👇👇👇
♨ سوال:
1-مادري به دليل بارداري وشيردهي نتواندماه رمضان روزه بگيردکفاره شيردهي به عهده چه کسي هست؟شوهر يا خود مادر؟
2-وکفاره حيض زن به عهده چه کسي هست؟
3-واگرکفاره شيردهي به عهده مادر باشدومادر منبع درآمدثابتي نداشته باشد آيا ميتواند از پوليکه از مال شوهر پس انداز کرده است کفاره روزه قضاي شيردهي وحيض خود را بپردازد؟
👈 مرجع تقليد : مقام معظم رهبري
✍️پاسخ:
✅ 1: اگر روزه برای بچه ضرر داشته باید برای هر روز علاوه بر قضا یک مد طعام(750 گرم نان یا آرد یا گندم) به فقیر بدهد. و این فدیه به عهده خود مادر است.
✅ 2: کفاره حیض هم بر عهده خود زن است.
✅ 3: باید هر وقت که داشت این کفاره را بدهد و نمی تواند بدون اجازه از پول شوهر پرداخت کند.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#احکام
👇👇👇
♨سوال:
🔰آيا خود اين 313 يار امام زمان(عج) مي دانند که جزو ياراي حضرت هستند؟
✍پاسخ:
✅در مورد اینکه آیا آنها از اینکه جزو یاران امام زمان(عج) هستند،مطلع هستند یا خیر باید گفت:
در روایات معصومان(ع) به نكته ای برخورد نكردیم كه گویای این سخن باشد كه یاران حضرت مهدی(عج) از پیش آگاهی دارند كه جزء سیصد و سیزده تن یار حضرت می باشند. این گونه اطّلاعات از علوم غیبی است و علوم غیبی در اختیار خدا است.
ممكن است یاران حضرت مهدی(عج) در آستانه ظهور حضرت با توجه به تكاملی كه نمودهاند، خداوند برزگ تفضلی نماید و چند صباحی قبل از ظهور حضرت، آنان را از این نعمت بزرگ مطّلع نماید.
اگر بپذیریم كه برخی از پیامبران الهی مانند حضرت عیسی(ع) جزء سیصد و سیزده یار امام مهدی(عج) به شمار می آیند، بعید نیست كه از موقعیّت خویش از قبل آگاهی داشته باشند. چون حضرت عیسی(ع) از پیامبران است و به همان دلیلی كه پیامبر اسلام و اوصیای حضرت از امور غیبی آگاه شدند، حضرت عیسی نیز آگاه شده است.
اگر بپذیریم برخی از انسانهای صالح گذشته مانند اصحاب كهف، وصیّ حضرت موسی(ع) یوشع بن نون و مالك اشتر و مقداد جزء یاران حضرت به شمار می آیند و رجعت می كنند، بعید نیست در عالم برزخ از موقعیت خود با خبر باشند.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی #مهدویت
👇👇👇
♨سوال:
🔰اگر پرداخت فطریه، بعد یا قبل از عید فطر باشد اشکال دارد؟
✍پاسخ:
✅1. پرداخت فطریه، بعد از عید فطر:
مراجع عظام تقلید؛ زمان وجوب زکات فطره را از غروب شب عید فطر دانسته و تأخیر پرداخت آن را به بعد از نماز عید جایز نمی دانند، اما اگر کسی نماز عید را نخواند، باید فطریه را تا ظهر عید پرداخت نماید. [۱]
ولی اگر دسترسى به فقیر ندارد مىتواند مقدارى از مال خود را به نیّت فطره جدا کرده و براى مستحقى که در نظر دارد یا براى هر مستحقّی کنار بگذارد و باید هر وقت که آن را مىدهد نیّت فطره نماید".[۲]
اما "اگر موقعى که دادن زکات فطره واجب است، فطره را ندهد و کنار هم نگذارد، احتیاط واجب[۳] آن است که بعداً بدون این که نیّت ادا و قضا کند (به قصد قربت) فطره را بدهد".[۴]
✅ 2. پرداخت فطریه، قبل از عید فطر:
مراجع عظام تقلید در این باره می گویند: "اگر پیش از ماه رمضان فطریه را بدهد صحیح نیست و احتیاط واجب[۵] آن است که در ماه رمضان هم فطره را ندهد.[۶] ولى اگر پیش از رمضان یا در ماه رمضان به فقیر قرض بدهد و بعد از آن که فطریه بر او واجب شد، طلب خود را بابت فطریه حساب کند مانعى ندارد." [۷]
پی نوشت:
[۱]. ر.ک: امام خمینى، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل (محشّٰى)، ج۲، ص ۱۸۰، م ۲۰۲۵، دفتر انتشارات اسلامى، قم، هشتم، ۱۴۲۴ ه ق.
[۲]. همان، ر.ک: ذیل م ۲۰۳۰.
[۳]. آیت الله بهجت: احتیاط مستحبّ آن است که بعداً قضا کند، ولى أظهر این است که زکات فطره دیگر بر او واجب نیست، ولى معصیت کرده است؛ آیات عظام گلپایگانى، تبریزى، صافى: بعداً باید بدون این که نیّت ادا و قضا کند فطره را بدهد؛ همان، ر.ک ذیل م ۲۰۳۱.
[۴]. همان، م ۲۰۳۱.
[۵]. آیت الله زنجانى: (احتیاط مستحبّ)؛ آیات عظام خوئى، تبریزى، سیستانى: (بهتر آن است..).
[۶]. آیت الله صافی: (جواز دادن فطریه در ماه رمضان بعید نیست ..)؛ آیت الله گلپایگانى: (اگر در ماه رمضان بدهد صحیح است ولى احتیاط لازم آن است که قصد وجوب نکند مگر آن که فطریه را بعد از مغرب شب عید یا صبح روز عید پیش از نماز عید بدهد ..).
[۷].. توضیح المسائل (محشّٰى)، ج۲، ص ۱۸۰، م ۲۰۲۵.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#احکام
👇👇👇
♨سوال:
🔰آيا مي توان به نيابت از کسي که گناهي مرتکب شده وزنده هم هست طلب استغفار کرد؟
✍پاسخ:
✅بله می شود برای کسی که زنده است دعا،طلب مغفرت و استغفار نمود.
🍀چنان كه در حدیثی از حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) آمده است: «سُئِلَ رَسُولُ اللَّهِ (ص) مَا كَفَّارَةُ الِاغْتِيَابِ قَالَ تَسْتَغْفِرُ لِمَنِ اغْتَبْتَهُ كَمَا ذَكَرْتَهُ ،(1)
🌱 از پيامبر صلی الله علیه واله، سوال شد كه كفاره و راه جبران غيبت كردن چيست؟ فرمودند: اين است كه هر وقت ياد آن فردي كه غيبتش را كردي، افتادي، برايش استغفار كني. »
پي نوشت ها:
1. شيخ صدوق، من لا يحضره الفقيه، انتشارات جامعه مدرسين قم، 1413 ه.ق، ج 3، ص 377.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
ظاهر خواستگارم برام جذاب نیست
👇👇👇
♨سوال:
🔰خواستگاري دارم که آدم خوبي هست ولي ظاهرش برام جذاب نيست. ظاهر آدما چقدر در زندگي مشترک مهمه؟
✍️پاسخ:
✅آنچه برای ازدواج در کنار وجود تناسب های عقلانی لازم و ضروری است، وجود علاقه حداقلی است؛ به این معنا که طرف به دل شما بنشیند و بتوانید او را به عنوان همسر خود بپذیرید.
البته علت این پسند حداقلی صرفا ظاهر نیست؛ بلکه دل شما کلیت طرف اعم از ظاهر و ویژگی های فردی، اجتماعی، اخلاقی، دینی و ... را مورد ارزیابی قرار داده و با ملاک ها و معیارهایی که دارد تطبیق می دهد و اگر مطابقت داشت به صورت خودکار آن فرد به دل شما می نشیند.
با این توضیح این مطلب هم روشن می شود که گاهی اوقات ممکن است علت اینکه یک فرد با وجود ملاک های خوبی که دارد باز هم به دل ما نمی نشیند این باشد که ملاک های ما کامل نیست و نواقصی دارد یا اینکه مانعی مثل علاقه به یک فرد دیگر وجود دارد.
بنابراین اگر طرف مورد خوبی است و ظاهرش هم از نظر دیگران تا حدودی خوب است ولی با این حال به دل شما نمی نشیند ابتدا موانعی که عرض کردم را بررسی و رفع کنید. اگر با رفع موانع علاقه حداقلی ایجاد شد که می توانید با او ازدواج کنید ولی اگر باز هم تغییری در شما ایجاد نشد بهتر است قید این ازدواج را بزنید؛ چون ممکن است در آینده هم این علاقه ایجاد نشود و به مشکل بخورید.
چند پیشنهاد:
1- می توانید به خود یک فرصت بدهید؛ به این صورت که تعداد جلسات آشنایی را به بهانه شناخت کمی بیشتر کنید. اگر نقاط مثبت قابل توجهی داشته باشد تداوم ارتباط می تواند مشکل علاقه را هم حل کند.
2- در سوال های قبل گفته اید که به فردی علاقه دارید. حتما تکلیف آن علاقه را روشن کنید؛ چون این مسئله خود مانعی جدی برای ازدواج شما با هر فرد دیگر خواهد بود.
3- فضای خواستگاری ها را احساسی نکنید تا طرف به شما وابسته نشود و اگر پاسخ شما منفی بود ضربه روحی نخورد. البته احساسی شدن فضای خواستگاری و آشنایی انتخاب عاقلانه را تحت الشعاع قرار می دهد.
4- به این نکته توجه داشته باشید که همه خوبی ها یکجا جمع نمی شود. ممکن است خواستگار دیگری داشته باشید که ظاهر خوبی داشته باشد ولی نقاط مثبت این فرد را نداشته باشد یا موارد دیگر. لذا کمال گرایی را کنار گذاشته و واقع گرایانه تصمیم بگیرید.
5- گاهی اوقات علت عدم پسند ظاهر این است که چشم مدیریت نمی شود و به همین دلیل افراد را با هم مقایسه می کند. این مقایسه منجر به عدم پسند افراد و ایده آل گرایی خواهد شد. اگر فردی گرفتار این مسئله باشد حتی در صورت ازدواج با خوشتیپ ترین مرد باز هم به مشکل می خورد چون بالاخره از او خوشتیپ تر هم پیدا خواهد شد. در خصوص مردان هم به مراتب این مسئله شدیدتر وجود دارد.
پیروز و سربلند
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
👇👇👇
♨سوال:
🔰آيا انسان پس ازمرگ اقوام و آشنایانی که از دنیا رفته اند را می بیند؟ زندگي درآن عالم به چه صورت است؟
✍پاسخ:
✅در روايت آمده است که مومنين در عالم برزخ در غرفه هاي بهشتي ساکن هستند و به ديدن يکديگر مي روند.
بنابراين امکان دارد که انسان در عالم برزخ اقوام و بستگان (پيشينيان) خود را ملاقات کند به ديدن آنها برود و از ديدن آنها خوشحال شود اما مطابق اين روايت شرط لازم براي اين امر «مومن بودن» است. تا سنخيتي ميان آنها وجود داشته باشد و به اندازه درجات آنها خداوند اذن چنين ملاقاتهايي را مي دهد.
آزادي ارواح در عالم برزخ بر اساس ميزان درجاتي است که آنها از دنيا براي خود کسب کرده اند. زندگي در عالم برزخ براي مومنان در بهشت برزخي است که از نعمتهاي آن بهرمند مي شوند به دين يکديگر مي روند دور هم حلقه مي زنند و به گفتگو مي پردازند.
گاهي خداوند به آنها اذن مي دهد از احوال بازماندگان خود با خبر شوند اگر کسي براي ايشان خيراتي بفرستد متوجه شده و خوشحال مي شوند حتي آن شخص را مي شناسند هر چند او را در نيا نديده باشند.
طبق برخي روايات دعا مي کنند خداوند قيامت را زودتر فرا برساند تا وارد بهشت قيامت بشوند از اين روايت معلوم مي شود آنها توجه دارند که در عالم برزخ هستند و اين که اين عالم، موقتي است و سراي جاودان جاي ديگر (قيامت) است.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
✍ مطالب #مهم و #کلیدی درباره زکات فطره (بخش دوم)
6-دادن فطریه به سادات
آیا غیر سادات می توانندبه سادات فطریه بدهند؟
همه مراجع:غیرسادات نمی توانند زکات فطره خود را به سادات فقیرپرداخت کننداماسادات می توانند زکات فطره خود را به سادات یاغیرسادات فقیرپرداخت کنند.
🌷🌷🌷🌷🌷
فطریه #میهمان یک شبه
7- فطریه مهمانی که قبل از غروب وارد شده وفقط یک شب می ماند، برعهده کیست؟
طبق نظر آیات عظام وحید،سیستانی،خویی،تبریزی: اگرمیهمان قبل از غروب شب عید فطر وارد شود و شب درمنزل میزبان #بماند(هرچند غذا نخورد) فطریه اش برعهده میزبان است. ولی اگر شب نماند مثلا شام بخورد وبرود فطریه اش برعهده خودش است.
طبق نظر آیات عظام :بهجت ،صافي،گلپایگانی ،نوری : میهمانی که قبل از غروب شب عید فطر وارد می شود درصورتی که بگویند امشب نان او را داده( شام بخورد) فطریه اش بر عهده میزبان است هرچند نان خور او حساب نشود.
طبق نظرآیات عظام امام، اراکی،خامنه ای ،مکارم،سبحانی،فاضل،زنجانی: اگر میهمان یک شب می ماند فطریه اش برعهده خودش است
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
فطریه میهمانی که بعداز غروب وارد می شود.
8- آیا فطریه میهمانی که بعداز غروب وارد می شود برعهده صاحبخانه است؟
طبق نظر آیات عظام .سيستاني،تبریزی،خوئي: اگرمهمان بعد از غروب بیایدوشب هم بماند درصورتی که نانخور او محسوب شود فطریه اش بنابراحتیاط واجب بر میزبان است
طبق نظر بقیه مراجع: فطره مهماني كه بعد از غروب شب عيد فطر وارد مي شود، بر صاحبخانه واجب نيست
نکته: در تمام مواردی که فطریه میهمان بر میزبان واجب می شود میهمان می تواند از میزبان اجازه بگیرد و فطریه را خودش پرداخت کند
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#احکام
👇👇👇
✍مطالب #مهم و #کلیدی درباره زکات فطره (بخش چهارم)
#مصرف زکات فطره
14- زکات فطره را درچه مواردی می توان مصرف کرد؟
طبق نظر آیات عظام صافی ،گلپایگانی ،مکارم،وحید، سیستانی، سبحانی: فطریه را بنا براحتياط واجب بايد فقط به فقرا داد.
طبق نظر بقیه مراجع :اگر فطریه را به يكى از این موارد مصرف زکات برسانند كافى است هرچند احتياط مستحب آن است كه فطره را فقط به فقرا بدهند
🌷🌷🌷🌷🌷
دادن زکات فطره به #مسجد و #مدرسه
15- آیا می توان زکات فطره را برای مسجد وحسینیه مصرف کرد؟
طبق نظر آیات عظام صافی ،گلپایگانی ،مکارم، وحید سیستانی سبحانی: زکات فطره را بنابراحتياط واجب بايد فقط به فقرا داد.
طبق نظربقیه مراجع: پرداخت زکات فطره برای صرف در مسجد ،حسینیه و مدارس اشکال ندارد هرچند احتیاط مستحب است به فقرا پرداخت شود.
🌷🌷🌷🌷🌷
#خارج کردن فطریه از #شهر
16- آیا می توان فطریه را از شهر محل سکونت خارج کرد ودرشهر دیگر به مصرف رساند؟
طبق نظر آیات عظام:اراكي ،سبحانی ،زنجانی، بهجت: می تواندزكات فطره به شهردیگر ببرد هرچند احتیاط مستحب این است بیرون نبرد.
طبق نظر آیت الله سيستاني: انتقال زکات فطره به سوی امام یا نائب خاص آن حضرت یا نائب عام ایشان یعنی حاکم شرع، درشهر دیگر جایز است هرچند برای انجام این کار مجبور شود آن را به شهر دیگری ببرد.واگر درشهر خود مستحق پیداشود خارج کردن آن بنابراحتیاط واجب جایز نیست.
طبق نظر بقیه مراجع: اگردر محلّ خودش مستحقّ پيدا شود،احتياط واجب آن است كه فطره را بجاى ديگر نبرد.
🌷🌷🌷🌷🌷
#دادن زکات فطره به عنوان #هدیه به فقیر
17-آیا می توان زکات فطره را با عنوان هدیه به فقیر داد؟
همه مراجع:چيزي را كه انسان بابت زكات به فقير مي دهد لازم نيست به او بگويد كه زكات است بلكه اگر فقير خجالت بكشد، مستحّب است به طوري كه دروغ نشود به اسم هدیه بدهد ولي بايد قصد زكات نمايد.
🌷🌷🌷🌷🌷
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#احکام
📌هلال ماه شوال رؤیت شد/ جمعه ۲۵ خرداد، روز اول شوال و عید سعید فطر است
دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیه ای اعلام کرد فردا ۲۵ خرداد ماه ۱۳۹۷ روز اول شوال المکرم و عید سعید فطر است.
🔷 @pasokhgoo1 👈
🍃🍃🍃🍃🍃
🌷اعمال روز عید فطر
1- بعد از نماز صبح و نماز عید آن تکبیراتى را که در شب عید ذکر شد، گفته شود.
2- پرداخت زکات فطره پیش از نماز عید.
3- انجام غسل روز عید. که زمان آن بعد از طلوع فجر تا زمان به جا آوردن نماز عید است. در هنگام غسل بگو: " اللهم ایمانا بک و تصدیقا بکتابک واتباع سنة نبیک محمد صلى الله علیه و آله." و پس از غسل بگو:" اللهم اجعله کفارة لذنوبی و طهر دینی اللهم اذهب عنی الدنس."
4- برای اقامه نماز عید لباس نیکو پوشیده و از عطر استفاده نمایید.
5- پیش از نماز عید، در اول روز افطار کنى. و بهتر آن است که به خرما یا به شیرینى باشد. و شیخ مفید فرموده مستحب است خوردن مقدار کمى از تربت سیدالشهداء علیه السلام که براى هر دردى شفا است.
6- قبل از خروج از منزل برای نماز عید، دعایی را که از امام باقر علیه السلام روایت شده را بخوانی: " اللهم من تهیا فی هذاالیوم او تعبا او اعد واستعد لوفادة الى مخلوق رجاء رفده و نوافله و فواضله و عطایاه فان الیک یا سیدی تهیئتی و تعبئتی و اعدادی و استعدادی رجاء رفدک و جوائزک و نوافلک و فواضلک و فضائلک و عطایاک و قد غدوت الى عید من اعیاد امة نبیک محمد صلوات الله علیه و على آله و لم افد الیک الیوم بعمل صالح اثق به قدمته ولا توجهت بمخلوق املته ولکن اتیتک خاضعا مقرا بذنوبی و اسائتی الى نفسی فیا عظیم یا عظیم یا عظیم اغفرلی العظیم من ذنوبی فانه لا یغفرالذنوب العظام الا انت یا لا اله الا انت یا ارحم الراحمین."
7- اقامه نماز عید.
8- زیارت امام حسین علیه السلام.
9- دعاى ندبه خوانده شود. سید بن طاوس فرموده که چون از دعا فارغ شود به سجده رود و بگوید:" اعوذ بک من نار حرها لا یطفى و جدیدها لا یبلى وعطشانها لا یروى" پس گونه راست را بر خاک بگذارد و بگوید:" الهی لا تقلب وجهی فی النار بعد سجودی وتعفیری لک بغیرمن منی علیک بل لک المن علی" سپس گونه چپ را بر خاک بگذارد و بگوید: " ارحم من اساء واقترف واستکان واعترف" پس به حال سجده شود و بگوید:" ان کنت بئس العبد فانت نعم الرب عظم الذنب من عبدک فلیحسن العفو من عندک یا کریم " پس از آن صد بار بگوید: العفو العفو.
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
خدایا...
به ما توفیق ده تا از کسانی باشیم
که حاصل دسترنج یک ماه ی خود را در رمضان،
از این به بعد هم حفظ کنیم.
🙏آمین🙏
🌟عید سعید فطر بر شما مبارک🌟
🔷 @pasokhgoo1 👈
👇👇👇
♨سوال:
🔰آيا گناهان افراد با زجر و دردي که به خاطر بيماري ميکشند از بين ميرود؟
✍پاسخ:
✅بيماري به صورت کلي و سختيهاي قبل از مردن براي انسان مومن سبب پاک شدن از گناهان است و براي همه اينگونه نيست.
کسي که در طول عمرش بندگي خدا نکرده ، سختيهاي قبل از مرگ براي او عذاب مضاعف است .
ولي براي مومن و انسان خوب، که به هر حال خطاها و گناهاني دارد موجب پاک شدن ميباشد.
خداوند براي مومن خطاکار سختي هايي پيش مي آورد که کفاره گناهانش باشد تا با پاکي و رضايت الهي از دنيا برود .
و اينکه گفته ميشود نمي تواند دنيا را ترک کند خرافات است و هر وقت که عمر پيايان بپذيرد انسان خواهد مرد و اختياري ندارد.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث