خوش، زدودن موهاي اضافي و اهميت دادن به رابطه جنسي، جزء اخلاق پيامبران است ».
همچنين ابو عبّاد مي گويد: «امام رضا عليهالسلام تابستان روي بوريا و حصير مينشست و زمستان روي گليم. همچنين جامههاي درشت و زبر ميپوشيد، ولي وقتي در برابر مردم ظاهر ميشد، خود را ميآراست».(1)
امام رضا (ع) حضرت افزودند: انّها تشتهي منک مثل الّذي تشتهي منها؛(2) ؛ زن هم از مرد همان انتظاري را دارد که مرد از او دارد..
در همين راستا امام رضا (ع) استفاده از عطر را باعث انبساط روحي دانسته مي فرمايد: «چهار چيز است که دل را باز مي کند و غم را از بين مي برد: عطر زدن، عسل خوردن، سوارى کردن و به سبزه نظر کردن!» و نيز در توصيه اي ديگر به مردم مي فرمايند: « براي مرد سزاوار نيست که استفادي هر روزه از بوي خوش را ترک کند پس اگر نتوانست، يک روز در ميان و باز اگر نتوانست، در هر جمعه خود را خوشبو سازد و هيچ گاه اين عمل را رها نکند».(3)
پانوشتها:
1. فروع کافي ج 6، ص 2298، ح 7996
2. بحار الانوار، ج 100، ص 249
3.بحارالانوار، ج73، ص140
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
👇👇👇
♨ سوال:
🔰 فرد روزه داردرهنگام وضوگرفتن احساس کندکمي آب واردگلويش شده طوري که رطوبتش را احساس کند روزه اش باطل است؟
✍پاسخ:
✅احساس اعتبار ندارد
اگر هنگام وضو برای نماز واجب آب وارد دهان کرده باشد وغیرعمد فرو رفته باشد روزه صحیح است
آیت الله خامنه ای
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#احکام
👇👇👇
♨سوال:
🔰چرا شب قدر به این نام نامگذاری شده است؟
✍پاسخ:
✅در ادبیات دینی ما هر یک از آموزه های اسلامی دارای علت و وجهی برای نام گذاری است و نام گذاری آن برخاسته از یک ویژگی یا یک پیوند و رابطه ای است که بین اسم و معنای آن وجود دارد. بنابراین ما باید با معانی مختلف واژه «قدر» آشنا شویم و پیوند و رابطه بین این معانی با شب قدر را بیان کنیم.
واژه «قدر» در زبان عربی دارای معانی متعددی است و هر یک از این معانی متعدد می تواند با شب قدر در ارتباط باشد. اینک به مهمترین معانی آن اشاره می شود:
یک: قدر به معناي اندازه و مقدار است. همانطور كه در قرآن كريم آمده است: «... قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْراً »(۱) «... و خدا براى هر چيزى اندازهاى قرار داده است.»
از برخی روایات برمی آید كه شب قدر را از اين رو قدر نامند كه جميع مقدرات بندگان در تمام سال در آن شب تعيين ميشود. چنانکه در قرآن کریم نیز به این مسئله اشاره شده و خداوند متعال فرموده:« فيها يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكيمٍ»(۲)« در آن شب هر امرى بر اساس حكمت (الهى) تدبير و جدا مى گردد.»
از امام محمد باقر(ع) در خصوص تفسیر این آیه سوال شد حضرت فرمود:
« يُقَدَّرُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ كُلُّ شَيْءٍ يَكُونُ فِي تِلْكَ السَّنَةِ إِلَى مِثْلِهَا مِنْ قَابِلٍ خَيْرٍ وَ شَرٍّ وَ طَاعَةٍ وَ مَعْصِيَةٍ وَ مَوْلُودٍ وَ أَجَلٍ أَوْ رِزْقٍ فَمَا قُدِّرَ فِي تِلْكَ السَّنَةِ وَ قُضِيَ فَهُوَ الْمَحْتُومُ وَ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِيهِ الْمَشِيئَة»(۳) « در شب قدر، هر امرى از امور بندگان تا شب قدر سال آينده معين مى گردد، از خير و شر، طاعت و معصيت، ولادت و مرگ و روزى موجودات و هر آن چه در آن سال مقدر گشته حتمى است و خداوند را در آن مشيت است.»
دو: قدر به معنای شأن و منزلت است چنانکه در قرآن کریم می خوانیم:« وَ ما قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِه...»(۴) « و خدا را آن گونه كه سزاوار اوست نشناخته و توصيف نكردند.»
مرحوم طبرسی در تفسیر مجمع البیان در خصوص رابطه این معنا با شب قدر وجوه مختلفی نقل نموده از جمله اینکه:
الف: در شب قدر، قرآنِ با قدر و منزلت بر پيامبرِ والاقدر و براى امتِ با قدر و ارزش، به واسطه ملكى صاحب قدر، نازل گرديده است.
ب: هر كس اين شب را زنده بدارد و إحياء داشته باشد صاحب قدر و منزلت مى گردد.
ج: طاعات و عبادات در این شب، قدر و منزلت والا و ثواب زیادی دارند.(۵)
سه: معنای دیگر واژه قدر ضیق و تنگی است. به عنوان نمونه در یکی از آیات قرآن می خوانیم:« ...وَ مَنْ قُدِرَ عَلَيْهِ رِزْقُهُ…» (۶)« و كسى كه روزى بر او تنگ است... .»
در خصوص رابطه این معنا با شب قدر گفته اند که در این شب با نزول ملائکه الهی زمین تنگ می گردد.(۷)
در پایان لازم به ذکر است که جمع بین معانی مذکور منعی ندارد و ممکن است همه آنها در خصوص شب قدر به نوعی صادق باشد.
پی نوشت ها:
۱. طلاق(۶۵) آیه ۳.
۲. دخان(۴۴) آیه ۴.
۳. كليني، محمد بن يعقوب، كافي، تهران، دار الكتب الإسلامية، ۱۴۰۷ ه ق، ج۴، ص ۱۵۷.
۴. أنعام(۶) آیه ۹۱.
۵. طبرسى، فضل بن حسن ، مجمع البيان فى تفسير القرآن، تهران، انتشارات ناصر خسرو، ۱۳۷۲ ش، ج۱۰، ص ۷۸۶.
۶. طلاق(۶۵) آیه ۷.
۷. طبرسى، فضل بن حسن ، مجمع البيان فى تفسير القرآن، تهران، انتشارات ناصر خسرو، ۱۳۷۲ ش، ج۱۰، ص ۷۸۶.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث
👇👇👇
♨سوال:
🔰چراحکم سنگسار اجرا نميشه؟
✍پاسخ:
✅حکم سنگسار صريحا در قرآن نيامده ، اما در روايات صريحا آمده است.(1)
البته اين حکم به دليل اينکه اثبات و اجراي آن شرايط خاص دارد ، معمولا کم تر اتفاق مي افتد که اجرا شود.
اثبات حد سنگسار سخت است . خيلي کم اتفاق ميافتد که مرد يا زني به زناي محصنه محکوم گردند. براي اين که زن يا مرد محکوم به سنگسار گردند ،دو مطلب بايد اثبات شود:
1ـ وقوع زنا که فقط با دو راه قابل اثبات است و هر دو راه بسيار سخت ميباشد:
اول ـ زنا کننده چهار بار با علم و آگاهي و آزادي به چنين گناه و جرمي اعتراف کند.
دوم: چهار مرد عادل و بالغ با اختيار و آزادي و با همديگر به صراحت به ديدن عمل زنا با چشم شهادت دهند، نه اينکه بگويند ما آن دو را در يک اطاق خلوت يا برهنه در زير يک لحاف يا در آغوش هم ديدهايم، زيرا هيچ کدام اين شهادتها زنا را ثابت نميکند، بلکه بايد شهادت بدهند دقيقاً جزئيات را ديدهاند. چنين شهادت و ديدني، بسيار نادر ميباشد.
2ـ براي اثبات زناي محصنه که حکم آن سنگسار است، علاوه بر اقرار يا شهادت بالا، بايد «احصان» آن هم ثابت شود. مراد از «احصان» اين است که مرد بايد ثابت شود که وي همسر دائمي دارد که با او آميزش کرده و هر وقت بخواهد ، ميتواند با او جماع و آميزش کند و هيچ مانع شرعي، طيبعي يا قانوني براي او نيست.(2)
براي اثبات زناي محصنه زن نيز بايد او ازدواج دائم کرده و آميزش نموده و شوهرش حاضر باشد .بتواند هر وقت خواست با شوهرش همبستري و آميزش کند. در غير اين صورت زناي او محصنه نخواهد بود.
بنابر اين با توجه به آنچه گذشت، اثبات زناي محصنه براي مرد يا زن بسيار مشکلتر از اثبات اصل زنا است.
درحالي که اثبات خود زنا هم بسيار مشکل است . با توجه به قاعدة معروف فقهي که: «حدود با شبهه دفع ميشوند» يعني اگر در تحقق يک شرط از شرايط زنا يا شرايط احصان شک داشتيم، نميتوانيم حد را اجرا کنيم . زماني حد اجرا ميشود که جرم صد در صد ثابت شده ، جاي هيچ شک و شبههاي در آن نباشد، بنابر اين موارد ثبوت رجم محدود است . به آساني نميتوان افراد را محکوم به زناي محصنه کرد و رجم و سنگسار نمود.
نحوه اجراي حکم سنگسار بدين صورت است که قاضي به مرد دستور مي دهد ابتدا غسل کند، يعني غسل هاي سه گانه ميت را انجام دهد، سپس او را کفن مي کنند . بعد مرد را تا کمر و زن را تا سينه داخل گودالي مي کنند و سپس به او سنگ مي زنند (سنگ ها نبايد زياد بزرگ باشد) تا از دنيا برود. بعد بر بدنش نماز مي گزارند .
سپس او را در قبرستان مسلمانان دفن مي کنند . تمام افراد مي توانند در اجراي حکم سهيم باشند . احوط اين است کسي که خودش بايد حد بخورد،در سنگ زدن شرکت نکند ،مگر اين که بين خود و خدا توبه کرده باشد.(3)
پينوشت ها:
1. وسائل الشيعه، ج18 ،کتاب حدود ، ابواب حد زنا،
2.امام خميني ، تحرير الوسيله، ج 2، ص 439 ، القول في الحد ، الثاني .(مطابق با نظر مقام معظم رهبري) .
3.همان، کتاب الحدود في کيفيه ايقاعه ، ص 442، م 2 و 5 و 6.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
رسیدن مسافر به وطن قبل از ظهر
♨سوال:
🔰اگر مسافر پيش از ظهر به وطن یا محل اقامت برسد،تکلیفش چیست؟
✍پاسخ:
✅طبق نظر آیات عظام:امام،خویی،تبریزی،خامنه ای،بهجت،نوری،صافی،وحید،سبحانی،زنجانی :
چنانچه كاري كه روزه را باطل مي كندانجام نداده،بايدآن روز راروزه بگيرد،واگر انجام داده روزه آن روز بر او واجب نيست بعد قضا نماید
🌺👈طبق نظر آیت الله سيستاني: اگر مسافر در ماه رمضان قبل از اذان ظهر به وطنش یا به جایی برسد كه میخواهد ده روز در آنجا بماند، چنانچه كاری كه روزه را باطل میكند انجام نداده، بنابر احتیاط واجب، باید آن روز را روزه بگیرد و در این صورت، قضاء ندارد و امّا اگر كاری كه روزه را باطل میكند انجام داده، روزه آن روز بر او واجب نیست و باید آن را قضاء كند.
🌺👈طبق نظر آیات عظام :مکارم ،مظاهری: هر گاه مسافر پیش از ظهر به حدّ ترخّص وطن یا جایی که قصد دارد ده روز در آنجا توقّف کند برسد، چنانچه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد باید روزه بگیرد و اگر انجام داده باید بعداً قضا كند و مستحب است باقيمانده آن روزرا امساك نمايد، ولي اگر بعد از ظهر وارد شود نمي تواند روزه بگيرد.
توضیح المسائل 16مرجع،مسأله1722- عروه الوثقی،ج2،کتاب الصوم،شرايط وجوب الصوم،مسأله1- منهاج الصالحين،ج1،مسأله1038- سیستانی،رساله جامع ج1مسأله2106 – خامنه ای،رساله آموزشی ،ج1،ص264
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#احکام
👇👇👇
♨سوال:
🔰اگر شب قدر یک شب است، پس چگونه در کشورها متفاوت است؟
✍ پاسخ:
✅شب قدر در سطح کره زمین به اندازه یک شبانهروز (24 ساعت) است. بنابر این، هر قسمتی از کره زمین در پارهای از آن قرار میگیرد. از این رو اگر کسی آن را شبی در ایران درک کند و سپس به کشور دوردستی سفر نماید و شب بعد در آنجا دوباره لیلةالقدر را درک کند، در واقع یک شب بیشتر نبوده؛ زیرا شب بعد استمرار همان شب و پاره دیگری از آن واحد زمانی است و فاصله شدن روز بین دو نقطه، آن را به دو شب تبدیل نمیکند؛ زیرا از 24 ساعت خارج نشده و آنچه در نظر این فرد شب دوم است، در واقع مراحل پایانی همان 24 ساعت میباشد.
به عبارت دیگر: منظور از شب، قرار گرفتن سایه قسمتی از کره زمین روی قسمت دیگر است که اگر مثلاً شب قدر از ایران شروع شود، تا زمانی که این سایه تمام کره زمین را فرا گیرد، شب قدر ادامه دارد.(1)
بنابراین اگر چه نزول قرآن در شبی خاص صورت گرفت، اما همه شبها یا روزها همین حالت را دارند که در عرض 24 ساعت به صورت تدریجی کل زمین را پوشش میدهند.
گاهی نیز تفاوت در کشورها ناشی از اختلاف دیدگاه در مسئله رؤیت هلال است. رؤیت یا عدم رؤیت یا اختلاف مبنایی در مسئله رؤیت هلال، موجب میشود که شروع ماه مبارک در بعضی کشورها زودتر صورت گیرد و به همین جهت، شبهای قدر آنها نیز متفاوت میشود.
پینوشتها:
1ـ آیت الله مکارم شیرازی، استفتائات، ج 3، ص 306؛ تفسیر نمونه، ج 27، ص 192.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨سوال:
🔰حضرت علی (ع) در هنگام نماز مورد ضربت ابن ملجم قرار گرفتند یا در هنگام ورود به مسجد؟
✍پاسخ:
✅درباره ضربت خوردن حضرت علی (ع) نیز دو احتمال وجود دارد:
احتمال اول: این که ضربت خوردن امام علی (ع) درخارج مسجد بوده است.
احتمال دوم: ضربت خوردن امام علی (ع)در مسجد و در حین نماز بوده است.
دلائل و روایات متعددی بر این احتمال تأکید دارند از جمله:
۱. امام سجاد (ع) فرمودند: وقتی ابن ملجم می خواست به امام على (ع) ضربه بزند، شخص دیگری با او همدست بود که ضربه اش به دیوار برخورد کرد، امّا ضربه ابن ملجم به آن حضرت اصابت کرد. و در حالی که امام در سجده بود، بر سر آن حضرت (جایى که قبلاً نیز در جنگها زخم برداشته بود.) فرود آمد. در آن هنگام حسن و حسین(علیهما السلام) آمدند و ابن ملجم را گرفتند و در بند کردند."[۱]
۲. در کنزالعمال در باب فضائل علی (ع) آمده است: هنگامی که حضرت علی (ع) سر از رکوع برداشت، ابن ملجم (با شمشیر ) ضربه خود را وارد کرد. حضرت به کنار رفت و فرمود: نمازتان را تمام کنید و کسی را مقدم (امام جماعت) نکرد.[۲]
۳. تاریخ دمشق در شرح حال امام علی(ع)آورده است: عبدالرحمان بن ملجم در حالی که آشفته بود در نماز صبح علی (ع) را به وسیله شمشیری که سمّی بود ضربت زد ...[۳]
و همچنین گفته است: عبدالرحمان بن ملجم، در نماز صبح علی (ع) را به وسیله شمشیری که سمّی بود، از روی آشفتگی ضربت زد و علی (ع) همان روز از دنیا رفت و در کوفه دفن شد.[۴]
۴. ابن ابی الدنیا در مقتل امیرالمؤمنین (ع) گفته است: علی (ع) بیرون آمد و تکبیرة الاحرام نماز را گفت، سپس یازده آیه از سوره انبیا را قرائت کرد، سپس ابن ملجم ضربتی را بر وسط سرش زد...[۵]
در مورد فرمایش امام علی(علیه السلام) بعد از ضربت خوردن، مشهور و معروف این است که فرمودند: «فزت برب الکعبه»[۶]
پی نوشتها:
[۱] الطوسی، امالی، الجزء الثالث، الحدیث (۱۸)
[۲] کنز العمال: ج ۱۵/ ۱۷۰، ط ۲، حدیث: (۴۹۷)
[۳] ابن عساکر، تاریخ دمشق، ترجمة امیر المؤمنین، حدیث (۱۳۹۷)
[۴] لأحمد بن حنبل، کتاب الفضائل فضائل امیر المؤمنین، حدیث ۶۳
[۵] بر گرفته ار حاشیه انساب الاشراف ، ج۲، ص ۴۹۲،(چاپزکار،ج۳،ص:۲۵۴).
[۶]. بلاذری،انساب الاشراف، ص ۴۹۹ . فروغ ولایت،آیتالله جعفر سبحانی،انتشارات صیحه،ص۶۹۷؛ به نقل از کشف الغمة،ج۱،ص۵۸۴. ابن ابی الدنیا، مقتل الامام امیرالمومنین، ص ۳۹. ابن عساکر، تاریخ مدینه دمشق، ج ۴۲، ص ۵۶۱. شریف رضی، خصائص الائمه، ص ۶۳
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
👇👇👇
♨سوال:
🔰نمازی که در سفر از انسان فوت شده است را در وطن باید کامل قضا کرد یا شکسته؟
✍پاسخ:
✅قضای نماز باید مانند ادای آن خوانده شود یعنی نماز به همان صورتی که قضا شده است باید قضا شود.
اگر درمسافرت و به صورت شکسته قضا شود باید قضای آن به صورت شکسته خوانده شود فرقی ندارد که در وطن و یا مسافرت بخوانید و اگر نماز در وطن و به صورت کامل قضا شود قضای آن به صورت کامل خوانده می شود و فرقی ندارد که در وطن و یا درسفر بخوانید.
مثلا شخصي نماز خود را در مسافرت نخوانده حال به وطن رسيده است (و نماز او هم قضا شده) در اينجا اين شخص بايد نماز چهار ركعتي را شكسته يعني دو ركعتي بخواند.
ان مساله مورد اتفاق نظر تمام مراجع معظم تقلید است.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#احکام
👇👇👇
♨سوال:
شوهر من وقتي باهاش صحبت ميکنم اصلا اهميت نميده يهو ميره بابچم بازي ميکنه يا مثلا فيلم ميبينه بعدشم ديگه نميگه ادامه بده خيلي ازدستش ناراحتم...هر حرفي باشه اينجوریه ..البته من هميشه تو بهترين شرايط باهاش حرف ميزنم زمانيکه خسته نباشه کاري نداشته باشه اما نميدونم چرا اينجوريه؟!! لطفا راهنماییم کنید
✍️پاسخ:
✅گفتيد که همسرتان موقع صحبت به شما توجهي نمي کند و حرفتان را با رفتارهايش قطع مي کند. گاهي مرد در شرايط خاصي قرار دارد يا از نظر شغلي تحت فشار است و شايد خانم تصور کند که علاقه مردش به او کم شده است ولکن شايد اين دوره آغاز يک تحول باشد آغاز يک تغيير. اگر بتوانيد از اين دوره به سلامت عبور کنيد و با صبر و حوصله و فداکاري و حفظ رابطه عاطفي تان، بار ديگر رابطه عاطفي شما عميق تر مي شود ولکن اين بار از روي شناخت نه احساسات.
ممکن است وظايف شغلي اش سنگين تر شده باشد و فشار زندگي باعث شده باشد که به شما بي توجه باشد و به صحبت هاي شما توجهي نکند ولکن به هر حال مشکل شما بزرگ نيست و شايد اصلا مشکل محسوب نشود.
البته يک سري تفاوت هاي اساسي بين زن و مرد وجود دارد و زنها تمايل به ابراز علاقه کلامي به هم دارند و به رابطه اهميت مي دهند در حالي که مردها چنين نيستند.
مردها محبت خود را بصورت عملي نشان مي دهند در حاليه از نظر زنها محبت بايد کلامي باشد و بيان شود و بايد به اين تفاوت ها هم توجه داشت.
توصيه مي کنيم:
- مواقعي که ارتباط عاطفي داريد، از اين فرصت استفاده کنيد با او صحبت کنيد. از احساس تان بگوييد. بدون اينکه به او برچسب ظالم بودن، بي توجه بودن، ناداني يا ... بزنيد به او بگوييد که تا چه حد از این رفتارش (قطع شدن صحبت) مي رنجيد و دلشکسته مي شويد.
- از او بخواهيد که تمريني انجام دهيد. هر کدام برگه اي برداريد و انتظارات تان از همسر را يادداشت کنيد و درجه اهميتي که هر خواسته برايتان دارد يا با عددي از 1 تا 100 نمره دهيد و اين برگه ها را به هم بدهيد. او بايد از انتظارات شما آگاه شود.
- شما مي توانيد کتاب هايي در اين زمينه تهيه کنيد و به او هديه دهيد. ولکن بهترين کار اين است که او را ترغيب کنيد تا براي بهبود زندگي مشترک تان با هم در جلسات مشاوره شرکت کنيد.
در هر صورت همسر شما با مهارت هاي ارتباطي و همسرداري آشنا نيست و بايد آنها را از طريق مطالعه کتب افزايش دهد.
- امینی، ابراهیم، همسرداری، قم: بوستان کتاب قم، 1392.
- افروز، غلامعلی، روان شناسی خانواده: همسران برتر، تهران: انجمن اولیاء و مربیان، 1389.
- بهار، علیرضا، مهارتهای زندگی در قرن 21: روابط همسران (حقوق متقابل زن و مرد)، اصفهان: نقش نگین، 1388.
موفق باشيد.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
👇👇👇
♨سوال:
🔰آیا واقعا هر کسی در شب قدر بیدار بماند و دعای جوشن کبیر بخواند همه گناهان او پاک می شود؟
✍پاسخ:
✅مستفاد از روایات بخشیده شدن گنهکاران در تمامی شب و روز هاست. اما در برخی از شب و روز ها و بعضی از زمان ها زمینه برای استجابت دعا و طلب بخشش از خداوند متعال بیشتر است که از جمله آنها شب قدر و نیز روز عرفه است.(۱) البته به شرط آن که گنهکاران توبه حقیقی کنند و رابطه بین خود و خدا را اصلاح کنند. حقیقت توبه، پشیمانی از گناه و قصد و عزم جدی برای ترک آن است. امام علی(ع) می فرماید: "توبه به دل پشیمان شدن و به زبان آمرزش خواستن و به اندام ترک نمودن است".(۲)
اگر کسی به این حالت دست یافت، حقیقت توبه در او محقق شده است. در این صورت خداوند گناهان او را خواهد بخشید، قرآن مجید در یکی از آیات مى فرماید: کسانى که توبه کردند و به اصلاح کارهاى فاسد خود پرداختند و آن چه را کتمان کرده بودند بیان کنند. در این صورت توبه آنها را مى پذیرم و من بسیار عذرپذیر و قبول کننده توبه و مهربانم.(۳) چه کسى در وفاى به عهد راستگوتر از خداوند است؟ قرآن مجید وعده داده که خداوند توبه را از بندگانش مى پذیرد.(۴)
آری، توبه حقیقی و خالص که قرآن از آن به «توبة نصوح» یاد می کند، درکنار اهتمام به جبران گذشته و انجام کارهای خیر، موجب محو آثار گناه می گردد. حضرت امام صادق(ع) می فرماید: «هنگامی که بنده ای توبه نصوح (حقیقی) کرد ،مواهب و نعمت های کم نظیر الهی را متوجه خود می سازد و اولین اثرش آن است که محبوب نزد خدا می شود. دوم: خداوند در دنیا و آخرت گناهان او را می پوشاند».(۲) راوی سؤال کرد: چگونه خدا پرده پوشی می کند، فرمود: «هر چه از گناهان که دو فرشتة موکّل بر او، برایش نوشته اند، از یادشان ببرد، به اعضای بدن، فرمان می دهد که گناهان او را پنهان کنید،
به نقاط زمین و هر کجایی که گناهکار توبه کننده گناه کرده است، دستور می دهد که گناهان او را پنهان کنید و آثار آن را پاک می کند. پس توبه کننده در حالی خدا را در قیامت ملاقات می کند که هیچ چیزی به ضرر او و بر گناهانش گواهی و شهادت دهنده نیست».(۵)
گناهکارى که به گناه خویش اعتراف دارد و از آن پشیمان است و عزم جدّى بر ترک گناه و جبران گناهان گذشته از حق النّاس و حق اللَّه دارد،باید به قبولى توبه خویش و رحمت و مغفرت خداوند امیدوار باشد.
شایان ذکر است خواندن دعای جوشن کبیر و امثال آن در شب قدر و ...برای تحقق توبه لازم نیست. اما از آن جایی که در این دعا و امثال آن، اسماء اعظم الهی وارد شده است، خواندن این دعا، انسان را به اجابت خواسته اش نزدیک تر می کند.
پی نوشت ها :
۱. شيخ حر عاملى، وسائل الشيعة، مؤسسه آل البيت عليهمالسلام قم، ۱۴۰۹ ه.ق ۱۳۶۵ ه.ش، ج۱۰، ص ۳۵۸ .
۲. محمد محمدي ريشهري، ميزان الحكمه، دار الحديث، ۱۴۱۶ ه.ق، ج ۲، ص ۹۹۷، ماده "ذنب".
۳. بقره آیه ۱۶۰.
۴. شوری آیه۲۵.
۵. ثقه الاسلام کلینی، اصول کافی، شرح و ترجمه حاج سید جواد مصطفوی، انتشارات اسلامیه، ج ۴، ص ۱۶۴.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
♨ من هم در اين گناه، شريک هستم؟👇👇👇
✅ سوال:
ببخشید اگه پدرم غیبت دوستش و یا همکارش رو بکنه و من دوستش یا همکارش رو تا به حال ندیده باشم و فقط اسمش رو چند باری شنیده باشم آیا من هم در این غیبت شریک هستم؟
🌺 پاسخ:
در مسئله غیبت، به معناي پشت سر ديگران بدگويي كردن و سخن ناخوشايند گفتن است و اینکه غیبت کننده و شنونده غیبت، نسبت به آن شخصی که غیبش را می کنند شناخت داشته باشند.
لذا اگر کسی را که نمی شناسیم در باره او سخنی بشنویم غیبت نیست.
🔷اما نکته ای که باید توجه کنید این است که اگر در آینده احتمال شناخت فرد غیبت شونده وجود دارد. و یا همانند سوال شما که اسم اشخاص را می دانید، و احتمال اینکه در آینده با آنها برخورد داشته باشید، لذا برای این افراد هم غیبت محسوب می شود. لذا توصیه این است :
🔺اگر امکان امر به معروف و نهي از منکر وجود داشت باید در باره گناه غیبت تذکر دهید(البته اگر باعث بی احترامی ، ناراحتی و یا اذیت پدرتان نشود) و اگر امکانش وجود نداشت می توانید بحث را عوض کنید.یا مجلس را ترک کنید.
🔺اگر امکان خروج ممکن نيست نبايد اختيارا سخنان آنان را بشنويد و در اين صورت اگر بصورت غير اختياري و ارادي به گوشتان بخورد و قلبا از اين کارشان ناراحت باشيد، ايرادي ندارد و گناهي برشما نيست.
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقي