👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا در اسلام از مردم پول هایی به اسم خمس و زکات گرفته می شود؟
✍️ پاسخ:
✅در این زمینه باید به ابعاد مختلفی توجه کرد مثل: مبانی عقلی و عقلایی این گونه احکام، مبانی دینی و شرعی این گونه احکام، و چگونگی و کیفیت خود این احکام و ... که در این جا بخشی از آنها را طرح می کنیم.
راجع به مبانی عقلی و عقلایی، باید توجه کنیم که بشر به ضرورت هایی در اجتماع زندگی می کند و ماهیت زندگی اجتماعی، الزاماتی را با خود به همراه خواهد آورد. که لزوم وجود حکومت، مخارج آن، تفاوت های شهروندان در توانایی ها برای رفع نیازشان و ... از آن جمله اند. که با توجه به همین مبانی، اخذ مالیات در همه جا معقول و منطقی دانسته می شود.
و از نظر شرعی و دینی نیز، علاوه بر نکته قبل که به حکومت مربوط بود و در دین حکومت در اصل امری الهی است و خدا باید ضوابط و حدود آن را تعیین کند، با این مساله هم مواجهیم که مالک اصلی خدای متعال است و حتی خودمان نیز بنده او و در ملکیت او هستیم، بنابراین باید مال و اموال مان را مطابق دستور او بپردازیم. که با توجه به آیات صریح قرآن خمس و زکات واجب می شوند.
وَ اعْلَمُوا أَنَّما غَنِمْتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَأَنَّ لِلَّهِ خُمُسَهُ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِي الْقُرْبى وَ الْيَتامى وَ الْمَساكينِ وَ ابْنِ السَّبيلِ إِنْ كُنْتُمْ آمَنْتُمْ بِاللَّهِ وَ ما أَنْزَلْنا عَلى عَبْدِنا يَوْمَ الْفُرْقانِ يَوْمَ الْتَقَى الْجَمْعانِ وَ اللَّهُ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَديرٌ (۴۱ انفال) و بدانيد آنچه را كه سود مىبريد براى خدا است پنج يك آن و براى رسول و خويشاوند او و يتيمان و مسكينان و در راه ماندگان، اگر به خدا و آنچه را كه در روز فرقان روزى كه دو گروه يكديگر را ملاقات كردند بر بندهمان نازل كرديم ايمان آورده ايد، و خداوند بر هر چيز توانا است.
الَّذينَ لا يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ بِالْآخِرَةِ هُمْ كافِرُونَ (۷ فصلت) همانهايى كه زكات نمى دهند و نسبت به آخرت كافرند.
اما راجع به کیفیت حکم فقط به چند مورد اجمالی اشاره می شود که این اموال برای مخارج جامعه است و حتی همان بخشی هم که بیان شده باید در اختیار امام قرار گیرد، به خاطر جایگاه حقوقی اوست. در واقع امام که رهبر جامعه است باید این پول را در اختیار داشته باشد و در مواضعی که صلاح می داند، خرج کند. و نکته دیگر آنکه بر خلاف یک تصور غلط، خمس به هر سیدی داده نمی شود. بلکه برای فقرای سید است و در قبال این مطلب که آنها از زکات محروم شده اند، خمس به آن ها می رسد تا فقرای سید تا حدی نیازهایشان مرتفع شود.
و راجع به بعضی تفاوت ها در بین شیعه و سنی، نیز باید بگوییم که بخشی از اهل سنت، خمس را منحصر در غنیمت جنگی می کنند. حال آنکه از نظر لغوی معنای "غنم" (کلمه ذکر شده در قرآن) اعم از غنیمت جنگی است و غنیمت جنگی تنها یکی از مصادیق "غنم" است. این مساله از ابعاد مختلف قابل بررسی است که در کتب اجتهادی و بحث های فقهی مفصل بدان پرداخته می شود و اثبات می گردد که خمس اعم از غنیمت جنگی است. و حتی بعضی از اهل سنت نیز بدان اعتراف کرده اند.
آنچه در این جا شایسته ذکر است، اغراضی نفی خمس در موارد غیر غنیمت جنگی است. که باید بگوییم اهل سنت طبیعیتا وقتی برای توجیه مکتب خود، دلایل بسیار متعدد خلافت حضرت علی (ع) را تحریف می کنند و واژه هایی مثل "ولایت" را مبهم می کنند تا خود را توجیه کنند، عجیب نیست که خمس را هم متناسب با مکتب شان، تغییر دهند. خصوصا که در خمس بر خلاف زکات، نمی توان مال را به طور مستقیم به فقرا داد و در بین کسانی که باید آن را دریافت کند، امام جایگاه برجسته ای دارد.
در طی تاریخ نیز می توانیم واکنش های بسیار شدید خلفای عباسی را در مقابل پرداخت وجوهات به ائمه ببینیم، چرا که آنان ائمه را رقیب سیاسی خود می دیدند پس طبیعی است که به هر شکل ممکن مانع رسیدن امثال خمس به دست ائمه شوند. کما اینکه غاصبان خلافت در همان روزهای اول کارشان، فدک را هم غصب نمودند تا منابع مالی رقیب خود را از بین ببرند.
و البته امروز نیز این اغراض در دشمنان تشیع به صورت بسیار جدی وجود دارد، چون آنها می دانند که خمس به عنوان پشتوانه ترویج تشیع و تحکیم آن استفاده می شود. و به همین خاطر از هیچ هجمه ای به آن دریغ ندارند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1👈
#اعتقادی
✅پرسش:
در محل کارم دائما مورد بي مهري قرار مي گيرم. زحمتم ديده نمي شود. چيکار کنم؟
🌺پاسخ:
ان الله بصير بالعباد
همانا خداوند به بندگانش بيناست .
✍️اين جمله بسيار مهم و اساسي است
يعني هيچ چيزي نزد خدا گم نمي شود چه کار خوب و چه کار بد
☘️فمن يعمل مثال ذره خيرا يره به اندازه سر سوزني کار نيک انجام دهيم
يا
ومن يعمل مثقال ذره شرا يره سر سوزني کار بد ما هر دو نزد خدا روش و آشکار است
🌸اگر اين باور را در خود پرورش دهيد که هر کاري که ميکنيد از نگاه خداوند و چشم خداوند دورنمي ماند ديگر سهل انگاري ديگران در قبال کارها و زحماتتان شما را آزار نمي دهد
☘️فقط کافي است به خدا تکيه کنيد و من يتوکل علي الله فهو حسبه و چه خوب تکيه گاهي است. محکم و استوار که در سخت ترين شرايط هم انسان را رها نميکند .
🔸پس به خدا تکيه کنيد و توسل به اهلبيت داشته باشيد و هدفتان کسب رضايت خدا و اهل بيت باشد در اين صورت پيروز شده ايد و ديگر تاسفي بخاطر عدم رعايت چشم داشت هاي دنيوي نخواهيد خورد و فقط با خدا معامله کنيد تا همواره سود دنيا و آخرت شامل حالتان شود .
☘️هر چند کارفرما بايد بداند من لم يشکر المخلوق لم يشکر الخالق
يعني اگر از بنده خدا تشکر نکني(بنده اي که زحمت مي کشد و تلاش و کوشش ميکند و زحماتش را ناديده بگيري) در واقع از خدا تشکر نکرده اي.
🔸در اين باره مي توانيد احاديث و روايات زيبا و جالب را براي رضاي خدا تهيه کنيد و در محل رفت و آمد کارمندان و کارفرمايان قرارد هيد تا نسبت به اين موضوع علم پيدا کنند و پي به اهميت موضوع ببرند.
يا کتب و فايل صوتي و تصويري درباره آداب کار فرما و کارمند و زير دست تهيه کنيد و بصورت غير مستقيم هديه دهيد يا به ايشان برسانيد تا ان شالله با خواندن و ديدن آنها در رفتار خود تجديد نظر کنند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#شکر
✅پرسش:
آیا تبليغ اديان ديگر در کشور ما که کشور اسلامي است، ممنوع و غير قانوني است؟
🌺پاسخ:
اگر منظور از تبليغ، صرفاً معرفي يا تبليغ دين و مذهب باشد، مجاز هستند. اما اگر قرار باشد به خاطر وابستگيهاي ديني يا مذهبي به بيگانگان (مانند کليساي کاتوليک به وايتکان – پروتستان به شواري پروتستان در آمريکا – يهوديت به اسرائيل – اهل سنت به سعودي يا مصر و ...) به بهانهي تبليغاتي ديني و مذهبي، جاسوسي کنند و يا بر عليه نظام جمهوري اسلامي ايران اقدامي کنند، خير، مجاز نيستند.
🔹همگان شاهدند که امروزه کليساها به راحتي فعاليتهاي مذهبي و حتي فعاليتهاي تبليغاتي خود را در سطح گسترده انجام ميدهند. نه تنها کليساها و ساير نهادهاي ديني وابسته به کليسا، بلکه به بهانهي نهادهاي فرهنگي وابسته، باشگاهها، کلوپها و ... نيز که عوامل جانبي جذاب بسياري نيز دارند، به راحتي فعاليت تبليغاتي ميکنند. تا آنجا که اگر احياناً چند نفر هم به مسيحيت بگروند، آنها را به صورت گروهي در آب درياي خزر غسل تعميد ميدهند که خود تبليغات ديگري نيز باشد.
👈اصل سيزدهم قانون اساسي مي گويد: «ايرانيان زرتشتي، کليمي و مسيحي تنها اقليت هاي ديني شناخته مي شوند که در حدود قانون در انجام مراسم ديني خود آزادند و در احوال شخصيه و تعليمات ديني بر طبق آئين خود عمل مي کنند. »
🌸البته بايد توجه کرد که دين اسلام مدافع آزادي افراد و جوامع است ولي اين آزادي به معناي باز گذاشتن راه انحراف و گمراهي نيست.
🔹اسلام مکتبي است که خود را کاملترين دين معرفي کرده و پيامبرش را آخرين پيامبر دانسته و خود را ناسخ همه اديان آسماني پيش از خود ميداند. اسلام و معارف آن، حق است و طبق آيهاي از قرآن، «هر کس که غير از اسلام دين ديگري اختيار کند، از او پذيرفته نخواهد بود».[ آل عمران، 85] بنابر اين، اسلام هر ديني غير از خود را باطل و غير قابل قبول ميداند و از اينرو؛ بايد تا حد امکان از رواج افکار باطل و خلاف حق و حقيقت در بين عموم جامعه اسلامي – که بسياري از آنان از تخصص کافي برخوردار نيستند – جلوگيري کند و اين عين دفاع از حق و حقيقت است،مانند آنکه دولتي بخواهد از تبليغات گسترده و فضاسازي رسانهاي مخالفان خود در تبديل واقعيتها و جعل و نشر اکاذيب جلوگيري کرده و از طرفي به بيان واقعيتها بپردازد.
🍀با اين وجود، همواره در جامعه اسلامي چنين امکاني وجود داشت که ديگر مذاهب، افکار و نظريات خود را مطرح کنند و از طرف متخصصان دين اسلام، پاسخ خود را دريافت کنند، ولي اين امر بايد در فضايي علمي و با حضور کارشناسان ديني انجام شود. اسلام در همان مراحل اوليه با سلاح منطق به تبليغ پرداخته و از طرح نظرات مختلف واهمهاي نداشته است ولي انجام اين کار در سطح عموم جامعه اسلامي، مناسب نبوده و از باب ترويج راه ضلالت و باطل، ممنوع است.
▪️البته امروزه اديان گوناگون - و حتي فرقههاي خودساخته - با استفاده از امکانات مدرن، در فضاي مجازي به تبليغ خود پرداخته و با وجود تمام محدوديتها، دسترسي عموم مردم به انديشههاي آنان به سادگي فراهم است و از اين رو انديشمندان اسلامي وظيفه سنگينتري جهت دفاع از اصول و ارزشهاي ديني در فضاهاي نوين دارند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅پرسش:
چرا زنداني سياسي داريم؟ آیا اسلام آزادي بيان را محترم نشمرده تا زماني که دست به اسلحه نبرند؟
🌺پاسخ:
اولا وقتي مي توانيم قضاوت نماييم که اطلاعات مان کامل و کافي باشد. آيا شما مي توانيد به طور قطعي بيان کنيد شخص الف جز بيان، هيچ فعلي مرتکب نشده و زنداني شده است؟
طبيعي است که افراد به دليل تمايلات سياسي و ... ادعاهايي را مطرح مي کنند اما از منظر قرآني چنين قضاوت هايي غلط است.
🌿ثانيا اينکه اگر کسي دست به اسلحه نبرد، در هر امري آزاد باشد، يک غلط مشهور است.
👈مطابق قرآن کساني که با گفتارشان جو مسمومي ايجاد کرده بودند، به شديدترين وجه تهديد شدند و مجازات سختي براي جوسازي آنها در نظر گرفته شد
و مي توانيد آيات شصت تا شصت و دو سوره احزاب را مطالعه کنيد.
اين غلط مشهور نيز به دليل تحليل غلط نوع مواجهه حضرت علي علیه السلام با خوارج به وجود آمده
🌺علت مداراي حضرت علي علیه السلام با خوارج اين نبود که آنها در يک مرحله فقط حرف مي زدند و دست به سلاح نبرده بودند.
👈🏽بلکه علت بر پا شدن غبار فتنه بود که سبب شد عده اي از روي جهالت دشمني کنند و حضرت بايد مدارا مي کرد تا غبار فتنه بخوابد و حقيقت آشکار شود تا کساني که دچار جهالت هستند، از روي جهل دشمني نکنند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅پرسش:
چکار کنيم از فتنه هاي آخر و زمان در امان باشيم که ميگویند نصف بيشتر مردم دينشان را از دست مي دهند.
قسمت اول
🌺پاسخ:
براي امان ماندن از هر فتنه اي مخصوصا فتنه هاي آخرالزمان، راهكارهايي كلي وجود دارد كه مورد اشاره قرار مي گيرد اما راهكارهاي جزئي در مقابل هر فتنه را بايد هر شخصي با توجه به اين كليات استخراج نمايد.
☘️ برخي از راهكارهاي كلي و عمومي در اين زمينه امام علي(ع) كه با فتنه هاي مختلفي در دوران زندگي خود روبه رو بود، عواملي را سفارش نموده استكه به نمونه هايي اشاره مي شود:
1. 📌هوشمندي و زيركي: علي(ع) فرمود: «در فتنه ها چونان شتر دو ساله باش، نه پشتي دارد كه سواري دهد و نه پستاني تا او را بدوشند»(نهج البلاغه، ترجمه محمد دشتي، حكمت 1، ص 624). جملات فوق اشاره به اين مطلب دارد كه انسان در فتنه با زيركي و هوشمندي حركت كند نه به فتنه گران سواري دهد، و نه به آنها باج عطا كند، در عين حالي كه ناظر فتنه هاست خود را از آلوده شدن حفظ نمايد.
2.📌 آگاهي و شناخت از اوضاع زمان انسان هر چند هوشمند و زيرك باشد اگر از جريانات اجتماعي و رگه هاي نفاق و فتنه آگاهي نداشته باشد ممكن است ناآگاهانه وارد آن شود، به اين جهت لازم است نسبت به اوضاع زمانه آگاه بود. علي(ع) مي فرمايد: » شما اي عرب ها، هدف تير هاي بلا هستيد كه نزديك است. از مستي هاي نعمت بپرهيزيد، و از سختي هاي عذاب الهي بترسيد و بگريزيد و در فتنه هاي در هم پيچيده، به هنگام پيدايش نوزاد فتنه ها و آشكار شدن باطن آنها، و برقرار شدن قطب و مدار آسياي آن، با آگاهي قدم بر داريد..».(همان، خطبه 151، ص 277، شماره 4).
3. 📌تمسك به سنت پيامبر(ص) و اهل بيت عصمت(ع) پيامبر اكرم(ص) و اهل بيت عصمت راه صحيح را براي همه بيان فرموده، الگو قرار دادن آنها و پيروي نمودن از سخنان آنها، و همين طور تمسك و توسل به آنها انسان را از فتنه حفظ مي كند. علي(ع) براي محفوظ ماندن از فتنه ها مي فرمايد: «پس بايد بر سنت پيامبر(ص) باقي مانيد كه برپاست و بر آثار رسالت تكيه نماييد كه آشكار است، به عهد نزديكي كه بسته ايد وفادار مانيد كه يادگار پيامبر بر آن تكيه دارد...».(همان، خطبه، 138، ص 258، شماره 6). در جاي ديگر فرمود: «اي مردم امواج فتنه ها را با كشتي هاي نجات در هم بشكنيد و از راه اختلاف و پراكندگي بپرهيزيد»(همان، خطبه 5، ص 50، شماره 1).
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
#فتنه
#آخر_الزمان
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا خداوند را در برزخ ديدار ميکنيم يا بعد قيامت؟ اگر نه پس اون دنيا چه فايده اي دارد؟
👈اين عشق الهي کي به سرانجام ميرسد؟
👈يني قرار باشد اون دنيا مثل اين دنيا فقط ياد خدا باشيم يا در جوار رحمتش باشيم ولي او را نبينيم؟
✍️پاسخ:
✅به طور قطع خداوند نه در دنيا نه در برزخ و نه در قيامت هرگز با چشم سر ديده نمي شود و نمي توان چنين انتظاري داشت زيرا لازمه آن جسمانيت خداوند و نقص وي مي باشد. بلکه با چشم دل ديده مي شود و خداوند در مقابل ديده نشدن با چشم سر، شيريني و حلاوت حضور خود را در قلب مومنين ايجاد مي کند.
همين شيريني و حلاوت حضور باعث مي شود اولياي الاهي هرگز مناجات با خدا را با هيچ چيز ديگر عوض نمي کنند همچنانکه ما در دنيا وقتي به زيارت امامان (ع) مشرف مي شويم ايشان را نمي بينيم.
اما چنانکه در زيارت نامه ايشان آمده است به جاي آن، شيريني اين زيارت را در قلب خود احساس مي کنيم به همين جهت هميشه مشتاق زيارت معصومين (ع) هستيم .
ثانيا چنانکه حضرت امام (ره) در کتاب معاد فرموده اند بزرگترين آرزوي اولياء الاهي لقاء الله است که در قيامت حاصل مي شود و اين لقاء الله به اين معناست که حجابهاي بين ايشان و خداوند برداشته مي شود و درک و احساس ايشان از عظمت سلطنت و قهاريت خداوند بسيار شديدتر و قوي تر مي شود (معاد از ديدگاه امام خميني (ره)، ص 326) و اين لذت درک حضور را به مراتب بالاتر مي برد.
مهمتر از ديدن، درک و احساس اين حضور است براي مثال افراد زيادي بودند که پيامبر (ص) را ديدند اما لذتي از اين حضور نداشتند اما افرادي بودند در کشور ديگر زندگي مي کردند و پيامبر (ص) را نمي ديدند اما با آن حضرت ارتباط معنوي و قلبي داشتند مانند اويس قرني. لذتي که اويس قرني از محبت خود به رسول خدا ميبرد هرگز آن افراد نمي بردند.
بالاتر از ديدن، محبت داشتن است خداوند سرتاپاي اولياء خود را از محبت خويش پر مي کند و آنها حاضر نيستند قطره اي از اين محبت را با تمام دنيا عوض کنند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا صحت دارد قرآني که دست امام زمان (عج) است و بعد از ظهور مي آورد با اين قرآن فعلي فقط از نظر ترتيبات آيات و سوره ها تفاوت دارد؟
✍️پاسخ:
✅قرآني که نزد امام زمان ع موجود است همان قرآني است که علي ع جمع آوري نمود و خواست به خلفا بدهد قبول نکردند که ترتيب سوره ها و آيات مثل همين قرآن موجود است ولي داراي شإن نزول وتفسير نيز مي باشد. پس در اصل قرآن فرقي ندارد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅پرسش:
کودکان قد و نیم قدی دارم. شوهرم معتاد است. اخلاقش خوب است اما وقتی به مواد مشغول می شود خیلی اعصابم را خرد می کند و به او فحاشی می کنم. از طرفی بچه ها هم هر چه می گویم گوش نمی کنند. آن ها را می زنم و بعدا پشیمان می شوم. چه کنم که کودکان لجبازم را نزنم و با شوهرم رفتار خوبی داشته باشم؟
قسمت اول
🌺پاسخ:
لطفا حرف هاي مرا تاااا آخر بخوانيد. شما مادري متديّن و مهربان هستيد که دوست داريد با فرزندتان رابطه خوب و صميمي داشته باشيد. اما بايد بدانيد که تنبيه بدنيِ فرزند راه مناسبي براي مقابله با بداخلاقي هاي فرزندتان نيست. روانشناسان و دانشمندان تعليم و تربيت در مورد تنبيه بدنيِ کودک معتقدند که اين روش اثربخشي ندارد. زيرا تا زماني که تنبيه به کار مي رود، عادت هاي اشتباهِ کودک کم نمي شود. دلايلِ روانشناسان عليه استفاده از تنبيه را به صورت خلاصه مي گويم:
- تنبيه در دراز مدتْ بي تأثير است. خود شما فرزندتان را بارها تنبيه کرده ايد؛ ولي فرزندتان دوباره همان کارهاي اشتباه را انجام داده است.
- تنبيه اثراتِ احساسيِ بدي بر کودک دارد. بچه اي که تنبيه مي شود مي ترسد و اين ترسِ او به هر چيزي که هنگام تنبيه وجود دارد گسترش پيدا مي کند. مثلا اگر دقت کنيد، مي بينيد فرزند شما از اتاقي که در آن بيشتر تنبيه مي شود متنفر است. يا اگر فرزندتان را با وسيله خاصي (دمپايي مثلا) تنبيه کنيد، فرزندتان از آن وسيله متنفر مي شود.
- تنبيه به کودک نشان مي دهد که چه کاري انجام ندهد؛ اما اينکه چه کاري انجام دهد را به او نمي گويد. مثلا شما با تنبيه دخترتان به او مي گوييد که پسرتان را کتک نزند. اما با اين کتک، به فرزندتان نمي فهمانيد از او انتظار داريد با برادرش چگونه رفتار کند و چه رفتاري درست است. ضمن اينکه اگر هنگام تنبيه به فرزندتان بگوييد:«بايد با داداشت مهربان باشي»، چون با تنبيه رابطه شما با فرزندتان خراب شده، او به اين نصيحت تان گوش نمي دهد.
- وقتي شما فرزندتان را تنبيه مي کنيد، به او ياد مي دهيد که بعضي وقت ها مي توان به ديگران صدمه زد. اين مسأله خيليييي خطرناک است. فرزند شما در اين تنبيه ها مي فهمد که او هم وقتي قدرت پيدا کرد، مي تواند به افرادي که قدرت کمتري دارند صدمه بزند.
- کودکي که تنبيه مي شود، وقتي عاملِ تنبيه حضور نداشته باشد، دوباره همان رفتارهاي اشتباه را انجام مي دهد. از اطرافيان خود بپرسيد که فرزندتان در هنگام نبودن شما چطور رفتار مي کند. بچه شما با تنبيه ها يادگرفته که فقط هنگام حضور شما رفتارهاي اشتباه را ترک کند؛ اما وقتي شما نيستيد، دليلي براي ترک رفتارهاي اشتباه نمي بيند.
- تنبيه باعث مي شود کودک نسبت به فرد تنبيه کننده و ديگرانْ پرخاشگر شود.
- تنبيه باعث مي شود يک رفتار اشتباه، جانشينِ رفتار اشتباهِ ديگري شود. مثلا کودکي به به خاطر ريخت و پاش تنبيه مي شود، معمولا يک بچه گريه کُن و ضعيف بار مي آيد.
پ🔹ژوهش هاي روانشناسان نشان داده که تنبيه هاي شديد باعث مي شود فرد تنبيه شده در آينده به يک بزرگسالِ خشن و پرخاشگر تبديل شد. اجازه دهيد يک نمونه واقعي که در ايران اتفاق افتاد را براي تان بگويم:
👈🏽محمد بيجه، فردي بود بيست ساله که در سال هاي 81 و 82 در مدت نوزده ماه، هفده کودکِ هفت تا چهارده ساله را مورد اذيّت و آزار قرار داد و به طرز فجيعي به قتل رساند. او همچنين دو مرد و يک زن را نيز به قتل رسانده بود. در مصاحبه اي که او با دکتر غلامعلي افروز (استادِ ممتاز روانشناسيِ ايران) و جمعي از کارشناسان داشته و من فيلم اين مصاحبه را دارم، او به کتک ها و تنبيه هايِ بدنيِ پدرش اشاره کرد. اين همان است که گفتم:«وقتي شما فرزندتان را تنبيه مي کنيد، به او ياد مي دهيد که بعضي وقت ها مي توان به ديگران صدمه زد».
🌱پسْ از امروز و همين لحظه که اين متن را مي خوانيد تصميم جدّي بگيريد که ديگر فرزندتان را تنبيه بدني نکنيد. اگر تصميم جدّي بگيريد که ديگر دخترتان را کتک نزنيد و به جاي آن، از روش هاي صحيح براي جلوگيري از کتک زدنِ دخترتان استفاده کنيد، از اين گناه توبه کرده ايد و خداوند متعال گناهان گذشته شما را مي بخشد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#تربیت_فرزند
#فرزندپروری
✅پرسش:
کودکان قد و نیم قدی دارم. شوهرم معتاد است. اخلاقش خوب است اما وقتی به مواد مشغول می شود خیلی اعصابم را خرد می کند و به او فحاشی می کنم. از طرفی بچه ها هم هر چه می گویم گوش نمی کنند. آن ها را می زنم و بعدا پشیمان می شوم. چه کنم که کودکان لجبازم را نزنم و با شوهرم رفتار خوبی داشته باشم؟
قسمت دوم
🌺پاسخ:
🌸مي پرسيد:«وقتي بچه ام لجبازي مي کند، وقتي رفتارهاي اشتباه انجام مي دهد و لج مرا در مي آورد، من چه کار کنم؟». در پاسخ به اين سؤال بايد بگويم:
- با يادگرفتنِ مهارتِ کنترل خشم، خشم تان را مهار کنيد. به اين منظور:«هر بار که عصباني شُديد، 24 قدم برداريد؛ طوري که انگار مثل يک بندباز روي يک طناب راه مي رويد. سپس بنشينيد. انگشت اشاره دست راست را بين دو ابرو بگذاريد و تا ده بشماريد. بعد کمي آب سرد بنوشيد». اين مهارت را باااارها تمرين کنيد تا بتوانيد هنگام عصبانيت براي کنترل خشم تان از آن استفاده کنيد.
- الگوي خوبي براي فرزندتان باشيد:
قدرت فراگيري بچه ها بسيار بالاست و خيلي زود رفتار اطرافيان را دنبال مي کنند. بچه ها با مشاهده رفتار ديگران چيزهاي زيادي مي آموزند. يک کودک وقتي مي بيند مادرش هنگام عصبانيت از کتک استفاده مي کند يا داد و بيداد راه مي اندازد، او نيز وقتي عصباني مي شود، برادر کوچکش را کتک مي زند.
- وقتي از فرزندتان خواسته اي داريد، واضح و روشن و به صورت رفتار قابل مشاهده برايش توضيح دهيد از او چه مي خواهيد. وقتي دخترتان برادرش را مي زند، جلوي او بنشينيد، دستش را بگيريد و به او بگوييد:«نبايد برادرت را کتک بزني. اين يک قانون است». اگر به حرف تان گوش نکرد و دوباره برادرش را کتک زد، از روش «محروم سازي» استفاده کنيد. به اين صورت که بدون پرخاشگري و داد و بيداد به او بگوييد:«من يک قانون دارم و آن اينکه نبايد کسي را کتک بزني. وقتي ببينم برادرت را کتک مي زني، تَب لِت (مثلا يا عروسکي که دوست داري) را ازت مي گيرم و داخل کمد ميذارم و تا يک ساعت بهت نميدم. اگر هم گريه کني، به گريه ات توجه نمي کنم». اين روش «محروم سازي» است. در اجراي اين قانون استقامت داشته باشيد و با وجود گريه فرزندتان از اجراي آن منصرف نشويد. به اين صورت دخترتان ياد مي گيرد که اگر برادرش را کتک بزند، از يک چيز خوب براي مدت معيني محروم مي شود.
- در کنار استفاده از روش «محروم سازي» براي کاهش و از بين بردنِ عادت کتک زدن، از روش هاي تشويق براي افزايشِ رفتارهاي درست در دخترتان استفاده کنيد. وقتي مي بينيد به برادرش خوبي مي کند يا مي بينيد برادرش را کتک نمي زند، به او يک شکلات، مثلا، بدهيد. به اين صورت دخترتان مي فهمد چگونه با برادرش به درستي رفتار کند و اين رفتارهاي مثبتِ او بيشتر مي شود. هميشه بايد روش تنبيهِ «محروم سازي» در کنار تشويق براي زيادشدنِ رفتارهاي خوب استفاده شود.
- وقتي فرزندتان با شما لجبازي مي کند، با او نيم تا يک ساعت قهر کنيد و حرف نزنيد. فردى گويد: نزد حضرت امام موسى كاظم (عليه السّلام) از فرزندم شكايت كردم؛ آن حضرت فرمود:«او را نزن، بلكه از او دورى نما و قهر كن؛ ولى اين قهر را طولاني نکن»[عدة الداعي؛جلد يک, صفحه 89].
- قدرت زبان نرم را دست کم نگيريد. در گذشته جادوگرها با حرکات عجيب و غريب مردم را جادو مي کردند. اما امروزه افرادِ کاردان، انسان ها را با زبانشان سحر و جادو مي نمايند. در برنامه هاي مختلف مي بينيد که افرادي در استندآپ کمدي هايِ شان سعي مي کنند مردم را تنها با حرف زدن بخندانند. اينْ قدرتِ زبان است. نمي گويم که شما هم مثل هنرمندان استندآپ کمدي، شوهر و فرزندتان را فقط بخندانيد. نه؛ بلکه منظورم اين است که از قدرت زبان نرم در برخورد با شوهر و فرزندتان استفاده نماييد و توانايي خود را در اين زمينه تقويت کنيد. با زبان نرم از شوهرتان بخواهيد همراه شما به مشاوره ترک اعتياد بيايد و سعي کند مصرف مواد را به تدريج ترک کند. به شوهرتان بگوييد در اين راه به او کمک مي کنيد. در اين راه استقامت به خرج دهيد. خوبي هاي شوهرتان را به او يادآوري کنيد و از زحمت هايي که مي کشد تشکر کنيد. خودتان گفته ايد:«هيچ کم کسري تو خونه براي من وفرزندانم نمي گذره». پس به همين خاطر هميشه از او تشکر کنيد. با اين کار او را به گوش دادن به حرف هاي تان تشويق مي کنيد. خانم هايي به ما پيام مي دهند که براي خريدنِ يک چيز کوچک که خودشان يا فرزندشان نياز دارد، بايد ساعت ها به شوهر پولدارشان التماس کنند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#تربیت_فرزند
#فرزندپروری
👇👇👇
♨️سوال:
🔰مدت يکسالي هست به دليل تنش هاي زيادي که قبلا برايم پيش آمد مقداري عصبي هستم و تحمل حرف ديگران برايم دشوار شده کلا زود رنج و حساس شدم و خودخوري مي کنم متاسفانه وقتي در برخورد با خانواده و اطرافيان عصبي مي شوم با نامزدم تماس مي گيرم بيشتر اوقات شبها تا دير وقت و با نامزدم دردل می کنم ولي اون از درددل هاي من خسته و کلافه مي شود !!
زمان عصبانيت به کی پناه ببرم ؟ واقعا حس شکست دارم که آنقدر براي همسرم ارزش ندارم که هر چقدر طولاني به حرف هايم گوش دهد!!
✍️پاسخ:
دوران نامزدی دوران شادی و شناخت و عشق و رابطه عاطفی است. نه دوران اوردن دردها و پهن کردن سفره غمها و انتظار گوش دادن از نامزد.
ایشون وظیفه ندارد هر روز چند ساعت درد و غم شما را گوش کند.
منتظر رابطه عاطفی و صمیمی شماست.
لذا تغییر رفتار دهید تا از انتخاب شریک زندگی خود دلشاد شود.
بجای اینکه غمهای شما را به دوش بکشد شریک غمش باشید.
اما در مورد زود رنجی و عصبانیت شما را درک میکنیم.
اوّلاً تنها شما نیستید که این مشکل را دارید، بلکه یکی از ویژگیهای دوران نوجوانی و جوانی (که دوران گذر و دگرگونی جسمی، روحی، فکری و عقیدتی است)، «زودرنجی» است.
روانشناسان معتقدند که «حساسیتها و هیجانات، از ویژگیهای ثابت نوجوانی و جوانی است، و کمتر جوانی را میبینیم که درگیر این مسایل نباشد. این امر اغلب ناشی از دگرگونیهای مربوط به ترشح غُدَد، میزان هورمونها و نوع تربیت گذشته است که در جمع وضع زندگی عاطفی او را تغییر میدهند»(1).
دوم: «زودرنجی» قابل کنترل است، قسمتی بر اثر بالا رفتن سن و کسب تجربه و پختگی بیشتر، کمتر میگردد و قسمتی نیز نیازمند مراقبتهای ویژه میباشد.
مهمترین و مؤثرترین عامل در «مراقبتهای ویژه» جهت کنترل «زودرنجی» تصمیم قاطع و عزم و اراده راسخ خودتان برای برطرف کردن این کاستی است. اگر بخواهید و در پی آن باشید، زود به نتیجه میرسید.
در نگاه روانشناسان، افراد حسّاس و زود رنج باید در فضای «بهداشت روانی» به سر برند این ضعف به تدریج بر طرف شود، و بهداشت روانی با انجام دو کار تحقق پیدا میکند:
1ـ کنار آمدن با خود؛
2ـ کنار آمدن با دیگران.
کنار آمدن با دیگران شامل موارد زیر است:
1ـ توانایی تصمیمگیری: افراد زودرنج باید عزم و اراده خویش را تقویت کنند.
2ـ ظرفیت و توانایی تحمّل سختیها و پذیرش محدودیتها و کمبودها را افزایش دهند.
3ـ افسوس گذشتهها را نخورند و از آینده، تشویش و نگرانی نداشته باشند.
به یاد آوردن سختیها و رنج و مصیبتهای گذشته یا متمرکز کردن ذهن در حوادث یا مشکلاتی که ممکن است در آینده پیش آید، یکی از عوامل زودرنجی و تشدید آن است.
4ـ پرورش استعدادها و قابلیتهای خود.
5ـ احساس ارزشمندی و عزّت و اعتماد به نفس.
کنار آمدن و زندگی مطبوع با دیگران، رابطهای است به دور از: حرص و آز، بدبینی، حسادت، نفرت و دیگر خصوصیات منفی نسبت به خود یا افراد دیگر(1).
هرگز به فکر فرار از مشکلات و شانه خالی کرده از پذیرش مسئولیت نباشید، بلکه با مشکلات و فشارهای روانی رویارویی کنید. از تنهایی و بیکاری دوری ورزید؛ سعی کنید در محیط کار و تحصیل و محل زندگی، دکور منزل، انتخاب لباس حتى جلد کتاب خود، تنوع ایجاد کنید. نگاه به سبزه، آب دریا، رودخانه روان، تفریح و گردش و بازی در برنامه زندگی شما وجود داشته باشد.
پینوشتها:
1ـ دکتر علی قائمی، خانواده و مسایل نوجوانان و جوان، ص 142.
2ـ خانواده و فرزندان در دوره دبیرستان، کتاب پنجم آموزش خانواده، از انتشارات انجمن اولیا و مربیان، ص 82 ـ 81.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
👇👇👇
♨️سوال:
🔰وسايل الشيعه از کيست؟
✍️پاسخ:
✅اين کتاب ارزشمند از مرحوم حر عاملي هست
نام ايشان " محمد بن حسن " معروف به شيخ حُرّ عاملي، مي باشد که از علماي قرن يازدهم هجري و از نوادگان حربن يزيد رياحي مي باشد که در کربلا شهيد شد.
قبر ايشان در داخل حرم امام رضا عليه السلام است.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث
✅پرسش:
از اینکه نمی توانم به هیچ طریقی محبت های خداوند را در حقم جبران کنم بسیار عذاب می کشم.
🌺پاسخ:
جبرانِ لطف و محبت، همان تشکر و سپاسگذاري، و از طرفي ضايع نکردن محبت است.
☘️امام علي عليه السلام مي فرمايد: «شکر پروردگارت اين است که دائماً ثنايش گويى، شکر کسى که بالاى دست تو است به اين است که در پيروى از او صادق باشى، شکر هم رديف آن است که مراتب اخوّت و برادري را به خوبى انجام دهى و شکر کسانى که زير دست تو هستند به اين است که از بخشش به آنها مضايقه نکنى». (غرر الحکم و درر الکلم، ص 406)
🔹پس شكرگذاريِ بندگان نسبت به خداوند، و جبران محبت و لطفِ او، سه قسم دارد:
1. شكر قلبي و آن تصور نعمت و شناخت منعم است.
2. شكر زباني و آن ثناي بر منعم است.
3. شكر به سائر اعضاء و آن مكافات نعمت است به قدر استحقاق آن.(امام خميني (ره)، چهل حديث، ج 12، ص 343 و 344)
🌺 به فرموده بعضي از مفسران بزرگ، "شکر مطلق " آن است که انسان همواره به ياد خدا باشد و بي هيچ گونه فراموشي و در راه او گام بردارد، بدون هيچ گونه معصيت؛ و اطاعت فرمان او کند خالي از هرگونه سرپيچي.
☘️در حديثي از امام صادق مي خوانيم : "شکر النعمة اجتناب المحارم ; شکر نعمت، پرهيز از گناه است." در حديث ديگري کسي از اين امام بزرگوار پرسيدند: "آيا شکر پروردگار حدي دارد که اگر انسان به آن حد برسد شاکر محسوب شود؟" فرمود: "آري " پرسيدند: "چگونه؟" فرمود: "خدا را بر تمام نعمت هايش چه در خانواده و چه در اموال حمد و ستايش کند و اگر در اموالي که به او داده حقي باشد ادا کند."(اصول کافي ج 2، باب الشکر، ح 12، 10، 27)
✍️توجه بفرماييد که:
1. 📌نعمت، فقط به دست آوردنِ آنچه مطلوب ماست، نيست. گاهي اوقات نداشتن برخي چيزها و محروم ماندن از آنها، در يک نگاه کلي تر، نعمتي بسيار بزرگتر براي انسان محسوب مي شود.
2.📌 علاوه بر تشكر از خداوند، بايد از كساني كه وسيلة آن موهبت بوده اند نيز تشكر نمود، در حديثي آمده كه شكرگذارترين شما براي خدا، آنهايي هستند كه از همه بيشتر شكر مردم را بجا مي آورند.(مكارم شيرازي، ناصر، تفسير نمونه، ج 10، ص 282)
🔻در تعريف شكر عملي آمده: به كار بردن شيء، در راهي كه به خاطر آن آفريده شده است. هر نعمتي كه داريم، اگر از مسير خودش منحرف نشود و در مسير ديگري استفاده نگردد، شكر عملي آن به جا آورده شده است. مسير انحرافي استفادة از آنها، به كارگيري اين نعمتها در راه گناه و غير رضايت خداوند است.
🔹درست است كه براي شكرگذاري خداوند مأمور شده ايم، اما تشكر از او به سه مقدمه نياز دارد:
1. شناخت نعمت دهنده (خدا).
2. شناخت آنچه او در اختيار ما گذاشته (نعمت).
3. نعمت دانستن آنچه از او به ما رسيده است.
🌱اما با اين وجود، ما از به جا آوردن شكر واقعي او عاجز هستيم. در مناجات شاكرين (مناجات دوم از مجموعه مناجات هاي خمس عشر، منسوب به امام علي بن الحسين زين العابدين عليه السلام) آمده كه چگونه مي توانيم حق شكر خدا را به جا آوريم، در حالي كه همين شكر ما، نياز به شكر ديگري دارد و هر زمان كه مي گوييم «لك الحمد» بر ما لازم است، به خاطر همين توفيق شكرگزاري، شكري ديگر بكنيم و بگوييم لك الحمد، اما نبايد نااميد شد. بلكه در حدّ توان خود، بايد به تشكر زباني و عملي پرداخته و از خداوند، رسيدن به مرحلة شكر قلبي را درخواست كرد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#شکر
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | مستضعفین چه کسانی هستند؟
☝️ پاسخ رهبر انقلاب به کسانی که کلمه مستضعفین را بد معنا میکنند
🔺️ رهبر انقلاب: #مستضعفین را بد معنا میکنند؛ مستضعفین را به افراد فرودست یا حالا اخیراً -یعنی این چند سال اخیر باب شده- اقشار آسیبپذیر [معنا میکنند]، یعنی آسیبپذیران؛ نه، قرآن مستضعف را این نمیداند، قرآن میگوید: وَنُریدُ اَن نَمُنَّ عَلَی الَّذینَ استُضعِفوا فِی الاَرضِ وَنَجعَلَهُم اَئِمَّةً وَ نَجعَلَهُمُ الوٰرِثین؛ مستضعفین یعنی ائمّه و پیشوایان بالقوّهی عالَم بشریّت؛ این معنای مستضعفین است: کسانی که وارثان زمین و همهی موجودی زمین خواهند بود؛ بسیج مستضعفین این است. مستضعف یعنی آن کسی که بالقوّه صاحب وراثت عالَم است، بالقوّه خلیفةالله در زمین است، بالقوّه امام و پیشوای عالَم بشریّت است. ۹۸/۹/۶
🏷 #دیدار_بسیج
💻 @Khamenei_ir
👇👇👇
♨️سوال:
🔰فال حافظ تا چه قدر صحیح است؟
✍️پاسخ:
✅ فال نیک و بد زدن در همه اقوام بوده و هست. به نظر مى رسد سرچشمه آن عدم دسترسى به واقعیات و ناآگاهى از علل واقعى حوادث است. فال اثر طبیعى ندارد، ولى داراى اثر روانى است. فال نیک، امید آفرین است، در حالى که فال بد، موجب ناامیدى، ناتوانى و نگرانى مى شود.
👈از آن جایى که اسلام همواره از مسائل مفید و مثبت استفاده مى کند و با خرافات و مضرات مبارزه مى کند، به فال نیک توصیه فرموده، ولى فال بد را به شدت محکوم کرده است، حتى در بعضى روایات فال بد را در حد شرک به خدا شمرده اند.
✍️با توجه به این مطالب، دیوان حافظ گر چه بسیار ارزشمند است و مى توان از آن به عنوان فال و بیان حال خود بهره گرفت. اما باید توجه داشت که توقع پیشگویى از حافظ و غیبگویى از او، توقعى ساده لوحانه و عبث است، توقع ما از حافظ آن است که به شیرینى ابیات و سخنانش، تلخى هاى روزگار از کام ما بزداید و با شیرینى سخنانش، اندیشه اى نو و معرفتى تازه در ما بیافریند. معرفتى که ما در دنیاى کنونى بیش از هر زمان دیگرى به آن نیازمندیم.
👈رویکرد ما به حافظ، رویگردى از سر اخلاص و محبت به کسى است که چون معلمى عزیز مىتواند گره از مشکلات فکرى گشوده و از آلام روحى مان بکاهد و در این راه هیچ گاه نباید حد اعتدال و میانه روى را در استفاده از آن فراموش کنیم.
👈اما از نظر شرعی و فقهی، فقها و دانشمندان گفته اند: فال و رمالی مطلبی است خرافی و مراجعه به رمال و فالگیر جایز نیست و پول گرفتن و پول دادن در برابر آن جائز نیست مگر این که دهنده، پول آن را به عنوان هدیه بدهد.[۱]
✍️بنابراین به فتواى مراجع محترم تقلید از جمله امام خمینی، اجرت و مزدى که در قبال عمل حرام گرفته مى شود، حرام است و باید به مالک آن برگرداند. اگر مالک واقعى آن را نمی شناسد، از طرف او به فقرا صدقه بدهد.[۲]
📚منابع:
[۱]. جامع المسائل، ج ۱، ص ۶۳۰، مسئلة ۲۲۰۲؛ آیت الله مکارم، استفتائات جدید، ص ۱۵۶، س ۵۶۳. و آیت الله خامنه ای ، رساله اجوبه الاستفتاات ، س ۱۲۲۹ .
[۲]. استفتائات، ج ۲، ص ۲۱، مسئلة ۵۰.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅پرسش:
براي کسب اعتماد به نفس يا براي زياد شدن آن چه کار بايد کرد؟
🌺پاسخ:
دغدغه و تلاشتان براي تقويت خودپذيري، اعتماد به نفس و عزت نفس قابل تحسين است و اميدواريم که در اين زمينه و همه مراحل زندگي موفق باشيد.
🔸توجه داشته باشيد که اگر شما خودپذيري بالاي داشته باشيد، ديگران هم شما را دوست خواهند داشت، و اگر برفرض هم کسي شما را دوست نداشته باشد، نگراني و دلهرهاي در اين باره نخواهيد داشت، پس سعي کنيد نگاه به خودتان را مثبت کنيد.
🍀در ادامه نکات و راهکارهايی را برای بالابردن سطح عزت نفس بيان ميشود:
1. رعایت نکات زیر:
- هر روز ساعتي را براي خوشحال كردن خودتان اختصاص دهيد.
- روي نكات مثبت و موفقيتهايتان تمركز كنيد.
- «نه» گفتن را ياد بگيريد.
- به خواسته هايتان توجه كنيد.
- براي آنكه مورد پسند ديگران قرار بگيريد، سعي نكنيد خودتان را تغيير دهيد.
- بهنظر خودتان اهميت دهيد.
- در ذهنتان تصوير مثبتي از خود داشته باشيد.
- با افراد مثبت نشست و برخاست كنيد.
- از خودتان مواظبت كنيد.
- از تنها ماندن لذت ببريد.
2. نقاط قوت خود را در يک برگه يادداشت کنيد و مجموعه اي از توانمنديهاي خود را شناسايي کنيد. و در مورد خود واقع بين باشيد. انسان بايد خود را با همه توانمندي ها و شرايط خاص خودش بپذيرد و قبول کند که من با همه محدوديت هايم اين هستم و در عين حال محاسن و نقاط قوتي نيز دارم.
3. سعي کنيد افکار منفي را از خود دور کنيد و آنها را با افکار صحيح جايگزين کنيد.
4. افکار تحقير کننده را از خود دور کنيد.
5. سعي کنيد توجه خود را به توانمندي ها و قابليت هاي خود معطوف کنيد و نقاط ضعف خود را کوچک بشماريد.
6. تلقين مثبت را فراموش نکنيد. به خود تلقين کنيد که من از بقيه چيزي کم ندارم؛ خيلي نقاط مثبت دارم که خيلي از افراد ندارند؛ من نبايد ترسي از حضور در جمع داشته باشم؛ همه کساني که به راحتي در حضور استاد صحبت مي کنند در توانايي ها و استعداد ها با من همطراز مي باشند و جاي نگراني نيست.
7. هرگز خود را سرزنش نکنيد.
8. زماني که در روابط خود با ديگران شکست ميخوريد، سعي کنيد تفسيري منطقي از اين شکست داشته باشيد؛ به جاي اينکه اين شکست را به خود و دائمي اِسناد بدهيد، آن را به عوامل بيروني مستند کنيد و آن را ناپايدار قلمداد کنيد.
9. قدرت تحمل خود را براي مواجه شدن با ناکامي هاي احتمالي افزايش دهيد.
10. از مقايسه کردن خود با ديگران بپرهيزيد و تفاوتهاي فردي را مورد نظر قرار دهيد.
11. به خاطر داشته باشيد که بعضي اوقات شکست ها و ناکامي ها خود برکت هستند و انسان با کوله باري از تجارب حاصل، اهداف و برنامه هاي زندگي خود را مورد بازنگري قرار مي دهد و با انتخاب رويه و حرکت تازه، توفيقات بيشتري را کسب مي کند.
12. بخشي از اوقات خودتان را براي ورزش، استراحت، تفکر، تنش زدايي و تمرين آرامش رواني ـ عضلاني اختصاص دهيد. رهايي از نگراني ها و تنش هاي رواني براي شما امري لازم و ضروري است.
13. سعي کنيد در برقراري ارتباط با ديگران ابتکار عمل را به دست بگيريد. چيزي بدهيد و يا مطالبه کنيد. (مثلا شيريني و ميوه تعارف کنيد، قلم و تقويمي هديه کنيد، سؤالي بپرسيد و يا کتاب و مجله اي را به امانت بخواهيد و ...).
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#اعتماد_به_نفس
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا ممکن است خداوند به جز دنیای ما، دنیای دیگری نیز خلق کرده باشد؟
✍️پاسخ:
✅در این باره لازم است به نکاتی اشاره بکنیم :
۱- پاسخ به این سوال مبتنی بر یکی ازمسایلی است که از قدیم الایام میان فلاسفه و متکلمین مورد اختلاف بوده وآن مساله حدوث و یا قدیم عالم از جهت زمان است.
معمولاً از طرف متکلمین بر حدوث عالم و از طرف فلاسفه بر قدیم بودن عالم از حیث زمان استدلال میشود.
حال اگر ثابت کردیم که عالم همیشه بوده و زمانی نبوده که در آن زمان خدا وجود داشته و لکن عالم وجود نداشت، به طور طبیعی دیگر شبهه این که خداوند پیش از آفرینش جهان به چه کاری مشغول بوده، بی اساس خواهد بود.
۲- این که فلاسفه میگویند عالم قدیم زمانی است، منظورشان اصول و کلیات آن است نه افراد و جزییات آن، زیرا جزئیات و مصداقها به نوبه خود حادث هستند. علت این که فلاسفه به این نظریه قایل شده اند این است که بر اساس نظر آنها وقتی که علتی را تامه فرض کردیم دیگر نمیتوانیم معلولش را از او جدا فرض کنیم. از این رو نمیتوان فاصله زمانی بین معلول و علت تامه فرض کرد.البته وجود معلول از این جهت که وجودی وابسته وفقیر دارد در همه حال بی نیاز از علت تامه نخواهد بود.
پس گرچه عالم همانند خداوند قدیم است اما این تفاوت در بین آنها هست که عالم تنها قدیم زمانی است ولی خداوند علاوه بر قدیم زمانی بودن قدیم ذاتی (وجودغنی و غیر وابسته به دیگری) نیز دارد.(۱)
۳ـ چنان که در حکمت وعرفان ثابت گشته، خداوند وجود محض و مطلق است که هر کمالی را واجد است و امکان ندارد هیچ کمالی را فاقد باشد.
نیز به اثبات رسیده است که افعال چنین وجودی در دایرة زمان قرار نگرفته و به اصطلاح زمانی ومتغیر نخواهد بود.
از این دو سخن این مطلب را میتوان استفاده نمود که پس معنای اراده و خلق حق همان عشق و حب به ذات و ظهور کمالات وشئون ذاتی اوست که به آن مرتبه تجلی حق گویند؛ زیرا از طرفی فیض و فضل برای خداوند دایمی (یا دایم الفضل علی البریه) است، و از طرف دیگرایجاد و ظهور او همیشه بدون زمان (احببت ان اعرف) است و از طرف سوم به لحاظ این که مقام مظاهر خلقی (ظهور و شئون کمالات الهی) همیشه متحقق و متحصل (فخلقت الخلق لکی اعرف) است.
از این رو، میتوان گفت ذات حق ازلاً و ابداً حالت آفرینش دارد. اما امر خلقت و آفرینش به لحاظ این که به وجود محدود تعلق میگیرد، رنگ حدوث پیدا میکند.
بنابراین نمیتوان گفت خداوند پیش از آفریدن به چه کاری مشغول بود، زیرا آن نوع وجود در هیچ وقتی از اوقات از عشق و پرتو افکنی و تجلی خالی نبوده است.(۲)
📚پینوشتها:
۱. مرتضی مطهری، مجموعه آثار، ج ۶، ص ۱۰۵؛ مصباح یزدی، آموزش فلسفه، ج ۱ و ۲.
۲. محیالدین مهدی الهی قمشهای، حکمت الهی، ج ۱، ص ۲۸۳.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅پرسش:
کودکان قد و نیم قدی دارم. شوهرم معتاد است. اخلاقش خوب است اما وقتی به مواد مشغول می شود خیلی اعصابم را خرد می کند و به او فحاشی می کنم. از طرفی بچه ها هم هر چه می گویم گوش نمی کنند. آن ها را می زنم و بعدا پشیمان می شوم. چه کنم که کودکان لجبازم را نزنم و با شوهرم رفتار خوبی داشته باشم؟
قسمت سوم
🌺پاسخ:
- اکنون که شوهرتان به مصرف مواد، اعتياد دارد، براي جبران کمبودهاي عاطفي از دوستي هاي نامشروع در فضاي مجازي و محيط واقعي خودداري نماييد. اين دوستي ها در ابتدا جذّاب هستند؛ اما کم کم خانم ها را در گردابي گرفتار مي کنند که آبرو و همه چيزهايي که دارند را از دست مي دهند.
- سرگرمي هاي جديدي براي خود بيابيد. در زمينه اي که استعداد داريد، فعاليت نماييد. ورزش کنيد. کتاب هاي مفيد مطالعه نماييد و اگر وقت داريد، در گروه هاي خانم هايي که حرفه يا هنر مفيدي را انجام مي دهند و با يکديگر همفکري مي نمايند عضو شويد. با فرزندان تان کاردستي درست کنيد. با آنها بازي کنيد و نقاشي بکشيد. اگر تمرين کنيد و تلاش نماييد، پس از چند سال، از يک خانم خانه دار به يک نقّاش و هنرمند تبديل مي شويد. اين فعاليت ها باعث افزايش اعتماد به نفسِ شما مي شود. فکر نکنيد شما نمي توانيد. خود را دست کم نگيريد.
- زندگيِ تان در دست بگيريد و کارهاي لازمِ خانه را اگر شوهرتان انجام نمي دهد، خودتان انجام دهيد. به خرج و دخل و درآمدهاي شوهرتان خودتان رسيدگي کنيد.
- براي اينکه مهارت هاي لازم جهتِ زندگيِ مشترک را ياد بگيريد، کتاب «مهارت هاي زناشويي» نوشته «مَتيو مَک کِي» که چند انتشارات آن را چاپ کرده اند (مثل انتشارات ارجمند و نشر ابن سينا) را تهيه و مطالعه نماييد. کتاب «مهارت گفتگو براي همسران» نوشته «زهره شيري» را به صورت رايگان از اينترنت دانلود و مطالعه کنيد. توصيه هاي اين دو کتاب راهنماي بسيار خوبي براي زوج ها مي باشند. من اين کتاب ها را به همه افراد متأهل و همچنين افراد مجرد آماده ازدواج سفارش مي کنم. اين دو کتاب را تهيه کنيد و آنها را بااااارها مطالعه نماييد و توصيه هاي مطرح شده در آنها را باااارها تمرين کنيد تا بتوانيد در مواقع لزوم از آنها استفاده کنيد. اين کتاب ها براي همسرتان نيز خوب هستند. آنها را هر دو نفر مطالعه کنيد.
- ارتباط معنوي مناسبي با خداوند متعال برقرار کنيد. پژوهش هاي روانشناسان غربي نشان داده که افراد مذهبي با تلخي ها و سختي ها راحت تر کنار مي آيند. چون اين افراد پذيرش بيشتري دارند و به حکمت الهي اعتقاد دارند. پس راحت تر تسليم اراده خدا مي شوند و کمتر رنج مي برند.
در صورتي که با انجام راهکارهاي بالا نتوانستيد مشکل را برطرف نماييد، حتماااا به همراه شوهرتان به يک روانشناس و مشاور خانواده متعهد و خبره مراجعه نماييد. هميشه از مشاوره با روانشناسان و مشاورانِ خبره استفاده کنيد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#تربیت_فرزند
#فرزندپروری
فروغ عترت و قرآن توان دید
حریم یک تن از آل پیمبر
مزار حضرت عبد العظیم است
که زوّارش”کَمَن زارَ اَلْحُسَین”است
🌸 سالروز میلاد حضرت عبدالعظیم حسنی مبارک 🌸
@pasokhgoo1
#حدیث
👇👇👇
♨️سوال:
🔰حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) چه کسی بود و زیارت مرقد مطهرش چه ثوابی دارد؟
✍️پاسخ:
✅حضرت عبدالعظيم بن عبداللّه بن علي بن الحسن بن زيد بن الحسن بن علي بن ابي طالب، از بزرگان روات و علما و صاحب ورع و تقوا است و از اصحاب امام جواد(ع) و امام هادي (ع) و احاديث بسيار از ايشان روايت كرد. در منزلت و مقام وي آمده است كه مردي از اهل ري به خدمت حضرت علي بن محمد النقي امام هادي (ع) رفت.
👈حضرت پرسيد: كجا بودي؟ او گفت: به زيارت امام حسين(ع) رفته بودم.
🔹امام فرمود: اگر قبر عبدالعظيم را كه نزد شما است زيارت مي كردي مانند كسي بودي كه امام حسين (ع) را زيارت كرده باشد. (۱)
👈احمد بن خالد برقي مي گويد: عبدالعظيم حسني از دست حاكم و سلطان زمان خودش فراري شد و در خانه مردي از شيعيان در ري پنهان شد. در آن خانه عبادت مي كرد و روزها روزه مي گرفت و شب ها به عبادت مي پرداخت و مخفيانه از خانه براي زيارت قبري كه نزديك محلّ سكونت وي بود، بيرون مي رفت و مي گفت : اين قبرِمردي از فرزندان موسي بن جعفر است. كم كم خبر ايشان در بين شيعيان پخش شد و گروه گروه به ديدار حضرت عبدالعظيم مي آمدند.
🔹شخصي از شيعيان پيامبر را در خواب ديد كه فرمود: مردي از فرزندان من نزد درخت سيب درباغ عبدالجبار بن عبدالوهاب دفن خواهد شد. حضرت عبدالعظيم مريض شد و بعد از مدتي فوت كرد و در جيب لباسش نوشته اي يافتند كه در آن نوشته بود: من ابوالقاسم عبدالعظيم بن عبداللّه بن علي بن الحسن بن زيد بن الحسن بن علي بن ابي طالب (ع) هستم. (۲)
👈حضرت عبدالعظيم از نوادگان حضرت امام حسن(ع) مي باشد و از اصحاب امام جواد و امام هادي (ع) بود و عقايد خود را بر امام هادي (ع) عرضه داشت و امام او را تأييد كرد. مناسب است ما اين روايت را نقل كنيم.
👈شيخ صدوق (ره) و غير ايشان از جناب عبدالعظيم روايت كرده اند كه فرمود: بر آقاي خودم، حضرت امام هادي (ع) وارد شدم. چون مرا ديد فرمود: مرحبا به تو اي ابوالقاسم! تو وليّ ما هستي. عرض كردم : اي فرزند رسول خدا! مي خواهم دين خود را بر شما عرضه كنم. اگر مورد پسند شما است تأييد بفرماييد و اگر ناپسنداست راهنماييم كنيد.
🔹من عقيده دارم خدا، واحد و يگانه است و مثل و مانندي ندارد و جسم و صورت و عرض و جوهر نيست، بلكه پديدآورنده اجسام و صورتهاست. پروردگار و مالك هر چيزي است. او مالك و صاحب هر چيزي است.
👈عقيده دارم محمد(ص) پيامبر و رسول و آخرين آنان است و بعد از او پيامبري نخواهد بود و تا روز قيامت دين آن حضرت اسلام خواهد بود و شريعت ديگري نخواهد بود.
🔹عقيده دارم امام و خليفه و وليّ امر بعد از پيامبر(ص) اميرالمؤمنين (ع) و بعد از آن حسن (ع) و بعد حسين (ع) و علي بن الحسين و بعد محمد بن علي و سپس جعفر بن محمد و بعد موسي بن جعفر و بعد علي بن موسي و سپس محمد بن علي است و بعد شما را امام مي دانم.
👈حضرت فرمود: بعد از من پسرم حسن و بعد از او مهدي (ع) خواهد بود كه كسي او را نمي بيند و از نظرها غائب خواهد بود و زمين را پر از عدل و داد خواهد كرد پس از اين كه پر از ظلم و جور شده باشد.
🔹گفتم : عقيده دارم دوست ايشان دوست خداست و دشمن ايشان دشمن خدااست و اطاعت ايشان واجب ومعصيت اينان معصيت خدا است.
👈عقيده دارم معراج و سؤال در قبر و بهشت و جهنم و صراط و ميزان حق است و قيامت خواهد آمد و همه زنده خواهيم شد.
🔹پس امام هادي (ع) فرمود: اي ابوالقاسم! به خدا اين است دين پسنديده ثابت. بر همين اعتقاد بمان. خداوند تو را براين اعتقاد محافظت كند. (۳)
👈حضرت عبدالعظيم (ع) در حدود سال ۲۵۰يا ۲۵۲از دنيا رفت. (۴)
📚پي نوشت ها:
۱.شيخ عباس قمي، منتهي الآمال، ج ۱ ص ۲۴۶.
۲.الخوئي، معجم رجال الحديث، ج ۱۰ ص ۴۶.
۳.منتهي الآمال، ج ۲ ص ۳۹۲.
۴.محمد جواد نجفي، ستارگان درخشان، ج ۴ ۲۱۹.۲
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
✅پرسش:
دختر هشت ساله ام باهوش ولي کم حافظه است. يک روز درسهايش را بلد است ويک روز اصلا انگار هيچ چيز بلد نيست و بسيار تنبل و لجباز است. چه کنم؟
🌺پاسخ:
-📌 نوع رفتار شما و محيط تحصيلي فرزندتان مي تواند در اين مسئله تاثيرگذار باشد. سعي کنيد در کنار اينکه به فکر درس او هستيد طوري رفتار نکنيد که استقلال او زير سوال رود.
-📌 مسئوليت درس خواندن و نخواندنش را به عهده نگيريد؛ يعني اگر يک روز تکاليفش را انجام نداد بگذاريد همانطور به مدرسه برود تا با برخورد معلمش روبرو شود و از فردا خودش به فکر انجام آنها باشد. گاهي اوقات اصرار و پيگيري بيش از حد والدين منجر به لجبازي و تنبلي فرزند مي شود.
- 📌با معلمش ارتباط بگيريد و وضعيت او را در مدرسه رصد کنيد و اگر مشکلي بود رفعش کنيد.
- 📌خواب و خوراک او را حتما تنظيم کنيد که تاثير زيادي در يادگيري فرزند دارد.
- 📌کودکان در يادگيري مثل هم نيستند. بعضي ها درس هاي مفهومي را بهتر ياد مي گيرند و بعضي ها حفظ کردني را. نگران اين مسئله نباشيد و از معلمش کمک بگيريد.
- 📌هرگز او را سرزنش نکنيد و با ديدن و تقويت نقاط مثبتش سعي کنيد انگيزه درس خواندش را بالا ببريد.
- 📌از لحاظ رواني شرايط خوبي را در منزل براي او فراهم کنيد و سعي کنيد آرامش در بين اعضاي خانواده حاکم باشد. مشاجرات خانوادگي تاثير گذار است.
👈اگر مشکلش ادامه پيدا کرد حتما به يک روانشناس کودک مراجعه کنيد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#مدرسه
✅پرسش:
کتابهايي درباره امامزاده عظيم القدر حضرت شاه عبدالعظيم حسني معرفی بفرمایید.
🌺پاسخ:
مهمّترين كتاب هايي كه پيرامون زندگاني و شخصيّت حضرت عبدالعظيم عليه السّلام نگاشته شده عبارتند از:
* جنّت النّعيم – روح و ريحان نوشته محمّد باقر مازندراني كجوري، تصحيح و تحقيق: سيّد صادق حسيني اشكوري
* التذكره العظيمه، نوشته محمّد ابراهيم كلباسي ، تصحيح و تحقيق : عليرضا هزار
* جنّات النّعيم في احوال سيّدنا الشّريف عبدالعظيم عليه السّلام، نوشته ملّا محمّد اسماعيل كزازي اراكي ، تصحيح و تحقيق: علي اكبر زماني نژاد
* مسند حضرت عبدالعظيم عليه السّلام، نوشته عزيزالله عطارودي- عليرضا هزار
* شناخت نامه حضرت عبدالعظيم عليه السّلام( مجموعه مقالات) به كوشش : علي اكبر زماني نژاد
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
🌟بسیج یعنی این ...
🌺 "افتخار خود من این است که یک بسیجی باشم؛ سعی کردهام اینجوری عمل کنم. سال آخر ریاست جمهوری -دو، سه ماه مانده بود به آخر ریاست جمهوری من- در یکی از دانشگاهها برای یک جمع دانشجو صحبت میکردم و به سؤالات پاسخ میدادم؛
🔻یکی از سؤالات این بود که شما بعد از ریاست جمهوری قصد دارید چه کار کنید و شغلتان چه باشد؟ گفتم: اگر امام به من بگوید برو بشو رئیس عقیدتی سیاسی فلان پاسگاهِ مرزىِ منتهاالیه جنوب شرقی کشور، من با افتخار میروم آنجا و مشغول خدمت میشوم! اگر این کار از من برمیآید و این کار را از من میخواهند، من حاضرم و به آنجا میروم؛ توطین نفس کردم.
🍀 این را از باب اینکه شما فرزندان من هستید، به شما دارم میگویم. صحبت پدرفرزندی است؛ نمیخواهم راجع به خودم صحبت بکنم. 👈هر جا و در هر زمانی به شما نیاز هست، آنجا حاضر باشید. این میشود بسیجی؛ بسیج یعنی این."
📚بیانات در دیدار اعضای بسیج دانشجویی دانشگاهها ۱۳۸۶/۲/۳۱
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#خامنه_ای
#بسیح
✅پرسش:
خوابيدن پس ازنماز صبح ازنظردين ايرادي دارد؟
🌺پاسخ:
خوابيدن بعد از نماز صبح و قبل از طلوع آفتاب مکروه مي باشد و کسي که اين زمان را بيدار باشد و در کنارش توفيق عبادت را هم پيدا کند ثمرات فراواني شامل حالش شده و اگر بخوابد اين ثمرات را از دست خواهد داد.
✍️متاسفانه در حال حاضر افراد بسيار اين گونه مسائل را صرفاً به عنوان دستورالعمل هاي ارشادي و اخلاقي در نظر مي گيرند، در حالي كه اين دستورات صد در صد كاربردي مي باشند.
رواياتي در اين باره وجود دارد که به برخي از آنان اشاره مي نماييم.
🌸ما عَجَّتِ الْأَرْضُ إِلَى رَبِّهَا عَزَّ وَ جَلَّ كَعَجِيجِهَا مِنْ ثَلَاثٍ مِنْ دَدمٍ حَرَامٍ يُسْفَكُ عَلَيْهَا أَوِ اغْتِسَالٍ مِنْ زِنًى أَوِ النَّوْمِ عَلَيْهَا قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ (منلايحضرهالفقيه- جلد4- ص20)
زمين به سوي پروردگارش، فريادي مانند اين سه فرياد بر نمي آورد:
1- فرياد از خوني که به ناحق بر روي او مي ريزد.
2- آب غسلي که با عمل زنا واجب شده است.
3- خوابي که پيش از طلوع خورشيد باشد.
🍃 عنْ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع أَنَّ النَّوْمَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَ قَبْلَ صَلَاةِ الْعِشَاءِ يُورِثُ الْفَقْرَ وَ شَتَاتَ الْأَمْرِ (مستدركالوسائل- جلد 5 - ص 110
خواب پيش از طلوع خورشيد و نيز خواب قبل از نماز عشاء، باعث فقر و پريشاني امور مي شود.
🌸 عنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ ع فِي حَدِيثٍ قَالَ لَا تَنَامَنَّ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ فَإِنِّي أَكْرَهُهَا لَكَ إِنَّ اللَّهَ يُقَسِّمُ فِي ذَلِكَ الْوَقْتِ أَرْزَاقَ الْعِبَادِ عَلَى أَيْدِينَا يُجْرِيهَا (وسائلالشيعة - جلد6 - ص 498)
هرگز قبل از طلوع خورشيد نخواب که من آن را برايت خوب نمي دانم، زيرا خدواند در آن وقت، روزي بندگانش را به دست ما تقسيم مي کند.
☘️ قال رسول الله ص : النوم من أول النهار خرق و نوم القائلة نعمة و النوم بعد العصر حمق و بين العشاءين يحرم الرزق (مكارمالاخلاق- ص288)
خواب اول روز، ناداني و خواب نيمروزي نعمت و خواب عصرگاهي کم خردي است و خواب اول شب(بين دو نماز مغرب و عشاء) باعث محروم شدن از روزي مي شود.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#بین_الطلوعین
#خواب
✅پرسش:
همسرم اهل نماز و روزه نیست و وقتی از او می پرسم می گوید که معاد و این ها را قبول ندارد. وقتی به او گفتم من نمی توانم با یک کافر ادامه زندگی بدهم، گفت که شوخی کرده است. سر در گم هستم.
🌺پاسخ:
دغدغه شما برای حفظ دینداری و هدایت همسرتان امری قابل تحسین و تمجید است و امیدواریم در هدف مقدسی که دارید همواره سربلند و پیروز باشید.
☘️احراز اینکه همسرتان قلبا معاد یا دیگر ضروریات دینی را نپذیرد و اعتقادی به آن نداشته باشد کار بسیار مشکلی است . حتی همین که همسرتان به شما علاقه مند است و زندگی نسبتا خوبی با ایشان دارید نشان از عمل ایشان به دستورات دینی است که دقیقا همین مهم در روایات بسیار مورد سفارش است(محبت همسران)
🔹بنابراین نه تنها همسر شما بلکه بسیاری از افرادی که اینگونه ادعا می کنند مخالف قطعی نیستند و در خیلی از موارد درگیر شبهاتی که دشمن ایجاد می کند می شوند که با اندکی تأمل و مطالعه یا صحبت با کارشناسان دینی برطرف می گردد.
🌸به احتمال زیاد شبهات همسرتان در حدّ یک ادعاست ولی نیاز به پاسخگویی دقیق و قوی دارد و باید او را با اسلامشناسان واقعی مرتبط سازید تا بهطور مستقیم شبهه خود را مطرح سازد و پاسخ مناسبی دریافت نماید. نیازی به مداخله ی خودتان نیست و بهتر است در این موضوع با ایشان وارد بحث نشوید زیرا چه بسا کار به لجاجت کشیده شود.
🔸در این فرض (تن دادن به مطالعه و پذیرش حق) وظیفه اخلاقی حکم میکند که نسبت به وی رئوف و مهربان بوده و در حد توان سعی نمایید تا وی را از این حالت خارج سازید. در این مدت باید از زدن هرگونه برچسب، تحقیر، سرزنش، شماتت و ... نسبت به وی اجتناب شود چرا که افراد از حرمت و کرامت ذاتی برخوردارند و افراد در هیچ صورتی مُجاز به بیاحترامی به همسرتان نیستند؛ بلکه باید سعی کرد از طریق راهکارهایی شبهات دینی او را رفع کرد.
پس با آرامش به ادامه زندگی پرداخته و سعی نمایید رابطه خود را با همسرتان تقویت نمایید و از این طریق نیز بر او تأثیر گذار شوید.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#مشاوره
☘️خودت را جهادی بار بیاور
✨ "رونق تولید به شرایطی متوقّف است که یکی از آنها کار است.
🔻 این کار باید جهادی باشد؛ کارِ فوقالعاده باید در کشور انجام بگیرد تا رونق تولید به وجود بیاید."
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در تاریخ ۱۳۹۸/۰۲/۰۴
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#خامنه_ای
#جهاد
#كار
#توليد
👇👇👇
♨️سوال:
🔰ويژگي هاو خصوصيات صلوات چيست؟
✍️پاسخ:
✅فواید صلوات بقدری زیاد است که به قلم و زبان ناید هم فواید دنیوی دارد و هم فواید اخروی.
👈یعنی صلوات فرستنده هم در دنیا ثواب می برد و حوائج دنیائی او بواسطه صلوات برآورده می شود و هم در آخرت موجب خلاصی از عذاب و نجات از هول قیامت می گردد.اینک به چند نمونه از آن فواید اشاره می کنیم:
💥فواید دنیوی صلوات
🔻فایده اول:در اصول کافی است که، رسول خدا(ص) فرموده اند در مقابل صد صلوات حق تعالی صد حاجت را برآورده می نماید.1
🔺فایده دوم:با صدای بلند صلوات فرستادن نفاق را برطرف می سازد.2
🔻فایده سوم:صلوات فرستادن موجب پاکیزه شدن عمل هاست.
🔺فایده چهارم:هر کس یک صلوات بفرستد حق تعالی در عافیت را بر روی او می گشاید.
🔻فایده پنجم:صلوات فرستادن فقر را برطرف می کند.
🔺فایده ششم:هر گاه چیزی از یاد انسان برود و آدمی آن را فراموش کند صلوات موجب می شود که به خاطر آید.3
🔻فایده هفتم:صلوات،دشمن دیرین و همیشه در کمین انسان یعنی ابلیس لعین را ذلیل و خوار می کند.
🔺خلاصه اینکه صلوات آتش جهنّم را خاموش می کند.آری وقتی که آتش هوی و هوس و آتش سوزان نفس سرکش به واسطه صلوات بر محمّد و آل محمّد خاموش شد و ظلمات نفس به نور صلوات محو و نابود گردید آن وقت است که انسان از آتش جهنم رهائی یافته و به حریم امن الهی داخل و «لیخرجکم من الظلمات الی النور» را شامل خواهد شد و غایت امر در سایه رحمت خاصّ الهی مأوا کند «و کان بالمؤمنین رحیماً».«طوبی لهم و حسن مأب؛خوشا به حال آنان و حسن عاقبت شان».
💥فواید اخروی صلوات
فواید صلوات را در ظاهر دانسته ای و بدان رسیده ای اما فواید آن را در باطن که در نهایت صعوبت و دشواری است، عقل می خواهد تا بدانی،چشم بصیرت تا ببینی، دلی پاک تا یقین نمائی.
🔻فایده اوّل:امام صادق(ع) می فرمایند:«هر کس ده مرتبه صلوات بفرستد حق تعالی صد مرتبه بر او صلوات می فرستد» و فرموده اند:«هر کس ده مرتبه صلوات بفرستد خدا و ملائکه هزار بار بر او صلوات می فرستد و هر که حق بر او هزار صلوات بفرستد هرگز او را به آتش،عذاب نخواهد کرد و در مقابل هر صلوات ده حسنه به او عطا می فرمایند و هر کس ده مرتبه صلوات بفرستد حق تعالی ده صلوات بر او می فرستد و ده گناه او را می آمرزد و ده درجه او را بلند می گرداند و از اهل بهشت خواهد شد».4
🔺فایده دوم:سزاوارترین و نزدیک ترین مردم در روز قیامت به رسول خدا(ص) کسی است که در دنیا بر آن حضرت بیشتر صلوات فرستاده باشد.5
🔻فایده سوم:رسول خدا(ص)به علی مرتضی (ع) می فرماید:«هرکس بر من صلوات بفرستد شفاعت من برای او واجب می شود».6
🔺فایده چهارم:حضرت رضا(ع) فرموده اند:«صلوات فرستادن نزد خدا برابراست با تسبیح و تهلیل و تکبیر».7
🔻فایده پنجم:حضرت علی بن موسی الرّضا(ع) می فرماید:«هر کس قادر بر کفاره گناهان نباشد صلوات بسیار بفرستد که صلوات بر محمّد و آل محمّد(ص) گناهان را می ریزاند».8
🔺فایده ششم:امیرالمؤمنین علی(ع) می فرمایند:«صلوات فرستادن در محو کردن گناهان شدیدتر است از فرو نشاندن آب، آتش را».9
🔻فایده هفتم:صلوات فرستادن در روز قیامت به صورت نوری در آمده در سر،طرف راست،طرف چپ و بالا، و جمیع اعضاء آدمی دیده می شود.10
🔺فایده هشتم:هر که بگوید:«اللّهم صلّ علی محمّد و آل محمّد(ص) خدا به او ثواب هفتاد و دو شهید عنایت می فرماید».
🔻فایده نهم:سنگین ترین چیز در یوم الحشر(روز قیامت) صلوات است و صلوات، قبر را نورانی می کند.11
🔺فایده دهم:فرستنده صلوات داخل آتش جهنّم نمی شود.
🔻فایده یازدهم:برای فرستنده صلوات تلخی مرگ و هول و عطش روز قیامت نیست.
📚منابع:
1. اصول کافی معرب،ص 493.
2. همان،ص 492.
3. جلاء الانهام،ص 255.
4.اصول کافی معرب،ص 493.
5.جامع الاخبار، ص 67.
6.همان.
7.عیون الاخبار، ج 1، ص 294.
8.جامع الاخبار،فصل 28.
9.ثواب الاعمال، ص 184.
10.جامع الاخبار، ص 68.
11. قرب الاسناد، ص 12.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث