هدایت شده از 💖 همسرانه حوایِ آدم 💖
💠پيامبر خدا صلى الله عليه و آله
🔹خيْرُ النِّــكاحِ اَيْسَــرُهُ
🔸بهترين ازدواج آسان ترين آن است
📗نهج الفصاحه ، ح 1507
🌷دهم ربیع الاول سالروز ازدواج حضرت محمد مصطفی (ص) و حضرت خدیجه (س) را به پیامبر عظیم الشان اسلام و همچنین ساحت مقدس امام زمان (عج) و تمام مسلمین جهان تبریک و تهنیت میگویم
💞 به ڪآناڷ #همسرانه حــۏاے آدݦ بپیوندید↙️
❤️ @havayeadam 💚
هدایت شده از پست اخر رو ببینید
انا لله و انا الیه راجعون
خبر فوری: اهانت به پیامبر اعظم (ص)
پیش از این ،اهانت به پیامبر (ص) فقط دریک کلیپ تیزر 13 دقیقه ای بود که در YouTube منتشر شد ، اما اکنون یک فیلم کامل 74 دقیقه ای با عنوان "پیامبر معصوم" در YouTube منتشر شده است و حتی پس از اعتراض 2 میلیارد مسلمان در سراسر جهان به این فیلم و کشته شدن بیش از 100 نفر ، به راحتی قابل دسترسی است
پروردگارا ، ای خدای مهربان.
هشدار: خواهران و برادران سلام علیکم : یک خبر بسیار مهم است. دانشمندان به همه مسلمانان در سراسر جهان نسبت استفاده از گوگل و یوتیوب از امروز و به مدت 3 روز هشدار داده اند زیرا گوگل اعلام کرد که فیلم توهین به محمد صلی الله علیه و آله و سلم را مسدود نمی کند ، این اراده( عدم استفاده از گوگل یوتیوب) به آنها بیش از 210 میلیون دلار خسارت وارد میکند، زیرا درجهان حدود یک و نیم میلیارد مسلمان از آن استفاده می کند. اگر معتقد هستید که شما یک مسلمان و پیرو حضرت محمد صلی الله علیه و آله هستید ، می توانید بخشی از این اعتراض باشید.
شرکت کردن
به اشتراک گذاشتن یا ارسال این پیام کمتر از دو دقیقه طول می کشید تا بتوانیم به خدا (سبحان الله) وقتی از ما می پرسد: هنگامی که به محبوب ما (ص) توهین کردند، چه اقدامی انجام دادیم پاسخگو باشیم . با این کارایالات متحده آمریکا (۲۱۰میلیون دلار)؛خسارت میبیند .
لطفا اجازه ندهید که این پیام در صفحه اصلی / صندوق ورودی شما متوقف شود.
این فقط یک تلاش کوچک است.
@mawezah_ir
@sireyealavi
@pasokhha
406 📌
#رابطه قبل از #ازدواج
❓سوال:
سلام ببخشید واسه یک خانم و آقای که قصد ازدواج دارن ولی یک ماه بیشتر فقط تلفنی و چند سری هم برای دیدار احوال پرسی هم دیگر را دیدن و تلفنی همیشه به هم پیام میدن و صحبت می کنند آیا حرام است
✅پاسخ:
سلام علیکم
دیدن همدیگر و صحبت کردن به قصد ازدواج مانعی ندارد.
اما
تا وقتی که محرمیت صورت نگرفته است، همه ارتباط ها و معاشرت هایی که مربوط به زن و شوهر است، انجام دادنش حرام است.
از ابراز علاقه و گرفتن دست و نگاه با لذت گرفته تا کارهای دیگری که مخصوص زن و شوهرهاست.
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
407 📌
#عزاداری
#هیئت
❓سوال:
سلام میخواستم ببینم رفتن به هیأت هایی که جور خاصی عزاداری میکنن و برهنه میشن و به سبک خاصی مداحی میکنن مثل هیأت هلالی درسته؟رفتن به اینجورهیأت ها اشکالی نداره؟
✅پاسخ:
سلام علیکم
در عزاداری ها و هیئات و مراسمات دینی، باید شئون اسلامی رعایت شود.
و طبق فرموده اهلبیت علیهم السلام ما باید زینت اسلام و اهلبیت باشیم نه مایه کسر شأن و زشتی دین و اسلام.
لذا هر حرکتی در هیئات مذهبی و مراسمات دینی که منافات با روح اسلام و دستورات و توصیه های اهلبیت علیهم السلام دارد، نباید انجام شده و یا مورد تایید قرار بگیرد.
اگر این مراسمات از نظر محتوا و روشی، منافات کامل با اسلام داشته باشد، علاوه بر عدم حضور باید امر به معروف و نهی از منکر نیز صورت بگیرد.
اما اگر منافات کامل نداشته اما شئوناتی است که بهتر است رعایت گردد، می توان علاوه بر شرکت کردن توصیه و امر به معروف و نهی از منکر هم کرد.
پس اگر در همان حد برهنه شدن باشد، حضور در هیئت حرام نیست. اما بهتر است امر به معروف و نهی از منکر صورت گیرد.
البته تاکید می کنیم که این تذکر نباید به نحوی باشد که مجلس اهلبیت را دچار اختلال کند بلکه میتوان با مسئولین هیئت جلسه گذاشت و توصیه هایی را متذکر شد.
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
408 📌
#حق_الناس
❓سوال:
سلام ممکنه دوران بچگی کارهایی کرده باشیم و حق الناس بوده یا درطول زندگی کارهایی کردیم که حق الناس بوده باشه ولی ما متوجه نبودیم والان هم نمیدونیم ایا کارهایی که درگذشته کرده ایم حق الناسی به گردن داریم یا نه...برای جبران اینگونه حق الناس ها چه کنیم؟
✅پاسخ:
سلام علیکم
اگر می دانید که از چه شخص یا گروه یا سازمانی حقی رو ضایع کردید، باید حتما جبران کنید. هر چند با واسطه و بصورت واریز مبلغ و یا رساندن عین چیزی که ضایع شده است.
و اگر نمیدانید و صرفا احتمال میدهید که حقی ضایع شده باشد، بعنوان رد مظالم مبلغی را به دفتر مرجع خویش واریز کنید .
میزانی که بدانید دیگر چیزی بر عهده شما نیست.
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
409 📌
#مهر #نماز
❓سوال:
سلام وقت بخیر،سرنماز گاهی وقتا بچه کوچیکم مهرمو میبره،من در حالت سجده دستمو دراز میکنم بدون سرتکان دادن یا اشاره و تکلم،چند ثانیه صبرمیکنم مهر رو بیاره آیا این نمازم صحیحه؟آیت الله مکارم
✅پاسخ:
سلام علیکم
اگر انتظار شما و صبر شما موجب نشود که از حالت نماز خارج شوید و این مکث طولانی نباشد اشکالی ندارد.
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
410 📌
❓سوال:
سلام..علت افرینش انسان چیست؟چرا خدا انسان را افرید؟هدف ازخلقت چیست؟
✅پاسخ:
سلام علیکم
بدون شك هر فرد عاقل و حكيمى كه كارى انجام میدهد هدفى براى آن در نظر دارد، و از آنجا كه خداوند از همه عالمتر و حكيمتر است، بلكه با هيچ كس قابل مقايسه نيست اين سؤال پيش می آيد كه او چرا انسان را آفريد؟
آيا كمبودى داشت كه با آفرينش انسان بر طرف میشد؟ آيا نيازى داشته كه ما را براى پاسخگويى به آن آفريده است؟ در حالى كه میدانيم وجود او از هر جهت كامل و بى نهايت در بى نهايت است و غنى بالذات.
پس طبق مقدمه اول بايد قبول كنيم كه او هدفى داشته، و طبق مقدمه دوم بايد بپذيريم كه هدف او از آفرينش انسان چيزى نيست كه بازگشت به ذات پاكش كند.
نتيجتا بايد اين هدف را در بيرون ذات او جستجو كرد، هدفى كه به خود مخلوقات بازمىیگردد، و مايه كمال خود آنها است.(1)
در آيات قرآن تعبيرهاى مختلفى در باره هدف آفرينش انسان شده است كه آنها را ذكر مي نماييم:
1- « وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِيَعْبُدُونِ»(2) و جنّ و انس را نيافريدم جز براى آنكه مرا بپرستند. اين آيه تنها روى مساله عبوديت و بندگى تكيه میكند، و با صراحت تمام آن را به عنوان هدف نهايى آفرينش جن و انسان معرفى مینمايد.
2- «الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَياةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا»(3)؛ او كسى است كه مرگ و زندگى را آفريد تا شما را آزمايش كند كدامين نفر بهتر عمل میكنيد. در اينجا مساله آزمايش و امتحان انسانها از نظر حسن عمل به عنوان يك هدف معرفى شده است.
3- «اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ سَبْعَ سَماواتٍ وَ مِنَ الْأَرْضِ مِثْلَهُنَّ يَتَنَزَّلُ الْأَمْرُ بَيْنَهُنَّ لِتَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ وَ أَنَّ اللَّهَ قَدْ أَحاطَ بِكُلِّ شَيْءٍ عِلْماً»(4): خداوند كسى است كه هفت آسمان را آفريده و از زمين نيز مانند آن خلق كرده است، فرمان او در ميان آنها نازل مىشود تا بدانيد خداوند بر هر چيز توانا است، و علم او به همه موجودات احاطه دارد. و در اينجا " علم و آگاهى از قدرت و علم خداوند" به عنوان هدفى براى آفرينش آسمانها و زمين (و آنچه در آنها است كه شامل انسان هم مي شود) ذكر شده است.
4- «وَ لَوْ شاءَ رَبُّكَ لَجَعَلَ النَّاسَ أُمَّةً واحِدَةً وَ لا يَزالُونَ مُخْتَلِفِينَ إِلَّا مَنْ رَحِمَ رَبُّكَ وَ لِذلِكَ خَلَقَهُمْ»(5)؛ اگر پروردگارت مىخواست همه مردم را امت واحده (و بدون هيچگونه اختلاف) قرار مىداد، ولى آنها همواره مختلفند مگر آنچه پروردگارت رحم كند، و براى همين (رحمت) آنها را آفريده است. بر طبق اين آيه رحمت الهى هدف اصلى آفرينش انسان است. اندكى تامل در مفهوم اين آيات، و آنچه مشابه آن است، نشان مىدهد كه هيچ تضاد و اختلافى در ميان آنها نيست، در واقع بعضى هدف مقدماتى، بعضى متوسط و بعضى هدف نهايىاند و بعضى نتيجه آن. هدف اصلى همان" عبوديت" است و مساله " علم و دانش" و" امتحان و آزمايش" اهدافى هستند كه در مسير عبوديت قرار مىگيرند، و" رحمت واسعه خداوند" نتيجه اين عبوديت است. به اين ترتيب روشن مىشود كه ما همه براى عبادت پروردگار آفريده شدهايم، اما مهم اين است كه بدانيم حقيقت" عبادت" چيست؟
عبوديت كامل آن است كه انسان جز به معبود واقعى يعنى كمال مطلق نينديشد، جز در راه او گام بر ندارد، و هر چه غير او است فراموش كند، حتى خويشتن را. و اين است هدف نهايى آفرينش بشر كه خدا براى وصول به آن ميدان آزمايشى فراهم ساخته و علم و آگاهى به انسان داده، و نتيجه نهائيش نيز غرق شدن در اقيانوس رحمت او است.(6)
در بيشتر تفاسير «ليعبدون» در سوره ذاريات را به «ليعرفون» معنا كرده اند يعني هدف از خلقت جن و انس، شناخت و معرفت خداوند مي باشد كه اين تفسير با بعضي روايات از جمله حديث قدسي «كنتُ كنزاً مَخفيّاً، فأحببتُ أن اعْرف، فخلقتُ الخَلْقَ لِأُعْرف»(7)؛
(خداوند مي فرمايد) من گنجي مخفي بودم، دوست داشتم كه شناخته شوم پس خلق را آفريدم تا شناخته شوم، تاييد مي شود.
در واقع عبادت خدا هم براي رسيدن به همين شناخت اوست و تا معرفت كامل صورت نگيرد عبادت حقيقي هم صورت نگرفته است. لازم است به اين نكته نيز اشاره شود كه تمام اين اهدافي كه به عنوان هدف زندگي و خلقت انسان نام برده شد، مانند امتحان، عبادت، معرفت به خدا و... در راستاي سير تكاملي انسان است و براي اين است كه اين انسان درجات كمال و سعادت را طي كند و گرنه خداوند نيازي به عبادت و شناخت ما ندارد.
پي نوشت ها:
1. مكارم شيرازي، ناصر، تفسير نمونه، ج22، ص385.
2. ذاريات(51)آيه56.
3. ملك(67)آيه2.
4. طلاق(65)آيه12.
5. هود(11)آيه118و119
. 6. تفسير نمونه، ج22، ص387.
7. مجلسي، محمد باقر، بحار الأنوار، چاپ بيروت، ج84، ص 199.
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
411 📌
#خشوع و #حضور_قلب در نماز
❓سوال:
سلام..چگونه درنماز خشوع داشته باشیم ؟راهکاربدین لطفا...
✅پاسخ:
سلام علیکم
بسیارند کسانی که اشتیاق فراوان به حضور قلب و خشوع و خضوع در نمازها دارند
اما هر چه میکوشند توفیق آن را نمییابند. برای تحصیل خشوع و حضور قلب در نماز و سایر عبادات، امور ذیل را دقیقاً توصیه میکنیم:
۱ـ به دست آوردن آن چنان معرفتی که دنیا را در نظر انسان کوچک و خدا را در نظر انسان بزرگ کند تا هیچ کار دنیوی نتواند به هنگام راز و نیاز با معبود نظر او را به خود جلب و از خدا منصرف سازد.
۲ـ توجه به کارهای پراکنده و مختلف معمولاً مانع تمرکز حواس است و هر قدر انسان، توفیق پیدا کند که مشغلههای مشوش و پراکنده را کم کند به حضور قلب در عبادات خود کمک کرده است.
۳ـ انتخاب محل و مکان نماز و سایر عبادات نیز در این امر اثر دارد به همین دلیل نماز خواندن در برابر اشیاء و چیزهایی که ذهن انسان را به خود مشغول میدارد مکروه است و همچنین در برابر درهای باز و محل عبور و مرور مردم در مقابل آیینه و عکس و مانند اینها، به همین دلیل معابد مسلمین هر قدر سادهتر و خالی از زرق و برق تشریفات باشد بهتر است چرا که به حضور قلب کمک میکند.
۴ـ پرهیز از گناه نیز عامل مؤثری است زیرا گناه قلب را از خدا دور میسازد و از حضور قلب میکاهد.
۵- آشنایی به معنی نماز و فلسفه افعال و اذکار آن عامل مؤثر دیگری است.
۶ـ انجام مستحبات نماز و آداب مخصوص آن چه در مقدمات و چه در اصل نماز نیز کمک مؤثری به این امر میکند.
۷ـ از همه اینها گذشته این کار مانند هر کار دیگر نیاز به مراقبت و تمرین و استمرار و پیگیری دارد بسیار میشود که در آغاز انسان در تمام نماز یک لحظه کوتاه قدرت تمرکز فکر پیدا میکند اما با ادامه این کار و پیگیری و تداوم آن چنان قدرت نفس پیدا میکند که میتواند به هنگام نماز دریچههای فکر خود را بر غیر معبود مطلقاً ببندد. 1 و 2
✅ روایت در رابطه با خشوع در نماز:
قرآن مجيد مي فرمايد: الّذين هم في صلوتهم خاشعون؛ آنان كه در نماز خويش خاشع اند. مرحوم علامه طباطبايي در تفسير آيه فوق و كلمه خشوع مي فرمايد: خشوع به معناي تأثر خاصّي استكه به افراد مقهور دست مي دهد؛ افرادي كه در برابر سلطاني قاهر قرار گرفتهاند، به طوري كه توجه وي همه معطوف او گشته، و از هر جاي ديگر قطع مي شود، و ظاهراً اين حالت، دروني است كه به نوعي عنايت به اعضا و جوارح نيز نسبت داده مي شود.
همانند روايتي كه از پيامبر(ص) نقل شده درباره شخصي كه در نماز با ريش خود بازي مي كرد، كه حضرت(ص) فرمود: اگر او دلش داراي خشوع بود، جوارحش نيز خاشع مي شد. و اين معنا، جامع همه آن معانيي است كه در تفسير اين آيه و اين كمله (خشوع) شده است. درباره خشوع وخضوع در نماز توجه شما را به رواياتي از معصومين(ع) جلب مي كنيم.
امام صادق(ع) فرمود: هرگاه به نماز بر مي خيزي، دل را به خدا متوجه ساز و تا بتواني بكوش كه به چيز ديگري نينديشي. گردنت را (چون ذليلان) رام كن و به گوشه چشم به اين سو و آن سو منگر و نگاهت از سجده گاهت نگذرد، و پاهايت را جفت كن و آنها را ثابت بدار، و دست هايت را سست و رها ساز و آن را به پشت ران خود قرار مده، و يكي از دو دستت را بر روي دست ديگرت قرار نده.
در روايات ديگري نهي شده است انسان نماز را با كسالت و خواب آلودگي و شتاب انجام دهد، چون اين امور با خشوع منافات دارد. امام باقر(ع) فرمود: روزي پيامبر(ص) به مسجد رفت و ديد مردي مشغول نماز است و با شتاب نماز مي خواند. در سجده آن چنان شتاب كرد كه شرائط سجده را (از حيث طمأنينه) ادا ننمود. پيغمبر(ص) فرمود: او مانند زاغ نوك بر زمين زد. اگر با اين حال بميرد، به ديني جز دين من مرده است.3
📚منابع:
1.مکارم، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۴، ص۲۰۴- ۲۰۵.
2.مکارم، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۴، ص۱۹۳- ۱۹۵.
3. سایت عرفان استاد انصاریان.
🔶برای مطالعه بیشتر در راههای کسب حضور قلب در نماز به لینک زیر مراجعه کنید:
کلیک کنید
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
412 📌
#روزه #افطار سهوی
❓سوال:
سلام وقت بخیر،شخصی روزه دار اشتباها غروب آفتاب رو با اذان مغرب اشتباه گرفته به بادصبا نگاه کرده اشتباهی فک کرده غروب آفتاب اذانه.روزشو افطار کرده ولی تا متوجه شده دست از کارش برداشته سریع.آیا با وجود اینکه کارش عمدی نبوده و سریع ترکش کرده و همچنین روزه قضا ماه رمضان بوده آیا روزش صحیحه؟آیت الله مکارم
✅پاسخ:
سلام علیکم
در فرض سؤال اگر بعد از غروب آفتاب بوده است روزه صحیح است اما از این به بعد رعایت نمایند.
منبع
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
413 📌
#مختار #قیام_مختار #چرا_مختار_حکومت_را_به_امام_سجاد_ع_نداد
❓سوال:
سلام خسته نباشید ببخشید ی سوالی خیلی ذهنمو مشغول کرده چون با توجه به فیلم مختار نامه که ساخته بودن با به شهادت رسیدن امام حسین مختار برای خون خواهی امام حسین و اصحابش قیام میکند بر کوفه حاکم میشه برای چه وقتی زمام کوفه رو به دست میگیره و حکومت کوفه رو قبول میکنه و حکومت و به امام سجاد نمیسپارد.......
✅پاسخ:
سلام علیکم
همچنین سلامت باشید.
آیا امام سجاد(ع) قیام مختار را تأیید کرد؟ وقتی مختار به حکومت رسید قول داد که بعد از کشتن قاتلین شهدای کربلا حکومت را به شورایی میسپارد تا آنان حاکم را انتخاب کنند. چرا مختار این حرف را زد؟ چرا ایشان بعد از کشتن قاتلین شهدای کربلا و شکست دادن ارتش شام، حکومت را به امام سجاد(ع) ندادند؟
پاسخ اجمالی
درباره مختار و انگیزه او در این قیام و اینکه چرا حکومت را به امام سجاد(ع) واگذار نکرد، قضاوتهای گوناگون شده است؛ و ما در اینجا در صدد تحلیل قیام مختار و مسائل پیرامون آن نیستیم. اما به هر حال؛ مطالبی که در تاریخ و روایات نقل شده، نشانگر آن است که هرچند امام زین العابدین(ع) خود مستقیماً وارد نبرد با قاتلان پدرشان نشدند، اما اینکه گروهی توانسته بودند بخشی از انتقام خون شهدای عاشورا را بگیرند، تا حدودی رضایت خاطر حضرتشان را جلب کرده بود.
از طرفی میتوان گفت که قیام مختار یکی از نتایج نفرین امام حسین(ع) علیه کوفیان بود:
امام حسین(ع) در دعایی عرضه داشت: «پروردگارا! آن جوان ثقفی را بر آنان مسلط کن تا جام تلخ مرگ و ذلت را به ایشان بچشاند. از قاتلان ما کسی را باقی نگذارد … انتقام مرا و دوستان و خاندان و شیعیانم را از اینان بگیرد…».[۱]
مختار پس از قیام نافرجام سلیمان بن صرد (رهبر نهضت توّابین)[۲]، شیعیان را آماده نبرد ساخت. او میدانست؛ اگر بخواهد حرکتش به نتیجه برسد، باید یکی از اعضای خاندان پیامبر آنرا رهبری کند یا دست کم جنبش به نام او آغاز شود؛ چه کسى براى این کار مناسب است؟ امام سجاد(ع)، و اگر او نپذیرد؟ محمد فرزند على بن ابیطالب عموى امام سجاد.[۳]
مختار به هر دو نامه نوشت؛ امام سجاد(ع) که بیوفائی عراقیان و رنگپذیری آنان را دیده بود و میدانست به گفته پدر بزرگوارش این مردم «دین را تا آنجا میخواهند که زندگانی خود را بدان سر و سامان دهند و هنگام آزمایش پای پس مینهند»[۴] به مختار پاسخ مساعد نداد. اما تنها تا آنجا که کار او با کیفر قاتلان پدرش مربوط میشد، کردار او را تصویب نمود؛ وقتی مختار سر عبید الله بن زیاد و عمر بن سعد را نزد او فرستاد، امام به سجده رفت و گفت: «سپاس مخصوص آن خدائى است که انتقام ما را از دشمنانمان گرفت. خدا به مختار جزاى خیر عطا فرماید».[۵]
یعقوبی مینویسد: مختار سر عبیدالله بن زیاد را نزد علی بن الحسین(ع) به مدینه فرستاد و به پیک خود گفت: بر در خانه حضرتش بنشین، همین که دیدی در خانه گشوده شد و مردم به درون خانه رفتند، بدان که هنگام غذا خوردن او است، تو هم به درون خانه برو! پیک چنان کرد، و چون داخل خانه شد، بانگ برداشت: ای خانواده نبوّت و معدن رسالت و محل فرود فرشتگان و منزل وحی! من فرستاده مختار پسر ابو عبیده هستم و این سر پسر زیاد است که برای شما آوردهام. با شنیدن این بانگ، فریاد از زنان بنی هاشم برخاست و چون علی بن الحسین سر عبیدالله را دید، گفت: «دوزخ جای او باد!». بعضی گفتهاند: علی بن الحسین(ع) را پس از مرگ پدرش جز آن روز خندان ندیدند.[۶]
اما چرا امام سجاد(ع) بعد از این پیروزیها، خود حکومت را در دست نگرفت؟ در این زمینه باید گفت:
اولاً: با تحلیلی که امام چهارم از وضعیت موجود داشتند، زمینه و شرایط را برای به دست گرفتن خلافت آماده نمیدیدند و به همین دلیل به گسترش فرهنگ اسلامی از راههای دیگر روی آوردند و با سلاحی چون سلاح دعا توانستند اهداف بلند خود و معارف اهل بیت را به گوش همه برسانند؛ از اینرو، اگرچه امام سجاد(ع) هیچ دلخوشی از حکومت مرکزی نداشتند، اما بعد از شهادت امام حسین(ع) سیاستشان این بود که از طرفی خود مستقیماً با حکومت مرکزی درگیر نشوند و از طرفی در مقابل افرادی که علیه آنان قیام کرده بودند نیز موضع منفی نداشته باشند.
ثانیاً: با وجود جوّ خفقان و اختناق، انتظار ارتباط علنی میان امام سجاد(ع) و مختار بیمورد بود؛ لذا امام(ع) شخصاً از رهبری قیام سرباز زد. مختار نیز نمیتوانست امام را به عنوان رهبر قیام معرفی نماید؛ چون امام در حجاز بودند و حجاز در تسلط آل زبیر بود که با امام سجاد(ع) و دیگر بنی هاشم رابطه خوبی نداشتند.
ثالثاً: گرچه مختار از قاتلان امام حسین(ع) انتقام گرفته و حکومتی در کوفه تشکیل داده بود، اما با توجه به اینکه با دشمنان زیادی در حال نبرد بود، حکومت او هنوز تثبیت نشده بود، تا آنرا به امام سجاد(ع) تحویل دهد.
منابع در پست بعدی
@pasokhha
منابع پاسخ به سوال شماره 413
https://eitaa.com/pasokhha/880
📚منابع:
[۱]. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج ۴۵، ص ۱۰، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، ۱۴۰۳ق.
[۲]. ر.ک: «قیام توابین، خون خواهان امام حسین»، سؤال ۳۰۲۳۵.
[۳]. شهیدى، سید جعفر، زندگانى على بن الحسین(ع)، ص ۹۲، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامى، چاپ دهم، ۱۳۸۰ش.
[۴]. ابن شعبه حرانی، حسن بن علی، تحف العقول عن آل الرسول(ص)، ص ۲۴۵، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، ۱۴۰۴ق.
[۵]. کشی، محمد بن عمر، اختیار معرفه الرجال(رجال کشّی)، ص ۱۲۷، مؤسسه نشر دانشگاه مشهد، چاپ اول، ۱۴۰۹ق.
[۶]. یعقوبی، احمد بن أبی یعقوب، تاریخ الیعقوبی، ج ۲، ص ۲۵۹، بیروت، دار صادر، چاپ اول، بیتا.
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha