🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
نسل اول فرزندان حضرت آدم (علیه السلام) با چه کسانی ازدواج کردند؟
🌺پاسخ:
در مورد ازدواج فرزندان حضرت آدم (علیه السلام) سه نظر مشهور وجود دارد:
1. 📌فرزندان حضرت (علیه السلام) با برخی از اجنه و یا فرشتگان ازدواج کردند.
2. 📌فرزندان ایشان با برخی از بازماندگان از نسل های پیشین انسان ها ازدواج کردند.
3.📌 پسرانش با خواهران خویش ازدواج کردند.
☘️بررسی نظرات مذکور:
طرفداران نظر اول به تعدادی از روایات ائمه (علیهم السلام) استناد کرده اند.(1) همانطور که برای نظر سوم نیز روایاتی در دست داریم.(2)
🌱 نظر دوم نیز با یافته های بشری مبنی بر وجود انسانهایی قبل از حضرت آدم (علیه السلام) و همچنین برخی آیات و روایات سازگار است. در کتاب «توحید» صدوق از امام صادق (علیه السلام) روایتی آورده شده که در ضمن آن به راوی فرموده: «شاید شما گمان کنید که خدای عز و جل غیر از شما هیچ بشر دیگری نیافریده، نه چنین نیست بلکه هزار هزار آدم آفریده که شما از نسل آخرین آدم از آدم ها هستید.»(3)
📌نکته1: ازدواج خواهر و برادر تشریعی است و قبح ذاتی ندارد. علامه طباطبایی در این رابطه می فرماید: «تحريم حكمى است تشريعى، كه تابع مصالح و مفاسد است، نه حكمى تكوينى (نظير مستى آوردن شراب) و غير قابل تغيير، و زمام تشريع هم به دست خداى سبحان است، او هر چه بخواهد مى کند.»(4) بنابراین چنین ازدواجی مخالف فطرت انسان نبوده و ممکن است برای مدت کوتاهی از باب ضرورت مباح گردد.
✍️در بین سه احتمال مذکور، احتمال دوم اگر چه مخالف عقل نیست اما آیه یا روایتی که مبتنی بر ازدواج فرزندان حضرت آدم (علیه السلام) با آنها باشد، در دست نیست. لذا این مطلب در حد یک احتمال باقی خواهد ماند. از طرفی با آیه اول سوره نساء که در ادامه به آن اشاره خواهد شد، همخوانی ندارد.
📌نکته2: بر فرض اینکه نسل پیشین حضرت آدم (و حتی خود ایشان) بر اساس تکامل بوجود آمده باشند، این دیدگاه منافاتی با اعتقاد به خداوند ندارد، همانطور که آیت الله مکارم می فرماید: «اين مساله براى ما روشن است كه اين دو (فرضیه تکامل و اعتقاد به خدا) با هم تضادى ندارند يعنى ما چه فرضيه تكامل را قبول كنيم و چه آن را بر اثر فقدان دليل رد نمائيم در هر دو صورت مى توانيم خداشناس باشيم.»(5)
🌱 البته آيات قرآن هر چند مستقيما در صدد بيان مساله تكامل يا ثبوت انواع نيست، ولى ظواهر آيات (البته در خصوص انسان) با مساله خلقت مستقل سازگارتر است، هر چند كاملا صريح نيست اما ظاهر آيات خلقت آدم بيشتر روى خلقت مستقل دور مى زند، اما در مورد ساير جانداران قرآن سكوت دارد.(6)
☘️خداوند در قرآن می فرماید: «يا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ وَ خَلَقَ مِنْها زَوْجَها وَ بَثَّ مِنْهُما رِجالاً كَثيراً وَ نِساءً وَ اتَّقُوا اللَّهَ الَّذي تَسائَلُونَ بِهِ وَ الْأَرْحامَ إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلَيْكُمْ رَقيباً»؛ اى مردم! بترسيد از پروردگار خود كه همه شما را از يك انسان آفريد و همسر او را از او آفريد و از آن دو، مردان و زنان فراوانى به وجود آورد و بترسيد از خدايى كه به نام وى از يكديگر درخواست مى نماييد، و بترسيد از خدا درباره خويشاوندان زيرا كه پروردگار مراقب شماست.»(7)
🌸لازمه اين سخن آن است كه فرزندان آدم (علیه السلام) با هم ازدواج كرده باشند زيرا اگر آنها با نژاد و همسران ديگرى (اعم از انسان و اجنه) ازدواج كرده باشند"منهما" (از آدم و حوا) صادق نخواهد بود، در حالی که خداوند نسل کنونی بشر را تنها مستند به آدم (علیه السلام) و حوا می کند. همانطور که اشاره شد، در آن زمان حكم تحريم ازدواج خواهر و برادر نازل نشده بود، بديهى است ممنوعيت يك كار، بسته به اين است كه از طرف خداوند تحريم شده باشد چه مانعى دارد كه ضرورت ها و مصالحى ايجاب كند كه در پاره اى از زمان ها مطلبى جائز باشد و بعدا تحريم گردد.(8)
🍀بنابراین نظر سوم مطابق آیات قرآن است و حرمت نیز تابع مصالح و مفاسد. در حالی که اقوال دیگر مانند قول دوم مستند روایی و قرآنی مبنی بر چنین ازدواجی ندارند. قول اول نیز اگر چه روایاتی در این زمینه وجود دارد اما با ظاهر قرآن که نسل کنونی انسان ها را منحصر در حضرت آدم (علیه السلام) می داند، سازگار نیست.
_______________
(1) عیاشی، کتاب التفسیر، ج1، ص312؛ فیض کاشانی، تفسیر الصافی، ج1، ص417-418.
(2) طبرسی، الاحتجاج علی اهل اللجاج، ج2، ص314.
(3) صدوق، التوحید، ص277.
(4) الميزان، ج4، ص: 230.
(5) تفسير نمونه، ج11، ص: 85.
(6) همان، ج11، ص: 90.
(7) نساء/ 1.
(8) المیزان، ج4، ص217؛ مکارم ، تفسير نمونه، ج3، ص: 247.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
چگونه امکان دارد صحابه رسول خدا بعد ایشان سخنان آن حضرت در مورد حضرت علی (علیه السلام) در روز غدیر را فرمواش کنند ویا نادیده بگیرند و یا برخلاف آن عمل کنند؟
قسمت اول:
🌺پاسخ:
پس از رحلت پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله، دو عملكرد رخ داد كه هر كدام از یك صنف بود و علی القاعده دو توجیه متفاوت داشت.
✍️توجیه اول:
عده ای علی رغم سفارشات پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله، درباره وصایت و جانشینی حضرت علی علیه السلام، هنگامی كه امر جامع تشیع جنازه پیامبر هنوز باقی بود، تشكیل جلسه ای دادند تا خلیفه بعدی را مشخص كنند و با همان عده اندك موجود در سقیفه كه هرگز اكثریت مدینه هم نبودند (چه رسد به اكثریت مسلمانان)، خلیفه تعیین كردند، و سپس از مردم بیعت گرفتند؛ به طوری كه بنا به نوشته شیخ مفید در كتاب "الجمل" عده ای از بادیه نشینان كه برای خرید به مدینه آمده بودند به زور برای بیعت برده شدند.
☘️این عده اندك كه گردانندگانش چند نفر انگشت شمار بودند از قبل هم محبّ اهلبیت علیهم السلام نبودند و مراتب مهربانی و مودتی از ایشان نسبت به اهلبیت گزارش نشده و حتی نسبت به رسول خدا صلی الله علیه و آله، نیز چنین نبودند. مثلا، برای مثال در جنگ احد وقتی دشمن گردنه را دور زد و مسلمین در محاصره افتادند، علی رغم به خطر افتادن جان رسول خدا صلی الله علیه و آله، او را رها نمودند و به دامان كوه فرار كردند.
🌸واقعیت آن است كه رسول گرامی اسلام با جریان نیرومندی به نام قریش، در میان اصحاب خود، روبرو بوده است. بسیاری از حوادث دوران حیات مبارك حضرتش در درگیری با این گروه گذشته است.
🍀قریش در دو جبهه با پیامبر اكرم(ص) و منویات او مبارزه می كرده است: عده ای در صف مبارزه علنی بودند، و عده ای هم در میان مسلمانان خود را جای دادند.
🌼آیا جای تأمل نیست اگر بدانیم در آیات مكی قرآن از سه گروه مؤمنان، مشركان و كسانی تحت عنوان «فى قلوبهم مرض»(مدثر/31)، یادمی شود.
📌این گروه اخیر چه كسانی هستند كه اسما مسلمانند، ولی واقعا نه؟
آیا این گروه عده ای از قریش نیستند كه به طمع دستیابی به ثمرات پیروزی احتمالی اسلام خود را در جمع مسلمانان جای دادند؟!
🌸البته طبیعی است كه همه قریش منافق نبوده اند، و در میان آنان ـ به خصوص در میان توده عوام آن ـ بوده اند بسیاری كه به راستی ایمان داشته اند، ولی این گروه رهبری قریش را در دست نداشته اند.
☘️این جریان را عمر در مذاكره خود با ابن عباس برملا می كند؛ آن جا كه می گوید: ای ابن عباس! علی شایسته ترین فرد برای احراز خلافت بود، ولی قریش نمی توانست هم پیامبری و هم خلافت را در دست بنی هاشم ببیند. لذا قریش خلافت را برای خود برگزید و كاری درست و موفق بود! (الكامل فى التاریخ3/24 ـ شرح ابن ابی الحدید3/107 ـ تاریخ بغداد2/97)
💥سران قریش كه از ابتدا نیز ایمان به اسلام نیاوردند و هرگز محبت اهلبیت را در دل نداشتند، تصمیم گرفتند مهار خلافت را در دست گیرند، و در رقابت با بنی هاشم به برتری دست یابند. با توطئه، تطمیع و ارعاب جو عمومی را در دست گرفتند.
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#سیره
📚✨📚✨📚
✅پرسش:
در شهر ما دعانويسايي هستن که مشکل مردم و حل ميکنند و مراجعه کننده زياد دارن آيا ميشود به بعضي از دعانويسا اعتماد کرد؟ نظر قرآن در مورد دعانويس چي هست؟
🌺پاسخ:
دعانويسي در منابع روايي وارد شده است و مطابق دستوراتي که از اهل بيت عليهم السلام رسيده ميتوان دعا نوشت
🌼ولي مراجعه به اين افرادي که به نام دعا نويس هستند به هيچ وجه توصيه نمي شود زيرا غالبا افرادي هستند که مطابق دستورات اهل بيت عليهم السلام انجام نمي دهند و حتي بعضي از آنها از سحر و جادو استفاده ميکنند که بسيار خطرناک هستند.
🍀اگر نياز به دعا نوشتن داريد خودتان از منابع و کتاب هاي معتبر بنويسيد و به هيچ وجه زندگي خود را به دست اينگونه افراد ندهيد
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیثی
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
اگر تجملاتي زندگي کردن حرام است و بايد در سطح مردم زندگي کرد، چرا امزاده ها و حرم هاي ائمه طلاکوبي هست؟ يا قرآن طلايي هست؟
اگر در پاسخ مي گوييد وقف مي کنند مردم. مگر وقف براي فعل حرام لازم الاجراست؟
🌺 پاسخ:
📌اولا امام زاده ها تجملاتي زندگي نکردند. بلکه بعد از مرگشان براي آنان بقعه ساختند.
📌ثانيا اين بقعه ها براي مردم، حالت اعتقادي دارد. ولي در جهان امروز، به عنوان مراکز توريستي نيز کاربرد دارد. ايران به علت داشتن چنين اماکن تاريخي و زيبا مي تواند پذيراي توريست و درآمد فراوان شود.
🌸به عبارتي؛ اگر چه مردم عادي چنين هرينه کردند تا ثواب معنوي کسب کنند- که ان شاء الله کسب مي کنند- ، جامعه نيز مي تواند با برنامه زيري درست از آن هرينه ها، با ارزش افزوده به مراتب بيشتر کسب سود نمايد و فقر را از خود بيرون کند.
📌ثالثا در نهايت بايد عرض نمود که زندگي تجملاني چون در انسان خوي فرعوني ايحاد مي کنند و سبب نا اميدي مردم عادي مي گردد، حرام است. اما در مورد بقعه امام زادگان هيچ يک از دو مسئله فوق وجود ندارد. زيرا اولا مردم خودشان با کمال ميل اين کار را انجام مي دهند پس سبب نا اميدي نمي شود. ثانيا در دوران زندگاني امام زادگان نيست. پس سبب تغيير در خوي و خصلت آنان نيست.
☘️هم چنین سبب مي شود که آن مکان به يک مکان توريستي مخصوصا توريست زيارتي تبديل گردد که ايجاد درامد براي مردم خواهد نمود.
با اين توضيح معلوم مي گردد که اشکال فوق وارد نيست.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
🌺امام سجاد علیه السّلام فرمودند: قَدِّمُوا أمرَ اللّه و طاعَتَهُ و طاعَةَ مَن أوجَبَ اللّه طاعَتَهُ بَينَ يَدَيِ الاُمورِ ؛
☘️فرمان خدا و طاعت او و طاعت كسى را كه طاعتش را واجب كرده است ، بر همه چيز مقدّم بداريد .
📚تحف العقول ، ص 254
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#جدیث
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
مباهله به چه معناست و آیا در زمان حاضر نیز می شود با مخالفان اسلام مباهله کرد؟
🌺 پاسخ:
مباهله در لغت عرب به معني درخواست عذاب بر مخالف در اعتقاد است .
🌸براي اولين بار پيامبر(صلی الله علیه و آله) آماده شد تا با سران مسيحي منطقه نجران به مباهله برخيزد و حتي دست حسن و حسين را گرفت و با دختر و داماد خود در گوشه بيابان حاضر شد، و منتظر آن گشت كه سران مسيحي نجران از اسقف و كشيش براي مباهله حاضر شوند. ولي آنان با مشاهده آيات صدق پيامبر عقب نشيني كرده و پرداخت جزيه را بر مباهله برگزيدند.
☘️اين معجزه يعني مباهله براي اثبات صدق ادعا در قلمرو عقائد باقي و پايدار است و هم اكنون نيز اين دعوت باقي است و لازم است به سمع مخالفان اسلام برسد. آنان از هر فرقه و گروهي باشند اگر به خدا ايمان دارند، در سرزمين دور از اجتماع آماده مباهله باشند و طرفين بر عليه يكديگر از خدا عذاب بطلبد، آنگاه ببينند عذاب خدا فرود مي آيد يا نه و اگر فرود مي آيد كدام يك از دو طرف را طعمه خود قرار مي دهد؟
✍️مرحوم علامه طباطبائي در مورد مباهله چنين مي گويد:
هر فرد با ايمان با تأسي به نخستين پيشواي اسلام مي تواند در راه اثبات حقيقتي از حقائق اسلام با مخالف خود به مباهله بپردازد و از خداوند براي او درخواست عذاب كند.
و هر فردي از مسيحيان و كليميان كه بخواهند اين معجزه الهي را از نزديك مشاهده كنند. مي توانند با فردي از افراد با ايمان اسلام در مورد حقانيت اسلام به مباهله بر خيزند و نتيجه آن را با ديدگان خود مشاهده نمايند.
🌸امام صادق (علیه السلام) به ياران خود همين دستور را مي داد كه مخالفان را به مباهله دعوت كنند. يكي از ياران آن حضرت به نام ابو مسروق به حضرتش گفت: من با مخالفان با آيه «وَاُولِي الأمْرِ مِنْكُمْ»(۱) بر فضيلت و پيشوائي شما استدلال مي كنم آنان مي گويند اين آيه مربوط به فرماندهان سپاه است و وقتي با آيه «اِنَّما وَلِيُّكُم اللهُ وَرَسُولُهُ...» (۲) بر امامت علي(ع) احتجاج مي كنم، مي گويند: اين آيه مربوط به افراد با ايمان است نه شخص خاصي و هر موقع با آيه «اِلّا المَوَدَّةَ فِي القُرْبي» (۳) استدلال مي كنم، مخالفان مي گويند: اين آيه مربوط به تمام بستگان پيامبر است!
👈امام صادق (علیه السلام) در پاسخ او فرمود: در این صورت، آنان را به مباهله دعوت كن . آنگاه نحوه مباهله را بيان كرد و فرمود: چيزي نمي گذرد مگر اينكه آثار مباهله ( نزول عذاب) را مشاهده مي كني. (۴)
پی نوشت ها :
۱.نساء/۵۹ .
۲. مائده/۵۵.
۳. مائده/۵۵.
۴. كافي، ۲/ كتاب دعا، باب مباهله.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
#تاریخی
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
در بعضي دعاها گفته شده که بعد از ان تفعل بي حاجت خود را بخواهد. اگر ممکنه چند دعا جامع که جايگزين ان تفعل باشد بفرماييد
🌺پاسخ:
بستگي به نياز شخص دعا کننده دارد.
✨مي توان براي عاقبت به خيري ، بي نيازي ، پاک شدن از گناهان و رذائل اخلاقي ، داشتن اولاد صالح و سالم ، قدرت فهم دين و افزايش معرفت، توفيق خدمت به دين و مردم، توفيق ياري امام زمان عليه السلام و شهادت در محضر ايشان و اخلاص و کسب فضائل اخلاقی و..... ميتوان دعا کرد.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
💎قاعدهی حکومت و اقتدار و قدرتمداری در جامعهی اسلامی
🌺قاعدهی حکومت و اقتدار و قدرتمداری در جامعهی اسلامی، با غدیر معیّن شد و پایهگذاری شد؛ اهمّیّت غدیر این است. اهمّیّت غدیر فقط این نیست که امیرالمؤمنین را معیّن کردند؛
☘️این هم مهم است امّا از این مهمتر این است که ضابطه را معیّن کردند، قاعده را معیّن کردند؛ معلوم شد که در جامعهی اسلامی، حکومت سلطنتی معنا ندارد، حکومت شخصی معنا ندارد، حکومت زَر و زور معنا ندارد، حکومت اشرافی معنا ندارد، حکومت تکبّر بر مردم معنا ندارد، حکومت امتیازخواهی و زیادهخواهی و برای خود جمع کردن و افزودن معنا ندارد، حکومت شهوترانی معنا ندارد؛ معلوم شد که در اسلام اینجوری است.
🌸این قاعده در غدیر وضع شد. وقتی این قاعده وضع شد، آنوقت «یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم»؛ دیگر دشمنها از اینکه بتوانند مسیر این دین را تغییر بدهند مأیوس میشوند؛ چون مسیر دین آنوقتی تغییر پیدا میکند که آن نقطهی اصلی، آن هستهی اصلی تغییر پیدا کند؛ یعنی هستهی قدرت، هستهی مدیریّت، هستهی ریاست؛ اگر تغییر پیدا کند، همهچیز تغییر میکند.
📚بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مختلف مردم به مناسبت عید غدیر ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#آیت_الله_خامنه_ای
#مقام_معظم_رهبری
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
آیا انجام #مباهله باید توسط معصوم باشد؟ افرادی مثل من وشما هم مجوز انجام مباهله را داریم؟
🌺پاسخ:
📌اولا: با توجه به شأن نزول آیۀ شریفۀ مباهله که روی سخنش تنها به پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) است، شاید گفته شود که مباهله مخصوص زمان پیامبر است، ولی این سخن درستی نیست و نمی توان مباهله را ویژۀ زمان پیامبر(ص) دانست، بلکه دیگر مؤمنان نیز می توانند مباهله کنند.
📌ثانیا : شکی نیست که آیۀ شریفۀ مباهله یک دستور کلی برای دعوت به مباهله به مسلمانان نمی دهد بلکه روی سخن در آن تنها با پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) است، ولی این موضوع مانع از آن نخواهد بود که مباهله در برابر مخالفان یک حکم عمومی باشد و افراد با ایمان که از تقوا و خدا پرستی کامل برخوردارند هنگامی که استدلالات آن ها در برابر دشمنان بر اثر لجاجت به جایی نرسد، آن ها را دعوت به مباهله کنند.(1)
📌ثالثاً: از روایاتی که در منابع اسلامی نقل شده نیز عمومیت این حکم استفاده می شود؛ مرحوم کلینی، در کافی حدیثی از امام صادق (علیه السلام) نقل کرده که به یکی از اصحاب خویش فرمود: «اگر مخالفان سخنان حقت را نپذیرفتند آن ها را به مباهله دعوت کن.»(2)
☘️از این رو می توان معتقد بود که هر کس با حفظ شرایطی برای اثبات حقانیت خویش در مقابل دشمنان ایمانی اش، بتواند مباهله کند.
___________
(1) مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج 2، ص 589.
(2) کلینی، الکافی، ج 2، ص 513.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#سیره
🌹روز مباهله گرامی باد🌹
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
چطور مسخره شدن توسط ديگران را تحمل کنيم؟
🌺پاسخ:
داشتن روابط دوستانه در دوره هاي مختلف زندگي براي ارضاي نيازهاي عاطفي و کسب اطلاعات و مهارت هاي زندگي و رشد ضرورت دارد. ولکن اينکه چه کسي را به عنوان دوست انتخاب کنيم از اهميت بالايي برخوردار است.
☘️خوب است که انسان دوستاني داشته باشد و کساني را براي دوستي انتخاب کند که تاييد کننده و مهربان و همراه او باشند.
💥در شرايطي که دوستان شما را مسخره مي کنند، بهتر است که👈 اولا آرامش و خونسردي تان را حفظ کنيد.
📌بحث کردن شما با آنها ، عصباني شدن شما و رقابت شما اشتباه است و اين باعث مي شود که شما که تنها هستيد بازنده باشيد و نهايتا احساس بدي داشته باشيد. بهتر است که وارد اين رقابت نشويد زيرا شما بازنده اين رقابت هستيد.
✔️اگر شما در اين رقابت شرکت نکنيد و پاسخ آنها را ندهيد آنها نهايتا خود خسته مي شوند و اين کار را رها مي کنند.
🍂اگر شما را مسخره مي کتند کاملا به مسخره کردن انها بي تفاوت باشيد و به حرف هاي خود ادامه دهيد. آرامش خود را حفظ کنيد و انگار که حرف هاي آنها را نمي شنويد، نشان دهيد که آرام هستيد و اين حرف ها شما را عصباني نمي کند.
👈هدف آنها عصباني کردن و واکنش گرفتن از شماست و شما نبايد آنها را به هدفش برسانيد. معمولا ضعف در برابر چنين رفتارهايي باعث مي شود که فرد مسخره کننده در کار خود مصر شود.
🌱 اگر شما از خود ضعف نشان دهيد يعني عصباني شويد، لجبازي کنيد يا منزوي شويد فرد مقابل به هدف خود رسيده است. شما نبايد به بازيچه ديگران تبديل شويد.
🌸خوب است که منطقي و قاطع باشيد. اگر از رفتار ديگران ناراحت مي شويد يا بايد بي اعتنا باشيد يا اينکه بصورت جدي به آنها بگوييد که کار شما باعث ناراحتي من مي شود و مثلا از محيط خارج شويد. 👈شما نبايد به آنها نشان دهيد که حرکت آنها باعث بهم ريختن شما شده است.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#ارتباط
✨امید نجات!
🌺مدّتی مواظبت کن از قلب خود و اعمال و حرکات و سکنات خود را تحت مداقّه (حسابرسی دقیق) آورده و خفایای قلب را تفتیش کن و حساب شدید از او بکش.
👈 مثل اینکه اهل دنیا از یک نفر شریک حساب می کشند هر عملی را که شبهۀ ریا و سالوسی در اوست ترک کن هر چند عمل خیلی شریفی باشد. حتی اگر دیدی واجبات را در عَلَن کردن خالص نمی توانی انجام دهی، در خفا بکن. ...
🍀(و) با جدیّت کامل و مجاهدۀ شدید قلب خود را از لوث شرک پاک کن.مبادا خدای نخواسته با این حال از این عالم درگذری که کارت زار است. و امید نجات به هیچ وجه برایت نیست.
📚 امام خمینی ، چهل حدیث ، نشر فرهنگی رجاء، 1368 ، ص 45 و 46.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#امام_خمینی رحمه الله علیه
#نکته
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
چرا خداوند عالم ذر را از حافظه انسان ها پاک کرد؟ اگر در حافظه مان بود شايد راحت تر با خدا ارتباط داشتيم.
🌺 پاسخ:
عالم ذر تفاسير مختلفي دارد:
🌸مثلا گفته اند منظور از عالم ذر همان فطرت انساني است. يعني انسان ها با فطرت خداشناسي به دنيا امده اند. از همه انسان ها که بپرسيد خداوند وجود دارد يا نه ؟ بر اساس فطرت پاکي که بر آن خلق شده اند جواب مثبت مي دهند. هر چند در ادامه راه ممکن است نداي اين فطرت را فراموش کنند.
☘️اما اگر تتفسیر رایج مبتنی بر ظاهر آیات و روایات را بپذيريم که عالم ذر يعني به صورت ذره اي بوده ايم که به سوالي از طرف خداوند جواب داده ايم ممکن است اين سوال پيش بياييد که چرا فراموش کرده ايم؟ در جواب بايد بگوييم که حکمت خداوند در اين امر را به صورت دقيق نمي دانيم. شايد قطع ارتباط انسان از عالم غيب و ايمان بر اساس عقل از جمله اين حکمت ها باشد.
💥مشرکين از پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم مي خواستند که فرشته بر آنها نازل شود. و پيامبر يک شخص معمولي مانند آنها نباشد. اما خداوند در قرآن مي فرمايد که اگر چنين مي کردم و شما بعد از آن ايمان نمي آورديد شما سريعا دچار عذاب مي شديد و نابود مي شديد. خداوند مي خواهد ما آزادانه و بر اساس عقل و اختيار راه درست را انتخاب کنيم
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
چگونه امکان دارد صحابه رسول خدا بعد ایشان سخنان آن حضرت در مورد حضرت علی (علیه السلام) در روز غدیر را فرمواش کنند ویا نادیده بگیرند و یا برخلاف آن عمل کنند؟
قسمت دوم(آخر):
🌺پاسخ:
اعتراضات اولیه انصار نیز با فریب و حتی ترور بعضی از سران آنان (داستان سعد بن عباده، قتیل الملائكة) سركوب شد.
عوام قبائل هم كه عادتی جز پیروی از شیوخ نداشتند، سكوت اختیار كردند و رأی سران را پذیرفتند. و این اكثریت دلخواه قریش را تأمین می كرد.
☘️آن ها كسانی بودند كه از جیش اسامه تخلف كرده و علی رغم تاكید رسول خدا صلی الله علیه و آله، همراه اسامه از مدینه بیرون نرفتند.
🍃تحصن اصحاب خاص پیامبر در منزل امیر المؤمنین، و آتش زدن درب منزل آن حضرت در اعتراض به همین جریان واقع شد.
📌توجیه دوم:
عده دیگر قاطبه مردم از قریش و غیر قریش بودند كه اكثریت غالب اصحاب را تشكیل می دادند. آنان هم پیامبر(ص) را مقدس می دانستند، و هم به اهلبیت(ع) احترام می گذاردند، كه نمونه های تاریخی زیادی در دست است.
🌸اینان وقتی با كار انجام شده سقیفه مواجه شدند مقاومت زیادی نشان نداند، و حتی در مواجه با سرزنش های برخی شیفتگان حضرت علی علیه السلام، از جمله زهرای مرضیه سلام الله علیها، می گفتند: اگر علی زودتر می آمد با او بیعت می كردیم.
🌱حتی عده ای از آنان نزد حضرت علی علیه السلام آمدند و اظهار وفاداری به او كردند كه علی علیه السلام از آنان خواست فردا در جای معینی جمع شوند، اما جز چند نفر محدود نیامدند.
اینان مشكلشان بغض اهلبیت علیهم السلام نبود، بلكه مشكل بی بصیرتی و عدم آگاهی داشتند.
✍️نكته نهایی:
در نظام قبیلگی عجیب نیست، اگر حمایت خیلهای انبوه مردم را از یك رأی باطل و غیر قابل قبول ببینیم.
در نظام قبائلی معمولا شیوخ قبیله فكر می كنند و تصمیم می گیرند، و بقیه مردم تبعیت می كنند و به نفع آن فریاد می كشند.
این همان اتفاقی است كه در جریان سقیفه واقع شد.
💥اینان خیلی راحت از شیوخ خود تبعیت كردند، به خصوص كه عده شیفتگان علی(ع) را اندك و جبهه مقابل را كثیر یافتند؛ و باز به خصوص وقتی جلوگیری از تفرقه مسلمین اسباب دست دشمنان اهلبیت(ع) شد؛ و از این رو تماشاگر آتش گرفتن درب خانه حضرت علی(ع) شدند.
👈برای آن كه از نفوذ تعصبات جاهلی در میان عرب صدر اسلام نسبت به قبیله و نظام قبائلی بیشتر مطلع شوید، مطالعه كتاب تاریخ تحلیلی اسلام نوشته دكتر سید جعفر شهیدی مفید است.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#سیره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸ماجرای نزول سوره هل اتی
چریان روز ۲۵ ذی الحجه چیست؟
روز 25 ذی الحجه، سالروز نزول آیات ابتدایی سوره هل اتی (سوره انسان) در شان آل عبا، پس از سه روز روزه و انفاق افطارشان به مسکین و یتیم و اسیر بوده است..
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مناسبتی
#ذی_حجه
#اهل_بیت علیهم السلام
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
در هر کاري که رفتم نتونستم خوب کار کنم و بسيار سست بودم؛ هر چه قدر سعي کردم اما نشد. لطفا دعا يا ذکري براي از بين بردن سستي بفرمایید
🌺پاسخ:
از کارهاي که در آموزه هاي ديني از آن نهي شده، کسالت و تنبلي است، و ائمه (علیهم السلام) از اين خصلت نکوهيده به خداوند پناه مي بردند.
🍀برخي از دعاهايي که از ائمه (علیهم السلام) در اين زمينه رسيده، عبارت است از:
1.📌 مسعده فرزند صدقه مي گويد: از امام صادق (علیه السلام) درخواست دعايي کردم که در حاجت هاي بزرگ خداوند را به آن بخوانم، حضرت فرمود دعاي پدر بزرگم امام سجاد (علیه السلام) را به تو تعليم مي دهم...که در اين دعا، حضرت سجاد (علیه السلام) از کسالت و تنبلي پناه به خدا مي برد: "...وَ أَعُوذُ بِکَ مِنَ الْکَسَلِ وَ الْفَشَل..."؛[1] و پناه مىبرم بتو از بي حالى، و سستى... .
2. 📌در فرازي از دعاي روز چهار شنبه از امام علي (علیه السلام) که توصيه به خواندن آن شده، چنين آمده است: "اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِکَ مِنَ النِّسْيَانِ وَ الْکَسَلِ وَ التَّوَانِي فِي طَاعَتِکَ وَ الْفَشَل"؛[2] خدايا به تو پناه مي برم از فراموشي و تنبلي و سستي و بي حالي در انجام وظايفي که به عهده من گذاشتي... .
3.📌 در قسمتي از مناجات پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) چنين آمده است: "وَ امْنُنْ عَلَيْنَا بِالنَّشَاطِ وَ أَعِذْنَا مِنَ الْفَشَلِ وَ الْکَسَل..."؛[3] خدايا بر ما منت گذار و نشاط و شادابي به ما عنايت کن و از کسالت و سستي ما را نگهدار...
🌸گفتني است که نقش و جايگاه تلاش و کوشش در زدودن خصلت هاي نکوهيده، به همراه توسل و دعا نبايد مورد غفلت قرار گيرد.
پی نوشت:
[1] مفيد، الأمالي، ص 244
[2] البلد الأمين و الدرع الحصين، ص 128
[3] بحار الأنوار، ج 91، ص 124،
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
آيه دوم سوره اخلاص ، چه معني است؟
🌺پاسخ:
آيه ي دوم سوره اخلاص: « اللَّهُ الصَّمَدُ »
ترجمه ي آيه: خداوندى است كه همه نيازمندان قصد او مىكنند؛ (1)
🌸تفسير آيه :
در تفسير «صمد» در حديثى مىخوانيم كه: «محمّد بن حنيفه» از امير مؤمنان على عليه السّلام در باره «صمد» سؤال كرد حضرت عليه السّلام فرمود:
🍀«تأويل صمد آن است كه او نه اسم است و نه جسم، نه مانند و نه شبيه دارد، و نه صورت و نه تمثال نه حدّ و حدود، نه محل و نه مكان، نه «كيف» و نه «اين» نه اينجا و نه آنجا، نه پر است و نه خالى، نه ايستاده است و نه نشسته، نه سكون دارد و نه حركت، نه ظلمانى است نه نورانى؛ نه روحانى است و نه نفسانى، و در عين حال هيچ محلى از او خالى نيست، و هيچ مكانى گنجايش او را ندارد، نه رنگ دارد و نه بر قلب انسانى خطور كرده، و نه بو براى او موجود است، همه اينها از ذات پاكش منتفى است»
✍️ اين حديث به خوبى نشان مىدهد كه «صمد» مفهوم بسيار جامع و وسيعى دارد كه هرگونه صفات مخلوقات را از ساحت مقدسش نفى مىكند.(2)
پی نوشت:
1.ترجمه استاد مکارم شيرازي
2.برگزيده تفسير نمونه ج5 617
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
🌹سالروز بازگشت آزادگان عزیز، اسوه های صبر و مقاومت مبارک باد..🌹
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مناسبتی
📚✨📚✨📚
✅پرسش:
درلحظه ظهور سفياني ميگن که شامات ياعراق وسوريه کلا به اشغال کفاردرمياد دراين صورت حرمين ائمه چي ميشه؟ نبش قبرهم احتمالش هست؟
🌺پاسخ:
اين مناطق محل درگيري است و اينگونه نيست که تمام عراق به دست ايشان بيافتد البته شامات را تصرف مي کنند
☘️در روايات چيزي از نبش قبر عتبات عنوان نشده و قطعا اين قبور مطهر مورد عنايت خداوند است و حرمت آن حفظ خواهد شد
شايد آسيبي وارد شود و تخريب شود ولي نبش قبر نخواهد بود زيرا اين کار هتک حرمت است و اتفاق نخواهد افتاد
🌸در زمان عباسيان بارها قبر امام حسين عليه السلام تخريب شد ولي نبش نبوده است
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیثی
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
جواني هستم که بر اثر تقلين اطرافیان، ترسی در وجودم می افتد که باعث می شود دير ياد بگيرم يا نمي توانم ياد بگيرم. مدام با سرزنش اطرافيان روبرو مي شوم و مرا خنگ و .. خطاب می کنند. آيا دعا يا ذکر هست ؟ راهنمایی بفرمایید
🌺پاسخ:
به خودتان تلقين کنيد که اينگونه که ديگران ميگويند نيستم و البته بايد حواستان را به تمام جوانب زندگي و آداب معاشرت کاملا جمع کنيدو مراقب باشيد.
📌يک عدد انگشتر حديد چيني به دست کنيد.
☘️بعد از هر نمازي اين دعا خوانده شود
سُبْحانَ مَنْ لا يَعْتَدي عَلي اَهْلِ مَمْلَکَتِهِ سُبْحانَ مَنْ لا يُاخِذُ اَهْلَ الاَرْضِ بِألْوانِ الْعَذابِ سُبْحانَ الرَّئُوفُ الرَّحيم اَللّهُمَّ اجْعَلْ لي في قَلْبي نُوراً وَ بَصَراً وَ فَهْماً وَ عِلْماً اِنَّکَ عَلي کُلِ شَيءٍ قَدير.
🌸تکرار زياد اين ذکربِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ لا حَوْلَ وَلاقُوَّهِ اِلاّ بِاللَّهِ الْعَلِىِّ الْعَظيمِ.
🌼قرائت قرآن و مسواک زدن و خوردن کندر و مويز هم مناسب است
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
💎انرژی هستهای نیاز قطعی فردای کشور ما است
🌸یک عدّهای متأسّفانه تحت تأثیر همین حرفهای دشمن میگویند «آقا [انرژی] هستهای به چه درد ما میخورد؟» همینهایی که در روزنامهها و مانند اینها گاهی یک چیزی مینویسند.
✨من [قبلاً] گفتم که [انرژی] هستهای نیاز قطعی فردای کشور ما است. ما تا چند سال دیگر حدّاقل به بیست هزار یا سی هزار مگاوات برقِ ناشی از انرژی هستهای نیاز داریم؛ که این را از راه دیگر نمیتوانیم به دست بیاوریم یا مقرونبهصرفه نیست. خب آن روزی که ما احتیاج پیدا کردیم، چه کار کنیم؟ برویم درِ خانهی چه کسی؟ از آمریکا، از اروپا درخواست کنیم، گدایی کنیم که آقا بیایید به ما برق هستهای بدهید یا بیایید برای ما غنیسازی راه بیندازید؟ می کنند؟
☘️ما امروز بایستی فکر فردا را بکنیم. این نیازها، نیازهایی نیست که در ظرف شش ماه و یک سال و دو سال تأمین بشود، اینها را باید از قبل آماده کرد؛ ما این را آماده کردهایم، زمینهاش را فراهم کردهایم. خب با اینکه حالا در برجام خسارت فراوانی در این زمینه به ما وارد شد، امّا خوشبختانه اصل این کار محفوظ است و کارهای بزرگ و خوبی هم در این زمینه دارد انجام میگیرد؛ دشمن این را نمی خواهد
📚بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#آیت_الله_خامنه_ای
#مقام_معظم_رهبری
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
مادر حضرت باقر عليه السلام چه کسي است ؟
اگر حضرت فاطمه بنت حسن سلام الله عليها هستند پس مگر نه اين است که ايشان نوه امام حسن مجتبي عليه السلام هم هستند و مگر نسل حضرت رسول الله (صلی الله علیه و اله) از دختر ادامه نيافته پس آيا مي شود گفت که امام زمان ( عج ) از فرزندان امام حسن مجتبي عليه السلام هم هستند؟
🌺پاسخ:
بله مادر امام باقر فاطمه دختر امام حسن مجتبي عليه السلام است.(1)
☘️ و امام باقر از طرف پدر حسيني و از طرف مادر حسني هستند لذا به امام باقر مي گويند هاشمي از دو هاشمي و علوي از دو علوي و فاطمي از دو فاطمي و يا فرزند دو برگزيده.
🌸امام باقر اولين مولودي است که هم از نسل امام حسن است و هم از نسل امام حسين عليهماالسلام و چون بقيه امامان دوازده گانه شيعه از اولاد امام باقر عليه السلام اند
🌼بنابراين همه آنها هم حسني هستند و هم حسيني در اين صورت امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف از پدر به امام حسين نسب ميبرد و از مادر به امام حسن علیهم السلام
پي نوشت
1. شيخ مفيد الارشاد قم، کنگره شيخ مفيد، چاپ اول، 1413ق، ج 2 ص 155
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#سیره
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
من شنيدم در آخرالزمان بر اثر امتحانات الهي خيلي از مردم ريزش ميکنند.
پس اگه اين جوريه چه کسايي از امام زمان عج دفاع ميکنند.
يا همين آدما به خاطر راهي که رفته اند پشيمون شده و به سپاه امام مي پيوندند؟
🌺 پاسخ:
درست است که در فتنه هاي آخر الزمان بسياري از مردم گرفتار شده و به منحرف مي شوند ولي با ظهور امام زمان(عج) و بر پايي حکومت عدل مهدوي اکثر انسان ها اين عدالت و حکومت را پذيرفته و به آن حضرت ايمان مي آورند البته بايد توجه کرد: ياران حضرت را سه گروه تشكيل ميدهند:
1.📌 313 نفر ياران خاص كه در ابتداي ظهور خدمت حضرت اجتماع ميكنند؛
2.📌 لشكر و گروه ده هزار نفري كه با اجتماع آنان خروج صورت ميپذيرد(نعماني، بيتا: ص307).
3. 📌عموم شيعيان و ارادتمندان كه در طول حركت امام مهدي(ع) به ايشان ملحق ميشوند.
👈اين سه دسته در زمان هاي مختلف به حضرت مي پيوندند آن 313 نفر در لحظات ابتدايي به امام ملحق شده و به عنوان فرماندهان و واليان حکومت حضرت در خدمت و در دفاع حضرت حضور دارند.
☘️ بعد از اين که قيام حضرت علني شد آن 10 هزار نفر به حضرت مي پيوندند و در ادامه مسير قيام عموم شيعيان به عنوان ياران حضرت به آن حضرت ملحق مي شوند
🌸 و آنگاه که حکومت مهدوي مستقر شد و مردم جهان به حضرت ايمان آوردند آنها نيز در اين مسير به ياري حضرت مي پردازند.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
💎مسلمانانها چقدر غافلند که دنیای خود را هم نمیخواهند!
☘️مسلمانانها چقدر غافلند که دنیای خود را هم نمیخواهند. کفار به آنها رشوه میدهند و صدها برابر آن را از آنها پس میگیرند.
🌸البته به هر کس رشوه نمیدهند، بلکه به رؤسا و شخصیتهای سیاسی و ملی رشوه میدهند تا آسان بتوانند بر اوضاع ملت و مملکت مسلط شوند، بدین ترتیب برای رشوهخواری حتی دنیای خود را میبازیم!
📚در محضر بهجت ، ج 2، ص 73، نکتۀ 700
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#در_محضر_علما
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
در لحظاتي که خيلي عصباني هستيم و ممکنه حرف يا عمل ناشايستي انجام بديم بايد چه کنيم ذکر يا سوره اي که خيلي سريع آدم رو آروم کنه هست؟
🌺پاسخ:
دستورات مختلفي وجود دارد:
1. 📌در حدیثی پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید : إنّ الغضب من الشّيطان. 1
☘️عصبانیت از ناحیه شیطان است
بنابراین گفتن ذکر شريف «اعوذ بالله من الشيطان الرجيم» در هنگام عصبانیت مناسب است
2. 📌در حديثي وارد شده که ابليس به حضرت موسي گفت: از خشم بپرهيز و زماني که خشمگين شدي بگو (لا حول و لا قوه الا بالله العلي العظيم) که در اثر آن خشم تو فرو مي نشيند.2
3. 📌 توصیه شده در هنگام عصبانیت صلوات فرستاده شود و بعد این دعا خوانده شود:
☘️اللهم صل علی محمدٍ و آل محمدٍ. اللهم اغفِر ذَنبِی وَ اذهِب غَیظَ قَلبِی وَ اَجِرنِی مِنَ الشَّیطانِ الرَّجِیم و لا حَولَ و لا قُوَةَ اِلّا بِالله العلی العَظِیم.3
4. 📌 ابو سعيد خدري از پيامبر (صلي الله عليه و آله) نقل مي کند که حضرت فرمود: غضب جرقه اي است که در قلب انسان قرار مي گيرد، آيا نمي بينيد که چشمان او سرخ و رگ هاي او متورّم مي شود. کسي که چنين حالتي در خود مشاهده کرد، صورتش را بر زمين گذارد (و براي خدا سجده نمايد) به يقين هرکس چنين کند و به درگاه خدا پناه برد و از او رفع شيطان و خشم را بخواهد، آرامش مي يابد.4
5. 📌 تغيير حالت دادن دادن نیز در احادیث توصیه شده است. یعنی اگر شخص عصباني نشسته، بايستد و اگر ايستاده بنشيند و يا از محل دور شود و خود را به کار ديگري مشغول سازد. اين تغيير حالت در فرونشاندن آتش خشم بسيار موثر و مفيد است
🌼امام صادق (عليه السلام) از پدر بزرگوارش امام باقر (عليه السلام) روايت مي کند که در نزد ايشان درباره ي خشم سخن به ميان آمد و ايشان فرمود: همانا مرد خشمگين مي شود تا جايي که هرگز خشم او فرو نمي نشيند و خشنود نمي گردد و در اثر آن وارد جهنّم مي گردد، پس هر مردي که در حال ايستاده به خشم آمده بنشيند، زيرا در اين صورت به زودي پليدي شيطان بيرون مي رود و اگر نشسته بايد بايستد.5
6. 📌 توصیه دیگری که در احادیث بیان شده ، تماس بدني از طريق لمس می باشد
🍀امام صادق (عليه السلام) مي فرمايد: هر مردي که بر خويشاوند خود خشم گرفت، بايد به سوي او رود و به او نزديک شود و با او تماس گيرد، زيرا خويشاوند هنگامي که خويشاوند خود را لمس کند آرامش مي يابد.6
🔻قطعا در اینگونه مواقع باید حریم محرم و نامحرم مراعات شود
7. 📌در روايتي پيامبر(صلي الله عليه و آله) وضو و غسل را توصیه می فرماید :
(اذا غضب احدکم فليتوضا و اليغتسل فان الغضب من النار). هنگامي که يکي از شما خشمگين شد پس وضوء بگيرد و غسل کند، زيرا غضب از آتش است.7
8. 📌 ذکر يونسيه نیز به عنوان راهکار عمومی برای همه نوع گرفتاری توصیه عام دارد
"لا اله الا انت سبحانک اني کنت من الظالمين" 8
🍀در اين ذکر پناه به خدا ميبريم و او را تسبيح و تقدس ميکنيم .و به اشتباهات و خطاهاي خود اعتراف ميکنيم که هر رنج و گرفتاري که به ما ميرسد از خود ماست پس دست ما را بگير.
پی نوشت :
1. بحار الأنوار ج70، ص: 272
2. مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ج12، ص: 15
3. طبرسى، مكارم الأخلاق ، ص: 350
4. مجموعة ورّام ج1، ص: 123
5. وسائل الشيعة ج15، ص: 358
6. بحار الأنوار ج70، ص: 272
7. همان
8. سوره انبیاء ، آیه 87
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی