✅پرسش:
در بعضي احاديث با يک کار ساده همه ي گناهان بخشيده ميشود
مثل دوست داشتن ائمه و گريه بر سيد الشهدا
واقعا به اين سادگي گناهان بخشيده ميشود؟
🌺پاسخ:
بله؛ ولی بشرطها و شروطها.
دوست داشتنِ اهل بیت واقعا انسان را از گناه تطهیر می کند. منتها دوست داشتنِ واقعی؛ نه فقط ادعای دوستی. محب اهل بیت علیهم السلام باید دوستی خویش را در عمل نشان دهد وگرنه علاقه ظاهری نمی تواند چندان تاثیری در زندگی انسان داشته باشد. دلی پر از شوق گناه را چطور می توان جایگاه و ظرف محبت اولیاء الهی قرار داد.
🌱امیرالمومنین علی علیه السلام می فرماید: «من احبنا فلیعمل بعملنا و لیتجلبب الورع؛ هر که ما را دوست دارد باید مثل ما عمل کند و لباس پرهیزگاری را جامه و پوشش خود قرار دهد.» ( بحارالانوار، ج 1، ص 92)
☘گریه و اشک ریختن نوعی بیعت و امضا کردن پیمان و قرارداد دوستی با سید الشّهدا، در حقیقت ابراز انزجار و تنفّر از قاتلان حضرت، و نشانه پیوند قلبی با این بزرگواران است. اگر کسی واقعا با امام حسین علیه السلام بیعت کرده و بر راه و مسیر ایشان حرکت کند، قطعا تمام گناهانش بخشیده شده و جایگاهش بهشت خواهد بود. اما اشک بی معرفت و به دنبال آن ارتکاب گناه و نافرمانی پروردگار، هیچ تاثیر خاصی بر بخشش گناهان نخواهد داشت.
🌸شهید مطهری رحمه الله علیه در مورد گریه بر اباعبدالله می فرمایند «اشکی که ما برای او می ریزیم، در مسیر هماهنگی روح ما باشد، روح ما پرواز کوچکی با روح حسینی بکند، ذره ای از همت او،ذره ای از غیرت او، ذره ای از حریت او، ذره ای از ایمان او، ذره ای از تقوای او، ذره ای از توحید او در ما بتابد، و چنین اشکی از چشم ما جاری شود، آن اشک هر چه دلتان بخواهد قیمت دارد. اگر گفتند به اندازه یک بال مگسش هم یک دنیا ارزش دارد، باور کنید.» (حماسه حسینی، ج۱، ص ۱۰۰)
👈پرسش از طریق شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅پرسش:
احساس ميکنم قسي القلب شده ام و در روضه هاي ائمه نميتوانم گريه بکنم. بايد چکار بکنم؟
🌺پاسخ:
گريه نکردن در مراسم عزاي اهل بيت عليهم السلام ممکن است دلايل مختلفي داشته باشد. در برخي از آنها ممکن است خودتان مقصر باشيد و بتوانيد برطرفش کنيد اما برخي نيز ممکن است غير اختياري باشد و اشکالي هم نداشته باشد.
🌱در روایتی از امیرمومنان علیه السلام آمده است: اشک چشم تنها به خاطر قساوت قلب خشک ميشود و قساوت قلب تنها به خاطر گناه زياد به وجود مي آيد.(1)
📍 اما بخشی از این تفاوت هایی که میان خود و دیگران میبینید هم به تفاوت در روحیه و طبیعت انسان ها بر می گردد. به همين خاطر که افراد در حالات روحي متفاوت هستند و بروز احساسات و حالات عاطفي در آنها متفاوت است.
🌸 در روايات فقط به بکا(گريه) توصيه نشده است. بلکه به تباکي(حالت گريه گرفتن) نيز توصيه شده و اتفاقا در برخي از روايات همان اجري که به بکا داده ميشود براي تباکي نيز در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر نمتوانید علاقه خود را با گریه ابراز کنید جور دیگری این علاقه را نشان دهید. شرکت در مجالس اهل بیت علیهم السلام، حالت تباکی گرفتن به خود در هنگام شنیدن روضه، کمک به مجلس اهل بیت، عمل به توصیه های اهل بیت و .... از راه هایی است که ارادت خود را به اهل بیت اثبات خواهید کرد.
🔹اما به هر حال برای اینکه بتوانید برای اهل بیت اشک چشم هم داشته باشید این توصیه ها را انجام دهید:
📌تقويت شناخت و بالا بردن محبت نسبت به اهل بيت عليهم السلام.
📌مطالعه سیره و تاریخ زندگی اهل بیت و مصیبت های وارده به آنها.
📌ترک گناه.
📌ترک ارزوهای طول و دراز دنیوی و غرق شدن در مادیات. پيامبر گرامي اسلام ـ صلي الله عليه و اله ـ ميفرمايد: لا تطول في الدنيا اَمَلَك فيقسوا قلبك. آرزويت را در دنيا طولاني مكن كه قساوت قلب مي آورد.(2)
📌پرهیز از پرخوري و پرخوابي و پرحرفي: پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و اله ـ مي فرمايد: «البطانه تقسي القلوب. پرخوري دل را سخت مي كند.(3)
📌دوری از استماع موسیقی حرام.
📌پرهیز از خنده زیاد و قهقه.
📌تلاوت قرآن.
...........................................
(1) وسائل الشیعه، ج16، ص45.
(2) همان، ج3، ص2611.
(3) نهج الفصاحه، ترجمه ابوالقاسم پاينده، ح1111
👈پرسش از طریق شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰فاطمه به چه معناست؟ و چرا پیامبر این اسم را برای دخترشان انتخاب نمودند؟
✍️پاسخ:
✅برخی از نام ها، همانند نام مقدس "فاطمه"؛ که خداوند آن را انتخاب نموده و به پیامبر(ص) الهام فرمود، باید با نام های دیگر متفاوت بوده و به نحوی، گوشه ای از ابعاد شخصیتی صاحب آن نام را در خود جای داده باشد. البته نیازی نیست که چنین نامی، منحصر در شخص مورد نظر بوده و سابقه قبلی نداشته و یا اینکه انتخاب آن برای دیگران ممنوع باشد.
نام فاطمه(س) از ریشه "فطم" به معنای کنده شدن و جدا شدن می آید[۱].
حال چرا دختر پیامبر(ص) بدین اسم، نامیده شد؟
روایات مختلفی در بررسی این موضوع وارد شده است و با وجود اینکه هر کدام از آنها به یک جنبه از دلایل می پردازد، ولی با مروری در همه آنها، تعارضی در مفاد آنها نمی یابیم، بلکه هر کدام از این روایات، به نوعی مکمل روایات دیگر می باشند. بر همین اساس، تعدادی از این روایات را جهت اطلاع نقل می نماییم:
الف: یونس بن ظبیان روایت می نماید که امام صادق(ع) از من پرسید: آیا میدانی که تفسیر فاطمه چیست؟ گفتم: مولای من! خودتان تفسیرش را بفرمایید. ایشان فرمودند: فاطمه(س) از هرگونه بدی و زشتی جدا شده بود (فطمت من الشر) و اگر مولی علی(ع) با او ازدواج نمی نمود، از ابتدای خلقت، هیچ شخص همتراز و صلاحیت داری برای ازدواج با او پیدا نمی شد.[۲]
ب: امام رضا(ع) به نقل از پدرانشان از پیامبر اکرم(ص) روایت می نمایند که ایشان فرمودند: به این دلیل اسم دخترم را "فاطمه" انتخاب نمودم، چون خداوند او و دوستانش را از آتش جهنم جدا نموده است[۳].
ج: امام باقر(ع) می فرمایند: زمانی که فاطمه(س) پا به دنیا گذاشت، خداوند به فرشته ای وحی نمود تا نام فاطمه را در زبان پیامبر(ص) جاری نماید، سپس خداوند، خطاب به فاطمه(س) فرمود که من تو را با علم و دانش پرورش داده و از هرگونه پلیدی جدا نمودم[۴]. و ...
در پایان، باید بدانیم که دختر گرامی پیامبر(ص) که طبق نقل تمام مسلمانان؛ چه شیعه و چه اهل سنت؛ پاره ای از تن ایشان بوده و آزار و اذیت ایشان، همانند آزار پیامبر(ص) می باشد[۵]، سزاوار انتخاب نام مناسبی بوده، تا گوشه ای از شخصیت و ابعاد معنوی این بانوی بزرگوار، با کمک این نام، به جهانیان معرفی شود. بر همین اساس، معتقدیم که خداوند، این نام مبارک را برای ایشان برگزیده است.
پی نوشت:
[۱] - ابن منظور، لسان العرب، ج ۱۲، ص ۴۵۴.
[۲] - مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج ۴۳، ص ۱۰، باب ۲، روایت ۱، مؤسسة الوفاء، بیروت، ۱۴۰۴ ه ق.
[۳] - همان، ج ۴۳، ص ۱۲، روایت ۴.
[۴] - همان، ج ۴۳، ص ۱۳، روایت ۹.
[۵] - صحیح بخاری ، ج ۴ ، ص ۲۱۹، دار الفکر، بیروت، ۱۴۰۱ ه ق.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
مقام علما بالاتر است یا شهدا؟‼️
👇👇👇
♨️سوال:
🔰مقام علما بالاتر است یا شهدا است؟
✍️پاسخ:
✅به این سوال به طور کلی نمی توان پاسخ داد، چون هم مقام شهدا و هم مقام علما مراتب دارد و همه با هم مساوی نیستند.
شهادت نقطه اوج كمال است.
پيامبر اكرم (ص) فرمود: فَوْقَ كُلِّ ذِي بِرٍّ بِرٌّ حَتَّى يُقْتَلَ الرَّجُلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَإِذَا قُتِلَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَلَيْسَ فَوْقَهُ بِرّ؛
بالاتر از هر كار خير و نيكي (كه به ذهن مي آيد)، نيكي برتري وجود دارد، ( اين پله هاي نردبان فوقيت ادامه مي يابد) تا مي رسد به آنجايي كه فردي در راه خدا كشته و شهيد مي شود، آن هنگامي كه شهادت امضا و محقق شد، بالاتر از آن، نيكي و مقام و منزلتي وجود ندارد.[۱]
امام خمينى رضوان الله تعالي عليه نیز فرموده اند: مقام شهيد چقدر مهم است كه همه حُجُب و پرده ها برداشته مى شود و (شهيد) كمال مطلق را ( با چشم دل خود) مىبيند. چون به اختيار، تمام پرده هاى مادى را بالا زده است و از پوسته آنها بيرون آمده، مال و جان و زن و فرزند و تمايلات نفسانى و همه چيز خود را در راه خدا داده است و از اين مقامى بالاتر تصور نمى شود.[۲]
از طرف دیگر در احادیث زیادی مقام علما برتر از شهدا بیان شده است:
امام جعفرصادق (ع) در خصوص علم و عالم فرموده اند: در روز قیامت میزان اعمال و علم بشر برپا می شود؛ یکی از سنجش هایی که در عرصه محشر انجام می شود خون شهدا و مرکب دانشمندان است و کفه ای که در آن مداد علما است سنگین تر از کفه ای خواهد بود که خون شهدا در آن قرار دارد.
مقام شهید در اسلام فوق العاده بالاست «عند ربهم یرزقون» هستند و در جوار حضرت حق روزی می خورند و با این همه عظمت و جایگاهی که برای شهدا فرض شده است، در برخی مواضع، مقام آنها از عالم کمتر است. شهید با قوه قهریه جسم دشمن را متلاشی می کند، ولی عالم با قلم، فکر دشمن را یا در هم می کوبد و یا او را هدایت می کند، پس عالم با روح سروکار دارد و شهید با جسم.
اما به طور کلی هر کسی در هر موقعیتی که قرار دارد، روح تعبد و تسلیم بودنش در برابر پروردگار است که او را به بالاترین مقام می رساند. این تعبد گاهی و انجام وظیفه گاهی در میدان جنگ و جهاد نمود پیدا می کند و گاه در عرصه علم و اجتهاد. چه بسا شهیدانی که در نزد خدا هیچ ارزشی ندارند، چون هدف مقدسی از جهاد نداشته اند؛ و چه بسا علمایی که از پست ترین مقامات هم محروم باشند،؛ چون تقوا و اخلاص لازم را رعایت نکرده اند.
/۳۱۶/
پی نوشت:
[۱]. کافی، ج ۲، ص ۳۴۸
[۲]. حاج شيخ عباس مخبر دزفولى، ارمغان شهيد، ص ۱۲
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅پرسش:
آیا می شود به دیگران فحش داد؟ فاسق کیست؟ می شه به فاسق فحش داد؟
🌺پاسخ:
فحاشی و توهین به دیگران، در هیچ صورتی جایز نیست. البته این بدان معنی نیست که در مقابل افرادی که به ما توهین کرده یا فحاشی می کنند، بی تفاوت باشیم. پاسخ مناسب به فحاشی، تندی و فحاشی متقابل نیست؛ بی غیرتی و لبخند ذلیلانه هم نیست. پاسخ مناسب، روشنگری و دفاع مناسب است.
📌اگر مطلب نادرست یا بی ربطی راجع به شما گفته اند، باید از خود دفاع کنید . آن حرف ها را تکذیب کنید . انسان حق ندارد خود را کم ارزش و خوار کند، و همچنین نباید اجازه دهد کسی او را خوار و ذلیل کند. امام صادق علیه السلام می فرماید: «خدا همه کارها را به مومن واگذار کرده (یعنی اختیار فعل و یا ترک را به او داده) به جز خوار و ذلیل کردن خودش ،که اجازه ندارد نه خودش و نه دیگران را کوچک کند.» (كافي، ج5،ص 63)
👈در این رابطه لینک زیر را هم مشاهده بفرمائید:
http://www.pasokhgoo.ir/node/32702
🌱اما فاسق يعني شخصي كه آشكارا گناه مي كند و عملا از تحت اطاعت و اوامر الهي خارج شده است. قرآن در توضیح فاسقین، در سوره بقره مى فرمايد: «الَّذِينَ يَنقُضونَ عَهْدَ اللَّهِ مِن بَعْدِ مِيثَقِهِ وَ يَقْطعُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَن يُوصلَ وَ يُفْسِدُونَ فى الأَرْضِ أُولَئك هُمُ الْخَسِرُونَ؛ (فاسقان آنها هستند كه) پيمان خدا را پس از آن كه محكم ساختند، مى شكنند، و پيوندهائى را كه خدا دستور داده بر قرار سازند قطع مى نمايند، و در جهان فساد مى كنند، اينها زيانكارانند» (بقره،27)
👈پرسش از طریق شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅پرسش:
گفتن کلمه ي استغفرالله واقعا چقدر تاثير در بخشش و کاهش گناهان انسان دارد؟
🌺پاسخ:
اگر صرفا لفظ زبانی و بدون اراده ترک گناه باشد، تاثیر خاصی ندارد. اما اگر انسان واقعا از گناه پشیمان شده و عزم جدی بر ترک گناه داشته باشد، حتما گناهانش بخشیده خواهد شد.
🌸شرايط استغفار صحيح اينست که واقعا از روی پشیمانی از نافرمانی خداوند و با قصد ترک معصیت باشد. استغفار بدون توجه و قصد، در روایات مذمت شده. استغفار زبانی، امروز استغفار و فردا دوباره ارتکاب گناه، توبه نیست.
🍀 امام علی بن موسی الرضا علیه السلام می فرمایند: المستغفر من ذنب و یفعله کالمستهزی بربّه؛ کسی که از گناهی استغفار می کند و باز آن را انجام می دهد، مانند کسی است که پروردگارش را ریشخند کند. (کافی، ج2، ص504)
🔹استغفاری موجب رهایی از گناه و مشکلات ناشی از آن است که به دنبالش ترک گناه و دوری از نافرمانی خداوند بیاید.
👈پرسش از طریق شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅پرسش:
درخواست از دیگران برای جستجوي در جهت پيدا کردن همسري متدين و صالح کني جايز است؟
🌺پاسخ:
متدوال ترين روش در فرهنگ ملي و ديني همين روش شناسايي به واسطه افراد خانواده و يا فاميل و بستگان است. افراد خانوداه اغلب به دليل شناختي که از فرد و روحيات و عقايد و خواسته هاي وي دارند و همين طور شناختي که از افراد مورد نظر دارند و يا مي توانند با تحقيق هاي مهم همه جانيه شناخت کافي پيدا کنند بهتر مي توانند به تطابق داشتن و ميزان هم گرايي و اشتراکات آنها آگاهي پيدا کنند.
🔹اين روش ساده ترين روش عملي و سهل الحصولترين طريق کسب اطلاعات اوليه و ارتباطات بعدي و مورد نياز است و از نظر حاصل کار نيز ثمر بخش ترين شيوه به شمار مي رود.
به عبارت ديگر اين روش از اين امتيازاتي برخوردار است:
🍀سهولت، سرعت کسب اطلاعات و ارتباطات، اطمينان نسبي بيشتر به صداقت و دلسوزي واسطه(که خانواده و والدين هستند) و شناخت بيشتر به روحيات، سوابق و خواسته هاي طرفين. علاوه بر اين خالي از هر گونه تعصب و سوگيري است و بدون هيچ گونه حب و بغض شخصي انجام مي گيرد. همچنين تحت تأثير احساسات و عواطف غريزي که در ارتباطهاي مستقيم به وجود مي آيد، نيست.
👈پرسش از طریق شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✅سه نکته و چند کتاب برای انتخاب همسر خوب
🌺 توجه شما را به چند نکته مهم جلب مي کنيم:
1. 📌در انتخاب همسر کمتر اتفاق مي افتد که يک فرد تمام حسن ها و ويژگي هاي مثبت را داشته باشد؛ چنانچه ما درباره خودمان هم نمي توانيم ادعا کنيم که هيچ عيب و نقصي نداريم. پس بهتر است ويژگي همسر ايده آل را امتياز بندي کنيم با اين فرض که بالاترين امتياز را به ايمان و اخلاق بدهيم و در مجموع کسي را که از امتيازات بيشتري نسبت به بقيه است انتخاب کنيم.
2.📌 در تحقيق و شناخت از همسر آينده هرگز نبايد به گفتگوهاي مستقيم با طرف مقابل يا شخصيت و تيپ ظاهري او اکتفا کرد. زيرا معمولا کشش و جاذبه جنس مخالف، مانع از اين مي شود که افراد بتوانند درک صحيحي از يکديگر داشته باشند. غير از اين که در اين گونه برخوردها هر يک از طرفين سعي مي کند بهترين تصوير را از خود نشان دهد و نقطه ضعف هايش را پنهان کند.
3.📌 توصيه مي شود جهت اطلاعات بيشتر و دقيق تر و تصميم گيري واقع بينانه تر براي مهمترين تصميم دوران زندگي و نقطه عطف عمر خود بهتر است در اين زمينه هم تفکر بيشتري داشته باشيد و هم با خانواده محترمتان به گفتگو و مشورت بپردازيد و هم از نظرات مشورتي افراد با تجربه استفاده نمايند و از تجربه راه هایی که می تواند در انتخاب همسر شما را دچار اشتباه کند، پرهیز کنید.
📚معرفی منابع برای مطالعه بیشتر
- جوانان و انتخاب همسر، علي اکبر مظاهري، انتشارات پارسايان
- انتخاب همسر، آيت الله ابراهيم اميني، سازمان تبليغات اسلامي
- تشکيل خانواده از سري آموزش خانواده، جمعي از مؤلفان، انجمن اولياء مربيان
👈پرسش از طریق شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
♨️ذکري براي پيدا شدن گمشده
✅ سوال:
براي پيدا شدن گمشده بايد چه دعايي را بخوانيم؟
✍️پاسخ:
1- 📌از حضرت علی علیه السلام نقل است: هر کس گمشده ای دارد دو رکعت نماز بخواند در هر رکعت بعد از حمد، سوره یس را قرائت کند . بعد از نماز بگوید : اللَّهُمَ يَا هَادِيَ [رَادَّ] الضَّالَّةِ رُدَّ عَلَيَّ ضَالَّتِي(1)
2- 📌همچنین از امام باقر علیه السلام نقل شده است: دو رکعت نماز بخواند و بعد از نماز بگوید :
🌱اللَّهُمَ رَادَّ الضَّالَّةِ هَادِياً مِنَ الضَّلَالَةِ رُدَّ عَلَيَّ ضَالَّتِي (1)
1-جنة الامان ص 182
2-الامان من اخطار الاسفار ص 122 - مکارم الاخلاق ص 260
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی #حدیث
♨️رابطه عاشقانه دو دوست♨️
✅پرسش:
چرا به وجود آمدن رابطه عاشقانه بين دو انسان از به وجود آمدن رابطه عاشقانه و معنوي انسان با خدا خيلي آسان تر و عادي تر است ؟ با آن که مي دانيم چقدر خدا عاشق ماست و اين همه به ما نعمت داده؟!!
🌺پاسخ:
چون ما مادي هستيم و ارتباط برقرار کردنِ دو انسان مادي با يکديگر ساده است.
📌 افرادي که ظرفيت وجودي و معنويات را در خودشان گسترش نداده اند، ارتباط با عالم معنويات برايشان سخت است و نمی توانند باطن اعمال را به سادگی مشاهده کنند. ما خداوند را به چشم نمی بینیم و خیلی اوقات مهر و لطف او را هم در امور مادی به وضوح نمی توانیم مشاهده کنیم.
☘تقويت ارتباط عاشقانه با خداوند و اولياي معصومين عليهم السلام قبل از هرچیز با شناخت و معرفت حاصل می شود. پس در ابتدا باید سطح معرفت خود را نسبت به حق تعالی بالا برد.
هنگام صحبت كردن با فردي بزرگوار و داراي مقامات عالي، اگر انسان نسبت به او شناخت نداشته باشد، نه تنها از هم صحبتي با او لذت نمي برد، بلكه ممکن است حتی ادب حضور و هم كلامي با او را نيز رعايت نكند.
👈 ما هرگز از یک شیء مجهول لذت نمی بریم و تا آن را نشناسیم نمی توانیم بدان ابراز علاقه یا نفرت کنیم.
🔹پس هر چه معرفت و آگاهیمان به امری بیشتر شود نفرت یا محبت ما نسبت به آن بیشتر خواهد شد. با این حساب ما هر چه معبود را بهتر و بیشتر بشناسیم و با صفات رحمانیت و رحیمیت و نعمت بخشی او آشنا شویم، محبت او، و به تبع محبت، ارتباط با او در ما بیشتر می شود.
🔸و زمانی که محبت بیشتر شد، باید این محبت را با عمل کردن به دستورات، ارتقا داد. کساني که دلشان با خداوند پيوند دارد و محو جمال و جلال خداي متعال هستند و با قلب شان به او اقبال مي نمايند, ايشان بهترين لذت برندگان از عبادت و نيازگويي با خداي هستي هستند.
♦️در بحث روش تحصیل محبت خداوند، علاوه بر عنوان محبت، به عنوان عبادت و اطاعت و معرفت نیز باید توجه نمود؛ زیرا این سه عنوان (معرفت، محبت و عبادت) كاملاً به هم مربوطند و محبت ریشه در معرفت و عبادت دارد.
✍ گاهى محبت معلول معرفت است و گاهى علت آن و همچنین، محبت گاهى علت عبادت است و گاهى معلول آن. بنابراین براى روشن شدن بحث لازم است روابط این سه عنوان مورد بررسى قرار گیرد تا دقیقا آشكار شود كه جایگاه محبت در كجا است و عوامل و اسباب تحصیل و تحریک آن كدام است.
🌸در این مورد لینک های زیر را هم ملاحظه بفرمائید:
http://www.askdin.com/showthread.php?t=33430
http://akhlagh.porsemani.ir/content/%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%B1%D8%B3%D9%8A%D8%AF%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%B9%D8%B4%D9%82-%D8%AE%D8%AF%D8%A7%D9%88%D9%86%D8%AF
http://www.erfan.ir/farsi/21170.html
👈پرسش از طریق شماره تلفن زیر :
📞 096400 👈
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
آداب لحظه سال تحويل
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا برای لحظه سال تحويل آدابی هست؟
🔰آيا دعا در اين لحظه مستجاب است؟
✍️پاسخ:
✅نوروز به عنوان عید در روایات تعیین نشده است ولی روز بزرگ و مهمی شمرده شده و بسیار با اهمیت می باشد.
هر چند آدابی برای لحظه تحویل سال بیان نشده ولی برای روز اول نوروز اعمالی توصیه شده است :
امام صادق علیه السلام فرمود: هنگامی که نووز شد، غسل کن و لباس پاکیزه بپوش و خودت را خوشبو ساز و آن روز را روزه بدار. پس هنگامی که نماز ظهر و عصر و نافله های آن را به جای آوردی، نمازی چهار رکعتی بگزار که در رکعت اوّل آن، سوره حمد و ده مرتبه سوره قدر را می خوانی.
در رکعت دوم آن، سوره حمد و ده مرتبه سوره کافرون را می خوانی. در رکعت سوم آن، سوره حمد و ده مرتبه سوره توحید را می خوانی و در رکعت چهارم، سوره حمد را با سوره های فلق و ناس. پس از نماز هم سجده شکر می گزاری و دعا می کنی. [بدین ترتیب، ] گناهان پنجاه سالهات بخشوده می شود.1
مفضّل، از امام صادق(علیه السلام) نقل می کند که: خداوند بر حزقیلْ وحی فرستاد که: «این روز، روزی گرامی و بلند مرتبه نزد من است. با خود عهد کرده ام هر مؤمنی در این روز از من حاجتی بخواهد آن را برآورده سازم و آن روز، نوروز است».2
1- مصباح المتهجّد، ص۵۹۱؛ وسائل الشیعة، ج۱۲، ص۴۲۸ و ج۵، ص۲۸۸ و ج۷، ص۳۴۶٫.
2- مستدرک الوسائل، ج۱،ص۴۷۱؛ (چاپ سنگی) ج۶، ص۳۵۴ (چاپ آل البیت).
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#قرآني #حديث